AC sentral anjeun tiasa dianggo ku cara ngalaksanakeun bentuk transfer panas anu kompleks kalayan bantosan refrigeran kimiawi. Nalika tingkat refrigerant Anjeun ngalir low, mindahkeun panas teu lumangsung, sarta unit, bari sésana fungsi jeung niupan hawa, moal nyadiakeun hawa tiis. Ieu mangrupikeun tanda yén anjeun kedah ngecas atanapi ngeusian deui AC nganggo freon kanggo AC. Freon mangrupakeun gas non-combustible nu tindakan minangka refrigerant a. Ieu mangrupikeun produk khusus sareng frasa umum umum pikeun kelas produk hidrokarbon. Bahan ieu rada toksik. Éta tiasa nyababkeun tatu anu hampang upami aranjeunna ngahubungi sareng kulit, sareng karusakan anu serius upami kaseuseup jero, janten sok nganggo sarung tangan sareng topéng nalika damel sareng aranjeunna. Sateuacan Anjeun ngamimitian, panalungtikan jenis refrigerant nu dipaké unit Anjeun. Aya sababaraha jinis, sareng ngecas sareng anu salah tiasa nyababkeun masalah anu langkung parah tibatan henteu gaduh unit AC anu dieusi. Entong nyobian prosedur ieu nganggo unit AC jandela. Sanaos anjeun tiasa kéngingkeun coolant sareng ngecas unit nyalira ku ngagaleuh kit Freon komérsial, sesa unsur-unsur AC anu fungsina sigana bahaya sareng pikasieuneun pikeun jalma anu teu berpengalaman. Upami anjeun henteu resep kana proyék anu ageung ieu, langkung saé nelepon ahli AC. Pariksa suplai ngecas AC dina Amazon. DISCLAIMER: Kami nyarankeun ngahindarkeun jinis proyék ieu sareng nganggo profésional sabab tiasa ngabahayakeun upami anjeun teu berpengalaman. Di sababaraha daérah, éta haram ngagunakeun réfrigeran atanapi ngalakukeun padamelan sapertos kieu dina unit AC tanpa lisénsi anu leres. Ogé nyusahkeun masalah, gas Freon bahaya lamun asup ka atmosfir jadi recovery tina gas heubeul penting. Pikeun alesan ieu, perlu boga professional ngecas AC, tapi professional hartina méakkeun duit. Anjeun tiasa, kumaha oge, meunang sertipikat sareng sertipikasi EPA Bagian 609, tapi anjeun ogé kedah gaduh alat anu pas.

Biaya Freon pikeun AC

AC ngeusian botol semprot Bandingkeun refillers AC dina Amazon. Kabeneran biayana henteu ekstrim, sareng Freon anjeun henteu kedah digentos sacara rutin. Antara $100 jeung $150, anjeun bisa meunangkeun eusian deui nu kudu tahan salila sababaraha taun. Biasana, nalika profésional ngeusian deui Freon, anjeunna ogé bakal pariksa pikeun mastikeun yén sistemna leres. Nanging, upami Freon kedah dieusian deui dina waktos kirang ti tilu taun, anjeun tiasa gaduh bocor dina selang atanapi klep anu kedah disegel. Pikeun kéngingkeun harga anu pangsaéna dina ngeusian Freon, pariksa penjualan salami bulan-bulan anu langkung tiis nalika paménta henteu saluhur. Aya sababaraha faktor anu kedah dipertimbangkeun anu tiasa naékkeun atanapi nurunkeun biaya ngecas normal. Pausahaan ngecas ku pound pikeun ngagantian Freon, jadi ukuran unit anjeun sarta tingkat refrigerant anjeun ayeuna bisa skew rata ieu kaluhur atanapi kahandap. Pikeun bumi leutik, unit AC anu ageung henteu diperyogikeun, sareng unit anu langkung alit, kirang Freon anu diperyogikeun. Tapi, di sisi séjén, kalawan imah badag asalna hiji unit AC badag, sarta ieu bakal ngarugikeun leuwih pikeun ngeusian lamun inevitably ngalir low. Mun teknisi Anjeun curiga a bocor Freon, waragad anjeun ogé bakal naek; Kusabab refrigerant mangrupa zat diatur ti bisa ngabahayakeun ka atmosfir, nu EPA tungtutan yén cek bocor dipigawé tur sagala perbaikan dilakukeun saméméh Freon bisa dieusian. Ngecas refrigerant ogé kadang bisa rupa-rupa ngan dumasar kana lokasi jeung waktu taun, tapi faktor ieu teu kudu teuing nyirorot mangaruhan biaya rata.

Nalika Tambahkeun Freon pikeun AC

Alat ukur tekanan AC Nalika anjeun ngamimitian usum anyar AC, anjeun umumna ngarepkeun yén AC témbok bakal jalan sapertos usum kamari. Nanging, aya waktos nalika AC sigana henteu jalanna leres. Masalahna tiasa Freon. Sacara téori, freon dasarna kedah langgeng, sabab éta ngan ukur médium pikeun niiskeun, sanés bahan bakar anu béak. Hiji-hijina waktos kedahna kedah diganti nyaéta nalika éta parantos kaluar tina sistem anjeun kusabab bocor. Salah sahiji indikasi anu mimiti yén Freon dina AC témbok anjeun mimiti turun di handap tingkat anu ditampi nyaéta yén éta bakal mimiti kaleungitan kakuatan pendinginan. Hawa moal sigana tiis sakumaha biasana. Indikasi sanésna yén Freon naék nyaéta nalika AC témbok henteu ngaleungitkeun kalembaban sapertos sateuacana. Anjeun bakal ngarasa caket tina panas jeung Uap dina hawa. Anjeun malah bisa ngawitan bau hal amis. Sababaraha tanda ieu ogé mangrupikeun indikasi masalah sanés dina AC, sapertos saringan hawa anu kotor. Nalika saringan hawa tersumbat, atanapi pinuh ku kokotor, hawa moal ngaliwat ka coils cooling. Éta sababna penting pikeun rutin ngabersihan unit AC anjeun. Méakkeun sababaraha menit ngabersihkeun éta bakal nyalametkeun anjeun seueur masalah dina jangka panjang sareng bakal ngajantenkeun langkung jelas naon masalahna upami masalah timbul.

Lengkah 1 – Mariksa Unit

Nganggo manual AC anjeun, panggihan compressor unit anjeun. Ieu bakal kasampak kawas silinder logam jeung boga dua garis kaluar eta. Tip: Sateuacan nambahkeun coolant nu, make kasempetan ieu mariksa sesa komponén tur pastikeun aranjeunna beresih jeung jalan. Aya dua alesan ieu diperlukeun: 1) bisa jadi hal lian ti refrigerant nu impacting kinerja Unit urang. jeung 2) lamun refrigerant seger ditambahkeun jeung unit diaktipkeun bari komponén séjén teu fungsi optimal, sagala rupa karuksakan umum bisa lumangsung jauh saluareun coolant atawa masalah ngecas. Sanaos écés aya anu salah, hiji-hijina cara pikeun 100% yakin yén aya bocor nyaéta ngalakukeun pamariksaan lengkep sareng leres-leres mendakan bocor fisik. Freon ngabogaan bau amis saeutik, wates jeung aroma geringna kloroform. Éta henteu kaduruk, tapi bahaya pikeun ngambekan, janten pastikeun topéng anjeun hurung nalika anjeun sniffing. Gantelkeun gauge suhu kana klep anjeun sareng antosan sakitar lima menit kanggo nampi bacaan anu akurat. Ngalaksanakeun panalungtikan anjeun pikeun nangtukeun naon bacaan anu nyukupan pikeun modél unit anjeun, tapi naon waé dina rentang 45 derajat Fahrenheit umumna hartosna tingkat coolant anjeun cekap. Upami éta langkung luhur angka éta, atanapi nomer anu ditunjuk dina manual anjeun, anjeun tiasa gaduh tingkat coolant anu handap. Refrigerant teu ngejat, jadi lamun AC Anjeun teu boga jumlah cukup, éta alatan aya bocor. Pikeun mendakan sumber bocor Freon anjeun, anjeun kedah nyambungkeun alat ukur ka garis AC anjeun pikeun ngadeteksi masalah tekanan rendah. Upami anjeun nganggo kit Freon, petunjukna kedah jelas ngeja alat ukur naon sareng garis naon anu dipasang di mana. Lamun tekanan samping low handap 65psi, Anjeun paling dipikaresep boga bocor. Anjeun ogé tiasa milarian tanda bocor anu katingali sapanjang garis tekanan sareng sambungan gabungan. Aya kalana pewarna ditambahkeun kana coolant ku kituna anjeun bisa katempo warna dimana bocor lumangsung. Sakali anjeun mendakan sumber anu bocor, anjeun tiasa ngamimitian prosés perbaikan AC. jalma anu mawa tanki freon nuju unit AC

Lengkah 2 – Mésér Suplai Diperlukeun

Hal kahiji anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta milarian jinis Freon naon anu anjeun peryogikeun pikeun AC anjeun. Upami unit anjeun diwangun sateuacan 2010, sigana bakal nganggo R-22. Pikeun mastikeun, anjeun tiasa pariksa unit sorangan pikeun labél nu nangtukeun jenis coolant nu ditambahkeun. Sistem anu langkung énggal henteu nganggo refrigeran, janten pastikeun pariksa unit anjeun sateuacan mutuskeun naha bocor mangrupikeun panyebabkeun pendinginan anu teu cekap. Upami anjeun yakin yén bocor mangrupikeun masalah, anjeun kedah mésér kit perbaikan Freon. Kit ieu alus teuing pikeun pamula HVAC sareng umumna nganggo selang suntik anu tiasa dianggo deui, sealant AC, sareng anu paling penting, sakumpulan petunjuk anu lengkep. Upami teu kitu, anjeun tiasa milih mésér barang-barang ieu nyalira salian ti pangukur tekanan sareng suhu anjeun.

Lengkah 3 – Pareuman Sistem Anjeun

Pareuman AC anjeun sareng mareuman samentawis sirkuit anu ngirimkeun kakuatan ka dinya. Upami anjeun komitmen pikeun ngalakukeun perbaikan AC internal, gaduh listrik anu aya dina sistem, sanaos henteu dihurungkeun dina waktos éta bahaya.

Lengkah 4 – Nangtayungan Diri

Pasang kacasoca anjeun, sarung tangan, sareng masker pernapasan. Nalika zat sapertos Freon langkung toksik pikeun lingkungan tibatan manusa, pikeun manusa, éta tetep penting pikeun ngajaga diri sacara saksama. jalma ngarobah freon dina Unit AC

Lengkah 5 – Colokkeun klep Service

Tangtukeun lokasi klep layanan di jero kit Freon Anjeun. Éta bakal janten klep panyambungna ageung anu aya diantara eusi kit anu sanés. Colokkeun klep layanan kana garis compressor (salah sahiji garis nu lokasina di gigireun compressor saméméhna) dina Unit AC Anjeun. Turutan parentah kit Freon pikeun ngagantelkeun klep layanan luyu.

Lengkah 6 – Colokkeun Klep Ketok

tank freon disambungkeun ka unit AC Kit Freon anjeun ogé ngandung konektor klep leutik. Éta klep disebut klep ketok. Klep ketok kudu dicolokkeun kana garis compressor sésana ka compressor AC Anjeun. Anjeun bakal mendakan kelengkapan dina luhureun compressor AC anjeun. Turutan pitunjuk dina manual kit Freon pikeun hasil anu pangsaéna atanapi upami aya kabingungan.

Lengkah 7 – Tambahkeun Freon

Pikeun nambahkeun Freon kana garis, Anjeun kudu ngagantelkeun wadahna Freon kana dua valves nu kakarék dipasang. Turutan parentah diatur dina kit Freon anjeun pikeun ngamankeun wadahna antara dua valves. Dasarna, AC bakal maksakeun Freon kana unit.

Lengkah 8 – Ngecas Freon

Ayeuna anjeun parantos réngsé masang refrigerant énggal ka unit AC bumi anjeun, anjeun kedah ngantepkeun Freon ngalir kana éta. Jang ngalampahkeun kitu, kantun hurungkeun unit sareng hurungkeun kana setélan anu paling luhur. Ieu bakal maksakeun Freon kana unit anjeun, sacara efektif ngecas AC anjeun dina prosés. Sakali unit réngsé nyandak sadaya Freon, mareuman unit AC. Cabut wadahna Freon sareng dua klep anu anjeun pasang. tank freon

Lengkah 9 – Nguji Sistim

Lamun yakin anjeun geus ditambahkeun jumlah ditangtoskeun, hal anu loba gampang pikeun nangtukeun ku ngagunakeun gauges Anjeun, hayu sistem ngiderkeun pikeun 15-20 menit salaku test ngajalankeun. Upami sadaya tanda nunjukkeun yén AC anjeun leres-leres niiskeun, anjeun tiasa nyabut gauges sareng selang anjeun. Upami AC anjeun masih teu tiis, anjeun peryogi langkung seueur Freon, atanapi anjeun masih gaduh bocor sareng kedah nyauran spesialis HVAC pikeun panalungtikan salajengna.

Ngabersihan Unit AC Anjeun Penting

Loba jalma bakal maranéh ngalalaworakeun kana beberesih tina AC témbok maranéhanana alatan repot nyokot kaluar tina perumahan témbok. Nanging, upami ieu henteu dilakukeun, anjeun tiasa nyingkirkeun AC anu saé pisan. Masalah anu aya hubunganana sareng leungitna Freon ogé sami sareng AC anu kotor. Bersihkeun AC témbok anjeun unggal musim semi pikeun nyegah mésér suku cadang, alat anu mahal, atanapi AC énggal. Mun Unit geus beresih, anjeun geus dicokot care tina eta, tur éta heubeul leuwih ti sapuluh taun, lajeng geus dipariksa ku teknisi Certified pikeun ngaganti Freon.

Setel Jadwal Pangropéa

AC sentral henteu kedah dieusi ulang unggal taun. Nanging, pangropéa taunan sareng pamariksaan unit anjeun mangrupikeun ide anu saé. Ieu bakal nyalametkeun anjeun tina tanpa AC salila bulan usum panas panas lamun aya nu salah. Inspeksi kedah kalebet laporan anu rinci ngeunaan kumaha unitna berpungsi, sabaraha réfrigerant sésana, sareng daérah masalah anu peryogi perhatian. Kanyataanana, unit AC anu fungsina sampurna henteu kedah dicas deui. Upami tingkat refrigeran turun, éta kusabab aya bocor dimana waé dina sistem anu kedah dilereskeun. Upami teknisi nyarankeun ngan ukur ngecas sistem, anjeun ngantepkeun diri anjeun kabuka pikeun langkung seueur masalah di jalan. Upami artos mangrupikeun masalah, ngeusian unit anjeun tiasa ngabantosan anjeun ngalangkungan usum panas, tapi bocorna antukna kedah diatasi. Hadé pisan mun éta sistem dipariksa pikeun bocor unggal sababaraha taun. Ieu henteu kedah janten bagian tina jadwal pangropéa taunan, tapi sanés ide anu goréng ogé. Pikeun langkung seueur ngeunaan tetep tiis, pariksa potongan kami ngeunaan ngarobih saringan AC sareng ngaleungitkeun bau anu goréng tina unit pendingin anjeun. Nalika anjeun mésér tautan dina situs kami, kami tiasa nampi komisi tanpa biaya pikeun anjeun. Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan ngecas unit AC bumi anjeun Langkung ti tilu-suku warga Amerika gaduh AC, sareng henteu sesah ningali naha. AC nyadiakeun loba mangpaat, ti kontrol Uap jeung kualitas hawa. Tapi kauntungan utama nyaéta ngajaga anjeun tiis nalika hawa naék. Tapi lamun aya masalah jeung AC Anjeun, teu ngan uncomfortable, tapi hese nyaho naon nu kudu. Aya sababaraha masalah AC. Tapi hiji solusi anu mungkin nyaéta ngecas unit AC anjeun. Jadi naon recharge a? Sareng iraha anjeun peryogi ngecas unit AC? Kami geus anjeun katutupan. Pituduh ieu ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngecas unit AC bumi.

Naon Dupi Recharge Unit AC?

Sabalikna sareng namina, ngecas unit AC bumi henteu kedah nganggo listrik supados anjeun tiasa dihurungkeun deui sareng dianggo deui. AC ngagunakeun refrigerant. Ieu mangrupikeun bahan kimia anu ngajaga bumi anjeun tiis, sareng compressor sareng evaporator. Refrigerants sareng coolant nyerep panas sareng ngabantosan janten hawa tiis anu disayogikeun ku AC anjeun. Tanpa refrigerant, AC anjeun moal tiasa ngahasilkeun hawa tiis. Janten nalika anjeun ngecas unit AC, anjeun ngeusian refrigerant.

Naha Recharges Kajadian

AC dirancang teu kedah ngeusi ulang. Tapi kadang bocor lumangsung dina sistem refrigerant. Dina kalolobaan kasus, bocor ngabalukarkeun leungitna tekanan sarta refrigerant cukup pikeun Unit AC Anjeun fungsina. Upami unit anjeun énggal, penting pikeun nelepon produsén, sabab bocor henteu kedah langsung kajantenan. Pangropéa rutin ku profésional mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun ngawas sistem refrigeran. Aranjeunna tiasa ngabéréskeun éta sateuacan tingkatna rendah teuing.

Tanda Anjeun Butuh Ngecas

Aya sababaraha tanda anu anjeun tiasa awas pikeun nangtukeun yén anjeun peryogi ngecas unit AC, kalebet ieu:

  • Unit AC niupan hawa haneut
  • Hijian beku
  • Thermostat lepat

Sakumaha anu disebatkeun, upami unit AC anjeun niup hawa panas ngalangkungan liang, maka anjeun peryogi ngecas. Hawa haneut mangrupikeun salah sahiji tanda utama anu peryogi ngecas ulang unit AC. Ieu hadir dina mayoritas kasus pikeun leungitna refrigerant. Dina awalna, anjeun bisa jadi teu perhatikeun hawa panas datang ti vents. Upami anjeun ngarasa panas atanapi ngusap kesang tina halis anjeun, waktosna pikeun pariksa. Nempatkeun leungeun anjeun kana liang hawa pikeun pariksa kaluar hawa haneut atawa haneut. Tanda sanésna nyaéta unit beku atanapi katutupan ibun. Upami anjeun ningali ka jero unit anjeun, biasana ningali sababaraha ibun anu nutupan gulungan. Refrigerant ngaliwatan coils. Pipa ieu dirancang pikeun ngatur refrigerant sareng ngangkutana kalayan gampang. Nanging, upami sadayana ditutupan ku ibun atanapi beku, éta mangrupikeun tanda yén aya bocor. A thermostat faulty ogé bisa mastikeun refrigerant low. Tanda ieu biasana bakal disarengan ku unit beku atanapi hawa haneut. Pariksa suhu sareng cobian ngareset, teras ngawas parobahan suhu. Sanajan kitu, hiji thermostat faulty bisa jadi masalah dina sorangan. Bisa jadi thermostat dina setelan salah, jadi disetel ka otomatis tur antosan. Masih teu yakin? Nalika ragu, nelepon hiji ahli pikeun nangtukeun jenis panyakitna masalah.

Biaya Ngecas Unit AC Imah

Biaya gumantung kana sifat bocor sareng naha bagian-bagian kedah diganti. Bisa jadi liang basajan nu perlu soldered atawa loba deui. Hadé pisan mun éta ngahubungan profésional pikeun nangtukeun jenis panyakitna sumber bocor tur masihan anjeun estimasi harga.

Tip pikeun Ngecas Unit AC

Anjeun tiasa rutin ningali unit AC anjeun pikeun mariksa masalah, sapertos peryogi ngecas unit AC. Ngalakukeun ieu ku inspeksi visual. Néangan ibun, marios naha kipas keur gerak, sarta monitor thermostat nu. Nanging, upami anjeun perhatikeun hawa haneut atanapi tanda bocor AC anu sanés, hubungi ahli. Badan Perlindungan Amérika Serikat (EPA) mamatahan para profesional anu dilatih pikeun nanganan refrigeran. Anjeun bisa jadi alus kalawan tugas DIY, tapi refrigerant ngeusian moal eureun masalah lamun teu nyaho sumber bocor urang. Bisa ngulang sorangan. Sigana leuwih affordable, tapi DIY mends bisa hargana leuwih alatan kasalahan jeung karuksakan salajengna kana sistem. Alesan EPA nyarankeun yén anjeun nyauran ahli sanés kusabab masalah téknis. Aya ogé résiko kaséhatan. Refrigerant bisa ngabalukarkeun karacunan refrigerant lamun teu diatur leres.

Ngaganti atawa Ngecas?

Naha éta patut ngecas unit AC bumi anjeun atanapi ngagentos sadayana gumantung kana sababaraha faktor. Faktor kahiji nyaéta biaya. Upami bocorna ageung sareng seueur bagian anu kedah digentos, maka éta tiasa langkung murah pikeun ngagentos unit. Faktor kadua nyaéta umur AC. Upami unitna langkung ti 15 taun, langkung seueur masalah bakal kajantenan, ku kituna tiasa langkung efektif pikeun ngagentos unit. Sami lumaku pikeun lamun unit brand anyar sabab aya kamungkinan masalah manufaktur. Upami éta bocor leutik, sareng AC anjeun tiasa dianggo saé, teras ngecas deui! Taroskeun perusahaan anu dipercaya pikeun évaluasi profésional ngeunaan masalah éta. Ieu bakal ngabantosan mastikeun pilihan anu paling cocog sareng hemat biaya pikeun anjeun.

Ngecas Unit AC Anjeun

Bisa jadi stres (jeung haneut teuing!) Lamun AC Anjeun malfunctions. Bisa jadi pikabitaeun pikeun ngabéréskeun masalah sorangan. Tapi nelepon hiji ahli tiasa nyimpen duit, waktu, komo kaséhatan Anjeun dina jangka panjang. Ahli bakal nangtukeun naon masalahna sareng naon anu kedah dilakukeun pikeun ngalereskeunana. Upami anjeun kedah ngecas unit AC anjeun, maka aranjeunna bakal ngabéréskeunana dina waktos anu sanés. Naha anjeun pikir anjeun peryogi perbaikan AC? Ulah ragu ngahubungan kami kiwari keur pitulung profésional sarta dipercaya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *