Manuk piaraan beresih pisan. Aranjeunna méakkeun kalolobaan waktos maranéhanana taliti preening bulu maranéhanana jeung dandan sorangan. Sanajan kitu, sababaraha spésiés manuk bisa nyieun hiji mess badag, sarta ieu salah sahiji alesan sababaraha urang nganggap aranjeunna janten pets-pangropéa tinggi. Manuk piaraan héd jumlah considerable dander, partikel bulu, quills, handap sarta bulu unggal poe. Ieu mangrupakeun hasil normal tina kabiasaan dandan fastidious maranéhanana salian molting (tumuwuh normal sarta ngagantian bulu). Ogé, lebu dijieun tina manuk nyapek jeung shredding hal. Seueur anu sumebar di handapeun kandang nyaéta sésa-sésa dahareun. Greg Burkett, DVM, spesialis avian nu owns Avian Veterinary Services, kitu ogé nu boga sarta operator Birdie Butik Inc., di Durham, NC, ngajelaskeun dimana mess asalna. “Éta sigana miceunan langkung seueur tuangeun tibatan tuangeun sabab jarang bérés tuang sapotong tuangeun anu aranjeunna [cekel] ku pamatukna; aranjeunna nyandak hiji atawa dua kacamatan, atawa crumble eta up lamun éta crunchy sarta ngantep sésana ragrag di lantai atawa handap kandang. Kadang-kadang aranjeunna ngalungkeun kadaharan pikeun ngaleungitkeun pamatukna, sareng aranjeunna bakal ngusap pamatukna dina tempat bertengger pikeun ngabersihan tuangeun tina pamatukna. Panungtungan, tapi teu saeutik anu kudu diurus, nyaéta masalah fecal – poop manuk hina anu ngahasilkeun manuk piaraan urang.

Naha Uing Manuk?

Aya tujuan anu langkung ageung pikeun sadaya pembuatan lebu ieu. Masing-masing paripolah anu pabalatak ieu mangpaat pikeun lingkungan alam ku cara anu spésifik pisan, anu kalolobaanana ngabantosan ngabaruan leuweung. Bari molting penting pikeun ngajaga bulu manuk dina bentuk alus, tujuanana leuwih inconspicuous di alam liar. “Bulu nu molted dipaké ku sato séjén pikeun nyieun nests, sarta gizi dina bulu nu didegradasi sarta balik deui ka bumi pikeun tutuwuhan jeung mikroba ngarecah sarta ngagunakeun “ieu composting alam,” ceuk Burkett. Dahareun anu aranjeunna teundeun kana taneuh ogé janten kompos. Burkett ngomong yén hal malah leuwih penting kajadian ka dahareun henteu kapake. “Beo hirup di kanopi leuweung sarta boga aksés ka pangan nu sato darat-dwelling teu bisa ngahontal tapi bener hayang dahar. Jadi, kadaharan anu dicicikeun téh mangrupa sumber gizi anu hadé pikeun loba sato anu hirup di handap leuweung. Anu paling penting, nyapek pepelakan sareng tatangkalan ngarangsang kamekaran énggal sareng ningkatkeun produksi kembang, kacang sareng buah. Manuk pedah sabab aksi mamahna ngajaga pamatukna dipangkas. Kumaha upami kotoran manuk anu kasohor? Éta runtah pinuh ku nitrogén sareng janten pupuk primo pikeun lanté leuweung!

Bahaya Paparan

Hanjakalna pikeun pamilik manuk piaraan, urang henteu peryogi sésa-sésa keratin tina sarung bulu, partikel pecan sepuh sareng lebu sanés pikeun kompos karpét urang. Sareng lanté urang pasti henteu kedah dibuahan sareng direcah ku poop anu beunghar nitrogén, henteu paduli kumaha kamulyaan éta. Di luar alam liar sareng di jero kurungan kahirupan manusa, runtah gancang kabentuk, sabab henteu dianggo sareng henteu sumebar sacara ageung dina mil. Naon deui, jalma, piaraan sanés sareng manuk sorangan tiasa cilaka tina akumulasi runtah sareng kokotor anu ageung. Janten urang kedah janten budak paribasa pikeun manuk piaraan urang sareng waspada dina ngalaksanakeun beberesih. Balukar tina teu ngajaga lingkungan imah bersih bisa jadi goréng pikeun jalma jeung sato. Résiko kaséhatan bisa timbul alatan kapang jeung baktéri anu cicingeun proliferasi tina akumulasi runtah. Bahaya mikroskopis ieu janten hawa nalika manuk piaraan ngepak jangjangna sareng ngalaksanakeun kagiatan sanés di jero sareng di sabudeureun kandang. Partikel halus sumebar ka sakuliah bumi ngalangkungan arus hawa, lalu lintas, AC sareng ventilasi pemanasan. Pangeusina tiasa ngalaman seueur inféksi saluran pernapasan tina engapan ieu. “Nu ngawangun nepi amonia tina poop ogé bisa ngabalukarkeun kasakit engapan sarta bisa ngabalukarkeun lesions panon tina réaksi kimiawi dina cornea panon,” ceuk Burkett. “Amoniak ogé tiasa nyababkeun radang sinus, radang dina sungut sareng bayah. Sanajan langka, kasakit nu bisa ditularkeun manuk aya anu protozoal, jamur, baktéri atawa viral di alam, sarta ieu bisa mekar dina kaayaan najis. Résiko khususna nyaéta anu ngora pisan, manula sareng jalma anu ngagaduhan sistem imun kompromi. Psittacosis, Salmonellosis, arizonosis sareng colibacillosis (E.coli) anu paling umum tina inféksi ieu. Panyakit anu penting nyaéta Giardia, panyakit Newcastle, cryptosporidiosis sareng histoplasmosis.

Lung Penjaga Manuk

Hiji kaayaan ilahar disebut paru manuk-fancier urang, atawa paru-panang manuk urang. Éta téhnisna katelah hypersensitivity pneumonitis (HP) jeung disebut oge extrinsic allergic alveolitis (EAA). Hal ieu disababkeun ku hipersensitivitas kana protéin anu aya dina bulu, dander sareng tai nalika dihirupkeun kana bayah. Peternak manuk hobi Kelli Dowdell of Indiana terang pisan ngeunaan panyakit ieu. Indung kabogohna kaserang panyakit alatan nulungan salakina miara japati. Kasakit debilitating telat katangkep sareng parantos parah unggal taun ti saprak éta. Dowdell nawiskeun sababaraha naséhat anu berharga: “Saha waé anu gaduh manuk – henteu paduli naha éta hiji parrotlet leutik atanapi macaw ageung – nalika anjeun angkat ka dokter, béjakeun yén anjeun gaduh manuk. Kadé ieu dina rékaman anjeun. Ku cara ieu, upami anjeun ngagaduhan masalah sareng aranjeunna henteu tiasa mendakan panyababna, aranjeunna terang yén anjeun gaduh manuk sareng aranjeunna teras tiasa nguji anjeun kalayan leres. Lamun ditinggalkeun unchecked, kasakit bisa ngakibatkeun kaayaan-ngancam kahirupan. Salah sahiji anu paling serius tina kaayaan ieu nyaéta hipertensi pulmonal, anu, kahareupna tiasa ngakibatkeun kasakit paru obstructive kronis (COPD), masalah klep jantung sareng gagal jantung kongestif.

Mess Ku Spésiés Manuk

Sanajan sakabéh manuk piaraan boga sababaraha kabiasaan pabalatak, sababaraha spésiés dianggap messier ti rata. Angie Johnson, spesialis avian anu gaduh toko piaraan di Minneapolis, Minn., Nyarios, “Lories, lorikeet sareng toucans langkung pabalatak tibatan biasana sabab biasana tuang buah. Manuk ieu ngalungkeun partikel buah ka mana-mana. Ogé, saprak maranéhna dahar diet pisan cair, poop maranéhanana condong jadi runny, nu dries teuas, kawas semén. “Budgies jeung manuk leutik lianna anu messier ti biasana, ogé, sabab dahar loba siki gedang leutik leutik, sarta hulls meunang madhab. Tambih Deui, aranjeunna paling condong ngapung sabudeureun cages maranéhanana, sarta angin anu dihasilkeun blows hulls saeutik kaluar tina baki handap maranéhanana sarta sakuliah rohangan. Johnson ogé nunjukkeun yén abu-abu Afrika sareng kakatua ogé janten tantangan pikeun ngabersihkeun bumi kusabab éta manuk anu berdebu pisan. “Lebuna netep di sakumna bumi, kecuali anjeun gaduh panyaring hawa pikeun ngaleungitkeun lebu.

Dimana Mimitian Jeung beberesih Manuk

Jadi kumaha nu boga manuk grapple jeung grind poean beberesih? Téhnik sareng strategi béda-béda pisan ti anu gaduh ka anu gaduh. Hiji poé, kuring narima gambar dina telepon sélulér ti sasama boga manuk olahraga naon cenah éta alat pisan kompléks pikeun ngahontal tugas meunang poop kaluar tina cages nya; éta obeng. Konci pikeun nyéépkeun waktos pangsaeutikna sareng anu paling efektif pikeun ngabersihkeun anjeun nyaéta netepkeun rutinitas sadinten sareng konsistén ngiringan mingguan. Anjeun panginten henteu hoyong nyéépkeun jam-jam di luar nyéépkeun kandang sapertos kuring biasa nganggo selang kuring, atanapi kéngingkeun siku ténis sapertos réréncangan kuring nganggo obeng anu gunana. Pamilik manuk ayeuna untung sabab seueur pilihan produk anu aman pikeun manuk ayeuna sayogi pikeun ngabersihan. Kahiji milih sababaraha parabot, tapi ninggalkeun obeng di garasi. Anjeun meureun hoyong langkung ti ngan anduk kertas dina kit beberesih anjeun, sabab ieu moal meunang anjeun jauh pisan gancang. Grates sareng lantai kandang kedah digosok. A kaku, nilon scrubbing sikat bisa mantuan kalawan éta, sakumaha tiasa brushes na scrapers dirancang pikeun pas sabudeureun kurva perch nu. Sababaraha urang resep ngagunakeun sikat huntu pikeun nooks na crannies hésé ngahontal. Sikat séjén anu anjeun peryogikeun nyaéta sikat botol upami manuk anjeun nganggo botol cai. Pikirkeun ngagentos anduk kertas anu mahal ku anu langkung efektif, sapertos lawon microfiber atanapi washcloth pikeun ngusap kandang sareng beberesih tempat anjeun. Perches kai porous, anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna tangtangan pikeun ngabersihan. Saban waktos, éta hadé pikeun ngagosok aranjeunna nganggo sapotong amplas salian pikeun ngumbah aranjeunna. Panungtungan, milih liner kandang. Koran, keretas jagal, anduk kertas atanapi liner kandang anu tos dipotong sering dianggo pikeun ngajajar lantai kandang supados anjeun henteu kedah ngagosok baki kandang unggal dinten. Aya ogé litters manuk-aman, nu ngidinan Anjeun pikeun ngan scoop kaluar droppings sakumaha perlu. Tujuanana nya éta pikeun ngajaga tai teu garing dina kandang, ngilu atawa perch di tempat munggaran.

Solusi beberesih

Anjeun gaduh seueur pilihan anu saé pikeun milih pikeun beberesih kandang salian ti cai panas sareng sabun cuci piring. Produk karesep kuring nyaéta pembersih énzimatik anu langsung ngarecah runtah supados tiasa dipupus langsung. Hiji hal gunana pikeun mibanda sabudeureun nyaeta alam, sagala-tujuan cleaner na degreaser. Sajaba ti cleaner, disinféktan diperlukeun dina kasempetan pikeun merangan kuman. Loba alternatif alam ogé bisa dipaké pikeun meresihan kandang manuk jeung sabudeureunana. Ekstrak siki jeruk bali mangrupikeun anti mikroba alami anu hampang, sareng produk anu didamel tina éta mangrupikeun pilihan anu aman. Produk rumah tangga umum sejenna anu aman dipaké sabudeureun manuk téh lemon, baking soda, klub soda, hidrogén péroxida (salaku alternatif pikeun ngabodaskeun), aci jagong, kitu ogé mineral jeung minyak zaitun. Sahabat anu resep manuk sareng alat anu paling berharga nyaéta penyedot debu, turun tangan. Sumuhun, bakal aya vacuuming! Jadi milih hiji awét, sarta ngagunakeun-efisiensi tinggi allergen filter; disebutkeun anjeun bakal niup loba kokotor anjeun sabudeureun, moal ngabersihan up. Vacs toko sering dianggo di sababaraha imah manuk pikeun nyandak tuangeun anu dipiceun, sésa-sésa kaulinan anu dikunyah sareng lebu sanés anu sanés ngabahayakeun vakum bumi biasa. Seueur jalma resep ngajaga panyaring uap henteu ngan ukur pikeun jati sareng lantaina, tapi pikeun kandang. Trik ngahemat waktos anu saé nyaéta ngalungkeun mangkok anu aman pikeun mesin cuci piring sareng asesoris kandang dina mesin pencuci piring anjeun pikeun beberesih sareng sterilisasi anu saé. Salah sahiji alat anu paling penting pikeun pamilik manuk di bumi nyaéta nyucikeun hawa. Éta ngajaga lebu dugi ka minimum, ngajagi éléktronika anjeun sareng, anu paling penting, ngajagi anjeun sareng paru-paru piaraan anjeun ku ngabersihkeun hawa. Tujuanana nya éta méakkeun jumlah pangsaeutikna duit, waktu jeung tanaga dina beberesih sabisa-bisa ku kituna urang bisa méakkeun dina hal nu leuwih penting – senang jeung manuk urang! Jang ngalampahkeun ieu, ngamekarkeun rutin poean alus nu gampang pikeun anjeun taat ka. Milih parabot jeung suplai nu anjeun nyaman jeung bakal apt ngagunakeun. Saderhanakeun tugas beberesih anjeun sabisa-bisa, sareng terangkeun waktos anu pangsaéna pikeun ngalakukeunana unggal dinten. Kabiasaan beberesih anjeun kedah janten rutin sapertos nyikat huntu.

Rutinitas beberesih poean

A rutin poean has ngawengku: * Ngarobah liners kandang * Spot meresihan ngilu, kandang, perches jeung kaulinan kalayan cleaners aman manuk. * Miceun barang-barang kadaharan anu henteu didahar anu tiasa ngarusak saatos sababaraha jam * Ngumbah sareng disinfecting piring kadaharan lemes sareng piring cai * Nyapu sareng nyeuseup di sabudeureun daérah kandang * Nalika ngabereskeun unggal dinten, cobian waktos mariksa sababaraha hal. Pariksa perches tali pikeun frays, kitu ogé perches sejen tur Toys pikeun karuksakan nu bisa ngakibatkeun hiji tatu pikeun manuk Anjeun. Pariksa ogé kandang pikeun ngagem sareng cimata, ujung kasar atanapi seukeut sareng karat. Seueur anu tiasa diajar ngeunaan kaséhatan manuk anjeun ku mariksa kakacauan anu aya dina handapeun kandangna. Pariksa kaayaan jeung jumlah bulu leupas, penampilan najis, jumlah runtah kadaharan (anu nunjukkeun sabaraha manuk dahar, kitu ogé naon anu didahar), pikeun sagala lebu mamah-up (ningali naon). manuk asup kana), sarta pariksa keur naon regurgitation atawa utah dina kandang, nu warrants nelepon ka vet Anjeun.

Mingguan (Atawa dua mingguan) rutin beberesih

A rutin mingguan atawa biweekly has bisa ngawengku di handap: * Ngahapus sareng ngabersihkeun sadaya perches, cocooan, piring sareng asesoris sanésna tina kandang * A beberesih teleb tina kandang (Inget pikeun bilas jeung ngusap hal kaluar ogé sanggeus sagala-tugas beberesih beurat) * Disinfecting kandang jeung asesoris pikeun maéhan sagala mikroorganisme mungkin nu bisa ngabalukarkeun kasakit tepa * Ngabersihan saringan sareng disinfecting naon waé humidifiers Loba jalma lulucon ngeunaan jadi budak pikeun pets maranéhanana. Tapi aranjeunna henteu hartosna sacara harfiah. Maksudna ngomong yén maranéhna téh budak cinta maranéhna pikeun maranéhna. Anjeun pernah kedah ngarasa kawas anjeun slaving jauh nalika anjeun meresihan up sanggeus pets Anjeun. Emily Strong, vet tech sareng ko-pangadeg Austin Parrot Society di Texas, ngirim pesen anu bijaksana ka urang sadayana: “Kuring pikir éta penting pisan pikeun ngantepkeun jalma terang yén aranjeunna henteu kedah sampurna. Seueur jalma anu ngagaduhan manuk teras mimiti maca ngeunaan standar anu luhur pisan anu dicepeng ku jalma-jalma sareng pamilik manuk anu sanés, sareng aranjeunna ngarasa kabeuratan sareng henteu cekap. “Teras aranjeunna stres pikeun nyobian hirup saluyu sareng standar éta. [Aranjeunna] ngarasa gagal, ngarasa kaliru, mimiti ambek-ambekan ka manuk, sareng aranjeunna tungtungna ngémutan deui – nalika, kanyataanna, aranjeunna sigana saé. Kuring henteu weruh lamun kuring bakal kantos meunang sobat kuring nyerah obeng nya. Manéhna nyebutkeun yen urang bisa seuri sagala urang hayang, tapi meunang pakasaban rengse. Sareng anjeunna leres. kamar manuk nya sparkles jeung dulur urang senang. Éta sababna anjeun kedah milih sareng milih suplai anu anjeun pikahoyong, raoseun sareng anu tiasa dianggo pikeun anjeun. Naon gunana mops fancy lamun aranjeunna cicing di pacilingan sabab teu resep kumaha maranéhna ngarasa, atawa cleaners nu diuk dina kabinet sabab teu resep cara aranjeunna bau? Sedengkeun pikeun kuring, ngarobah suplai jeung kabiasaan kuring teu ngan diwenangkeun kuring nempatkeun handap selang kuring, tapi kuring nyimpen duit jeung nyimpen hal leuwih berharga; waktos sareng manuk piaraan abdi. Ku: Rebecca Stout Gambar anu diulas: Via Pixabay Ngabersihkeun kandang manuk anjeun mimitina tiasa sigana sapertos padamelan anu pikaboseneun. Kalawan jadi loba bar, retakan, sarta crevices mun scrub, bisa jadi teuas pikeun boga manuk anyar pikeun manggihan dimana ngamimitian. Netepkeun sarta adhering ka jadwal beberesih pikeun kandang manuk anjeun penting pikeun ngajaga pakasaban ieu salaku gampang pikeun nanganan jéntré. Ngarobih prosésna kana tugas-tugas saderhana anu kedah diréngsékeun sapopoé, mingguan, sareng bulanan sanés ngan ukur ngahémat waktos sareng tanaga anjeun tapi mastikeun yén manuk anjeun salawasna ngagaduhan kandang anu beresih sareng nyaman pikeun hirup.

beberesih poean

Kandang kotor tiasa nyababkeun seueur masalah kaséhatan anu serius dina manuk. beberesih tangtu kudu dipigawé unggal poé pikeun ngaleutikan résiko piaraan anjeun inféksi. Turutan léngkah-léngkah saderhana ieu unggal dinten pikeun mastikeun yén kandang manuk anjeun tetep dina kaayaan anu luhur:

  1. Ganti liner kandang. Salian teu ngarareunah, éta teu damang pikeun manuk leumpang sabudeureun dina dahareun dipiceun jeung tai. kertas kandang unchanged ogé bisa emit a bau pisan pikaresepeun. Hindarkeun masalah ieu ku mastikeun pikeun ngagentos liner kandang manuk anjeun unggal dinten.
  2. Hidangan Kadaharan sareng Cai Bersih. Cabut dahareun manuk anjeun sareng mangkok cai unggal dinten sareng cuci ku deterjen piring anu hampang. Ieu bakal nyaram tumuwuhna baktéri anu berpotensi ngarugikeun piaraan Anjeun. Pastikeun pikeun bilas jeung garing aranjeunna tuntas saméméh nempatkeun aranjeunna deui dina kandang manuk anjeun.
  3. Ngusap Turun Surfaces. Ngagunakeun rag beueus atawa anduk kertas, titik bersih surfaces tina kandang, kaasup bar, perches, sarta sagala kaulinan. Pikeun ngabersihkeun karacunan anu nekad, macét, nganggo panyaring kandang anu aman pikeun manuk.

The Spruce / Ulyana Verbytska The Spruce / Ulyana Verbytska The Spruce / Ulyana Verbytska

Beberesih mingguan

Mutuskeun dina poé nu tangtu unggal minggu pikeun ngalengkepan tugas beberesih kandang mingguan. Ngajaga tugas-tugas ieu ngabantosan ngirangan kamungkinan kuman sareng baktéri cicing sareng manuk anjeun.

    1. Ngumbah Baki Kandang. Birdcages boga baki di handap nu liners kandang disimpen dina. Baki ieu kedah dipiceun sahenteuna saminggu sakali sareng digosok ku rag beueus sareng pembersih kandang. Inget pikeun mastikeun yén baki geus garing saméméh nempatkeun liners deui jeung ngaganti aranjeunna
    2. Leupaskeun sarta Scrub nu ngilu. Sababaraha kurungan manuk boga ngilu di handapeun kandang nu ngagantung ditunda luhureun baki sahingga droppings ragrag ngaliwatan ka handap. Ngilu ieu kedah digosok unggal minggu pikeun ngaleungitkeun kotoran garing anu tiasa dikumpulkeun dina éta. Cara panggampangna pikeun ngabersihan ngilu nyaéta nempatkeun kana bak mandi sareng nganggo sikat scrub pikeun ngaleungitkeun runtah. Salaku kalawan sakabeh bagian kandang, pastikeun yén éta sagemblengna garing saméméh balik deui ka kandang.
    3. Ngabersihan jeung Robah Perches. Perches ogé bisa ngumpulkeun kokotor jeung runtah sarta mangrupakeun tempat beternak poténsial pikeun baktéri. Éta kedah direndam sareng digosok saminggu sakali pikeun ngaleungitkeun kuman anu tiasa nyumput ti aranjeunna. Sababaraha perches, utamana nu leuwih kai, nyokot bari rada garing sanggeus maranéhanana geus cleaned, jadi éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nyimpen sababaraha «deui-up» perches on leungeun. Nempatkeun ieu dina kandang manuk anjeun bari leuwih nu geus diberesihan keur drying.
  1. Beresih jeung muterkeun Toys. Sapertos orok manusa, manuk nganggo sungutna pikeun ngajalajah sareng maén sareng cocooanna. Saminggu sakali, sagala kaulinan anu aya dina kandang piaraan anjeun kedah dipiceun, direndam sareng digosok. Salaku kalawan perches, nya meureun mantuan mun boga rupa-rupa Toys on leungeun pikeun manuk Anjeun. Ku cara éta, anjeun tiasa muterkeun cocooan unggal minggu nalika anjeun ngabersihkeun anjeun, sacara efektif mastikeun yén manuk anjeun henteu bosen ku kaulinan-Na.

The Spruce / Ulyana Verbytska The Spruce / Ulyana Verbytska The Spruce / Ulyana Verbytska The Spruce / Ulyana Verbytska

Beberesih Bulanan

Sabulan sakali, anjeun kedah ngabersihkeun sadayana kandang. Lamun henteu badag teuing, cara panggampangna pikeun ngalakukeun ieu téh ngaleupaskeun perches, Toys, piring, ngilu, sarta baki sarta nempatkeun sakabéh kandang kana bak mandi. Anu gaduh kandang anu langkung ageung sering nyandak aranjeunna ka luar ka dek atanapi patio, nganggo selang cai atanapi mesin cuci listrik pikeun menyemprot kandang. Laksanakeun naon waé anu pangsaéna pikeun anjeun, tapi pastikeun nuturkeun tip penting ieu:

  • Paké Sikat Scrub Alus. Mésér sikat scrub anu kuat sareng bulu awét pikeun ngagosok bar sareng dasar kandang. Paké cleaner kandang pikeun mantuan ngarecah nyangkut dina bahan nu hese turun.
  • Pastikeun pikeun Scrub retakan. Kandang manuk, utamana dina dasarna, mindeng boga loba retakan sarta crevices nu nyadiakeun tempat idéal pikeun kuman tumuwuh. Anggo bristles tina sikat scrub pikeun turun kana sagala alur dina kandang manuk, sarta ulah poho pikeun scrub sudut mana bar nu dilas babarengan.
  • Bilas jeung garing tuntas. Salawasna émut pikeun bilas unggal inci tina kandang lengkep, pikeun ngaleungitkeun sésa-sésa pembersih atanapi deterjen. Saatos kandang beresih, usap ku anduk sateuacan nempatkeun manuk anjeun ka jero. Manuk baseuh gampang tiis, janten penting pikeun mastikeun yén kandangna parantos garing.

The Spruce / Ulyana Verbytska The Spruce / Ulyana Verbytska Ngajaga lingkungan anu bersih pikeun piaraan anjeun ngan ukur butuh sababaraha menit sadinten, tapi kamungkinan tiasa nambihan taun kana kahirupan manuk anjeun. Ngabersihan kandang manuk anjeun sigana sapertos seueur padamelan, tapi anjeun bakal mendakan yén upami anjeun lengket kana jadwal saderhana ieu, anjeun tiasa ngarengsekeun padamelan kalayan waktos sareng usaha minimal. Laksanakeun bagian anjeun pikeun mastikeun piaraan anjeun tetep bagja sareng nyaman ku ngajaga kandangna seger, rapih, sareng bebas kuman. kumaha carana ngabersihan kurung manuk jeung manuk di jero Miara manuk merlukeun usaha jeung pangaweruh ngeunaan kumaha carana ngabersihan kurung manuk jeung manuk di jero. Janten taliti sareng kabersihan kandang manuk anjeun penting pisan pikeun kaséhatan piaraan anjeun. Ninggalkeun kotoran, lebu, kapang, sareng baktéri dina aviaryna tiasa nyababkeun alergi atanapi bersin, anu ogé nyababkeun anjeun résiko. Tapi naha tetep di jero bari ngabersihkeun nalika anjeun tiasa ngantepkeun aranjeunna sakedap? Sababaraha manuk téh resiko hiber, sarta loba resep meresihan kandang jeung manuk di jero sabab teu boga kandang cadangan pikeun manuk. Henteu paduli alesanana, anjeun tiasa ngabersihan kandang parkit sareng manuk di jerona. Ieu kumaha. Daptar eusi

  • Pitunjuk Lengkah-demi-Lengkah pikeun Ngabersihan Kandang Manuk Kalayan Manuk di jero
    • Lengkah 1: Pilih kandang manuk anu gampang dibersihkeun.
    • Lengkah 2: Paké baki muterna
    • Lengkah 3: Mimitian ti handap.
    • Lengkah 4: Disinfect kandang.
    • Lengkah 5: Ngabersihan piring sareng cocooan ogé.
    • Hambalan 6: Hayu eta garing
    • Hambalan 7: Sapu wewengkon sabudeureun, teuing
    • Lengkah 8: Ninggalkeun seueur tuangeun
  • Manuk Cage beberesih Hacks
  • kacindekan

Pitunjuk Lengkah-demi-Lengkah pikeun Ngabersihan Kandang Manuk Kalayan Manuk di jero

Nalika manuk aya di alam liar, aranjeunna tiasa ngaraosan iraha waé aranjeunna hoyong sareng henteu hariwang ngeunaan kotoranna. Tapi éta henteu kasus pikeun manuk kurungan. Meuli kandang lega teu cukup; Anjeun kedah ngabersihan kandang manuk sacara alami. Cara anu pangsaéna nyaéta ngabasmi kandang manuk ku cuka. Ieu mangrupikeun tutorial anu gampang anu anjeun tiasa tuturkeun:

Lengkah 1: Pilih kandang manuk anu gampang dibersihkeun.

beresih-parkit-kurung Aya seueur jinis kurungan manuk anu dijual di pasar. Kumisan ti ukuranana, jarak bar, sareng jinis kandang, milih hiji anu nganggo baki turun di handapna penting pisan. Aksésori ieu ngagampangkeun anjeun pikeun ngabersihan sareng ngajaga kandang manuk anjeun.

Lengkah 2: Paké baki muterna

Ngagunakeun baki muterna gampang; Anjeun tiasa geser asup jeung kaluar éfisién ti grill dimana eta sits. Nyoplokkeun jeung meresihan akumulasi droppings dina baki butuh sababaraha menit, jadi Anjeun bisa ngalakukeunana dina ahir unggal minggu. Pikeun anu henteu resep nyeuseuh baki deui-deui, gariskeun ku koran atanapi lambaran anu tiasa dianggo. Tapi pastikeun manuk teu bisa ngahontal garis kertas atawa plastik, atawa maranéhna bakal ninggalkeun mess. Ujungna nempatkeun éta caket ka handap sareng ngencangkeun kusut.

Lengkah 3: Mimitian ti handap.

jalan pangalusna Nyoplokkeun jeung ngumbah baki muterna teu cukup. Saatos sababaraha minggu, anjeun bakal aya bewara yén grill handap katutupan ku tai garing, kadaharan heubeul, jeung lebu lianna. Nalika ieu ditinggalkeun salila sabulan, éta bakal tumpukan up, kulit leuwih grill, sarta bau goréng. Nalika ngabersihkeun kandang, mimitian ti handap. Cabut baki ragrag, nyeuseuh, sarta ngantep eta garing. Ganti liner sareng sisihkan.

Lengkah 4: Disinfect kandang.

Kusabab anjeun ngabersihkeun kandang sareng manuk di jerona, penting pisan pikeun nyingkahan ngagunakeun disinféktan semprot; aranjeunna ngabahayakeun pikeun manuk. Gosok disinféktan non-toksik dina ngilu jeung grill sarta ninggalkeun ka diuk salila kira 15 menit. Anjeun tiasa nganggo cuka anu dicampur sareng cai salaku disinféktan anu alami sareng aman. Salajengna, masihan grill dina scrub alus. Paké hiji kuat kalawan bristles awét. Sikat retakan na crevices, tur meunangkeun bristles ka handap kana alur jeung juru. Lajeng, masihan eta bilas alus kalawan cai tawar. Sanaos anjeun nganggo disinféktan anu lembut, penting pisan pikeun ngumbah aranjeunna supados henteu aya résidu anu tinggaleun dina kandang.

Lengkah 5: Ngabersihan piring sareng cocooan ogé.

tukang beberesih kandang manuk Sadaya asesoris dina kandang, kalebet piring, perches, sareng cocooan kedah dibersihkeun. Manuk ngagunakeun sungut maranéhna pikeun nalungtik tur maénkeun kalayan Toys maranéhna; sahingga, Anjeun kudu ngumbah aranjeunna beresih jeung sanitize aranjeunna. Candak aranjeunna kaluar tina kandang pikeun nyeuseuh merenah. Anjeun tiasa nyeuseuh barang plastik dina cai haneut sareng sabun. Sakali deui, paké pembersih organik, sanés anu biasa anjeun anggo pikeun piring anjeun. Asesoris kai tiasa peryogi perawatan tambahan sareng metode beberesih anu béda sabab henteu tiasa disterilisasi. Boh ulah jenis ieu bahan atawa ngaganti item dua kali sataun.

Hambalan 6: Hayu eta garing

Manuk gampang tiis. Janten, pastikeun ngantepkeun sadaya komponén kandang garing lengkep. Ngusap pigura kandang jeung garing, lawon lemes sarta ngantep hawa ngalakukeun tugas na. Butuh waktu sababaraha menit nepi ka sajam saméméh sagalana geus nice jeung garing.

Hambalan 7: Sapu wewengkon sabudeureun, teuing

beberesih-kurung-manuk Tong hilap ngepel di sabudeureun daérah dimana anjeun ngabersihkeun kandang. Sapu saméméh vakum. A leutik, vakum leungeun-diayakeun gawéna ogé. Anjeun bakal manggihan bulu, siki, jeung lebu sumebar bari scrubbing kandang.

Lengkah 8: Ninggalkeun seueur tuangeun

Manuk anu lucu tiasa ngajantenkeun prosés beberesih kandang anjeun rumit sabab resep ngaluncat sareng ningali naon anu anjeun lakukeun. Tapi lolobana waktu, aranjeunna diuk di perch luhur jeung niténan. Jieun beberesih kirang stres pikeun babaturan bulu anjeun ku manggihan naon maranéhna resep ngalakukeun mun anjeun beberesih. Cara leungeun anjeun ngurilingan kandang tiasa mangaruhan moods maranéhanana. Méré aranjeunna seueur saréat nalika anjeun réngsé bakal ngajantenkeun bédana anu ageung. Aranjeunna bakal ngahubungkeun éta salaku hal anu positip sareng paling dipikaresep bakal kalakuanana atanapi janten dina wanda anu saé nalika anjeun ngabersihan kandangna.

Manuk Cage beberesih Hacks

kalawan-manuk-di-eta

  • Setel beberesih Anjeun tiasa ngagolongkeun tugas-tugas harian, mingguan, atanapi bulanan. Ieu bakal ngaleutikan pagawéan anjeun, ngahémat waktos sareng énergi, sareng mastikeun kandang anu bersih sareng nyaman pikeun manuk anjeun.
  • Anggo sarung tangan nalika ngabersihkeun kandang, khususna nalika anjeun nyabak kotoran.
  • Pertimbangkeun mindahkeun kandang manuk ka kamar anu sanés nalika ngabersihkeun. Bakal ngurangan mess anjeun kudu ngabersihan sanggeus. Anjeun oge bisa make lambar heubeul jeung nempatkeun eta handapeun kandang saméméh anjeun ngamimitian. Ku cara éta, nyokot éta, oyag di luar, sareng ngumbah saatosna langkung gampang.
  • Solusi alami homemade sanés salian ti cuka bodas nyaéta baking soda, uyah, sareng jeruk nipis.
  • Puterkeun cocooan nalika ngabersihkeun kandang manuk, khususna nalika anjeun kedah ngarendam anu kotor. Éta ogé bakal mastikeun yén manuk anjeun henteu bosen ku kaulinan maranéhanana.

kacindekan

Ayeuna anjeun terang kumaha ngabersihan kandang manuk sareng manuk di jero jalan anu leres, kami ngarepkeun anjeun gampang ngalakukeunana. Émut yén anjeun ngalakukeun éta pikeun kasalametan sareng kanyamanan manuk piaraan anjeun. Nalika aranjeunna senang jeung eusi, anjeun teuing. Ngabersihan kandang manuk mangrupikeun salah sahiji hal anu pangsaéna anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun babaturan bulu anjeun. Naha anjeun terang saha anu gaduh pembersih kandang manuk tapi henteu terang kumaha ngabersihan kandang sareng manukna di jero? Teras artikel ieu pasti tiasa ngabantosan! Bagikeun ieu sareng aranjeunna! Leuwih ti éta, manggihan topik sejenna nu patali jeung ngurus manuk:

  • Cara pikeun ngaleungitkeun mites manuk.
  • Tips ngajaga reungit tina mandi manuk.
  • Léngkah-léngkah pikeun ngabersihan mandi manuk nganggo cuka.

Mandi manuk anu kotor mangrupikeun bahaya di buruan tukang anu ramah-manuk. Henteu ngan ukur ngeuyeumbeu, cai anu terkontaminasi anu henteu pikaresepeun pikeun manuk, tapi ogé tiasa nyababkeun panyakit anu tiasa nyebar ka sakumna kebon tukang. Salaku tambahan, mandi manuk anu kotor bau sareng tiasa narik beurit, beurit, sareng hama anu teu dipikahoyong. Reungit ogé tiasa ngabiakan dina cai anu ngeuyeumbeu, najis, ngajantenkeun mandi manuk anu kotor janten bahaya bahkan pikeun manusa.

Sakumaha sering ngabersihan mandi manuk

Malah hiji birder backyard taliti bisa boga mandi manuk kotor sabab pools leutik cai bisa jadi kacemar gancang. Rupa-rupa rereged bisa jadi dina cai mandi manuk anjeun, kaasup tai manuk atawa bulu, lebu padang rumput hejo, lebu, kokotor, jeung ganggang. Mandi anu leutik (sareng langkung ageung domba halaman bumi), langkung gancang cai bakal kacemar sareng langkung sering mandi peryogi beberesih. Sacara umum, Anjeun kudu Tujuan pikeun ngabersihan mandi manuk anjeun unggal sababaraha minggu, atawa pas caina téh noticeably kotor.

Bahan

  • Ngabodaskeun klorin
  • Kantong runtah plastik hideung

The Spruce / Lacey Johnson

Kumaha ngabersihan mandi manuk tanpa scrubbing

Untungna, éta basajan pikeun ngabersihan mandi manuk tanpa scrubbing atawa teuing gajih siku lamun nuturkeun léngkah ditangtoskeun. Téhnik ieu bakal nyandak sakitar 30 menit, sanaos seueur waktos anjeun tiasa ngalaksanakeun tugas sanés nalika mandi ngabersihkeun diri. Bari téhnik dasar ieu cocog pikeun mandi manuk tina bahan naon, éta paling éféktif dina mandi manuk beton atawa basins plastik. Lamun mandi anjeun unik atawa hipu, nyandak precautions ngajaga eta sateuacan nyobian téhnik ieu.

  1. Ngosongkeun Mandi Manuk

    Cabut cai anu kacemar. Sanaos cai ieu sering dieusi bahan organik sapertos tai, ganggang, sareng kokotor, éta masih aman pikeun nyiram kembang caket dieu, janten tuang cai ka tempat anu bakal didaur ulang pikeun ngabantosan kebon anjeun. Lamun baskom mandi anjeun teu coplok, cukup tip atawa Dengdekkeun titincakan taliti pikeun solokan cai kana tatangkalan atawa jukut caket dieu. Pikeun ngajaga manuk anjeun tina cai kotor ieu, ulah ngalungkeun baskom caket tempat pakan manuk atanapi siki tumpah anu tiasa diconto ku manuk-manuk. The Spruce / Lacey Johnson

  2. Bilas baskom

    Ngagunakeun setelan tekanan pangluhurna dina nozzle selang anjeun, bilas mandi manuk salila 10 nepi ka 15 detik pikeun miceun sagala lebu nyangkut-on, tai, atawa kokotor leupas. Anjeun bisa jadi teu ningali loba parobahan tina bilas ieu, tapi nyoplokkeun bahan permukaan bakal mantuan mandi jadi cleaned leuwih tuntas. Upami mandi manuk anjeun ngagaduhan baskom bertekstur, miringkeun selang anjeun dina sudut anu béda-béda pikeun asup ka unggal pojok sareng cranny. Lamun beungeut mandi manuk anjeun hipu, ulah setelan tekanan pangluhurna, sabab bisa loosen ubin mosaic atawa chip finish permukaan. Gantina, make tekanan handap atawa ngusap beungeut enteng ku bolu lemes atawa lawon. The Spruce / Lacey Johnson

  3. Ngeusian Baskom

    Eusian deui baskom ku cai tawar nepi ka ampir pinuh. Eusian eta ngaliwatan sagala kokotor atra atawa garis ganggang pikeun mastikeun yén unggal beungeut nu kudu cleaned bakal jadi, sabab ngan wewengkon ditutupan ku cai bakal cleaned. Pariksa yén baskom satingkat mungkin pikeun mastikeun tingkat cai seragam pikeun beberesih éféktif. Anjeun tiasa ninggalkeun baskom dina taneuh pikeun hambalan ieu, tapi bakal sagampang gampang lamun tetep dina titincakan na. The Spruce / Lacey Johnson

  4. Tambahkeun Bleach

    Taliti tambahkeun sacangkir pemutih anu ageung kana cai, jaga ulah tumpah kana pepelakan atanapi jukut caket dieu, sareng ulah cipratan kana pakean atanapi lawon caket dieu. Nalika nambahkeun ngabodaskeun, tuang eta lalaunan sabudeureun sakabéh beungeut baskom pikeun nyampur eta tuntas jeung cai. Upami hoyong, make iteuk atawa twig pikeun nyampur ngabodaskeun jeung cai. Jumlah ngabodaskeun Anjeun nambahkeun bisa rupa-rupa, tapi ulah nambahkeun leuwih ti 1 1/2 cangkir mandi manuk dasar. Mandi deet bakal butuh kirang ngabodaskeun, bari leuwih ngabodaskeun bisa jadi dipikabutuh pikeun mandi manuk deeper atanapi kaleuleuwihan kotor. Ngabodaskeun klorin dasar téh paling éféktif, tapi lamun resep produk sarupa basis héjo, Anjeun bisa nyaluyukeun téhnik beberesih ieu pikeun preferensi Anjeun. Ulah make cleaners jandela, cleansers bubuk, atawa tipe séjén produk kimiawi, sabab moal éféktif. The Spruce / Lacey Johnson

  5. Panutup Baskom

    Panutup sakabéh baskom ku kantong sampah plastik hideung anjeun. Ieu bakal ngajaga manuk jauh ambéh maranéhanana teu nginum atawa mandi dina cai nu diolah kimia, jeung warna hideung bakal nyerep radiasi panonpoé panas cai jeung ngabersihan mandi leuwih gancang. Tarik kantong sapinuhna kana baskom sareng ka handap alas supados henteu niup angin. Lamun anjeun meresihan mandi taneuh, beuratna kantong handap sapanjang edges pikeun tetep dina tempatna. Ninggalkeun mandi pikeun soak pikeun 10 nepi ka 15 menit. Mandi manuk anu kotor pisan tiasa peryogi ngarendam langkung lami supados leres beresih. Soaking mandi leuwih lila moal detrimental sagala cara-mandi ngan bakal cleaner. The Spruce / Lacey Johnson

  6. Cabut Kantong Sampah

    Sawaktos Anjeun nyabut kantong runtah sanggeus ngantep cai ngabodaskeun soak, mandi manuk anjeun bakal kasampak kawas anyar. Upami masih aya sésa-sésa ganggang atanapi scum dina baskom, gentos kantong sampah sareng ngantepkeunana langkung lami. Upami teu kitu, piceun kantong atawa simpen eta pikeun dipake deui-kantong sarua bisa dipaké unggal waktos Anjeun kudu ngabersihan birdbath Anjeun. Kadé ulah ninggalkeun mandi manuk untended dina titik ieu. Cai herang sareng baskom pinuh tiasa gancang narik manuk haus, tapi tingkat klorin anu luhur dina cai tiasa fatal. Gantina, solokan cai langsung. Hindarkeun miceun éta langsung kana jukut atanapi pepelakan, tapi anjeun kedah miceun kana jukut atanapi di tempat anu henteu dianggo di buruan anjeun. Salaku kalawan dump cai munggaran anjeun, ulah draining cai klorin deukeut feeders manuk atawa siki spilled. The Spruce / Lacey Johnson

  7. Bilas baskom anu Dibersihkeun

    Ngagunakeun setelan tekanan dina selang anjeun, bilas tuntas mandi kosong. Siklus bilas sahenteuna sahenteuna hiji dugi ka dua menit disarankeun pikeun éncér sésa-sésa ngabodaskeun sareng ngajantenkeun baskom aman pikeun nginum sareng mandi. Sapertos sateuacana, miringkeun sudut selang anjeun pikeun mastikeun anjeun lebet kana unggal pojok, celah, sareng lipatan baskom supados unggal bagian permukaan dikumbah sacara saksama bari jaga ngajaga permukaan anu hipu. Upami anjeun teu yakin iraha baskom dikumbah leres tina ngabodaskeun, lirén sareng ngambeu permukaan mandi. Upami bau klorin kuat, langkung seueur bilas diperyogikeun. A aroma klorin samar téh bisa ditarima, tapi teu kudu bau sakumaha kuat saperti kolam renang a. Dina titik ieu, teuing rinsing leuwih hade tinimbang teuing saeutik. The Spruce / Lacey Johnson

  8. Garing Mandi Manuk

    Ngidinan mandi manuk Anjeun Freshly cleaned garing tuntas di panonpoé. Ieu bakal salajengna discourage tumuwuhna ganggang, tetep mandi seger pikeun periode nu leuwih lila, tur mantuan sterilize beungeut ngalawan baktéri atawa rereged séjén. Dina dinten anu panas sareng cerah, baskom tiasa garing ngan ukur sababaraha menit. Mun anjeun teu boga waktu pikeun ngidinan mandi ka tuntas garing, éta bisa ditarima mun skip hambalan ieu salami baskom ieu tuntas rinsed. The Spruce / Lacey Johnson

  9. Ngeusian Mandi Manuk Beresih

    Eusian deui mandi manuk anjeun anu nembé dibersihkeun ku cai anu tiis, herang pikeun dinikmati ku manuk. Lamun dieusian leres, mandi manuk kudu boga jero teu leuwih gede ti 1 nepi ka 2 inci tina cai jadi manuk bisa kalayan gampang nginum jeung mandi. Lamun baskom anjeun jero teuing, mertimbangkeun nambahkeun badag, batu datar dina handap baskom pikeun masihan manuk wewengkon shallower ngagunakeun. Anjeun ogé tiasa ngagantelkeun dripper, mister, atanapi bubbler pikeun narik langkung seueur manuk. The Spruce / Lacey Johnson

Tips pikeun ngajaga mandi manuk bersih leuwih lila

Ku ngalakukeun perlakuan beberesih ngabodaskeun, mandi bakal tetep bersih pikeun leuwih saminggu. Mandi manuk anjeun beresih jeung aman pikeun manuk, tanpa sikat scrub atanapi gajih siku. Anjeun tiasa tetep bersih langkung lami ku cara ngosongkeun, nyeuseuh tekanan, sareng ngeusian deui mandi unggal dinten sateuacan peryogi beberesih lengkep.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *