Salah sahiji tradeoffs utama pikeun aksés ka dunya digital nyaéta privasi.
Hanjakalna, anjeun moal pernah tiasa ngahapus diri anjeun tina internét, ngan kusabab anjeun kedah milarian unggal poto, pidéo, tweet, mention, koméntar, pesenan balanja, sababaraha nami, sareng ngahapus. Nanging, aya cara pikeun ngaleutikan tapak suku online anjeun, ngirangan kamungkinan data anjeun kakeunaan. Dina artikel ieu, kami geus outlined a roadmap dasar ngeunaan kumaha carana meunang kadali naon informasi ngeunaan anjeun sadia online. Upami anjeun hoyong ngahapus ayana online anjeun, baca terus.

Kumaha Cabut Diri Anjeun tina Internét

Aya sababaraha alesan saha waé anu hoyong ngahapus sadaya jejak diri tina internét sacara permanén. Alesanna sigana kalebet:

  • Pikeun ngajagaan identitas anjeun sareng nyegah maling identitas.
  • Ningkatkeun privasi umum anjeun.
  • Anjeun keur bullied atanapi stalked online.
  • Bersihkeun gambar online anjeun nalika anjeun nuju pos politik.
  • Tungtung sadaya iklan anu ditargetkeun. Sanaos teu mungkin, upami ieu mangrupikeun alesan utama pikeun ngahapus diri anjeun tina internét, anjeun bakal bungah terang yén aya cara pikeun ngirangan iklan anu ditargetkeun dina média sosial.
  • Anjeun badé ngalakukeun hal anu jahat.

Daptar ieu diteruskeun, tapi sateuacan urang teraskeun kana léngkah-léngkah, ngahapus diri anjeun tina internét aya sababaraha kalemahan, sapertos:

  • Anjeun bakal kaleungitan aksés ka platform sareng jasa anu tangtu, sabab email sareng sababaraha inpormasi pribadi diperyogikeun pikeun aksés.
  • Henteuna ayana digital tiasa katingali salaku bandéra beureum ngalawan anjeun, khususna nalika wawancara padamelan.
  • Anjeun bakal jadi leuwih terasing salaku interaksi non-fisik jeung babaturan, kulawarga, atawa kolega bakal jadi leuwih hese.

Upami ieu mangrupikeun niat anjeun mimitina atanapi anjeun teu nyaman sareng kakurangan ieu, teras hayu urang teraskeun.

Kumaha mupus sorangan tina Internét

hapus-data-pribadi Hiji-hijina jalan pikeun meunangkeun deui kadali privasi anjeun nyaéta ngadalikeun rinci naon ngeunaan diri anjeun sadia online.

Cabut Rincian Pribadi Anjeun Tina Mesin Pilarian sareng Situs Koléksi Data

Tempat anu pangheulana saha waé anu milarian inpormasi ngeunaan anjeun sigana bakal nyobian nyaéta mesin pencari, khususna Google. Janten anjeun kedah milarian nami anjeun sanés ngan ukur Google, tapi ogé Bing, Yahoo, sareng mesin pencari sanés anu aya di daérah anjeun.
Mesin Pilarian Anu Milarian Langkung ti Anu Ditingalikeun Google Pilarian sigana ogé bakal nunjukkeun hasil sareng situs anu bertindak salaku calo data sapertos Whitepages, Spokeo, sareng MyLife. Situs-situs ieu janten titik pangumpulan data kalayan nami, nomer telepon, alamat jalma acak. Éta mangrupikeun résiko privasi anu luhur sabab data ieu sayogi pikeun dijual ka saha waé. Ku alatan éta, penting pisan yén anjeun geuwat nyuhunkeun inpormasi anjeun dihapus upami anjeun mendakan nami anjeun dina salah sahiji situs ieu. Upami anjeun nuju di Éropa, eusian formulir pamundut ieu supados Google ngahapus inpormasi pribadi anjeun tina mesin pencarina.

Hapus Hasil Pilarian Katinggaleunan

Anggap anjeun hoyong mupus halaman wéb anu ngandung inpormasi pribadi ngeunaan anjeun. Kawas kaca staf urut dunungan anjeun, sanajan sababaraha bulan sanggeus anjeun ninggalkeun. Anjeun ngahubungan aranjeunna pikeun ménta yén maranéhna ngamutahirkeun kaca. Maranehna ngalakukeun, tapi mun anjeun Google ngaran anjeun, kaca masih némbongan dina hasil teangan sanajan ngaran anjeun keur nowhere mun anjeun klik link. Ieu ngandung harti yén versi samemehna kaca masih sindangan dina server Google. Naon anu kedah dilakukeun? Kirimkeun URL ka Google kalayan harepan yén éta bakal ngamutahirkeun pangladénna, ngahapus hasil pamilarian anu di-cache sareng ngahapus anjeun tina halaman éta. Tangtosna, teu aya jaminan Google bakal ngahapus inpormasi anu di-cache pikeun alesan naon waé, tapi éta patut ditembak pikeun ngaleungitkeun saloba-lobana ayana anjeun tina internét sabisa-bisa. ngaleungit-ti-jaringan-sosial Tanpa ragu, akun média sosial anjeun ngandung cache ageung tina detil pribadi. Sakur urang asing tiasa ningali poto, video, ulang taun, sareng tautan kulawarga anjeun ngan ukur ngagulung halaman sosial anjeun. Pupus sareng mareuman sadaya akun média sosial anjeun, sareng kami hartosna sadayana. Anjeun Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Reddit, jeung sagalana sejenna kabeh kudu indit. Sakali deui, ieu mangrupikeun masalah anu ageung, janten pastikeun anjeun nganggap implikasi jangka panjang pikeun ngahapus akun média sosial anjeun sateuacan anjeun ngalakukeunana.
Pikeun mupus akun ieu, arahkeun ka setélan akun anjeun sareng milarian pilihan pikeun nganonaktipkeun, ngahapus, atanapi nutup akun anjeun. Gumantung kana akun, bisa jadi dina Kaamanan , Privasi , atawa nu sarupa. Upami anjeun gaduh masalah sareng akun khusus, cobian milarian «Kumaha ngahapus,» dituturkeun ku nami akun média sosial anu anjeun hoyong pupus online. Anjeun bakal mendakan pitunjuk ngeunaan cara ngahapus akun khusus éta. Upami mupus akun teu mungkin, robih inpormasi akun pikeun ngacak sacara lengkep sareng gentos ka pribadi.

Hapus Sajarah balanja Online sareng Browser anjeun

Poto tombol hapus dina komputer Unggal waktos Anjeun balanja online, Anjeun ninggalkeun informasi finansial Anjeun dina situs jeung alamat surélék, teuing. Situs-situs ieu, upami dilanggar, tiasa ngungkabkeun seueur inpormasi pribadi sareng sénsitip ngeunaan pembeli na. Janten, sapertos anu anjeun lakukeun sareng akun média sosial anjeun, sadaya akun balanja anjeun kedah dipupus atanapi dinonaktipkeun. Sajarah panyungsi anjeun, kaasup kecap akses, cache, cookies, téténggér, sareng metode pamayaran, kedah dipupus. Nganggo VPN atanapi browser Tor moal cekap pikeun masker ayana online anjeun, janten pikeun éféktivitas, mupus sadayana.

Hapus Akun Surélék sareng Kagiatan Blog

Pikeun leres-leres ngahapus diri anjeun, akun email anjeun kedah angkat. Ieu mangrupikeun léngkah anu penting, sabab email anjeun ngandung seueur inpormasi pribadi, kauangan, sareng sepele ngeunaan anjeun. Ogé, blog, tulisan, sareng koméntar ngandung pikiran sareng pendapat pribadi anu anjeun henteu hoyong terangkeun. Janten sadaya akun email, blog online, sareng forum anu anjeun langgan, naha aktip atanapi henteu, kedah dihapus. Jalankeun detil anjeun dina sababaraha mesin pencari pikeun milari akun lami anu anjeun gaduh upami anjeun sono. Sababaraha forum ieu ngahesekeun ngahapus koméntar anu kapungkur, janten alternatif anu pangsaéna nyaéta balik deui sareng ngalacak sadayana sareng ngédit masing-masing.

Hindarkeun Alat Pinter sareng Batesan Idin Aplikasi Telepon Anjeun

Kaseueuran alat urang ayeuna pinter, hartosna aranjeunna gaduh sababaraha fungsi. Ieu mangrupikeun cacad anu gampang ditingali, sabab gaduh mikrofon sareng kaméra anu tiasa ngadangukeun sareng ngarékam anjeun dipasang dina éta. Pikeun ngahontal tujuan anjeun tina total anonimitas, Alexa anjeun, Ring, sareng alat spiker pinter anu sanés kedah angkat. Anjeun ogé kedah sacara agrésif ngawatesan aplikasi anu gaduh aksés kana idin anu tangtu sapertos lokasi, mikrofon, kaméra dina telepon anjeun.

Anggo Perusahaan Privasi Internét sareng Situs Pikeun Ngagosok Data Anjeun

Sababaraha situs internét nyayogikeun fitur anu ngabantosan dina milarian sareng ngabersihan data anu teu ditingali. Contona di antarana:

  • DeleteMe: Ieu mangrupikeun perusahaan anu nyayogikeun panyalindungan salami sataun tina situs ngumpulkeun data sareng calo. Pikeun biaya langganan, perusahaan périodik milarian sareng ngahapus inpormasi pribadi dina situs pendataan.
  • AccountKiller: Ieu mangrupikeun situs anu kapaké anu katalog cara panggancangna pikeun ngahapus akun online. Situs ieu ogé nyayogikeun tip ngeunaan cara ngaprivatisasikeun akun anjeun upami anjeun teu tiasa ngahapus.
  • JustDeleteMe: Ieu situs sejen nu tindakan minangka diréktori pikeun léngkah nyabut atawa ngabolaykeun hiji akun, kaasup Tumbu gunana.

Naha anjeun tiasa leres-leres ngahapus diri tina Internét?

Naha sadaya léngkah éta bakal ngahapus inpormasi internét anjeun? Sigana. Masalah pangbadagna nyaéta ngalengkepan aranjeunna, sabab unggal léngkah butuh tekad, kasabaran, sareng dina sababaraha kasus, artos. Jalur alternatif nyaéta nyewa perusahaan reputasi online, sabab jalma-jalma ieu langkung dilengkepan pikeun ngabantosan anjeun ngahontal tujuan anjeun. Upami anjeun mendakan ieu ekstrim atanapi nyadar yén anjeun ngan saukur kedah ningkatkeun privasi anjeun tibatan offline lengkep, pariksa tip kami pikeun kaamanan online anu langkung saé.
Upami anjeun maca ieu, sigana inpormasi pribadi anjeun sayogi pikeun umum. Jeung ku «publik» Maksad abdi dulur madhab. Ieu pernah waktos goréng pikeun meunangkeun bebek privasi internét anjeun sakaligus tur éféktif “ngahapus” diri tina internét. Tapi upami anjeun heran kumaha ngahapus diri anjeun tina internét tiasa ngeureunkeun perusahaan pikeun nyandak inpormasi anjeun? Jawaban pondok: Teu tiasa. Anjeun moal pernah tiasa ngahapus diri anjeun tina internét, tapi aya cara pikeun ngaleutikan tapak suku digital anjeun, anu bakal nurunkeun kamungkinan data pribadi anjeun ka luar. Tapi kudu diingetkeun: Ngahapus inpormasi anjeun tina internét, sakumaha anu ku kuring digariskeun di handap ieu, tiasa mangaruhan négatip kamampuan anjeun pikeun komunikasi sareng calon pangusaha. Masih kabetot? Ieu sababaraha cara pikeun ngaleungit diri digital anjeun.

1. Pupus atanapi nonaktipkeun akun balanja, média sosial sareng jasa wéb anjeun

Pikirkeun jaringan mana anjeun gaduh propil média sosial. Salian ti anu ageung (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn), naha anjeun masih gaduh akun lami dina situs sapertos Tumblr? MySpace? Kumaha upami akun Reddit anjeun? Situs balanja mana anu anjeun ngadaptarkeun? Anu umum tiasa kalebet inpormasi anu disimpen dina Amazon, Gap.com, Macys.com sareng anu sanésna. Nganggo jasa sapertos DeleteMe tiasa ngajantenkeun ngaleungitkeun diri anjeun tina internét kirang nyeri sirah. Potret layar ku Eric Franklin / CNET Pikeun ngaleungitkeun akun ieu, buka setélan akun anjeun sareng milarian pilihan pikeun nganonaktipkeun, ngahapus atanapi nutup akun anjeun. Gumantung kana akun, anjeun tiasa mendakanana dina Privasi atanapi Kaamanan, atanapi anu sami. Upami anjeun gaduh masalah sareng akun online khusus, cobian milarian online pikeun «Kumaha ngahapus,» dituturkeun ku nami akun anu anjeun hoyong pupus. Anjeun kedah tiasa mendakan sababaraha petunjuk ngeunaan cara ngahapus akun khusus éta. (Kieu kumaha cara ngahapus akun Facebook anjeun sacara permanen tanpa kaleungitan poto anjeun.) Upami kusabab sababaraha alesan aya akun anu teu tiasa dipupus, robih inpormasi dina akun kana hal anu sanés ti inpormasi anjeun anu saleresna. Hal palsu atawa sagemblengna acak. Maca deui: Palayanan VPN pangsaéna 2022

2. Leupaskeun diri tina situs pendataan

Aya pausahaan kaluar aya nu ngumpulkeun informasi Anjeun. Éta disebut calo data, sareng aranjeunna gaduh nami sapertos Spokeo, Whitepages.com sareng PeopleFinder, ogé seueur anu sanés. Aranjeunna ngumpulkeun data tina sagala hal anu anjeun lakukeun online teras ngajual data éta ka pihak anu kabetot, kalolobaanana supados langkung khusus ngiklankeun ka anjeun sareng ngajual barang anjeun. Ayeuna anjeun tiasa milarian nyalira dina situs-situs ieu teras nganyahokeun unggal situs masing-masing pikeun ngaleungitkeun nami anjeun. Masalahna nyaéta, prosedur pikeun milih kaluar tina unggal situs béda-béda sareng sakapeung ngalibatkeun ngirim fax sareng ngeusian dokumen fisik anu saleresna. Fisik. Karya tulis. Taun sabaraha ieu deui? Atoh, cara anu gampang pikeun ngalakukeunana nyaéta ngagunakeun jasa sapertos DeleteMe. Pikeun $129 per taun, palayanan bakal ngaluncat sadayana anu monoton pikeun anjeun. Malah bakal mariksa deui unggal sababaraha bulan pikeun mastikeun ngaran anjeun teu acan ditambahkeun deui kana situs ieu. Diingetkeun: Upami anjeun ngahapus diri anjeun tina situs calo data ieu, anjeun ogé bakal ngahapus diri anjeun tina hasil pamilarian Google, janten langkung sesah pikeun jalma mendakan anjeun. DeleteMe ogé masihan anjeun sakumpulan pituduh DIY ngeunaan cara ngahapus diri tina unggal calo data individu upami anjeun hoyong ngalakukeun prosésna nyalira.

3. Cabut inpormasi anjeun langsung tina situs wéb

Mimiti, parios sareng perusahaan telepon atanapi panyadia sélulér anjeun pikeun mastikeun yén anjeun henteu didaptarkeun online sareng kéngingkeun aranjeunna ngahapus nami anjeun upami aya. Upami anjeun hoyong ngahapus postingan forum anu lami atanapi blog anu ngerakeun anu anjeun tulis dina waktos éta, anjeun kedah ngahubungi webmaster situs éta masing-masing. Anjeun tiasa ningali kana bagian Ngeunaan Kami atanapi Kontak dina situs pikeun milarian jalma anu leres pikeun ngahubungi atanapi angkat ka whois.com sareng milarian nami domain anu anjeun hoyong hubungi. Di dinya anjeun kedah mendakan inpormasi ngeunaan saha anu kedah dihontal. Hanjakalna, operator situs wéb swasta henteu ngagaduhan kawajiban pikeun ngahapus tulisan anjeun. Janten, nalika ngahubungi situs-situs ieu janten sopan sareng jelas-jelas nyarios naha anjeun hoyong posna dihapus. Mudah-mudahan aranjeunna leres-leres nuturkeun sareng ngahapus. Mun aranjeunna henteu, tip No.. 4 mangrupakeun kirang éféktif, tapi pilihan giat.

4. Cabut inpormasi pribadi tina situs wéb

Upami aya anu masangkeun inpormasi sénsitip anjeun sapertos nomer Jaminan Sosial atanapi nomer rekening bank sareng webmaster situs dimana éta dipasang moal ngahapus, anjeun tiasa ngirim pamundut panyabutan anu sah ka Google supados dihapus. Anjeun panginten kedah nganggo kakawasaan hukum Google pikeun ngaleungitkeun inpormasi pribadi anjeun tina situs anu nekad. Potret layar ku Eric Franklin / CNET Prosés panyabutan tiasa nyandak sababaraha waktos, sareng teu aya jaminan éta bakal suksés, tapi éta ogé jalan anu pangsaéna upami anjeun mendakan diri dina kaayaan anu rentan ieu.

5. Cabut hasil teangan luntur

Alat panyabutan URL Google gunana pikeun mupus bukti kasalahan baheula tina internét. Potret layar ku Eric Franklin / CNET Sebutkeun aya halaman wéb anu ngandung inpormasi ngeunaan anjeun dina éta anu anjeun hoyong miceun — sapertos halaman staf urut dunungan anjeun, sababaraha bulan saatos anjeun ngarobih padamelan. Anjeun ngahontal kaluar pikeun meunangkeun aranjeunna pikeun ngapdet kaca. Éta ngalakukeun, tapi nalika anjeun Google nami anjeun, halaman éta masih muncul dina hasil pamilarian anjeun – sanaos nami anjeun henteu kapendak dimana waé nalika anjeun ngaklik tautan. Ieu ngandung harti yén versi heubeul kaca ieu sindangan dina server Google. Di dieu alat ieu asalna. Kirimkeun URL ka Google kalayan harepan bakal ngamutahirkeun pangladénna, ngahapus hasil pamilarian anu di-cache supados anjeun henteu aya hubunganana sareng halaman éta. Henteu aya jaminan Google bakal ngahapus inpormasi anu di-cache, kusabab alesan, tapi éta patut dicobian pikeun ngaleungitkeun saloba-lobana ayana online anjeun tina internét.

6. Sarta pamustunganana, lengkah panungtungan anjeun gé rék nyandak nyaeta mupus akun surelek Anjeun

Gumantung kana jinis akun email anu anjeun gaduh, jumlah léngkah anu bakal dilakukeun bakal rupa-rupa. Anjeun kedah asup kana akun anjeun sareng milarian pilihan pikeun ngahapus atanapi nutup akun. Sababaraha akun bakal tetep kabuka pikeun sababaraha waktos upami anjeun hoyong ngaktifkeun deui. Alamat surélék diperlukeun pikeun ngalengkepan léngkah saméméhna, jadi pastikeun hiji ieu panungtungan anjeun.

Hiji hal anu terakhir…

Inget pikeun jadi sabar nalika ngaliwatan prosés ieu, sarta ulah ngaharepkeun pikeun ngarengsekeun dina hiji poé. Anjeun ogé kedah nampi yén aya sababaraha hal anu anjeun moal tiasa ngahapus permanén tina internét.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *