Sisihkeun rarasaan anu luar biasa ku ngamimitian ku léngkah-léngkah leutik

Naha anjeun ngirangan atanapi ngan ukur nyobian nyederhanakeun kahirupan anjeun, mikirkeun kumaha cara nyéépkeun bumi anjeun mangrupikeun padamelan anu ageung. Cara pangalusna pikeun ngamimitian decluttering nalika anjeun overwhelmed nyaeta ngalakukeun hal eta sacara bertahap. Jieun “declutter Daptar pariksa imah anjeun” pikeun prioritas wewengkon clutter. Fokus kana hiji rohangan, atawa malah hiji zona dina hiji rohangan (misalna kabinét dapur), sakaligus. Jeung ngalengkepan unggal pakasaban pinuh saméméh pindah ka spasi salajengna. Sateuacan Anjeun ngawitan declutter imah anjeun, boga peti didefinisikeun pikeun tujuan handap pikeun nyortir item:

  • Simpen: Barang-barang anu kaluar tina tempat panyimpen anu ditunjuk
  • Ngalereskeun/ngalereskeun: Barang-barang anu peryogi saencan disimpen, sapertos kaos anu teu aya kancingna.
  • Daur ulang: Barang anu tiasa didaur ulang
  • Sampah: Barang-barang anu dibuang di tempat sampah rumah tangga
  • Sumbangan: Barang-barang anu teu dihoyongkeun anu masih aya dina kaayaan anu saé sareng tiasa disumbangkeun ka organisasi amal atanapi jalma sanés

Kieu kumaha carana nempatkeun wadah-wadah ieu pikeun dianggo nalika nyéépkeun unggal rohangan di bumi anjeun.

Pencét Puter pikeun Diajar Kumaha Ngaleungitkeun Barang Kalayan Strategi Henteu Nyeri Ieu

Nyieun Timeline Decluttering

Upami anjeun teu gaduh seueur barang, anjeun tiasa ngagentos bumi anjeun dina hiji dinten atanapi dina sabtu minggu. Atanapi anjeun badé nyiptakeun garis waktos anu langkung panjang pikeun ngaleungitkeun bumi anjeun dina 30 dinten, contona. Anjeun oge bisa rencanana jadwal decluttering ngan pikeun weekends anjeun boga dina sabulan lamun hayang. Tetep tujuan anjeun realistis sareng tiasa dicapai, ku kituna anjeun tiasa nyéépkeun bumi anjeun tanpa raos kabeuratan. Ngarecah spasi nu Anjeun kudu declutter, estimasi sabaraha lila tiap bakal nyandak. Teras atur éta kana garis waktos anjeun sadayana. Pasihan diri sababaraha waktos panyangga upami aya anu henteu saluyu sareng rencana. Anu henteu kedah anjeun laksanakeun nalika nyéépkeun nyaéta cabut sadaya barang anjeun tanpa rencana kumaha anjeun badé nyortir éta. Upami anjeun ngalakukeun éta, anjeun sigana bakal miceunan waktos ngalangkungan sadaya barang anu teu teratur. Sajaba ti éta, éta mindeng pangalusna pikeun ngabersihan heula saméméh anjeun declutter, jadi barang sapopoé anjeun rapih tur kaluar tina jalan. Mertimbangkeun ngamimitian di kamar atawa spasi kalayan ngan jumlah leutik clutter. Ku cara éta, anjeun tiasa ngalakukeun éta gancang sareng ngarasa anjeun nuju kamajuan dina garis waktos decluttering anjeun, anu matak ngamotivasi anjeun pikeun terus maju.

  • Kamar Mandi

    The Spruce / Erica Lang Mimitian ku kabinet ubar anjeun. Candak sadayana kaluar, sareng piceun pangobatan, makeup, sareng produk perawatan kulit. Pasang sadayana anu anjeun simpen langsung kana kabinet, simpen barang-barang anu paling sering anjeun anggo dina tingkat panon. Salajengna, pindah kana sagala drawers kabinet. Cabut sadayana, sareng laksanakeun evaluasi gancang naon anu anjeun simpen sareng naon anu anjeun alungkeun. Lebetkeun barang-barang anu anjeun badé simpen deui kana laci, sareng barang-barang anu paling sering anjeun anggo dina laci luhur. Ayeuna, lakukeun rutin anu sami sareng pancuran / bak anjeun. Tungtungna, tarik sagalana kaluar ti handap tilelep mandi anjeun, sarta declutter item dinya. Anu pamungkas, sagalana nu teu boga imah bisa gancang diurutkeun kana lima bins anjeun geus staged keur kaperluan éta.

  • The pangkeng

    The Spruce / Letícia Almeida Mimiti, nyiapkeun ranjang anjeun. Hésé ngaraos aya kamajuan anu ngaleungitkeun kamar tidur bari ranjang anu teu didamel neuteup anjeun dina raray. Mimitian ku nightstands Anjeun. Cabut naon waé anu teu aya di dinya, teras lebetkeun kana tong sampah anjeun. Ieu tiasa kalebet buku anu anjeun parantos réngsé maca, pulpén sareng kertas, sareng surat. Buang atanapi daur ulang naon waé anu anjeun henteu dianggo deui, sapertos kotak tisu kosong, pulpén anu tos garing, atanapi pangecas anu henteu dianggo deui. Lakukeun hal nu sarua jeung tops of dressers anjeun, chests, jeung / atawa bureaus. Nengetan ati-ati kana pakean naon waé anu sumebar. Naon waé anu kedah dilipat atanapi digantung lebet kana tong sampah. Upami anjeun sieun éta tiasa kedutan langkung jauh, anjeun tiasa nempatkeun baju dina ranjang anjeun. Ngaliwat unggal biro, laci demi laci. Candak sagalana kaluar. Tarik naon waé anu tos teu dianggo, teras lebetkeun kana tong sumbangan anjeun. Lipet sareng simpen pakean anu anjeun simpen. Upami anjeun nyimpen méja atanapi méja kasombongan di pangkeng anjeun, tackle salajengna. Nolak pangjurung pikeun nyorong barang deui kana laci; tibatan, nempatkeun aranjeunna dina bin nempatkeun-jauh Anjeun. Tos atanapi daur ulang sampah atanapi naon waé anu anjeun teu acan dianggo salami genep bulan. Balikkeun barang ka tempat anu ditangtoskeun. Melu atawa ngagantung tur nyimpen sagala pakean. Upami anjeun ayeuna nuju ningali pacilingan anjeun, kami bakal ngungkulan éta salajengna.

  • Lomari jeung Busana

    The Spruce / Letícia Almeida OKÉ, napas jero. Ieu waktu pikeun declutter lomari Anjeun. Cara panggampangna pikeun ngarengsekeun pacilingan nyaéta mimiti nyéépkeun papakéan anjeun dumasar kana jinisna. Éta hartosna mimitian ku sapatu, teras sapatu, teras pakéan, teras denim, jsb. Langkung gampil mutuskeun pikeun ngalungkeun atanapi nyimpen sapasang jeans upami anjeun ningali sadaya koleksi jeans anjeun sakaligus. Jadi mimitian narik kaluar tipena béda pakean, sarta mutuskeun naon nu bakal Tos tur nyimpen. Sakali anjeun geus ngaliwatan unggal jenis pakean, anjeun bakal boga opat tumpukan pikeun nungkulan:

    • Nyimpen naon waé anu aya dina tempat anu salah. Conto: Upami anjeun ngagaduhan sapasang kaos kaki di lomari anjeun, lebetkeun kana lomari anjeun.
    • Pasangkeun cucian anu kotor kana hamper, atanapi bawa ka kamar cuci.
    • Naon waé anu kedah dilereskeun kedah angkat ka tukang ngaput atanapi panyaring garing.
    • Pikeun nyingkirkeun baju, bawa ka pusat sumbangan atanapi toko konsinyasi.
  • The Entryway, Mudroom, sarta Foyer

    The Spruce / Christopher Lee Poto Anjeun bisa jadi teu boga mudroom tradisional atawa foyer, tapi anjeun pasti boga entryway. Perkara teu sabaraha leutik éta, cara pangalusna sangkan hiji entryway paling fungsional nyaéta declutter eta rutin. Mimitian ku méja, konsol, atanapi méja samping anu aya dina éntri anjeun. Ngaliwat unggal laci, miceun eusina, sareng nyandak kaputusan gancang pikeun ngalungkeun atanapi nyimpen unggal barang. Lebetkeun luhureun unggal méja atanapi konsol ogé. Naha anjeun gaduh rohangan pikeun konci anjeun sareng barang-barang penting anu sanés? Pastikeun sadayana tiasa diaksés sareng henteu rame teuing. Ieu bakal ngagampangkeun ninggalkeun bumi kalayan naon anu anjeun peryogikeun unggal isuk. The lomari aula kudu decluttered kawas sagala pacilingan sejenna: Mimitian ku sapatu jeung sapatu, lajeng jaket, dituturkeun ku asesoris. Éntri téh wewengkon séjén nu nyokot loba clutter ti kamar séjén. Méakkeun waktu nempatkeun jauh hal ti kamar séjén nu geus nyieun jalan ka entri. Nuluykeun 5 ti 6 handap.

  • Dapur

    The Spruce / Letícia Almeida Ngajaga dapur anjeun bébas clutter bisa jadi tangtangan sabab jadi loba kagiatan béda lumangsung di dinya-masak, dahar, jeung sosialisasi. Hasilna, dapur ngagaduhan seueur jinis barang anu disimpen di jerona. Anjeun tiasa milih pikeun nyéépkeun dapur anjeun ku fokus kana hiji kategori barang dina hiji waktos (papan motong, barang gelas, parabot, atanapi bakeware, contona) atanapi ngalangkungan zona dina unggal bagian dapur. Hambalan munggaran nyaéta pikeun sakabéhna ngosongkeun unggal spasi, assess unggal item, sarta nempatkeun sagalana deui dimana eta milik. Mimitian ku rohangan panyimpen powerhouse anjeun, sapertos goah sareng kabinét luhur. Teras pindah kana kabinét handap, laci, sareng rohangan handapeun tilelep dapur. Tungtungna, konsentrasi dina countertops Anjeun. Pindahkeun saloba-lobana barang-barang ti countertops sareng kana rohangan panyimpen. Simpen ngan naon anu anjeun anggo unggal dinten di countertops. Tungtungna, cokot tong sampah anjeun, sareng balikkeun naon waé anu sanés di dapur ka tempat panyimpen anu sah di tempat sanés di bumi.

  • Ruang Tamu

    The Spruce / Letícia Almeida Ruang tamu mangrupikeun salah sahiji kamar anu paling hese di bumi anjeun pikeun tetep rapih unggal dinten. Éta sabab éta seueur dianggo, sareng ruang tamu biasana henteu nawiskeun seueur fitur panyimpen. Anjeun tiasa gaduh sababaraha lomari buku sareng konsol TV, tapi aranjeunna henteu seueur nyumputkeun. koncina nyaéta pikeun:

    • Putuskeun tempat neundeun permanén pikeun barang anu biasa dianggo, sapertos kadali jauh, majalah, sareng buku.
    • Declutter spasi ieu rutin.

    Mimitian ku lomari buku, konsol, sareng méja samping. Lajeng ngaléngkah ka méja kopi anjeun sarta puseur hiburan. Kosongkeun aranjeunna, evaluasi barang-barang anu disimpen, teras balikkeun ka tempat panyimpen anu leres. Nempatkeun buku jauh; ngurangan clutter kertas, kayaning mail; mulangkeun kadali jauh ka tempat anu ditangtoskeun; ngalipet simbut; jsb. Pindah ka éléktronika. Cabut sadaya anu teu nyambung ka televisi atanapi sistem home theater anjeun. Dupi anjeun nganggo? Dupi éta dianggo? Nyimpen barang-barang sapertos pangecas sareng alat-alat kaulinan dimana anjeun ngagunakeunana. Tungtungna, tackle Toys. Assess unggal kaulinan pikeun maké jeung cimata. Dupi éta masih fungsi? Naha budak anjeun masih maén sareng éta? Daur ulang atawa nyimpen unggal kaulinan. Grab bin nempatkeun-jauh anjeun, sarta balikkeun sagalana nu milik di kamar sejen ka gudang ditangtoskeun na.

Dimana miceun clutter

Pikeun barang-barang anu anjeun henteu simpen nalika anjeun nyéépkeun bumi anjeun, anjeun gaduh sababaraha pilihan ngeunaan cara ngabuangna. Ieu tempat bisa jadi pohara mantuan lamun geus diurutkeun item luyu kana daur ulang, sampah, sarta nyumbang bins. Pastikeun anjeun sadar kana tungtunan daur ulang lokal anjeun, sabab barang-barang anu tangtu, sapertos éléktronika, sering henteu tiasa didaur ulang biasa. Nyimpen bin misah pikeun eta barang dibawa ka puseur daur ulang luyu. Sumawona, upami anjeun terang anjeun bakal ngalaksanakeun proyék decluttering utama, anjeun panginten badé nyéwa tempat sampah sateuacanna pikeun barang-barang anu teu tiasa dianggo anu kedah dibuang. Inget yen barang dina kaayaan alus bisa disumbangkeun atawa dijual. Di sagigireun tong sumbangan, anjeun ogé hoyong ngamimitian koleksi barang-barang anu badé dijual dina penjualan garasi. Salaku tambahan, upami anjeun badé masihan barang-barang anu tangtu ka réréncangan sareng kulawarga, éta tiasa ngabantosan pikeun ngamimitian tong pikeun ngeusian unggal jalma nalika anjeun nyarios.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *