Jumlah pups hiji tutuwuhan hawa ngahasilkeun gumantung kana spésiés tutuwuhan urang. Sanajan kitu, spésiés Tillandsia has biasana ngahasilkeun antara dua nepi ka dalapan pups. Kumpulkeun siki tina pepelakan kembang anjeun anu tos aya saatos usum kembangan. Soak siki dina mangkok cai salila antara tilu jeung opat minggu nepi ka mimiti ngabareuhan jeung tumuwuh dina ukuranana. Éta mangrupikeun indikasi yén aranjeunna mimiti berkecambah. Disarankeun pisan anjeun ngantepkeun anak anjing tumbuh sahenteuna sapertilu atanapi satengah tina ukuran pepelakan indung sateuacan anjeun motong sareng nyebarkeunana nyalira. Sakali bibit geus tumuwuh nepi ka kira-kira hiji atawa dua inci, mindahkeun kana wadahna sorangan tur mimitian ngurus aranjeunna. Ulah overwatering aranjeunna, sarta tetep dina pikiran nu succulents ieu tumuwuh lalaunan. Sakapeung, butuh nepi ka salapan bulan pikeun pepelakan ngahontal ukuran pinuh. Tutuwuhan hawa dina jar leutik kalayan cai.Pups tutuwuhan biasana tumuwuh sanggeus siklus mekar munggaran tutuwuhan hawa. Kadang, éta bisa nepi ka genep bulan. Hal anu paling penting anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngajaga anak anjing tetep caian ku cara nempatkeun dina mangkok cai.

Kumaha anjeun tiasa ngadamel kembang tutuwuhan hawa anjeun?

Tutuwuhan hawa dina pot tanpa taneuh.Anjeun kudu ngajaga anak anjing pinuh caian ku cara nempatkeun eta dina mangkok cai. Sajauh ieu, anjeun parantos ngartos yén kembangan mangrupikeun resep pikeun produksi pup. Janten, upami anjeun tiasa kéngingkeun pepelakan hawa anjeun langkung gancang, anjeun tiasa mastikeun produksi pup. Malah waktu offsets dihasilkeun bakal gumantung kana spésiés tutuwuhan anjeun. Sababaraha spésiés tutuwuhan hawa mimiti ngahasilkeun pups saméméh siklus kembangan maranéhanana dimimitian, sedengkeun nu sejenna bakal nyandak leuwih lila sanggeus mekar saméméh maranéhna ngawitan ngahasilkeun pups. tutuwuhan hawa umumna bakal ngamimitian ngahasilkeun offsets sanggeus siklus mekar kahiji maranéhanana. Sakapeung, éta tiasa nyandak dugi ka genep bulan pikeun ngamimitian ngahasilkeun pups. Sababaraha variétas nyandak leuwih lila mekar saméméh maranéhna mimiti ngahasilkeun offsets. Nanging, upami anjeun nyebarkeun pepelakan hawa anjeun salami usum tiis, pastikeun anjeun ngajaga offset anu nembé dipisahkeun di jero ruangan supados henteu ngalaman karusakan ibun.

Sabaraha Pups Anu Dihasilkeun Pabrik Udara?

Motong anak anjing tina pepelakan indung mangrupikeun prosés anu gampang anu tiasa dilakukeun ku saha waé kalayan gampang. Kadang-kadang, posisi pups tiasa ngamungkinkeun anjeun gampang ngagentosna tanpa nganggo obyék motong. Éta ngeunaan panyebaran pepelakan hawa, sareng kami ngarepkeun anjeun parantos diajar kumaha tumuwuh koleksi pepelakan anjeun. Hal anu paling penting nyaéta pikeun mastikeun yén anjeun ngurus pepelakan hawa ngora anjeun sareng nyiramna ngan upami diperyogikeun. Ayeuna waktosna pikeun anjeun angkat ka dinya sareng mimitian nyebarkeun pabrik hawa anjeun pikeun ningkatkeun koleksi anjeun. Sanajan kitu, sababaraha variétas tutuwuhan hawa, kayaning xerographica nu, kawilang laun mekar sarta ngahasilkeun offsets. Tutuwuhan hawa anjeun peryogi paparan ka cahaya anu cukup, aliran hawa, sareng cai pikeun kembangan sareng ngahasilkeun anak anjing anu séhat. Anu pamungkas, ngabuahan tutuwuhan hawa anjeun sahenteuna sabulan sakali salila usum tumuwuh aktif. Fertilisasi bakal ngamajukeun tumuwuhna gancang sarta ngajaga tutuwuhan Anjeun well-fed pikeun mekar sehat. Ngan pastikeun anjeun ngagunakeun pupuk husus tutuwuhan hawa atawa pupuk bromeliad. Hal anu paling penting anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta mastikeun pabrik hawa anjeun nampi cukup sinar panonpoé. Tempatna dina jandela anu nyanghareup ka kalér atanapi di tempat anu saé dimana aya sahadé parsial. Upami anjeun perhatikeun yén éta henteu ngabantosan pisan, pertimbangkeun mindahkeun pepelakan anjeun ka tempat anu langkung terang. Anjeun oge bisa nourish bibit germinated kalawan satengah-kakuatan pupuk cair penting. Pastikeun yén pupuk cair anu anjeun anggo dirancang khusus pikeun pepelakan hawa. Paké botol semprot pikeun ngabuahan bibit. Sakali anjeun tos ngaleungitkeun offset, ngarasa Luncat tumuwuh aranjeunna kawas Anjeun ngalakukeunana jeung tutuwuhan hawa pinuh-ukuran. Éta basajan pisan. Anjeun tiasa mutuskeun pikeun akar pups dina campuran pot atanapi cai. Ngarasakeun dasar tutuwuhan indung pikeun mastikeun aya pups. Tarik daun ka luhur sareng taliti potong anak anjing jauh tina pepelakan indung anu aya di dasarna. Ati-ati pikeun nyegah ngarusak anak anjing atanapi kasalahan dina motong langkung seueur tina pepelakan indung tibatan anu diperyogikeun. Sababaraha urang resep masang offset dina papan tumuwuh ngagunakeun kawat crafting tur nyetel eta dina titik nu kawilang caang di jero rohangan. Upami anjeun teu gaduh tempat anu saé di jero ruangan, raos bébas nempatkeun anak anjing anjeun di luar di daérah anu rélatif teduh. Di alam liar, anak anjing biasana tetep napel kana pepelakan indungna dugi ka maot. Sakali tutuwuhan indung maot, pups mekar jadi tutuwuhan geulis anyar. Ku alatan éta, miceun offsets teu perlu lamun hayang eta tumuwuh kaluar sacara alami. Tutuwuhan hawa, ogé katelah Tillandsias, mangrupikeun pepelakan tahan halodo anu kawilang gampang tumbuh sareng janten pepelakan bumi anu luar biasa. Kalawan ngan hiji tutuwuhan hawa tunggal, anjeun bisa kalayan gampang kalikeun koleksi Anjeun. Hal anu paling penting anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta terang iraha pepelakan hawa anjeun siap disebarkeun sareng gancang-gancang ngalaksanakeun sateuacan telat. Tutuwuhan henteu ngabutuhkeun taneuh pikeun akar sabab nampi gizi anu penting tina hawa sareng cai.

Naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngadorong tumuwuhna pup?

Cai langkung sering upami anjeun perhatikeun yén éta gancang garing, khususna dina usum panas. Janten, upami anjeun hoyong anu unik pikeun kebon anjeun atanapi koleksi pepelakan jero ruangan, tinggalkeun anak anjing napel kana pepelakan indung sareng tingali naon anu bakal kajadian.

Rambatan ngaliwatan Bibit Pengecambahan

Disarankeun pisan yén anjeun ngalaksanakeun prosés pamisahan anak anjing nalika isuk-isuk atanapi awal soré. Tapi anjeun kedah émut yén pupuk kedah dianggo sakedik sareng henteu ngagentos perawatan anu leres sareng kaayaan ngembang. Jumlah pasti inténsitas cahaya jeung paparan tutuwuhan anjeun bakal merlukeun pikeun ngahasilkeun pups bakal gumantung kana rupa-rupa na. Anjeun ogé tiasa nganggo pupuk pepelakan anu dirumuskeun khusus pikeun pepelakan hawa pikeun ngadorong kembangan sareng produksi pup salajengna. Teu aya cilaka dina gagal misahkeun pups, sareng éta ngan ukur masihan anjeun bal ageung pepelakan anu jarang jarang.

Propagating Air Plant Ngagunakeun hiji Offset / Pup

Hiji bibit dipelak.Pikeun ngajantenkeun pepelakan hawa anjeun langkung gancang, anjeun kedah nyayogikeun sinar panonpoé anu cekap pikeun ngagancangkeun prosésna Dijual Cai pepelakan anjeun sacara teratur nganggo metode gabungan pikeun mastikeun nyerep cai anu cukup anu dipikabutuh pikeun kamekaran sareng kembangan. Pertimbangkeun ngarendam pepelakan hawa anjeun dina cai sahenteuna sahenteuna 30 menit saminggu upami anjeun cicing di daérah anu lembab.

Nalika Tutuwuhan Udara Ngamimitian Ngahasilkeun Anak Anjing

The pups ngawula salaku awal hiji tutuwuhan hawa sagemblengna anyar jeung bebas nu antukna bakal dewasa, mekar, tur mimitian ngahasilkeun set anak anjing sorangan. Anjeun teu kedah nutupan siki atanapi ngalaan sinar panonpoé langsung nalika direndam. Lamun tutuwuhan Anjeun teu ngahasilkeun siki salila usum kembangan, mertimbangkeun purchasing siki ti binih lokal Anjeun. Kabeneran aya sababaraha cara pikeun nyebarkeun pepelakan hawa, tapi ngabagi pups panginten anu paling gampang, paling efektif, sareng téknik rambatan anu paling umum. Kasabaran mangrupikeun kahadéan anu anjeun peryogikeun nalika nyebarkeun pepelakan hawa. Succulents ieu condong ngalakukeun hal-hal dina waktos amis sorangan, sareng teu aya anu anjeun tiasa laksanakeun lian ti ngantosan. Sikina siki ku cai sahenteuna saminggu sakali . Lamun siki teu meunang cukup cai, aranjeunna lalaunan mimiti layu sarta curl. Sakabéh prosés misahkeun pups ti tutuwuhan indungna relatif gampang jeung teu meakeun loba waktu. Sadaya anu anjeun peryogikeun nyaéta péso anu seukeut atanapi agul, sababaraha jinis lampu, sareng tempat anu saé pikeun tumuwuh pups. Salami pepelakan anjeun séhat sareng anjeun jaga éta, kembangan henteu janten masalah. Tapi masih aya sababaraha hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngagancangkeun prosésna. Pisau Taman Hori Hori sareng Rod Asah Inten, Sarung Kulit Kandel sareng Agul Seukeut Tambahan - dina Kotak Hadiah. Pisau Hori Hori Ieu Ngajadikeun Hadiah Berkebun Anu Hebat. Dina postingan blog ieu, urang bahas sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan nyebarkeun pepelakan hawa. Baca terus pikeun neuleuman leuwih. Pembaruan terakhir dina 2022-10-12 / Tautan afiliasi / Gambar ti Amazon Product Advertising API Janten, kumaha anjeun nyebarkeun pepelakan hawa? Cara panggampangna pikeun nyebarkeun pepelakan hawa nyaéta ngaliwatan anak anjing. Anjeun bakal kedah taliti mesek deui daun tutuwuhan atawa motong aranjeunna kaluar pikeun ngakses pups di dasarna. Pastikeun anjeun ngaraosan daérah dimana pepelakan anjeun nyambungkeun sareng sistem akar pikeun ngaraosan anak anjing sateuacan anjeun motong daun. Sakali anjeun gaduh pups, anjeun tiasa akar aranjeunna dina cai atanapi taneuh. Anjeun ogé tiasa nyebarkeun pepelakan hawa ku cara berkecambah siki atanapi rooting cuttings batang. Kaajaiban-Gro Liquafeed Sadaya Tujuan Plant Food, 4-Pack Refills Dina habitat alam, pups biasana napel na tutuwuhan indungna nepi ka maot. Anjeun ogé tiasa nyandak jalur anu sami upami anjeun henteu hoyong misahkeun anak anjing sareng ngokolakeunana janten pepelakan énggal.

Naon Anu Kajadian Upami Abdi Henteu Pisahkeun Offset?

Sakali siki anjeun ngabareuhan sareng mimiti nunjukkeun tanda-tanda pengecambahan, cabut aranjeunna tina cai sareng tempatna dina salembar cheesecloth dina sinar panonpoé henteu langsung. Pastikeun anjeun nyebarkeun cheesecloth di daérah anu nampi seueur sinar panonpoé langsung, sapertos patio atanapi teras anjeun. Biasana, pabrik hawa anjeun kedah ngamimitian ngahasilkeun pups saatos siklus mekar tanpa masalah. Waktu nu diperlukeun saméméh tutuwuhan Anjeun mimiti mekar bisa rupa-rupa, tapi kanyataanana éta bakal mekar di sawatara titik sarta ngahasilkeun pups. Anjeun ogé tiasa nyebarkeun pepelakan hawa ngalangkungan pengecambahan siki, sanaos peryogi seueur waktos pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong. prosés pengecambahan sikiSalah sahiji cara pikeun ogé ngabantosan pepelakan hawa anjeun nyebarkeun nyaéta ku cara pengecambahan siki gambar tutuwuhan xerographicaIeu mangrupikeun conto pepelakan xerographica. Tillandsias, atawa ogé katelah tutuwuhan hawa, mangrupakeun halodo tipe pinter tutuwuhan nu pisan gampang tumuwuh sarta nyieun houseplants luar biasa. Henteu ngan éta, nyebarkeun aranjeunna cukup gampang. Anjeun ngan ukur kedah terang iraha aranjeunna siap dibudidayakeun sareng kumaha leres ngalaksanakeunana.

Nalika anjeun kedah nyangka offset

Kumaha miara sareng nyebarkeun Tillandsia Air Plant Sumber: Reddit.com <akun: u/TreasureBandit> Dibikeun kaayaan anu pas, anjeun tiasa ngarep-ngarep offsets bakal mimiti tumuh pas saatos siklus mekar munggaran pepelakan hawa anjeun. Biasana peryogi dugi ka genep bulan kanggo Tillandsia anjeun ngahasilkeun kembangan anu munggaran. Nanging, émut yén aya sababaraha anu peryogi waktos anu langkung lami pikeun mekar. Saatos pepelakan hawa anjeun mekar, éta nalika misteri mimiti kajantenan. Janten upami anjeun ningali sahenteuna 1 dugi ka 3 titik leutik di handapeun pabrik anjeun, ieu hartosna anak anjing parantos sumping! Salila waktos ieu, penting pisan pikeun ngarawat pepelakan indungna. Tapi ulah poho pikeun salawasna jadi lemah lembut jeung tutuwuhan orok, sabab tiasa rada hipu dina titik ieu bari maranéhna ngawitan dina lalampahan hirup maranéhanana.

Kumaha miceun offset tina tutuwuhan indung

Cara anu panggampangna sareng panggancangna pikeun nyebarkeun pepelakan hawa nyaéta ngaleungitkeun offset, atanapi anu urang sebut pups, anu biasana tumbuh tina dasar pepelakan indung. Sanajan kitu, saprak pups ieu pisan hipu, leuwih sae pikeun ngadagoan aranjeunna ngahontal sahenteuna saparapat atawa 1 inci dina ukuran saméméh nyobian propagate. Sanggeus éta, anjeun ayeuna bisa aman ngamimitian misahkeun offsets ti pabrik indungna ku nuturkeun léngkah di handap ieu. Lengkah 1: Bari nyekel tutuwuhan indungna, mesek deui daun atawa motong pups off ngagunakeun sabeulah seukeut atawa péso atawa sapasang gunting kebon. Salawasna pastikeun ngarasakeun wewengkon mana tutuwuhan disambungkeun pikeun maluruh offsets saméméh snipping kaluar daun. Kumaha Ngabagi Air Plant Pups, Tillandsia Air Plant Propagation, Propagate hawa tutuwuhan nyaéta ngaleupaskeun offsets, atawa pups <Sumber: decoist.com> Lengkah 2: Sakali anjeun nyabut anak anjing, beuleum aranjeunna dina cai sareng tempatkeun di tempat anu terang, teu langsung terang, teras jaga aranjeunna sapertos anu anjeun parantos dewasa sareng mimitian kebon pepelakan hawa anjeun nyalira. Miara Tutuwuhan Hawa anjeun, Kumaha Tumuwuh sareng Perawatan Tutuwuhan Udara Tillandsia Tillandsia Nana Airplant | Klik di dieu pikeun meuli

Kumaha carana ngadamel kembang pepelakan hawa anjeun

Kusabab tutuwuhan hawa ngan ngahasilkeun pups sanggeus mekar kahiji maranéhanana, promosi aranjeunna ka kembang mangrupakeun cara nu sae pikeun meunangkeun leuwih tutuwuhan hawa. Salami pepelakan hawa anjeun séhat, antukna bakal ngahasilkeun kembang dina waktos anu pas. Tapi pepelakan hawa anu diurus leres mekar langkung gancang tibatan anu henteu. Janten naon anu aranjeunna peryogikeun pikeun ngagancangkeun prosés mekarna? 1. Pastikeun yén Tutuwuhan Udara anjeun meunang cukup cahya panonpoé. Tempatna dina jandela anu nyanghareup ka kalér atanapi di tempat dimana aranjeunna tiasa ngiuhan parsial. Upami anjeun ningali yén ieu henteu ngabantosan, pertimbangkeun mindahkeun pepelakan hawa anjeun ka tempat anu langkung terang, sabab kurangna sinar panonpoé tiasa ngahalangan kembangan. 2. Cai rutin. Ngagunakeun métode gabungan pikeun masihan aranjeunna cukup cai tumuwuh. Soak aranjeunna dina cai sahenteuna 20 menit per minggu lamun cicing di zone leuwih lembab. Upami anjeun ningali yén pabrikna gancang garing salami bulan-bulan panas, anjeun tiasa masihan aranjeunna cai sering-sering anjeun resep. 3. Ngabuahan Tillandsia anjeun sabulan sakali salila usum aktif (husus ti cinyusu nepi ka mimiti usum tiis). Ngalakonan ieu mangrupa salah sahiji cara pikeun ngamajukeun tumuwuhna gancang sarta ogé ngajaga aranjeunna well-fed pikeun mekar cageur. Milarian pupuk khusus pepelakan hawa atanapi pupuk bromeliad. Sakali tutuwuhan hawa anjeun mekar, éta pangalusna pikeun bilas aranjeunna nalika watering aranjeunna, tinimbang cara biasa, nu beuleum aranjeunna dina cai, sabab boga kembang pisan hipu.

Tempo langkung seueur ngeunaan Naon anu tiasa maéhan pabrik hawa anjeun?

Klik di dieu pikeun meunangkeun sagala rinci. Pikeun Airplants Careguide. Baca inpo nu leuwih lengkep di dieu. Sareng kéngingkeun pepelakan gratis nalika réréncangan anjeun ngadamel pesenan. Asup ka dieu! Diajar langkung seueur ngeunaan cara ngasuh sareng nikmati seueur succulents anu anca sareng tip hiasan anu pinter sareng buletin kami. Hayu urang ngadaptar!

Naon anu langkung saé tibatan kulawarga leutik pepelakan hawa anu éndah? Jawaban: Hiji kulawarga badag tutuwuhan hawa jeung pups! Tutuwuhan hawa anjeun hoyong neraskeun génna sareng antukna bakal ngamimitian ngembang “pups” leutik dina dasarna. Salinan genetik ieu antukna bakal janten pepelakan énggal anu tiasa dileungitkeun sareng ditumbuh sacara misah ngahemat artos nalika kulawarga pepelakan hawa anjeun tumbuh!
Hatur nuhun, abdi ngartos. Mangga tutup popup. Diving Air Plant Melanocrater Tricolor Tillandsia kalawan Pareum susunan Sanggeus siklus mekar kahiji tutuwuhan hawa bakal ngamimitian prosés baranahan na ku tumuwuh “anak anjing” pisan leutik dina dasarna. Siklus mekar tiasa nyandak mana waé antara 6 bulan sareng sababaraha taun saatos lahir. Kasabaran pasti mangrupikeun kahadéan nalika ngangkat pepelakan hawa. Aranjeunna sigana ngalakukeun hal dina waktos amis sorangan. Aya sababaraha hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun nyorong pups tapi urang bakal dugi ka éta sakedap. Pups ieu mangrupikeun awal tina pepelakan hawa anu énggal sareng mandiri anu antukna bakal dewasa, mekar sareng nyebarkeun pups sorangan. Bari tutuwuhan hawa ogé siki sarta nyebarkeun cara tradisional, pups mangrupakeun cara gampang tumuwuh koleksi Anjeun. Hayu pups leutik pikaresepeun ieu tumuwuh sahenteuna sapertilu nepi ka satengah ukuran indungna. Aranjeunna teu ngalakukeun kitu ogé sorangan dugi aranjeunna geus dewasa saeutik. Henteu hatur nuhun, kuring henteu resep kado.
Anjeun $ 60,00 jauh tina pengiriman barang gratis! Di alam liar, pups ieu bakal tetep napel kana pepelakan indungna dugi ka maot. Ieu bakal ngahasilkeun clumps éndah tutuwuhan hawa. Nyoplokkeun pups teu perlu lamun rék ngantep éta tumuwuh au naturale. Bal badag tina tutuwuhan anu kacida desirable sarta jarang kapanggih. Éta tiasa digantung ku kawat atanapi garis sareng leres-leres rapih nalika disimpen dina tangkal. Nalika anjeun kedah nyangka pups? Caput Medusae Tillandsia kalawan Pups Tillandsia Caput-Medusae biasana ngahasilkeun anak anjing dina sabulan saatos kembangan garing. Hiji Urusan Kulawarga

No-Fuss Online Grosir Mesen

Panyabutan anak anjing Lebetkeun email anjeun sareng kéngingkeun 3 pepelakan hawa gratis dina pesenan anjeun. Rambatan Gampang Tutuwuhan Udara Sakali aranjeunna dipiceun, anjeun tiasa melakna sapertos anu anjeun lakukeun pikeun pepelakan ukuran pinuh. Éta saderhana pisan. Milik tutuwuhan hawa tiasa janten hobi pisan rewarding tapi keur bisa propagate pups mangrupakeun salah sahiji aspék paling seru tina raising tutuwuhan hawa. Mangga ngarasa Luncat ngahubungan kami kalawan patalékan dina bagian komentar di handap. Anjeun layak pikeun pengiriman barang GRATIS! ✓ Henteu aya lisénsi bisnis anu diperyogikeun ✓ Mesen online kalayan minimum anu rendah ✓ Ongkos kirim gratis nalika anjeun ngaluarkeun $60 ✓ diskon otomatis mun anjeun méakkeun $250 ✓ Barang stok dikirimkeun dina dinten bisnis anu sami nalika dipésér ku 2 PM ET ✕

9 koméntar

Tillandsia Melanocrater gancang nyiptakeun anak anjing anu kuat anu tiasa dipisahkeun ti indungna nganggo péso anu seukeut atanapi ku cara narik anak anjing ti indungna.

3 Bébas Aneka Tillandsia

Rambatan Gampang Tutuwuhan Udara
Diajar More Ngeunaan Grosir Upami anjeun resep kana ideu ngembang anak anjing anjeun nyalira, anjeun kedah ngalakukeun sababaraha jinis operasi. Tong hariwang, moal aya getih anu kalibet… mudah-mudahan. Kabéh nu peryogi mangrupakeun agul seukeut atawa péso, sababaraha lampu alus sarta tempat anyar tumuwuh pups dihapus. Kantun motong anak anjing jauh ti indungna dina dasarna. Laksanakeun anu pangsaéna pikeun henteu ngaruksak pup sareng kasalahan dina sisi motong langkung seueur ti indungna tibatan pup. Éta saleresna prosedur anu saderhana pisan anu tiasa dilakukeun ku saha waé. Kadang-kadang posisi pup ngamungkinkeun anjeun gampang ngagentos antara dua ramo.

Fakta gancang

Ngaran umum tutuwuhan Udara Ngaran
botanis Tillandsia spp.
Grup Epiphytes tropis (tumuwuh dina dahan atawa batang tangkal inang tanpa parasitizing aranjeunna) atanapi lithophytes (tumuwuh dina batu)
Waktu kembangan Spring nepi ka usum gugur
Waktos Penanaman Sapanjang taun
Aspek Caang diffused lampu
Hardiness tropis
Kasesahan Sedeng nepi ka hese.

Budidaya

Pertimbangan anu paling penting nalika ngokolakeun kapal terbang nyaéta syaratna pikeun hawa, cahaya, cai sareng kahaneutan. Tutuwuhan bisa ditempatkeun di luar dina usum panas di Inggris pikeun kauntungan tina kondisi caang, curah hujan jeung ngaronjat kalembaban. Balikkeun aranjeunna dina gelas atanapi bawa ka jero ruangan dina awal usum gugur. Tillandsia ngagaduhan daun anu dilapis ku sél nyerep cai khusus anu disebut trikoma, anu dina sababaraha spésiés anu padet, sahingga pepelakan katingalina pérak, tiris. Trichomes mangrupikeun metode utami pikeun kéngingkeun Uap tina curah hujan atanapi kabut. Airplants mindeng tumuwuh dina kai gnarled, atawa cangkang jeung batu nu aranjeunna glued pikeun rojongan. Penampilan hias Tillandsia sareng kembangna anu warna-warni, katingalina aheng ngajantenkeun pepelakan anu pikaresepeun sareng populer pikeun tumbuh di bumi sareng konservatori.

Ventilasi

Airplants parantos mekar dina situs-situs anu sadayana ngagaduhan aliran udara anu langkung saé. Ku alatan éta, penting pisan pikeun nyayogikeun posisi anu berventilasi saé pikeun pepelakan tetep séhat.

Tingkat cahaya

Tillandsia mikaresep cahaya anu terang tapi kasebar, janten masihan tempat teduh tina sinar panonpoé langsung, khususna handapeun kaca. Hiji posisi dina jandela kidul-nyanghareup tukangeun curtain net idéal.

Nyiram sareng tuang

  • Ti cinyusu dugi ka usum gugur, neuleumkeun pepelakan dina cai hujan rata-rata dua dugi ka tilu kali saminggu, supados aranjeunna garing di antara.
  • Hindarkeun ngagunakeun cai keran khususna di daérah cai anu keras sabab cai ngandung natrium bikarbonat larut anu tiasa endapan dina trikoma sareng ngahalangan aranjeunna, nyegah Tillandsia nyerep Uap sareng zat gizi.
  • Dina suhu anu langkung luhur sareng kalembaban atmosfir anu handap, nyiram tiasa diperyogikeun langkung sering; kirang sering dina cooler, kondisi beueus
  • Misting tutuwuhan di-antara neuleumkeun aranjeunna bisa mantuan pikeun nyegah dehidrasi dina kondisi haneut, tapi teu nyadiakeun Uap cukup nyalira jadi teu matak dipake tinimbang immersion.
  • Hindarkeun nyiram pepelakan upami hawa turun ka 12ºC (54ºF) sabab tiasa baseuh salami lami teuing
  • Dina usum panas, pepelakan kadang-kadang tiasa ditinggalkeun soak sapeuting dina cai anu ditambahan sababaraha pupuk anu cocog pikeun orkid. Ieu bakal mastikeun aranjeunna pinuh caian sareng tiasa nyerep pupuk. Tillandsia moal tolérkeun disimpen dina cai pikeun période anu langkung lami atanapi tetep baseuh
  • Ngidinan pepelakan garing di antara nyiram penting pisan pikeun kaséhatan pepelakan anu saé
  • Tutuwuhan kudu angled nyanghareup ka handap nalika dipasang, pikeun ngidinan cai solokan kaluar tina puseur atawa makuta tutuwuhan, atawa gently shaken sanggeus watering mun dislodge sagala titik-titik cai.

Suhu

Tutuwuhan langkung saé upami hawa henteu turun di handap 12°C (54°F) sareng tiasa toléran maksimal 30°C (86°F) upami kalembaban relatif luhur.

Pruning

Kalolobaan bromeliad kaasup Tillandsia téh monocarpic, hartina maranéhna tumuwuh nepi ka dewasa, kembangan, set siki lajeng maot, tapi teu saméméh ngahasilkeun offsets atawa tutuwuhan ngora ti dasarna. Tutuwuhan indung saatos maot lengkep, tiasa dipangkas, ninggalkeun offsets di situ pikeun tumuh; tapi pruning teu disebutkeun diperlukeun.

Situs web anu mangpaat:

Air Plant Kota
Artikel ngeunaan tumuwuh tillandsia tina siki
Bromeliads

Rambatan

Offsets

Tillandsia gampang disebarkeun ku cara ngaleupaskeun offset, sanaos langkung saé ngantosan dugi ka offset ngahontal sapertilu ukuran pepelakan indung sateuacan ngalakukeunana pikeun mastikeun kasuksésan. Sakali aranjeunna geus detached aranjeunna bisa diolah salaku tutuwuhan dewasa.

Bibit

Siki Tillandsia peryogi kahaneutan, Uap, cahaya, sareng sirkulasi hawa anu saé pikeun pengecambahan sareng survival;

  • Celana ketat atanapi kaos kaki anu dipanjangkeun dina pigura kawat, atanapi potongan serat tangkal pakis tiasa dianggo salaku substrat pikeun pengecambahan.
  • Nyebarkeun siki sacara ipis supados aranjeunna gaduh seueur rohangan sareng henteu noél sabab ieu ngabantosan nalika ngalihkeunana tanpa ngarusak aranjeunna saatos ngahontal ukuran anu tiasa diurus, ogé ngamungkinkeun bibit tumbuh langkung ageung.
  • Tetep dina lampu anu kuat tapi sumebar, sirkulasi hawa anu saé, kalembaban anu luhur sareng suhu kira-kira. 25°C (75°F) pikeun pengecambahan
  • Pikeun dua taun kahiji atanapi langkung, pepelakan peryogi kaayaan anu sami pikeun pengecambahan
  • Cai ku misting beurat iraha wae surfaces tutuwuhan ngora muncul garing
  • Tuang mingguan nganggo pakan orkid atanapi pakan cair biasa dina kakuatan saparapat
  • Hindarkeun ngajaga substrat teuing beueus sabab ieu bakal nyababkeun ngembangkeun ganggang anu tiasa ngaganggu pepelakan ngora.
  • Nalika pepelakan ngahontal jangkungna 1,25 cm (½ inci), aranjeunna siap dipisahkeun kana potongan-potongan substrat pikeun tumbuh kembang.

Pilihan kultivar

Sababaraha spésiés Tillandsia dina budidaya Tillandsia usneoides (asalna ti nagara bagian Kidul AS, C. Amérika sarta Amérika Kidul): Di alam liar tumuwuh dina festoons héjo silvery badag mindeng sababaraha méter panjangna, ti dahan tangkal komo struktur inanimate séjén kayaning saluran telepon. Ngahasilkeun kembang leutik seungit héjo konéng. Tillandsia caput medusae (asalna ti C. America jeung Mexico): Ngahasilkeun daun linier silvery, sage-héjo tina dasar bohlam ngabareuhan. Kembang ungu dihasilkeun dina jangkungna spike beureum 10-15cm (4-6in) sumebar 15cm (6in). Tillandsia xerographica (asalna ti C. America jeung Mexico kidul): Ngahasilkeun daun héjo silvery nu ngahurungkeun Blush-pink dina lampu caang. Jangkungna sareng sumebarna 20-25cm (8-9in).

Masalah

Rotting : Rotting bisa ngabalukarkeun puseur tutuwuhan atawa sababaraha daun jadi coklat atawa hideung. Paling biasana lumangsung ti ngumpulkeun cai dina makuta tutuwuhan, ditéang jeung sirkulasi hawa goréng. Dehidrasi : Tutuwuhan garing tiasa lumangsung salaku kombinasi tina cai anu jarang, suhu anu luhur sareng relatif rendah. kalembaban. Tutuwuhan sakapeung tiasa dihirupkeun deui ku ngarendam sapeuting, tapi dina jangka panjang panyesuaian kana panyiraman anu langkung nguntungkeun sareng prosedur ngembang diperyogikeun. Pamakéan cai keras anu berkepanjangan tibatan cai hujan ogé tiasa nyababkeun dehidrasi. Guguran daun : Leungitna daun handap mangrupa balukar tina setrés kayaning parobahan kaayaan atawa stress cai. Ieu ogé tiasa janten indikasi rot (tingali di luhur). Daun coklat atanapi bleached : Ieu biasana hasil tina overheating tutuwuhan handapeun kaca dina sinar panonpoé langsung, sarta kalembaban relatif low, ngabalukarkeun dedaunan ka scorch. Nyadiakeun langkung shading sareng ningkatkeun kalembaban di sabudeureun pepelakan pikeun ngabenerkeun masalah ieu. Slugs jeung snail : Hama umum ieu bisa jadi masalah dina tutuwuhan utamana lamun maranéhanana geus disimpen di luar keur usum panas. Miluan RHS ayeuna sareng kéngingkeun 12 bulan kanggo harga 9 Gabung ayeuna

Kalénder tukang kebon

Kebon kuring

Anjeun bebas palatih ngebon RHS Lacak pepelakan anjeun nganggo panginget & tip perawatan – sadayana ngabantosan anjeun suksés

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *