Naha anjeun leres-leres anyar pikeun mawar atanapi parantos ngembangna mangtaun-taun, pruning aranjeunna sigana sapertos tugas anu pikasieuneun, tapi henteu kedah. Hal kahiji Abdi hoyong pisan stress nyaeta euweuh urusan kumaha goréng pakasaban anjeun nyieun pruning mawar anjeun, anjeun moal maéhan aranjeunna! Salaku paribasa tukang kebon kolot ‘Cokot musuh awon anjeun pikeun prune mawar anjeun’ nunjukkeun, mawar téh tangguh sarta bisa nyandak leuwih pisan nyiksa ti jalma masihan aranjeunna kiridit keur. Pikirkeun kumaha hedgerows anu dipaéhan parah katingali sapanjang sisi jalan saatos patani parantos nyéépkeun deui. Ieu gampang pikeun nempo aranjeunna, resembling nanaon leuwih ti bulistir pegat jeung splintered iteuk jeung heran kumaha ieu mawar goréng jeung hawthorns bakal kantos salamet, tapi maranehna ngalakukeun. Ian pruning kalawan sheers Uji coba dilaksanakeun sababaraha taun ka pengker di Kebon Mawar, St Albans, dimana sababaraha mawarna dipangkas kasar nganggo pemangkas pager hirup, sedengkeun anu sanésna dipangkas ku cara tradisional nganggo secateurs. Hasilna némbongkeun yén sabenerna mawar kasar pruned ku cara kieu masih bisa ngahasilkeun hiji kaayaanana mekar sarta tumuwuh sakumaha ogé mawar pruned taliti jeung sapasang secateurs. Ayeuna, sanaos ieu tiasa janten panghemat waktos anu saé pikeun taman sareng kebon ageung, ieu sanés hartosna kuring bakal nyarankeun anjeun pruning mawar ku cara ieu. Sakuduna sanajan mudahan mantuan alleviate sababaraha takwa anjeun bisa jadi kudu lamun datang ka pruning. Anjeun bisa jadi wondering sanajan, naha prune ros pisan? Pruning nyorong tutuwuhan pikeun nempatkeun tumuwuhna anyar vigorous ogé loba kembang leuwih ti aranjeunna disebutkeun bakal dihasilkeun. Mawar ogé bisa boga kacenderungan pikeun jadi rada jangkung tur leggy lamun teu dijaga jeung pruning kituna baris mantuan anjeun nyieun hiji healthier, tutuwuhan bushier rewarding anjeun kalayan massa kembang. Nalika mikir ngeunaan pruning mawar anjeun, kumaha ogé penting pikeun terang yén aya sababaraha jinis mawar anu béda anu kedah ditilik ku cara anu rada béda. Pikeun mantuan Anjeun meunangkeun mangpaat pangseueurna ti mawar anjeun, ieu sababaraha tips basajan pikeun tackling theses tipe utama mawar. Wayah pangalusna pikeun prune ros anjeun dina bulan Pebruari jeung Maret. Tapi sababaraha ros tiasa ngabutuhkeun prune anu hampang dina usum gugur, sapertos Teh Hybrid jangkung anu peryogi motong sakedik pikeun ngajagi aranjeunna tina ruksak ku angin beurat salami usum tiis. Henteu disarankeun pikeun motong aranjeunna dina usum gugur, sanaos tip teras tiasa ruksak ku ibun. Kembang ros sareng Modern Sakali kembangan rungkun ros Sakali mekar variétas rungkun, kawas ‘Rosa Mundi’, ‘Fantin-Latour’ jeung ‘Tuscany Superb’, umumna ngirim 10 nepi ka 20 batang nepi ti dasar ros. Pikeun prune grup ieu mawar kuring bakal nyokot kira 4 nepi ka 5 batang heubeul jeung motong ieu deui kira 10cm (4 inci) ti dasarna. Cabut kayu anu paéh atanapi gering teras cabut sakitar sapertilu tina pepelakan sésana sareng éta. Éta sadayana anu anjeun kedah laksanakeun pikeun mastikeun yén mawar anjeun bakal masihan hasil anu saé dina usum panas. Mawar rungkun modern Mawar semak modern sapertos ‘Felicia’, ‘Comte de Chambord’ sareng ‘Rose de Rescht’, biasana ngulang atanapi terus mekar sapanjang usum panas. Kalayan ieu ngan saukur cabut kira-kira 50% tina pepelakan, ka kuncup anu nyanghareup ka luar upami mungkin. Ieu ngabantuan nyorong tumuwuhna anyar tumuwuh kaluar jauh ti puseur tutuwuhan, mantuan tutuwuhan tetep séhat. Upami bagian tengah mawar janten padet teuing, éta tiasa ngadorong kabentukna panyakit sabab hawa teu cukup tiasa ngiderkeun sabudeureunana. Sakali deui tong hilap nyandak kayu anu paéh atanapi anu gering, ogé ngabersihkeun daun-daun anu layu sareng gering anu masih aya dina taun ka tukang. Sakali deui ieu bakal ngabantosan ngajaga mawar anjeun dina kaayaan anu saé pikeun taun payun. Nalika miceun daun mawar anu gering, pastikeun anjeun ngalungkeun éta langsung kana tong sampah anjeun sareng henteu kana tong kompos anjeun! Ieu bakal ngabantosan anjeun mastikeun yén anjeun henteu ngotorkeun mawar anjeun deui ka hareup. Éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun ngabersihan secateurs anjeun sarta hal sejenna nu mungkin geus datang kana kontak jeung titik hideung. Dina usum panas, mawar rungkun modéren butuh paéh saatos kembangan pikeun ngabantosan kamekaran énggal pikeun ngahasilkeun siram sanés engké. Sakali deui ieu dilakukeun ku motong kira-kira 50% tina batang kana pucukna anu ngadep ka luar. Teh hibrida modern sareng floribunda Pikeun pangkas tea hibrida modern sareng floribunda, sapertos ‘Royal William’, ‘Ratu Elizabeth’ sareng ‘Peace’, cabut 2 per tilu tina pepelakan, pruning kana pucukna anu ngadep ka luar, mastikeun ngaleungitkeun kayu anu paéh atanapi gering ogé. Mawar modern ogé merlukeun deadheading sanggeus aranjeunna geus rengse kembangan sarta ieu bisa dipigawé ku motong off batang nu geus rengse kembangan ka kaluar nyanghareup pucukna. Sanaos pruning deui ka pucuk anu ngadep ka luar langkung saé, éta henteu penting pisan, janten tong hariwang upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun bajoang. Climbing jeung Rambling ros Climbing sareng rambling ros condong janten sakedik langkung pajeulit, murni kusabab biasana aya unsur latihan anu aub ogé sareng kadang-kadang sakedik imajinasi diperyogikeun ogé pikeun ngabayangkeun payun kumaha anjeun hoyong mawar anjeun katingali dina usum panas. Upami mawar anjeun tumbuh ngalawan témbok atanapi pager, maka idéal nyaéta pikeun tumuwuhna sacaket-caketna kana témbok atanapi pager. Titik sanésna anu kedah dipertimbangkeun nyaéta langkung seueur batang anjeun disimpen sacara horisontal, langkung seueur kembang anu bakal ngahasilkeun. Ngalatih atawa neukteuk sagala tumuwuh nu teu dihoyongkeun nu tumuwuh jauh ti tembok atawa pager jeung motong sagala batang nu kembangan taun saméméhna deui ka ngeunaan 2-3cm ti batang utama. Metoda ieu disebut ‘stumping’ sarta ieu bakal ngadorong tumuwuhna anyar, nu bakal ngahasilkeun leuwih loba kembang dina usum panas. Upami pendaki atanapi rambler anjeun parantos lami pisan sareng ngan ukur sababaraha batang, anu nyarios panjangna 4-5 méter, kalayan sadayana kembang mekar di luhur sareng henteu seueur deui dina cara kamekaran, maka ieu waktosna. meureun pangalusna pikeun prune pisan teuas tur mimitian deui. Dina bulan Pebruari, batang ieu dipotong dugi ka 15 cm tina dasarna. Tuang ku pupuk release slow sarta mulch kalawan 6cm kandang kuda well-rotted sarta ieu kedah ngambekan kahirupan anyar kana acuk heubeul Anjeun. Mudah-mudahan dina musim semi éta kedah mimiti némbak deui sacara produktif. Sanajan kitu, tumuwuhna anyar lemah pisan, kuring sieun meureun nya waktu ngagali kaluar, ngarobah taneuh sarta mimitian deui ku acuk anyar. Pribadi kuring moal pernah ngagali mawar tanpa masihan kasempetan pikeun tumbuh deui kamulyaan na. Kalayan prakna anjeun bakal ngamekarkeun kaahlian anu diperyogikeun pikeun meunteun sareng nyaluyukeun kana unggal kaayaan sareng prune sasuai pikeun ngahontal hasil anu pangsaéna. Seueur pruning sareng kanyataanna ngebon, sacara umum, turun ka trial and error, tapi entong sieun ku éta sareng upami mungkin cobian terasrasakeun sareng upami anjeun salah pisan, mawar anjeun bakal ngaganjar anjeun pikeun éta. .

Fakta gancang

Cocog pikeun: Sadaya mawar semak
Waktos: Saatos kembangan sareng dina ahir usum tiis (Pébruari nepi ka Maret)
Kasesahan: Sedeng .

Luncat ka

    • Cocog pikeun…
    • Nalika prune rungkun mawar
    • Kumaha prune rungkun mawar
    • Masalah

Cocog pikeun…

Mawar Shrub mangrupikeun grup mawar anu ageung sareng rupa-rupa. Aranjeunna biasana leuwih badag batan mawar rungkun modern jeung boga batang thornier, mindeng jeung kembang Scented. Éta tiasa ngulang kembang atanapi kembang ngan sakali dina usum panas. Loba mawar semak cocog pikeun hedging ogé nyieun tutuwuhan specimen alus teuing.

Nalika prune rungkun mawar

Mawar tiasa dipangkas dina ahir usum tiris nalika kamekaran nembé neraskeun, biasana pertengahan Pébruari di kidul, tapi di kalér sareng daérah anu langkung tiis ngantosan dugi ka Maret. Deadheading dilaksanakeun dina usum panas saatos kembangan.

Kumaha prune rungkun mawar

Beda sareng mawar rungkun modéren, mawar rungkun umumna kembangan dina kai anu langkung kolot sareng kedah diidinan mekar sacara alami, dijaga ku pruning anu hampang tapi teratur sareng kasaimbangan kai anu langkung kolot sareng pertumbuhan ngora anu kuat. Émut yén sajumlah ageung mawar kebon lami gaduh kabiasaan arching sareng peryogi rohangan anu nyukupan; pondok batang ngan saukur pikeun ngawatesan sumebar spoils bentukna anggun maranéhanana.

Mawar rungkun anu ngagaduhan kembang tunggal

  • Pruning dina ahir usum panas saatos kembangan réngsé
  • Sarat utama nyaéta ngajaga pepelakan bébas tina kai anu paéh, gering sareng ruksak, dahan nyebrang atanapi digosok, atanapi pertumbuhan spindly.
  • Hindarkeun kaleuleuwihan kaleuleuwihan tina kai heubeul, teu produktif anu ngabalukarkeun puseur jadi rame, miceun hiji atawa dua dahan heubeul ti puseur lamun perlu.
  • Upami aranjeunna janten leggy sareng bulistir dina dasarna, cabut hiji atanapi dua batang deui ka caket tingkat taneuh, anu biasana bakal ngadorong kamekaran énggal tina dasarna.

Ngawengku: Spésiés, Shrub, Minature sareng grup Rugosa; nu ngawengku kultivar ‘Fru Dagmar Hastrup’. Metoda ieu ogé lumaku pikeun: Alba, Centifolia, Damask, Gallica, Hybrid kasturi, lukut, Scots jeung grup Sweet Briar; nu ngawengku kultivar ‘Charles de Mills’ jeung ‘William Lobb’.

Mawar rungkun kembangan ulang

  • Ngajaga kerangka saimbang ku cara ngirangan pertumbuhan anyar anu kuat dina ahir usum tiris dugi ka sapertilu. Mawar “Inggris”: pangkas deui kamekaran usum saméméhna ku 30 dugi ka 50 persén panjangna
  • Shorten sideshoots kuat ka dua atawa tilu kuncup
  • Tutuwuhan dewasa ngabutuhkeun pruning énggal-énggal unggal usum ku motong sababaraha batang utama anu langkung lami deui kana dasarna. Ieu ngadorong pucuk anyar anu kuat tina dasarna anu bakal mekar dina usum panas salajengna
  • Deadhead spent mekar sabab luntur dina usum panas, pikeun ajak produksi kembang salajengna

Ngawengku: Bourbon, Cina jeung grup Portland, sarta mawar remontant. Ieu ngandung kultivar ‘Duchess of Portland’ jeung ‘Reine Victoria’. Pikeun prune tipe séjén mawar, tingali jejer nasihat kami di handap;

  • Mawar pruning: climbing ros
  • Mawar pruning: tea hibrida sareng floribundas
  • Mawar pruning: mawar groundcover
  • Pruning mawar: patio sareng mawar miniatur
  • Mawar pruning: rambling ros
  • Pruning mawar: tip umum (kalebet bagian ngeunaan pruning acuk anu teu dipikanyaho)

Miluan RHS ayeuna sareng kéngingkeun 12 bulan kanggo harga 9 Gabung ayeuna

Kalénder tukang kebon

Kebon kuring

Anjeun bebas palatih ngebon RHS Lacak pepelakan anjeun nganggo panginget & tip perawatan – sadayana ngabantosan anjeun suksés Di antara kulawarga mawar lanskap, mawar rungkun condong janten pepelakan anu kirang showy kalayan kabiasaan tumuwuh anu sering nyarupaan spésiés induk liar. Sering aya hiji période kembangan utama salami usum ngembang, sakapeung kalayan siram kembangan anu langkung alit dina awal usum gugur. Mawar shrub ngadamel kembangna anu kirang dramatis ku cara anu kuat pisan sareng gampang diurus tibatan mawar tea anu sénsitip sareng hibrida anu sanés. Kalayan ros rungkun, pruning condong janten prosés anu saderhana, sanaos metode anu pasti pikeun pruning gumantung kana jinis rungkun acuk anu anjeun urus.

Jinis Mawar Shrub

Aya seueur cara pikeun ngagolongkeun mawar semak. Tapi bédana anu paling dasar nyaéta antara anu gaduh kabiasaan anu tegak, rungkun sareng anu tumbuh rendah. Mawar rungkun anu tegak sering dianggo pikeun ngadamel pernyataan anu wani di kebon kusabab mekarna sareng kabiasaan pertumbuhanana. Sanajan kitu, ieu mawar shrub badag tiasa rada liar sarta gering-behaved dina tumuwuhna maranéhanana sarta kudu tamed ngaliwatan pruning anu museurkeun kana shaping aranjeunna. Seueur mawar semak ieu ngan ukur mekar sataun sakali tibatan periode “ti usum panas dugi ka ibun” tina seueur mawar modern anu populér. Mawar semak anu sanés nunjukkeun kabiasaan anu tumbuh rendah anu nangkeup taneuh. Jinis ieu kalebet kelas khusus pepelakan jawa selektif anu katelah mawar Knock Out. Sadaya para pekebun rendah ieu sering dianggo salaku panutup taneuh di daérah anu cerah kusabab kateguhan sareng syarat pangropéa.

Nalika Pruning Shrub Roses

Deadheading, atawa ngaleupaskeun kembang spent, kudu dipigawé terus sapanjang usum tumuwuh. Sanajan kitu, seuseueurna shrub acuk pruning ka bentukna tutuwuhan kudu lumangsung di cinyusu. Tapi anjeun tiasa ngahapus bagian anu rusak atanapi gering pas anjeun ningali.

Tip

Paké pruners bypass seukeut tinimbang pruners anvil. Pruners bypass bersih megatkeun batang tinimbang naksir aranjeunna. Crushing tiasa nyiptakeun titik éntri pikeun serangga sareng panyakit. Pastikeun pruners anjeun beresih, disinfecting aranjeunna saméméh jeung sanggeus unggal pamakéan. Seueur ahli ngabagi mawar semak kana tilu kelompok dumasar kana kumaha kuatna aranjeunna tumuwuh. Upami acuk anjeun henteu persis cocog sareng salah sahiji grup ieu, teras pilih pedaran mana anu paling caket.

  • Mawar anu mekar lolobana tina struktur heubeul aya dina Grup 1.
  • Mawar anu ngahasilkeun sababaraha kembangan tina kai anyar tapi lolobana tina kai heubeul aya dina Grup 2 .
  • Mawar anu nempatkeun seueur kamekaran énggal tina taneuh sareng mekar dina kai anu lami sareng énggal aya dina Grup 3.

Mawar shrub kedah salawasna pruned ku motong batang deui ka pucukna cageur. Saatos Anjeun motong, néangan kai bodas cageur dina motong. Lamun geus coklat, terus motong nepi ka ngahontal kai bodas. Jieun motong anjeun dina sudut 45-derajat, ngeunaan 1/4 inci luhureun kuncup a. Tujuanana nyaéta pikeun miceun sadaya tongkat anu paéh atanapi rusak (batang) sareng nyiptakeun bentuk anu pikaresepeun anu muka interior semak kana cahaya sareng hawa.

  1. Prune Grup 1 Shrub Roses

    Kelompok 1 mawar semak kalebet mawar Gallica, mawar Bapa Hugo, mawar kasturi, sareng mawar Scotch atanapi Burnet. Prune ieu enteng di cinyusu, nyingkirkeun kai diseased atawa paeh.

  2. Prune Group 2 Shrub Roses

    Grup ieu kalebet mawar Burgundy, kol ( centifolia ) mawar, Rosa x alba , mawar damask, mawar rugosa, sareng mawar semak modern anu mekar sakali. Dina cinyusu, piceun 1/3 pangkolotna tina tiwu, sarta ngurangan panjang sagala sésana tiwu panjang atawa droopy pikeun nyieun bentuk pleasing.

  3. Prune Grup 3 Shrub Roses

    Grup 3 kalebet mawar Cina sareng mawar semak modern anu mekar terus-terusan, sapertos kulawarga mawar Knock Out. Pikeun mawar ieu, pangkas pisan tiwu ampir ka tingkat taneuh unggal musim semi.

Annette Hempfling / Gambar Getty

Lalajo Ayeuna: Tip sareng Trik pikeun Pruning Mawar

Tips pikeun Pruning Shrub Roses

Dua aturan jempol bakal ngantep rungkun naon waé acuk mekar cukup saé:

  • Deadhead kembang: Naha shrub anjeun mawar mekar sakali sataun di ahir spring atawa mimiti usum panas atawa eta mekar sababaraha kali, éta dipikaresep bakal nguntungkeun tina deadheading. Ieu tiasa ngamajukeun periode kembangan anu langkung panjang sareng bahkan tiasa nyababkeun mekar kadua. Sababaraha jinis, sapertos Knock Outs, leupaskeun kembang béakna sacara otomatis sareng henteu meryogikeun deadheading. Ogé, telat dina usum mekar, Anjeun meureun hoyong ngeureunkeun deadheading sarta ngantep hips ripen pikeun tampilan gugur atawa nyadiakeun kadaharan pikeun manuk.
  • Ngidinan shrubs badag tetep badag: Loba shrub ros mekar dina pucuk munculna tina kai heubeul, jadi Anjeun teu bisa motong deui kai heubeul di cinyusu tanpa sacrificing mekar. Nalika pepelakan ieu peryogi pruning, laksanakeun sakedik-sakedik. Motong kaluar ngan sababaraha canes di cinyusu. Teras sapanjang taun, prune naon waé anu diperyogikeun pikeun ngajaga bentuk pepelakan. Sanajan kitu, ulah ngaharepkeun hiji rungkun badag acuk kantos katingal lengkep rapih.

Tips pikeun Pruning Knock Out Roses

Grup Knock Out of shrub ros mekar sababaraha kali unggal lima nepi ka genep minggu sapanjang usum tumuwuh. Aya variétas kalayan kembang tunggal sareng ganda. Tutuwuhan ilaharna tumuwuh henteu leuwih ti 3 atawa 4 suku jangkung kalayan sumebarna sarupa, sarta aranjeunna condong jadi leuwih tahan ka kasakit ti lolobana mawar. Aturan umum pikeun pruning mawar Knock Out kalebet:

  • Salawasna prune di awal musim semi nalika pucuk anyar mimiti ngabentuk dina canes.
  • Prune kira-kira sapertilu tina ukuran ahir nu dipikahoyong. Mawar Knock Out biasana tilu kali ukuran saatos pruning.
  • Leupaskeun kai maot atawa ruksak lamun ningali eta.
  • Unggal dua atawa tilu taun, piceun sapertilu tumuwuhna heubeul pikeun rejuvenate rungkun.

Colleen Tighe/The Spruce, 2019 Parentah dina tulisan ieu nyertakeun pruning Mawar Shrub Inggris, kitu ogé mawar semak kembangan anu sanés.

Naha kuring kedah prune?

Pruning penting pisan upami anjeun leres-leres hoyong mawar anjeun mekar. Mawar Inggris sacara alami kuat sareng, upami ditinggalkeun tanpa pruning, tiasa janten shrubs ageung sareng leggy. Tujuan utama pruning nyaéta pikeun nyiptakeun rungkun anu bentukna, pikaresepeun, kalayan struktur anu saé, anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ngan saukur ngaleungitkeun bagian tina pepelakan salami usum henteu kembangan. Pruning nyorong tumuwuh anyar seger jeung mekar loba pisan pikeun usum hareup.

video tutorials pikeun pruning a shrub ros

Lalajo video dina

Kumaha prune a Shrub Rose anyar dipelak

Pruning saatos usum panas mimiti kembang.

Lalajo video dina

Kumaha prune hiji mawar rungkun ESTABLISHED

kumaha prune hiji rungkun ros

Syarat pruning beda-beda gumantung kana umur ros anjeun. Upami dipangkas leres, rungkun mawar anjeun bakal katingali langkung alit sareng bulistir. Ulah jadi alarmed, tumuwuhna bakal nguatkeun jeung ngadegkeun deui gancang di cinyusu. Diagram nunjukkeun rungkun umur 2+ taun sateuacan sareng saatos pruning, saatos sadayana batang dipotong satengah.

Taun Hiji

Urang nangtukeun Taun Hiji salaku sagala acuk nu geus réngsé usum mimiti kembangan na. Dina tahap ieu mawar anjeun masih bakal ngadegkeun akar na pikeun ngarojong tumuwuhna di mangsa nu bakal datang, sahingga ngan pruning pisan lampu diperlukeun.

  • Lengkah 1 – motong deui pucuk kembangan ku 3-5 inci sareng pucuk anu kuat pisan anu teu saimbang sareng sesa pepelakan.
  • Lengkah 2 – ‘opat D’s’ – cabut batang anu maot, maot, ruksak sareng gering.
  • Lengkah 3 – miceun daun anu aya. Ieu dimana spora kasakit tiasa iklas dormant siap tangtangan tutuwuhan anjeun taun hareup.

Taun Dua

Tutuwuhan anjeun masih bakal ngembangkeun sistem akar sareng moal aya dina ukuran atanapi bentuk dewasa.

  • Hambalan 1 – motong deui sakabeh batang ku sapertilu. Potong deui sagala batang utamana panjang ka panjangna sarua salaku sesa rungkun Anjeun.
  • Lengkah 2 – ‘opat D’s’ – cabut batang anu maot, maot, ruksak sareng gering.
  • Lengkah 3 – miceun daun anu aya.

Taun Tilu

Dina taun katilu acuk anjeun bakal jadi tutuwuhan pinuh kabentuk. Pilihan anjeun tina sabaraha anjeun motong deui saeutik leuwih fleksibel. Anjeun ayeuna gaduh kasempetan pikeun mangaruhan ukuran sareng bentuk rungkun anjeun. Sateuacan pruning, pilih salah sahiji di handap ieu:

  1. Pikeun rungkun anu langkung jangkung – dipotong kirang ti sapertilu.
  2. Pikeun ngajaga ukuran ayeuna – motong acuk anjeun deui ku sapertilu.
  3. Pikeun ngurangan ukuranana – motong deui ku satengah atawa malah leuwih. Ieu bakal ngirangan ukuran rungkun tanpa mangaruhan jumlah kembangan.

Teras tuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  • Lengkah 1 – motong deui sadayana batang gumantung kana pilihan anjeun ti luhur. Potong deui sagala batang utamana panjang ka panjangna sarua salaku sesa rungkun Anjeun.
  • Lengkah 2 – ‘opat D’s’ – cabut batang anu maot, maot, ruksak sareng gering.
  • Lengkah 3 – miceun daun anu aya.

Taun Opat jeung Saluareun

Pikeun mastikeun acuk anjeun tiasa maksimal, kami nyarankeun nuturkeun léngkah-léngkah dina Taun Tilu unggal taun.

POINTS UTAMA

Inget titik konci ieu pikeun mastikeun pruning éféktif:

  • Shaping penting pisan. Coba nyieun rungkun rounded.
  • Ulah salempang ngeunaan dimana anjeun motong batang. Kawijaksanaan anu ditampi nunjukkeun yén motong saluhureun gabungan daun kalayan potongan miring tina pucukna. Sanajan kitu, euweuh bukti ngabuktikeun ieu diperlukeun.
  • Tong hariwang ngeunaan ngirangan teuing. Mawar kuat pisan sareng bakal tumbuh deui sanaos anjeun motong sadaya batang langsung ka dasarna.
  • Taliti miceun dedaunan. Daun henteu kedah dikomposkeun sareng kedah dipiceun tina kebon anjeun. Ieu ensures spora nu bisa initiate kasakit dipiceun tina kebon Anjeun.
  • Tingali kaluar pikeun mawar leupas. Awaskeun naon waé mawar anu ambruk dina taneuh kusabab angin ngaguncang aranjeunna dugi ka henteu nangtung deui. Teguh sabudeureun dasar unggal acuk leupas sarta motong aranjeunna deui saeutik leuwih pikeun ngurangan lalawanan angin.

anjeun ogé tiasa resep

dianjurkeun ros


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *