Carol Klein ngécéskeun pentingna pruning judicious

Surélék teu sah Kami nganggo pendaptaran anjeun pikeun nyayogikeun eusi ku cara anu anjeun satuju sareng ningkatkeun pamahaman kami ngeunaan anjeun. Ieu tiasa kalebet iklan ti kami sareng pihak ka-3 dumasar kana pamahaman kami. Anjeun tiasa unsubscribe iraha wae. Inpo nu leuwih Sanaos pruning honeysuckle henteu leres-leres diperyogikeun unggal taun, éta cara anu sederhana pikeun ngajaga bentukna pikeun rohangan anu aya sareng miceun daérah anu ruksak anu teu katingali. Tambih Deui, ngalakukeun kitu bakal ngadorong pucuk anyar anu séhat sareng mekar pikeun usum salajengna. Seungit, climbing, paporit tutuwuhan pondok-taman ieu pasti bakal ganjaran pekebun pikeun usaha maranéhanana, naha maranéhna nuju latihan eta nepi témbok taman atawa sabudeureun hiji pergola patio.

Artikel nu patali

Jackie Carol, ahli ngebon di Berkebun Tahu Kumaha geus dibagikeun iraha bade prune honeysuckle pikeun “prunning utama”. Saur anjeunna: “Honeysuckle kalebet tangkal anggur sareng semak. Pruning bushes honeysuckle di cinyusu, pas kembang leupaskeun kaluar. Anjeun tiasa prune vines honeysuckle enteng iraha wae taun. Antosan dugi ka usum gugur atanapi usum tiris nalika tangkal anggur dormant pikeun padamelan pruning utama. Nalika pruning pepelakan ieu, para ahli nyarankeun nuturkeun aturan anu sederhana. Anjeunna nyarios: “Panganan honeysuckle anu leres sok dimimitian ku ngaleungitkeun tilu D: batang paéh, ruksak, sareng gering. Ieu nyegah énergi vital leungit tur mantuan pikeun ngajaga tutuwuhan healthier. “Salajengna, batang anu leres anu tumbuh dina arah anu salah sareng anu silih gosok. Potong gagang sapanjang jalan deui ka titik dimana eta ngagabung batang sejen, atawa pondok batang ku motong ngan saluareun hiji titik daun “. Maca deui: ‘Aturan penting’ nalika pruning camellias pikeun ‘mekar séhat’ Pruning honeysuckle Aturan pikeun ‘salawasna’ nuturkeun nalika pruning honeysuckle pikeun hasil anu ‘leres’ sareng ‘leuwih séhat’ (Gambar: Getty) Sakali para pekebun parantos ngarengsekeun masalah ieu, aranjeunna tiasa ngabentuk pepelakan ku cara ngaleungitkeun batang anu nyasar anu ngajauhan tina dukungan. Jackie nambahan: “Anjeun ogé kedah ipis luhureun pabrik pikeun ngantepkeun sinar panonpoé sareng hawa di jero. Sirkulasi hawa anu saé penting pisan pikeun nyegah panyakit sapertos powdery mildew. Neglecting mun prune honeysuckle, utamana lamun overgrown, bisa ngabuktikeun jadi masalah badag. Ceuk ahli, “Nalika tangkal anggur honeysuckle ditumbuh, dahanna jadi kusut, sahingga teu mungkin pikeun prune selektif. “Masalah anu sanés sareng anggur honeysuckle anu teu diabaikan sareng ditumbuh parah nyaéta sinar panonpoé henteu tiasa ngahontal dahan handap kusabab bagian luhurna padet teuing. Nalika ieu kajantenan, daun ragrag tina dahan handap, ngantunkeun batang anu gundul. Entong sono:
Cabut limescale ‘nekad’ sareng ‘ubar bumi anu efektif pisan’ [AHLI]
Hirup tenang Alexander Armstrong di désa Oxfordshire anu endah [INSIGHT] Solusi
‘éféktif’ pikeun nyegah beurit asup ka bumi anjeun [TIPS]

Trending

“Cara anu pangsaéna pikeun ngabenerkeun honeysuckle anu parah pisan nyaéta motong pepelakan deui sakitar 31 cm tina taneuh. Pruning parah kedah dilakukeun dina usum tiis nalika pabrikna dormant. Vine tumuwuh deui gancang tapi henteu mekar dina musim semi salajengna. Jaga taneuh di sabudeureun pepelakan beueus unggal waktos pikeun ngabantosan tangkal anggur regenerasi.” Numutkeun para ahli di Gardeners Dream, shrubs honeysuckle kauntungan tina pruning sanggeus usum kembangan. Aranjeunna nyarios: “Pamotongan cahaya dina ahir usum panas atanapi awal usum gugur bakal ngabantosan kamekaran usum ayeuna. “Kanggo bushes honeysuckle deciduous, pruning anu langkung parah kedah ngantosan dugi ka ahir usum tiris atanapi awal musim semi, nalika pepelakan dina fase dormant na. Ngalakukeun ieu bakal ngamajukeun kamekaran anyar sareng usum kembangan anu mekar. Maca deui: Pruning kasalahan pikeun nyingkahan – kumaha ‘ngalereskeun’ aranjeunna Rungkun honeysuckle anu kaleuleuwihi Tangkal honeysuckle nguntungkeun tina pruning saatos usum kembangan (Gambar: Getty) Pruning parah mangrupikeun cara anu paling gampang pikeun ngabersihkeun semak honeysuckle sareng ngaleungitkeun kekacauan batang. Rungkun honeysuckle bakal gancang tumbuh deui, tapi anjeun bakal mendakan éta moal mekar dina musim semi salajengna. Upami para pekebun gaduh honeysuckle anu mapan anu katingalina rada sesak di luhur, jarang di handap, sareng umumna kurang, pruning anu saé tiasa ngabantosan pikeun nyegerkeunana pikeun mulangkeun deui kamulyaanna. Jackie ngécéskeun yén para pekebun ogé tiasa “ngaremajakeun” bushes honeysuckle anu ditumbuh ku cara ieu, tapi langkung saé pikeun ngaremajakeunana sacara bertahap. Saur anjeunna: “Nyoplokkeun sapertilu dahan unggal taun salami tilu taun nyegerkeun pepelakan kana waktosna tanpa nyésakeun liang dina bentang.”

Artikel nu patali

tutuwuhan honeysuckle cageur Pruning anu saé tiasa ngabantosan nyegerkeun pepelakan ieu sareng ngabalikeun deui kamulyaanna (Gambar: Getty) Ahli Royal Horticultural Society nyarankeun ngalakukeun ieu dina pertengahan usum tiis, ku motong deui batang nepi ka jangkungna 2ft (60cm). Nalika pucuk anyar tumuwuh, pilih anu pangsaéna pikeun nyiptakeun kerangka anyar dina trellis kebon anjeun atanapi struktur sanés. Ieu mangrupikeun metode anu mangpaat pikeun ngamimitian deui honeysuckle anu parantos sesak sareng bulistir di handapeun. Numutkeun ahli pepelakan Toby Buckland of Amateur Gardening, pepelakan tiasa sono kana kembangan sataun tapi bakal mekar sapertos biasa saatos éta. Naon deui, ngalakukeun padamelan ieu dina usum tiris hartosna para pekebun moal ngaganggu manuk naon waé, sabab éta moal usum nyarang. Di sisi anu sanés, upami para pekebun milarian ideu kebon satwa, aranjeunna ngan saukur hoyong ngantunkeun pendaki sapertos kitu. Robins, wrens, jeung babaturan feathered leutik sejenna bakal resep ngagunakeun tangle dahan pikeun panyumputan.

Artikel nu patali

  • Cabut limescale toilét ‘nekad’ kalayan 3p dapur pokok
  • Solusi ‘100% efektif’ pikeun ngusir japati ti kebon anjeun gancang
  • Pupuk ‘pangalusna’ pikeun ngajaga pepelakan evergreen ‘séhat’ pikeun sataun
  • Solusi ‘paling efektif’ pikeun ngaleungitkeun noda korsi toilet ‘konéng’
  • Métode ‘éféktif’ pikeun ngabersihan radiator anjeun pikeun ‘nyimpen artos’


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *