Pamilik bumi nyéépkeun jam-jaman pikeun manicuring, ningkatkeun, sareng ngahias padang rumput hejo pikeun ngajantenkeun aranjeunna murni sareng anca, tapi seueur anu gagal nalika terang kumaha tingkat halaman. eusi

  • Naha anjeun kedah level buruan anjeun
  • Sabaraha biaya pikeun tingkat hiji pakarangan?
  • Naha anjeun tiasa tingkatkeun halaman sorangan?
  • Kumaha level pakarangan

Padang rumput hejo bumi penting pisan pikeun ngajaga éstétika sakabéh harta. Ngabuahan, ngagentos sod, sareng rutin nyiram padang rumput hejo anjeun sadayana seueur pisan pikeun ngajantenkeun subur sareng séhat. Nanging, sadaya anu dianggo dina padang rumput hejo anu henteu rata atanapi bumpy masih tiasa nyababkeun halaman anu teu sampurna sareng henteu dijaga. Kumisan ti penampilan goréng, hiji pakarangan nu teu diratakeun bisa ngakibatkeun isu sejenna kayaning draining bener. Janten, kumaha anjeun ngaratakeun buruan anu henteu rata? Hayu urang lebet kana detil. imah kalawan padang rumput hejo héjo

Naha anjeun kedah level buruan anjeun

Ieu sakedik proyek anu kedah dilakukeun, janten anjeun panginten panginten naha anjeun kedah ganggu ngarataskeun halaman anu henteu rata. Kabeneran aya, padang rumput hejo anu henteu rata nyababkeun sababaraha perbaikan anu ngaganggu sareng kamungkinan mahal di jalan. Leveling kaluar buruan éta ayeuna bakal nyalametkeun anjeun loba waktu jeung duit di mangsa nu bakal datang.

Nyegah cai nangtung

Salah sahiji masalah pangbadagna kalayan pakarangan unleveled téh nya éta promotes cai nangtung. A dip badag dina beungeut padang rumput hejo anjeun inevitably bakal ngumpulkeun cai, nu ngabalukarkeun:

  • jukut paéh
  • Leutak langgeng
  • Tumuwuhna kapang
  • reungit kaleuleuwihi

Ngajaga kebon Anjeun

Palataran anu henteu rata ogé tiasa ngarusak kebon kembang sareng sayuran anu anjeun parantos kerja keras pikeun ngajaga. Drainase cai anu teu teratur atanapi teu kaduga tiasa nyababkeun kakeueum di kebon anjeun sareng kamekaran kapang.

Ensures imah anjeun ditangtayungan tina karuksakan cai

Sarupa sareng kebon anjeun, cai nangtung dina padang rumput hejo, khususna upami caket kana garasi atanapi pondasi bumi, tiasa gancang ngarusak strukturna. Cai bisa banjir kana basement, corrode struktur, sarta ngabalukarkeun kayu rot jeung kapang. Ngajauhkeun cai tina pondasi dimimitian ku padang rumput hejo anu rata sareng lemes.

Sabaraha biaya pikeun tingkat hiji pakarangan?

Nyewa jasa landscaping profésional pikeun tingkat buruan anjeun bakal rupa-rupa biaya gumantung kana ukuran proyék. Upami ngan ukur sabagian leutik padang rumput hejo anjeun kedah diratakeun, contona, biaya jasa landscaping sigana bakal turun antara $ 500 sareng $ 1,000. Sakabeh buruan anu gaduh masalah sloping utama tiasa ngarugikeun $ 5,000.

Naha anjeun tiasa tingkatkeun halaman sorangan?

Warta alus nyaeta anu paling homeowners bisa migawe hiji proyék leveling buruan sorangan, utamana lamun ngan nyangkokkeun sabagian pakarangan henteu rata. Lamun serelek dina bagian unleveled sahandapeun dua suku, éta kasempetan gede pikeun flex sababaraha kaahlian DIY. A serelek leuwih ti dua suku, kumaha oge, merlukeun bantuan ti landscaper profésional. padang rumput hejo

Kumaha level pakarangan

Upami anjeun gaduh dorongan pikeun ngalaksanakeun proyék ieu, sisihkan sabtu minggu pikeun mastikeun éta leres. Anjeun panginten kedah ngulang bagian tina proyék pikeun mastikeun padang rumput hejo leres diratakeun, janten langkung saé gaduh dua dinten berturut-turut pikeun ngalakukeunana. Ieu naon anu anjeun kedah kumpulkeun:

  • Pamotong jukut
  • Dethatcher padang rumput hejo atawa thatch rake
  • Sekop
  • Urugan taneuh
  • Keusik
  • Kompos
  • Gorobag surung
  • Selang taman atawa sprinklers

Mow jukut pondok tur cabut

Léngkah munggaran dina leveling pakarangan nyaéta motong jukut. Mow eta handap geulis pondok, tapi teu jadi pondok nu jukut batang nu katingali. Lajeng, pariksa padang rumput hejo pikeun nangtukeun lamun aya anu peryogi pikeun miceun sagala akumulasi thatch. Upami kitu, paké dethatcher atanapi rake thatch sareng dianggo pikeun ngaleungitkeun kaleuwihanna.

Angkat jukut tina tempat anu handap

Milarian tempat-tempat di buruan anu dip langkung handap tina sesa padang rumput hejo. Anggo sekop pikeun ngangkat jukut kaluar tina bintik-bintik éta. Kudu ati pikeun meunangkeun sakabéh sistim akar jukut ku ngadorong sekop ka handap dua atawa tilu inci handapeun taneuh.

Eusian bintik-bintik lemah sareng campuran taneuh

Dina garobag surung, jieun campuran taneuh anu dua bagian keusik, dua bagian topsoil, sareng hiji bagian kompos. Campur cukup pikeun ngeusian sakabéh dips padang rumput hejo. Sekop campuran kana dips uncovered ambéh maranéhanana rata jeung wewengkon sabudeureun. Lajeng, ngaganti sod nu geus dihapus dina hambalan saméméhna tur ngulang prosés pikeun sagala dips séjén atawa liang.

Panutup padang rumput hejo kalayan topsoil

Ayeuna waktuna pikeun meratakeun sakumna padang rumput hejo ku nambihan lapisan topsoil. Paké campuran ti hambalan tilu, pastikeun pikeun nambahkeun teu leuwih ti 1/2 inci tina topsoil. Naon deui tiasa nyegah hawa sareng sinar panonpoé dugi ka akar jukut.

Cai sakabéh jukut

Léngkah terakhir nyaéta nyiramkeun bumi sadayana. A watering seger bakal ngidinan topsoil tilelep kana akar jukut sarta nyadiakeun eta kalawan gizi perlu cageur tina proyék leveling. Palataran mangrupikeun kareueus sareng kabagjaan anjeun, janten nalika henteu rata, éta rada kuciwa. Hiji buruan unlevel teu ngan unsightly, sanajan, sarta eta bisa ngakibatkeun isu drainase sarta Karuksakan lianna. Kabeneran, anjeun henteu kedah ngantepkeun halaman anu bumpy turun. Kalayan tip kami pikeun ngaratakeun buruan anjeun, éta bakal rata sareng murni dina waktos anu lami.

Rekomendasi redaktur

  • Kumaha milih pupuk padang rumput hejo anu pangsaéna pikeun kebon subur di musim semi
  • Sirah vakum kolam renang pangsaéna pikeun beberesih tugas beurat pikeun ngahémat waktos anjeun ku kituna anjeun tiasa bersantai
  • Jukut hias anu pikaresepeun sareng pangropéa rendah ieu nambihan daya tarik curb instan
  • Naha bumi anjeun kedah gaduh palem pinang (sareng kumaha miarana)
  • 10 gagasan goréng pikeun buruan hareup anjeun anu bakal maéhan daya tarik curb Anjeun

Panungtungan diropéa 26 Oktober 2022

Luncat ka:
  • Pentingna Yard Leveling
  • Alesan pikeun Yard Leveling
  • Pakakas Leveling pakarangan & Equipment
  • Kumaha Level Yard dina 8 Léngkah
  • Hal-hal anu Diinget Nalika Ngalembarkeun Bumi
  • Kacindekan dina Grading Lansekap

Pentingna Yard Leveling

Lamun Anjeun keur pilari inpo tentang kumaha carana level pakarangan, Anjeun meureun terang éta instrumental dina ngajaga bentang anjeun estetis pleasing. Palataran tingkat nyayogikeun stabilitas kana bentang luar anjeun. Éta ogé ngamungkinkeun anjeun ngahindarkeun karusakan anu serius sareng perbaikan anu mahal pikeun yayasan anjeun. padang rumput hejo Anjeun kudu lamping jauh ti imah Anjeun laun pikeun ngidinan cai hujan solokan lalaunan jauh ti yayasan Anjeun. Lamun cai hujan ngalir ka arah imah anjeun, cai bakal ngumpulkeun sabudeureun tembok yayasan. Ieu bakal ngabalukarkeun kalembaban numpuk. Weakening yayasan Anjeun. Malah bisa jadi leuwih serius. Seeping ngaliwatan tembok pondasi sarta ngeusian basement anjeun kalawan cai. Lamun imah anjeun teu boga basement atawa diwangun dina slab a, Uap bisa seep kana joists lanté kai. Cai bakal rot the joists. Ngancem integritas struktur imah anjeun. Masalahna teu mungkas didinya. Leveling goréng ogé bakal ngaruksak kebon anjeun, tatangkalan, jeung landscaping. Kitu ogé potensi masalah cai nangtung. Tempat beternak reungit. Nu lain ngan ukur hama tapi mawa panyakit.

Alesan pikeun Yard Leveling

Grading Lansekap Malah lamun geus diratakeun buruan anjeun kaliwat, grading bentang bisa jadi diperlukeun dina kasus dimana nabrak na lums dijieun ku:

  • tangkal atawa sikat panyabutan
  • pamasangan solokan
  • tumuwuhna akar tangkal
  • karuksakan tina sato
  • pamasangan fitur anyar (sapertos kolam renang)
  • netepan
  • masalah drainase

Janten kana waktosna, anjeun bakal hoyong milarian tanda-tanda ieu anu anjeun kedah tingkatkeun halaman bumi anjeun.

Kumaha Kuring Nyaho upami Aya Masalah Grading Lansekap?

Cara anu paling saderhana pikeun ningali upami anjeun ngagaduhan masalah leveling buruan nyaéta milarian cai anu nangtung. Upami anjeun henteu ngagaduhan saluran cai anu leres, anjeun terang yén anjeun gaduh masalah. Upami anjeun hoyong langkung tepat sareng grading bentang anjeun, anjeun tiasa ngukur lamping buruan anjeun. Jang ngalampahkeun ieu anjeun bakal kudu alat handap:

  1. Palu
  2. Dua patok panjang 3 ft
  3. 100+ ft. string
  4. Tingkat tukang kayu

Taneuh di sabudeureun imah anjeun kedah lamping jauh kurang leuwih 1/4 inci ka handap pikeun unggal suku jauh ti imah anjeun. Ieu datang ka sabudeureun 2 ft. per 100 ft. Jadi dina 100 suku ti imah anjeun, taneuh kudu 2 ft. leuwih handap dina dasar imah anjeun. Pikeun akurat ngukur lamping gradasi bentang buruan anjeun grab a 3 ft. stake kai panjang. Ngajalankeun eta 1 ft jero dina kokotor di handap imah anjeun. Teras ukur jarak 100 ft ti bumi anjeun. Dina titik éta ngajalankeun kadua 3 ft. stake panjang kana taneuh. Di tingkat taneuh dina stake ku imah ngagantelkeun string a. Ngajalankeun string ka stake kadua. Gantelkeun kana stake kalawan tingkat string. Anggo tingkat tukang kayu pikeun ngahontal ieu. Kalawan string napel duanana patok, ngukur jarak ti taneuh ka string on stake jauh. Upami anjeun ngukur serelek tina 3 inci dugi ka 2 suku, anjeun tiasa ngalakukeun leveling sorangan. Nanging, upami serelekna langkung ageung tibatan éta, atanapi naék ka luhur, disarankeun pikeun nyéwa profésional pikeun kelas pakarangan. Pikeun lamping pisan lungkawing anjeun bisa mertimbangkeun penanaman panutup taneuh atawa ngawangun téras. Parabot Grading Lansekap Upami anjeun mutuskeun nyandak tugas gradasi lansekap nyalira, anjeun peryogi:

  • Pamotong jukut
  • Keusik
  • Urugan taneuh
  • Kompos
  • Ngagaru leungeun
  • Gaul thatch [atawa mesin dethatching]
  • Palastik daun rakean
  • Sapu dorong gedé
  • Sekop
  • Edger
  • Gorobag surung

Kumaha Naratas Larangan [8 Léngkah]

Janten anjeun siap nyandak gradasi lansekap nyalira. Anggo 8 léngkah ieu pikeun kumaha tingkatkeun halaman pikeun mastikeun hasil anu saé.

Léngkah 1: Ngored padang rumput hejo Anjeun

Grading padang rumput hejo Leveling buruan dimimitian ku motong padang rumput hejo anjeun. Pastikeun anjeun motong pondok. Tapi Kade ulah motong teuing pondok. Upami anjeun motong kana titik yén batang tina wilah jukut katingali, maka jukut anjeun tiasa garing.

Léngkah 2: Cabut Rumput Anjeun [Sakumaha Dibutuhkeun]

Dethatch buruan leveling Mimitian nyiapkeun padang rumput hejo pikeun gradasi landscaping ku mariksa akar jukut anjeun. Assess jumlah padang rumput hejo anjeun tina thatch. Thatch mangrupa campuran bahan tutuwuhan hirup jeung maot dina lapisan mana jukut batang minuhan taneuh jeung akar. A thatch gede ti 1/4 ka 1/2 inci bakal ngajaga jukut anjeun ti meunang cai jeung hawa ditangtoskeun. Upami Anjeun gaduh leuwih ti 1/2 inci piceun thatch nu. Pikeun padang rumput hejo leutik, anjeun tiasa nganggo rake thatch. Pikeun lawns gedé ngagunakeun mesin dethatching. Anu anjeun tiasa nyéwa di kalolobaan toko perbaikan bumi.

Lengkah 3: Ngali jukut di wewengkon sunken tina padang rumput hejo

Ngali Jukut Lansekap Grading Pariksa buruan anjeun pikeun divots sareng bintik-bintik anu langkung jero ti 2-3 inci. Cabut jukut tina luhureun éta. Jang ngalampahkeun ieu, nempatkeun sabeulah sekop dina ujung luar titik low. Geser ka handap tur dina ngeunaan 2-3 inci pikeun mastikeun anjeun meunang handapeun akar jukut. Lajeng miceun sod ku prying jukut nepi ka sekop. Ngalaan kokotor handapeunana.

Léngkah 4: Jieun Campuran Taneuh: Topsoil, Keusik sareng Kompos

Campuran Taneuh Kumaha Ngaratakeun Palataran Jieun campuran ganti baju luhur pikeun ngeusian wewengkon handapeun jukut di wewengkon sunken tina padang rumput hejo anjeun:

  • 2 bagian topsoil
  • 2 bagian keusik
  • 1 bagian kompos

Taneuh sareng kompos masihan jukut anjeun gizi anu diperyogikeun pikeun mekar. Keusik di sisi séjén henteu gampang kompak. Ngajaga tingkat buruan anjeun kana waktosna.

LEngkah 5: Eusian Wewengkon Sunken jeung liang kalawan campuran taneuh

liang Lansekap Grading Eusian liang ti hambalan 3 jeung campuran ti hambalan 4. Saatos ngeusian liang, pastikeun pikeun nempatkeun jukut deui luhureun eta.

Léngkah 6: Komo Out Sakabeh padang rumput hejo

Eusian liang drainase buruan Grading Sakali anjeun geus kaeusi liang sarta divots, nutupan sakabéh padang rumput hejo anjeun kalawan ngeunaan 1/4 ka 1/2 inci tina racikanana. Tetep lapisan ieu ipis. Err di sisi caution. Malah lamun pikir nu peryogi leuwih ti 1/2 inci. Lamun nempatkeun teuing handap, Anjeun bisa cuk jukut Anjeun. Upami anjeun masih nganggap anjeun peryogi deui, anjeun tiasa ngalamar deui dina léngkah 8.

Léngkah 7: Cai padang rumput hejo

Lansekap Grading Cai padang rumput hejo Jalankeun sprinklers pikeun cai padang rumput hejo anjeun. Ieu bakal ngabantosan campuran taneuh dina jukut pikeun ngeusian kantong hawa, sareng ngarevitalisasi padang rumput hejo anjeun. Langsung ngamimitian ngenalkeun nutrisi anyar tina campuran taneuh.

Léngkah 8: Larapkeun deui Campuran Taneuh [Sakumaha Dibutuhkeun]

Tingkat buruan Jeung Campur Taneuh Anjeun panginten kedah ngalakukeun langkung ti 1 lapisan campuran taneuh pikeun ngaratakeun bumi anjeun. Anjeun kedah nerapkeun lapisan ka-2 ku ngulang léngkah 5 sareng 6 saatos anjeun ningali jukut mimiti tumbuh, atanapi nalika anjeun henteu tiasa ningali lapisan campuran taneuh anu munggaran deui. Éta pisan. Anjeun rengse! Ayeuna anjeun terang kumaha carana ngadamel tingkat bumi.

Hal-hal anu Diinget Nalika Ngalembarkeun Bumi

Pikeun hasil nu pangsaena perhatikeun tip ieu:

  • Waktos anu pangsaéna pikeun nyéépkeun kebon anjeun nyaéta dina usum halodo. Upami dilaksanakeun dina usum hujan, aya kasempetan anu saé pikeun erosi taneuh
  • Urugan anu leres dina yayasan penting pisan. Lamun taneuh deukeut teuing kana témbok cladding mangka anjeun risiko rinyuh asup ka imah anjeun
  • Sakur taneuh anu dipiceun tina padang rumput hejo tiasa dianggo deui nalika digradasi

Kacindekan dina Grading Lansekap

Leveling buruan anjeun penting pisan pikeun ngajaga bumi sareng bentang anjeun tina karusakan jangka panjang sareng biaya mahal pikeun ngalereskeun. Upami masalah gradasi lanskap anjeun sakedik, anjeun tiasa nuturkeun 8 léngkah di luhur ngeunaan kumaha carana tingkatkeun halaman sorangan. Nanging, upami anjeun gaduh masalah utama sareng lamping padang rumput hejo anjeun, anjeun kedah ngahubungi profésional. Aranjeunna bakal terang kumaha tingkatkeun halaman kalayan masalah anu langkung ageung. Bisa jadi gradasi bentang anjeun peryogi alat-alat kelas komersial, sareng panon profésional pikeun ngaidentipikasi sadaya masalah. Upami anjeun di tenggara Pennsylvania, Cider Mill Landscapes tiasa ngabantosan anjeun. Eusian formulir di handap pikeun bebas konsultasi atawa nelepon kami di: (484) 574-4666. A padang rumput hejo bumpy sarta henteu rata bisa kasampak unattractive sarta ogé ngabalukarkeun rupa-rupa drainase cai, sarta isu kaamanan. Leveling pakarangan bisa ngahurungkeun deui kana hiji bentang rata jeung héjo.

Naon Yard Leveling?

Leveling pakarangan hartina miceun atawa nambahkeun taneuh nepi ka padang rumput hejo anjeun rata jeung datar. Kana waktu, pergeseran alam di bumi sareng ngagem sareng cimata nyababkeun gumpalan sareng rohangan anu henteu rata di buruan anjeun. Rumput padang rumput hejo tiasa nyababkeun sagala rupa masalah, ti katingali goréng dugi ka ngajantenkeun kagiatan sapertos maén bal sareng anu sanésna langkung hese. Sadaya anu anjeun peryogikeun pikeun ngaratakeun buruan anjeun nyaéta alat kebon dasar kalebet garu sareng garobag surung, sareng tangtosna sababaraha taneuh tambahan.

Kumaha Level buruan anjeun

  1. Pariksa Jalur Cai atanapi Gas
  2. Mow padang rumput hejo Anjeun
  3. Nyiapkeun Campuran Taneuh Anjeun
  4. Mimitian Ngali
  5. Iklaskeun Taneuh Anyar
  6. Cai padang rumput hejo Anjeun

1. Pariksa Jalur Cai atanapi Gas

Sateuacan anjeun tiasa ngawitan tingkat buruan anjeun, anjeun kedah mastikeun yén anjeun terang dimana aya pipa cai atanapi jalur gas anu ngalir di padang rumput hejo anjeun. Upami anjeun ngagali tempat anu salah, anjeun tiasa ngarusak peralatan ieu, anu tiasa ngarugikeun rébuan dolar bahan sareng tenaga kerja pikeun ngalereskeun. Penting pikeun disiapkeun supados prosés leveling buruan anjeun tiasa lancar.

2. Mow padang rumput hejo Anjeun

Hal salajengna anu anjeun kedah laksanakeun pikeun nyiapkeun buruan anjeun pikeun leveling nyaéta ngored jukut sapendek-gancang. Langkung pondok padang rumput hejo anjeun, langkung gampang pikeun tingkatkeunana. Dina waktos anu sami, anjeun ogé kedah ngaleupaskeun sareng miceun weeds ti buruan anjeun. Anjeun kedah miceun seuseueurna thatch kaléng anjeun, tapi coba tinggalkeun sahenteuna lapisan leutik pikeun ngabantosan padang rumput hejo anjeun nyerep cai.

3. Nyiapkeun Campuran Taneuh anjeun

Saatos Anjeun geus mowed na prepped padang rumput hejo anjeun, hal salajengna anjeun bakal kedah ngalakukeun pikeun level buruan anjeun nyiapkeun campuran taneuh Anjeun. Anjeun kedah ngadamel campuran tina pasir, topsoil sareng kompos. Campuran sapertos kitu bakal janten dasar padang rumput hejo anjeun sareng henteu gampang kompak. Pastikeun yén anjeun ngagunakeun sarung tangan nalika nyieun campuran topsoil Anjeun.

4. Mimitian Digging

Salajengna, waktosna nyandak sekop ka padang rumput hejo anjeun. Anjeun bakal hoyong ngali up sagala patch sunken ku nyoplokkeun jukut ti aranjeunna. Pastikeun Anjeun miceun jukut tina liang mimiti jadi Anjeun bisa neundeun topsoil lajeng reseed engké. Pikeun nabrak, turunkeun ku pacul atanapi garpu kebon. Pastikeun anjeun henteu ngagali jero teuing nalika nyandak nabrak padang rumput hejo.

5. Iklaskeun taneuh anyar

Pikeun mastikeun yard anjeun bakal datar, anjeun bakal kudu iklas turun lapisan anyar taneuh. Mimitian ku nempatkeun ¼ “lapisan taneuh di daérah masalah sareng nganggo garu pikeun nyebarkeun sacara merata. Upami diperyogikeun, malikan deui dugi ka sadayana rata, tapi ulah nambihan seueur topsoil anu anjeun nutupan jukut sakurilingna. Nyebarkeun kaluar lapisan luhur pikeun nutupan sagala patches leungit.

6. Cai padang rumput hejo Anjeun

Panungtungan, anjeun kedah cai padang rumput hejo anjeun. Nyiram padang rumput hejo anjeun bakal ngabantosan topsoil netep sareng ngeusian kantong hawa anu sésana dina taneuh. Anjeun oge bisa nempo mana pools cai pikeun manggihan deui tempat nu peryogi level kaluar. Lamun perlu, Anjeun oge bisa nambahkeun saeutik siki jukut lamun hayang spruce up buruan anjeun bit, atawa aya sababaraha patches bulistir.

Kumaha Level a FAQ buruan

Naha Anjeun Kudu Level padang rumput hejo?

Hiji padang rumput hejo cukup leveled mangrupakeun konci pikeun gaduh padang rumput hejo senang jeung séhat. Ngabogaan padang rumput hejo tingkat ngagampangkeun pikeun ngored sabab mesin pemotong rumput anjeun moal scalping luhureun kokotor. Ogé, gaduh dips henteu rata bisa ngabalukarkeun wilah mower buka teuing low, sahingga jukut motong pisan unevenly. Dips sareng liang dina padang rumput hejo anjeun ogé tiasa ngumpulkeun cai nangtung, anu tiasa nyababkeun rot sareng panyakit padang rumput hejo anu sanés. Janten aya sababaraha alesan naha anjeun kedah ngajaga buruan anjeun sajajar sareng sabisa-gancang.

Naon anu jadi sabab padang rumput hejo nabrak?

Sateuacan nyobian ngalereskeun padang rumput hejo anu henteu rata, anjeun kedah terang heula naon anu nyababkeun lumps. Ngaleungitkeun cukang lantaranana mangrupikeun bagian integral tina milarian solusi jangka panjang. Alesan anu paling umum pikeun padang rumput hejo nyaéta masalah cai sareng drainase. cai nangtung bisa pool up na ngaruksak integritas jukut Anjeun. Nya kitu, upami anjeun gaduh sistem sprinkler, éta ogé tiasa janten palaku. Pipa sistem sprinkler tiasa peupeus sareng bocor, nyababkeun gumpalan muncul dina permukaan. Salah sahiji cara anjeun tiasa mendiagnosis masalah ieu nyaéta mariksa huluna sprinkler sareng perlengkapan. Pariksa tekanan cai handap sarta pastikeun yén huluna sprinkler nu datang nepi kabeh jalan. Ogé, pariksa ningali yén nozzles teu clogged atawa ruksak. Gerakan taneuh alam ogé bisa ngabalukarkeun padang rumput hejo bumpy. Kana waktu, kokotor alami shifts bisa netep dina cara henteu rata. Ieu teu bisa dihindari sarta bakal kajadian ka padang rumput hejo wae, dibere cukup waktu. Curah hujan badag bisa ngagancangkeun prosés ieu, kitu ogé katirisan dina iklim tiis. Anu pamungkas, nabrak na divots bisa disababkeun ku burrowing sato kayaning badgers, gophers, serangga, komo sato domestik kayaning anjing.

Parabot Naon Anu Kuring Peryogikeun Pikeun Ngalembarkeun Halamanan?

Alat-alat dasar anu anjeun peryogikeun pikeun ngaratakeun padang rumput hejo nyaéta rake saderhana, rake landscaping, sekop, garobag surung, sareng sapu dorong ageung. Anjeun oge bisa meuli rake leveling ti toko hardware lokal Anjeun. Landscaping rakes pisan mangpaat sabab bisa megatkeun up clumps kokotor jeung miceun batu, tapi maranéhna teu eksplisit diperlukeun pikeun level hiji buruan.

Iraha Waktos Anu Pangsaéna pikeun Ngaronjatkeun Bumi anjeun?

Sapertos seueur tugas landscaping anu sanés, aya waktos anu pangsaéna pikeun tingkat buruan anjeun. Sacara umum, musim semi mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun tingkat buruan anjeun. Ieu kusabab taneuh mangrupa campuran idéal antara garing sarta beueus, sarta jukut anjeun geus kungsi sababaraha waktu tumuwuh pikeun musim. Jukut aya dina tahap aktif salila musim semi, jadi éta healthiest sarta paling tahan banting kana usaha landscaping. Upami anjeun cicing dina iklim anu langkung tiis, anjeun ogé tiasa ngaratakeun buruan anjeun dina usum panas tanpa seueur masalah.

Leveling a buruan Bottom Line

yard badag kasampak hébat sarta masihan anjeun nyatu kamar pikeun kagiatan, tapi padang rumput hejo badag téh rawan ngamekarkeun leuwih irregularities sarta bagian lumpy. Leveling buruan mangrupikeun bagian penting tina pangropéa padang rumput hejo anjeun, sabab éta ngajamin buruan anjeun bébas tina nabrak sareng katingali saé. A hukum bumpy teu ngan kasampak unattractive tapi ogé bisa jadi bahya poténsi kaamanan sarta ngabalukarkeun lalampahan sarta ankles sprained. Halaman anu henteu rata ogé tiasa nyababkeun masalah drainase, banjir, sareng ngarusak struktur bawah tanah sapertos pipa sareng waduk kokotor. Padang rumput hejo anu henteu rata henteu ngan ukur ngaganggu panon, éta ogé bahaya kasalametan anu tiasa nurunkeun harga bumi anjeun dugi ka 15% tina total hargana. Leveling yard ngaratakeun padang rumput hejo bumpy ku ngadistribusikaeun taneuh dina beungeut cai. Di luhureun katingal hadé, buruan tingkat bakal ngajaga pondasi imah urang jeung basement ngalawan karuksakan cai. Lawns lamping pikeun sababaraha alesan, kaasup tumuwuhna akar tangkal, proyék perbaikan imah atawa drainase goréng. Sanajan leveling pakarangan disada pajeulit, jeung parentah nu bener, saha jeung parabot pakarangan dasar jeung pangaweruh landscaping bisa halus kaluar hiji yayasan henteu rata gancang jeung inexpensively.

Lengkah 1: Pertimbangkeun Mangpaat Leveling Yard

saméméh jeung sanggeus leveling padang rumput hejo Henteu sadayana ningali nilai padang rumput hejo tingkat. Ieu kusabab tingkat bentang anu henteu rata jarang nyababkeun masalah jangka pondok. Sanajan kitu, leveling pakarangan jeung keusik atawa kokotor nyadiakeun kauntungan jangka panjang euweuh homeowner kudu lulus up on. Di antarana:

  • Nyegah Karusakan Sareng Ningkatkeun Niley: padang rumput hejo anu henteu rata ngirangan nilai bumi. Di luhureun kasampak goréng, yard sloping pool cai sabudeureun dasar hiji imah. Cai pooled bisa ngakibatkeun karuksakan struktural nu waragad ratusan atawa rébuan dollar pikeun ngalereskeun.
  • Ningkatkeun drainase: padang rumput hejo anu henteu rata teu tiasa sacara efektif nyéépkeun cai hujan. Kolam cai di sabudeureun pakarangan narik hama sapertos reungit sareng reungit. Kebon anu diratakeun atanapi padang rumput hejo ngabantosan ngajaga bumi anjeun bébas hama sareng ngalambatkeun pertumbuhan kapang.
  • Ngaronjatkeun Kasalametan: padang rumput hejo anu henteu rata pinuh ku nabrak sareng kantong anu gaduh bumi sareng murangkalihna tiasa angkat. Lamping ogé bisa mangaruhan driveways, nyieun surfaces nu ngaruksak mobil jeung impede steering aman.

Sanajan kauntungan ieu, aya sababaraha downsides poténsi mertimbangkeun. Kahiji, leveling pakarangan badag kalayan parabot mahal bisa ngarugikeun rébuan dollar. Sajaba ti éta, bari buruan tingkat kasampak leuwih hadé, flattening padang rumput hejo ngalaan leutak jeung thatch, nyieun eyesore samentara. Pikeun ngahindarkeun masalah ieu, tingkatkeun padang rumput hejo sateuacan acara naon waé atanapi nempatkeun bumi di pasar.

Lengkah 2: Lingkup Proyék

Sateuacan ngamimitian proyek leveling, anjeun kedah ngagariskeun tujuan anjeun. Gumantung kana skala proyék anjeun, ukuran tim anjeun sareng alat anu dianggo bakal robih. Sababaraha tungtunan mertimbangkeun ngawengku:

  • Naha anjeun badé ngaratakeun sakumna buruan atanapi ngan ukur bagian tina éta?
  • Naha anjeun badé meunteun taneuh atanapi miringkeunana ti bumi?
  • Naha anjeun hoyong nganggo alat-alat beurat sapertos kompresor atanapi alat anu didamel ku leungeun?

Iraha Abdi Kedah Ngaronjatkeun Ladang?

Leveling padang rumput hejo, babarengan jeung paling proyék landscaping, kudu lumangsung salila usum halodo. Leveling salila musim semi ogé ngaronjatkeun kagancangan jukut regrows. Lamun nyoba leveling buruan sloped saméméh jeung sanggeus curah hujan badag, anjeun ngajalankeun résiko erosi taneuh, jadi ulah aya usum gugur jeung usum tiis.

Naon Dupi Backyard Grading?

diagram anu nunjukkeun kumaha carana meunteun halaman bumi Grading halaman bumi mangrupikeun prosés leveling padang rumput hejo anu nyiptakeun condong hampang. Ieu lawns gradasi ngajaga cai ti concentrating sabudeureun imah. A pakarangan gradasi bakal ngidinan cai ngalir jauh ti imah anjeun, dimana eta bisa ngalakukeun paling karuksakan. Pamilik bumi tiasa ngadesain kelas anu hampang, tapi lamping anu paling dirarancang peryogi tim landscaping. Sanajan loba proyék leveling eureun di flattening pakarangan, Anjeun kudu mertimbangkeun grading lamun cai remen ngawangun nepi sabudeureun imah. Éféktif grading padang rumput hejo hiji leuwih hese jeung waktu-consuming ti flattening hiji. Alat-alat kelas profésional bakal jauh kalayan grading halaman bumi.

Sabaraha Biaya Pikeun Tingkat Palataran Kuring?

Rata-rata, leveling pakarangan hargana sakitar $2,000. Nyoplokkeun lamping di wewengkon leutik sabudeureun hiji kolam renang atawa patio waragad antara $500 jeung $1,000. Di tungtung luhur, flattening hiji sakabéh backyard waragad antara $2,000 na $5,000. Seueur anu gaduh bumi nyobian proyék leveling DIY. Sanaos pendekatan ieu langkung mirah, yard anu langkung ageung peryogi langkung seueur alat sareng tenaga kerja tibatan anu mampuh hiji jalma. Sajaba ti, tim landscaping boga aksés ka tipena béda compactors nu bisa level taneuh leuwih dina waktu kirang.

Lengkah 3: Nyiapkeun sareng Kumpulkeun Alat

Sakali anjeun peta kaluar proyék leveling anjeun, anjeun bakal kudu ngumpulkeun parabot diperlukeun babarengan. Bari anjeun bisa rarata pakarangan kalawan mesin beurat, parabot padang rumput hejo baku bisa meunang pakasaban rengse, ogé. Pilihan alat anu anjeun angkat kedah gumantung kana jumlah taneuh anu anjeun badé tingkatkeun sareng anggaran anu anjeun damel.

Peralatan Naon Anu Diperyogikeun Pikeun Ngalembarkeun Bumi?

12 conto parabot yard leveling Sakali anjeun geus diajar kumaha carana level padang rumput hejo bumpy, anjeun peryogi parabot katuhu pikeun pakasaban. Kusabab leveling buruan teu salawasna merlukeun parabot mahal, teu kabeh tim perlu steers skid jeung mini excavator. Paling tim landscaping bakal boga parabot diperlukeun dina leungeun. Alat penting pikeun leveling kokotor ngawengku:

  • Keusik
  • Urugan taneuh
  • Kompos
  • Tingkat tukang kayu
  • Nyorong sapu
  • Leungeun Gaul
  • Sekop
  • Edger
  • Mesin dethatching atanapi rake thatch
  • Sprinklers atanapi selang
  • Pamotong jukut
  • Gorobag surung

Jenis Kotoran Naon Anu Anjeun Anggo Pikeun Ngaratakeun Rumput?

Campuran pangsaéna nyaéta 40% topsoil, 4% keusik sareng 20% ​​kompos. Bari kompos nambahkeun gizi nu ngamajukeun tumuwuhna jukut, keusik ngamungkinkeun pikeun drainase hadé.

Lengkah 4: Mow sareng Cabut Rumput Anjeun

Kahiji, Anjeun bisa ngamimitian ku mowing padang rumput hejo. Ulah motong jukut jadi pondok nepi ka batang jadi katempo. Jukut anu dipotong pondok ieu tiasa garing sareng maot nalika prosés leveling. Pikeun ngahindarkeun ieu, jaga panjang jukut sakitar dua satengah séntiméter. Salajengna, tim kudu lalajo for thatch, lapisan jukut buruk jeung zat organik lianna nu ngawangun nepi di dasar turf nu. Kirang ti satengah inci tina thatch henteu kunanaon, tapi langkung ti éta bakal ngajaga jukut tina cekap cai sareng hawa. Sateuacan neraskeun, nganggo rake thatch atanapi mesin dethatching pikeun loosen jeung miceun kaleuwihan thatch.

Lengkah 5: Jieun Campuran Taneuh

Saatos miceun kaleuwihan jukut sareng thatch, anjeun tiasa nyiapkeun campuran top-dressing. Campuran tingkat padang rumput hejo ieu peryogi hiji bagian kompos, dua bagian topsoil sareng dua bagian pasir. Pikeun ngagampangkeun panggunaan, pertimbangkeun nyampur bahan-bahan ieu dina gerbong dorong. Anjeun bakal hoyong 0,77 kaki kubik campuran topsoil pikeun unggal 1,00 suku pasagi nu maksudna pikeun nutupan.

Lengkah 6: Pilarian Patches Sunken of Jukut

Kalawan kaleuwihan jukut jeung thatch kaluar tina jalan, anjeun ayeuna bisa néangan bintik low jeung patch sunken jukut. Leupaskeun patches ku sekop lamun titik hiji wewengkon deeper ti dua atawa tilu inci dina taneuh. Deukeut imah, Anjeun kudu ngagali up sagala divots handap hiji inci. Ieu tambahan caution sabudeureun imah nyegah cai tina ngaruksak yayasan atawa basement.

Lengkah 7: Eusian Wewengkon Sunken Ku Taneuh

Sakali bintik-bintik low kakeunaan, eusian patch ieu ku campuran topsoil anjeun. Sakali aranjeunna rata jeung taneuh sabudeureun éta, nempatkeun jukut deui luhureun campuran taneuh. Nempatkeun taneuh tambahan sabudeureun imah pikeun mastikeun lamping cai jauh ti dinya.

Lengkah 8: Nyebarkeun sareng rarata Campuran Taneuh

Sakali anjeun geus ngeusian divots, nyebarkeun sésana campuran top-ganti baju sakuliah pakarangan. Anjeun tiasa make bow rake, sapu atawa rototiller pikeun finish malah. Lapisan ieu kedah nutupan antara saparapat dugi ka satengah inci. Kade ulah ngagunakeun teuing campuran sabab bisa stifle jukut jeung nyegah eta meunang gizi.

Lengkah 9: Cai padang rumput hejo

Cai bakal ngabantosan campuran leveling padang rumput hejo dina jukut sareng ngeusian kantong hawa sésana. Jalankeun sprinkles padang rumput hejo atawa selang leuwih campuran pas mungkin. Bari hayang jukut jeung topsoil campuran beueus, ulah ngantep taneuh jadi bécék. Salaku kauntungan tambahan, cai bakal ngabantosan tuang campuran gizi kana taneuh.

Lengkah 10: Larapkeun deui taneuh sakumaha anu diperyogikeun

Sanggeus nyiram jukut, pariksa runoff atanapi puddles. Kantong cai nangtung nunjukkeun padang rumput hejo henteu rata. Larapkeun deui campuran leveling padang rumput hejo jeung cai nepi ka jukut mimiti tumuwuh atawa anjeun teu bisa ningali lapisan campuran aslina deui. Biasana, ieu henteu nyandak langkung ti dua lapisan, tapi padang rumput hejo anu henteu rata tiasa peryogi tilu.

Naha Anjeun Kudu Nyéwa atanapi Mésér Peralatan Leveling?

Bari paling tim bakal boga parabot leveling buruan dasar dina leungeun, teu kabeh screws landscaping tetep rollers na rammers di siap. Ieu ninggalkeun awak landscaping kalawan kaputusan antara meuli atawa nyéwa parabot maranéhanana. Nalika ngagaleuh compactor pikabitaeun, nyéwa sering mangrupikeun investasi anu langkung saé. Nyéwa nawiskeun kalenturan pikeun milih jinis kompaktor anu paling cocog pikeun ukuran sareng rupa bumi unggal proyék. Kalawan compactors katuhu dina leungeun, crews landscaping diatur sorangan up for keur ayaan. BigRentz nawarkeun pilihan rupa parabot compaction nu bisa rarata rupa bumi dina sagala proyék landscaping.

Tulisan patali

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *