Linimen herbal nyaéta cairan topikal anu dirancang pikeun digosok. Aya seueur tradisi anu béda-béda anu gaduh dasar anu béda pikeun liniment tradisionalna. Prosedur ieu dasar pisan sareng tiasa dianggo pikeun seueur jinis liniment herbal. Liniments ngan pamakéan topical. Éta henteu kedah dicandak sacara internal atanapi disimpen dina kulit anu rusak. Éta utamina pikeun ngaleungitkeun nyeri otot atanapi ligamén, ngirangan ancur atanapi kaayaan kulit sanés. Kalolobaan liniments herbal dumasar kana boh witch hazel, cuka, rubbing alkohol. Sababaraha ogé ngandung minyak. Infusing bumbu ieu dina cairan ieu basajan pisan. Liniments bisa dijieun boh pikeun haneut atawa tiis kaayaan kulit. Ngan turutan pituduh pikeun nyieun cuka infused. Sipat anu anjeun pikahoyong bakal gumantung kana ramuan anjeun sareng cairan anu anjeun pilih. Contona, jamu warna beureum vibrant biasa ningali dina tinctures atawa minyak dijieun kalawan wort Saint John bakal leungit dina cuka atawa solusi dukun Hazel. Coba ékspérimén kalawan bets leutik tur ulah sieun nyampur tipe menstruasi béda (pangleyur). Upami anjeun mendakan campuran anu saé, pastikeun pikeun ngirim pesen ka Herbalist Praktis pikeun nyarioskeun ka kami ngeunaan kasuksésan anjeun!

Tutorial Nyieun Liniment herbal

Ieu mangrupikeun prosedur dasar, sanés resep. Kuring henteu acan ngalebetkeun pangukuran khusus tapi parantos ngajelaskeun prosés sareng naon anu kedah dipilarian nalika anjeun damel. Pikeun resep khusus anu ngagunakeun téknik ieu, tingali The Practical Herbalist Recipes.

Alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngadamel liniment herbal:

  • Papan motong sareng péso seukeut (upami anjeun nganggo bumbu seger)
  • Toples kaca sareng tutup anu pas (atanapi toples anu sami didamel tina bahan anu henteu réaktif)
  • Blénder (opsional)
  • Pengikis karét atanapi spatula, langkung saé anu didamel tina bahan anu tiasa dibersihkeun sacara saksama sareng henteu nahan bau, sapertos plastik tahan panas.
  • Label pikeun toples Anjeun

Saatos menstruasi parantos infus, anjeun peryogi:

  • Kantong straining atawa sababaraha lapisan lawon kéju sarta strainer a
  • Botol pikeun liniment rengse
  • Label pikeun botol anjeun

Bahan pikeun nyieun liniment herbal:

  • Sajumlah bumbu atawa bahan tutuwuhan, seger atawa garing (bubuk oge ok)
  • Cairan penetrating kayaning witch hazel, cuka atawa rubbing alkohol
  • A kualitas leutik minyak infused (opsional)

Prosedur pikeun nyieun liniment herbal:

  1. Nyiapkeun bumbu anjeun pikeun Cuka HerbalNyiapkeun bumbu Anjeun. Upami anjeun nganggo bumbu seger, anjeun kedah ngabersihan atanapi ngocok naon waé kokotor tina éta, sanaos upami aranjeunna leres-leres kotor, anjeun henteu kedah dikumbah ku cai, sareng anjeun kedah dipotong. Upami anjeun badé nganggo Blénder (tingali lengkah 4), maka anjeun ngan ukur kedah ngarendang kasarna, tapi upami anjeun henteu ngarencanakeun ngagunakeun Blénder, rendang sakedik-gancang. Upami anjeun nganggo bumbu garing, anjeun kedah ngaremukkeunana sabisa-bisa.
  2. Teundeun bumbu kana toples Anjeun. Pek eta handap gently tur eusian toples ngeunaan tilu-suku jalan pinuh ku bahan tutuwuhan. Anjeun kedah nyésakeun rohangan anu cukup pikeun ngeusian toples kalayan cuka, gaduh rohangan pikeun ngocok eusina sacara teratur, sareng ngantepkeun cuka nembus kana sadaya bahan pepelakan. Upami anjeun nganggo akar atanapi babakan, anjeun tiasa ngeusian toples ngan sakitar sapertilu ka satengah jalan pinuh.
  3. tuang cuka kana bumbu anjeun pikeun nyieun cuka herbalTuang menstruasi kana bumbu, eusian toples nepi ka nutupan bumbu ku saukur sahandapeun saparapat inci, atawa lamun anjeun maké babakan atawa akar eusian toples nepi ka pinuh ngeunaan tilu suku atawa leuwih.
  4. Aduk campuran nepi ka rata kawas smoothie a, teras balikkeun kana toples Anjeun. (Léngkah ieu opsional upami anjeun nganggo bumbu anu garing, keras, sapertos akar garing, kulit, atanapi siki.)
  5. Tutup toples anjeun pageuh.
  6. Labél toples sareng simpen di tempat anu tiis sareng poék. Kabinét dimana anjeun tiasa ningali éta unggal dintenna idéal.
  7. Ngocok toples unggal dinten, malah sababaraha kali sapoé. Ieu disarankeun pisan, sanaos kuring hilap ngocok toples salami sababaraha minggu sareng masih ngagaduhan hasil anu saé.
  8. saring bumbu tina cuka herbal AnjeunSaatos dua dugi ka dalapan minggu, saring bahan ramuan tina haid. Cairan rengse anjeun kedah bau ramuan. Nalika anjeun nyaring éta, pastikeun pikeun squeeze kaluar saloba mungkin tina menstruasi tina bahan tutuwuhan. Kuring resep ngagunakeun kantong brewing leutik, rupa-bolong pikeun galur milik, tapi sababaraha lapisan cheesecloth atawa cut pasagi ti tshirt bodas sarta strainer alus bakal dianggo ogé, teuing.
  9. Simpen cuka herbal anjeun dina wadah kaca warna poékMalikan deui léngkah-léngkah ieu sareng bahan-bahan liniment anu sanés dugi ka sadaya pangleyur herbal anjeun siap dicampur.
  10. Labél unggal botol bahan tunggal anjeun pikeun ngahindarkeun kabingungan engké.
  11. Ngagunakeun cangkir ukur, ukur kaluar bahan anjeun kana gelas ukur, Pastikeun pikeun nambahkeun minyak pilihan panungtungan.
  12. Linment standar sareng minyak kedah diaduk saé sateuacan tuang kana botol. Upami anjeun tuang liniment anjeun kana sababaraha botol, eureun antara tuang sareng aduk deui.
  13. Upami anjeun badé nempatkeun liniment anjeun kalayan minyak kana botol semprot, perhatikeun yén oli condong nyumbat nozzle semprot. Rencanana sasuai.
  14. Labél toples anjeun sareng simpen di tempat anu tiis sareng poék. Pastikeun kaasup tanggal, jenis ramuan Anjeun infused, sarta ngagunakeun sangkan batur ogé bakal nyaho kumaha carana make eta.

Naon ari liniment? Liniment mangrupikeun ubar herbal anu dianggo sacara topikal pikeun ngabantosan nyeri dina otot sareng jaringan lemes. Biasana didamel nganggo alkohol atanapi witch hazel, ku kituna ramuan tiasa gampang sareng gancang kaserep kana kulit. Minyak ogé tiasa dianggo, tapi aranjeunna henteu gaduh pangaruh langsung tina liniment dumasar-alkohol, sareng kuring langkung resep nyéépkeun minyak pikeun minyak urut atanapi krim. Kuring resep kaasup bumbu relieving nyeri, anti radang, jeung bumbu nu mantuan speed healing.Menthol sacara alami cooling jeung soothing sarta mindeng dipaké dina salves, balms, mouthwashes, liniments, lozenges, sarta remedies séjén St. John’s Wort (Hypericum perforatum) . ) nyaeta ramuan favorit kuring keur nyeri topical. Mangpaat dina nyeri saraf sareng nyeri otot, sareng gancang gerak pikeun nenangkeun otot anu kaleuleuwihan, capé atanapi jaringan lemes anu luka. St. Johns ‘Wort pangalusna dipaké seger dina pembuatan ubar, jadi dina liniment kuring kaasup pre-dijieun St. John’s Wort Tincture (iwal kuring apal nyieun liniment salila jandela ringkes waktu nu St. John’s Wort geus siap pikeun panén. ). Meadowsweet (Filipedula ulmaria) dianggo salaku analgesik sareng anti radang. Éta ngirangan peradangan, ngaleungitkeun panas, sareng ngamajukeun penyembuhan jaringan. Éta ngandung asam salisilat, prékursor pikeun aspirin. Kulit Willow (Salix alba) mangrupikeun ramuan anu ngaleungitkeun nyeri kalayan sipat anti radang. Beunghar salicin, éta ngirangan nyeri sareng ngirangan muriang sareng peradangan. Éta mangrupikeun salah sahiji bahan asli dina aspirin sareng tiasa dianggo sacara topikal pikeun ngaleungitkeun nyeri rematik atanapi masalah musculo-skeletal anu sanés. Comfrey (Symphytum officinale) geus dipaké sajarahna pikeun ngurangan nyeri jeung peradangan, nyageurkeun tatu, sarta ngajaga jaringan ruksak. Eta mantuan pikeun alleviate nyeri, utamana dina tulang. Yarrow (Achillea millefolium) ngirangan nyeri sareng dianggo salaku analgesik sareng anti-radang, sacara éksternal sareng internal. Yarrow mantuan pikeun mindahkeun chi sarta ngaronjatkeun sirkulasi ku bersantai pembuluh darah periferal. Topically, éta mantuan pikeun ngalereskeun jaringan, sarta ngeureunkeun perdarahan. Chamomile (Matricaria recutita) mangrupikeun salah sahiji kado anu paling hébat sabab ngabantosan nyeri, ngirangan peradangan, sareng nyageurkeun tatu. Arnica (Arnica montana) geus dipaké sacara tradisional salaku ubar pikeun bruising, tatu jaringan lemes, sarta pikeun ngaronjatkeun aliran getih ka wewengkon tatu. Henteu kedah dicandak sacara internal, atanapi dina kulit anu rusak. Cayenne (Capsicum frutescens), nalika dianggo dina bentuk éncér ngabantosan ngaleungitkeun nyeri ku cara ngahalangan pangiriman pesen nyeri kana uteuk. Éta baheulana dianggo dina krim, lotion, sareng liniment pikeun rematik, nyeri sendi, sareng nyeri, otot nyeri. Resep: 1 cangkir Witch Hazel atanapi Rubbing Alkohol1 sdm menthol kristal2 sdm garing meadowsweet2 sdm garing kulit willow2 sdm yarrow garing2 sdm comfrey garing2 sdm calendula garing2 sdm kembang arnica garing ½ sdt rawit’1 oz minyak atsiri rawit John’1 oz Tinc.

  • Giling kasar sadaya bumbu garing nganggo mortir sareng alu anjeun.
  • Nempatkeun sakabeh bumbu taneuh dina mason jar pint-ukuran.
  • Tuang witch hazel atanapi alkohol di luhur
  • Lungkawing pikeun 4-6 minggu, oyag unggal dinten.
  • Galur jeung kompos bumbu
  • Tambahkeun St John’s Wort tincture jeung minyak atsiri
  • Botol sareng labél.

Linment ieu bakal stabil dina rak sareng kedah salami sababaraha taun. Abdi nyarankeun ngabotolkeunana dina botol semprot sakedik, supados gampil diterapkeun upami diperyogikeun. Pastikeun éta ngan dipaké dina kulit unbroken, sabab rumus ieu teu cocog pikeun tatu kabuka, sarta labél nunjukkeun yén éta pikeun pamakéan éksternal wungkul. Upami anjeun nganjang ka bumi kuring sareng ningali ka jero pantry kuring, anjeun bakal mendakan stapes tuangeun biasa, tapi ogé sababaraha karanjang sareng tong sampah tina rupa-rupa pangobatan herbal homemade dina kendi, tinctures dina botol dropper sareng salves dina kaleng anu kami anggo pikeun sagala rupa panyakit. . Liniment herbal ieu mangrupikeun andalan di apotek bumi kuring sareng kami dianggo pikeun nyeri otot sareng nyeri sareng nyeri anu sanés (dina kulit anu henteu rusak!).

Naon Liniment?

Liniment mangrupikeun ubar topik, dumasar kana minyak atanapi cair, anu ngabantosan nyeri, kaku sareng nyeri otot. Sababaraha liniments dumasar minyak, tapi liniment homemade pikaresep kuring boga alkohol jeung base hazel dukun kalawan konsentrasi bumbu. Alkohol atawa liniments dumasar witch hazel pohara efektif sabab alkohol gancang diserep ku kulit, mawa jeung eta sipat mangpaat tina bumbu ditambahkeun. Liniments bisa dijieun “haneut” atawa “tiis” ku ngagunakeun bumbu béda. Ngagunakeun campuran herbal cooling (pepermin jeung menthol) jeung warming bumbu (cayenne jeung jahé) bisa mantuan nyieun éfék bolak nu kuring manggihan leuwih éféktif. Kuring ogé resep pikeun nambahkeun bumbu nu mantuan speed recovery ku cara séjén, kawas arnica, comfrey na yarrow, mun nyepetkeun penyembuhan malah leuwih. Liniments boga sajarah panjang dipaké dina manusa jeung kuda. Dina rasa, aranjeunna dianggap ubar “lami-lami”, tapi aranjeunna masih pohara efektif sareng kuring nuju nyeri otot sareng nyeri.

Naha Liniment?

Abdi ngarepkeun kuring ngagaduhan ubar ieu langkung ti dasawarsa ka tukang nalika kuring pendak sareng salaki kuring… Urang patepung dina jalan-jalan di Amérika dina hiji usum panas. Kami sareng sakelompok mahasiswa sareng salaku grup kami leumpang langkung ti 60+ mil sadinten, rata-rata sakitar 15 mil per dinten masing-masing. Abdi “nyiapkeun” kanggo jalan-jalan ku jalan lumpat atanapi jogging sababaraha mil sadinten sareng mésér sapatu jalan anu énggal. Duanana kasalahan badag. Kasalahan # 1- sapatu anyar + 15 mil sapoé = Blisters. Loba bisul. Kasalahan #2- Jogging ngagunakeun gerakan anu béda-béda tibatan leumpang sareng kuring ngarasa kasalahan kuring pikeun kalolobaan minggu mimiti leumpang. Nyatana, dina sababaraha dinten kahiji, kuring nyeri pisan, kuring henteu terang kumaha kuring bakal tetep leumpang. Kumaha kuring ngaharepkeun kuring ngagaduhan liniment herbal homemade ieu dina sababaraha minggu munggaran. Liniment toko ubar anu kami parantos henteu seueur pikeun otot kuring anu nyeri sareng peryogi saminggu pinuh sateuacan awak kuring biasa leumpang janten kuring henteu nyeri unggal dinten. Kuring parantos nganggo liniment herbal ieu sababaraha kali ti mimiti damel sababaraha taun ka pengker, sareng éta mangrupikeun ubar topikal anu paling mujarab anu kuring mendakan pikeun nyeri otot. Kaéndahan liniment DIY nyaéta anjeun tiasa nyaluyukeun kakuatan sareng aroma pikeun nyumponan kabutuhan anjeun. Tip: Kuring ogé mendakan yén ngagentos ieu sareng minyak magnesium semprot ngabantosan nyepetkeun deui. Kumaha carana ngadamel liniment herbal pikeun nyeri otot sareng kaku

Resep Herbal Liniment

Linment herbal anu gampang ieu nganggo witch hazel sareng bumbu garing pikeun pajuang otot nyeri anu kuat sareng pepermin, menthol, rawit, jahé, jsb. Waktu Persiapan 5 mnt Waktu Infus 28 d

  • Teundeun kabéh bumbu, kristal menthol, sarta jahé seger lamun ngagunakeun dina ukuran pint kaca jar Mason.
  • Tambahkeun witch hazel atawa rubbing alkohol jeung pastikeun yén sakabéh bumbu katutupan.
  • Hayu campuran diuk salila sahenteuna 4 minggu (8 leuwih hade).
  • Saring kaluar bumbu jeung nyimpen liniment rengse dina botol semprot pikeun pamakéan gampang. Upami anjeun teu gaduh botol semprot, simpen dina botol kaca atanapi toples naon waé sareng nganggo bal katun atanapi kasa kasa pikeun aplikasi anu gampang. Paké sakumaha diperlukeun pikeun otot nyeri.

Liniments kedahna ngan dipaké externally sarta dina kulit unbroken. campuran ieu rak stabil sarta bakal lepas sababaraha taun. Upami anjeun gaduh kulit sénsitip atanapi nganggo ieu pikeun murangkalih, ngirangan jumlah herbal sareng mentol ku satengah. Kristal mentol bakal gampang leyur dina alkohol atawa witch hazel, jadi lamun anjeun teu yakin sabaraha kuat rék liniment Anjeun, mimitian ku kirang tur nambahkeun leuwih kana liniment rengse lamun diperlukeun. Parios ka dokter sateuacan nganggo upami hamil / nyusu atanapi upami anjeun ngagaduhan kaayaan médis. *Alesan alkohol mindeng dipaké téh nya éta penetrates kulit jeung evaporates pisan gancang. Éta ogé pohara efektif pikeun nimba sipat mangpaat tina bumbu nu dipaké dina liniment ieu sarta dipaké salaku antiseptik (a liniment dijieun tina alkohol bisa dipaké dina tatu kabuka gumantung kana bumbu dipaké). Sababaraha urang resep teu make alkohol atawa manggihan eta drying, sarta dukun hazel nawarkeun alternatif hébat sejen kalawan sipat mangpaat sorangan. Hayu urang terang kumaha éta!

Alternatif Berbasis Minyak Basajan

Kuring disebutkeun yen kuring pikaresep hiji alkohol / dukun hazel dumasar liniment sabab Kuring geus kapanggih yén maranéhna leuwih éféktif, tapi maranéhna ngalakukeun sababaraha minggu sangkan bener. Upami anjeun teu gaduh waktos, atanapi langkung milih henteu mesen bumbu garing, aya cara anu sederhana sareng gancang pikeun ngadamel liniment dumasar minyak anu ampir efektif:

  • Teundeun 1/2 cangkir minyak carrier (almond, zaitun, kalapa, jsb) dina toples leutik. Tambahkeun lima tetes unggal minyak atsiri ieu (atanapi kombinasi naon waé): Peppermin, Rosemary, Lavender, Eucalyptus, sareng Jahé.

Artikel ieu medically reviewed ku Dr Lauren Jefferis, dewan Certified dina Kedokteran internal sarta Pediatrics. Sakumaha biasa, ieu sanés nasihat médis pribadi sareng kami nyarankeun yén anjeun ngobrol sareng dokter atanapi damel sareng dokter di SteadyMD. Dupi anjeun kantos nganggo liniment herbal? Naha éta dianggo pikeun anjeun?

Ngeunaan Katie Wells

Katie Wells, CTNC, MCHC, Pangadeg Wellness Mama sareng Wellnesse, gaduh latar dina panalungtikan, jurnalistik, sareng nutrisi. Salaku pamajikan sareng ibu genep taun, anjeunna milarian panalungtikan sareng nyandak kasehatan kana pananganana nyalira pikeun milarian jawaban kana masalah kaséhatan na. WellnessMama.com mangrupikeun puncak tina rébuan jam panalungtikanana sareng sadaya tulisan diulas sacara médis sareng diverifikasi ku tim peneliti Wellness Mama. Katie ogé panulis buku laris The Wellness Mama Cookbook sareng The Wellness Mama 5-Step Lifestyle Detox.

Interaksi Pamaca

Naon ari liniment?

Liniment mangrupikeun ubar herbal anu dianggo sacara topikal pikeun ngabantosan nyeri dina otot sareng jaringan lemes. Biasana didamel nganggo alkohol atanapi witch hazel, ku kituna ramuan tiasa gampang sareng gancang kaserep kana kulit. Minyak ogé tiasa dianggo, tapi henteu gaduh pangaruh langsung tina liniment dumasar-alkohol, sareng kuring langkung resep nyéépkeun minyak pikeun minyak urut atanapi krim. Aya sababaraha bumbu nu bisa diasupkeun kana liniment nyeri-relieving, tapi kuring resep kaasup nyeri relieving bumbu, anti radang, sarta bumbu nu mantuan nyepetkeun penyembuhan. Menthol sacara alami niiskeun sareng nenangkeun sareng sering dianggo dina salep, balms, mouthwashes, liniments, lozenges, sareng obat-obatan sanés. St. John’s Wort (Hypericum perforatum) mangrupikeun ramuan karesep kuring pikeun nyeri topikal. Mangpaat dina nyeri saraf sareng nyeri otot, sareng gancang gerak pikeun nenangkeun otot anu kaleuleuwihan, capé atanapi jaringan lemes anu luka. St. Johns ‘Wort pangalusna dipaké seger dina pembuatan ubar, jadi dina liniment kuring kaasup pre-dijieun St. John’s Wort Tincture (iwal kuring apal nyieun liniment salila jandela ringkes waktu nu St. John’s Wort geus siap pikeun panén. ). Meadowsweet (Filipedula ulmaria) dianggo salaku analgesik sareng anti radang. Éta ngirangan peradangan, ngaleungitkeun panas, sareng ngamajukeun penyembuhan jaringan. Éta ngandung asam salisilat, prékursor pikeun aspirin. Kulit Willow (Salix alba) mangrupikeun ramuan anu ngaleungitkeun nyeri kalayan sipat anti radang. Beunghar salicin, éta ngirangan nyeri sareng ngirangan muriang sareng peradangan. Éta mangrupikeun salah sahiji bahan asli dina aspirin sareng tiasa dianggo sacara topikal pikeun ngaleungitkeun nyeri rematik atanapi masalah musculo-skeletal anu sanés. Comfrey (Symphytum officinale) geus dipaké sajarahna pikeun ngurangan nyeri jeung peradangan, nyageurkeun tatu, sarta ngajaga jaringan ruksak. Eta mantuan pikeun alleviate nyeri, utamana dina tulang. Yarrow (Achillea millefolium) ngirangan nyeri sareng dianggo salaku analgesik sareng anti-radang, sacara éksternal sareng internal. Yarrow mantuan pikeun mindahkeun chi sarta ngaronjatkeun sirkulasi ku bersantai pembuluh darah periferal. Topically, éta mantuan pikeun ngalereskeun jaringan, sarta ngeureunkeun perdarahan. Chamomile (Matricaria recutita) mangrupikeun salah sahiji kado anu paling hébat sabab ngabantosan nyeri, ngirangan peradangan, sareng nyageurkeun tatu. Arnica (Arnica montana) geus dipaké sacara tradisional salaku ubar pikeun bruising, tatu jaringan lemes, sarta pikeun ngaronjatkeun aliran getih ka wewengkon tatu. Henteu kedah dicandak sacara internal, atanapi dina kulit anu rusak. Cayenne (Capsicum frutescens), nalika dianggo dina bentuk éncér ngabantosan ngaleungitkeun nyeri ku cara ngahalangan pangiriman pesen nyeri kana uteuk. Éta baheulana dianggo dina krim, lotion, sareng liniment pikeun rematik, nyeri sendi, sareng nyeri, otot nyeri. Resepna: 1 cangkir Witch Hazel atanapi Rubbing Alkohol
1 sdm kristal menthol
2 sdm meadowsweet garing
2 sdm kulit willow garing
2 sdm yarrow garing
2 sdm comfrey garing
2 sdm calendula garing
2 sdm kembang arnica garing ½ sdt
rawit
st.
minyak atsiri pepermin Giling kasar sadaya bumbu garing nganggo mortir sareng alu anjeun. Nempatkeun sakabeh bumbu taneuh dina mason jar pint-ukuran. Tuang witch hazel atanapi alkohol di luhur. Lungkawing pikeun 4-6 minggu, oyag unggal dinten. Galur jeung kompos bumbu. Tambahkeun St John’s Wort tincture jeung minyak atsiri. Botol sareng labél. Aya hiji ubar nyeri herbal kawentar disebut Kloss Liniment – dijieun ku herbalist Amérika, Jethro Kloss. Ieu janten incredibly populér salaku hiji perlakuan éksternal pikeun nyeri – sarta sapanjang taun resep geus dijieun di rumah tangga komo diadaptasi kana produk. liniment kawentar sejen, 9 Minyak, ti ​​abad ka-19 mimitina dijieun pikeun kuda nepi ka jalma mimiti ngagunakeun eta. Anjeun meureun geus ngadéngé Tiger Balm, dikembangkeun ku herbalist Cina di 1870, éta masih tetep jadi pangubaran nyeri populér.
Sadaya variasi liniment anu béda-béda ieu pikeun nyeri – sapanjang waktos sareng dunya – sadayana gaduh prinsip herbal anu sami: Éta didamel tina herbal khusus pikeun masihan sensasi anu nyegerkeun sareng ngahaneutan, ngalirkeun aliran getih, nenangkeun peradangan sareng ngirangan nyeri.
Liniments mangrupakeun ubar mangpaat pikeun mantuan betah keram, bareuh, nyeri otot, nyeri arthritic jeung nyeri sendi. Dina artikel ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana nyieun liniment sorangan, pikeun nenangkeun nyeri nyeri! Jamu ubar, nyeri-relieving infuse dina rubbing alkohol salila 4 minggu pikeun nyieun liniment kuat.

Naon Liniment a

A liniment mangrupakeun campuran rubbing pikeun kulit, dijieun ku bumbu ubar infused kana rubbing alkohol atawa gandum alkohol. Liniments pikeun pamakéan éksternal wungkul, digosok kana kulit, alkohol ngejat pisan gancang, sahingga bumbu pikeun gancang nembus kulit, otot jeung jaringan.
Aranjeunna sering dilakukeun khusus pikeun ngubaran nyeri sareng peradangan, tapi gumantung kana pilihan ramuan anjeun ogé tiasa ngatasi kaayaan anu béda: pikeun niiskeun daérah, ngabasmi tatu atanapi tatu, pikeun nenangkeun ancur, tijalikeuh, kaduruk ku panon poe sareng ngirangan urat varicose.
Kaéndahan diajar ngeunaan herbal nyaéta anjeun tiasa nyiptakeun liniment kalayan herbal anu khusus pikeun kabutuhan anjeun, sareng anu tiasa diaksés ku anjeun.
Salaku conto, resep Kloss Liniment asli ngagaduhan echinacea anti radang sareng nyeri-relieving , goldenseal, myrrh sareng rawit. Anjeun tiasa sumber sadaya bumbu online, sareng turutan resep anu dibagikeun ku salah sahiji mentor ramuan kuring: https://learningherbs.com/remedies-recipes/jethro-kloss/
Tapi sapertos masak sareng nuturkeun resep, éta langkung mangpaat pikeun ngartos tujuan sareng tujuan bahan, supados anjeun tiasa ngaraosan ngadamel substitusi sareng ngadamel kreasi anjeun nyalira.

Formulasi Liniment

Nalika kuring mikir ngeunaan nyiptakeun campuran, atanapi formulasi, kuring mikir ngeunaan kaayaan anu urang rawat sareng tindakan herbal anu ngadukung penyembuhan kaayaan éta. Tumindak herbal nyaéta pangaruh anu aya dina awak.
Husus pikeun nyeri, nyeri, bareuh, kaayaan radang, kuring mimiti mikir ngeunaan tindakan di handap ieu:

  • Anti radang: Herbal anu ngirangan peradangan
    Chamomile, Ashwagandha, Lada Hideung, Calendula, Violet, Rose, Meadowsweet, Frankincense, Myrrh, California Poppy
  • Analgesic: Herbal anu ngabantosan nyeri
    Arnica, Myrrh, Peppermint, Rosemary, Yarrow, Comfrey, Willow Bark, Cayenne, Frankincense, California Poppy
  • Sirkulasi: Herbal anu ningkatkeun aliran getih
    Rosemary, Jahé, Lavender, Gotu Kola, Cardamom.
  • Antispasmodic: Herbal nu mantuan pikeun ngagampangkeun cramping
    Basil, Jahé, Juniper, Ashwagandha, Licorice, Rosemary, Kava Kava, Myrrh, California Poppy
  • Pemanasan : Herbal anu masihan sensasi pemanasan
    Jahé, Juniper, Lada Hideung, Cayenne, Cardamom.
  • Cooling: Herbal nu nyadiakeun sensasi cooling:
    Lavender, Peppermint, Spearmint, ogé Menthol Kristal

Sakumaha anjeun tiasa tingali, hiji ramuan tiasa gaduh seueur tindakan anu béda. Sareng ieu ngandung harti yén anjeun tiasa nyederhanakeun rumus anjeun sareng difokuskeun ngan ukur sababaraha bumbu, anu babarengan nyumponan sadaya kabutuhan.
Campuran anu kuring datangkeun nganggo ramuan pantry umum, kalayan sagala tindakan penyembuhan anu anjeun pikahoyong tina ubar nyeri sendi sareng otot. Harepan kuring nyaéta yén campuran ieu tiasa dicapai ku anjeun, hal anu anjeun tiasa ngadamel tina bahan supermarket. Tapi tina daptar bumbu sareng tindakan di luhur, anjeun ogé tiasa nyiptakeun campuran anjeun nyalira!
Sakali anjeun geus milih bumbu anjeun, kantun meunang sababaraha rubbing alkohol jeung anjeun siap pikeun ngamimitian nyieun! Rubbing alkohol extracts kaluar mangpaat tina bumbu

Naha kuring kedah nganggo alkohol?

Alkohol mangrupikeun pangleyur anu sacara efektif ngagambar konstituén penyembuhan tina bumbu. Cara anu gampang pisan pikeun ngadamel ubar luar. Tapi salaku ubar dumasar-alkohol, anjeun moal nganggo liniment salaku “perawatan kulit” sapopoé dina raray anjeun, atanapi di sakumna awak anjeun. Ieu pikeun wewengkon husus awak nu peryogi relief.
Liniments biasana dijieun kalawan rubbing alkohol (70% alkohol), tapi anjeun oge bisa make witch hazel (14% alkohol) nu tebih kirang drying on kulit. Tambih Deui anjeun nampi mangpaat anti-radang sareng astringent tina witch hazel. Pilihan séjén nyaéta cuka cider apal.
Kauntungan tina ngagunakeun alkohol gosok nyaéta hargana murah, gampang sayogi, sareng upami anjeun ngan ukur nganggo kalana salaku ubar pertolongan cemas – naon waé titik négatip tina ngagunakeun alkohol dina kulit moal janten masalah.

Achy Rub Resep

Obat herbal pikeun nyeri sendi sareng otot bahan:

  • 2 TSP garing chamomile
  • 2 TSP garing Rosemary
  • 2 sdm Lavender garing
  • 2 sdm Pepermin garing
  • 2 sdm jahé garing
  • 1 sdm rawit bubuk
  • 2 gelas alkohol gosok, Witch Hazel atanapi Cuka*Anjeun tiasa ngagentos bahan garing kanggo seger, tilu kali lipat jumlahna

Métode:

  • Dina toples quart bersih, tambahkeun ka sadaya bahan herbal
  • Tuang kana alkohol rubbing, nepi ka pinuh katutupan
  • Ayeuna cahayana eta diuk pikeun infuse salila 4 minggu.
  • Dina waktos éta, sering ngocok toples pikeun nyorong ékstraksi
  • Sanggeus 4 minggu, saring kaluar bumbu jeung piceun
  • Simpen cairanana.
  • Botol liniment dina botol halimun (sapertos ieu) kanggo aplikasi anu gampang.
  • Semprotkeun kana daérah anu nyeri, sababaraha kali sadinten, ngagosok liniment.
    * Ieu mangrupikeun set anu saé pikeun investasi pikeun sadaya proyék anjeun ka hareup.

Sababaraha tautan dina tulisan ieu tiasa ngandung tautan afiliasi pikeun genah anjeun. Salaku gaul Amazon kuring earn tina purchases qualifying.
Kumaha Jieun Liniment Herbal via The Survival Mom Linimen herbal nyaéta olahan herbal cair pikeun digosok kana kulit. Dina skenario persiapan darurat, nyieun liniment mangrupikeun kaahlian anu saé pikeun masihan kanyamanan tambahan pikeun kaduruk sareng kaduruk ku panon poe, galur sareng sprains, sareng tatu tina kacilakaan atanapi trauma.

Witch Hazel: Herb Serbaguna pikeun Liniments

Rubbing alkohol, cuka, atawa malah vodka bisa dipaké salaku basa pikeun liniment herbal, tapi ekstrak dukun hazel mangrupakeun salah sahiji basa nu pang populerna. Sareng, sanaos bumbu sanésna sering diasupkeun kana ekstrak witch hazel pikeun ngadamel liniment herbal anu langkung canggih, bahkan persiapan witch hazel saderhana ngadamel liniment anu saé nyalira. A tea dijieunna tina dukun hazel (leres disebut dekok dina parlance herbal) ieu dipaké ku Menominee salaku rub handap pikeun suku, sarta pikeun “nyageurkeun deui lame”; sarta Iroquois dipaké pikeun bruising. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal kagunaan étnobotanis pikeun witch hazel, ketik nami botanis witch hazel, Hamamelis virginana , di database online Universitas Michigan-Dearborn. Witch hazel ogé ngagaduhan sababaraha kagunaan sanés anu saé pikeun terang. Kahiji, éta astringent alam. Pamakéan rahayat tina witch hazel kaasup kaduruk soothing, bites serangga, sarta stings; salaku styptic kana jaringan astringe sarta perdarahan slow. Ieu mangrupikeun sababaraha kagunaan anu paling umum anu parantos diasupkeun kana prakték herbalisme modern. Suku pribumi Amérika nganggo witch hazel pikeun seueur tujuan sanés, kalebet salaku tèh pikeun pilek, kolera, sareng asma. Bahan Liniment kumisan, éta ramuan sareng tradisi panjang seueur kagunaan anu béda sareng patut diajar. Upami anjeun hoyong terang upami dukun hazel tumbuh di daérah anjeun, Database Plants USDA gaduh inpormasi anu saé ngeunaan rentang, habitat, sareng idéntifikasi. Witch hazel ogé tiasa ditambihkeun salaku pepelakan bentang di seueur daérah, sareng ngasuh kembang konéng anu teu biasa nalika usum tiis nalika teu aya anu mekar. Ieu bakal pilihan alus teuing lamun landscaping kalawan panon nuju preparedness darurat herbal!

Nyieun Dukun Hazel Liniment

Kaunggulan tina nyieun ekstrak tina witch hazel kaasup nambahkeun umur rak leuwih panjang, sarta bisa nyieun liniments leuwih kompleks ngagunakeun ekstrak witch hazel salaku basa. Resep gampang pikeun ekstrak dukun hazel ieu tiasa diskalakeun kaluhur atanapi kahandap dumasar kana jumlah kulit dukun hazel anu sayogi. Ieu métode béda persiapan ti ilaharna dipaké pikeun nyieun tinctures (anu disebut ogé extracts), tapi gawéna kacida alusna sarta bakal ngahasilkeun produk sarupa jeung ekstrak dukun hazel nu bisa Anjeun nyokot di apoték lokal Anjeun. bahan :

  • Minimal 3 ons kulit dukun hazel
  • Cukup bersih, cai potable pikeun nutupan babakan ku dua inci dina panci jeung tutup
  • Vodka (tindak salaku pangawét)

arah :

  1. Teundeun babakan dukun Hazel kana panci jeung tambahkeun cai cukup pikeun nutupan dukun Hazel jeung dua inci cai.
  2. Bawa pot ka kulub, teras potong panas deui sarta ngidinan babakan witch hazel ka simmer pikeun 20-30 menit.
  3. Pareuman panas sarta ngidinan dekok witch hazel pikeun niiskeun ka suhu kamar.
  4. Saring dekok ngaliwatan cheesecloth, saringan kopi, atawa saringan bolong alus lajeng ngukur cairan sésana.
  5. Pikeun unggal dua ons dukun hazel, tambahkeun hiji ons vodka. Ieu ngalegaan umur rak persiapan witch hazel anjeun sakitar sataun.

Ramuan Liniment séjén

Ayeuna anjeun terang kumaha ngadamel ekstrak witch hazel anjeun nyalira, anjeun tiasa resep ngadamel liniment anu langkung kompleks. Sababaraha bumbu anu saé pikeun ieu kalebet: Goldenrod ( Solidago spp ) – Goldenrod, a nalungtik umum di loba Amérika Kalér, mangrupa idéal pikeun liniment nenangkeun tatu patali otot kawas galur jeung sprains. Comfrey ( Symphytum officinale ) – Comfrey mangrupakeun ramuan alus kaasup dina liniment pikeun tulang patah sarta trauma gaya Blunt. Plantain ( Plantago spp ) – Ramuan populér pikeun seueur gangguan kulit anu béda-béda, plantain ngalengkepan kapasitas ngagentos witch hazel dina gigitan serangga sareng nyeureud. Digabungkeun sareng jewelweed, sababaraha herbalists ngalaporkeun kasuksésan dina nungkulan racun Ivy. Mugwort ( Artemisia vulgaris ) – Wormwood gaduh pangirut pikeun nyeri anu aya hubunganana sareng kacapean. liniments mugwort anu hébat sanggeus sapoé panjang hiking atawa kuli fisik teuas. Arnica ( Arnica montana ) – Pilihan séjén alus teuing pikeun nyeri otot umum, arnica mindeng dipaké dina olahan dumasar-minyak tapi sarua mangpaatna sakumaha liniment a. St. Johns’s wort ( Hypericum perforatum ) – Ieu tiasa utamana mangpaat pikeun tatu ngalibetkeun nyeri saraf. Sadar yén St. John’s wort boga reputasi pikeun ngaronjatkeun sensitipitas kulit ka cahya panonpoé, jadi Anjeun bisa jadi kudu ningkatkeun panyalindungan panonpoé Anjeun bari maké éta. bahan liniment populér séjén kaasup warming bumbu nu ngaronjatkeun sirkulasi, kayaning angelica, rawit, sarta jahé. Leaderboard-iklan-500x100 Nalika nyieun liniment a, anjeun bisa manggihan yén anjeun boga hasil pangalusna tina ngagunakeun bahan garing. Eusi cai tambahan tina bumbu seger tiasa ngajantenkeun liniment anjeun langkung gancang. Ieu kumaha carana ngadamel liniment:

  1. Pilih sababaraha bahan herbal pikeun kalebet dina resep anjeun. Hiji nepi ka tilu bumbu mangrupakeun tempat alus pikeun ngamimitian. Pikirkeun tujuan anu dituju tina liniment anjeun sareng fokus kana bumbu anu pas.
  2. Eusian toples Pangaléngan sagelas satengah pinuh ku bumbu garing anu anjeun pilih dina lengkah kahiji.
  3. Tuang cukup witch hazel kana toples anjeun pikeun nutupan bumbu anjeun kalawan hiji atawa dua inci cairan sarta nempatkeun tutup a aman dina toples.
  4. Gently ngocok bumbu unggal poé salila dua minggu, sarta tambahkeun deui ekstrak witch hazel lamun diperlukeun pikeun mastikeun bumbu tetep katutupan.
  5. Saatos dua minggu, saring herbal tina ekstrak witch hazel sareng botol liniment anjeun pikeun dianggo engké. Pastikeun pikeun ngalebetkeun tanggal, bahan, sareng “Kanggo Pamakéan Topikal wungkul” pikeun ngingetkeun diri yén liniment anjeun dimaksudkeun pikeun diterapkeun sacara topikal, henteu dicerna. Upami anjeun resep, anjeun tiasa nempatkeun liniment anjeun dina botol mister atanapi semprot supados ngagampangkeun panawaran.

Nalika anjeun ngawitan ngadamel liniment anjeun nyalira, anjeun bakal gancang sadar yén nambihan kaahlian ieu kana kantong trik herbal anjeun tiasa ngajantenkeun kahirupan sapopoe, kitu ogé kaayaan anu luar biasa, langkung nyaman. Bacaan salajengna ngeunaan Liniments sareng Witch Hazel A Herbal Modern ku Maude Duka Pituduh Umum pikeun Nyiptakeun Liniment Nyeri Éféktif atanapi Salve ku Bear Medicine Herbals Nyieun Herbal Liniments di Gunung Rose Blog

Langkung Sumberdaya pikeun Anjeun:

  • The Herbal Medicine-Maker Buku Panduan ku James Green
  • Ngidentipikasi sareng Panén Rencana Pangan sareng Pangobatan di Liar ku Steve Brill
  • Resep Herbal Rosemary Gladstar pikeun Kaséhatan Vibrant
  • Jamu ubar Rosemary Gladstar: Pitunjuk pikeun Pemula

Upami anjeun hoyong melak sababaraha bumbu ieu nyalira, tutorial ieu ngeunaan kebon ramuan ubar bakal ngabantosan. “Ieu kanggo tujuan inpormasi wungkul sareng henteu dimaksudkeun pikeun ngadiagnosa, ngubaran, atanapi resep kana panyakit naon waé. Taroskeun ka ahli médis pribadi anjeun. ” Dua tab di handap ieu ngarobah eusi di handap.

  • Bio
  • Tulisan panganyarna

Agatha Noveille mangrupikeun panulis The Independent Herbalist: A Beginner’s Guide to Herbal Preparedness sareng blog IndieHerbalist.com.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *