Hamster mangrupakeun mahluk leutik, sarta lightweight maranéhanana ngajadikeun eta incredibly gancang. Hamster tiasa ngajalankeun dugi ka 21 km per wengi, sareng éta sakitar 13 mil. Hamsters resep ngajalankeun, sarta salaku sato furry nokturnal, aranjeunna maksudna pikeun ngalakukeun latihan poean antara magrib jeung subuh.
Ieu salawasna sipat Hamster janten pisan aktif sarta sabenerna dipikawanoh salaku seniman ngewa. Janten, perhatikeun hamster anjeun, khususna nalika nyoco sareng waktos petting. Anjeun tiasa kaget terang kumaha gancangna hamster anjeun tiasa kabur. Éta tiasa pas kana rohangan anu alit sareng tiasa ngaleungit langsung, sareng mendakanana tiasa hésé. Nalika ieu kajantenan, anjeun tiasa ngabuka kandangna kalayan harepan aranjeunna mendakan jalan deui. Atawa lamun eta masih worries anjeun nu maranéhna bisa leungit jalan. Turutan tips basajan ieu ngeunaan kumaha carana manggihan hamster anjeun leungit. WAJIB BACA :

  • Fakta metot ngeunaan hamsters
  • Pitunjuk penting ngeunaan cara ngurus hamster pikeun pamula

Naha HAMSTER nyoba kabur jeung naon nu kudu inget

Hamster mangrupakeun sato cemerlang sarta pohara terampil; Hal ieu ngajadikeun aranjeunna cukup pinter kabur kaluar tina kandang maranéhanana. Hamster kabur ku cara naek kana tembok kandang anjeun atanapi nyiwit jalan kaluar dina unggal kasempetan anu aranjeunna tiasa ningali. Ieu sababaraha hal anu pangsaéna anu anjeun kedah terang sateuacan gaduh makhluk berbulu sareng lucu sapertos kitu. BACA JUGA: Perlengkapan dasar pikeun hamster anjeun saprak dinten ka-1

Hamster mangrupikeun seniman kabur

Hamster tiasa nyapek plastik sareng kai sareng ngagiling kana kandang plastik. Henteu ngan aranjeunna ngegel, tapi maranéhna bisa nanjak ampir nanaon. Ieu naluri maranéhanana anu ngabejaan aranjeunna ngajajah euweuh urusan naon. Aranjeunna tiasa kabur tina tank kaca sareng kandang anu dikonci ketat. Hamster dipikanyaho janten seniman kabur. Seringna kusabab aranjeunna henteu puas ku ukuran kandangna. Kabur ngalangkungan rohangan anu ketat mangrupikeun manuver kasalametan anu munggaran di alam liar. Sakali aranjeunna ningali liang, aranjeunna salawasna gaduh pangjurung pikeun nempelkeun diri kana éta. Ieu mangrupikeun salah sahiji cara aranjeunna salamet nalika prédator ngudag aranjeunna.

Aranjeunna bosen

Hamsters sok gaduh faktor panggerak dina diri pikeun ngajalajah hal-hal anu teu acan katingali. Bosen teu biasa sabab hamster mangrupikeun sato anu énergi sareng panasaran. Nalika Hamster anjeun dina wanda hyper, aranjeunna nenangkeun dirina ku maén kalawan Toys maranéhanana atawa ngajalankeun kana roda. Nanging, upami ieu henteu cekap, aranjeunna bakal nyobian kabur. Pastikeun pikeun ngajaga hamster anjeun bagja pikeun ngirangan kasempetan pikeun kabur. Diajar langkung seueur ngeunaan alesan hamster bakal nyobian kabur.

Hamsters datang ka imah atawa henteu

Kusabab visi hamster goréng, maranéhna teu bisa nepi ka imahna ngaliwatan tetempoan. Sanajan kitu, éta gampang pikeun aranjeunna pikeun ngalacak aroma kana hal akrab pikeun aranjeunna. Hamsters biasana datang ka imah lamun maranéhna geus ngarasa kurang caian jeung kalaparan. Aranjeunna bakal salawasna uih deui ka bumi pikeun tuangeun anu dikubur. Upami anjeun nganggap hamster anjeun moal tiasa uih deui, waktosna pikeun milari cara-cara milarian hamster anu kabur.

Panungtungan katempo

Coba émut iraha terakhir anjeun ningali hamster anjeun di jero kandang. Ieu bakal ngabantosan anjeun terang sabaraha lila hamster anjeun parantos musna. Upami éta ngan ukur sababaraha menit, hamster anjeun henteu kedah dugi ka jauh, tapi upami parantos jam-jaman, milarian bakal langkung nangtang.

Ngaleungitkeun bahaya

Upami anjeun ngahaja kaleungitan hamster anjeun, pastikeun pikeun ngaleungitkeun sagala ancaman anu tiasa ngabahayakeun hamster anjeun sapertos ucing. Penting pikeun ngajaga piaraan anjeun anu sanés ti kamar anu misah nalika anjeun nyobian mendakan hamster anu kabur. Ieu rodénsia ogé di résiko tina zat kimia kapanggih di imah anjeun, contona, meresihan jeung bahan pemutihan bisi maranéhna nyapek ngaliwatan aranjeunna.

Aranjeunna resep nyumputkeun

Milarian hamster tiasa janten kerja keras sabab hamster resep nyalira sareng nyalira. Sakabéh proyék ieu bakal janten kaulinan nyumput sareng milarian anu ageung. Aya di tempat anu kedap sareng poék nyaéta dimana aranjeunna sering ngarasa langkung aman.

Ulah neangan kawas maniac a

Lamun leungit hamster anjeun, ulah panik sarta kasampak di sisi caang. Hamster anu saé masih tiasa salamet salami sababaraha dinten, janten tetep tenang. Ogé, upami anjeun nembé kaleungitan hamster, tip anu saé nyaéta mareuman lampu sareng nutup sadaya objék anu ngaluarkeun sora. Hamster tiasa gampang kaget, sareng anjeun tiasa nyingsieunan hamster anjeun.

KUMAHA HAMSTER LAWAT TINA KADANGNA

Hamster mangrupikeun sato anu pinter sareng dina waktos anu sami, aranjeunna gampang bosen. Bosen sareng intelijen ngajantenkeun seniman kabur anu saé. Nalika teu cukup cocooan pikeun ngahibur hamster di jero kandangna, aranjeunna bakal mendakan cara pikeun ngahibur diri. Ieu cara hamster kabur ka kandangna:

Nanjak

Sanaos hamster sanés pendaki anu saé, teu aya anu langkung motivasi tibatan frustrasi sareng bosen. Nalika hamster bosen, éta bakal ngamimitian milarian jalan pikeun kaluar tina kandang. Paduli kandang boga bar logam atawa permukaan datar pikeun témbok, maranéhna bakal ngamimitian climbing témbok pikeun ngahontal luhureun kandang.

Nyaah

Hamsters bisa nyapek ampir ngaliwatan nanaon. Lamun kandang dijieunna tina palastik atawa kai, nyangka aranjeunna nyobian nyapek ngaliwatan eta. Contona, upami kandang hamster anjeun gaduh sababaraha nabrak atanapi permukaan henteu rata boh dina témbok atawa handap, aranjeunna bakal ngamimitian nibbling dinya nepi ka nyieun liang leutik sarta terus ngerjakeun eta nepi ka cukup badag pikeun squeeze kaluar.

playout unsupervised

Upami anjeun ngantepkeun hamster anjeun kaluar dina playpen atanapi kandang perjalanan na, sanaos anjeun parantos nyobian ngajantenkeun éta kabur, penting pikeun ngawaskeun hamster anjeun. Nalika ngabersihkeun kandang hamster anjeun, pastikeun nempatkeunana dina wadah anu aman sareng perhatikeun sadaya waktos.

DIMANA HAMSTER REKA NYUMPULUNGKEUN LAMUN KAJIR

Nalika hamster kabur tina kandangna, tempat pangheulana aranjeunna angkat nyaéta tempat anu poék, heureut, sareng tiis. Antukna, maranéhna bakal ngajajah kaluar pikeun manggihan dahareun. Seringna, hamster anu lolos bakal aya di handapeun ranjang, dipan, atanapi bahkan kulkas. Aranjeunna bakal nyumput dina sudut dimana aranjeunna ngarasa aman. Mun aranjeunna geus Isro pikeun sababaraha jam, maranéhna bisa geus dimimitian néangan dahareun jeung cai, Anjeun kudu pariksa lomari, tong sampah, handapeun tilelep, komo sabudeureun rak buku. Hamster abdi bakal nyumput di kamar mandi katuhu handapeun tanki cai toilet atawa handapeun drapes. Hamster kabur bakal sering mendakan jalan deui upami aranjeunna henteu leungit. Éta pasti yén anjeun kedah mendakanana pas mungkin pas anjeun perhatikeun yén aranjeunna musna. Bisa jadi hésé pikeun nyekel ieu furballs saeutik. Tapi ku terang sababaraha tip ieu ngeunaan cara milarian hamster anu kabur di handap, anjeun tiasa gampang milarian dimana aranjeunna tiasa nyumput.

Tingali ngaliwatan atra

Upami anjeun perhatikeun yén hamster anjeun leungit, ulah panik. Coba tingali sabudeureun wewengkon ti mana kandang hamster disimpen. Pilarian tempat anu anjeun pikir hamster anjeun tiasa nyumput. Aranjeunna tiasa sieun sareng milarian liang dimana aranjeunna tiasa ngagulung diri. Émut yén aranjeunna tiasa aya dina rak buku, bantal dipan, ranjang, korsi, sareng anu sanésna. Coba pikir sapertos hamster sareng pendekatan tina sudut pandang manusa bakal ngabantosan anjeun difokuskeun dimana hamster anjeun nyumput. Candak, contona, anjeun hamster sareng bakal milarian handapeun ranjang anjeun sabab éta tempat anu nyaman sareng ketat pikeun nyumput. Atawa meureun hamster anjeun nyumput ngaliwatan tempat atra kawas kotak dahareun, goah dahareun, jsb.

Lomari, rak buku, jeung laci

Naon waé anu aranjeunna tiasa nibble sapertos lomari, rak buku, sareng laci mangrupikeun tempat anu pangsaéna pikeun hamster nyumput. Pariksa tempat ieu, utamana retakan jeung liang, nu maranéhna bisa squeeze sorangan. Sababaraha tempat anu idéal ogé kalebet tong sampah sabab tiasa nyéépkeun plastik pikeun mendakan tuangeun sésa. Éta ogé bisa cicing di tempat haneut kawas lawon dina drawers.

Kotak jeung ransel

Ransel ogé mangrupikeun tempat nyumputkeun anu pangsaéna pikeun hamster anu leungit. Upami anjeun untung, anjeun tiasa mendakan aranjeunna nyimpen sababaraha koropak dahareun. Kotak sapatu, kotak tisu, kotak sembako, mangrupikeun tempat nyumputkeun poténsial. Janten pastikeun pikeun pariksa hal-hal ieu sareng tempat-tempat sanés hamster anjeun.

Pariksa handapeun jeung tukang

Tempat poék sapertos handapeun sareng tukangeun alat-alat anu pikaresepeun pikeun hamster. Kawas handapeun dipan, tukangeun rak buku jeung kulkas.

Nyebarkeun susuguh

Upami anjeun hoyong ngantepkeun hamster anjeun milarian jalan deui. Jalur anu paling mirip anu dijalanan ku saréat karesepna tiasa langsung ka kandangna. Ogé, bau saréat nikmat na tiasa ngakibatkeun anjeunna langsung ka bubu atanapi kandang manusiawi. Pariksa isuk-isuk lamun Ngaruwat masih dimana anjeun ninggalkeun aranjeunna. Ieu daptar hamster anu pangsaéna.

Ngocok sabungkus susuguh

Sababaraha hamster ngakuan sora oyag tina saréat pakét favorit maranéhanana. Hamster anu dijinakkan paling dipikaresep ngadangu saréat sabab gaduh indra anu kuat pikeun dédéngéan. Aranjeunna tiasa gumbira sareng lumpat ka anjeun. Mamingan aranjeunna nuju cangkir kopi atanapi ember sareng néwak hamster anjeun tanpa résiko anu nyababkeun cilaka.

Tumpahkeun sababaraha tipung

Cara anu umum pikeun mendakan hamster anu lolos nyaéta ku cara ngancurkeun bubuk dina kamar dimana hamster anjeun sigana leungit. Nempatkeun sababaraha tipung sabudeureun dahareun hamster Anjeun. Tutup sadaya panto sapeuting sareng pariksa tapak suku isuk-isuk. Ku ngalakukeun ieu, anjeun tiasa ngalacak lokasi hamster anjeun atanapi dimana anjeunna badé angkat. Sakali anjeun mendakan hamster anjeun, lalaunan buang simbut lemes anu bakal nutupan hamster anjeun. Ieu bakal ngeureunkeun hamster anjeun ngajalankeun atawa mamingan eta di jero ember atawa cangkir kopi lajeng gently mawa hamster jeung mawa deui ka imahna.

Pareuman lampu jeung dengekeun

Hamster teu resep nyumput di wewengkon lightened. Sakumaha didadarkeun di luhur, aranjeunna resep tempat poék. Pareuman lampu sareng trik hamster anjeun pikeun kaluar tina rohangan anu aman. Nyokot sababaraha detik teu nyieun noise jeung ngadangukeun sagala sora maranéhna nyieun kawas goresan. Sakali anjeun ngadéngé sora, make obor leutik atawa lampu telepon pikeun nempo hamster kabur.

Kumaha carana mawa hamster kabur ka imah

Cara dasar pikeun mawa hamster anu lolos nyaéta nyiapkeun cangkir anjeun, ember atanapi simbut cahaya sareng anjeun. Ngeureunkeun gerak sareng mamingan hamster di jero kalayan saréat. Sakali hamster anjeun aya di jero, rada nutupan bukaan cangkir atawa ember pikeun nyegah hamster ti luncat kaluar, teras lalaunan ngantep hamster anjeun kaluar dina kandang na atawa cadang (bisi aya liang pikeun ngalereskeun dina kandang utama). . Cara séjén pikeun nyekel hiji Hamster lolos téh mawa kaluar kabayang latihan na. Sakali anjeun ngadangu hamster anjeun nganggo roda, anjeun terang dimana ngamimitian milarian anjeun.

Pariksa kandang utama

Saméméh nempatkeun hamster di jero kandang, sok pariksa sisi pikeun liang atawa hal anu kamungkinan nyapek sarta ngabalukarkeun jalan kabur. Pasang anu langkung kuat kana témbok ieu pikeun nyegah kabur di hareup. Anjeun tiasa nambihan klip cinyusu logam kana panto kandang kawat. Ku nguatkeun panto ganda, anjeun nguatkeun kandang sareng ngirangan kamungkinan sato lucu ieu kabur. Nalika beberesih, salawasna pariksa keur kasempetan pikeun kabur. Lamun aya bewara bar ruksak atawa kabel leupas, geura cobian ngalereskeun atawa meuli nu anyar. Hamster salawasna kabur, jadi ulah ngarasa goréng ngeunaan eta. Inget pikeun ninggalkeun hamster anjeun nyalira sakali deui ka imah pikeun bersantai sarta rehydrate sorangan. Pastikeun hamster anjeun gaduh cocooan anu cekap, nyapek cocooan, sareng gaduh kandang ageung pikeun ngahindarkeun bosen. Hamster ogé datang deui ka imahna, jadi tetep harepan. Coba milarian dina cara-cara anu disebatkeun di luhur sareng raoskeun usahana. Anjeun tiasa hudang isuk-isuk gigireun hamster piaraan anjeun.

Naha anjeun dina PINTEREST? Simpen ieu pikeun maca engké:

Naha hamster anjeun kabur? Hamster tiasa sesah milarian sabab resep nyumput di tempat anu poék sareng kedap. Tapi tong leungit harepan, ieu sababaraha cara pinter pikeun milarian hamster anu leungit. via @thehamstercareblog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *