Anjeun hudang dina isuk presentasi karya badag pikeun
manggihan – reuwas! – hiji zit beureum ambek staring deui di anjeun dina eunteung. Cleveland Clinic mangrupikeun pusat médis akademik nirlaba. Iklan dina situs urang mantuan ngarojong misi urang. Kami henteu ngesahkeun produk atanapi jasa non-Cleveland Clinic. Kawijakan Upami anjeun sering mendakan kaayaan ieu, anjeun badé janjian pikeun ningali dokter kulit, anu tiasa ngadamel rencana pangropéa pikeun ngabantosan kulit anjeun bersih. Tapi pikeun breakout kalana, aya hiji cara éféktif pikeun
ngalilindeuk di imah. Cara anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun zit gancang nyaéta nerapkeun dab benzoyl péroxida, anu anjeun tiasa mésér di toko obat dina bentuk krim, gél atanapi patch, saur Shilpi Khetarpal, MD. Gawéna ku killing baktéri nu clogs pori sarta ngabalukarkeun radang. Anjeun tiasa ngagaleuhna dina konsentrasi mimitian ti 2,5% dugi ka 10%.

“Éta murah, éta parantos mangtaun-taun sareng éta efektif pisan,” saur Dr. Khetarpal.

Tapi aya hiji caveat: Upami anjeun terus-terusan ngagunakeun éta
di tempat anu sami, éta tiasa garing atanapi ngairitasi kulit anjeun. Janten upami kulit anjeun
sénsitip, pilih produk anu konsentrasi benzoyl péroxida langkung handap.

Naon anu henteu kedah dilakukeun pikeun ngaleungitkeun jarawat

Anjeun tiasa nonton pimple popping video dina internét pikeun eusi haté anjeun, tapi Dr. Khetarpal nyarankeun ngalawan nyobian eta dina kahirupan nyata. “Sakur manipulasi jarawat tiasa nyababkeun langkung seueur peradangan, anu tiasa ningkatkeun résiko parut,” saur anjeunna. “Sareng leungeun anjeun kotor, janten anjeun badé ngenalkeun langkung seueur baktéri sareng berpotensi ngajantenkeun langkung parah.” Pangalusna anjeun nyaéta pikeun ngubaran jarawat kalayan benzoyl péroxida teras tinggalkeun waé.

“Nganggo makeup sareng nutupan éta sanés masalah, tapi ulah nyodok atanapi nyéépkeun atanapi meres,” Dr Khetarpal nyarankeun. “Éta bakal ngabéréskeun sorangan.”

Dina ciwit, bakal pangobatan DIY ieu tiasa dianggo?

Pamilarian internét kéngingkeun seueur perbaikan gancang pikeun pimples. Ieu mangrupikeun
pandangan Dr. Khetarpal ngeunaan sababaraha anu paling umum.

  • Odol. Seueur odol ngandung bahan sapertos alkohol atanapi baking soda anu tiasa ngabantosan ngagaringkeun jarawat. Tapi, odol ogé ngandung bahan-bahan sanés anu henteu dimaksudkeun pikeun langsung dipasang dina raray anjeun. Anjeunna ngingetkeun yén ngagunakeun odol pikeun ngubaran jarawat sigana tiasa ngairitasi kulit anjeun.
  • Minyak tangkal tea. Aya warta alus di dieu: Studi geus ditémbongkeun yén jumlah leutik minyak tangkal tea bisa merangan jerawat. Tapi, Dr Khetarpal ngingetkeun yén persentase leutik jalma anu alérgi kana éta. “Upami éta tiasa dianggo pikeun anjeun, saé, tapi upami anjeun nempatkeun kana kulit anjeun sareng terang anjeun alérgi kana éta, anjeun bakal nyiptakeun masalah anu sanés,” saur anjeunna.
  • Aspirin. Sababaraha urang sumpah ku crushing up hiji aspirin, nempatkeun sababaraha tetes cai dina eta sarta dabbing campuran éta kana jarawat maranéhanana. Bahan aktif Aspirin, asam acetylsalicylic, mirip sareng asam salisilat, bahan anti radang umum dina seueur produk perawatan kulit. Tapi nurutkeun tungtunan perlakuan jerawat diterbitkeun dina Journal of the American Academy of Dermatology, aya bukti klinis kawates yén asam salicylic téh mujarab pikeun nyampurkeun jerawat. “Loba dermatologists manggihan yén éta ngan dries kaluar kulit tanpa méré loba benefit a,” nyebutkeun Dr Khetarpal.
  • És atawa panas. Upami jarawat beureum sareng ngabareuhan, és tiasa ngabantosan samentawis ngaleungitkeun peradangan, tapi pangaruhna bakal gancang, saur anjeunna. Nya kitu, nyepeng lawon nyeuseuh haneut kana wewengkon bisa samentara soothing kulit jengkel, tapi moal ngalakukeun nanaon pikeun jarawat sorangan. “Éta téh ngan bade samentara alleviate ngarareunah, tapi nginum obat bakal jadi leuwih éféktif pikeun sabenerna meunang leupas tina jarawat nu,” nyebutkeun manéhna.

Janten, sanaos aya sababaraha hal dina kabinét ubar anjeun anu tiasa dianggo dina ciwit, panginten kedah investasi dina produk anu ngandung benzoyl péroxida pikeun aya dina kaayaan darurat perawatan kulit.

Naon ari Pimples?

Jerawat mangrupikeun jinis jarawat anu disababkeun ku pori-pori tersumbat, anu tiasa disababkeun ku kaleuwihan produksi minyak (sebum), sél kulit paéh, sareng baktéri, anu kajebak dina pori-pori kulit.
Jerawat
mangrupikeun kaayaan kulit jangka panjang anu ngalibatkeun kelenjar minyak dina dasar folikel rambut anu tiasa nyababkeun seueur lesi kulit non-radang sareng radang, sapertos pimples, whiteheads, blackheads, pustules, cysts, jsb.

Nyababkeun / Pemicu / Faktor Résiko Jerawat

Sababaraha pemicu dilaporkeun ngabalukarkeun Jerawat.

  • Pubertas mangrupikeun pemicu anu paling umum
  • Stress
  • Kurangna sare atawa sare Irregularities
  • Parobahan hormonal
  • Asupan cai anu teu cekap
  • Karentanan genetik
  • Pangobatan tangtu sapertos Stéroid
  • Dandruff bisa ngabalukarkeun jerawat dina dahi
  • Kalembaban sareng kesang kaleuleuwihan
  • Lingkungan Kasar: Polusi, Produk perawatan kulit agrésif, racun, sinar ultraviolét
  • Roko sareng konsumsi alkohol
  • Diet: Coklat poék, kadaharan anu ngandung eusi gula anu luhur atanapi manisan sareng panggunaan produk susu anu kaleuleuwihan tiasa nyababkeun jerawat

Jenis Jerawat Dumasar Severity

Jerawat digolongkeun dumasar kana parahna jerawat

Golongan Jerawat Gejala jeung Tanda Jerawat Tanda Jerawat
Jerawat hampang Sababaraha whiteheads sareng blackheads atanapi sajumlah sakedik jarawat atanapi pustules anu rada jengkel No
Jerawat Sedeng Langkung komédo, whiteheads, sababaraha pimples, sarta pustules lolobana dina raray Bisa hadir
Jerawat parah Sajumlah ageung whiteheads sareng komédo, seueur papula sareng pustules, ogé nodul nyeri dina kulitna Sumuhun

tanda jarawat

Bintik poék (pink atawa coklat) atawa hyperpigmentation hasil tina karuksakan kulit sanggeus peradangan subsides. Trauma kana kulit ku paparan panonpoé kaleuleuwihan atanapi popping pimples ngabalukarkeun ngaronjat produksi Melanin salila prosés penyembuhan, hasilna hyperpigmentation.

5 Tip Éféktif pikeun ngaleungitkeun jarawat sareng tanda jarawat

Hirup kalawan pimples bisa nyieun anjeun leungit kapercayaan. Tip Éféktif sareng Dos sareng Larangan pikeun nyegah jerawat

  • Ngajaga Kabersihan Kulit
    • Bersihkeun raray anjeun dua kali unggal dinten nganggo sabun lembut / cuci muka sareng cai haneut pikeun ngaleungitkeun kaleuwihan kokotor, kesang, sareng minyak.
      • Ulah ngusap beungeut kasar
      • Salawasna moisturize kulit ku moisturizer sanggeus ngumbah
    • Tong ngarampa raray deui-deui
    • Cuci rambut sacara teratur sareng jauhkeun tina raray
  • Hindarkeun makeup beurat
  • Paké sunscreen bébas minyak alus pikeun nyegah hyperpigmentation
  • Ulah meres whiteheads, blackheads atawa pop pimples, pikeun nyegah inféksi jeung scarring
  • Diet jeung gaya hirup campur
    • Inuman loba cai pikeun kulit hydrated sarta glowing
    • Tambahkeun bungbuahan sarta sayuran seger kana diet Anjeun
    • Destress diri ku semedi, yoga sareng gaya hirup séhat

Kumaha miceun pimples sacara alami di bumi?

Pangobatan bumi alami pikeun ngirangan jarawat sareng tanda jarawat

bahan Pasipatan ilmiah Éféktif pikeun ngurangan Pimple Éféktif pikeun ngaleungitkeun bintik gelap
Lémon Aktivitas antimikrobial sareng agén pemutihan alami
Madu atah
  • sipat antimikrobial
  • Hydrating Kulit
Minyak Argan Aktivitas anti-proliferatif sareng anti-baktéri
Masker liat: Topeng raray minyak jojoba liat, liat Kaolin, liat bumi fuller, sareng liat héjo Perancis Nyerep kaleuwihan minyak
Minyak vitamin E Daya regeneratif Vitamin E
Minyak tangkal tea Anti radang jeung antibakteri
Cuka cider apel + Madu (1 bagian ACV sareng 2 bagian madu)) Aktivitas antibakteri asam organik sareng madu
A Témpél daun mint dina cai atanapi Rosewater + Jus Lemon Asam salisilat dina daun mint Anti-radang, astringent sareng sipat antioksidan
Kunyit Anti-radang, antimikrobial, sareng sipat antioksidan
Teh Héjo
  • Antioksidan sareng anti radang
  • Ngurangan sékrési kaleuwihan produksi minyak
Lidah buaya sipat anti jarawat

Pangobatan pikeun parut Jerawat

Ieu kalebet perawatan khusus anu dilakukeun ku dermatologists anu disertipikasi.

FAQ

Naha pimples sareng jerawat sami?

Jerawat mangrupikeun gejala Jerawat (kaayaan kulit)

Kumaha carana abdi tiasa miceun pimples tina raray abdi?

Turutan rezim perawatan kulit, panggunaan bahan alami sareng aplikasi krim pangobatan tiasa ngirangan jerawat.

Kumaha carana abdi tiasa ngabersihan jerawat gancang?

Jerawat butuh waktu pikeun nyageurkeun. Henteu aya pangobatan pikeun ngaleungitkeun jarawat atanapi parut sapeuting. Turutan Dos and Don’ts pikeun penyembuhan gancang.

Ngeunaan Pangarang

Dr Aarti Nehra mangrupikeun lulusan MBBS sareng ngudag Masters of Science and Technology Médis ti IIT Kharagpur. Anjeunna parantos damel salaku konsultan pikeun nyayogikeun jasa dina alat médis sareng industri farmasi. Ahli cross-domain sareng pangalaman dina prakték klinis, pamasaran klinis, intelijen kompetitif, strategi pasar sareng analisa, analisa statistik, sareng panalungtikan médis. POV: anjeun nyobian ngubaran breakout anu muncul dina ramo anjeun, tapi sadar anjeun béak perawatan titik. Anjeun terang yén anjeun henteu kedah milih jarawat, janten… naha aya anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngaleungitkeun masker éta ASAP? Anjeun meureun geus ngadéngé yén hiji dab of odol bisa mupus jarawat nalika anjeun dina ciwit, nu hurung kawas hack hirup geulis amis – sanggeus kabeh, anjeun bisa lumayan loba manggihan odol di mana waé, iraha wae. Henteu kedah disebatkeun, éta langkung mirah tibatan seueur perawatan tempat. Tapi teu aya anu penting upami éta henteu leres-leres damel, janten naha aya anu leres pikeun ubar bumi ieu? Tujuh belas dugi ka dermatologists anu disertipikasi pikeun ngabersihan hawa (sareng mudah-mudahan, kulit anjeun) ku cara ngaleungitkeun mitos perawatan kulit. Ieu sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan odol salaku perawatan tempat. sawangan pikeun Topeng Beungeut Magnét Ieu Bakal Niup Pikiran Anjeun

Aya * sababaraha elmu balik nempatkeun odol dina pimples.

Pamanggih ngagunakeun odol pikeun ngubaran jarawat teu sagemblengna baseless. Joshua Zeichner, MD, diréktur panalungtikan kosmetik sarta klinis di dermatology di rumah sakit Gunung Sinai di New York, ceuk ka Kaséhatan Awewe urang , “loba odol dipaké pikeun ngandung hiji bahan disebut triclosan, nu mangrupa antimikrobial nu mantuan maéhan baktéri jerawat-ngabalukarkeun dina. kulit.» Tapi bahan ieu tétéla jadi geulis kontroversial – FDA nunjukkeun yén triclosan bisa “négatip mangaruhan hormon tiroid”. Kusabab ieu, odol ayeuna henteu ngandung triclosan. Ieu meureun aman pikeun malire jenis ieu pasta gigi sakabehna. Sanajan kitu, sababaraha bahan umum sejenna dina odol – kawas baking soda, hidrogén péroxida, jeung alkohol – bisa mantuan garing kaluar jarawat a. Tambih Deui, nurutkeun Healthline , menthol dina odol “bisa nyieun rasa tingly nu bisa samentara ngurangan nyeri jeung bareuh”. Janten, leres, tabung odol dina lokét kamar mandi anjeun ngagaduhan bahan anu tiasa ngabantosan jerawat. Tapi aya nu nyeepkeun…

Odol henteu dimaksudkeun pikeun kulit.

Éta sanés dealbreaker nyalira, sabab seueur produk kageulisan tiasa narik tugas ganda. (Maksud kuring, lip balm dina kutikula retak = total lifesaver.) Tapi kulit anjeun bit teensy leuwih hipu ti huntu anjeun, sarta sababaraha bahan dina odol – kawas fluorida jeung métanol – bisa ngabalukarkeun iritasi kulit, utamana lamun anjeun boga kulit sénsitip. “Odol tiasa ngairitasi kulit sareng nyababkeun dermatitis kontak alérgi, khususna upami aya rasa – anu paling seueur,” saur Lauren Ploch, MD, ahli dermatologi anu disertipikasi dewan di Georgia Dermatology & Skin Cancer Center. Dokter kulit anu disertipikasi ku dewan Dr. Adeline Kikam ogé nambihan yén ngagunakeun odol salaku pangobatan topikal tiasa ngaganggu kalembaban kulit sareng kasaimbangan pH – atanapi kumaha réaksi kulit anjeun kana makeup, perawatan kulit, SPF, polusi, sareng faktor sanésna. “Ph kulit urang dina tungtung asam, sahingga ngagunakeun agén kalawan pH dasar bisa ngarobah kasaimbangan pH kulit mangaruhan panghalang Uap kulit urang, ngabalukarkeun iritasi, kagaringan sarta peeling kana kulit,” nyebutkeun Dr Kikam. “Hanjakalna, jalma-jalma ngahubungkeun iritasi sareng kagaringan kana exfoliation, tapi ieu henteu saé sareng aya bahan anu langkung saé pikeun dianggo ayeuna pikeun breakouts tibatan nganggo odol.”

Lengket jeung deal nyata.

Pasti, anjeun tiasa mendakan merek odol anu bebas tina bahan kasar sareng henteu ngairitasi kulit anjeun – tapi langkung saé ngantosan dugi ka anjeun tiasa angkat ka apotek sareng ngeusian deui perawatan tempat anjeun. Dr Ploch nyarankeun néangan hiji nu ngandung benzoyl péroxida, hiji bahan antibakteri anu bakal mantuan garing kaluar jarawat jeung unclog pori diblokir. (Dina kaayaan darurat jerawat serius – sebutkeun, poé saméméh anjeun nyandak poto yearbook Anjeun – derm Anjeun tiasa nyuntik zit kalawan stéroid anti radang mun ngaleutikan eta, Dr. Ploch nyebutkeun.) Dr. Kikam nyarankeun yén bahan sapertos asam salisilat ogé mujarab pikeun ngatasi rupa-rupa panyawat. “Éta minyak-leyur, ku kituna penetrates jero kana pori pikeun ngarecah minyak jeung kokotor kulit, ngurangan blackheads na whiteheads,” nyebutkeun manéhna. “Pembersih exfoliative sareng asam salisilat atanapi pembersih kalayan baktéri anti-jarawat anu nyababkeun sareng benzoyl péroxida sapertos PanOxyl saé pikeun panyawat.”

Bliss Hapus Genius Jerawat Spot Treatment

Jelas Genius Jerawat Spot Treatment

Bliss Hapus Genius Jerawat Spot Treatment

Popping dina patch jarawat alus ogé bisa mantuan betah breakouts leuwih gancang. Kusabab breakout bakal katutupan, anjeun kurang kamungkinan kana nyokot di dinya tur nambahkeun baktéri tambahan kana wewengkon jengkel. Starface’s Hyrdo Stars ngandung bahan anu disebut Hydrocolloid, anu ngabantosan ngaluarkeun jus jarawat, ningkatkeun kemerahan sareng nenangkeun peradangan.

Patches jarawat Starface Hydro-Béntang

Hydro-Béntang jarawat Patches

Patches jarawat Starface Hydro-Béntang

Anjeun ngadéngé derms – odol masih no-go. Lengket sareng pembersih biasa kanggo ayeuna, sareng upami anjeun badé ngagentos peradangan anu nyeri, usap zit ku és batu.

Panonpoé Bum Daily Cleanser

Cleanser poean

Panonpoé Bum Daily Cleanser

Bottom line, aya sababaraha bahan dina odol nu bisa éféktif dina merangan jerawat sorangan – tapi ogé ngandung bahan kasar nu bisa ngairitasi kulit anjeun sarta nyieun jarawat anjeun malah redder na angrier. Pangalusna anjeun nyaéta ngahémat odol pikeun jalma bodas mutiara sareng lengket sareng produk perawatan kulit anu didamel pikeun padamelan éta. Kara Wahlgren mangrupikeun panulis lepas basis New Jersey anu khusus dina kaséhatan, hiburan, sareng kauangan pribadi. Sam nyaéta asisten redaksi di Seventeen, ngawengku budaya pop, warta selebritis, kaséhatan, jeung kageulisan. Nalika anjeunna henteu nyéépkeun pipina, anjeun panginten tiasa mendakan acara panghargaan live-tweeting atanapi ngadamel SwiftToks.
Jerawat buta nyaéta bareuh anu kuat di handapeun permukaan kulit anu sering radang, nyeri, sareng kadang katépaan. Ieu naon anu anjeun kedah terang ngeunaan panyabab, pengobatan, sareng pencegahan pimples buta.

Naon Jerawat?

Ampir kabéh jalma meunang jerawat di sawatara titik dina kahirupan maranéhanana. Ieu mangrupikeun kaayaan kulit anu paling umum di AS, mangaruhan dugi ka 50 juta urang Amerika unggal taun. Lamun anjeun mikir ngeunaan jarawat, Anjeun meureun gambar blackheads (bintik poék jeung pori kabuka di tengah), whiteheads (nabrak bodas leutik handapeun kulit nu teu boga bukaan atra), atawa papules (swellings beureum atawa lumps nu ngeusi nanah katempo). . Sanajan kitu, pimples buta – atawa jerawat hampru – leuwih parna.

Nyababkeun Jerawat Buta

Padahal anu ngabalukarkeun jerawat hampru teu salawasna jelas, peneliti sarta dermatologists geus ngaidentifikasi faktor anu nyieun jerawat leuwih gampang. Minyak, baktéri, sareng kulit paéh. Kelenjar sebaceous anjeun aya kalana bisa ngahasilkeun teuing sebum. Kaleuwihan sebum campur jeung sél kulit paéh sarta bisa ngabentuk colokan dina follicle – ngarah kana jerawat. Baktéri nu hirup dina kulit lajeng bisa nginféksi folikel plugged, ngabalukarkeun papules, pustules, nodules, atawa cysts. Hormon. Androgén nyaéta hormon anu ningkat nalika pubertas. Éta nyababkeun kelenjar sebaceous ngagedékeun sareng ngadamel langkung seueur sebum. Parobahan hormon ogé bisa lumangsung engké dina kahirupan, utamana di awéwé. Sajarah kulawarga. Jerawat muncul dina kulawarga, tapi sababaraha studi geus ditalungtik dasar genetik jerawat. Pangobatan. Conto kalebet ubar anu ngandung kortikosteroid, téstostéron, atanapi litium. Panaliti sareng dermatologists ogé parantos ngaidentipikasi faktor-faktor sanés anu nyababkeun jarawat langkung dipikaresep:

  • Kosmétik iritasi atanapi komédogenik atanapi produk kulit
  • Stress
  • Tekanan atanapi gesekan tina baju ketat, helm, sareng seueur deui
  • Polusi hawa atawa kalembaban
  • Squeezing, nyokot, atawa scratching di pimples
  • Ngagunakeun exfoliant fisik kasar

Pangobatan pikeun Jerawat Buta

Aya sababaraha pilihan perlakuan – duanana over-the-counter jeung resép – pikeun jerawat hampru. Salaku tambahan, sababaraha pangobatan jerawat henteu ngalibetkeun ubar. Pangobatan Topikal: “Topikal” hartosna pangobatan anu dianggo dina kulit anjeun. Ilaharna, pendekatan munggaran pikeun ngubaran pimples buta nyaéta pikeun nyobaan pangobatan topical. Pangobatan jerawat topikal umum di antarana:

  • Bénzoil péroxida. Ieu antiseptik nu ngurangan baktéri dina kulit. Éta asalna dina bentuk krim atanapi gél.
  • Rétinoid. Ogé sadia boh gels atawa creams, ieu jalan ku cara ningkatkeun laju elehan sél kulit jeung ngurangan produksi sebum. Tretinoin sareng adapalene mangrupikeun retinoid topikal anu dianggo pikeun ngubaran jarawat.
  • Antibiotik. Antibiotik topikal ngirangan baktéri dina kulit anu tiasa nyababkeun jarawat. Aranjeunna sayogi salaku lotion atanapi gél.

Pangobatan Lisan Upami jerawat hampru anjeun parah pisan sareng henteu ngaréspon kana pangobatan topikal, dokter kulit anjeun tiasa resep nginum obat oral. Tablet antibiotik. Antibiotik tangtu dipaké pikeun ngurangan baktéri dina kulit ti jero kaluar. Jenis anu paling umum nyaéta:

  • Clindamycin (sapertos Cleocin)
  • Erythromycin (sapertos E-Mycin)

Terapi hormonal. Terapi hormonal sering diresepkeun pikeun awéwé anu berjuang sareng jarawat. Dokter perawatan primér anjeun atanapi dermatologist tiasa nyarankeun kontrasépsi oral upami anjeun henteu acan nganggo éta. Pilihan pangobatan hormonal anu sanés nyaéta spirolactone, pameungpeuk reséptor androgén stéroid sintétik. Ko-cyprindiol. Co-cyprindiol mantuan pikeun ngurangan produksi sebum. Ieu ilaharna prescribed lamun jerawat parna teu ngabales perlakuan antibiotik. Pangobatan séjén pikeun Jerawat Buta Sababaraha perlakuan jerawat teu ngalibetkeun ubar. Ieu kalebet: Suntikan kortikosteroid. Pikeun ngaleungitkeun kista jarawat anu jero, nyeri atanapi nodul, dokter kulit anjeun tiasa nyuntik pimples buta sareng kortikosteroid. Ieu nyepetkeun penyembuhan sareng ngirangan résiko parut. Peels kimiawi. Peeling kimiawi mangrupikeun prosedur pikeun ngabersihan kulit anu dianggo ku cara ngaleungitkeun lapisan luhur kulit. Terapi cahaya. Phototherapy kalawan lampu katempo, husus lampu biru, geus ditémbongkeun pikeun ngaronjatkeun kaayaan kulit dina kasus jerawat.

Sabaraha lami Pimples Buta Buta Pikeun Ngaronjatkeun?

Perbaikan pimples buta tiasa nyandak sababaraha bulan atawa leuwih, gumantung kana perlakuan jeung faktor sejenna mangaruhan jerawat hampru Anjeun.

Pencegahan Jerawat Buta

Pencegahan anu pangsaéna pikeun jarawat buta nyaéta kabiasaan perawatan kulit sareng kabersihan anu langkung saé. Padahal jerawat cystic henteu disababkeun ku kabersihan goréng, éta bisa exacerbate pimples buta Anjeun upami Anjeun cicing di pakean kesang atawa poho ngumbah beungeut anjeun. Inget pikeun ngalakukeun ieu:

  • Ngumbah beungeut anjeun dua kali sapoé sarta mandi sanggeus workout atawa poé panas.
  • Lemah lembut. Néangan produk nu non-comedogenic jeung alkohol-gratis. Nalika anjeun ngabersihkeun, paké ramo anjeun sareng cuci nganggo gerakan sirkular.
  • Lamun anjeun meunang pimples, pastikeun teu noél, scratch, nyokot, atawa squeeze di aranjeunna. Upami Sadérék, kulit Anjeun bakal nyandak leuwih lila pikeun ngabersihan jeung anjeun ngaronjatkeun résiko meunang scars jerawat.
  • Maké tabir surya, topi, sareng pakean pelindung panonpoé.

Naha anjeun kantos ngalaman jarawat anu teu katingali anu karasa lembut, tegang, sareng jero dina kulit? Hiji titik nu sanajan teu boga «sirah», karasaeun lembut mun anjeun noel eta? Lamun kitu, anjeun dipikaresep wawuh jeung naon katelah pimples buta. Sanaos leres-leres jarawat buta langkung gampang disumputkeun ku concealer, aranjeunna ogé tahan langkung lami sareng langkung rumit pikeun diatasi. Jeung sugan awon sadaya, pimples handapeun kulit bisa tapak tatu lamun nyerah ka godaan of squeezing. Bari urang terang pimples buta tiasa rada nyeri, naon kahayang maranéhna? Numutkeun para ahli, jarawat buta sami sareng cacad biasa sabab duanana disababkeun ku sumbatan kelenjar minyak anu nyababkeun réaksi radang. Beda utama dina kasus hiji jarawat buta; inféksi meunang trapped jero dina kulit, sarta alatan euweuh “sirah” dina beungeut kulit Anjeun, tekanan bisa ngawangun sarta ngabalukarkeun tenderness. Lamun anjeun teu bisa nyokot di atawa ngakses pimples jero handapeun kulit anjeun, kumaha anjeun meunang leupas tina eta? Kit Starter Anti Jerawat Effaclar kami nyayogikeun set Perawatan Kulit pikeun ngabantosan anjeun merangan jerawat buta. Turutan opat léngkah pikeun nargétkeun jarawat anjeun dina handapeun kulit sareng uih deui kana kulit anu radian dina waktos anu lami. Tingali naon anu kudu dilakukeun ku jarawat buta sareng ningkatkeun kulit anu rawan jarawat di payun.

Naon jerawat buta?

Pimples handapeun kulit biasana muncul dina tonggong luhur, beungeut jeung beuheung, kitu ogé dina dada. Kajadian umum tina jarawat dewasa sareng Jerawat rumaja, sababaraha pimples buta antukna bakal ngabentuk sirah anu katingali. Anu sanésna tetep disumputkeun sareng tiasa memicu sensasi sapertos teu ngarareunah sareng sesak tanpa kantos dugi ka sirah. Ieu tiasa ngajantenkeun terang naon anu kedah dilakukeun ngeunaan jarawat handapeun kulit ngabingungkeun. Jerawat buta mangrupikeun pangalaman umum pikeun jalma anu kulitna rawan jarawat. Gejala tiasa kalebet: • Beureum atawa rada inflamed kulit
• Tenderness sabudeureun wewengkon
• Benjolan nu bisa rupa-rupa ukuranana
• Bisa ngaleungit sorangan atawa tetep lamun unaddressed Hiji fitur primér pimples buta nyaéta tenderness maranéhna bisa ngabalukarkeun. Lamun ngarasa nyeri sabudeureun wewengkon, nyaho yén ieu téh sensasi normal. Akumulasi nanah jeung baktéri nempatkeun tekanan dina kulit nu bisa ngabalukarkeun rupa-rupa tingkat tenderness. Pikeun maranéhanana wondering ‘naha és mantuan pimples buta?’, éta leres yen és bisa mantuan jeung perasaan tenderness ku alamat peradangan na bareuh.

Naon anu jadi sabab pimples buta?

Jerawat buta muncul nalika kelenjar minyak tersumbat ku kombinasi sebum (minyak), baktéri sareng kokotor. Fluktuasi hormonal – biasana nalika kakandungan atanapi puber – ogé tiasa nyababkeun aliran sebum anu teu saimbang, ngarah minyak kajebak dina kulit. Sabalikna tina whiteheads atanapi blackheads, hiji jarawat halimunan teu boga sirah, sarta ends up salaku lump nyeri handapeun kulit. Jalma anu rawan jarawat sareng Kulit Berminyak langkung sering ngalaman fenomena ieu. Anu jadi sabab jerawat buta bisa ngawengku: • Baktéri
• bulu Ingrown
• sebum trapped
• Hormon
• sél kulit paéh Kusabab kumaha jero-set pimples handapeun kulit téh, éta penting pikeun nyingkahan squeezing pikeun nyobaan sarta pop aranjeunna. Ieu ngan bakal ngairitasi aranjeunna sarta bisa ngabalukarkeun inféksi. Gantina, make rumus supportive nu mantuan unclog na exfoliate wewengkon. Rangkaian Effaclar ngabantosan ngabersihkeun kulit anu berminyak sareng rawan jerawat. Tempo naon nu kudu ditunda jarawat buta pikeun complexion jelas.

1. És tempat ngalanggar

Kalolobaan waktu mun anjeun manggihan hiji jarawat halimunan, éta bakal tetep leutik. Candak kasempetan ieu pikeun és ku nahan pak tiis bersih ka wewengkon salila tilu rounds lima menit on, sapuluh menit off. Tiis bakal ngabantosan ngirangan peradangan sareng bareuh.

2. Gently cleanse

Mastikeun sakabéh beungeut anjeun – teu ngan jarawat – beresih. Pilih Pembersih anu lembut sapertos Effaclar Foaming Gel Cleanser atanapi Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel Cleanser pikeun ngaleungitkeun kokotor tanpa ngaleungitkeun – hal anu terakhir anu anjeun pikahoyong nyaéta nyababkeun gangguan salajengna kana kulit. Anjeun malah tiasa nganggo cai micellar pikeun ngahapus heula kokotor sareng makeup. Effaclar Micellar Water Ultra Oily Skin nyaéta rumus bébas sabun anu ngabersihkeun sareng ngabersihkeun bari ngajantenkeun kulit janten bersih sareng seger.

3. Larapkeun produk anti jerawat

Néangan produk jerawat buta nu ngandung asam salisilat, a BHA nu utamana alus dina unclogging pori. Effaclar Duo (+) mangrupikeun salah sahiji rumus sapertos – éta nargétkeun Kulit Rawan Merah dina kulit sareng garing dugi ka matte. Upami cacad anjeun hiji-off, tetep nerapkeun krim salaku moisturizer pikeun ngabantosan nyegah panyebaran ka hareup. Mun anjeun meunang jerawat biasa, oleskeun sakuliah raray unggal poe. Ayeuna anjeun parantos ngarawat jarawat buta dina gado anjeun, irung atanapi dimana waé dina ramo anjeun kajantenan, pikeun ngatur panyebaran anu bakal datang, pastikeun anjeun tetep rutin perawatan kulit anu konsisten – ngabersihkeun pikeun ngaleungitkeun baktéri, makeup sareng kokotor dina ahir poé, sarta moisturizing pikeun mantuan kasaimbangan tingkat sebum. Upami anjeun seueur pisan, nganjang ka profésional kasehatan anjeun upami anjeun mendakan rutinitas perawatan kulit anjeun henteu ngabantosan. Jerawat buta khususna tiasa aya hubunganana sareng masalah hormonal atanapi réaksi kana perawatan kulit, tabir surya sareng makeup janten entong sangsara dina tiiseun upami anjeun pikir ieu tiasa waé pikeun anjeun. Diajar langkung seueur sareng ahli kulit rawan jerawat kami.

4. Hydrate sarta ngajaga

Moisturizer non-comedogenic mantuan ngajaga aliran minyak saimbang, tanpa clogging kulit. Pikeun nargétkeun hiji jerawat halimunan, pastikeun pikeun moisturize poean kalawan rumus bébas minyak. Effaclar Duo (+) Anti-Acne Moisturizer mangrupikeun rumus koréksi anu nargétkeun cacad anu aya bari ngahidratkeun kulit. Niacinamide, aqua posae filiformis sareng mannose digabungkeun pikeun ningkatkeun kasaimbangan kulit sareng ngadorong pembaharuan kulit. Kalebet procerad ngabantosan nyegah HIPERPIGMENTASI JERAWAT. Pikeun ngabéréskeun naon anu nyababkeun jerawat buta, pastikeun yén kulit anjeun leres-leres ditangtayungan tina setrés éksternal. Larapkeun spéktrum lega jeung sunscreen non-comedogenic salaku step poean panungtungan anjeun.Anthelios Invisible Fluid Facial Sunscreen SPF 50+ ngajaga kulit tanpa clogging pori. Sok BACA LABEL. Tuturkeun Arahan pikeun pamakéan.
Panawaran 20 menit sateuacan paparan panonpoé. Tabir surya ngan ukur hiji bagian tina panangtayungan panonpoé, ku kituna ngagem pakean pelindung sareng milarian tempat teduh. Hindarkeun paparan panonpoé anu berkepanjangan. Larapkeun deui unggal 2 jam sareng saatos ngojay, anduk sareng kesang saluyu sareng petunjuk.

Rupa-rupa pimples

Jerawat buta digolongkeun dina istilah payung ‘jerawat’, tapi kalakuanana béda jeung nu boga sirah katempo. Kabéh jerawat bakal lumangsung dimana paling kelenjar minyak diuk – kawas dina raray jeung balik luhur. Sakumaha anu dibahas di luhur, aya léngkah-léngkah anu unik dina cara ngirangan pimples buta. Upami anjeun nyobian ngaleungitkeun jarawat anu teu katingali, baktéri sareng peradangan bakal kadorong langkung jauh kana kulit. Ieu tiasa nyababkeun setrés henteu ngan ukur kana permukaan kulit tapi ogé kolagén sareng jaringan tapak tatu di sakurilingna. jenis séjén pimples bisa ngawengku: • Komedo •
Whiteheads
• Papules
• Pustules
• jarawat Cystic
• Nodules Sababaraha imperfections babagi gejala umum, tapi unggal tipe misah bakal merlukeun jenis sorangan rojongan skincare. Pikeun mendakan langkung seueur ngeunaan jinis-jinis jarawat sareng kumaha cara nungkulanana ku perawatan kulit, baca pituduh kami ngeunaan JENIS JERAWAT. Naha anjeun resep kana tulisan ieu ngeunaan pimples buta? Baca terus pikeun manggihan 5 hal nu jerawat anjeun bisa ngabejaan Anjeun.

TOKO PRODUK DINA ARTIKEL IEU


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *