Ieu sababaraha ideu pinter pikeun ngahindarkeun paku dina kulit.

Gerard Soury / Gambar Getty Birdhouses nyieun tambahan denok ka buruan atawa kebon. Éta tiasa aesthetically pleasing na, gumantung kana jenis, ukuran, sarta panempatan of birdhouse nu, bisa mikat rupa-rupa manuk béda. Bari tinimbangan primér nalika putting up birdhouse hiji manuk, aya sababaraha organisme séjén anjeun kudu mertimbangkeun, teuing. Anu kahiji nyaéta tangkalna sorangan. Kadé mertimbangkeun ngan kumaha nu nuju ningkatna atawa nongkrong birdhouse jeung potensi ngarugikeun anu métode tangtu bisa ngabalukarkeun kana tangkal. Kadua nyaéta sato predator sapertos ucing, rakun, oray, sareng bajing anu henteu resep langkung ti nyolong kana imah manuk sareng nyandak kacamatan gancang-atanapi janten bumi nyalira.

Mertimbangkeun Manuk jeung Tangkal

Kacenderungan anu biasa nalika ngagantelkeun rumah burung kana tangkal nyaéta paku atanapi sekrup. Éta kumaha urang ngagantelkeun paling hal ka surfaces kai, sanggeus kabeh. Henteu unggal masalah peryogi palu atanapi paku, pikeun masalah éta. Kanyataanna, inclination anu berpotensi tiasa ngarugikeun nyata tangkal. Salaku Mickey Merritt tina Texas Forest Service ngajelaskeun ka Houston Chronicle di 2007, paku sareng sekrup anu nembus kulit luar tiasa ngaruksak kambium, daérah anu aya di handapeun babakan. Rohangan ieu tempat sél gancang ngabagi sarta mantuan tangkal tumuwuh. Bagian séjén tangkal-kaasup floem, jaringan tangkal anu ngangkut gula anu dihasilkeun ku fotosintésis, sareng xilem, sistem jaringan anu tanggung jawab ngangkut cai tina akar ka daérah tangkal anu sanés-bisa ogé cilaka ku paku atanapi screws. Salian ngarugikeun fisik anu aranjeunna tiasa laksanakeun, paku sareng sekrup nyiptakeun bukaan pikeun serangga, jamur, baktéri, sareng virus pikeun nyolong. Sababaraha tangkal tiasa pulih tina tatu tusukan ieu. Réaksi kimiawi lumangsung nalika tangkal ditembus anu dasarna nutup sesa tangkal tina daérah anu tatu, nyegah panyebaran panyakit sareng buruk. tatu anyar tetep triggering prosés ieu, kumaha oge, sarta nurutkeun Merritt, éta ngan butuh sapuluh liang, gumantung kana lokasi maranéhanana, maehan tangkal. Paku karat dina tangkal Paku nganyenyeri tangkal sagampil bisa nganyenyeri anjeun.
VADL / Shutterstock

Naon anu Dipake Gantina Kuku

Ayeuna yén paku téh no-go, affixing a birdhouse kana tangkal merlukeun gawé saeutik leuwih ti meunang paku dina ngan jangkungna katuhu. Arborist Now nyarankeun sagala jinis anyaman nilon datar anu fleksibel. A fastener lawon, kawas Velcro, glued ka sisi imah manuk jeung ka Straps nyanghareup ka luar bakal ngidinan Anjeun pikeun nempel imah manuk ka tangkal tanpa ngarugikeun eta. Anjeun bakal kedah pariksa tumuwuhna tangkal sacara périodik pikeun mastikeun Anjeun teu girdling tangkal. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku rehanging birdhouse unggal taun, preferably sanggeus meresihan kaluar taunan. Tali nilon anu ogé gaduh pengikat sareng kancing tiasa ngabantosan tugas ieu sabab gampang disaluyukeun. Tali henteu kedah ketat teuing. Nyebutkeun Arborist Ayeuna, “Anjeun nuju nyobian ngadukung beurat sababaraha songbirds, sanes kulawarga kuda nil. Kalolobaan songbirds beuratna sababaraha ons atawa kirang, jadi sanajan akuntansi pikeun manuk ma, pa manuk jeung sayang pinuh endog, anjeun ngawangkong ngeunaan 1-pound atawa leuwih beurat. Uji ku bata beureum tunggal upami anjeun hariwang. SFGate gaduh cara anu langkung rinci pikeun ngagantungkeun tempat manuk dina tangkal, anu disada rada langkung aman tibatan panyambung lawon sareng lem. Anjeun peryogi sekrup panon atanapi kait, selang karét pikeun kawat, sareng tali bungee, sareng sababaraha ukuran anu tepat pikeun mastikeun yén sadayana leres-leres kumaha anu dipikahoyong. Anjeun oge bisa ngagantung imah manuk ti kandel, dahan kuat anu tumuwuh langsung kaluar tina kalapa utama. Paké sababaraha tubing plastik pikeun encase kawat nyekel onto birdhouse nu jadi teu motong kana dahan tangkal. Metoda ieu ngan bakal pikaresepeun pikeun manuk anu teu kapikiran ngarasa imahna ayun, kayaning wrens. Seuseueurna manuk langkung milih tempat anu aman, jauh tina angin angin sareng nyanghareup ka wétan. Émut yén dina sagala hal anjeun kedah mikirkeun jinis manuk anu anjeun pikahoyong. Manuk béda boga syarat jangkungna béda, sarta sababaraha manuk pisan diwengku, jadi nyetel loba teuing imah manuk bisa ngabalukarkeun gelut. Sababaraha bakal hoyong imah ayun, sedengkeun nu sejenna bisa manggihan instability ieu breaker deal lamun milih imah. Masang birdhouses dina cara nu teu ngadek tangkal ogé bakal ngidinan Anjeun pikeun gampang mindahkeun birdhouses ka lokasi béda jeung jangkung tanpa needing nyieun deui liang. Ieu daptar naon spésiés anu langkung dipikaresep.

Pertimbangkeun Predator

Manuk ngapung ngajauhan saung manuk nu dipasang dina tihang A birdhouse affixed kana kutub ngajaga eta aman ti prédator, sarta loba manuk moal kapikiran lokasina.
Joerg Lue / Shutterstock Manuk, tinangtu loba taun évolusi maranéhanana, anu geulis alus dina ngawangun sayang maranéhanana jauh ti prédator. A birdhouse dijieun jeung dipasang ku manusa, kumaha oge, bisa jadi teu dibikeun jenis sarua pamikiran. Sadar yén manuk kudu ngarasa aman lamun bakal ngagunakeun imah nu geus dipasang. Ngahindarkeun prédator ku cara pruning dahan jauh ti imah manuk. Penanaman rungkun biang dina dasar tangkal pikeun ngahalangan naon waé tina naék kalapa ogé bakal ngabantosan prédator di teluk. Ngaleungitkeun perch luar, sabab manuk henteu peryogi éta sareng éta tiasa ngabantosan prédator pikeun nyerang manuk di jero imahna. Jauhkeun imah manuk anjeun tina feeders sareng tempat mandi manuk (sahenteuna 20 suku), sabab éta bakal narik prédator sareng ngajantenkeun manuk ngarasa hariwang. Pasang dina tempat anu langkung sepi, jauh tina lalu lintas suku manusa anu tiasa ngaganggu atanapi dianggap ancaman.

Buka Tangkal-Free

Tatangkalan mampuh prédator nyatu kasempetan pikeun nepi ka birdhouse nu. Upami anjeun hoyong hiji birdhouse éta aman ti prédator, mertimbangkeun nempatkeun birdhouse anjeun dina lokasi nu sejen. Cranmer Earth Design nawiskeun sababaraha saran.

Tihang Logam

Teu meunang leuwih hese tibatan kutub logam lamun datang ka climbing. Anjeun nambahkeun baffle a, sarta prédator nanjak-senang kudu thwarted, utamana lamun maranéhna teu boga nanaon caket dieu ti nu luncat atop baffle nu. A pipe PVC jalan dina cara nu sarua.

Fasad Gedong leueur

OKÉ, jadi, meureun nya meunang leuwih hese tibatan tihang logam. Sanajan kitu, bari anjeun mindeng bisa gampang Gunung a birdhouse dina kutub a, ningkatna a adul leueur bakal hésé. Tambih Deui, Anjeun bakal kedah mertimbangkeun warna wangunan, babarengan jeung arah nu wangunan nyanghareup ku kituna ulah nyerep atawa nyanghareupan teuing panas ti panonpoé. A birdhouse rectangular affixed kana témbok bata Bata hese pikeun prédator nanjak, tapi tiasa gancang haneut.
xlibes / Shutterstock

Wangunan bata

Bata henteu gampang naék, sareng teu sapertos tangkal, ngabor kana bata henteu ngabahayakeun nanaon. Salaku fasad wangunan, ulah aya sisi wangunan anu meunang loba cahya panonpoé. Bata, sanggeus kabeh, soak up panas, sarta manuk hayang imah manuk, teu imah panas.

Siding Kayu

Upami anjeun hoyong yén tangkal ngarasa tanpa tangkal, siding kai mangrupa cara séjén pikeun buka. Teu gampang pikeun skala, sareng teu sapertos sajumlah permukaan anu sanés, éta henteu langkung panas tibatan tangkal, janten pilihan anu saé. Tangtosna, siding kai hartosna éta kamungkinan napel hiji bumi, sareng anjeun panginten henteu gélo ngeunaan tempat manuk anu caket sareng bumi anjeun, khususna upami anjeun hoyong ningali manuk. Manuk sering milarian tempat anu aman pikeun roost sareng bobo. Aranjeunna sayang di cinyusu, tapi maranéhna ogé ngagunakeun buleud roost dina usum tiis tetep haneut. Panginten anjeun parantos perhatikeun sakedik kagiatan manuk di buruan anjeun sareng panginten panginten langkung saé ngagantungkeun tempat manuk. Aya seueur alesan yén anjeun hoyong ngagantungkeun imah manuk dina tangkal dina harta anjeun. Alesan ieu tiasa kalebet nyangking satwa warni ka buruan anjeun pikeun ningali kasenangan, sareng narik manuk ka buruan anjeun pikeun ngontrol hama alami. Ieu pituduh gancang pikeun ngagantungkeun sarang manuk. Picking tangkal anjeun sarta birdhouse Tanpa seueur teuing detil, aya metode pikeun milih tangkal sareng bumi anu pas pikeun manuk anu katarik ka buruan anjeun. Henteu yakin kana manuk anu anjeun gaduh? Unduh aplikasi Audubon Bird Guide, sayogi di iPhone App Store, Google Play sareng Amazon. The Cornell Lab of Ornithology boga daptar komprehensif ngeunaan jenis tangkal, manuk aranjeunna narik sarta mangpaat tangkal nawarkeun ka warga maranéhanana. Sialis.org gaduh pituduh spésifikasi nestbox anu saé pikeun sababaraha jinis manuk pikeun ngabantosan anjeun milih tempat manuk anu ukuranana leres sareng terang kumaha luhurna dipasang. Wayah pangalusna pikeun nempatkeun hiji imah manuk anyar dina usum gugur atawa mimiti usum tiis. Naon anu henteu kedah dilakukeun nalika masang birdhouse Ulah paku hiji birdhouse kana tangkal. Kuku bisa ngabalukarkeun karuksakan, sarta kana waktu bisa ngawanohkeun fungi kayu-buruk anu bakal rot tangkal. Entong ngagantungkeun sarang manuk dina dahan nganggo senar, tali atanapi aisan anu caket. Nalika tangkal tumuwuh, éta bakal tumuwuh sabudeureun cordage, nu bakal ngabalukarkeun girdling, atawa choking, tina kambium tangkal (kambium nyaéta jalur tangkal pikeun cairan jeung zat gizi). Girdling bakal ngabalukarkeun tatu nu boh bisa ngamajukeun pegatna tangkal dina titik éta, atawa cabang maot deui alatan kurangna cai jeung zat gizi. pilihan instalasi Birdhouse Manuk di imah manukCara anu pangsaéna pikeun masangkeun imah manuk tanpa ngarusak tangkal anjeun nyaéta dina pos mandiri. Pos éta tiasa aya di handapeun tangkal pikeun ngiuhan sareng kaamanan, tapi anjeun kedah ati-ati henteu ngaganggu zona akar. Métode ieu sanés ngan ukur nyandak léngkah-léngkah pikeun ngajagi kasehatan tangkal anjeun, ieu ogé ngajagi manuk tina prédator ku cara ngajantenkeun imahna hésé diakses. Inget… bajing jeung ucing bisa naek tangkal! Pilihan anu pangsaéna nyaéta ngagantungkeun tempat manuk tina dahan kalayan tali anu tiasa dilegakeun nalika tangkalna tumbuh. Ieu ngabutuhkeun anjeun ngaleupaskeun tali nalika tangkalna tumbuh. Kami ngarékoméndasikeun mariksa wraps sahenteuna sakali sataun pikeun mastikeun aranjeunna henteu fraying atanapi ngarecah, sarta pikeun mastikeun aranjeunna henteu girdling cabang tangkal. Bari anjeun di dinya, anjeun ogé tiasa ngabersihan kaluar birdhouse nu. Manuk umumna henteu nganggo deui sarang, janten sarang manuk anjeun bakal langkung seueur sémah upami dijaga beresih! Sanaos henteu sadayana sarang dianggo pikeun beternak, langkung aman pikeun ngabersihan sarang manuk ku pertengahan Agustus pikeun mastikeun yén anjeun henteu ngaganggu sarang manuk énggal, tapi aya pengecualian. Massa Audubon gaduh pituduh anu saé pikeun ngabersihkeun tempat manuk. Mun anjeun teu bisa nyingkahan affixing a birdhouse ka batang tangkal, make stainless steel atawa rod threaded galvanized ngagantelkeun struktur kana tangkal. Jang ngalampahkeun ieu, bor kana tangkal ku auger kapal ka jero baud, teras selapkeun baud jeung ngagantelkeun birdhouse nu. Kade pisan ulah ngaruksak babakan atawa kambium sabudeureun liang bor. Nalika ragu, ngahubungan arborist. Éta tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi tatangkalan di buruan anjeun, ogé nyayogikeun pitunjuk ngeunaan cara anu pangsaéna pikeun ngahindarkeun zona akar upami anjeun mutuskeun masang pos pikeun imah manuk anjeun. Masang sareng Nempatkeun Birdhouse di buruan anjeun

Dimana Gunung Birdhouse a?

Birdhouses bisa dipasang dina rupa-rupa cara. Manuk bakal condong milih tempat aranjeunna langkung nyaman, jadi lamun lokasi birdhouse ayeuna teu narima warga wae, nya meureun waktu pikeun manggihan tempat anyar. Birdhouses kudu ditempatkeun di lokasi nu ngawatesan jumlah prédator jeung gangguan manusa; kumaha oge, dina loba kasus tungtunan ieu teu bisa patepung. Rekomendasi anu pangsaéna nyaéta masangkeun imah manuk di lokasi anu pangsaéna tinangtu larangan di halaman bumi anjeun. Imah manuk anu disimpen di handapeun eaves atanapi overhangs hateupna bakal kakeunaan kirang Uap sareng pamustunganana langkung lami. Sajaba ti éta, lokasi semi-sheltered ieu bisa jadi malah leuwih nguntungkeun lamun aranjeunna teuas pikeun prédator pikeun meunangkeun ogé.
Masang manuk dina handapeun hateup overhang atanapi handapeun wengi masihan tempat manuk lokasi semi-sheltered sareng bakal ngajantenkeun langkung lami kalayan perawatan anu kirang.
Birdhouse handapeun wengi di lokasi semi-sheltered
Nyieun Hawa pelindung atawa hateup overhang pikeun birdhouse Anjeun
imah manuk ieu sheltered ku hateup logam hiasan nu tindakan kawas Hawa wangunan
Birdhouses kudu nyanghareupan jauh ti angin prevailing di cinyusu jeung ditempatkeun dina jarak nyukupan jauh ti taneuh. Manuk béda merlukeun spasi béda antara birdhouses. Sababaraha manuk, kayaning wrens, pisan teritorial sarta bakal ngeusian birdhouses lianna di wewengkon kalawan nests dummy. Upami ieu kajantenan, miceun sarang dummy sering pikeun ngamungkinkeun manuk sanés ngaku yén sarang manuk anu henteu dianggo. Sarang boneka henteu kalebet cangkir nyarang pikeun endog, tapi dieusi ku dahan ageung anu nyegah manuk sanés gampang lebet ka sarang manuk. . Panungtungan tapi teu saeutik, imah manuk ogé kudu jarak alus ti feeders manuk, sabab feeder metot prédator nu bisa discourages songbirds leutik ti nyarang caket dieu.

Nyetél Birdhouse a

Dina urutan kahayang, ieu 6 cara anjeun tiasa Gunung birdhouse Anjeun. Masing-masing dipedar sacara rinci di handap.

  • Pos logam / tiang (paling dipikahoyong)
  • Fasad wangunan leueur
  • Fasad wangunan bata
  • Siding kayu
  • Tihang pager kayu
  • Batang tangkal (paling henteu dipikahoyong)

Hindarkeun gantung sangkar burung. Naha manuk éta nongkrong dina dahan tangkal atawa téras hareup, manuk ni’mat birdhouses nu teu overly sway di angin.

Imah-imah anu dipasang dina kutub logam kirang rentan ka prédator sabab prédator gaduh waktos anu sesah naék ka tempat manuk. Sanajan kitu, kutub logam kudu stabil sarta teu sway dina angin sakali birdhouse napel. Birdhouses bisa napel via liang dina kutub, atawa ku clamps selang stainless steel. Sangkan leuwih hese pikeun prédator pikeun ngahontal imah manuk, hiji baffle rakun atawa pot tibalik ka handap bisa dipasang dina tiang. A fasad wangunan leueur nyadiakeun panyalindungan sarua salaku tihang logam, tapi bisa jadi leuwih hese pikeun masang. imah manuk kana témbok. Wangunan anu langkung poék panas dina usum panas, khususna upami nyanghareupan kidul atanapi kulon. Hindarkeun pasang imah manuk kidul atanapi kulon dina wangunan upami sisina henteu warna terang.
Masang birdhouse dina kutub logam atawa t-bar
Mouting kalawan tihang logam
Masang manuk dina sisi leueur imah
Dipasang dina fasad wangunan
Masang manuk dina wangunan bata
Mouting dina wangunan bata
Masang sarang manuk dina sisi kai
Dipasang dina sisi kayu
Pamasangan birdhouses dina wangunan bata ngajadikeun hésé pikeun prédator pikeun ngahontal birdhouse nu. Sababaraha bata boga finish lemes, sahingga malah leuwih hese pikeun prédator pikeun meunangkeun cekelan alus. Hanjakalna, bata anu kakeunaan sinar panonpoé pinuh tiasa nyababkeun panas anu ageung sareng tiasa panas teuing. Refrain ti ningkatna birdhouses dina wangunan bata darker, utamana dina tembok nyanghareup kidul. Siding kai bisa kapanggih dina lumbung heubeul atawa gudang sarta nyadiakeun ngarasakeun leuwih alam pikeun manuk, bari ogé nyieun climbing hésé pikeun prédator. Beungeut anu katingal dina gambar di handap ieu henteu langkung panas tibatan tangkal dina sasih usum panas.
Hiji pos pager bisa nyadiakeun sabagian panyalindungan lamun nyegah prédator ti gaining aksés ka birdhouse nu. Imah manuk kalawan liang lawang leutik (<1 1/4″) ngajadikeun eta malah harder pikeun prédator ngabalukarkeun masalah, utamana lamun aya hateup overhang badag. Sedengkeun rongga sayang manuk umumna kapanggih dina batang tangkal , loba sumber nyebutkeun aranjeunna kedah dihindari. dina sagala biaya alatan volume tinggi prédator ngagunakeun tangkal. Upami teu aya tempat sanés dimana tempat manuk tiasa dipasang, ieu mangrupikeun alternatif anu lumayan anu masih masihan panyalindungan langkung seueur tibatan rohangan nyarang alami .Rongga nyarang sok gaduh liang anu langkung ageung ti 1,5″ utamina kusabab kanyataan yén manuk pelatuk anu nyiptakeunana nyaéta yén ukuran. A birdhouse kalawan liang leutik bisa ngahalangan prédator manuk hadé ti sagala rongga nyarang alam kaluar dinya. Pilarian tangkal anu diaméterna langkung ageung ti 4 ″ pikeun dipasangkeun tempat manuk anjeun sareng pastikeun nyabut sekrup upami anjeun kantos nyandak tempat manuk.
Masang sarang manuk dina tihang pager
Mouting hiji birdhouse dina pager
Masang imah manuk dina tangkal spruce
Masang sarang manuk dina batang tangkal

Sabaraha Luhurna Gunung Birdhouse?

Kisaran jangkungna pikeun masang wren atanapi chickadee birdhouse
Chickadee na wren birdhouses bisa dipasang 5 – 12′ luhur
Gumantung kana spésiés manuk, imah manuk kudu dipasang dina rentang jangkungna nu tangtu. Tingal halaman Pangukuran pikeun ningali rentang jangkungna anu pas anu langkung dipikaresep ku spésiés manuk. Dina unggal spésiés aya rentang anu nguntungkeun pikeun Gunung birdhouse Anjeun. Aya pengecualian jeung manuk mindeng sayang di luar rentang ieu, utamana lamun euweuh cavities nyarang séjén di éta wewengkon. Birdhouses diwangun pikeun chickadees, nuthatches na wrens birdhouses bisa ditempatkeun sabudeureun 1,5 m (5′) luhureun taneuh. Ieu matak ngamudahkeun pikeun anjeun ngabersihan kaluar nests heubeul tur tingal lamun birdhouse nu geus nempatan saprak liang lawang birdhouse dina tingkat panon.

Sabaraha Jauhna Kudu Ditempatkeun Birdhouses?

Loba spésiés manuk téh teritorial. Sababaraha spésiés leuwih milih sayangna jauh pisan ti manuk séjén tina spésiés nu sarua, sedengkeun spésiés séjén bisa nanganan jarak deukeut 5 m (15′) ti birdhouse sejen. Loba teuing manuk di wewengkon nu sarua bisa ngabalukarkeun sababaraha manuk teu sayang jeung sajabana spésiés manuk, kayaning wrens, bakal ngarasa compelled pikeun ngeusi birdhouses dina wewengkon maranéhanana jeung sikat jeung bahan séjén pikeun ngeureunkeun manuk séjén tina ngagunakeun kotak salajengna. Sarang ‘dummy’ ieu dieusi gancang ku wren jalu upami dikosongkeun unggal dinten.
Spasi diperlukeun antara birdhouse nyaeta 15 '.
Gunung birdhouses 15′ eta pikeun nyegah nests dummy

Nyanghareupan Birdhouses Wétan

Nyanghareupan Birdhouses Wétan pikeun hasil pangalusna dina spring mimiti
Ulah nyanghareupan birdhouses Kalér
Bari arah séjén bakal dianggo, nyanghareup birdhouses wétan geus ditémbongkeun janten idéal. Upami iklim anjeun ngagaduhan usum panas anu kawilang panas, éta langkung saé pikeun nyanghareupan liang lawang wétan pikeun ngahindarkeun overheating kotak ti soré pas. Imah manuk nyanghareup ka wétan meunang panonpoé mimiti isuk-isuk, mindeng lamun birdhouse tiis ti peuting tadi. Hindarkeun nyanghareupan birdhouses arah angin prevailing. Lawang sarang manuk ogé kedah ngajauhan tempat pakan manuk supados manuk nyarang henteu guligah upami prédator nganjang ka pakan manuk.

Feeders Manuk & Birdhouses

Feeders manuk mikat populasi rupa-rupa manuk, loba nu bisa jadi diwengku atawa prédator kana manuk nu nyarang di birdhouse Anjeun. Pastikeun pikeun nempatkeun imah manuk sahenteuna 5 m (15′) jauh tina feeder manuk pikeun nyadiakeun sababaraha jarak antara dua. ngan sababaraha jinis manuk sareng henteu narik prédator. Tempo kaca Food Manuk pikeun inpo nu leuwih lengkep.
Hindarkeun dipasangkeun imah manuk deukeut feeders manuk
Hindarkeun dipasangkeun imah manuk deukeut feeders manuk

Sitemap | Dina Usum | Produk | Émbaran | Toko | Taros Kami Nalika éta waktuna pikeun nempatkeun imah manuk, naha anjeun nempatkeun hiji imah anyar pikeun kahiji kalina atawa repositioning hiji imah heubeul, pamahaman cara pangalusna ngagantung imah bakal nyieun leuwih pikaresepeun pikeun nyarang manuk. Imah manuk anu dipasang leres ogé langkung gampang diawaskeun sareng dirawat, mastikeun seueur pikagumbiraeun manuk pikeun seueur musim nyarang anu bakal datang.

Faktor-faktor anu Diperhatikeun Nalika Masangkeun Birdhouse

Loba birders ngurus hébat pikeun milih hiji birdhouse kalawan dimensi cocog, fitur, sarta kelir pikeun spésiés Rongga-nyarang favorit maranéhanana. Malah imah pangalusna, kumaha oge, moal narik manuk lamun teu dipasang leres. Sajumlah faktor anu béda-béda kedah diperhatoskeun nalika ngarencanakeun kumaha ngagantungkeun manuk, kalebet:

    • Mékanisme Pamasangan : Kumaha imah dipasang mangaruhan kasalametan sareng kaamananna. Loba birdhouses dirancang pikeun napel tangkal, wangunan, atawa kutub dimana maranéhna bakal stabil sarta nyaman keur manuk. Sababaraha desain ogé tiasa digantung ku kait, kawat, tali, atanapi ranté. Sababaraha manuk teu kapikiran saeutik ayun, sanajan spésiés séjén bakal nyingkahan imah kirang stabil. Janten aman, panalungtikan mékanisme ningkatna manuk backyard anjeun resep saméméh nempatkeun up imah.
    • Lokasi : Ideally, imah kudu di wewengkon swasta rada jauh ti feeders caket dieu atawa mandi manuk dimana loba kagiatan sejenna bisa nyieun brooding kolotna hariwang. Nempatkeun hiji birdhouse di wewengkon nu leuwih concealed mantuan kamuflase imah, sarta dahan caket dieu pikeun perching bakal masihan manuk sawawa hiji tempat alus pikeun lalajo leuwih kulawarga maranéhanana. Sababaraha manuk, kumaha oge, kayaning bluebirds na martins ungu, ulah resep birdhouses di wewengkon leuwih kabuka.
    • Jangkungna : Spésiés béda boga karesep béda pikeun jangkungna tempat maranéhna bakal ngawangun sayang maranéhanana (tingali daptar di handap). Imah-imah anu langkung luhur henteu napel kana tangkal atanapi tihang anu tiasa naék sacara umum langkung aman tina ucing liar sareng prédator anu sami, tapi tiasa langkung hese dipasang, beresih, sareng diawaskeun. Pangpentingna yén imah geus dipasang aman tur aman, sanajan jangkungna bisa jadi teu idéal atawa merenah pikeun birders.
    • Iklim : Di wewengkon hujan kaleuleuwihan, éta pangalusna pikeun Gunung hiji birdhouse di wewengkon sheltered, sedengkeun di wewengkon panas pisan, cooler, lokasi shaded penting pisan. Liang lawang kudu salawasna nyanghareup jauh ti angin prevailing pikeun mantuan ngajaga hatchlings hipu tina breezes kaku atawa hujan angin-disetir.
    • Kasalametan : Teu paduli dimana imah dipasang, éta kudu kuat sarta tahan ka goyang, slipping, atawa ragrag. Baffles ditempatkeun di luhur jeung di handap imah bisa mantuan ngahalangan prédator kayaning raccoons, beurit, jeung oray, sarta birdhouse sorangan kudu dirancang janten aman.
    • Pangimeutan sarta beberesih : Henteu masalah manuk mana anu bakal ngagunakeun imah, birders kudu bisa ngakses imah rutin pikeun beberesih ditangtoskeun jeung, upami hoyong, ngawas sagala hatchlings. Gunung imah dimana aya kokoh, tingkat taneuh handap lamun stool atawa tangga bakal diperlukeun pikeun ngahontal eta.
    • Imah lianna : Komo manuk sosial, gregarious perlu privasi ngarasa aman nalika raising kulawarga. Aturan anu saé nyaéta henteu langkung ti 4 imah manuk per acre dina hiji waktos, iwal ti bumi pikeun spésiés kolonial sapertos martin ungu. Pamasangan sababaraha imah, kumaha oge, bakal masihan manuk pilihan gede pikeun milih lokasi maranéhna resep tur bakal ngaronjatkeun Chances manuk nyarang di pakarangan, sanajan teu unggal imah dipaké sakaligus.

Hiji Kecap Ngeunaan Jandela Imah

Sababaraha model imah manuk jandela-Gunung kalawan jelas atawa hiji arah eunteung deui panels sadia, jeung janji enticing ngamungkinkeun birders pikeun lalajo manuk raising kulawarga maranéhanana kalayan nyaman nempoan indoor. Bari sababaraha manuk bakal make imah ieu, éta kénéh penting yén imah jadi sturdily dipasang, preferably dina jandela hiji kamar sepi jadi kolotna nyarang stressed sakumaha saeutik-gancang. Lamun manuk make imah, panitén kudu ulah ngetok kaca, caang lampu kana kotak nyarang, atawa lamun heunteu ngaganggu manuk bari sayang keur brooded atawa lamun hayam ngora. Ngagunakeun curtains jero kamar bisa mantuan ngajaga gangguan ka minimum, sarta curtains gampang mindahkeun rada kumisan pikeun pariksa imah. Lamun manuk nyarang kaganggu teuing, kolotna bisa abandon sayang maranéhanana, atawa anak hayam bisa nyoba ninggalkeun sayang prematurely.

Langkung Tips pikeun Mounting Birdhouses

Pikeun ngamaksimalkeun unggal lokasi anu anjeun pilih pikeun masangkeun sarang manuk sareng ngajantenkeun éta pikaresepeun pikeun beternak manuk:

  • Paké hardware pangalusna sarta parabot ningkatna ditangtoskeun pikeun mastikeun kaamanan jeung stabilitas.
  • Nawiskeun bahan nyarang caket dieu pikeun entice manuk ngagunakeun birdhouse nu leuwih gampang.
  • Nempatkeun imah mimiti jadi sadia pas manuk dimimitian néangan real estate.
  • Pariksa imah sanggeus badai atawa cuaca parna sarta ngalereskeun karuksakan lamun diperlukeun.
  • Ninggalkeun imah manuk nepi ngaliwatan gugur jeung usum tiis salaku kotak roost manuk pikeun panyumputan tambahan.

Manuk sigana henteu pilih-pilih dimana aranjeunna nyarang unggal taun, tapi jaga pikeun ngagantungkeun imah manuk ku cara anu pangsaéna bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung pikaresepeun pikeun sadaya manuk anu nyarang rongga anu peryogi tempat pikeun nelepon ka bumi.

Pangalusna Manuk House ningkatna Jangkungna

Jangkungna handap (dina suku jeung méter) mangrupakeun rentang idéal pikeun sabaraha luhur Gunung birdhouses pikeun spésiés béda.

  • Burung hantu gudang — 8-25′ (2-8 m)
  • Manuk Biru — 4-6′ (1-2 m)
  • Chickadees — 5-15′ (2-5 m)
  • Finches — 5-10′ (2-3 m)
  • Nuthatches — 5-10′ (2-3 m)
  • Martins ungu — 10-15′ (3-5 m)
  • Burung hantu screech — 10-30′ (3-9 m)
  • Titmice — 5-15′ (2-5 m)
  • Bebek kai — 6-30′ (2-9 m)
  • Woodpeckers — 10-20′ (3-6 m)
  • Wrens — 6-10′ (2-3 m)

Bari jangkung ieu bisa jadi tempat ningkatna pikaresep pikeun birdhouses, birders kudu sadar yen manuk anu cukup fléksibel jeung syarat jangkungna sarta bisa kalayan gampang milih imah luar rentang idéal maranéhanana. Lamun imah anu dipasang aman di kira jangkungna ditangtoskeun, aranjeunna bakal gampang jadi imah pikaresepeun pikeun manuk nu make imah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *