Nasturtium mangrupikeun tutuwuhan pangropéa anu rendah sareng seueur mangpaat pikeun kebon. Tapi anjeun tiasa tuang? Sareng upami kitu, naon anu anjeun tiasa lakukeun ku éta? Tulisan ieu ngajalajah mangpaat anu tiasa didahar tina nasturtium sareng cara anjeun tiasa ngamangpaatkeun pepelakan serbaguna ieu di dapur anjeun di bumi. Kembang beureum nasturtium - tip pikeun ngagunakeun nasturtium di dapur Anu mimiti, enya, anjeun tiasa tuang nasturtium. Tutuwuhan nasturtium henteu ngan ukur tampilan kembang anu saé, ku kituna ngajantenkeun kebon anjeun langkung saé, anjeun ogé tiasa panén kembang, daun, batang sareng siki pikeun didahar. Nasturtium biasana didahar atah, sanaos asak sami nikmat.

Naon Rasa Nasturtium?

Kembang sareng daunna ngagaduhan rasa lada anu hampang. Éta ogé digambarkeun salaku tasting mildly lada. Aranjeunna disaruakeun sareng rasa lada tina lobak sareng selada cai. Upami kembangna kuat teuing pikeun anu anjeun pikahoyong, anjeun tiasa nyabut tengah kembang sareng nganggo kelopak ngan ukur pikeun rasa anu langkung hampang. Upami daunna kuat teuing, abon aranjeunna kanggo ditaburkeun kana piring anjeun tinimbang nganggo daun sadayana pikeun ngabantosan rasa. Kembang nasturtium langkung hampang tibatan daun. Catetan ngeunaan rasa: Sanaos seueur tulisan, buku sareng blog dina internét nganggo istilah ‘hampang’ pikeun ngajelaskeun rasa lada lada tina nasturtium, aya jalma anu mendakan yén rasa éta ampir ngagentos aranjeunna. Janten pertimbangkeun uji rasa ti kebon tatangga sateuacan ngamimitian perjalanan kuliner anjeun sareng nasturtium. Sareng nalika anjeun siap melak aranjeunna nyalira, anjeun panginten resep maca tulisan kami Kumaha Tumuwuh Nasturtium di Kebon Sayuran.

Naha Aya Mangpaat Gizi Pikeun Dahar Nasturtium?

Kembang sareng daun nasturtium - tip pikeun tuang nasturtium Kembang sareng daun nasturtium pisan bergizi. Éta ngandung tingkat luhur vitamin A, C jeung D. Hal ieu ngajadikeun eta tambahan hébat kana hidangan Anjeun.

Nalika Panén Nasturtium

Panén kembang jeung daun isuk-isuk sanggeus ibun isuk geus garing tapi saméméh panas kuat poé. Tadi isuk-isuk, aranjeunna masih bakal montok ku cai kalayan rasa anu langkung hampang. Nalika poé maju, pepelakan tiasa kapangaruhan ku panas sareng ngahasilkeun rasa anu langkung kuat.

Kumaha Nyiapkeun

Lembut ngumbah daun sareng kembangna ku cai tiis sareng ngantepkeun aranjeunna garing sacara alami atanapi pat garing ku anduk kertas. Anggo dina 24 jam atanapi tetep dina kulkas dugi ka tilu dinten upami badé asak.

  • Tambahkeun daun sareng kembang kana salad héjo. Paké salad dressing sparingly on kembang sabab bakal layu gancang. Atawa gantina, mertimbangkeun ganti Salad tanpa blossoms kembang lajeng nempatkeun aranjeunna dina luhureun Salad diasah.
  • Tumis daunna – Tambihkeun sapertos sayuran héjo berdaun lemes.
  • Tumis daun – Gently masak diced bawang jeung bawang bodas dina pan kalawan minyak zaitun. Nalika bawang ampir tembus, rengse ku nambahkeun daun nasturtium dikumbah nepi gently layu jeung masak.
  • Tambahkeun daun ka smoothie héjo.
  • Rendang daun kana salad kentang sareng / atanapi tambahkeun Nasturtium Capers (tingali resep di handap).
  • Top pizza kalayan daun nasturtium di tempat rokét. Rasa lada anu sami ngajadikeun alternatif anu saé.
  • Tambahkeun daun kana piring pasta di tempat atawa salian orok bayem. Anjeun tiasa blanch daun dina cai nu ngagolak saméméh aduk ngaliwatan pasta asak atawa ngan saukur nambahkeun aranjeunna atah sarta ngidinan ka layu tina pasta panas.
  • Paké daun gaganti daun grapevine dimana maranéhna bakal boneka.
  • Barang kembang.
  • Ngahias inuman, sup atawa piring dinner jeung kembang nasturtium. Aranjeunna nyieun hiji garnish impressive.
  • Paké blossoms kembang jeung daun dina omelet.

Nasturtium Bibit Capers: Miskin urang Capers

Siki nasturtium - resep capers nasturtium Siki nasturtium tiasa didahar. Sikina ngabentuk saatos kembangna réngsé, janten anjeun kedah mutuskeun naha anjeun hoyong tuang kembang atanapi ngantosan siki. Lamun tumuwuh cukup, anjeun tiasa ngalakukeun duanana. Mangpaat siki ngora ku pickling aranjeunna dina brine a. Hasil ahir katelah capers lalaki miskin. Paké ngan siki nasturtium héjo ngora teguh pikeun resep ieu. Butuh jumlah anu saé kembang nasturtium pikeun ngabentuk siki anu cukup pikeun ngumpulkeun sacangkir siki.

Resep Capers Bibit Nasturtium: Capers Lalaki Miskin urang

Waktu Persiapan 30 mnt Waktu masak 15 mnt Tangtu: Appetizer, Lauk Porsi: 1 cangkir

  • 1 Cup siki nasturtium héjo ngora
  • 1 séndok uyah
  • 1 cangkir cuka anggur bodas
  • 1 séndok gula bodas
  • 1 Bayleaf
  • Pilihan: anjeun tiasa nyaluyukeun resep ieu sareng kombinasi rasa anjeun nyalira kalebet sababaraha sprigs thyme, peppercorns rada ditumbuk sareng / atanapi bawang bodas.
  • Ngumbah siki nasturtium.
  • Teundeun siki dina mangkok beresih jeung nutupan eta ku cai jeung uyah. Ninggalkeun aranjeunna dina bangku dapur salami 2 dinten. Lengkah ieu mantuan pikeun mellow rasa kuat.
  • Solokan sareng bilas siki sareng bungkus kana toples kaca anu disterilisasi.
  • Dina panci, mawa cuka sarta gula ka simmer hipu pikeun ngaleyurkeun gula.
  • Tuang cairan kana toples tina siki nasturtium, mastikeun sakabeh siki submerged handapeun cairanana. Tambahkeun daun salam jeung sagala rasa pilihan séjén ngaronjatkeun (disebutkeun di luhur).
  • Saatos cairanana langkung tiis, tutup tutupna dina toples sareng simpen dina kulkas dugi ka genep bulan.

Kumaha Jieun Nasturtium Capers ResepNasturtium Capers atanapi Poor Man’s Capers

Patali: baca langkung seueur ngeunaan cara melak bumbu anjeun nyalira kalebet thyme dina tulisan kami Herbal Hardy Halodo Pikeun Melak Di Imah.

Nasturtium Pesto

Jieun pesto kalayan daun nasturtium. Kuring diideuan ku resep Matt Preston pikeun pesto ieu anu luar biasa dina pasta, topping pizza atanapi salaku dip. Nasturtium Pesto Resep

Nasturtium Pesto

Waktu Persiapan 30 mnt Waktu masak 5 mnt Kursus: Appetizer, Hidangan Utama, Lauk, Snack Porsi: 6

  • 3 cangkir daun nasturtium (25g)
  • 2 siung bawang bodas
  • 1/3 cangkir walnuts, dipanggang (50g). Anjeun tiasa ngagentos almond, macadamia atanapi kacang pinus.
  • 2/3 cangkir kéju Parmesan (50g)
  • 1/3 cangkir minyak zaitun extravirgin (80ml)
  • 1/2 lemon, jucied
  • Uyah jeung cabé rasa
  • Ngumbah daun nasturtium sareng solokan kaleuwihan cai.
  • Dina panci leutik, roti bakar nu walnuts.
  • Dina processor dahareun, campur walnuts panas.
  • Tambahkeun bawang bodas kana walnuts panas nu bakal mantuan pikeun masak bawang bodas saeutik.
  • Tambahkeun bahan sésana jeung nyampur kana konsistensi pikaresep; daun nasturtium, parmesan, minyak zaitun extra parawan, jeruk nipis sarta uyah jeung cabé rasa. Kusabab daunna parantos lada, uji rasa sateuacan nambihan lada.
  • Sendok pesto kana toples beresih jeung nyimpen dina kulkas nepi ka 10 poé. Anjeun oge bisa freeze sésana.

Bacaan anu aya hubunganana: Kumaha Tumuwuh Tangkal Lemon Sareng Buah Prolific Di Imah

Kumaha carana ngadamel Nasturtium Pesto

Ngahias Kue

Kue sareng hiasan kembang nasturtium garing - tip pikeun tuang nasturtium Anggo kembang nasturtium sadayana pikeun muih luhur pikeun hiasan anu tiasa didahar. Pikeun hal anu langkung teu biasa, tegalan kelopak kembang nasturtium sareng taburkeun kana jajan. Pikeun ngagaringkeun kembang nasturtium anjeun nyalira, kumbah kembang kalayan ati-ati sareng pat garing. Teras teundeun dina anduk kertas supados henteu silih némpél. Pariksa pikeun mastikeun euweuh panto atawa jandéla muka nu bisa ngabalukarkeun kembang niup jauh. Kembang kedah garing dina 1-2 dinten. Anjeun teras tiasa nyabut kelopak kembang individu pikeun ngahias kueh anjeun. Alternatipna, upami Anjeun gaduh dehydrator a Anjeun bisa garing kembang gampang di dinya atawa dina oven pisan low. Pikeun sentuhan anu langkung amis, kembang nasturtium garing tiasa dilapis ku bodas endog sareng ditaburi gula kastor pikeun ngakristal. Whisk 1 atawa 2 bodas endog pikeun nyieun tékstur foamy. Ngagunakeun sikat leutik bersih, cet gently busa bodas endog kana kembang. Sedengkeun campuran bodas endog masih baseuh dina kembang, sprinkle jeung gula jeung tempat dina baki kertas baking-dijejeran nepi ka garing.

Top Sandwich Anjeun Jeung Nasturtium Garnish

Kembang nasturtium ngadamel garnish sandwich anu saé. Kembang nasturtium ngahias sandwich - tip pikeun tuang nasturtium Buka sandwich ieu:

bahan:

Nyiksikan roti rye poék Kéju Selada cai Bawang beureum, irisan ipis Kembang nasturtium pikeun ngahias

kacindekan

Nasturtium mangrupikeun tambahan anu serbaguna pikeun kebon sareng dapur anjeun. Sakali tutuwuhan geus ngadegkeun tur senang di kebon, éta bakal timer siki, nyadiakeun tatangkalan anyar pikeun taman dahareun anjeun unggal taun. Rasa lada ngabumbukeun masakan sareng kembangan kembang anu pikaresepeun anu tiasa didahar ngajantenkeun piring naon waé.

Produk disarankeun

Siki Nasturtium – Kembangkeun Kembang Nasturtium anjeun sorangan sareng cobian tuang daun, kembang sareng siki. Prosesor Dahareun – Hurungkeun nasturtium janten pesto nganggo prosesor dahareun. Food Dehydrator – ieu téh murah tur populér. Pilihan anu hadé pikeun ngadehidrasi kembang nasturtium pikeun ngahias kueh. Ngawétkeun Jars – nyimpen nasturtium capers na pesto dina beresih, kendi sterilized. Resep langkung seueur:

  • Resep Tomat Cabe Jeung Jahé Jam
  • Tiram supa Risotto Resep
  • Resep Kacang Asin Asin
  • Basil Jeung Jagung Fritters

Bacaan salajengna:

  • Kumaha Tumuwuh Nasturtium di Kebon Sayuran
  • Dupi anjeun tiasa tuang lobak greens? (Sareng Kumaha Dahar Éta)
  • Dahar Purslane nu Edible Weed (kalayan Gagasan Resep)
  • Dahar Hops Jeung Mangpaat Beyond Bir
  • Naha Kol Abdi Pait? Dijawab!

Ngarobah siki nasturtium kana capers nikmat, ogé katelah Poor Man's Capers. Resep ieu nunjukkeun anjeun kumaha #nasturtium #resep #capers Liwat @plantfoodathome.com Kembang edible nasturtium vibrant disarankeun pikeun rasa jeung kageulisan. Kuring moal ngabohong sareng nyarioskeun ka anjeun yén kuring hudang dina isuk-isuk musim semi anu cerah ngalamun ngembang sareng tuang nasturtium – anu ditangtayungan pikeun mulberry, boysenberries, asparagus sareng anu sapertos kitu – tapi tenang dina musim semi, usum panas sareng usum gugur, aranjeunna masihan kuring. bulan kasenangan sareng ku seueur cara. Kuring terang aranjeunna sakedik gauche – aya kantong granny ngeunaan aranjeunna – tapi tega sareng kuring: sigana aya belasan alesan anu saé pikeun masihan aranjeunna rohangan di kebon anjeun. Anu mimiti, anjeun kéngingkeun kembang anu saé sareng daun ngora anu saé pikeun salad. Upami anjeun henteu acan tuang kembang nasturtium, jantenkeun musim semi ieu waktos pikeun ngabenerkeun éta: bareng sareng kembang courgette, nasturtium mangrupikeun gerbang pikeun mikaresep kembang anu tiasa didahar. Aya dua hal penting nalika ngadahar kembangan ieu: kahiji, niup kana tengahna (dahar nyiruan henteu pikaresepeun pikeun dua pihak), sareng, kadua, pikeun pangalaman pinuh, tuang kembang sadayana. The unraveling rasa rada teu kawas nanaon sejenna di kebon: nyangka rasa rokét, lajeng madu anjeun ngahontal nectar di tengah na, tungtungna, a hit berehan tina lada katuhu dina tungtungna. Pepperiness ieu tiasa rada meriah: nasturtium hartina ‘irung tweaker’, kalawan alesan. Biasana kembang konéng-konéng anu paling hampang sareng beureum poék anu langkung sengit langkung kuat. Kuring dahar paling lamun wandering ngeunaan kebon jeung Abdi nyarankeun aranjeunna dina campuran-daun salad – yén kombinasi
cabé jeung rasa amis brings tanda baca hébat kana daun. Éta hébat tempura butut tur jero goreng, teuing. Daun ngora téh succulent, kalawan seger, jukut, rasa peppery. Dipilih leutik tur ngora, aranjeunna luhung sumebar ngaliwatan salads berdaun sarta nyieun hiji pesto alus teuing. Swizz sagelas unggal kacang pinus, minyak zaitun jeung pecorino kalawan dua gelas daun nasturtium leutik sarta cengkéh bawang bodas di Blénder pikeun panggampangna tina saos nikmat. Sikina bener-bener acar, nyiptakeun versi homegrown anu pikaresepeun tina capers Mediterania. Aranjeunna nuju ogé sakuduna dituju stave kaluar colds lamun didahar atah ku sakeupeul, tapi kuring moal nyarankeun ngalakukeun ieu. Abdi émut salah sahiji tim deui dina mimiti Walungan Cottage dinten nyobian ieu, sarta aranjeunna maok ciduh anjeun ka gelar sapertos nu anjeunna kasampak kawas Paul Newman di Cool Hand Lukas nyoba squeeze acan endog sejen di.

“Nasturtiums hébat tempura-battered tur jero goreng”

Nasturtium mangrupikeun pepelakan pendamping anu saé. Kuring make aranjeunna salaku mulch hirup: aranjeunna tumuwuh jadi vigorously yén maranéhna bakal tetep kaluar lolobana weeds taunan, mantuan nahan Uap taneuh sarta nyegah erosi taneuh. Aranjeunna meta salaku tutuwuhan kurban, kalawan daun maranéhanana ngagambar caterpillars kol-bodas jauh ti brassicas: ieu sareng pangabisa maranéhanana salaku mulch hirup boga kuring handapeun-penanaman lolobana brassicas abdi kalayan nasturtiums. Éta ogé ngusir sajumlah kumbang cucurbit sareng serangga sareng narik laleur hideung tina pepelakan anu langkung rentan. Lamun anjeun tumuwuh aranjeunna, anjeun bakal aya bewara cukup kabeungharan serangga ditarik ka kembang maranéhanana. Dina narik
serangga pollinating sareng predator, nasturtium ngabantosan ngajaga kasaimbangan ékologis anu séhat di kebon. Nasturtiums gampang tumuwuh. Sadaya anu anjeun peryogikeun nyaéta sabungkus siki sareng tanaga pikeun tuang eusina dina arah anu kasar dimana anjeun hoyong ngajemput kembang. Éta pisan akomodatif yén anjeun henteu kedah masihan aranjeunna tempat anu pangsaéna: aranjeunna ogé bakal mekar dina taneuh anu goréng. Pikeun pendekatan leuwih dianggap, sow di cinyusu jeung dorong siki hiji inci atawa leuwih handapeun beungeut cai dina nurun tina jarak nu Anjeun hoyongkeun. Nasturtiums berkecambah sareng tumuwuh kalayan sumanget. Nyangka kembang tarompét warna-warni ti ahir musim semi dugi ka usum gugur. Anjeun tiasa nyokot daun anyar ngora iraha wae ngaliwatan usum tumuwuh jeung kembang, teuing; cukup ninggalkeun loba daun pikeun tutuwuhan pikeun fotosintésis jeung kembang pikeun lebah. Sikina tiasa dipetik sacara bébas dina ahir usum gugur sareng usum tiris sabab dihasilkeun dina profusion sapertos kitu.

Disarankeun video pikeun anjeun

Hiji pakét sigana sadayana anu anjeun peryogikeun mésér: aranjeunna bakal ngahasilkeun diri kalayan bahagia dina taun-taun salajengna. Lamun ieu ngeusi anjeun ku horor, boh ngumpulkeun siki saméméh ragrag
atawa narik nepi pålants ngora sabab muncul taun saterusna. Kuring disebutkeun ngeunaan dampak has warna dina rasa, jadi inget yen, tapi, lamun kuring kungsi nyarankeun dua variétas pikeun rasa jeung kageulisan, aranjeunna bakal jadi poék-flowered ‘Black Velvet’ sarta ‘Tip Top Mahoni’. Mark Diacono tumuwuh edibles, duanana biasa na mahiwal, di Otter Ladang di Devon nurunkeun nasturtium (Tropaeolum majus) Kiridit: Alamy Mark Diacono nyarioskeun ka urang salad top na pikeun melak pikeun ngiringan barbecue usum panas ieu. Dina waktu ieu taun, nasturtiums ( Tropeolum majus ) anu nyieun Santika madhab, dina ranjang kembang, dina baskets gantung, di kebon leuweung – sarta dina wok jeung panci. Loba jalma bakal nyaho nasturtiums pikeun warna caang, kembang rasa lada, tapi aya loba deui pamakéan kuliner maranéhanana ti éta. Sadaya bagian nasturtium – daun, kembang sareng siki – ngandung minyak aromatik anu ngajantenkeun rasana sami sareng selada cai, sareng sadaya bagian tiasa dianggo dina resep anu ngamangpaatkeun rasa ieu. Kembangna katingali spektakuler dina salad atanapi salaku hiasan sareng daunna masihan pulas anu pikaresepeun pikeun pesto. Pikeun kuring sanajan, daya tarik pangbadagna nyaéta yén sakabéh warna ieu jeung bungbu topeng sisi kirang showy tapi sarua mangpaat pikeun nasturtium, salaku sayur héjo kacida alusna flavored. dscf1133 Lamun masak nasturtium greens, anjeun bakal ditinggalkeun dina mamang teu yén minyak aromatik keur disetir kaluar, sakumaha bau heady ngeusi dapur. Reuwasna nyaéta naon anu tinggaleun dina tungtungna: sanés rasa cress tina sayuran atah atanapi rasa hambar anu dipiharep, tapi rasa anu sanés, has sareng pikaresepeun pisan. Hiji cara pikeun ngarasakeun ieu salaku pot ramuan atawa bayem. Tumis bawang leutik sarta sababaraha bawang bodas di pan nepi ka lemes, teras buang dina jumlah alus daun nasturtium dikumbah jeung cai tambahan saeutik. Pasang tutup sareng masak sababaraha menit. Anjeun bakal ngambeu minyak anu dileungitkeun – saatos éta daun siap. Hasilna henteu ngan ukur rasa anu saé tapi ogé tékstur anu saé: lemes sareng mentega. Ieu pisan nice salaku lauk di katuhu sorangan, atawa Anjeun bisa ngagantikeun daun nasturtium pikeun bayem dina masakan leuwih kompleks atawa campur babarengan jeung daun séjén. Cara séjén pikeun ngagunakeun nasturtium nyaéta panén tip tumuwuh lemes, nipping kaluar ngeunaan 10 séntiméter tumuwuhna, sarta ngagunakeun eta dina aduk ngagoreng. Kuring nambahan aranjeunna caket tungtung: aranjeunna henteu peryogi seueur masak sareng idéal nyaéta upami aranjeunna tetep sakedik rasa cress tapi henteu seueur teuing. dscf1142 Nasturtium mangrupakeun seeders prolific, sarta ieu méré produk hébat sejen: siki héjo pickled. Ieu sering didadarkeun salaku substitutes caper, tapi rasa kuring aranjeunna dina tara kalawan capers. Dipaké dina cara nu sarupa tapi kalawan rasa béda, Abdi senang boga duanana sadia. Aya petunjuk persiapan anu saé dina blog Taman Betty. Nasturtiums resep taneuh well-lemes, preferably di panonpoé pinuh. Panungtun tumuwuh condong nyebutkeun yén maranéhna ngalakukeun pangalusna dina taneuh goréng, tapi éta leuwih akurat disebutkeun yen aranjeunna kembang pangalusna dina taneuh goréng. Aranjeunna bakal tumuwuh cukup happily dina taneuh euyeub, kalawan loba tumuwuhna daun. Aranjeunna rada rampant sarta bisa smother tutuwuhan nu deukeut teuing, jadi masihan aranjeunna saeutik spasi atawa melak aranjeunna gigireun tutuwuhan jangkung nu aranjeunna tiasa scramble up tanpa inconveniencing teuing. Di kebon leuweung kuring geus aranjeunna dipelak gigireun sababaraha raspberries sarta ogé bisa cascade leuwih témbok low. Spasi di gigireun aranjeunna ngagaduhan bawang bodas liar, anu saé sateuacan nasturtium leres-leres angkat. Nasturtiums taunan tapi ngahasilkeun seueur siki sareng sering siki sorangan; Sanajan kitu, éta kénéh mangrupakeun ide nu sae pikeun nyimpen sababaraha siki dina usum tiis jadi Anjeun bisa melak aranjeunna dimana rék aranjeunna. Éta bisa rupa-rupa dina vigor, rasa jeung ukuran sarta tips sababaraha tutuwuhan rada Woody, jadi nyimpen siki méré Anjeun kasempetan pikeun propagate tina tutuwuhan pangalusna anjeun. 20160912_181828


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *