“Crunch Out the Crunch”

Sanggeus sababaraha minggu, kuring mimiti nyieun leuwih punuk jeung kuring noticed parobahan dina bulu kuring. Kuring diajar scrub saeutik deui di pancuran, ngeunaan lima nepi ka tujuh menit, sarta kuring ngarasa kawas kuring ieu dimimitian meunang cekelan dina sagala squishing na scrunching.
Jenis pos anu paling umum salajengna nyaéta pos frustasi. Ieu mangrupikeun tulisan dimana Katresna Keriting — disebut ogé keriting, atanapi, dina hal kuring, gelombang — henteu kéngingkeun hasil anu dipikahoyong sareng nembé gaduh rambutna. Aranjeunna biasana nganyatakeun sentimen perasaan pundung sareng ngadeukeutan ngalungkeun anduk microfiber. Commenters kadang coba mun masihan diagnoses maranéhna: «Naha anjeun ngalakukeun hiji nyeuseuh final?», «Sabaraha lami anjeun plopping?», «Sigana mah bulu anjeun bisa make sababaraha protéin deui.» Batur nawiskeun panginget anu biasa disebarkeun, “Ieu marathon, sanés ngutruk,” sareng ajak jalma éta tetep dina éta.

Naon Newbies Kawas Kuring Hayang Nyaho

“Squish pikeun Condish”

Larapkeun produk

Untungna, léngkah orok didorong, janten kuring museurkeun kana dua aspék anu sigana anu paling penting: ngumbah sareng styling saatos mandi. Co-cuci mangrupikeun singkatan pikeun unsur paling sentral dina Métode Curly Girl, anu ngalibatkeun ngaleungitkeun sampo sadayana sareng ngan ukur ngumbah nganggo kondisioner anu disatujuan ku Curly Girl. Kondisioner Curly Girl-disatujuan bébas tina sulfat, alkohol pengeringan, silikon, lilin, sareng minyak non-alami. Upami anjeun énggal kana metodeu, aya kamungkinan luhur yén produk anjeun ayeuna henteu aman CG sareng panon anjeun henteu dilatih pikeun mikawanoh daptar bahan anu khusus pisan anu ngalakukeun atanapi henteu dipotong. Aya sababaraha checkers bahan online kaluar aya, kayaning CurlsBot na Is It CG?, Tapi aranjeunna henteu salawasna pinuh up to date atawa dipercaya. Éta tempat gaduh aksés ka rébuan CG devotees bener bisa datang dina gunana.
“Ieu aman?” mangrupikeun topik tulisan anu paling populér dina grup Métode Gadis Curly, sok ditambahan ku poto daptar bahan produk. Koméntar gancang nunjukkeun silikon licik atanapi alkohol anu curiga dina campuran upami produkna henteu pas dina daptar produk anu disatujuan ku Curly Girl.
Dina perjalanan Curly Girl kuring sorangan, kuring kedah terang naon anu kudu dilakukeun ku rambut kuring saatos kaluar tina pancuran. Sapertos sadayana anu sanés nganggo metode ieu, terang kumaha cara ngagayakeun curls anjeun saatos ngumbah aranjeunna mangrupikeun masalah trial and error – sareng diajar kosakata énggal. Panaliti kuring ngeunaan pilihan gaya ngan ukur ujung gunung es sareng sadayana bakal gaduh rutin sorangan, tapi ieu mangrupikeun metode anu damel pikeun kuring.
Tapi salian ti tékstur sareng penampilan rambut kuring anu ningkat-henteu-sampurna, parobihan anu paling pikaresepeun tina Métode Gadis Curly nyaéta sikep énggal anu kuring gaduh kana untaian kuring. Contona, nalika kuring hayang «katingal nice» pikeun hiji hal, kuring henteu deui ngahontal straightener-Kuring ngan méakkeun leuwih waktos miara jeung styling gelombang kuring.
Salajengna, kuring «squish to condish,» ngagunakeun co-wash kuring pikeun kadua kalina. Bagian ieu lumangsung di tungtung pancuran, kalawan dripping bulu baseuh dibalikkeun tibalik ka handap. «Squishing» dina conditioner cara ieu ceuk mantuan curls ngabentuk jeung konci dina Uap tina caina.

Tinjauan kuring ngeunaan Métode Gadis Curly

Saatos ngumbah kondisioner sareng kaluar tina pancuran, kuring nerapkeun gél — hal anu kuring henteu acan keuna ti saprak sakola tengah kuring ngeunaan gaya rambut anu teu disarankeun. Kuring parantos diajar yén nerapkeun gél, sareng seueur pisan, pikeun rambut anu masih baseuh mangrupikeun konci.
Sakali bulu abdi geus garing sarta matak gél (dasarna pilem crunchy on bulu) geus kabentuk, abdi SOTC. Tarjamahan Curly Girl: scrunch kaluar crunch. Ieu anu cukup jelas, sareng éta tiasa nyalametkeun anjeun tina gaduh tékstur rambut anu anjeun tiasa ngadangu. Kuring ngan make leungeun atawa anduk microfiber mun gently scrunch bulu kuring sarta megatkeun up sagala untaian nu clumped babarengan nalika drying.
Kaula teu yakin kana kategori naon bulu kuring ragrag kana ayeuna, tapi pasti kasampak béda. Nalika kuring ngalakukeun sagala léngkah anu leres sareng nyéépkeun waktos pikeun ngantunkeun rambut kuring nyalira nalika garing, éta kirang keriting, karasa langkung séhat, sareng langkung gampang diatur. Sateuacan Curly Girl, abdi pernah bakal nyaho kumaha bulu abdi bade kasampak kawas sanggeus unggal nyeuseuh. poé bulu alus kuring éta sababaraha tur tebih diantara. Ayeuna kuring ngarasa kawas kuring boga kontrol leuwih kana bulu kuring jeung kumaha tékstur kuring tétéla. Sareng henteu ngan ukur gelombang kuring katingali langkung jelas, tapi kuring ogé mimiti perhatikeun sababaraha ringlet.
Kuring mimiti ngupingkeun ngeunaan Métode Gadis Curly sababaraha taun ka pengker, tapi kuring henteu pernah nganggap éta pilihan pikeun rambut anu bergelombang. Malah nyauran buuk kuring ngagelombang sok karasa rada berehan: Naon waé gelombang rambut kuring anu olahraga dina dinten-dinten anu dipasihkeun ampir sok dibayangkeun ku sababaraha keriting anu nyolong, tékstur garing, sareng sadayana teu kuat-éta sanés rambut keriting. Anu kuring henteu sadar nyaéta, pikeun komunitas Curly Girl, perjuangan rambut kuring ngan saukur narjamahkeun kana poténsial.
Grup Facebook Curly Girl kawas klub buku intensely dedicated dipuseurkeun di sabudeureun Curly Girl: Buku Panduan . Anjeun moal éra pikeun muncul tanpa maca buku, tapi anjeun tiasa dihina kalayan sopan upami anjeun nyobian masangkeun tanpa ngalakukeun sakedik panalungtikan sateuacanna. Panaliti, dina hal ieu, hartosna maca file anu dipasang ku pangurus grup sareng nganggo pungsi milarian pikeun ngahindarkeun patarosan anu kaleuleuwihan. Berkas-berkas nawiskeun versi anu disingkat tina Métode Gadis Curly, sareng sadaya anu kedah dilakukeun sareng anu teu kedah dilakukeun.
Teu kungsi lila kuring diajar ngeunaan «bulu transisi.» Sapertos seueur anu sanés, kuring ngamimitian sareng rambut anu parantos ngalangkungan éta sadayana – ngabodaskeun, ngawarnaan kotak, produk panas, bahkan saseméster dina lingkungan anu polusi pisan. Nalika kuring diajar tina halaman Facebook, kalolobaan jalma anu ngamimitian Métode Gadis Keriting bakal asup kana éta kalayan karusakan rambut mangtaun-taun, ku kituna tiasa nyandak sababaraha bulan kanggo ngalereskeun sapinuhna. Pikeun sababaraha minggu kahiji, buuk kuring berminyak, datar, sareng henteu pernah karasa beresih. Kuring ngarasa kawas meureun kuring meunang sababaraha curl tambahan, tapi resorted ka buntut kuda unggal dintenna pikeun ngaganggu grease nu. Kuring teu sabar tapi kuring nyangkut kana éta sabab kuring terang yén prosésna “marathon, sanés ngutruk.” Masih, upami anjeun milarian perbaikan gancang pikeun masalah rambut anjeun, Métode Curly Girl sanés.

The Curly Girl Métode jeung pengikut na

Pikeun para ahli Curly Girl, Métode Curly Girl ngalibatkeun ngartos tingkat porositas rambut anjeun, nyoco untaian anjeun jumlah protéin anu leres, sareng nginget daptar panjang sulfat sareng silikon pikeun dihindari pisan. Hiji-hijina hal anu kuring terang ngeunaan rambut kuring nyaéta upami kuring niup garing sareng sikat, éta bakal ningkat ukuranna sakitar 30 persén, janten sadayana inpormasi anyar sareng élmu rambut ieu luar biasa.
Babaturan kuring Susanna, pengikut Metode Gadis Curly — rutin pangropéa rambut keriting dikreditkeun ka Lorraine Massey’s Curly Girl: The Handbook — salami tilu taun, ngenalkeun kuring ka dunya grup Facebook Curly Girl. Sanaos anjeunna sanés pengikut anu taat sapertos sababaraha — hartosna anjeunna kadang-kadang nganggo sampo sareng gaya kalayan alat-alat anu panas — kasaksian anjeunna ngajantenkeun kuring yakin yén kuring tiasa nyobian Métode Curly Girl.
Teras, kuring ngantepkeun rambut kuring nyalira sareng ngantepkeun hawa garing. Kusabab kuring nyéépkeun pengering blower dina awal kahirupan, bagian ieu henteu sesah pikeun kuring biasa. Bagian anu langkung hese nyaéta nolak pangjurung pikeun nyabak rambut kuring pisan sabab éta tiasa ngaganggu kumaha curls ngabentuk sareng nyababkeun frizz tambahan. (Hanjakalna ogé hartosna henteu sare nalika prosés pengeringan rambut.)

Hawa garing

Morgan Noll, Desain: Keriting
bouncy Olivia Barr Susanna mangrupikeun jinis anu katingalina sampurna tanpa usaha anjeun ngan ukur nganggap éta hasil tina berkah genetik sareng henteu seueur anu sanés. Tapi sanggeus ningali yén rambutna «saméméh» teu sabenerna kasampak nu béda ti konci wavy mah, kuring optimistis ngeunaan naon rutin ieu bisa ngalakukeun pikeun kuring. Tambih Deui, diajar ngeunaan komunitas online ieu hartosna kuring tiasa, dina gaya milenial akalna, kéngingkeun sadaya inpormasi anu kuring peryogikeun tina milarian internét tibatan maca buku (punten, Lorraine Massey).
Abdi kedah nyarios yén kuring ngalanggar salah sahiji aturan grup ku nyerat perkawis éta. Ieu salah sahiji jalma «naon kajadian di dieu, tetep di dieu» komunitas. Abdi moal kalebet grup khusus anu kuring anggota, tapi kuring tiasa nyebatkeun yén pamilarian saderhana tina «metode gadis keriting» dina grup Facebook bakal ngahasilkeun langkung ti 100 hasil, sareng sababaraha grup panggedéna gaduh sababaraha ratus rébu. anggota. Upami anjeun kabetot ngagabung kana salah sahiji rohangan ieu, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta naros (baca: pencét tombol «gabung» pikeun nyuhunkeun aksés).
Nalika Susanna mimiti ngenalkeun kuring kana Métode Gadis Curly, anjeunna henteu tiasa ngawartosan persis kumaha rambut kuring bakal ngabales, tapi anjeunna nyarios yén naon waé, “Anjeun bakal katingali béda.”
Sanaos éta sanés parobihan drastis anu kuring émut nalika kuring ngamimitian, perbaikan anu kuring tingali dina kualitas rambut kuring cukup pikeun ngajaga kuring turun jalur ieu. Ieu mangrupikeun ékspérimén anu terus-terusan sareng kuring bungah pikeun naon anu bakal dibawa ka hareup, sapertos ngécéskeun bilas sareng perawatan udar jero.
Abdi bungah ngeunaan ieu. Abdi a proponent badag nyaluyukeun bulu anjeun kalawan parobahan gaya hirup anjeun (enya, éta kaasup cukuran putus). Abdi nembé réngsé sakola sareng ngalih ka kota énggal, janten kuring kapungkur-alatan pikeun ékspérimén rambut énggal-tapi prosésna ngabeuleum laun.
Saatos ngagulung grup Facebook pikeun ngaidentipikasi jalma anu rambutna paling mirip sareng kuring sareng ningali produk naon anu aranjeunna dianggo, kuring tungtungna milih pilihan anu populer: As I Am Coconut Co-Wash. Kuring ngumbah buuk kuring nganggo éta di pancuran sapertos anu kuring lakukeun ku sampo.

Nyeuseuh babarengan

Lengkah Métode Gadis Curly kuring

Kumaha Nyiapkeun Rambut Bergelombang pikeun Gaya Hebat

  • Digoda pikeun meunangkeun poni? Udag! Tapi terang yén anjeun terang gaya sigana bakal peryogi sababaraha waktos tambahan sateuacan anjeun kaluar panto – sareng pastikeun stylist anjeun gaduh pangalaman sareng rambut keriting sareng wavy. Aya cara husus pikeun motong éta, komo deui pikeun poni!

Ombak condong katingali langkung saé unggal dinten, janten cobian ngajantenkeun gaya ieu salami! Upami anjeun tiasa angkat sadinten atanapi dua dinten tanpa shampooing, teraskeun. Upami akar anjeun janten berminyak, tuang sampo garing sareng toél ku beusi curling atanapi spritz semprot tékstur.

Ieu Naon Anu Anjeun Peryogikeun Ngeunaan Rambut Bergelombang

25 Tip pikeun Ngadalikeun sareng Ngagayakeun Rambut Bergelombang

  • Kedah sabar. Anjeun panginten kedah nyobian sareng cobian deui dugi ka mendakan produk sareng rutin anu ngabantosan anjeun ngahontal tampilan anu dipikahoyong
  • Detangle baseuh ku sisir huntu lebar ATAWA ramo Anjeun. Ngagunakeun sikat bisa megatkeun up gelombang alam anjeun / curl sarta ogé ngakibatkeun karuksakan.

Rambut alus murag datar? Meunangkeun dorongan volume ku flipping sirah anjeun tibalik ka handap tur tousling jam bulu; tuturkeun ku halimun semprot volumizing pikeun nahan gaya anjeun.

Kumaha Asih Rambut Bergelombang Anjeun

Tuturkeun mandi anjeun kalayan produk cuti-di bergizi. Coba Keratin Miracle Leave-in Plus kami upami rambut anjeun rusak, Miracle Leave-In Lite kami pikeun rambut halus, Potion 10 Miracle Instant Repair Leave-In kami pikeun rambut anu langkung garing, atanapi Miracle Silk Leave-In kami pikeun kasar atanapi kandel. buuk. Saluareun éta, ieu mangrupikeun sababaraha tip anu kedah diperhatoskeun nalika anjeun terang rambut wavy anjeun… Lamun salah sahiji di luhur disada akrab, Anjeun bisa jadi dikaruniai wavy, acan bulu rada Curly. Sareng samentawis sababaraha dinten sigana anjeun gaduh anu pangsaéna tina dua dunya, kalolobaan dinten éta karasaeun repot.

  • Coba nganggo kantétan diffuser sareng pengering rambut anjeun. Diffuser bakal ngirangan kakuatan hawa anu ngalangkungan blow dryer anjeun supados rambut anjeun henteu kasar pisan. Hasilna: curls tetep gembleng tur frizz tetep dina kontrol.
  • Nyaho jinis rambut anjeun. Sapertos anu didadarkeun di luhur, rambut condong murag dina jinis utama sareng / atanapi subtipe. 2Salaku, contona, condong tékstur anu saé pisan. Anjeun kedah milarian produk anu hampang anu henteu beuratna rambut anjeun – mousse mangrupikeun pilihan anu saé. Tapi 2Cs condong kana untaian anu langkung kandel sareng kasar – anjeun peryogi kalembaban tambahan pikeun ngajaga untaian anjeun terhidrasi, sareng rambut anjeun tiasa ngadamel produk anu langkung beurat.

Upami anjeun ngarasa anjeun teras-terasan dipasung kana blow dryer, setrika datar, atanapi setrika curling, anjeun henteu nyalira. Pastikeun yén anjeun nganggo pelindung panas heula, sareng jaga alat anjeun dina setélan anu handap. Sanaos anjeun nganggo beusi curling atanapi wand, setting anu panas teuing tiasa ngajantenkeun kutikula rambut anjeun ngabareuhan (baca: keriting!) Tetep low, sarta sacara bébas bungkus gelombang Anjeun pikeun ajak jeung nangtukeun bentuk curl.

  • Ulah underestimate hairspray. Teangan hiji nu delivers tingkat ditahan nu peryogi, tanpa crunch nu.
  • Nalika rambut anjeun garing, pareum – sareng sikat ogé! Sikat kaleuleuwihan tiasa nyababkeun rambut kusut sareng rusak, sareng nyabak rambut anjeun tiasa mindahkeun kalembaban tina kulit anjeun ka untaian anjeun. Nolak pangjurung!

Coba saré dina sarung bantal satin. Katun nyababkeun seueur gesekan, anu nyababkeun pegatna rambut sareng – yep, anjeun panginten – frizz.

  • Investasi dina produk bulu kualitas luhur. Bari merek toko ubar mindeng gaduh pamasaran hébat balik aranjeunna (jeung tag harga langkung mirah), produk salon ilaharna mibanda bahan leuwih kentel sarta nguji intensif pikeun nyadangkeun klaim maranéhanana. Percanten ka kami, investasi éta patut!

Sanaos anjeun tiasa langsung ngaidentipikasi salah sahiji tina 4 jinis utama, éta ogé normal pikeun urang awéwé rambut wavy masih bingung. Contona, Anjeun bisa ngarasa kawas anjeun ragrag di antara Tipe 1 jeung Tipe 2, gumantung kana poé, parobahan rutin leutik, kalembaban dina hawa, jeung ton faktor séjén.

  • Lamun teu bisa nyieun, palsu eta. Maksud kami … meureun aya poé dimana gelombang anjeun bakal boga pikiran sorangan. Nangkeup éta! Hayu kapercayaan anjeun caang ngaliwatan, sarta lamun sagalana sejenna gagal, buang kana buntut kuda low atawa bun pabalatak.

Kumaha Ngalempengkeun Rambut Bergelombang

  • Anjeun oge bisa coba téhnik “plopping”, nu loba katresna curl-haired ngandelkeun! Saatos mandi, cokot kaos oblong atanapi anduk microfiber ipis teras teundeun di payuneun anjeun dina tempat anu datar. Condongkeun sareng posisikeun sirah anjeun dina luhureun kaos/anduk, sareng sadayana rambut anjeun dina luhureun sirah anjeun. Tarik kaos / anduk kana sirah anjeun sareng amankeun dina nape beuheung anjeun. Jalankeun bisnis anjeun, ngamungkinkeun rambut anjeun “diatur” sapertos kieu sahenteuna sahenteuna 30 menit. Ku cara kitu, pola gelombang rambut anjeun tetep utuh nalika garing, sabab gravitasi henteu narik ka handap.

Kasempetan pikeun nyandak blowout atanapi perms Brasil unggal sababaraha bulan – anu tiasa mahal, pasti – tip pangsaéna kami nyaéta ékspérimén sareng produk sareng rutin dugi ka terang naon anu cocog pikeun anjeun. Anjeun panginten kedah mutuskeun sateuacanna tampilan naon anu anjeun pikahoyong, sabab ngamimitian gaya anjeun ti waktos anjeun lebet kana pancuran tiasa ngajantenkeun bédana.

  • bulu hébat dimimitian dina pancuran! Anggo cai haneut – henteu panas teuing, tapi henteu tiis teuing – teras tuturkeun ku bilas tiis saatos anjeun sampo sareng kaayaan. Ieu ngégél kutikula sareng nambihan caang.

Warta alus? Kalayan rutin sareng pangaweruh anu leres, anjeun tiasa ngatur rambut ikal anjeun pikeun ngan ukur tampilan anu anjeun pikahoyong – naha anjeun ngabujuk rambut anjeun janten ikal anu anca, nangkeup tékstur alami anjeun pikeun tampilan anu gampang kusut, atanapi halus. eta kaluar ku beusi datar. Hidrasi, hidrat, hidrat! Kondisi jero saminggu sakali pikeun ngajaga kalembaban dina rambut anjeun. Anjeun oge bisa hayang néangan produk bébas sulfat, utamana lamun bulu anjeun diwarnaan.
Pasihan hawa-drying shot: lamun mandi peuting, coba bobo di braids pikeun nyetel gelombang anjeun kana pola curl leuwih ditetepkeun. Mimitian ku balm anu ringan, sapertos Miracle Whipped Styling Balm , ngalapis rambut tina akar dugi ka tip. Lajeng, ngabagi bulu anjeun jadi dua bagian jeung untun unggal sisi, securing kalawan elastis leutik. Isuk-isuk, leupaskeun braids jeung tousle bulu anjeun; ngagunakeun iron curling pikeun touch-up lamun diperlukeun. Tapi ke heula… Hoyong damel sareng gelombang anjeun? Milarian krim styling anu bergizi atanapi curl-enhancing, teras oleskeun merata ka rambut anu lembab. Krim Styling Miracle kami , contona, ngabantosan ngahartikeun keriting sareng ombak kalayan shine bouncy sareng tékstur silky anu mulus. Ngarasa frustasi acan? Yep, urang terang perasaan.

  • Ulah kasar nepi bulu anjeun ku anduk biasa anjeun! Ieu ngabalukarkeun gesekan, nu ngabalukarkeun frizz sarta karuksakan. Gantina, cokot anduk microfiber atawa kaos oblong, sarta gently squeeze atawa usap kaluar kaleuwihan Uap.

Dupi anjeun nyobian unggal krim hawa-garing kaluar aya, ngan mungkas nepi ka frizzy, mess poofy bulu? Kantos bobo sareng teu terang kumaha rambut anjeun bakal katingali isuk-isuk? Katempo kalembaban sareng panas dina ramalan, sareng nyumput saminggu? (Oh, ngan urang?)

  • Paké beusi datar pikeun ngahaluskeun buuk anu masih rada wavy. Sarupa jeung ujung beusi curling urang di luhur, pastikeun panas teu luhur teuing! Upami Anjeun gaduh bulu alus atawa ipis, setel hawa ka sabudeureun 300 derajat F. bulu kandel atawa coarser biasana bisa nanganan nepi ka 400 derajat F.
  • Memusingkeun atanapi ngagosok gelombang anjeun nalika rambut anjeun masih beueus ogé tiasa ngabantosan. Dianggo dina bagian 1 inci pikeun ningkatkeun pidangan “piecey”.

Hujan atanapi kalembaban anu kuat dina ramalan cuaca anjeun? Sanaos kacenderungan anjeun tiasa nyumput, anjeun henteu kedah – tapi kedah pertimbangkeun éta nalika anjeun ngagayakeun rambut ikal anjeun ku kituna anjeun tiasa ngeureunkeun keriting dina laguna. Upami anjeun gaduh rambut anu saé, pasang produk gaya anu hampang, sapertos Ramuan 10 Miracle Styling Potion kami. Untaian anu langkung kandel tiasa ngadamel gél atanapi sérum anu tahan kalembaban, sapertos Miracle Styling Serum kami. Kondisioner jero atanapi masker rambut hydrating anu dianggo saminggu sakali ogé tiasa nyayogikeun panyangga.

Kumaha Ningkatkeun Gelombang sareng Curls anjeun

Salah sahiji tantangan pangbadagna pikeun rambut wavy nyaéta frizz. Kalayan tékstur alamna, rambut wavy condong janten keriting sanajan sakedik Uap dina hawa! Upami anjeun cicing di mana waé caket sagara, di daérah anu kalembaban anu luhur, atanapi upami anjeun ngesang sapanjang garis rambut anjeun, anjeun terang ieu ogé.

Pangropéa Umum pikeun Rambut Wavy

Pikeun ngartos rambut wavy anjeun, anjeun kedah peryogi primer ngeunaan jinis curl anu béda. Gén anjeun sareng bentuk folikel rambut anjeun (sareng sababaraha faktor sanés) maénkeun bagian dina kumaha penampilan rambut anjeun, anu biasana digolongkeun kana 4 jinis utama sareng sababaraha subtipe. Kategorisasi ieu nganggap dénsitas, volume, panjang, sareng konsistensi, sakumaha anu dijelaskeun dina pituduh rambut keriting kami di dieu. Nyiapkeun rambut anjeun nganggo krim styling serbaguna, potion, atanapi balm. (Bonus lamun boga bahan frizz-pajoang: néangan minyak alam kawas minyak sunflower, humectants kawas propiléna glikol, sarta silicones.)
Nyampurnakeun téhnik niup-garing Anjeun. Nyokot sikat buleud tur dianggo bagian ku bagian, narik bulu pageuh kana eta sarta dimaksudkeun dryer handap untaian Anjeun. Anjeun kedah ngaraos tegangan nalika anjeun ngalakukeun éta (tapi henteu seueur teuing). Pastikeun buuk anjeun 100% garing sawaktos Anjeun tos rengse – mun teu kitu, eta bakal mimiti kusut nepi salaku Uap sésana ngejat.
dc:title=»18 Cara Pikeun Ngaronjatkeun Rambut Ombak»

  • Nyisir rambut anjeun saatos mandi. Plopping bakal nahan rambut anjeun dina pola curl alami nalika éta paling baseuh, sareng ngabantosan ngaleungitkeun cai. Nyekel gelombang anjeun / curls dina pola maranéhna bari maranéhna garing bisa mantuan nyegah cai tina manjang kaluar bulu Anjeun. Kuring boga tutorial ngeunaan plopping.

Éta waleran pondok. Jawaban anu panjang nyaéta nuturkeun sareng 18 cara khusus anjeun tiasa ngajantenkeun rambut wavy anjeun langkung curl. Sateuacan asup kana pamadegan di jéntré Abdi hoyong nyebutkeun yén bulu Curly teu obyektif hadé ti bulu wavy. Nanging, kuring sapinuhna ngadukung jalma milih rambut anu ngajantenkeun aranjeunna langkung saé.

  • Curuk buuk. Aya seueur jinis beusi curling di luar sana, sareng téknik anu béda. Anjeun tiasa nganggo panas pikeun nyiptakeun pola anu anjeun pikahoyong, upami anjeun hoyong, kalayan résiko anu langkung handap tina hasil anu goréng vs alami. Ieu mungkin sigana atra ka sababaraha, tapi kadang bisa ngarasa kawas pilihan ieu unspeakable dina komunitas wavy atanapi Curly bulu. Janten, kanggo saha waé anu peryogi panginget, henteu kunanaon nganggo iron curling upami anjeun bagja!
  • Mertimbangkeun cut a. Upami rambut anjeun langkung panjang, beurat rambutna nyalira tiasa ngabeuratkeun anjeun. Motong sagala teukteukan buuk acak bisa mantuan tighten pola curl Anjeun.
  • Mousse atanapi gél. Aya sababaraha gels lampu, tapi lolobana waktu mousse torek. Barina ogé, anjeun tiasa mendakan yén ngagunakeun produk anu tahan (gél atanapi mousse) tiasa ngabantosan anjeun ngajaga pola curl anu langkung ketat. Produk anu tahan dina dasarna masihan struktur rambut anjeun, ngabantosan éta ngadukung bentukna. Ieu mangrupikeun faktor anu penting dina pola rambut kuring sorangan. Upami kuring ngalangkungan mousse, pola rambut kuring bakal langkung longgar atanapi lempeng.
  • Mertimbangkeun cut curl garing. Potongan curl garing dilakukeun ku spesialis rambut keriting anu bakal motong unggal gelombang atanapi curl individu pikeun maksimalkeun bentukna. Tangtosna, potongan curl garing ogé ngagaduhan kauntungan anu sami sareng potongan rambut biasa dugi ka kaleungitan beurat naon anu dipotong.
  • Coba pin curls. Cara séjén pikeun kéngingkeun gulungan nyaéta nyiptakeunana nganggo pin curls.
  • Ngahindarkeun karuksakan. Ngarusak rambut anjeun tiasa ngaruksak pola rambut anjeun. Ngahindarkeun alat panas, atanapi pangobatan kimia anu kasar tiasa ngabantosan rambut anjeun langkung séhat sareng gelombang anjeun langkung ketat.

Upami éta hartosna rambutna nalika aranjeunna nyeuseuh sareng nyikat, panginten éta saé. Upami aranjeunna langkung saé nalika ngalempengkeun atanapi ngagulung rambutna, éta saé ogé. Upami aranjeunna digolongkeun dina rentang perawatan rambut ‘alami’, éta saé pisan.

  • Entong sikat ombak anjeun – upami anjeun ngagosok ombak anjeun, sigana anjeun bakal ngaratakeun atanapi manjangkeunana. Lamun anjeun eureun brushing aranjeunna, aranjeunna bakal curl up tighter.
  • Paké produk lightweight. Sababaraha produk (malah produk bilas-kaluar) boga bahan beurat nu bisa beurat handap bulu anjeun sarta elongate atawa loosen pola gelombang / curl anjeun. Upami anjeun parantos nganggo produk anu beurat, gentos ka produk anu langkung hampang tiasa ngencangkeun pola anjeun. Tingali pos kuring ngeunaan kumaha carana ngawartosan upami gelombang anjeun ditimbang upami ieu tiasa janten masalah pikeun anjeun.
  • Pariksa kasaimbangan Uap / protéin anjeun. Upami rambut anjeun langkung lembab sareng kakurangan protéin, éta bakal bajoang pikeun ngadukung dirina. Rambut anu kakurangan protéin lemes pisan sareng henteu tahan gelombang alami atanapi curls pisan. Sanggeus ngalakukeun perlakuan protéin, pola bulu abdi mindeng tighter.

Pikeun nyieun rambut wavy curlier scrunch buuk anjeun bari di pancuran, lajeng diffuse tinimbang hawa garing supados dries gancang tur tighter. Anggo produk anu hampang pikeun ngajaga rambut. Pastikeun bulu anjeun boga cukup protéin. Penambah curl ogé tiasa ngencangkeun pola anjeun.

  • Diffuse tinimbang hawa garing . Upami anjeun ngagaringkeun hawa, ngan beurat cai tiasa ngabeurat rambut anjeun. Lamun diffuse garing gantina, ieu bisa tighten pola gelombang Anjeun. Kanggo sababaraha (kaasup kuring) bédana ieu nyata signifikan. Kuring boga pos on hawa drying vs diffusing lamun hayang ningali bédana ngajadikeun pikeun kuring. Atanapi kumaha cara nyebarkeun tutorial rambut bergelombang upami anjeun kedah diajar kumaha.

Kuring boga kavling tulisan blog ngabahas rupa téhnik perawatan bulu wavy. Tingali sadayana Diréktori Post Blog Perawatan Rambut Wavy pikeun ningali langkung seueur. Upami anjeun hoyong hasil anu gancang, gampang sareng dipercaya sareng henteu paduli pola alami anjeun? Atawa meureun anjeun geus dipigawé sagalana anjeun tiasa ulah beuratna handap tur ningkatkeun pola alam anjeun, tapi masih looser ti anjeun resep? Teras tong hariwang ngeunaan naon anu kuring nyarios di luhur, luncat tina karéta ‘alami’ sareng laksanakeun hal-hal anu langkung gampang. Kuring ningali nanaon ieu atanapi obyektif hadé atawa goréng dibandingkeun batur. Kuring nulis tulisan ieu kusabab kuring terang aya seueur gelombang di luar anu hoyong ngencangkeun polana. Upami éta anu ngajantenkeun anjeun bagja, kuring bagja nyobian ngabantosan anjeun.

  • Ngalereskeun karuksakan. Kuring ngan ukur nguping sakedik ngeunaan ieu, janten punten langkung seueur panilitian upami anjeun hoyong mertimbangkeun ieu. Nanging, aya anu ngaku yén Opalex No 3 tiasa ngalereskeun rambut anu rusak sareng malikkeun pola rambut anu langkung keriting sateuacana pikeun jalma anu kaleungitan curls kusabab karusakan.

rambut ikal janten curler Oke, ayeuna urang parantos netepkeun yén sadaya pola rambut mangrupikeun pola rambut anu saé – sareng 18 cara, dibagi kana sababaraha kategori. Poto kénca Juni 2018, tengahna Méi 2019, katuhu nyaéta Séptémber 2020. Pola rambut kuring katingalina parantos ngagulung kana waktosna. Bagian tina ieu diajar kumaha carana miara pangalusna keur bulu kuring (kawas masihan eta cukup protéin), sarta figuring kaluar produk katuhu (ngarobah tina gél ka mousse, antara séjén).

  • Rusuh rambut anjeun nalika baseuh. Ieu tiasa ngabantosan gelombang anjeun kabentuk nalika baseuh, anu bakal ngabantosan aranjeunna garing langkung wavy atanapi keriting. Kuring geus ngabandingkeun scrunching bulu saeutik vs pisan, sarta kapanggih yén scrunching panjang mantuan bulu abdi.

Jieun naon rék!

  • Paké perawatan bulu alam jangka panjang. Upami tujuan anjeun nyaéta pikeun ningkatkeun pola alami anjeun kana waktosna, tetep alami sareng rutin sareng produk anjeun tiasa ngabantosan sacara signifikan. Seueur anu nangkeup metode awéwé keriting jangka panjang mendakan yén pola alamina ketat ku ngagunakeun produk alami sareng ngarawat rambutna sacara lembut.

Nanging, kuring ogé yakin yén bagian tina éta ngan ukur ngarawat rambut kuring dina jangka panjang. Dina taun 2018, rambut kuring henteu langkung herang sapertos ayeuna, sareng karasa langkung kasar sareng lemah. Janten, kuring yakin sababaraha kamekaran dina pola kuring ngan saukur hasil tina prosés ieu ngajantenkeun rambut kuring langkung séhat.

  • Jelaskeun rambut anjeun sacara teratur. Upami anjeun seueur teuing ngawangun, ieu tiasa nyababkeun rambut anjeun beurat, khususna dina akar. Hoyong terang langkung seueur? Parios postingan blog rambut bergelombang kuring anu jelas.

Bagéan gedé pikeun ngajantenkeun rambut anjeun janten wavy atanapi keriting sabisa-bisa, nyaéta mastikeun yén anjeun henteu beuratna, manjang atanapi upami henteu ngajaga rambut anjeun janten wavy atanapi keriting sapertos kitu.

  • Perm. Leres, jieun curls anjeun sacara kimiawi! Sakali deui, sanés pilihan “alami”, tapi alami sanés kanggo sadayana. Sarupa sareng ngagulung, ieu tiasa masihan anjeun hasil anu langkung terjamin, kalayan kirang riweuh tibatan pilihan gaya alami. Sareng upami éta anu anjeun hoyong laksanakeun, punten laksanakeun tanpa kasalahan.
  • Anggo aktivator curl atanapi panambah. Upami anjeun milarian produk pikeun ngajantenkeun rambut keriting, panambah curl atanapi aktivator curl mangrupikeun anu anjeun pikahoyong. Kuring henteu acan nyobian aranjeunna janten ieu sanés rekomendasi pribadi. Nanging, produk sapertos Aveda Be Curly Curl Enhancer, sareng AG Re: coil mangrupikeun dua anu kuring kantos nguping ti anu sanés. Sanajan kitu, aya nyatu batur. Aktivator Curl sareng panambah mangrupikeun produk anu dirancang pikeun ngabantosan anjeun ngetét pola curl anjeun. Loba di antarana make Magnesium sulfat (alias uyah Epson) nu megatkeun sababaraha beungkeut dina bulu anjeun, sarta ulang beungkeut aranjeunna dina fashion tighter. Balukarna samentawis, janten anjeun kedah nganggo produk unggal dinten nyeuseuh pikeun ngajaga pangaruhna.

trackback:ping=»https://wavyhaircare.com/ways-to-make-wavy-hair-curlier/trackback/» /> Panginten aranjeunna nuju 2c milarian lengkah kana 3-rentang kalayan curls “nyata”. Atawa meureun maranéhna teu boga tujuan tipe curl husus dina pikiran, tapi aranjeunna nuju nyobian pikeun ngaronjatkeun pola bulu alam maranéhanana saloba aranjeunna tiasa. Whichever tina eta meureun anjeun, pos ieu keur anjeun! Pikeun seueur gelombang, merangan épék cai dina rambut mangrupikeun bagian anu ageung pikeun ngaluarkeun gelombang urang. Ngajagi pola alami urang ku cara hipu pisan sareng rambut urang pikeun ngahindarkeun ombak urang, sareng nganggo produk anu leres pikeun ngabantosan ngajagi gelombang urang ogé ngabantosan.

  • Microplop rambut anjeun. Antara pancuran anjeun sarta drying bulu anjeun, lamun aya bewara yén gelombang atawa curls anjeun mimiti meunang elongated, microplop. Ieu bakal ngabantosan gelombang anjeun mundur, sareng ngaleungitkeun cai dina waktos anu sami. Abdi gaduh tutorial ngeunaan microplopping.

Cara-cara nyieun rambut wavy curler

Ningkatkeun Pola Curl Alami Anjeun

  • Ramo ngagulung gelombang anjeun. Upami anjeun hoyong ngarobih gelombang anjeun janten gulungan, anjeun tiasa ngalakukeunana ku ngagulung ramo rambut anjeun nalika baseuh sareng ngantepkeun aranjeunna garing ku cara éta.

dc:identifier=»https://wavyhaircare.com/ways-to-make-wavy-hair-curlier/» Sarerea hayang hiji hal anu saeutik béda ti naon maranéhna meunang, atawa jadi ayage heubeul mana. Biasana pikeun jalma anu rambutna wavy alami hoyong terang kumaha carana ngadamel rambut wavy langkung curler. Panginten aranjeunna nuju milarian 2a pikeun ngahontal gelombang 2c. kumaha carana sangkan bulu wavy curlier Naluri pikeun sababaraha meureun ningali ieu salaku ‘selingkuh’ atawa kumaha bae ‘leuwih saeutik’. Bisa aya sababaraha stigma sabudeureun eta, pikeun sababaraha alesan. Nanya ka diri lamun éta bener penting pikeun anjeun sanajan, sarta lamun kitu, naha? Dina pamanggih kuring, upami anjeun hoyong nganggo panas atanapi bahan kimia pikeun kéngingkeun tékstur rambut anu tangtu, maka henteu kedah éra. Upami anjeun leres-leres hoyong rambut anu langkung curl, naha henteu ngan ukur nyiptakeunana?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *