Aya hiji tugas pangropéa tungku anu saha waé tiasa – sareng kedah – laksanakeun, tapi éta ngagentos saringan. Saringan tungku anjeun nyerep lebu, kokotor, alérgi sareng seueur deui supados henteu ngahalangan kamampuan sistem tungku pikeun fungsina. Saringan anu saé ogé ngajaga polutan kaluar tina hawa supados anjeun henteu ngambekan. Tip di handap ieu bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngabersihan atanapi ngagentosna, saderhana sareng gampang, sareng kami ogé bakal ngabahas naon anu kalebet dina beberesih anu langkung lengkep anu tiasa dilakukeun ku profésional.

Sakumaha sering kuring kedah ngabersihan tungku?

Anjeun kedah ngarencanakeun beberesih tungku taunan, langkung saé dina usum gugur sateuacan cuaca janten tiis. Ku cara éta, tungku anjeun bakal beroperasi dina tingkat anu optimal nalika paling diperyogikeun. Tapi, saringan tungku anjeun kedah digentos atanapi dibersihkeun unggal sababaraha bulan – kirang langkung opat kali sataun. Kalolobaan tungku anyar gaduh saringan disposable. Sababaraha, kumaha oge, make saringan bisa diumbah nu tahan leuwih lila tapi perlu beberesih rutin. knowlesgallery / iStock / Gambar Getty 3. Buka panto jeung geser kaluar filter nu. 4. Ngagunakeun kantétan sikat, ngajalankeun vakum leuwih filter nu. Sawaktos Anjeun geus rengse, Anjeun kudu bisa nahan saringan tur tingal cahaya datang ngaliwatan eta. 5. Semprot filter ku campuran detergent hampang jeung cai, nepi ka filter jenuh. 6. Ngagunakeun selang atawa di tilelep anjeun, nyeuseuh kaluar filter, pastikeun pikeun meunangkeun sagala ngambah sabun jeung lebu. 7. Setel saringan di tempat anu cerah dugi ka garing. 8. Pasang deui saringan sareng tutup sareng nyepetkeun panto saringan.

hal séjén uninga

Ngumbah atanapi ngagentos saringan anjeun sacara teratur bakal ngajaga tungku anjeun lancar sareng bakal mastikeun hawa anu anjeun hirup beresih sareng seger. Ngalakukeun tungku pinuh bersih mangrupikeun prosés anu langkung kompleks anu bakal nyandak tilu dugi ka opat jam. Kanggo sabagéan ageung anu gaduh bumi, éta mangrupikeun padamelan anu langkung saé pikeun ditinggalkeun pikeun profésional HVAC. A profésional HVAC mumpuni bakal ngabersihan chamber durukan, ngaganti filter minyak pikeun furnaces-Powered minyak, nyaluyukeun burners sarta nguji aranjeunna pikeun mastikeun aranjeunna jalan bener, sarta dis-ngumpul assembly blower pikeun ngabersihan eta tuntas. Éta ogé bakal mariksa tungku anjeun nalika ngabersihkeunana, sareng ngingetkeun anjeun kana masalah anu aranjeunna mendakan. Malah lamun tungku anjeun kawilang anyar, éta masih perlu pangropéa ditangtoskeun, kalawan cleans taunan tur cék filter biasa. Ieu leres naha anjeun kéngingkeun panas tina minyak, gas, propana atanapi bahkan tanaga surya. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal meuli tungku pangalusna, pariksa kaluar pituduh meuli tungku kami. Upami anjeun prihatin ngeunaan saluran hawa anu kotor, kami tiasa nunjukkeun anjeun kumaha ngajagana beresih sareng iraha nyéwa profésional pikeun ngalakukeunana. Upami anjeun cicing dina iklim anu hampang sareng panasaran ngeunaan alternatif tungku, kami masihan anjeun ka handap dina pituduh pameseran pikeun pompa panas.

Saringan naon anu kuring peryogikeun?

Manual tungku anjeun bakal ngabejaan Anjeun jenis filter nu peryogi. Upami éta saringan anu tiasa dibuang, manual kedah nunjukkeun ukuran naon, sareng nyarankeun rupa-rupa pleated atanapi non-pleated. saringan disposable anu gampang sadia di hardware na toko kotak badag, sarta mindeng datangna dina pakét tilu atawa opat. Nalika mésér saringan pikeun tungku anjeun, anjeun bakal ningali pangukuran dina bungkusan anu disebut Nilai Pelaporan Efisiensi Minimum, atanapi MERV, nilai. Jumlah MERV dibasajankeun 1 nepi ka 16, kalawan angka nu leuwih luhur keur hadé dina miceun polutan tina hawa. A rating MERV 6-12 dianggap alus keur paling imah. Upami anjeun perokok atanapi gaduh sababaraha piaraan atanapi alergi anu goréng, mésér saringan nganggo MERV anu aya di tungtung luhur. Saringan anu tiasa diumbah langkung mahal, tapi anu saé tiasa langkung lami tungku anjeun. Saringan anu tiasa diumbah langkung ramah lingkungan, sabab anjeun moal ngalungkeun saringan anu dianggo unggal sababaraha bulan. Di sisi anu sanés, anjeun kedah nyéépkeun waktos rutin pikeun ngabersihan aranjeunna, sareng anjeun panginten kedah mésér online sabab toko lokal sering henteu nyandakana.

Kumaha kuring ngarobah filter disposable kuring?

Ieu léngkah-léngkah saderhana anu anjeun kedah laksanakeun pikeun ngarobih saringan anu tiasa dianggo: 1. Pareuman listrik bade tungku Anjeun. 2. Tingali dina hareupeun tungku anjeun sarta nomeran posisi panel layanan nu imah filter nu. Ieu bakal panjang, panto sempit nu boh clasps Cicing atawa boga sababaraha screws ngajaga eta Cicing. 3. Buka panto ieu sareng geser kaluar filter ayeuna. 4. Meureun aya hiji panah dina filter nu nembongkeun arah airflow. Hadé pisan mun éta ngagambar panah di luar tungku di sisi éta kalayan spidol permanén, sangkan anjeun terang cara nu bener pikeun posisi filter anyar. Ngajaga tungku anjeun bersih penting supados tiasa ngajalankeun leres dina usum tiis (atanapi sapanjang taun upami anjeun gaduh AC sadayana bumi). A tungku bersih bakal ngaduruk suluh kirang – sahingga nyimpen duit Anjeun – sarta manjangkeun umur unit. Sanggeus ngomong yén, ngalakonan beberesih pinuh tina tungku Anjeun teu tugas basajan, sarta merlukeun waktu jeung usaha. Mun anjeun teu nyaman jeung nyokot eta sapotong badag tina mesin, Anjeun bakal leuwih hadé nyewa profésional pikeun ngabersihan tungku anjeun sataun sakali. Nyatana, sababaraha jaminan tungku dibatalkeun upami anjeun henteu ngagaduhan beberesih profésional sakali sataun.

Kumaha kuring ngabersihan saringan anu tiasa diumbah?

Beda sareng saringan anu tiasa dianggo, anu ngagaduhan pigura kardus, saringan anu tiasa diumbah tiasa dilebetkeun kana cai upami diperyogikeun. Bersihkeun saringan anu tiasa diumbah unggal sababaraha bulan, prosés anu kedahna henteu langkung ti 20-30 menit. Ieu léngkah-léngkah anu anjeun kedah lakukeun: 1. Pareuman listrik bade tungku Anjeun. 2. Tangtukeun lokasi panel jasa jangkung sempit nu imah filter nu. Leupaskeun jepitan atawa, lamun boga aranjeunna, cabut screws nu nahan eta nutup. 5. Mun anjeun teu catetan handap ukuran filter saméméh ieu, eta kudu ditulis dina filter sorangan. Tulis nomer ieu dina panto tungku ogé, ku kituna anjeun bakal salawasna aya gunana nalika anjeun kedah mésér anu énggal. Ukuran bakal diwangun ku tilu angka, ditulis kawas kieu: 12 × 12 x1, nu nunjukkeun jangkungna, rubak jeung jero filter dina inci. 6. Pikeun masang saringan anyar anjeun, tingali tanda anu nunjukkeun aliran hawa sareng geser saringan énggal kana tempatna kalayan tanda anu saluyu sareng panah aliran hawa anu anjeun tulis dina tungku. 7. Ganti panutup jeung ngahurungkeun kakuatan deui kana tungku Anjeun. 8. Catet tanggal Anjeun ngaganti filter Anjeun, jadi Anjeun bisa ngalacak lamun eta perlu diganti. Éta sadayana peryogi! Sakali anjeun parantos sababaraha kali, anjeun kedah tiasa ngarobih saringan dina waktos kirang ti 15 menit. Henteu masalah jinis sistem anu anjeun gaduh, ulah ngantosan dugi ka rusak pikeun ngalakukeun pangropéa tungku DIY. Sistem pemanasan anu bersih sareng disaluyukeun bakal ngahémat artos anjeun pikeun bahan bakar sareng manjangkeun umur tungku.

Sabaraha sering Tungku Kudu Dibersihkeun?

Sateuacan wengi usum gugur anu tiis, anjeun kedah pasini pikeun pangropéa tungku taunan anjeun. Tanpa beberesih sareng pamariksaan taunan ieu, sistem tiasa gancang atos, ngompa karbon monoksida anu maot ka bumi anjeun, atanapi ngan saukur lirén damel.

Sabaraha Biaya Ngabersihan Tungku?

Panglayanan taunan murah-biasana kirang ti $100-utamana upami dibandingkeun sareng harga tungku énggal. “Anjeun moal ngantosan langkung ti sataun pikeun ngalayanan mobil anjeun,” saur Richard. “Panas di bumi anjeun sami pentingna.”

Naon Anu Ngalibetkeun Pembersihan Tungku Taunan?

Kami naroskeun ahli plumbing sareng pemanasan Old House Ieu Richard Trethewey pikeun nunjukkeun ka kami léngkah anu leres anu bakal diturutan ku profésional jasa pikeun tungku hawa anu ngaduruk minyak; dasar dina sistem gas téh sarupa. Dina duanana, suluh dicampurkeun jeung hawa sarta ignited, manaskeun hiji chamber disegel. Hawa seger anu disaring teras niup ka luar ruangan panas sareng kana saluran pemanasan. (Imah kalawan radiators boga boilers tinimbang furnaces. Ieu cai panas tinimbang hawa, tapi pamariksaan taunan sarupa.) Dina sakabéh, knalpot bahaya ti chamber durukan ieu vented kaluar hiji flue atawa liang haseup.

Lengkah 1: Pareuman sistem

  • Sateuacan ngalakukeun beberesih tungku taunan, Richard mastikeun pikeun pindah kaluar kakuatan listrik jeung suplai suluh.
  • The switchplate kakuatan beureum has biasana bisa kapanggih dina luhureun tangga gudang di jero taneuh atawa deukeut burner sorangan, bari klep shutoff suluh deukeut tank minyak atawa dina pipa gas asup. Catet lokasi duanana bisi kabocoran hareup atawa seuneu.

Ngabersihan kamar durukan tina tungku jeung Inspecting pipa flue Keller & Keller

Lengkah 2: Ngabersihan kamar durukan

  • Dina kamar durukan, suluh campur jeung hawa sarta hurung, ngahasilkeun panas-kitu oge soot karbon, uap cai, karbon dioksida, sarta goréng. Tumpukan jelaga tiasa nyababkeun tembok kamar corrode.
  • Richard scrapes kaluar diwangun-up karbon ngagunakeun sikat kawat leutik.
  • Lajeng anjeunna ngaluarkeun bahan leupas kalawan vakum toko industri jeung inspects chamber pikeun liang atawa korosi saméméh ngaganti panutup.

Hambalan 3: Inspecting pipa flue

  • Richard mariksa liang dina knalpot nu bisa bocor karbon monoksida, utamana dimana pipa meets tungku.
  • Liang leutik bisa ditambal ku pita foil, tapi corroded flues kudu diganti.
  • Anjeunna ogé nyaluyukeun damper barometric pipe flue, nu moderates draw liang haseup. “A badag, liang haseup jangkung di hiji imah heubeul condong nyedot teuing hawa, compromising efisiensi,” nyebutkeun anjeunna. “Layanan anjeun pro tiasa beurat damper pikeun ngirangan draw.

Ngaganti saringan oli pikeun tungku sareng Ngarobih saringan hawa Keller & Keller

Lengkah 4: Ngaganti saringan oli

  • Saringan oli (kapanggih dina sistem anu didamel ku minyak wungkul) nyegah najis-kotoran alit ngahalangan nozzle pembakar minyak, anu tiasa nyababkeun salah seuneu anu mareuman sistem.
  • Richard mimiti nutup klep minyak, teras nyabut filter heubeul tur ngaganti eta, sisihkan filter kotor pikeun disposed tina nurutkeun peraturan picilakaeun-runtah lokal.

Lengkah 5: Ngarobah saringan hawa

“Salila usum tiris, sadaya hawa anu dihirupkeun ku kulawarga anjeun ngalangkungan saringan ieu,” saur Richard. “Anjeun teu tiasa ngarobih sering teuing, tapi henteu kantos ngantepkeun langkung ti sataun.”

  • Ngarobih saringan mangrupikeun hal anu tiasa dilakukeun ku anu gaduh bumi kalayan gampang. Dina waktos anu sami, Richard pariksa ngagem sareng tegangan sabuk blower. (Blower, disetir ku motor listrik, ngalir hawa dipanaskeun tina tungku ngaliwatan ductwork kana vents kamar.)
  • Sabuk anu longgar tiasa ngalambatkeun blower, ngaganggu efisiensi. Upami sabukna ngalieuk langkung ti ¾ inci nalika dipencet pageuh, éta tiasa disaluyukeun ku cara ngageser motor ka tukang.

Nyaluyukeun burner sareng nguji efisiensi tungku sareng Ngabersihan ventilasi lantai Keller & Keller

Hambalan 6: Nyaluyukeun burner jeung nguji efisiensi

  • Richard nyetél hiji analyzer durukan, nu ngitung efisiensi tungku ku cara ngukur gasses dina liang haseup.
  • Anjeunna mastikeun yén gerbang hawa burner urang disaluyukeun pikeun jatah ditangtoskeun tina suluh kana hawa. “Anjeun hoyong bahan bakar anu anjeun bawa ka dibakar sateuacan naék hawu,” saur Richard.
  • Anjeunna oge ngaganti nozzle minyak, nu atomizes suluh ngan méméh ignited, sarta pariksa warna seuneu jeung bentuk dina igniter nu.
  • Pikeun minyak atanapi gas, ieu mangrupikeun indikator konci durukan anu stabil sareng lengkep. Dina sistem gas, ieu waktos nalika tabung burner kudu vacuumed beresih.

Lengkah 7: Ngabersihan ventilasi lantai

  • Musim gugur mangrupikeun waktos anu saé pikeun anu gaduh bumi ngaleungitkeun daptar lantai sareng vakum saluran, anu mangrupikeun magnet pikeun lebu, rambut piaraan, cocooan alit, sareng tuangeun tuangeun.
  • Sadaya ieu ngirangan efisiensina, maksa anjeun nyéépkeun panas. Anjeun oge bakal ngambekan saeutik gampang tanpa lebu ieu dina hawa.

Pilari pitulung pikeun perbaikan sabudeureun imah anjeun? Garansi bumi tiasa ngabantosan. Parios pituduh anu jero ieu ti Tim Ulasan Old House Ieu:

  • Perusahaan jaminan bumi pangsaéna
  • ulasan Amérika Imah Shield
  • ulasan AFC Imah Club
  • Pilih ulasan Garansi Imah
  • Pilihan ulasan Garansi Imah

Bahan

  • Sikat kawat

Parabot

Pikeun ngajaga tungku gas anjeun sarta tetep ngajalankeun éfisién, kami nyarankeun ngalayanan taunan ti HVAC profésional dilatih. Sahenteuna éta kedah dibersihkeun dina awal unggal usum pemanasan, tapi ngulang pertengahan taun bakal ngabantosan tungku gas anjeun dina kaayaan puncak sareng ngabantosan nyegah masalah anu bakal datang. meresihan tungku Nalika ngabersihkeun tungku henteu rumit teuing, éta nawiskeun sababaraha kauntungan pikeun kaséhatan jangka panjang, efisiensi, sareng reliabilitas sistem kanyamanan anjeun. Seuseueurna anu gaduh bumi tiasa nyandak léngkah munggaran ku ngajaga saringan hawa beresih atanapi diganti saluyu sareng saran produsén. Sanaos sababaraha beberesih internal dasar tiasa dilakukeun ku saha waé, ngajaga leres komponén internal tungku, sapertos blower atanapi sénsor seuneu bakal peryogi sakedik kaahlian – jinis anu tiasa ditawarkeun ku ahli Carrier lokal anjeun. Parios halaman wéb tungku bumi kami pikeun tampilan lengkep ngeunaan tungku Carrier sareng ngarecahna komponén sareng téknologi konci anu ngabantosan produk pemanasan kami luar biasa.

CARA ngabersihkeun tungku

Ngartos kumaha ngabersihan tungku penting sabab ngajaga permukaan jero sistem anjeun bébas tina kokotor sareng lebu tiasa ngabantosan manjangkeun kinerjana. Contona, akumulasi kotor dina burners na exchanger panas bisa ngurangan kamampuh tungku pikeun leres panas imah anjeun. Atanapi, blower anu kotor tiasa ningkatkeun beban tungku sareng nyababkeun paningkatan kana sababaraha komponén. Ieu sareng masalah sanésna tiasa nyababkeun tungku anjeun damel langkung saé tiasa ngirangan umur panjang anu dipiharep. Upami anjeun panasaran kana patarosan, “Sabaraha lami tungku tahan?” pastikeun turutan tautan ka halaman wéb kami anu dikhususkeun pikeun harepan hirup tungku ayeuna. Kumaha Ngabersihan Tungku Masalah anu tiasa dicegah anu ngarugikeun kinerja sistem anjeun tiasa janten masalah khusus upami anjeun investasi dina sistem kanyamanan efisiensi tinggi kalayan tujuan ngirangan tagihan énergi anjeun. Tungku efisiensi tinggi carrier nawiskeun sababaraha fitur high-end anu ngalaksanakeun pangsaena kalayan pangropéa sareng beberesih périodik. Di antara seueur komponén anu bakal dibersihkeun ku ahli Carrier anjeun kalebet: blower (ogé disebut “penangan hawa”), sénsor seuneu, sareng coil. Komponén kritis séjén anu tiasa mangaruhan kinerja kalebet penukar panas, klep gas, pembakar, sareng kipas inducer. Sateuacan nyobian ngabersihan tungku anjeun, éta salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun mareuman kakuatan ka unit sarta ogé mareuman gas. Dina titik ieu bakal aman pikeun nyabut panto kabinét sareng ngawitan beberesih cahaya sareng lebu / panyabutan kokotor nganggo sikat leutik, kaen beueus, vakum atanapi hawa anu dikomprés.

CARA ngabersihkeun tungku blower

Nyaho kumaha ngabersihan blower tungku sanés ngan ukur penting pikeun pagelaran pemanasan – éta ogé tiasa ningkatkeun kinerja sistem AC sentral anjeun ogé. Éta sabab duanana nganggo blower / handler hawa anu sami pikeun ngiderkeun hawa asup sareng kaluar tina sistem. Pikeun ngalaksanakeun tugas sacara saksama, profésional HVAC tiasa ngamimitian ku ngahapus unit blower atanapi “kandang bajing” pikeun gaduh aksés anu langkung saé pikeun mariksa sareng ngabersihkeun. Ngajaga rakitan blower bersih tiasa ngabantosan ningkatkeun aliran hawa sareng efisiensi motor bari ngirangan résiko gagal motor awal. Ngaganti blower tiasa janten perbaikan anu mahal, ku kituna tetep operasi anu pangsaéna tiasa ngabantosan ngahémat artos dina jangka panjang. Sareng, ku ngajaga perumahan motor sareng motor blower langkung bersih sareng langkung bébas lebu, anjeun tiasa nikmati kualitas hawa jero ruangan ogé.

CARA ngabersihan SENSOR seuneu tungku

A sensor seuneu tungku pohara penting pikeun operasi aman tina tungku Anjeun. Lokasina dina assembly burner, Sigana mah rod logam. Sensor seuneu ngadeteksi ayana seuneu nalika gas hurung, teras mareuman sistem upami teu aya seuneu anu dideteksi. Sensor seuneu anu kotor tiasa nyababkeun gangguan dina operasi tungku, janten nyauran teknisi HVAC anu berpengalaman anu terang kumaha ngabersihan sensor seuneu tungku tiasa janten dorongan pikeun operasi anu aman sareng dipercaya. Pikeun ngabersihan sénsor, profésional HVAC lokal anjeun bakal mareuman tungku sareng nyabut sénsor tina rakitan burner. Kusabab sénsor kakeunaan seuneu sacara rutin, éta rawan kabentukna gritty dina pabeungeutannana anu kedah disapu enteng sareng diusap. Upami kinerja henteu ningkat saatos beberesih, sénsor panginten kedah diganti.

CARA ngabersihkeun tungku coils

Nalika urang bahas kumaha ngabersihan coils tungku, urang sabenerna ngobrol ngeunaan kumaha carana ngabersihan coil evaporator Anjeun. Coil evaporator dipasang dina kabinét tungku anjeun sareng mangrupikeun komponén anu penting pikeun AC sentral atanapi pompa panas. Tetep bersih bakal mantuan ngajaga cooling atawa kinerja pemanasan sarta efisiensi énergi. Pikeun ngabersihan coil, teknisi jasa HVAC anjeun biasana bakal mareuman sistem sareng nyabut panel aksés tina kabinet coil. Téhnik bisa rupa-rupa, tapi sababaraha teknisi bakal nerapkeun semprot cleaner coil “rinseless” jeung nuturkeun nepi ka lemes, sikat hipu pikeun miceun hésé miceun lebu.

KONTAK A PROFESIONAL

Sanaos dasar-dasar beberesih tungku rada saderhana, ngalaksanakeun padamelan anu leres tiasa ngabantosan umur hirup sareng kinerja sakabéh sistem pemanasan sareng penyejukan anjeun. Éta sababna kami salawasna nyarankeun yén anjeun ngahubungi dealer Carrier pikeun kéngingkeun perkiraan bumi anjeun. Ahli Carrier lokal anjeun ogé tiasa ngaevaluasi kinerja sistem anjeun, ngadamel perbaikan anu diperyogikeun, sareng masihan saran pikeun ningkatkeun kinerja.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *