Balancing beban elastis

Sebarkeun lalu lintas jaringan pikeun ningkatkeun skalabilitas aplikasi

750 jam bébas per bulan antara pangimbang beban jaringan sareng aplikasi sareng AWS Free Tier Amankeun aplikasi anjeun sareng manajemén sertipikat terpadu, auténtikasi pangguna, sareng dekripsi SSL/TLS. Kirimkeun aplikasi kalayan kasadiaan anu luhur sareng skala otomatis. Pantau kasehatan sareng kinerja aplikasi anjeun sacara real waktos, ngabongkar bottlenecks, sareng ngajaga patuh SLA.

Kumaha gawéna

Balancing Beban Elastis (ELB) sacara otomatis nyebarkeun lalu lintas aplikasi anu asup kana sababaraha target sareng alat virtual dina hiji atanapi langkung Zona Kasadiaan (AZ).

  • Aplikasi Beban Balancer
  • Aplikasi Beban Balancer
  • Gateway beban Balancer
  • Network Beban Balancer

Paké kasus

Modernisasikeun aplikasi nganggo serverless sareng wadahna

Skala aplikasi modern pikeun minuhan paménta tanpa konfigurasi kompléks atanapi gateways API.

Ningkatkeun skalabilitas jaringan awan hibrid

Beban kasaimbangan peuntas AWS sareng sumber daya di tempat nganggo pangimbang beban tunggal.

Tetep alat jaringan anjeun nu tos aya

Nyebarkeun alat jaringan ti padagang anu anjeun pikahoyong bari ngamangpaatkeun skala sareng kalenturan awan.

Palanggan

Kumaha ngamimitian

Jieun kasaimbangan beban

Pilih Application Load Balancer atanapi Network Load Balancer sareng ngamimitian. Mimitian diajar »

Panggihan kumaha Elastic Load Balancing jalan

Diajar kumaha nyetél nganggo API, CLI, atanapi ngalangkungan AWS Management Console. Lalajo videona »

Jelajahi langkung seueur ngeunaan AWS

Pangrojong AWS pikeun Internet Explorer réngsé dina 07/31/2022. Browser anu dirojong nyaéta Chrome, Firefox, Edge, sareng Safari.
Diajar deui ” Tutorial ieu nyayogikeun perkenalan langsung kana Network Load Balancers ngaliwatan AWS Management Console,
antarbeungeut basis wéb. Pikeun nyieun Network Load Balancer munggaran anjeun, ngalengkepan léngkah di handap ieu. tugas

  • Sateuacan Anjeun ngamimitian
  • Lengkah 1: Konpigurasikeun grup target anjeun
  • Lengkah 2: Pilih jinis pangimbang beban
  • Lengkah 3: Konpigurasikeun kasaimbangan beban
    sareng pangdéngé anjeun
  • Lengkah 4: Uji kasaimbangan beban anjeun
  • Lengkah 5: (Opsional) Pupus pangimbangan beban anjeun

Pikeun demo ngeunaan konfigurasi beban balancer umum, tingali Elastis Beban Balancing Demo.

Sateuacan Anjeun ngamimitian

  • Mutuskeun mana Zona Kasadiaan nu bakal Anjeun pake pikeun instansi EC2 Anjeun. Konpigurasikeun
    awan pribadi virtual anjeun (VPC) sareng sahenteuna hiji subnet umum dina unggal
    Zona Kasadiaan ieu. Subnet umum ieu dianggo pikeun ngonpigurasikeun kasaimbangan beban
    . Anjeun tiasa ngajalankeun instansi EC2 anjeun dina subnet séjén tina
    Zona Kasadiaan ieu.
  • Jalankeun sahenteuna hiji instansi EC2 dina unggal Zona Kasadiaan. Pastikeun yén
    grup kaamanan pikeun instansi ieu ngidinan aksés TCP ti klien dina
    port pangdéngé jeung pamundut dipariksa kaséhatan ti VPC Anjeun. Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali
    Grup kaamanan Target.

Lengkah 1: Konpigurasikeun grup target anjeun

Jieun grup udagan, nu dipaké dina pamundut routing. Aturan pikeun
rute pangdéngé anjeun nyuhunkeun ka target anu kadaptar dina grup target ieu. The load balancer mariksa
kaséhatan udagan dina grup udagan ieu nganggo setélan pamariksaan kaséhatan anu ditetepkeun pikeun
grup target. Pikeun ngonpigurasikeun grup target anjeun

  1. Buka konsol Amazon EC2 di
    https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Target Grup .
  3. Pilih Jieun grup sasaran .
  4. Tetep tipe Target salaku conto.
  5. Pikeun Ngaran grup udagan , asupkeun ngaran pikeun grup udagan anyar
    .
  6. Tetep Protocol salaku TCP, sareng Port salaku
    80.
  7. Pilih VPC anu ngandung instansi anjeun. Tetep
    versi protokol salaku HTTP1 .
  8. Pikeun pamariksaan Kaséhatan , jaga setélan standar.
  9. Pilih Salajengna .
  10. Dina kaca target ngadaptar , ngalengkepan
    léngkah di handap ieu. Ieu mangrupikeun léngkah pilihan pikeun nyiptakeun grup target. Nanging, anjeun kedah
    ngadaptarkeun udagan anjeun upami anjeun hoyong nguji kasaimbangan beban anjeun sareng mastikeun yén éta nuju
    jalankeun lalu lintas ka target anjeun.
    1. Pikeun instansi sadia , pilih hiji atawa leuwih
      instansi.
    2. Tetep port standar 80, teras pilih Kalebet salaku pending
      di handap
      .
  11. Pilih Jieun grup sasaran .

Lengkah 2: Pilih jinis pangimbang beban

Balancing Beban elastis ngadukung sababaraha jinis pangimbangan beban. Pikeun tutorial ieu, anjeun nyiptakeun
Network Load Balancer. Pikeun nyieun Network Load Balancer

  1. Buka konsol Amazon EC2 di
    https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina bar navigasi, pilih Wewengkon pikeun pangimbang beban anjeun. Pastikeun pikeun
    milih Wewengkon anu sami anu anjeun anggo pikeun instansi EC2 anjeun.
  3. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Load Balancers .
  4. Pilih Jieun Load Balancer .
  5. Pikeun Network Load Balancer , pilih Jieun .

Lengkah 3: Konpigurasikeun kasaimbangan beban
sareng pangdéngé anjeun

Pikeun nyieun Network Load Balancer, Anjeun mimitina kudu nyadiakeun inpo konfigurasi dasar pikeun
load balancer Anjeun, saperti ngaran, skéma, jeung tipe alamat IP. Teras masihan inpormasi
ngeunaan jaringan anjeun, sareng hiji atanapi langkung pamirsa. Pangdéngé nyaéta prosés anu mariksa
paménta sambungan. Hal ieu ngonpigurasi sareng protokol sareng port pikeun sambungan ti
klien ka balancer beban. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal protokol sareng palabuhan anu dirojong,
tingali Konfigurasi Listener. Pikeun ngonpigurasikeun kasaimbangan beban sareng pangdéngé anjeun

  1. Pikeun ngaran Load balancer , asupkeun ngaran pikeun load
    balancer Anjeun. Contona, my-nlb.
  2. Pikeun Skéma sareng jinis alamat IP , jaga
    nilai standar.
  3. Pikeun pemetaan Jaringan , pilih VPC anu anjeun pake pikeun
    instansi EC2 anjeun. Pikeun unggal Zona Kasadiaan anu anjeun biasa ngajalankeun
    instansi EC2 anjeun, pilih Zona Kasadiaan teras pilih hiji subnet umum pikeun
    Zona Kasadiaan éta. Sacara standar, AWS masihan alamat IPv4 ka unggal titik penyeimbang beban ti
    subnet pikeun Zona Kasadiaan na. Alternatipna, nalika anjeun nyiptakeun
    pangimbang beban anu muka internét, anjeun tiasa milih alamat IP Elastis pikeun unggal
    Zona Kasadiaan. Ieu nyayogikeun kasaimbangan beban anjeun sareng
    alamat IP statik.
  4. Pikeun Listeners sareng routing , jaga protokol sareng
    port standar, teras pilih grup target anjeun tina daptar. Ieu ngonpigurasikeun pangdéngé
    nu narima lalulintas TCP on port 80 tur neraskeun lalulintas ka grup target dipilih
    sacara standar.
  5. Pikeun aksi Default , pilih grup udagan nu Anjeun
    jieun tur didaptarkeun dina hambalan 1.
  6. Tambahkeun tag pilihan pikeun ngagolongkeun kasaimbangan beban anjeun. Konci tag kedah unik
    pikeun tiap balancer beban. Karakter anu diidinan nyaéta hurup, spasi, angka (dina
    UTF-8), sareng karakter husus di handap ieu: + — = . _ : / @. Ulah make
    spasi ngarah atawa labuh. Nilai tag sénsitip kana hurup leutik.
  7. Pariksa konfigurasi anjeun, teras pilih Jieun load
    balancer
    . Sababaraha atribut standar diterapkeun ka
    balancer beban anjeun nalika nyiptakeun. Anjeun tiasa ningali sareng ngédit aranjeunna saatos nyiptakeun pangimbang beban
    . Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali atribut Load balancer.

Lengkah 4: Uji kasaimbangan beban anjeun

Saatos nyiptakeun pangimbang beban, pariksa yén éta ngirim lalu lintas ka
instansi EC2 anjeun. Pikeun nguji kasaimbangan beban anjeun

  1. Saatos anjeun dibere beja yén pangimbang beban anjeun parantos suksés,
    pilih Tutup .
  2. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Target Grup .
  3. Pilih grup targét nu anyar dijieun.
  4. Pilih Target sareng pariksa yén instansi anjeun parantos siap.
    Upama status hiji instansi téh initial, éta meureun alatan
    instansi éta masih dina prosés kadaptar, atawa teu lulus
    jumlah minimum pamariksaan kaséhatan pikeun dianggap cageur. Saatos status
    sahenteuna hiji conto nyaéta healthy, anjeun tiasa nguji kasaimbangan beban anjeun
    .
  5. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Load Balancers .
  6. Pilih load balancer nu nembe dijieun.
  7. Pilih Katerangan sareng salin nami DNS tina load
    balancer (contona,
    my-load-balancer-1234567890abcdef.elb.us-east-2.amazonaws.com).
    Tempelkeun nami DNS kana widang alamat browser wéb anu nyambung ka internét.
    Upami sadayana berpungsi, browser nampilkeun halaman standar tina
    server anjeun.

Lengkah 5: (Opsional) Pupus pangimbangan beban anjeun

Pas pangimbang beban anjeun sayogi, anjeun ditagih pikeun unggal jam atanapi
sabagean jam anu anjeun tetep jalan. Nalika anjeun henteu peryogi pangimbangan beban, anjeun tiasa
ngahapus. Pas pangimbang beban dihapus, anjeun bakal ngeureunkeun biaya pikeun éta.
Catet yén ngahapus pangimbang beban henteu mangaruhan target anu kadaptar sareng
pangimbang beban. Contona, instansi EC2 anjeun terus jalan. Pikeun mupus load balancer Anjeun

  1. Buka konsol Amazon EC2 di
    https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Load Balancers .
  3. Pilih load balancer tur pilih Actions ,
    Delete .
  4. Nalika dipenta pikeun konfirmasi, pilih Sumuhun,
    Pupus
    .

Turutan prosedur dina dokuméntasi Elastis Load Balancing pikeun nyieun balancer beban sareng
grup target. Skip léngkah pikeun ngadaptar instansi Amazon EC2 Anjeun. Amazon EC2 Auto Scaling otomatis
ngurus pendaptaran (jeung deregistering) instansi. Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali
Ngamimitian kalawan Elastic Load Balancing dina Elastic Load Balancing Guide . Alternatipna, upami anjeun hoyong ngadamel Application Load Balancer atanapi Network Load Balancer, anjeun teu kedah ngadamel
load balancer sareng target group ayeuna. Anjeun tiasa nyiptakeun sareng ngagantelkeun Balancer Beban Aplikasi atanapi Balancer Beban Jaringan énggal tina
konsol Amazon EC2 Auto Scaling. Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali Konpigurasikeun hiji Aplikasi Balancer Beban atawa Network Beban Balancer ti
Amazon EC2 Auto Scaling konsol. Pikeun ngagantelkeun pangimbang beban ka grup Skala Otomatis anjeun, pastikeun heula anjeun parantos nyumponan
sarat ieu:

  • Pengimbang beban sareng grup targetna kedah aya dina VPC anu sami sareng di
    Wewengkon anu sami sareng grup Skala Otomatis anjeun.
  • Grup udagan kedah netepkeun jinis udagan instance. Anjeun
    teu tiasa nangtukeun jinis target ipnalika nganggo grup Skala Otomatis.
  • Grup kaamanan pikeun témplat peluncuran anjeun atanapi konfigurasi peluncuran kedah
    disetél pikeun ngamungkinkeun lalu lintas ti pangimbang beban ngahontal grup Skala Otomatis anjeun. Aturan
    anu disarankeun gumantung kana jinis pangimbang beban sareng jinis tonggong
    anu dianggo ku pangimbang beban. Contona, pikeun lalulintas ruteu ka web server, ngidinan
    aksés HTTP inbound on port 80 ti load balancer.
  • Nalika nyebarkeun alat virtual di tukangeun Gateway Load Balancer, Amazon Machine Image
    (AMI) kedah netepkeun ID AMI anu ngadukung protokol GENEVE pikeun ngamungkinkeun
    grup Skala Otomatis pikeun tukeur lalu lintas sareng Gateway Load Balancer. Oge, grup kaamanan nu
    Anjeun tangtukeun dina citakan peluncuran atawa konfigurasi peluncuran kudu ngidinan
    lalulintas UDP dina port 6081.

Sateuacan ngijinkeun grup Skala Otomatis anjeun ngagunakeun hasil pamariksaan kaséhatan Elastic Load Balancing pikeun
nangtukeun kaséhatan hiji instansi, pastikeun anjeun parantos nyumponan
prasyarat tambahan ieu:

  • Grup kaamanan nu tangtukeun dina citakan peluncuran atawa
    konfigurasi peluncuran kudu ngidinan aksés ti balancer beban dina port bener pikeun
    Elastis Beban Balancing nedunan cék kaséhatan na. Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali Tambahkeun Elastis Load Balancing cék kaséhatan ka grup Auto Scaling
    .

Upami anjeun gaduh skrip bootstrapping anu peryogi sababaraha waktos kanggo réngsé, anjeun tiasa
sacara opsional nambihan hook siklus kahirupan peluncuran ka grup Skala Otomatis anjeun pikeun ngalambatkeun instansi tina
kadaptar di tukangeun balancer beban sateuacan skrip bootstrap anjeun parantos
réngsé sareng aplikasi dina instansi parantos siap. pikeun nampa
lalulintas. Anjeun teu tiasa nambihan hook siklus hirup nalika anjeun mimitina nyiptakeun grup Skala Otomatis dina
konsol Skala Otomatis Amazon EC2. Anjeun tiasa nambahkeun hook lifecycle sanggeus grup dijieun. Kanggo
inpo nu leuwih lengkep, tingali Amazon EC2 Auto Scaling lifecycle hooks. Tutorial ieu nyayogikeun perkenalan langsung kana Application Load Balancers ngaliwatan AWS Management Console,
antarbeungeut basis wéb. Pikeun nyieun Balancer Beban Aplikasi munggaran anjeun, lengkepan léngkah-léngkah ieu. tugas

  • Sateuacan Anjeun ngamimitian
  • Lengkah 1: Konpigurasikeun grup target anjeun
  • Lengkah 2: Pilih jinis pangimbang beban
  • Lengkah 3: Konpigurasikeun kasaimbangan beban
    sareng pangdéngé anjeun
  • Lengkah 4: Uji kasaimbangan beban anjeun
  • Lengkah 5: (Opsional) Pupus pangimbangan beban anjeun

Pikeun demo ngeunaan konfigurasi beban balancer umum, tingali demo Elastis Load Balancing.

Sateuacan Anjeun ngamimitian

  • Mutuskeun mana dua Zona Kasadiaan nu bakal Anjeun pake pikeun instansi EC2 Anjeun.
    Konpigurasikeun awan pribadi virtual anjeun (VPC) sareng sahenteuna hiji subnet umum dina
    unggal Zona Kasadiaan ieu. Subnet umum ieu dianggo pikeun ngonpigurasikeun
    kasaimbangan beban. Anjeun tiasa ngajalankeun instansi EC2 anjeun dina subnet séjén tina
    Zona Kasadiaan ieu.
  • Jalankeun sahenteuna hiji instansi EC2 dina unggal Zona Kasadiaan. Pastikeun masang
    pangladén wéb, sapertos Apache atanapi Internet Information Services (IIS), dina unggal
    conto EC2. Pastikeun yén grup kaamanan pikeun instansi ieu ngidinan aksés HTTP
    dina port 80.

Lengkah 1: Konpigurasikeun grup target anjeun

Jieun grup udagan, nu dipaké dina pamundut routing. Aturan standar pikeun
rute pangdéngé anjeun nyuhunkeun ka target anu kadaptar dina grup target ieu. The load
balancer mariksa kaséhatan udagan dina grup udagan ieu nganggo setélan pamariksaan kaséhatan anu
ditetepkeun pikeun grup target. Pikeun ngonpigurasikeun grup target anjeun

  1. Buka konsol Amazon EC2 di
    https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Target Grup .
  3. Pilih Jieun grup sasaran .
  4. Dina Konfigurasi Dasar , jaga jinis Target
    salaku conto.
  5. Pikeun Ngaran grup udagan , asupkeun ngaran pikeun grup udagan anyar
    .
  6. Tetep protokol standar ( HTTP ) jeung port
    ( 80 ).
  7. Pilih VPC anu ngandung instansi anjeun. Tetep
    versi protokol salaku HTTP1 .
  8. Pikeun pamariksaan Kaséhatan , jaga setélan standar.
  9. Pilih Salajengna .
  10. Dina kaca target ngadaptar , ngalengkepan
    léngkah di handap ieu. Ieu mangrupikeun léngkah pilihan pikeun nyiptakeun kasaimbangan beban. Nanging, anjeun
    kedah ngadaptarkeun udagan ieu upami anjeun hoyong nguji kasaimbangan beban anjeun sareng mastikeun yén
    éta nuju jalankeun lalu lintas ka target ieu.
    1. Pikeun instansi sadia , pilih hiji atawa leuwih
      instansi.
    2. Tetep port standar 80, teras pilih Kalebet salaku pending
      di handap
      .
  11. Pilih Jieun grup sasaran .

Lengkah 2: Pilih jinis pangimbang beban

Balancing Beban elastis ngadukung sababaraha jinis pangimbangan beban. Pikeun tutorial ieu, anjeun nyiptakeun
Balancer Beban Aplikasi. Pikeun nyieun hiji Aplikasi Load Balancer

  1. Buka konsol Amazon EC2 di
    https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina bar navigasi, pilih Wewengkon pikeun pangimbang beban anjeun. Pastikeun pikeun
    milih Wewengkon anu sami anu anjeun anggo pikeun instansi EC2 anjeun.
  3. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Load Balancers .
  4. Pilih Jieun Load Balancer .
  5. Pikeun Application Load Balancer , pilih Jieun .

Lengkah 3: Konpigurasikeun kasaimbangan beban
sareng pangdéngé anjeun

Pikeun nyieun hiji Application Load Balancer, Anjeun mimitina kudu nyadiakeun inpo konfigurasi dasar pikeun
load balancer Anjeun, saperti ngaran, skéma, jeung tipe alamat IP. Teras, anjeun nyayogikeun
inpormasi ngeunaan jaringan anjeun, sareng hiji atanapi langkung pamirsa. Pangdéngé nyaéta prosés anu
mariksa paménta sambungan. Hal ieu ngonpigurasi sareng protokol sareng port pikeun
sambungan ti klien ka balancer beban. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal
protokol sareng palabuhan anu dirojong, tingali Konfigurasi Listener. Pikeun ngonpigurasikeun kasaimbangan beban sareng pangdéngé anjeun

  1. Pikeun ngaran Load balancer , asupkeun ngaran pikeun load
    balancer Anjeun. Contona, my-alb.
  2. Pikeun Skéma sareng jinis alamat IP , jaga
    nilai standar.
  3. Pikeun pemetaan Jaringan , pilih VPC anu anjeun pake pikeun
    instansi EC2 anjeun. Pilih sahenteuna dua Zona Kasadiaan sareng hiji subnet per
    zona. Pikeun unggal Zona Kasadiaan anu anjeun biasa ngajalankeun instansi EC2 anjeun,
    pilih Zona Kasadiaan teras pilih hiji subnet umum pikeun
    Zona Kasadiaan éta.
  4. Pikeun grup Kaamanan , tetep standar. Ieu mangrupikeun
    grup kaamanan standar anu diciptakeun ku konsol pikeun penyeimbang beban
    atas nama anjeun. Éta kalebet aturan anu ngamungkinkeun éta pikeun komunikasi sareng target anu kadaptar
    dina palabuhan pangdéngé sareng palabuhan pamariksaan kaséhatan.
  5. Pikeun Listeners sareng routing , jaga protokol sareng
    port standar, teras pilih grup target anjeun tina daptar. Ieu ngonpigurasikeun pangdéngé
    anu nampi lalu lintas HTTP dina port 80 sareng neraskeun lalu lintas ka grup target anu dipilih
    sacara standar. Pikeun tutorial ieu, anjeun henteu nyiptakeun
    pangdéngé HTTPS.
  6. Pikeun aksi Default , pilih grup udagan nu Anjeun
    jieun tur didaptarkeun dina Lengkah 1: Konpigurasikeun grup target Anjeun.
  7. (Opsional) Tambahkeun tag pikeun ngagolongkeun kasaimbangan beban anjeun. Konci tag kedah unik
    pikeun tiap balancer beban. Karakter anu diidinan nyaéta hurup, spasi, angka (dina
    UTF-8), sareng karakter husus di handap ieu: + — = . _ : / @. Ulah make
    spasi ngarah atawa labuh. Nilai tag sénsitip kana hurup leutik.
  8. Pariksa konfigurasi anjeun, teras pilih Jieun load
    balancer
    . Sababaraha atribut standar diterapkeun ka
    balancer beban anjeun nalika nyiptakeun. Anjeun tiasa ningali sareng ngédit aranjeunna saatos nyiptakeun pangimbang beban
    . Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali atribut Load balancer.

Lengkah 4: Uji kasaimbangan beban anjeun

Saatos nyiptakeun pangimbang beban, pariksa yén éta ngirim lalu lintas ka
instansi EC2 anjeun. Pikeun nguji kasaimbangan beban anjeun

  1. Saatos anjeun dibere beja yén pangimbang beban anjeun parantos suksés,
    pilih Tutup .
  2. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Target Grup .
  3. Pilih grup targét nu anyar dijieun.
  4. Pilih Target sareng pariksa yén instansi anjeun parantos siap.
    Upama status hiji instansi téh initial, éta meureun alatan
    instansi éta masih dina prosés kadaptar, atawa teu lulus
    jumlah minimum pamariksaan kaséhatan pikeun dianggap cageur. Saatos status
    sahenteuna hiji conto nyaéta healthy, anjeun tiasa nguji kasaimbangan beban anjeun
    .
  5. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Load Balancers .
  6. Pilih load balancer nu nembe dijieun.
  7. Pilih Katerangan sareng salin nami DNS tina load
    balancer (contona,
    my-load-balancer-1234567890abcdef.elb.us-east-2.amazonaws.com).
    Tempelkeun nami DNS kana widang alamat browser wéb anu nyambung ka internét.
    Upami sadayana berpungsi, browser nampilkeun halaman standar tina
    server anjeun.
  8. (Opsional) Pikeun nangtukeun aturan pangdéngé tambahan, tingali Tambahkeun aturan.

Lengkah 5: (Opsional) Pupus pangimbangan beban anjeun

Pas pangimbang beban anjeun sayogi, anjeun ditagih pikeun unggal jam atanapi
sabagean jam anu anjeun tetep jalan. Nalika anjeun henteu peryogi pangimbangan beban, anjeun tiasa
ngahapus. Pas pangimbang beban dihapus, anjeun bakal ngeureunkeun biaya pikeun éta.
Catet yén ngahapus pangimbang beban henteu mangaruhan target anu kadaptar sareng
pangimbang beban. Contona, instansi EC2 anjeun terus dijalankeun sanggeus ngahapus load
balancer dijieun dina pituduh ieu. Pikeun mupus load balancer Anjeun

  1. Buka konsol Amazon EC2 di
    https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina panel navigasi, dina Load Balancing , pilih
    Load Balancers .
  3. Pilih kotak centang pikeun load balancer, pilih
    Aksi , teras pilih Pupus .
  4. Nalika dipenta pikeun konfirmasi, pilih Sumuhun,
    Pupus
    .

DipasangkeunFiled handapeun Amazon AWS. Sumber Ku: <docs.aws.amazon.com> Tutorial ieu nyayogikeun perkenalan langsung kana Application Load Balancers ngaliwatan AWS Management Console, antarbeungeut basis wéb. Pikeun nyieun Balancer Beban Aplikasi munggaran anjeun, lengkepan léngkah-léngkah ieu. tugas

  • Sateuacan Anjeun Mimitian
  • Lengkah 1: Pilih Tipe Balancer Beban
  • Lengkah 2: Konpigurasikeun Balancer Beban sareng Pangdéngé Anjeun
  • Lengkah 3: Konpigurasikeun Grup Kaamanan pikeun Balancer Beban Anjeun
  • Lengkah 4: Konpigurasikeun Grup Target Anjeun
  • Lengkah 5: Ngadaptar Target sareng Grup Target Anjeun
  • Lengkah 6: Jieun sareng Uji Balancer Beban Anjeun
  • Lengkah 7: Pupus Balancer Beban Anjeun (Opsional)

Sateuacan Anjeun Mimitian

  • Mutuskeun mana dua Zona Kasadiaan nu bakal Anjeun pake pikeun instansi EC2 Anjeun. Pastikeun yén virtual private cloud (VPC) anjeun gaduh sahanteuna hiji subnet publik dina unggal Zona Kasadiaan ieu.
  • Jalankeun sahenteuna hiji instansi EC2 dina unggal Zona Kasadiaan. Pikeun latihan ieu, anjeun tiasa nganggo subnet umum. Pastikeun masang pangladén wéb, sapertos Apache atanapi Internet Information Services (IIS), dina unggal conto EC2.
  • Pastikeun yén grup kaamanan pikeun instansi EC2 anjeun ngamungkinkeun aksés HTTP dina port 80. Pikeun nguji pangladén wéb, salin nami DNS instance kana widang alamat browser wéb anu nyambung ka Internét sareng pariksa yén browser nampilkeun halaman standar. pangladén wéb.

Lengkah 1: Pilih Tipe Balancer Beban

Balancing Beban elastis ngadukung dua jinis penyeimbang beban: Balancer Beban Aplikasi sareng Balancer Beban Klasik. Pikeun tutorial ieu, anjeun nyiptakeun Balancer Beban Aplikasi. Pikeun nyieun hiji Aplikasi Load Balancer

  1. Buka konsol Amazon EC2 di https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina bar napigasi, pilih daérah pikeun pangimbangan beban anjeun. Pastikeun pikeun milih daérah anu sami anu anjeun anggo pikeun instansi EC2 anjeun.
  3. Dina panel navigasi, di handapeun LOAD BALANCING , pilih Load Balancers .
  4. Pilih Jieun Load Balancer .
  5. Pilih Application Load Balancer , teras pilih Teruskeun .

Lengkah 2: Konpigurasikeun Balancer Beban sareng Pangdéngé Anjeun

Dina kaca Konpigurasikeun Balancer Beban , ngalengkepan prosedur di handap ieu. Pikeun ngonpigurasikeun kasaimbangan beban sareng pangdéngé anjeun

  1. Pikeun Ngaran , ketik ngaran pikeun load balancer Anjeun. Nami Aplikasi Load Balancer Anjeun kudu unik dina susunan Aplikasi Load Balancers pikeun wewengkon, bisa boga maksimum 32 karakter, ngan bisa ngandung karakter alfanumerik jeung hyphens, jeung kudu henteu dimimitian atawa ditungtungan ku tanda hubung.
  2. Pikeun Skéma , jaga nilai standar, nyanghareupan internét .

  1. Pikeun jinis alamat IP , pilih ipv4 upami instansi anjeun ngadukung alamat IPv4 atanapi dualstack upami aranjeunna ngadukung alamat IPv4 sareng IPv6.
  2. Pikeun Listeners , tetep standar, nu mangrupakeun pangdéngé nu narima lalulintas HTTP dina port 80.

  1. Pikeun Zona Kasadiaan , pilih VPC anu anjeun pake pikeun instansi EC2 anjeun. Pikeun unggal dua Zona Kasadiaan anu ngandung instansi EC2 anjeun, pilih Zona Kasadiaan teras pilih subnet umum pikeun Zona Kasadiaan éta.
  2. Pilih Salajengna: Konpigurasikeun Setélan Kaamanan .
  3. Pikeun tutorial ieu, anjeun henteu nganggo pangdéngé anu aman. Pilih Salajengna: Konpigurasikeun Grup Kaamanan .

Lengkah 3: Konpigurasikeun Grup Kaamanan pikeun Balancer Beban Anjeun

Grup kaamanan pikeun pangimbang beban anjeun kedah ngijinkeun komunikasi sareng target anu kadaptar dina palabuhan pangdéngé sareng palabuhan pamariksaan kaséhatan. Konsol tiasa nyiptakeun grup kaamanan pikeun penyeimbang beban anjeun atas nama anjeun, kalayan aturan anu netepkeun protokol sareng palabuhan anu leres. Catetan Upami anjeun resep, anjeun tiasa nyiptakeun sareng milih grup kaamanan anjeun nyalira. Dina kaca Konpigurasikeun Grup Kaamanan , ngalengkepan prosedur di handap ieu supados Elastic Load Balancing ngadamel grup kaamanan pikeun pangimbang beban anjeun atas nama anjeun. Pikeun ngonpigurasikeun grup kaamanan pikeun balancer beban Anjeun

  1. Pilih Jieun grup kaamanan anyar .
  2. Ketik nami sareng déskripsi pikeun grup kaamanan, atanapi jaga nami standar sareng déskripsi. Grup kaamanan anyar ieu ngandung aturan anu ngamungkinkeun lalu lintas ka port pangdéngé load balancer anu anjeun pilih dina kaca Konpigurasikeun Balancer .

  1. Pilih Salajengna: Konpigurasikeun Routing .

Lengkah 4: Konpigurasikeun Grup Target Anjeun

Jieun grup udagan, nu dipaké dina pamundut routing. Aturan standar pikeun rute pangdéngé anjeun nyuhunkeun ka target anu kadaptar dina grup target ieu. The load balancer mariksa kaséhatan udagan dina grup udagan ieu nganggo setélan pamariksaan kaséhatan anu ditetepkeun pikeun grup target. Dina kaca Konpigurasikeun Routing , ngalengkepan prosedur di handap ieu. Pikeun ngonpigurasikeun grup target anjeun

  1. Pikeun Grup target , tetep standar, Grup target anyar .
  2. Pikeun Ngaran , ketik ngaran pikeun grup target anyar.
  3. Tetep Protocol salaku HTTP sareng Port salaku 80.

Pikeun cék Kaséhatan , jaga protokol standar sareng jalur ping.

  1. Pilih Salajengna: Ngadaptar Target .

Lengkah 5: Ngadaptar Target sareng Grup Target Anjeun

Dina kaca Target ngadaptar , ngalengkepan prosedur di handap ieu. Pikeun ngadaptarkeun target sareng kelompok sasaran

  1. Pikeun instansi , pilih hiji atawa leuwih instansi.
  2. Tetep port standar, 80, tur pilih Tambahkeun ka kadaptar .

  1. Upami anjeun kedah ngahapus hiji instansi anu anjeun pilih, pikeun instansi anu kadaptar , pilih instansi teras pilih Hapus .
  2. Sawaktos Anjeun tos rengse milih instansi, pilih Next: Review .

Lengkah 6: Jieun sareng Uji Balancer Beban Anjeun

Sateuacan nyieun pangimbangan beban, pariksa setélan anu anjeun pilih. Saatos nyiptakeun pangimbang beban, pariksa yén éta ngirim lalu lintas ka instansi EC2 anjeun. Pikeun nyieun sareng nguji kasaimbangan beban anjeun

  1. Dina kaca Review , pilih Jieun .
  2. Saatos anjeun dibere beja yén pangimbang beban anjeun parantos suksés, pilih Tutup .
  3. Dina panel navigasi, di handapeun LOAD BALANCING , pilih Target Groups .
  4. Pilih grup targét nu anyar dijieun.
  5. Dina tab Targets , pariksa yen instansi anjeun geus siap. Lamun status hiji instansi téh awal, éta meureun alatan instansi masih dina prosés kadaptar, atawa teu lulus jumlah minimum cék kaséhatan pikeun dianggap cageur. Saatos status sahenteuna hiji conto séhat, anjeun tiasa nguji kasaimbangan beban anjeun.
  6. Dina panel navigasi, di handapeun LOAD BALANCING , pilih Load Balancers .
  7. Dina tab Katerangan , salin nami DNS tina load balancer (contona, my-load-balancer-1234567890.us-west-2.elb.amazonaws.com). Tempelkeun nami DNS kana widang alamat browser wéb anu nyambung ka Internét. Upami sadayana berpungsi, browser nampilkeun halaman standar tina server anjeun.

Lengkah 7: Pupus Balancer Beban Anjeun (Opsional)

Pas pangimbang beban anjeun sayogi, anjeun ditagih pikeun unggal jam atanapi sabagean jam anu anjeun tetep jalan. Nalika anjeun henteu peryogi pangimbangan beban, anjeun tiasa ngahapus. Pas pangimbang beban dihapus, anjeun bakal ngeureunkeun biaya pikeun éta. Catet yén ngahapus pangimbang beban henteu mangaruhan target anu kadaptar sareng pangimbang beban. Contona, instansi EC2 anjeun terus jalan. Pikeun mupus load balancer Anjeun

  1. Buka konsol Amazon EC2 di https://console.aws.amazon.com/ec2/.
  2. Dina panel navigasi, di handapeun LOAD BALANCING , pilih Load Balancers .
  3. Pilih load balancer, terus pilih Actions , Delete .
  4. Nalika dipenta pikeun konfirmasi, pilih Sumuhun, Pupus .

Pikeun Janten AWS Certified mangga Parios tautan ieu ; Ogé diterbitkeun dina Medium. Koméntar ditutup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *