Print Friendly, PDF & Email

  • Panungtungan diropéa: 27 Juli 2021
Bahaya inhalasi hélium nyata sanajan sigana kawas senang bahya. Ieu mangrupa asphyxiant, ngabalukarkeun pusing atawa pingsan. Salian ngageneralisasi hypoxia, éta tiasa nyababkeun disorientasi bahkan maot. Inhaling eta malah bisa ngabalukarkeun ruptured paru.
Aya hiji trik pihak well-dipikawanoh dimana urang nyedot gas kaluar tina balon hélium ngobrol lucu. Nanging, seueur jalma henteu terang kumaha bahaya hélium. Inhaling hélium bahaya.
Kuring ngaku – kuring parantos ngalakukeun éta – tapi henteu kantos deui!
Hiburan ngawangkong siga Donald Duck kalindih ku bahaya gas hélium anu aya dina nyeuseup gas balon hélium.
Henteu ngan ukur ‘daffy’ …

Malah bisa fatal!

Naon Gas dina Balon?

Gas dina balon nyaéta hélium, sakapeung ogé katelah “gas balon”. Balon hélium ngambang sabab hélium kurang padet tibatan hawa atanapi langkung hampang tibatan hawa. Hélium asalna salaku gas dikomprés dina silinder gas. Kaseueuran silinder tiasa dieusi deui sanaos aya anu tiasa dibuang. Hélium téh non-toksik sarta non-kaduruk.

Naha Hélium Ngajadikeun Anjeun Sora Lucu?

Nalika anjeun nyarios, anjeun ngandelkeun pita vokal anjeun pikeun ngadamel sora. Hawa nu ngaliwatan laring Anjeun ngabalukarkeun pita sora ngageter. Sungut, biwir jeung létah tuluy ngarobah sora jadi ucapan. Nalika anjeun nyeuseup hélium, éta mangaruhan nada sora anjeun, sabab hélium langkung padet tibatan hawa. Ieu hasil tina sora ngarambat leuwih gancang ngaliwatan hélium ti hawa, kitu ogé hélium favoring sora luhur pitched.

Inhaling Hélium Bahaya – Asphyxiation

Inhaling hélium bahaya. Bahaya gas hélium sanés bahya, sabab hélium mangrupikeun gas inert. Bahaya gas hélium nyaéta salaku asphyxiant, nalika diseuseup tibatan hawa normal. Inhaling hélium bahaya sabab bisa ngabalukarkeun tingkat oksigén awak anjeun turun ka tingkat low bahaya, initiating Hypoxia. Ieu katelah Asphyxiation Gas Inert. Ngambekan ngan hélium, atawa gas inert naon wae, nyiptakeun bahaya henteuna oksigén. Hélium mindahkeun hawa, kaasup oksigén diperlukeun, dina bayah Anjeun.

Gejala Hypoxia

Hypoxia anu dihasilkeun nyaéta kaayaan anu lumangsung nalika awak kakurangan tina suplai oksigén anu nyukupan. Hypoxia umum bisa ngabalukarkeun pusing, disorientation, fungsi jantung abnormal, pingsan komo maot.

Bahaya Gas Hélium tina Embolisme atanapi Ruptured Lung

Inhaling hélium teuing jero atawa langsung tina tabung gas mangrupa bahaya gas hélium malah leuwih gede. Gas hélium anu ditekenan tiasa nyababkeun émbolisme anu bahaya. Embolisme mangrupikeun sumbatan pembuluh darah anu, dina hal ieu, disababkeun ku gelembung gas. Ieu bisa ngabalukarkeun stroke, seizures atawa maot. Inhalasi gas bertekanan ogé tiasa ngaruksak bayah. Kantung hawa dina bayah kamungkinan bakal beubeulahan sarta maot nuturkeun ampir langsung, sabab korban sacara harfiah ngalelepkeun dina getih sorangan.

Janten Aman sareng Gas Balon Hélium

Ulah jadi bebek daffy! Ieu sababaraha tip kaamanan hélium pikeun ngajaga anjeun, kulawarga sareng babaturan tina bahaya:

  • Ulah nyeuseup gas balon hélium. Bahaya tebih tibatan hiburan sakedapan.
  • Bagikeun situs wéb Be Gas Wise sareng kulawarga sareng réréncangan anjeun dina Facebook atanapi terangkeun ka sadayana dina Twitter:

#begaswise

  • Pastikeun gas balon hélium sareng gas sanés ngan ukur dianggo pikeun tujuan anu dimaksud.
  • Salawasna turutan warnings kaamanan bahaya.
  • Pastikeun barudak sok diawaskeun nalika maén balon.
  • Klik pikeun ngundeur PDF MSDS Helium (Balon Gas)

Ulah Ngaleupaskeun Balon Hélium di Luar

Ngaleupaskeun balon sigana teu bahaya iwal balon tungtungna turun deui ka bumi sareng tiasa nyababkeun karusakan lingkungan. Balon hélium anu dileupaskeun tiasa bahaya pikeun satwa liar sareng khususna satwa laut. Ngaleupaskeun balon ogé bisa jadi ilegal, gumantung dimana anjeun cicing. Contona, di NSW éta ngalawan hukum ngaleupaskeun 20 atawa leuwih balon.

Video & Kacindekan

Elgas, BOC sareng industri balon prihatin pisan kana panyalahgunaan bahaya gas balon hélium. Kami hoyong mastikeun yén para nasabah, kulawarga sareng réréncangan sadayana dididik ngartos bahaya hélium sareng kumaha aman ngaraosan balon hélium. Pikeun ngabantosan ngadidik warga Australia, BOC, kalayan dukungan Elgas, parantos ngahasilkeun pengumuman layanan masarakat di handap ieu. Disuarakan ku aktor Australia anu ikonik Michael Caton, pidéo éta ngagambarkeun kulawarga anu nyetél pikeun pésta barudak. “Urang sadayana ningali ieu dina hiji waktos atanapi anu sanés, sababaraha urang bahkan tiasa ngalakukeun éta nyalira, tapi nyeuseup gas balon bahaya pisan sareng tiasa fatal,” saur Mr Caton dina pengumuman éta. “Helium dina gas balon tindakan minangka asphyxiant sareng nalika anjeun nyeuseup éta ngagentos oksigén dina bayah anjeun. “Gas balon aman dina balon sareng nalika anjeun ngaleupaskeun di daérah anu ventilasi anu saé sareng dina cara anu aman. “Janten waktos salajengna anjeun ningali sababaraha mamat badé nyeuseup gas balon atanapi anjeun pikir éta bakal seuri, lirén sareng janten bijaksana,” saur anjeunna. Anjeun paling dipikaresep bakal ningali dina TV dina sasih bulan. Hatur nuhun pisan ka Michael Caton pikeun sakali deui satuju janten ‘bakat sora’ urang dina ieu, ogé pengumuman jasa komunitas BBQ Kasalametan urang sateuacana. Tungtungna, pujian ka réréncangan urang di BOC pikeun nyiptakeun kampanye kaamanan ‘Be Gas Wise’.

Hélium Tank Hire – Balon Gas

Nyewa tank hélium sareng suplai gas.
Pangiriman gas hélium gratis sareng harga nyéwa hélium anu saé.

Nyewa botol gas hélium pikeun dianggo salaku gas balon dina balon hélium hiasan. Gas hélium sayogi dina ukuran silinder gas G2, E2 sareng D2. Sadaya silinder dirancang pikeun transportasi. MSDS Hélium

Klik pikeun Meunangkeun kutipan Gas Online Gancang

Kampanye ‘Be Gas Wise’ dirojong ku Stargas:

Komentar, patarosan atanapi eupan balik?
Mangga surélék urang di: [email protected]

Inpormasi dina tulisan ieu diturunkeun tina sababaraha sumber sareng dipercaya leres dina waktos publikasi. Sanajan kitu, informasi bisa jadi teu kasalahan bébas & bisa jadi teu lumaku dina sagala kaayaan. Latar Belakang Perak Abstrak Keriput, Keriput, Latar Belakang Herang Runtah Plastik Jeung Tekstur Kumaha carana Cokot Hélium tina balon Mylar Kredit Gambar:
Jena Ardell / Momen / GettyImages balon foil Mylar bisa inflated ku jarami atawa inflator balon mylar mun anjeun nyoba inflate sababaraha. Inflators ieu tiasa ngahemat waktos sareng usaha anjeun sareng moal ngarugikeun anjeun seueur artos. Balon Mylar ogé tiasa dianggo deui, tapi anjeun kedah ngémutan heula.

Inflate balon Mylar sacara manual

Anjeun tiasa niup balon mylar nganggo hawa atanapi hélium, tapi upami anjeun hoyong balon naék, anjeun kedah nganggo hélium. Pikeun niup hiji up kalawan hawa biasa, anjeun bakal kudu jarami a. Mimiti, panggihan tungtung buntut balon teras selapkeun jarami kana segel antara dua lapisan plastik. Segel batin balon bakal dibuka pas jaramina cukup tebih. Ciwit sisi jarami (henteu kedap teuing) sareng niup kana éta. Ati-ati ulah nga-inflasikeun balon anjeun, atanapi éta bakal pop. Nalika rengse, taliti piceun jarami anjeun nalika anjeun ciwit tab babarengan.

Naon Dupi Mylar Balon Inflator?

Inflator balon mylar dasarna mangrupikeun tanki hélium sareng kantétan khusus, sayogi kanggo mésér atanapi nyéwa. Lamun anjeun milih ngagunakeun jenis ieu tank, Anjeun kudu salawasna nyimpen eta di jero rohangan, wewengkon well-ventilated handapeun 120 derajat Fahrenheit tur bébas tina sagala barang anu combustible. wewengkon beueus atawa outdoor kudu dihindari; paparan ka Uap kaleuleuwihan bisa ngabalukarkeun tank logam karat, ngabalukarkeun instability nu bisa ngakibatkeun tank burst. Pastikeun pikeun ngajaga tank jauh tina jangkauan barudak sareng piaraan, sareng ulah nempatkeun éta di daérah anu padat pisan atanapi dina jalan nuju jalan kaluar darurat. Pernah inhale hélium, sarta salawasna dispose tina tank bener; loba yurisdiksi merlukeun pembuangan husus di situs dicirikeun sabalikna daur ulang saukur tina canisters. Para ahli nunjukkeun yén anjeun teu kedah nganggo tanki atanapi kantétan anu dirancang pikeun balon latex nalika anjeun ngagaduhan balon mylar. Ngagunakeun inflator salah bakal ngaruksak (atawa malah pop) balon. Ujung inflator balon lateks didamel tina karét, sareng anu mylar biasana didamel tina kuningan. Manggihan bukaan dina buntut balon, sarta nyorong nozzle tank urang nepi ka kedap hawa. Tahan balon ku hiji leungeun terus pencét nozzle jeung lianna; ieu bakal ngompa dina hélium. Sakali balon geus inflated (ulah over-inflate), gently cabut buntut tina nozzle nu, tetep buntut pinched Cicing. Tetep nahan anjeun, manteng buntut balon sabudeureun ramo anjeun sarta dasi dina cangreud ketat.

Deflating balon Mylar

Aya henteu mesin nu deflate balon mylar. Gantina, anjeun bakal kudu make jarami pikeun tiap hiji, kalawan unggal balon ukur nyokot sababaraha menit. Salaku nalika inflating aranjeunna sacara manual, make straws fléksibel tinimbang leuwih teuas nu bisa ngaruksak balon. Selapkeun jarami kana bukaan buntut balon urang, gently ngadorong nepi ka ngadéngé hawa escaping. Nyorong balon pikeun ngagancangkeun hal-hal sareng teraskeun lakukeun dugi ka balon parantos rata. Ayeuna, anjeun tiasa ngalipetkeunana pikeun ngaleungitkeun hawa anu sésana. Nyimpen balon kempis dina kantong plastik zippered di lokasi poék jeung deui inflate aranjeunna engké ku tank a. Upami anjeun henteu hoyong nganggo deui balon mylar anjeun, pastikeun pikeun ngadaur ulang aranjeunna. Kusabab aranjeunna ngagunakeun bahan sintétik, ngalungkeun kana tempat sampah atanapi ngaleupaskeun kana hawa ngabahayakeun pikeun lingkungan. Gantina, tingali lamun program daur ulang curbside kota atawa county anjeun bakal nampa aranjeunna. pilihan séjén nyaéta néangan puseur daur ulang nu bisa nyandak aranjeunna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *