Éta gampang teuing pikeun tuang langkung seueur sareng kirang gerak dina sasih usum tiis – sareng éta ogé pikeun piaraan urang, ogé urang. Janten kumaha anjeun terang upami piaraan anjeun kedah diét? Sareng kumaha anjeun ngabantosan anjing leungit beurat kalayan aman? Ahli Pangajaran sarta Palatihan Atikan urang Brian Faulkner boga jawaban.

Tumbu Gancang

  • Naha kuring kedah nempatkeun anjing kuring dina diet?
  • Kumaha pentingna latihan pikeun ngadukung diet anjing anjeun?
  • Sabaraha beurat anjing anu dieting tiasa leungit?
  • Naha nempatkeun anjing kuring dina diet mangaruhan kalakuanana?
  • Naon jinis kasalahan anu dilakukeun ku pamilik sareng anjing dieting?

Sabudeureun satengah anjing piaraan Inggris dianggap kaleuwihan beurat atawa obese. Janten kumaha anjeun terang upami piaraan anjeun salah sahijina? Anjing datangna dina rupa-rupa wangun jeung ukuran, sarta teu salawasna gampang pikeun nu boga pikeun ngabejaan naha piaraan maranéhanana mawa beurat tambahan. Salaku dokter hewan, kami nganggo téknik anu disebut nyetak kaayaan awak pikeun meunteun gajih awak piaraan. Contona, dina anjing cageur anjeun kudu gampang bisa ngarasakeun tulang rusuk maranéhanana sarta ngabedakeun cangkéng maranéhanana. Indéks nyetak awak kami nganggo dina prakték Pangajaran sarta Palatihan Atikan mana ti hiji nepi ka salapan; dimana hiji pisan ipis, salapan téh morbidly obese, sarta idéal nyaéta tempat di tengah. Lamun urang manggihan anjing Anjeun keur kaleuwihan beurat atawa obese, urang bisa nyarankeun sababaraha parobahan diet jeung latihan rutin pikeun mantuan manéhna leungit beurat.

Naha kuring kedah nempatkeun anjing kuring dina diet?

Ieu salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun konsultasi vet ngeunaan nempatkeun anjing Anjeun dina diet. Kitu ogé mastikeun naha anjing anjeun kaleuwihan beurat, dokter hewan anjeun bakal tiasa nyaring anjeunna pikeun masalah médis anu tiasa nyababkeun ieu. Dina sababaraha anjing, contona, hiji kelenjar tiroid underactive bisa ngakibatkeun gain beurat. Upami anjing anjeun kedah diet, dokter hewan anjeun bakal tiasa nyarankeun tuangeun anjing anu dikontrol kalori anu cocog. Émut yén formulasi kadaharan anjing anu dicap salaku ‘ringan’ langkung saé pikeun ngahindarkeun kaleuwihan beurat tibatan ngagentos flab.

Kumaha pentingna latihan pikeun ngadukung diet anjing anjeun?

Upami pendamping anjing anjeun teu acan cekap latihan nembé, éta disarankeun pikeun ningkatkeun tingkat kabugaranna. Naha henteu mendakan jalan-jalan lokal babarengan, atanapi cobian kagiatan énggal? Hésé pisan, kumaha oge, pikeun anjing kaleuwihan beurat ngaduruk sadaya kalori tambahan éta ku latihan nyalira. Ieu utamana kasus pikeun breeds nu teu cocog kana jumlah masif latihan, kayaning Miniatur Dachshund; atawa jeung boh anak anjing ngora atawa anjing heubeul, anu teu kudu ilubiung dina teuing beurat, aktivitas-dampak luhur. Sareng penting pikeun dicatet yén sakitar 80% tina masalah beurat anjing aya hubunganana sareng diet. Janten kontrol kalori sigana langkung penting tibatan latihan upami anjeun hoyong ngabantosan anjing anjeun leungit beurat.

Sabaraha beurat anjing anu dieting tiasa leungit?

Slow jeung ajeg téh pangalusna lamun datang ka leungitna beurat. Ideally anjing teu kudu leungit leuwih ti 2% tina beurat awak maranéhanana ayeuna per minggu. Tujuanana pikeun 1% saminggu aman sareng wajar.

Naha nempatkeun anjing kuring dina diet mangaruhan kalakuanana?

Anjing anu geus biasa dahar kaleuleuwihi bisa jadi ngemis atawa ngamulung dahareun tambahan. Inevitably, sababaraha pamilik bakal manggihan entreaties piaraan maranéhna pisan teuas pikeun nolak! Émut, kumaha ogé, yén ngarawat anjing anjeun henteu kedah ngalibetkeun kalori. Ganjaran non-dahareun, sapertos masihan anjeunna perhatian atanapi maén kaulinan, mangrupikeun cara anu saé pikeun ngaganggu atanapi ngahibur anjing anu hoyong tuangeun salajengna.

Naon jinis kasalahan anu dilakukeun ku pamilik sareng anjing dieting?

Perangkap umum anu digolongkeun ku pamilik anjing nyaéta ngan ukur ngitung naon anu aranjeunna tuang kana mangkok tuang anjing nuju asupan kalori sapopoé. Éta gampang pikeun mopohokeun sadaya suguhan sareng jajanan anu sanés anu parantos dikirimkeun ka piaraan na sapanjang jalan! Tapi ieu bisa nambahan nepi ka jumlah héran kalori tambahan. Upami anjeun serius ngeunaan ngabantosan anjing anjeun leungit beurat, anjeun kedah nempel kana jatah harian anu ketat pikeun pangan anjing anu disarankeun ku Pangajaran sarta Palatihan Atikan, anu dikawasa ku kalori. Sareng saréat naon waé kedah kaluar tina jatah éta, sanés dina luhureun éta. Kuring beuratna sangu dahareun anjing kuring unggal poé. Lamun ukur ngukur dahareun maranéhanana ku panon, éta tebih teuing gampang nyieun kasalahan. Contona, upami anjeun tujuanana pikeun masihan anjing anjeun 80g cupful kibble, tapi scoop up 100g gantina sabab ditilik ku panon, éta whopping 25% kalori tambahan! Upami anjeun hoyong naséhat langkung seueur ngeunaan jatah tuangeun sapopoé atanapi tip diet anjing sanés, perawat Pangajaran sarta Palatihan Atikan ditempatkeun saé pikeun ngabantosan anjeun ngalacak beurat piaraan anjeun sareng mamatahan kana rencana diet anjing anjeun nyalira. Sareng kumaha sesahna pikeun nolak anjing anjeun nalika anjeunna ngabela pikeun ngubaran, émut yén ngabantosan anjeunna ngirangan beurat mangrupikeun salah sahiji hal anu pangsaéna anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun mastikeun kaséhatan sareng kualitas hirupna. Loba teuing dahareun jeung teuing saeutik latihan bisa pak pon tambahan onto anjing Anjeun. Tapi aya léngkah anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngabantosan aranjeunna.

Kumaha Ngabejaan Lamun Anjing Anjeun kaleuwihan beurat

Sateuacan anjeun ngamimitian rencana diet pikeun anjing anjeun, anjeun kedah terang upami aranjeunna kaleuwihan beurat. Coba ieu tés do-it-yourself basajan ieu: Ngarasakeun tulang tonggong jeung iga maranéhanana . «Lamun tulang tonggong jeung tulang rusuk hese ngarasa, anjing téh kaleuwihan beurat,» nyebutkeun David Gonsky, DVM. Anjeunna diréktur médis West Loop Veterinary Care di Chicago. Tingali aranjeunna ti gigir . burih maranéhanana kudu diangkat. A burih sagging mangrupakeun tanda yén maranéhna mawa pound tambahan. Kéngingkeun pandangan ti luhur . Ningali ka handap di aranjeunna ti luhur, Anjeun kudu ningali hiji «pinggel,» atawa kurva jero, antara tonggong kandang iga maranéhanana jeung hips.

Tips pikeun leungitna beurat

Coba tip ieu pikeun ngabantosan anjing anjeun ngirangan beurat sareng janten langkung séhat. Latihan deui . Latihan ngaduruk kalori sareng ngirangan napsu. Bawa aranjeunna keur leumpang tambahan atawa ngamimitian kaulinan dipulut. Janten ulin. Tos sabudeureun bal, Frisbees, kaulinan squeaky, sarta cocooan anjing lianna sangkan aranjeunna bungah ngeunaan pindah sabudeureun. Némbak pikeun 10 nepi ka 15 menit latihan, dua kali sapoé. Ngurangan ukuran porsi . “Table dahareun, Ngaruwat, atawa malah ngan porsi berehan tina hidangan biasa bisa ngakibatkeun gain beurat,” nyebutkeun Gonsky. Upami anjeunna tuang sajumlah ageung tuangeun, ngirangan sakedik unggal dinten dugi ka ngahontal ukuran porsi anu pas. “Paké hiji cangkir ukur sabenerna mun ngukur dahareun piaraan anjeun, teu ngan cangkir kaluar tina kabinet,” nyebutkeun Thomas Watson, DVM. Anjeunna dokter hewan di Rumah Sakit Médis Veterinary Carolinas di Charlotte, NC Ngurangan deui saréat . Anjeun bisa jadi teu sadar sabaraha kalori tambahan nu nuju masihan anjing Anjeun mun anjeun Tos aranjeunna saréat. “Ngurangan jumlah Ngaruwat dibikeun dina sapoé greatly mantuan,” nyebutkeun Watson. Masihan aranjeunna satengah tina naon maranéhna dipaké pikeun, lajeng ngurangan eta malah leuwih sababaraha poé. Atawa swap Ngaruwat anjing has pikeun kadaharan cageur kawas wortel, kacang héjo, atawa muih béas. “Ngaruwat séhat ieu rendah kalori sareng tiasa mangpaat pikeun anjing anjeun,” saur Gonsky. Tuang aranjeunna langkung sering . “Sababaraha tuangeun alit langkung saé tibatan hiji tuangeun ageung sadinten,” saur Watson. Éta sabab ngajaga tingkat gula getih anjing anjeun tetep stabil sapopoe, sahingga awakna kurang kamungkinan pikeun nyimpen kalori tambahan. Ulah ninggalkeun dahareun kaluar . Loba anjing teu nyaho kumaha carana ngatur diri. Gantina ninggalkeun kadaharan anjing kaluar sapopoe, eupan anak anjing anjeun dina waktu nu tangtu. Sanggeus kira-kira 15 menit, cabut naon waé anu sésana. Tapi tetep piring cai maranéhanana kaluar sapopoe ngarah boga loba cai nginum seger, nyebutkeun Gonsky. Pilih kadaharan anu pas . Gantina meuli nu mana wae nu over-the-counter «lampu» dahareun anjing, ménta dokter hewan Anjeun pikeun rekomendasi a. Aranjeunna terang anak anjing anjeun sareng tiasa nangtukeun bahan pangsaéna sareng ukuran porsi. Tetep aranjeunna kaluar ti dapur . Méja scraps sarta kadaharan anu ngahaja ragrag onto lantai tiasa pikabitaeun sarta paku on pon. Simpen aranjeunna di kamar anu sanés nalika anjeun masak sareng tuang supados aranjeunna kirang tetep dina tuangeun anjeun sareng henteu nyandak kalori tambahan. Inget rumus umur-umur . “The garis handap pikeun pets jeung beurat sarua jeung jalma: diet jeung latihan,” nyebutkeun Gonsky. Nalika ragu, tetep aturan jempol ieu dina pikiran. Ditulis ku ahli médis Small Door urang Obesitas langkung umum di antawis anjing tibatan anu anjeun pikirkeun. Diperkirakeun 56% anjing di Amérika Serikat kaleuwihan beurat atanapi obese. Kawas manusa, anjing nyanghareupan konsekuensi kaséhatan serius alatan kaleuwihan beurat atawa obesitas. Hanjakalna, obesitas anjing sering teu dikenal. Éta sababna, salaku indung piaraan, anjeun kedah nengetan beurat anjing anjeun. Dina artikel ieu:

  • Naha penting pikeun anjing anjeun janten beurat anu séhat
  • Kumaha terang upami anjing anjeun kaleuwihan beurat
  • Kumaha ngamimitian program leungitna beurat pikeun anjing anjeun
  • Kumaha ngabantosan anjing anjeun leungit beurat ku latihan
  • Sakumaha sering anjeun kedah pariksa kamajuan leungitna beurat anjing anjeun
  • Naon anu kudu dipigawé lamun anjing Anjeun begs atawa ngarenghik sabab geus lapar
  • Naon anu kudu dipigawé dina rumah tangga multi-anjing lamun ngan hiji anjing kudu leungit beurat
  • Ringkesan nempatkeun anjing anjeun dina diet

Di handap ieu, anjeun tiasa mendakan kumaha ngabantosan anjing anjeun leungit beurat ku ngarobih kabiasaan sareng dietna. Aturan anu nungtun diet leungitna beurat pikeun anjing sigana biasa, sabab nuturkeun seueur prinsip umum anu sami sareng leungitna beurat pikeun manusa. Tujuanana nyaéta pikeun ngirangan jumlah kalori anu dikonsumsi bari ngajaga gizi saimbang.

Naha penting pikeun anjing anjeun janten beurat anu séhat

Mastikeun yén anjing anjeun ngajaga beurat séhat mangrupikeun salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngajagaan anjing anjeun tina panyakit sareng ngabantosan aranjeunna pikeun hirup anu panjang sareng bagja. Mawa kaleuwihan beurat mangaruhan harepan hirup anjing anjeun. Salaku catetan Asosiasi Médis Pangajaran sarta Palatihan Atikan Amérika, anjing anu kaleuwihan beurat atawa obese maot rata-rata 2 atawa leuwih taun saméméh anjing non-obese. Aya ogé sababaraha konsékuansi kaséhatan pakait sareng obesitas di anjing. Anjing kaleuwihan beurat langkung dipikaresep pikeun ngembangkeun kaayaan di handap ieu:

  • Diabetes
  • Masalah babarengan
  • Darah tinggi
  • Masalah kulit
  • Panyakit jantung sareng paru-paru
  • Panyakit ginjal
  • tatu tulang

Kaleuwihan beurat tiasa nyababkeun ngarugikeun signifikan pikeun kualitas hirup anjing anjeun. Nanggung sadaya kaleuwihan beurat mangaruhan kamampuan anjing anjeun pikeun tetep aktip sareng tiasa nahan tekanan dina sendi sareng tulangna, nyababkeun nyeri. Salaku indung piaraan anu asih, anjeun tiasa diajar alat pikeun ngabantosan anjing anjeun ngajaga beurat séhat supados aranjeunna hirup séhat tanpa sangsara sareng panyakit anu teu perlu.

Kumaha terang upami anjing anjeun kaleuwihan beurat

Penilaian awal anjing anjeun, ngagunakeun panon sareng leungeun anjeun, tiasa ngabantosan anjeun ngawitan terang upami anjing anjeun kaleuwihan beurat:

  • Tingali anjing anjeun ti luhur sareng pertimbangkeun sosok awakna. Ideally, Anjeun kudu bisa nyieun kaluar bentuk “hourglass” saeutik. Dupi wewengkon beuteung anjing anjeun (ngan tukangeun tulang rusuk) rada heureut ti suku hareup, watak teu jeung anggahotana, hips, sarta suku tukang? Upami kitu, ieu mangrupikeun tanda anu saé.
  • Tina panempoan sisi, anjeun teu kedah tiasa ningali gajih beuteung ngagantung tina bagian tengah anjing anjeun. Naha anjeun tiasa ngaraos tilu tulang rusuk anu terakhir di handapeun kandang iga kalayan sentuhan anu hampang? Upami kitu, ieu mangrupikeun tanda anu saé.

Lamun anjing Anjeun boga gajih beuteung dibuktikeun, Anjeun teu bisa ngarasakeun tulang rusuk maranéhanana ngaliwatan kulit, atawa maranéhanana henteu sigana boga inohong hourglass, éta waktuna nyieun janjian jeung dokter hewan Anjeun tur mimitian mikir ngeunaan parobahan dietary atawa mariksa médis. kaayaan anu bisa ngabalukarkeun gain beurat. Dokter hewan tiasa nangtukeun severity masalah beurat anjing anjeun, nangtukeun sabaraha beurat maranéhna bakal perlu leungit, sarta ngabaru program leungitna beurat individual. Dokter hewan tiasa ngamimitian prosés ku cara nangtukeun skor kaayaan awak anjing anjeun. Skor kaayaan awak biasana dina skala 1 nepi ka 9. (Sababaraha dokter hewan ngagunakeun skala anu skor ti 1 nepi ka 5. Di handap ieu urang bakal ngagunakeun skala 1 nepi ka 9.)

  • Dumasar faktor kaasup breed, persentase gajih awak, jeung massa otot, dokter anjeun bakal angka kaluar beurat idéal maranéhanana, sarta jumlah nu bakal dianggap 4 atawa 5 dina skala pribadi anjing Anjeun.
  • Lajeng, anjing Anjeun bakal dibéré skor dumasar kana beurat maranéhanana ayeuna. Upami aranjeunna nampi 6, aranjeunna kirang langkung 10% dugi ka 15% langkung beurat tibatan beurat idéal sareng dianggap kaleuwihan beurat.
  • Skor kaayaan awak 7 nunjukkeun yén aranjeunna sakitar 20% dugi ka 30% langkung beurat tibatan beurat idéal sareng dianggap obese.
  • Sacara umum, skor sahandapeun 4 hartina anjing anjeun underweight, sedengkeun skor leuwih gede ti 5 nunjukkeun yén anjing anjeun kaleuwihan beurat atawa obese.

Nyaho beurat idéal anjing anjeun ngamungkinkeun anjeun sareng dokter hewan anjeun ngadamel rencana leungitna beurat. Aya ogé tanda sareng gejala anu aya hubunganana sareng kaleuwihan beurat anu dipidangkeun ku sababaraha anjing, sapertos:

  • Waddling atawa kasusah leumpang normal
  • Kurangna minat atanapi kamampuan pikeun latihan
  • kacapean
  • Buruh atanapi napas nyaring

Kumaha ngamimitian program leungitna beurat pikeun anjing anjeun

Inisiasi program leungitna beurat pikeun anjing anjeun biasana dimimitian di kantor dokter hewan. Aya seueur patarosan anu kedah dipertimbangkeun, sapertos:

  • Naha anjeun kedah ngalih ka tuangeun anjing énggal? Jeung kadaharan anjing naon anjeun kudu pindah ka?
  • Naha anjeun kedah ngirangan sabaraha tuang anjing anjeun? Lamun kitu, ku sabaraha?
  • Naha anjeun kedah ngarobih jadwal tuang anjing anjeun?
  • Naha anjeun kedah motong saréat sadayana? Upami henteu, saréat naon anu diidinan, sareng sabaraha?

Seringna, patarosan ieu dijawab ku dokter hewan anjeun, anu gaduh pamahaman pribadi ngeunaan anjing anjeun. Unggal anjing gaduh pangabutuh anu béda-béda, gumantung kana breed, ukuran, umur, tingkat latihan, sareng sajarah kaséhatan. Sakali anjeun mutuskeun dina program leungitna beurat, anjeun tiasa nyandak léngkah pikeun nyiapkeun:

  • Sakur anggota kulawarga atanapi rumah tangga anu ngabagi bumi sareng anjing anjeun kedah sadar sareng komitmen kana rencana éta. Béjakeun ka aranjeunna ngeunaan parobahan naon waé kana rutin tuang anjing anjeun sareng naroskeun aranjeunna supados henteu nyimpang tina program ku cara nyayogikeun tuangeun tambahan, sapertos potongan méja, atanapi tuangeun anu teu dijadwalkeun.
  • Upami Anjeun keur perencanaan ngagunakeun tipe anyar dahareun anjing, pastikeun nanya ka hewan anjeun ngeunaan cara pangalusna pikeun transisi. Anjing sénsitip kana parobahan diet, sareng beuteungna tiasa ngaréaksikeun goréng nalika jinis tuangeun énggal diwanohkeun sacara mendadak. Pikeun ngahindarkeun masalah burih, anjeun kedah teras-terasan ngalih diet anjing anjeun sacara bertahap salami 3 dugi ka 4 dinten. Sababaraha anjing anu leuwih sénsitip ti batur sarta bisa merlukeun parobahan diet leuwih bertahap. Nanging, kalolobaan dokter hewan bakal nyarankeun diet transisi anu katingali sapertos kieu:
  • Dinten 1: 75% dahareun heubeul, 25% dahareun anyar
  • Dinten 2: 50% dahareun heubeul, 50% dahareun anyar
  • Dinten 3: 25% dahareun heubeul, 75% dahareun anyar
  • Dinten 4: 100% dahareun anyar
  • Anjeun oge bakal hoyong nyieun jadwal dahar pikeun anjing anjeun sarta nyiapkeun pikeun ngarobah kabiasaan heubeul. Jadwal dahar jeung rutinitas bisa rupa-rupa gumantung kana kaayaan, tapi konci éta anjeun bakal kedah tighten kontrol Anjeun nalika anjing Anjeun eats, naon maranéhna dahar, sarta sabaraha.

Tips dokter hewan anjeun tiasa nyarankeun:

  • Pindah ka waktos tuang anu ditunjuk sareng cabut sésa-sésa nalika anjing anjeun réngsé.
  • Gebang anjing anjeun dua kali sadinten atanapi nyayogikeun sababaraha tuangeun anu langkung alit unggal dinten.
  • Pertimbangkeun ngalih kana katuangan anu rendah kalori, diet anjing.
  • Mertimbangkeun meunang mangkok anjing husus, disebut mangkok feeder slow, nu nyegah anjing anjeun ti guzzling dahareun maranéhna lamun maranéhna condong dahar gancang.

Sakumaha seueur tuang anjing anjeun pikeun ngabantosan aranjeunna leungit beurat

Jumlah dahareun nyadiakeun salila program leungitna beurat bakal rupa-rupa gumantung kana kaayaan individu, kayaning ukuran anjing anjeun sarta tingkat aktivitas. Éta sababna langkung saé konsultasi ka dokter hewan pikeun ngabantosan anjeun mutuskeun. Anjeun bisa jadi ngawartoskeun pikeun kadaharan anjing Anjeun jumlah ngurangan dahareun anjing maranéhanana ayeuna atawa pindah ka dahareun anjing-kalori handap. bungkusan dahareun anjing kedah hadir kalawan pituduh dahar nu ngabejaan Anjeun sabaraha masihan anjing Anjeun, gumantung kana ukuranana. Bari adhering kana tungtunan ieu mangrupakeun titik awal alus, Anjeun kudu ménta dokter hewan anjeun pikeun nyadiakeun parentah nu leuwih tepat tur pastikeun anjing anjeun meunang gizi maranéhna butuh. Anjeun bakal kedah konsisten tur salawasna ngukur sabaraha dahareun anjeun masihan sangkan kamajuan.

Naha anjeun peryogi kadaharan anjing diet khusus?

Nalika nempatkeun anjing anjeun dina diet, anjeun panginten kedah ngamimitian nganggo kadaharan anjing diet khusus. Upami anjeun neraskeun ngagunakeun kadaharan anjing biasa anu henteu dimaksudkeun pikeun leungitna beurat, anjeun kedah ngirangan jumlahna. Sanajan kitu, pendekatan ieu bisa jadi teu nyadiakeun vitamin jeung zat gizi nyukupan, sarta mindeng inspires begging. Sateuacan milih kadaharan anjing diet, parios kalawan hewan anjeun pikeun nempo lamun aranjeunna gaduh saran nanaon. Néangan produk anu disatujuan ku Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Kedah aya pernyataan dina bungkusan anu nyatakeun yén kadaharan “nyumponan tingkat gizi anu diadegkeun ku Profil Gizi Pangan Anjing AAFCO.” Pernyataan ieu nunjukkeun yén produk ngandung sadaya gizi anu dipikabutuh pikeun anjing, dumasar kana standar AAFCO. Kadaharan anjing diet dilabélan pikeun leungitna beurat. Bungkusan tiasa gaduh kecap “cahaya” atanapi “lite”. Pilihan kadaharan anjing pikeun leungitna beurat bisa mibanda kualitas béda, kayaning serat ditambahkeun, protéin luhur, atawa gizi tambahan. Ditambahkeun serat sareng protéin anu luhur tiasa ngabantosan lapar. Kadaharan anu ngandung vitamin sareng mineral anu dikuatkeun tiasa ngabantosan anjing anjeun tina kakurangan gizi anu kadang-kadang tiasa nyababkeun diet rendah kalori. Inget pikeun laun transisi anjing Anjeun ka diet anyar ku lalaunan nambahkeun leuwih dahareun anyar jeung kirang dahareun heubeul kana mangkok maranéhanana.

Ngaruwat naon anu anjeun tiasa masihan anjing anjeun nalika aranjeunna nuju diet?

Ngawatesan Ngaruwat mangrupa salah sahiji aspék pangpentingna leungitna beurat pikeun anjing. Sanaos anjeun tiasa ngukur sabaraha tuangeun anu anjeun pasihan anjing anjeun dina tuangeun sadinten, sigana langkung sesah pikeun ngalacak konsumsi saréat, khususna nalika anggota rumah tangga anu sanés ogé masihan tuangeun. Sakumaha anu disarankeun ku Asosiasi Médis Pangajaran sarta Palatihan Atikan Amérika, saréat kedah kirang ti 10% tina sadaya kalori anu dikonsumsi anjing anjeun dina sadinten. Sanajan kitu, intakes caloric rupa-rupa lega gumantung kana anjing, jadi Anjeun bakal peryogi kauninga jumlah kalori anjing Anjeun kedah nyandak dina mangsa program leungitna beurat maranéhanana lajeng ngitung 10% tina jumlah nu keur nangtukeun jumlah ditangtoskeun tina Ngaruwat. Salaku conto, upami tujuan anjeun ngan ukur nyéépkeun piaraan anjeun 300 kalori per dinten (nurutkeun saran dokter hewan anjeun), henteu langkung ti 30 kalori tiasa asalna tina saréat. Saluareun ngawatesan jumlah saréat anu ditampi ku anjing anjeun dina sadinten, anjeun ogé kedah mikirkeun jinis saréat:

  • Ngaruwat anjing teu kudu badag; aranjeunna kedah ngeunaan ukuran kuku ramo Anjeun.
  • Upami anjeun teu gaduh tuangeun kalori rendah, anjeun tiasa nyobian motong sapotong leutik wortel atanapi bonténg pikeun dianggo salaku jajanan. Di sagigireun bungbuahan sarta sayuran tangtu anu aman pikeun anjing dahar, ulah buka kulkas pikeun manggihan Ngaruwat atawa make scraps méja, sabab dahareun manusa bakal gancang rak nepi kalori.

Émut: anjing anjeun henteu peryogi tuangeun dumasar kana dahareun pikeun salamet sareng mekar. Seueur pamilik anjing resep tuang tuangeun kusabab kabagjaan anu dirasakeun ka piaraanna. Sanaos leres yén anjing resep tuangeun, prakna sering tiasa janten kabiasaan sareng ngagentos hal-hal anu pikaresepeun, sapertos maén dipulut.

Kumaha ngabantosan anjing anjeun leungit beurat ku latihan

Ngarobah kabiasaan dietary mangrupakeun konci pikeun leungitna beurat pikeun anjing, tapi latihan penting pisan pikeun kaséhatan fisik jeung méntal sakabéh. Aya variability considerable lamun datang ka workout kabutuhan antara breeds béda. Ilaharna, anjing anjeun bakal nunjukkeun anjeun sabaraha latihan anu dipikahoyong ku ngagolér nalika aranjeunna capé atanapi nunjukkeun seueur énergi dina tungtung jalan-jalan. Kabutuhan latihan ogé robih kana waktosna, sareng anak anjing ngabutuhkeun seueur gerakan pikeun ngabantosan kamekaranana, sedengkeun anjing anu langkung kolot tiasa ngalambatkeun sakedik. Bari initiating hiji jadwal workout sengit pikeun anjing Anjeun teu gampang mindahkeun jarum loba on leungitna beurat, éta pernah mangrupakeun ide goréng pikeun nawiskeun leuwih kasempetan pikeun anjing Anjeun pikeun latihan. Kawas manusa, anjing anu latihan leuwih bakal:

  • Ngurangan napsu
  • Ningkatkeun massa otot
  • Ningkatkeun métabolismena
  • Ngaduruk langkung kalori

Nanging, ati-ati ngalatih anjing anjeun dina cuaca panas, khususna upami anjeun gaduh breed anjing brachycephalic (hidung pondok), sapertos bulldog, pug, atanapi Boston terrier, atanapi anjing anu langkung kolot. jenis ieu anjing condong jadi overheated leuwih gancang ti batur. Pamilik anjing kedah nyéépkeun waktos pikeun latihan anjingna 2 kali atanapi langkung unggal dinten. Tinimbang leumpang idly, coba kalibet anjing Anjeun dina kaulinan fisik ngalakonan pikeun ngaronjatkeun kaluaran énergi maranéhanana. Nyadiakeun kasempetan pikeun latihan off-leash anu aman sering langkung mangpaat, sabab kabébasan ngamungkinkeun anjing pikeun latihan dina laju sorangan tinimbang nuturkeun laju manusa.

Sakumaha sering anjeun kedah pariksa kamajuan leungitna beurat anjing anjeun

Coba beuratna anjing anjeun sering sapanjang prosés leungitna beurat – kira-kira unggal 2 minggu ka sabulan sakali. Timbangan rutin anu paling mangpaat upami anjeun parantos ngarumuskeun tujuan leungitna beurat bulanan atanapi mingguan sareng naséhat dokter hewan anjeun. Kalayan tujuan prasetél, anjeun tiasa mastikeun yén anjing anjeun aya dina jalur anu leres atanapi saluyukeun rencana upami éta henteu jalan sapertos anu diharapkeun. Anjeun tiasa atanapi henteu gaduh skala di bumi pikeun beurat anjing anjeun. Rupa-rupa skala lantai dijual online pikeun beurat anjing badag di imah. Upami anjeun teu gaduh skala atanapi anjeun henteu yakin naon nomer anu kedah dipilarian dina skala, cobian pasini rutin sareng dokter hewan anjeun pikeun timbangan. Salaku alternatif, anjeun tiasa nganggo skala manusa upami anjing anjeun cukup leutik. Mimitian ku timbangan sorangan nyalira lajeng meunang deui dina skala bari nyekel anjing dina leungeun anjeun. Teras, anjeun tiasa ngirangan beurat anjeun tina beurat gabungan anjeun sareng anjing anjeun pikeun ngitung beurat anjing anjeun. Nyiptakeun rencana sareng mariksa sareng dokter hewan anjeun ogé bakal mastikeun yén anjing anjeun henteu kaleungitan beurat gancang teuing. Kamajuan kedah konsisten, henteu gancang. A leungitna beurat 1% per minggu dianggap aman.

Naon anu kudu dipigawé lamun anjing Anjeun begs atawa ngarenghik sabab geus lapar

Bisa jadi hésé nyebutkeun euweuh lamun anjing anjeun begging, whining, atawa kedip-kedip maranéhanana well-dipikacinta “panon anak anjing”. Sanajan kitu, paripolah ieu teu merta nunjukkeun yén anjing Anjeun perlu dahar, sarta bisa dipaké pikeun narik perhatian Anjeun. Gantina nyerah sarta nawiskeun saréat, coba maén kalawan anjing Anjeun atawa masihan aranjeunna scratch beuteung satisfying. Ngajaga catetan nalika anjing anjeun fed tiasa ngabantosan anjeun ngabédakeun antara lapar anu sah sareng milarian perhatian. Masihan ka begging anjing anjeun bakal stifle kamajuan leungitna beurat tur ajak beuki begging lumangsung.

Naon anu kudu dipigawé dina rumah tangga multi-anjing lamun ngan hiji anjing kudu leungit beurat

Mimitian program leungitna beurat pikeun anjing Anjeun utamana pajeulit lamun anjeun boga anjing séjén di rumah tangga. Koncina nyaéta pikeun misahkeun anjing anu dieting tina anjing anu sanés nalika tuang. Anjeun tiasa ngalaksanakeun ieu ku cara naon waé anu paling raos nimbangkeun kaayaan, tapi pilihan anu saderhana nyaéta nempatkeun anjing di kamar anu misah sareng nutup panto. Anjeun kedah komitmen pikeun nyoco anjing anjeun dumasar kana jadwal sareng nyéépkeun tuangeun sésa-sésa saatos sababaraha waktos supados aranjeunna tiasa ngahijikeun deui tanpa aya tuangeun. Anjeun oge bakal kudu jadi getol ngeunaan doling kaluar Ngaruwat. Lamun geus mutuskeun yén program leungitna beurat anjing Anjeun teu kaasup sagala Ngaruwat, Anjeun kudu refrain ti nyadiakeun Ngaruwat ka anjing séjén. Lamun sababaraha Ngaruwat anu diwenangkeun, coba masihan jumlah sarua tina Ngaruwat ka anjing kaleuwihan beurat jeung anjing séjén demi fairness. Tanya dokter hewan anjeun upami anjeun kedah ningkatkeun jumlah tuangeun tuangeun anu dipasihkeun ka anjing anu henteu dieting upami anjeun kedah ngirangan konsumsi saréatna.

Ringkesan nempatkeun anjing anjeun dina diet

Nunda anjing anjeun dina diet dimimitian ku nengetan beurat anjing anjeun, ngakuan iraha aya masalah, sareng konsultasi ka dokter hewan pikeun naséhat. Inget yen mawa sabudeureun kaleuwihan beurat ngabahayakeun pikeun kaséhatan anjing anjeun, kabagjaan tur umur panjang. Penting pikeun nyandak prosésna sacara serius sareng taat kana program leungitna beurat anu dilakukeun ku anjeun sareng dokter hewan anjing anjeun. Angka naon jinis kadaharan anu kedah dipakan pikeun anjing anjeun, sabaraha tuangna, sareng kumaha ngawas kamajuanana. Sapanjang prosés, konsistensi mangrupikeun konci.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *