Suspecting yén sobat mengembang bisa jadi bagian Siamese? Tempo kumaha boga piaraan ngalaman ngobrol ngeunaan patarosan: «Naha ucing kuring bagian Siamese?». Sacara umum, kolot ucing di sakumna dunya henteu merhatikeun pisan kana breed piaraanna. Salami anjeun mikaresep pendamping ucing anjeun, naha ganggu nyéépkeun waktos pikeun nganalisa kolam renang gen na, sanés? Kitu cenah, sababaraha urang masih hoyong diajar langkung seueur ngeunaan kasang tukang ucing anu dipiara. Mertimbangkeun kanyataan yén Siamese mangrupakeun breed ucing populér, “Naha ucing kuring bagian Siamese ?” mangrupikeun patarosan anu sering ditaroskeun ku naroskeun ka pamilik piaraan. Janten aya cara anu saé pikeun ngaidentipikasi ucing anu ngagaduhan karuhun Siam? Bisi anjeun kabetot dina nangtukeun asal ucing pikaresepeun anjeun, anjeun datang ka tempat katuhu. Tulisan ieu tiasa nunjukkeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah émut ngeunaan ucing Siam sareng metode pikeun ngadeteksi éta. Gemblengna, sanggeus generasi jeung generasi beternak campuran, ucing modern boga ciri tina breeds béda nu ngalengkepan usaha idéntifikasi. Nanging, upami anjeun tiasa ngartos masalah dasar, anjeun tiasa ngajawab ” Naha ucing kuring bagian Siam ?” patarosan. Pariksa inpormasi di handap ieu pikeun nyugemakeun rasa panasaran anjeun.

Siamese: Ihtisar Breed

Sateuacan urang angkat ka ” Naha ucing kuring bagian Siam ?” patarosan, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nyandak katingal alus dina breed munggaran. Beuki anjeun terang ngeunaan ucing Siam, langkung gampang anjeun tiasa ngalacak turunanana diantara ucing tina breeds sanés. Diturunkeun tina ucing Wichien Maat, hiji breed ucing asal Thailand, ucing Siamese dipikawanoh di sakuliah dunya pikeun kaasih, kecerdasan sarta playfulness maranéhanana. Ucing dina breed resep neangan kaluar manusa pikeun cuddle sarta Sajaba, maranéhna sosialisasi jeung ucing séjén cukup ogé. Kanyataanna, ucing Siamese aktip ngawangun beungkeut kuat kalawan mahluk séjén di sabudeureun éta naha maranéhna condong ngalaman depresi lamun ditinggalkeun sorangan. Kusabab éta, disarankeun pikeun ngagaleuh ucing Siam dina pasangan supados aranjeunna tiasa tetep perusahaan. Kiwari, aya 2 kelompok ucing Siam: Klasik sareng Modern. Grup klasik salajengna diwangun ku 3 variétas béda: Applehead, Old-gaya na Klasik bari grup Modern ngandung ukur 1: Wedgehead. Mimitina, Klasik mangrupikeun hiji-hijina grup dina breed tapi ku popularitas ucing Siamese ningkat, aya tungtutan pikeun tampilan anu langkung ramping. Ku alatan éta, jalma dipigawé beternak selektif jeung hasil tina prosés nyaéta grup Modern. Duanana grup asalna ti karuhun jauh sarua tapi kiwari, aranjeunna unik sub-breeds. Dina hal harepan hirup, ucing Siam ngagaduhan tingkat mortalitas anu kawilang luhur dibandingkeun sareng breeds ucing sanés. Biasana, rata-rata ucing tiasa hirup antara 10 sareng 12,5 taun. Scooter, ucing Siamese anu nyepeng rekor dunya pikeun ucing jalu pangkolotna, maot dina yuswa 30. Panyebab umum maot dina breed kaasup neoplasms, kasakit saluran kemih, atrofi retina progresif,… Hiji masalah anu ogé nempatkeun ucing Siamese. résiko nyaéta kurangna tapetum lucidum, struktur penting nu amplifies lampu taram dina panon. Parios kami pikeun pituduh kaséhatan ucing anu langkung rinci!

Ngidentipikasi Tret Siamese: Métode sadia

Ngidentipikasi Tret Siamese: Métode sadia

Ngalaksanakeun Tés Katurunan Ucing

Hoyong kéngingkeun jawaban anu tiasa dipercaya pikeun ” Naha ucing kuring bagian Siam ?” patarosan tur boga sababaraha duit luang? Dina hal éta, disarankeun pisan anjeun milarian tempat anu tiasa ngalaksanakeun tés katurunan ucing. Pikeun ngajelaskeun sacara jelas, tés bakal ngabandingkeun profil genetik piaraan anjeun sareng pangkalan data anu nyimpen profil tina breeds ucing anu béda. Sanaos aya kamungkinan luhur yén profil ucing anjeun unik, éta bakal ngabagi sababaraha varian DNA sareng breeds anu tangtu. Hasil tés kedah anjeun upami ucing anjeun bagian Siam atanapi henteu. Ngeunaan katepatan, tés katurunan ucing ngagaduhan tingkat akurasi anu luhur (luhureun 90%) janten anjeun teu kedah hariwang di dieu. Anjeun kudu mayar jumlah considerable duit pikeun tés sanajan kitu métode téh jauh ti ekonomis.

Assess Awak Ucing / Paripolah

Pikeun jalma anu ngagaduhan kaayaan kauangan anu ketat, cara anu paling wijaksana pikeun ngaidentipikasi breed ucing nyaéta pikeun meunteun awak sareng paripolahna. Henteu kedah disebatkeun, hasil tina metodena henteu pas sapertos tés katurunan ucing anu saleresna tapi éta langkung saé tibatan nanaon.

  • Wangun Ucing

Kusabab sababaraha ucing Siamese asalna jawa pikeun ngahontal fitur husus, glance gancang dina bentuk piaraan Anjeun bisa nembongkeun kalungguhan mangpaat. Sacara umum, ucing Siam modern boga awak ramping, sudut jeung rada rangka salian beuheung rada ipis. Ti katingal mimiti, ucing dina grup Modern sigana elegan nu mindeng earns aranjeunna hormat tinggi dina nempokeun ucing. Di sisi séjén, ucing Siamese Klasik téh comparatively «kandel» ti counterparts Modern maranéhanana di sagala rupa tempat: beuheung, buntut, anggota awak,… Perhatikeun béda ieu.

  • Lambang Ucing

Biasana, ucing Siamese gaduh jaket bodas sareng bintik-bintik poék dina raray, ceuli, buntut,… Tapi, pembibitan campuran anu éksténsif parantos ngenalkeun sababaraha pola anu rada hésé pikeun dilacak. Ieu sababaraha varian umum anu anjeun kedah émut. Pola anu disayogikeun aya dina duanana kelompok ucing Siam.

  • Seal Point Ucing Siamese: Patch jaket poék / coklat
  • Coklat Titik Siamese Ucing: The patch jaket nu coklat lampu
  • Ucing Siam Blue Point: Patch jas abu/biru
  • Ucing Siam Lilac Point: Patch jas anu hampang / kulawu
  • Watek Ucing

Jalma nganggap ucing Siam salaku extroverts: ucing dina breed condong nongkrong di sabudeureun juragan maranéhanana sarta ucing séjén. Upami ucing anjeun bagian Siam, éta kamungkinan pisan bakal nyéépkeun waktos linggih dina pangkonan anjeun teras nalika wengi sumping, éta kedah bobo caket ranjang anjeun. Kusabab ucing Siam mangrupikeun piaraan anu panasaran, aranjeunna sering nuturkeun anjeun ka sakumna bumi supados terang naon anu aya dina anu gaduhna. Sajaba ti éta, ucing Siamese ngarasakeun kagiatan fisik jadi lamun ucing anjeun resep maén fetch, nyapek cocooan jeung ngudag laser pointers, éta bisa boga karuhun Siamese. Siamese mangrupikeun ucing anu panjang sareng elegan. Awakna panjang, beuheungna panjang, suku jeung buntutna panjang. breed ieu ukuran sedeng tapi nicely muscled. Siam nyaéta ucing anu ekstrim. Sirahna segitiga panjang. Ceuli jangkung dipasang dina sirah janten tuluyan tina segitiga ieu. Irungna panjang tur lempeng. Suku nu panjang tur ramping. Buntutna panjang tur tapers ka hiji titik. Panon bentukna almond sareng biru caang. Jas Siam pondok, herang sareng caket kana awak. Kaéndahan ucing Siam nyaéta penampilan awakna ramping, panon biru sareng kontrasna antara warna awak sareng warna anu langkung poék tina tungtung. Kontras ieu disebut pangwatesan warna, atawa, leuwih ilahar, nunjuk. Warna bulu dina ceuli, buntut jeung suku béda jeung warna awak, sarta warna darker ieu laun blends kana warna torek awak. Beungeut ogé nunjukkeun topéng tina warna titik anu langkung jero anu sami. Topeng nutupan beungeut, ngurilingan panon jeung nutupan hampang kumis. Topeng langkung alit dina anak ucing sareng laun-laun ningkat nalika anjeunna tumuwuh.

Kapribadian:

Ucing Siam henteu ngan geulis, tapi ogé pohara calakan. Manehna bisa dilatih leumpang dina kalungguhan. Kacerdasan ieu henteu hartosna, kumaha ogé, yén anjeunna tiasa dilatih pikeun ngalakukeun sadayana anu anjeun pikahoyong. Kawas kalolobaan breeds kacida calakan séjén, Siamese boga kahayang sorangan. Siam nyaéta ucing anu mikaasih sareng ngabutuhkeun indungna janten bakti ka dirina sapertos anjeunna ka indungna. Indungna kedah kaasih ka Siam sareng nyéépkeun waktos maén sareng anjeunna.

Hirup Jeung:

Kalayan awakna anu panjang sareng otot, paningkatan beurat bakal gancang ditingali dina basa Siam. Siam némbongkeun beuteung pot sanggeus indulging dina hiji poé leuwih-dahar. Nutrisi kedah dikontrol sacara saksama. Suku anu panjang sareng langsing henteu didamel pikeun nahan awak anu gendut. Siamese mangrupakeun jumpers hébat sarta jangkung cinta, jadi perches jeung tangkal ucing kudu disadiakeun. Urang Siam resep maén sareng ngahargaan cocooan di sabudeureun bumi pikeun karesepna. Sanaos jaketna peryogi sakedik perawatan, urang Siam condong ngahubungkeun nyikat sareng sayang sareng bakal resep nyéépkeun waktos diurus. Siamese, sakumaha elegan sakumaha anjeunna katingali, tiasa janten ucing pangkuan. Manehna pisan kaasih sarta bakal bobo gigireun indungna.

Riwayat:

Siamese anu éndah nyaéta ucing kuil legendaris Raja Siam. Ucing-ucing éta henteu ngan ukur dihargaan ku raja kusabab kaéndahanana anu endah, tapi ogé dianggo salaku ucing penjaga. Siam bakal bertengger dina kolom jangkung sabudeureun tahta raja. Lamun aya anu ngancam raja, ucing bakal luncat turun tina pilar kana individu. Antara ukuran Siam, kakuatan maranéhanana jeung kamampuhan maranéhna pikeun luncat ka handap ti jangkungna, maranéhna bakal nabrak jalma ka lantai. Upami diperlukeun, aranjeunna bakal ngeruk beungeut jalma anu nyangka anjeunna tiasa ngarugikeun Raja Siam. Teu aya anu terang upami legenda ieu leres, tapi ucing anu ditingali ku naturalis sareng penjelajah Jerman Peter Simon Pallas tiasa janten Siam. Ucing ieu kacatet dina laporan Pallas ngeunaan eksplorasi Laut Kaspia dina taun 1700-an. Pallas digambarkeun dirina salaku ngabogaan «ceuli, paws jeung buntut … rada hideung. Ukuranna sedeng, sukuna rada leutik tibatan ucing biasa sareng sirahna langkung panjang nuju irung.” Ucing Siam anu munggaran di Éropa mangrupikeun hadiah ti Raja Siam ka konsulat jenderal Inggris di Bangkok dina ahir taun 1800-an. Ucing Siam anu munggaran dina fancy ucing barat dingaranan Pho sareng Mia. Aranjeunna pasangan beternak dibawa ka Inggris dina 1884 ku Owen Gould. Anak ucing ti Pho jeung Mia dipamerkeun ku adina Tuan Gould dina acara London anu diayakeun di Crystal Palace taun 1885. Ucing Siam munggaran di Amérika Sarikat ogé mangrupa hadiah ti Raja Siam ka babaturan. Dina ahir 1890-an jeung awal 1900-an, ucing Siam diimpor ka Amérika Kalér ti Inggris, Perancis, Jepang, jeung Siam. Urang Siam tetep rada langka dugi saatos Perang Dunya II, nalika aranjeunna gancang janten nomer hiji dina hal pendaptaran. Salaku Amazon Associate I earns tina purchases qualifying. Éta hésé henteu perhatikeun penampilan anu pikaresepeun tina ucing Siam. Sanaos aranjeunna ayeuna mangrupikeun breed ucing somah anu langkung umum, ucing Siamese masih ngagaduhan tampilan anu aheng ti karuhunna. Upami anjeun perhatikeun ucing anjeun mirip sareng breed anu keuna, anjeun tiasa heran kumaha anjeun tiasa terang upami ucing anjeun ngagaduhan katurunan Siam. Janten anjeun heran kumaha carana terang upami ucing anjeun bagian tina Siam? Ucing Siamese bisa dicirikeun ku panon biru maranéhanana, sirah nunjuk, jeung bulu titik warna. Ceulina ageung sareng bentukna segitiga. Anak ucing Siamese tiasa diidentifikasi ku ngawarnaan bodas sareng robih warna nalika umurna. Ucing ogé bisa diidentifikasi ngaliwatan analisis DNA. Ngabejaan lamun ucing anjeun bagian Siam nyaéta prosés bener teleb. Éta kalebet nganalisa kumaha penampilan ucing anjeun, kabiasaanna, sareng seueur deui. Dina pituduh ieu, urang bakal ngarecah unggal aspék ngaidentipikasi ucing Siam ku kituna anjeun tiasa terang upami ucing anjeun ngagaduhan sababaraha turunan. Kabetot dina pariksa kaluar kotak litter pangalusna pikeun ucing? Anjeun tiasa mendakanana ku ngaklik di dieu #ad

Naon Ciri Fisik Ucing Siam

Ciri nomer hiji anu kedah dipilarian dina ucing anjeun nyaéta panon biru caang. Jalma-jalma parantos kagum turun-tumurun ngeunaan panon ucing Siam, anu mangrupikeun salah sahiji fitur anu paling jelas. Warna panon ucing Siam dibasajankeun ti biru torek nepi ka ampir warna biru laut poék, tapi paduli sahadé, panon maranéhanana baris nangtung kaluar. Salian warna panon, ucing Siamese tradisional boga panon almond-ngawangun sarta ilaharna boga raray raray. Dina ucing sawawa, néangan awak lampu-warna. Ucing Siam biasana gaduh bulu bodas atanapi kulawu sareng paws sareng ceulina warna poék. Istilah pikeun ngawarnaan ieu disebut ngawarnaan titik). Upami ucing anjeun henteu gaduh bulu anu langkung hampang sareng ciri-ciri aksen anu langkung poék, éta sigana sanés Siam. Ayeuna, aya dua variétas béda tina breed ucing Siamese: tradisional jeung modern. Bagéan tradisional breed éta katingalina langkung aheng, sabab langkung mirip sareng karuhun urang. Aranjeunna skinnier sarta boga huluna triangular pisan tangtu. Siamese modéren gaduh tampilan anu langkung lemes, langkung buleud. The Siamese modern masih kudu boga panon almond biru jero tur coloration titik tapi bakal kirang sudut dina penampilan. Janten, upami ucing anjeun gaduh panon héjo atanapi coklat, kamungkinan henteu aya jejak Siam dina DNAna. Kanggo sabagéan ageung jalma, ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun kéngingkeun jawaban ngeunaan ucing naon anu anjeun gaduh tanpa kedah teuleum teuing kana fitur-fitur sanésna.

Sabaraha Ucing Siamese

Sajauh beuratna, ucing Siam biasana beuratna antara 8-12 pon. Ieu nempatkeun aranjeunna dina rentang median pikeun breeds ucing. Lamun manggihan yén ucing anjeun dina sisi badag, maranéhna bisa mibanda sababaraha ngambah Siamese dina DNA maranéhna. Ayeuna, ucing Siamese bisa kasampak leuwih leutik batan ucing séjén sawaréh sabab teu kasampak sakumaha mengembang sakumaha breeds ucing séjén. Salah sahiji alesan anu langkung praktis jalma katarik kana breed Siam nyaéta aranjeunna gaduh bulu anu langkung pondok, sareng salaku hasilna, aranjeunna condong ngirangan pisan dibandingkeun sareng breed ucing anu sanés. Warta anu saé nyaéta kusabab ucing Siamese gaduh bulu anu kirang, aranjeunna peryogi sakedik sikat. Ieu sanes breed anu ngabutuhkeun sering perjalanan ka groomers. Awak ucing Siam biasana rada ipis, sareng lemes nalika leumpang atanapi gerak. The Siamese breed ogé dipikawanoh pikeun mibanda ceking, suku panjang. Ucing anu ngagaduhan katurunan Siam sigana langkung jangkung tibatan ras ucing sanés kusabab sukuna anu panjang.

Naha Ucing Siam mangrupikeun breed langka

Rakan ucing Siam asalna ti jaman baheula, antara abad ka-14 sareng ka-18 di daérah anu ayeuna katelah nagara Thailand. Asalna, ucing Siam dianggap breed ucing aristocratic sabab lolobana dipiboga ku royalti dina waktu éta. Salila sababaraha dasawarsa, bangsawan karajaan anu gaduh ucing Siam mimiti masihan aranjeunna salaku hadiah nalika dagang sareng nagara-nagara sanés, sareng urang sunda janten langkung umum di dunya. Di dunya modern urang, ucing Siamese purebred henteu deui dianggap breed ucing langka. Sanaos aranjeunna henteu sadayana janten ucing Siamese 100% purebred, breed ieu dianggap 12 breed ucing pang populerna di Amérika Serikat. Aya ngan jadi loba cinta ngeunaan felines amis; teu hese ningali naha maranéhna pangkat jadi kacida!

Kumaha Ngidentipikasi Naha Anak ucing mangrupikeun Siam

Upami anjeun ngadopsi anak ucing ti leuleutik, anjeun bakal gancang mendakan éta henteu gampang pikeun terang naon breed éta langsung. Ucing anu langkung dewasa, ningali warna buluna mangrupikeun cara anu saé pikeun gancang nangtukeun naha aya kamungkinan ucing anjeun Siam. Nanging, ningali warna bulu anak ucing anjeun moal tiasa dianggo, sabab ucing Siamese murni henteu dilahirkeun kalayan ngawarnaan anu bakal aya dina kahirupan. Orok ucing Siamese sadayana dilahirkeun ku ngawarnaan bodas murni. Teu dugi aranjeunna mimiti janten langkung kolot yén aranjeunna mimiti ngembangkeun bintik poék dina raray sareng paws. Hiji-hijina fitur fisik anu tetep sami ti lahir nyaéta panon biru caang. Ucing Siam ngagaduhan énzim anu sénsitip kana suhu anu nyababkeun warna anu langkung poék muncul dina bagian awak anu langkung tiis, sedengkeun bulu bodas tetep aya dina bagian awak anu langkung haneut. Ku alatan éta, ngawarnaan ucing Siam anjeun bisa jadi béda-béda gumantung kana iklim tempat anjeun cicing. Suhu hirup ucing anjeun mangaruhan naon warna buluna robah jadi beuki kolot.

Naon Kapribadian Ucing Siam

Ucing Siamese dipikawanoh ngabogaan kapribadian badag. Ciri anu paling béda tina kapribadianna nyaéta kumaha cerewet aranjeunna. Ucing Siam resep ngobrol! Siamese rada vokal sareng sering ngeong. Diajar langkung seueur ngeunaan kunaon ucing Siamese vokal di dieu. Ieu sering masihan terang ka juragan nalika aranjeunna hoyong tuangeun atanapi waktos maén. Pamilik ucing Siamese nyarios yén breed éta super komunikatif sareng sok nyobian nyarioskeun naon anu dipikahoyong! Ucing Siamese gaduh kapribadian anu ageung sahingga sering tiasa janten pangropéa anu luhur sareng moody. Éta sato anu sénsitip sareng tiasa kesel nalika aranjeunna henteu jalan. Ucing Siam mangrupikeun salah sahiji breed ucing énergi anu langkung luhur, janten penting pikeun mastikeun yén aranjeunna nampi perhatian sareng kagiatan anu diperyogikeun. Nalika aranjeunna ngarasa kaeusi dina waktos maén sareng seueur perhatian hiji-hiji, aranjeunna kirang kamungkinan kana kasulitan atanapi nunjukkeun paripolah moodier na.

Naha Ucing Siam Akur Jeung Jalma Lain

Naha anjeun ucing Siam mikaresep aya di sabudeureun jalma sanés bakal gumantung kana kumaha sosialisasi piaraan anjeun salami hirupna. Bari sababaraha ucing teu ngamekarkeun kantétan deukeut ngan boga maranéhanana atawa kulawarga saharita, éta teu reflective sakabéh breed. Sacara umum, ucing Siam sanes breed ucing malu. Ucing Siam anjeun sigana moal lumpat sareng nyumput handapeun ranjang nalika anjeun ngagaduhan tamu. Sabalikna. Aranjeunna ucing pisan sosial jeung jalma-berorientasi. Ucing Siam mangrupikeun sato pendamping anu saé kusabab aranjeunna ngan ukur hoyong janten tempat jalma-jalma. Aranjeunna baris nuturkeun anjeun sabudeureun imah anjeun ti kamar ka kamar pikeun mastikeun aranjeunna salawasna bagian tina aktivitas naon anu lumangsung.

Naha Ucing Siam Akur Jeung Sato lianna

Ucing Siam ogé akur pisan sareng ucing sanés. Aranjeunna biasana mangrupa breed amiable sarta bakal maén babarengan nicely lamun anjeun boga ucing séjén di imah anjeun. Aranjeunna mikaresep stimulasi gaduh babaturan. Upami ucing anjeun ngagaduhan katurunan ucing Siam dina silsilahna, anjeun kamungkinan bakal tiasa terang éta gancang. Breed Siamese gaduh ciri anu béda-béda dina penampilan fisik sareng kapribadian anu sesah dileungitkeun!

Ngaran abdi James, sarta wilujeng sumping di FAQCats! Marengan tim pamilik ucing kami, peminat piaraan ahli, sareng profésional piaraan, kami tujuanana pikeun nyerat kontén anu ngabantosan sareng pikaresepeun ngeunaan ucing. Di FAQCats kami narékahan pikeun nyayogikeun eusi anu akurat sareng pikaresepeun pikeun dibaca. Tim kami nyerat ngeunaan sadayana anu aya hubunganana sareng ucing; malah paling kompleks topik. Ngaliwatan panalungtikan éksténsif jeung miara babaturan bulu urang sorangan, urang geus bisa nyadiakeun hal nu boga ucing di sakuliah dunya bakal cinta. Tingali sabudeureun, sarta ninggalkeun kami eupan balik iraha wae! Kumaha Ngabejaan Upami Ucing Anjeun Bagian Siam Naha anjeun kantos naroskeun naha sobat bulu anjeun gaduh bulu titik warna, vokal luar biasa sareng gaduh sora anu rendah? Kasempetan, ucing padumuk anjeun tiasa janten bagian tina Siam! breed ieu mangrupa breed heubeul nu asalna ti Thailand nu saméméhna katelah Siam. Breed Siam geus dipikawanoh pikeun ciri has na kayaning awak ramping jeung panon biru. Tapi sanajan salah sahiji fitur ieu leungit, meureun aya kénéh kasempetan yén feline anjeun bagian Siamese. Ieu sababaraha cara pikeun ngabéjaan yén ucing anjeun bagian tina Siam:

1. Pariksa tipe awak jeung fitur ucing Anjeun.

Ucing Siamese boga beuheung ipis, elongated jeung awak langsing jeung sudut. Aranjeunna gaduh irung lempeng, huluna ngawangun segitiga sareng suku ramping. breed ieu ogé boga Ceuli badag tur lega basis jeung buntut panjang-tapered. Sanajan kitu, aya slight variasi lamun datang ka tipe awak sarta fitur breed ieu sabab asalna di tilu jenis. Ucing ieu dianggap leutik nepi ka sedeng-ukuran jeung bisa tumuwuh nepi ka badag nepi ka 10 inci jangkung. Panjang awakna nyaéta 11,5 dugi ka 14 inci sareng beuratna sakitar dalapan dugi ka 10 pon. Ieu mangrupikeun tilu jinis breed ieu:

Siam tradisional

Jenis ieu ngagaduhan tampilan asli tina breed sareng langsung diimpor ti Thailand. Éta leuwih badag batan ucing Siamese lianna. Ucing ieu huluna buleud jeung apel, panonna leuwih buleud sarta kurang vokal dibandingkeun jeung tipe séjén.

klasik heubeul-gaya Siamese

Jenis ieu umum dina taun 50an dugi ka 70an sareng ogé katelah ucing Thailand. Ucing ieu ramping, otot sareng sirah sareng raray anu rada ngaganjel. Suku maranéhanana leuwih panjang batan tipe tradisional jeung boga buntut panjang, tapered.

Siam modern

Jenis ieu dipikawanoh salaku tipe aheng tur populer di kalangan nempokeun ucing jeung pendaptaran. Mibanda sirah jeung beungeut ngaganjel ekstrim. Aranjeunna gaduh Ceuli anu panjang, ageung, suku ramping sareng buntut anu panjang sapertos pecut.

2. Tingali jenis jaket ucing anjeun.

Ucing Siamese boga bulu pondok, rupa jeung krim-warna dina lolobana bagian awakna sarta bulu darker dina Ceuli, beungeut, paws jeung buntut. Titik poék atanapi warna titik ieu mangrupikeun hasil tina gén khusus anu ngatur suhu awak. Ieu mangrupikeun titik warna / pola umum diantara breed ieu:

  • titik biru – kulawu / patch jas biru
  • titik lilac – lampu / patch jaket kulawu
  • titik coklat – patches jaket coklat lampu
  • titik segel – poék / patch jaket coklat

3. Pariksa warna panon ucing anjeun.

Anjeun bakal gampang ningali ucing Siam henteu ngan kusabab pola jaketna anu runcing tapi kusabab panonna biru. Aya variasi warna bulao sanajan saprak titik segel Siamese bisa boga panon biru jero bari lilac titik ucing Siamese bisa boga panon biru pucat tur grayer.

4. Assess kabiasaan ucing anjeun sarta kapribadian.

Ucing Siamese pisan gaul sareng aranjeunna ékstrovert anu disertifikasi. Aranjeunna resep nongkrong di sabudeureun manusa sareng aranjeunna ogé akur sareng ucing sanés. Aranjeunna panasaran sarta condong nuturkeun anjeun sabudeureun imah. Ucing ieu aktip sareng ulin sareng resep maén dipulut sareng ngudag pointer laser. breed ieu pisan calakan sarta merlukeun loba interaksi manusa jadi lamun lolobana jauh ti imah ucing ieu bisa jadi teu cocog pikeun anjeun. Henteu kedah disebatkeun, aranjeunna satia, pelindung sareng tiasa pisan kaasih ka manusa. Éta ogé pisan vokal sarta aranjeunna dipikawanoh boga sora low-pitched ogé katelah meezer.

5. Taroskeun vet Anjeun.

Cara anu dipercaya pikeun meunteun naha ucing anjeun bagian tina Siam nyaéta konsultasi ka dokter hewan anjeun. Anjeunna bakal terang naon anu kudu dilakukeun sareng sigana bakal nyarankeun yén tés katurunan ucing atanapi tés DNA dilakukeun pikeun mariksa katurunan ucing sareng profil genetik. Ieu cara bodo-bukti pikeun nangtukeun lamun ucing anjeun campuran Siamese sanajan ieu bisa jadi rada ongkosna mahal.

Pikiran ahir

Kalayan di luhur anjeun kedah gaduh sababaraha ide upami ucing anjeun bagian Siam atanapi henteu. Bandingkeun atribut ucing anjeun sareng anu disebatkeun sareng upami éta pertandingan caket aya kamungkinan ucing anjeun janten bagian tina Siam. Gambar: istockphoto.com / Okssi68 ucing siam dina jukut_rihaij_Pixabay Ucing Siam nyaéta ucing geulis sareng sababaraha fitur anu ngajantenkeun aranjeunna unik sareng umumna gampang diidentipikasi. Éta ogé breed umum di Amérika Serikat tur salah sahiji nu pang populerna, sarta aranjeunna geus jadi ampir ubiquitous sakuliah dunya. Kitu cenah, anjeun tiasa ngadopsi atanapi nyalametkeun ucing sareng perhatikeun ciri-ciri Siam anu jelas. Tanpa aya sajarah genetik, anjeun tiasa heran naha éta mungkin pikeun ngabéjaan naha ucing anjeun bagian tina Siam. Ieu mungkin ngaliwatan analisis DNA, tapi aya cara séjén pikeun anjeun ngabejaan lamun ucing anjeun bagian Siamese. Dina artikel ieu, kami mawa anjeun ngaliwatan unggal aspék kumaha ngarecah identifiers dina feline anjeun pikeun nangtukeun naha maranéhna boga warisan Siamese. Hayu urang ngamimitian!

Ciri Fisik Ucing Siam

Blue Point Siamese_Reimar, Shutterstock Kiridit Gambar: Reimar, Shutterstock Léngkah munggaran dina meunteun naha ucing anjeun bagian tina Siam nyaéta ngartos sagala aspek fisik ucing Siamese murni. Ucing Siamese gaduh ciri fisik anu unik anu tiasa gancang ngabantosan anjeun ngabédakeun aranjeunna sareng breed anu sanés. Sanaos sadaya sipat ieu henteu salawasna aya dina breed hibrida, pasti bakal aya ciri giveaway.

1. Panon

ucing siam di wild_Andreas Lischka_Pixabay Kredit Gambar: Andreas Lischka, Pixabay Salah sahiji fitur anu paling menonjol sareng pikaresepeun pikeun Ucing Siam nyaéta panon biru anu pikaresepeun. Éta bisa rupa-rupa ti bulao lampu nepi ka bulao pisan poék, tapi sakabéh Ucing Siamese boga panon biru. Ucing Siam ogé ngagaduhan panon anu bentukna almond, janten upami ucing anjeun ngagaduhan bentuk almond ieu digabungkeun sareng ngawarnaan biru, meureun aya warisan Siam.

2. Warna

ucing siam diuk_rihaij _Pixabay Kredit Gambar: rihaij, Pixabay Ucing Siam ogé ngagaduhan warna anu nunjuk, hartosna ujung suku, ceuli, sareng buntutna biasana langkung poék tibatan awakna. Ngawarnaan nunjuk ieu genetik dina Ucing Siam, tapi biasana dilahirkeun bodas tur ngahontal jas titik pinuh maranéhanana di sabudeureun 1 taun. Jaket anu runcing mangrupikeun tanda sanés yén ucing anjeun tiasa janten bagian tina Siam, sanaos ucing sanés ogé tiasa dipendakan kalayan ngawarnaan unik ieu, sanaos jarang.

3. Sirah

ucing siam_rihaij_Pixabay Kredit Gambar: rihaij, Pixabay Aya dua jinis Ucing Siam anu béda: tradisional sareng modern. Ucing Siamese Tradisional ngagaduhan bentuk sirah segitiga anu didefinisikeun pisan sareng awakna ceking, sedengkeun ucing Siam modern gaduh sirah anu langkung buleud, langkung ngaganjel sareng awak anu langkung kandel, langkung kuat. Upami ucing anjeun ngagaduhan bentuk sirah anu khas, éta tiasa janten bagian tina Siam.

Ciri Kalakuan Ucing Siam

biru titik siamese cat_Tatiana Chekryzhova, Shutterstock Kiridit Gambar: Tatiana Chekryzhova, Shutterstock Lian ti penampilan unikna geulis, Ucing Siam ogé pohara populér pikeun kapribadian kaluar sarta ramah maranéhanana. Aranjeunna dipikanyaho ngagantelkeun ka anu gaduhna sareng bakal nuturkeun aranjeunna di bumi ampir terus-terusan. Éta ogé dipikawanoh pikeun mahluk vokal sarta talkative sato jeung pasti bakal ngantep anjeun terang lamun maranéhna rék hiji hal! Anu pamungkas, Siamese Cats téh playful sarta ngarasakeun kalibet dina kaulinan interaktif jeung boga maranéhanana. Bari kapribadian jeung ciri behavioral bisa rupa-rupa lega antara ucing individu, ucing kaluar, vokal, jeung playful bisa jadi indikasi alus tina warisan Siam. Pilari varian anu langkung jinak tina Siamese? Teu kedah hese pisan milarian Lynx Point Siamese Cat!

Analisis DNA

anak ucing siam_Pixabay Kredit Gambar: Pixabay Lamun métode idéntifikasi disebut tadi teu cukup, Anjeun meureun hoyong mertimbangkeun ngajalankeun tes katurunan ucing. Tés ngabandingkeun profil DNA ucing anjeun sareng breed ucing sanés, sapertos Siam, sareng bakal tiasa terang kalayan kapercayaan relatif naha ucing anjeun ngagaduhan warisan Siam. Tangtosna, tés sapertos kieu biasana ngabutuhkeun artos, sareng tiasa sesah milarian tempat pikeun ngalaksanakeunana, tapi éta metode anu paling akurat. Hijina downside nyaeta sababaraha breeds ucing teu boga database badag atawa sajarah cukup panjang, sarta ucing anjeun bisa boga katurunan Siamese nu bisa jadi teu dipilih dina hasil DNA. Ieu jarang, sanaos, sareng tés biasana rada akurat.

  • Tempo ogé: Bengal Siamese Campur Ucing
ucing siam lounging_Witsawat.S, Shutterstock Kredit Gambar: Witsawat.S, Shutterstock Upami ucing anjeun gaduh panon biru atanapi warna nunjuk, kamungkinan luhur yén aranjeunna bagian Siam. Éta ogé bisa boga awak slinky ciri, sirah triangular, sarta panon almond ngawangun, nu giveaways séjén. Anu pamungkas, lamun ucing anjeun utamana clingy sarta sosial sarta leuwih vokal ti ucing séjén, anjeun bisa cukup yakin yén maranéhna mibanda sababaraha warisan Siamese. Kitu cenah, sanajan sakabéh Tret ieu teu merta definitif. Analisis DNA mangrupikeun cara anu paling pasti pikeun nangtoskeun naha ucing anjeun bagian tina Siam, sareng éta tiasa nyarioskeun ka anjeun fakta-fakta anu pikaresepeun ngeunaan katurunan ucing anjeun! Bacaan patali:

  • Anak ucing Siamese pikeun diobral di California: Daptar peternak
  • Anak ucing Siamese Pikeun Diobral di Florida: Daptar Peternak
  • Anak ucing Siamese Pikeun Diobral di Géorgia: Daptar Peternak

Kredit Gambar Diulas: rihaij, Pixabay


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *