Amaryllis mekar deui Amaryllis mangrupikeun pepelakan anu mekar saé dina usum tiis, tapi saatos éta, anjeunna réngsé kembangan. Naon anu anjeun laksanakeun sareng amaryllis anjeun saatos éta? Seueur jalma ngalungkeun bohlam kembang amaryllis sareng ngagaleuh anu énggal dina usum gugur salajengna. Éta salawasna mangrupakeun ide nu sae, tapi gaduh amaryllis mekar pikeun sataun sejen tangtu leuwih senang. Butuh sababaraha kumawula, tapi hasilna – ngabogaan sorangan, amaryllis satia rebloom salila usum hareup – patut masalah. NB: Upami anjeun hoyong nyobian mekar amaryllis salami sataun deui, anjeun kedah melakna dina pot, sanés dina vas. Amaryllis peryogi taneuh upami anjeun hoyong anjeunna mekar deui, ngan cai moal cekap. Fluwel henteu ngajamin yén mekar amaryllis anjeun salami sataun deui bakal jalan. Kami ngajamin kembang anu éndah, mekar dina taun kahiji, tapi kami henteu tiasa ngajanjikeun nanaon saatos éta. Nanging, kami ngahargaan sumanget anjeun upami anjeun hoyong nyobian mekar amaryllis anjeun salami sataun deui, janten kami bagja nyayogikeun anjeun sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun ngeunaan masalah éta.

Naon anu anjeun kedah terang supados Amaryllis anjeun mekar deui

Amaryllis mekar ageung sareng warni, tapi saatos mekarna ngan ukur héjo. Kadang-kadang daunna nembé mimiti bertunas nalika kembangna parantos mekar. Pikeun neuleuman kumaha carana sangkan amaryllis anjeun mekar pikeun sataun sejen sanggeus mimiti na, éta mangpaat pikeun mimiti nyaho ti mana manehna asalna.

Habitat Asli Amaryllis

Asalna, amaryllis asalna ti daérah subtropis di Amérika Kidul. Seuseueurna spésiés Amaryllis tiasa dipendakan di kuloneun Brazil, di kalér Chili, sareng di Bolivia sareng Peru. Ieu mangrupikeun daérah subtropis kalayan suhu usum tiris anu lembut, dimana amaryllis mekar dina musim semi. Wewengkon ieu ogé ngagaduhan periode suhu anu langkung handap dina usum tiis, anu penting pikeun amaryllis pikeun ngamimitian mekar. Sapertos tulip, daffodil sareng gondok, amaryllis peryogi waktos istirahat usum tiris ieu sateuacan anjeunna mimiti mekar. Sakumaha anu kuring nyarios sateuacanna, usum tiris di daérah éta lemah lembut: suhu sakitar 15 darajat Celsius salami 8 minggu cekap pikeun meniru waktos istirahat usum amaryllis.

Amaryllis Saatos Mekar

Janten, naon anu anjeun kedah laksanakeun pikeun mekar amaryllis anjeun salami sataun deui nyaéta nempatkeun anjeunna dina tempat anu haneut-gancang, kalayan lampu anu cekap, nalika anjeunna parantos mekar. Ideally, ieu bakal janten rumah kaca hobi atanapi conservatory atanapi sunroom. Upami tempat-tempat ieu henteu sayogi pikeun anjeun, anjeun ogé tiasa nempatkeun amaryllis anjeun di kebon, di tempat dimana anjeunna kéngingkeun panonpoé sabisa-gancang. Nalika hawa wengi mimiti turun, sakitar Séptémber atanapi awal Oktober, anjeun tiasa ngalih deui ka jero bumi. Upami suhu turun di rumah kaca anjeun, anjeun tiasa ngantunkeun amaryllis anjeun di dinya. Amaryllis anjeun bakal ngahasilkeun seueur daun anyar: anjeun henteu kedah ngahapus éta. Sapertos di habitat aslina di Amérika Kidul, amaryllis mangrupikeun evergreen: anjeunna ngagaduhan daun héjo sapanjang taun. Ayeuna, saatos usum ngembang nalika usum panas, amaryllis anjeun peryogi waktos istirahat usum tiis. Sapertos amaryllis di Amérika Kidul, anjeunna kedah dina suhu sakitar 10 dugi ka 15 derajat Celsius salami 8 minggu. Ninggalkeun daun héjo dina amaryllis anjeun unggal waktos: ieu saé pikeun pepelakan. Salila periode ieu, amaryllis anjeun moal tumuwuh pisan, ku kituna anjeunna henteu peryogi seueur cai. Daun anu héjo bakal nguapkeun sababaraha cai unggal waktos, janten anjeun kedah ngajaga taneuh dina pot sahenteuna rada beueus.

Meunangkeun Amaryllis anjeun mekar deui

Saatos waktos istirahat ieu, pindahkeun amaryllis deui ka tempat anu haneut, langkung saé 20 darajat Celsius atanapi langkung. Nalika ngaraosan kahaneutan ieu, bohlam amaryllis bakal nganggap yén usum istirahat usum tiris parantos réngsé sareng musim semi parantos dimimitian. Amaryllis ayeuna bakal terus ngembang sareng ahirna mekar. Sanaos anjeun parantos ngalaksanakeun sadayana leres, kadang-kadang kajadian yén amaryllis, sanaos sagala usaha, henteu mekar. Ieu ngandung harti yén sakuliling teu acan cukup saé pikeun amaryllis anjeun nyiptakeun kembang pikeun sataun deui. Amaryllis sanés kembang panggampangna pikeun mekar deui, janten hanjakalna ieu tiasa kajantenan.

Naon anu kudu dipigawé kalayan kembang rengse?

Kadang-kadang anjeun maca yén éta bakal langkung saé pikeun motong batang kembang, tapi éta henteu leres. Éta henteu ngabahayakeun bohlam nalika anjeun motong, tapi émut yén batang ogé nyayogikeun kloroplas: kloroplas nyayogikeun énergi ngaliwatan fotosintésis, anu mangpaat pisan pikeun bohlam amaryllis. Kembang anu parantos mekar tiasa diciwit, tapi ieu sanés kabutuhan. Upami anjeun untung, batang kembang malah tiasa ngahasilkeun kuncup siki anu éndah. Batang kembang bakal maot sorangan, sareng nalika aranjeunna parantos layu, anjeun tiasa sacara saksama nyabutna. blog bohlam brent & Becky urang Saatos liburan, hiji-hijina hal anu langkung sedih tibatan miceun tangkal Natal anjeun nyaéta ningali mekar amaryllis anjeun anu éndah. Alas, kawas kalolobaan kembang, mekar kandel ieu di dieu pikeun waktu nu sae, teu lila. Nanging, éta sanés hartosna anjeun kedah ngalungkeun bohlam amaryllis anjeun kana tumpukan kompos! Kalayan TLC sakedik, amaryllis anjeun tiasa hirup ningali sataun deui-sareng jaman mekar anu saé!

Kumaha miara amaryllis

Amaryllis ngagaduhan kabutuhan anu sami sareng bohlam sanés di kebon anjeun: kalembaban, cahaya, tuangeun, sareng waktos dormansi. Nalika kembangan layu, dedaunan némbongan-pastikeun ninggalkeun daun, sabab bakal ngahasilkeun énergi pikeun kembang taun hareup. Kéngingkeun kembangan anu diséépkeun, sareng amaryllis anjeun tiasa disimpen salaku houseplant saatos usum liburan. Tempatna di tempat anu cerah, teraskeun ngajaga taneuh rada beueus (henteu baseuh!), Sareng ngabuahan taneuh sabulan sakali. Saatos ibun terakhir musim semi, anjeun tiasa migrasi amaryllis anjeun ka luar. Heuras eta kaluar gently ku mindahkeun eta kaluar pikeun sababaraha jam dina hiji waktu, laun ningkatkeun paparan panonpoé ku sajam dina hiji waktu, dina jangka waktu hiji nepi ka dua minggu. Sakali amaryllis anjeun disiapkeun pikeun hirup di luar, anjeun tiasa ngenalkeun ka kebon wadahna anjeun pikeun nambihan sababaraha rupa, melakna dina ranjang kebon anjeun, atanapi ngan saukur nyimpen dina pot leutik sorangan. Sanaos siklus mekar salajengna sasih bulan, éta masih bakal nambihan kapribadian sorangan ka kebon anjeun! Tujuan dina tahap ieu nyaéta pikeun ngadorong amaryllis anjeun pikeun ngumpulkeun saloba énergi pikeun nyiapkeun kembangan deui usum hareup. Dina ahir usum panas atanapi awal usum gugur, bawa amaryllis anjeun ka jero ruangan, upami éta cicing di luar. Pastikeun pikeun mariksa bohlam anjeun pikeun hama naon waé anu tiasa aya di jerona. Ogé, eureun nyiram pepelakan-éta waktuna pikeun amaryllis anjeun istirahat sareng rejuvenate!

Kumaha carana kéngingkeun bohlam amaryllis mekar deui

Trik pikeun kéngingkeun bulbs amaryllis mekar deui nyaéta mawa kana dormancy salami sapuluh dugi ka dua belas minggu. Sapertos bohlam sanés anu anjeun tiasa tumbuh di jero ruangan, sapertos paperwhites, bohlam amaryllis kedah “istirahat” sateuacan aranjeunna tiasa ngamimitian periode kembangan. Ngeureunkeun watering jeung fertilizing. Tempatna di kamar anu tiis, garing, poék: kamar panyimpen basement atanapi tukang pacilingan anu idéal. Upami mungkin, simpen di daérah anu suhuna antara 50-60˚F. Nalika dedaunan parantos garing sareng semu coklat, klip sadaya dedaunan dugi ka jero 1-2 inci tina luhureun bohlam. Ayeuna, poho ngeunaan hal! Entong nyiram, nyabak, atanapi ningalina salami tilu bulan. Bisa jadi mangrupakeun ide nu sae pikeun nyirian almenak Anjeun, jadi Anjeun teu poho ngeunaan eta salawasna! Saatos periode dormant dua nepi ka lima bulan, éta waktuna hudang bohlam Anjeun. Bawa amaryllis anjeun kaluar tina gudang sareng repot dina taneuh pot seger, kalayan taktak bohlam luhureun garis taneuh. Tempatna di tempat anu cerah sareng cerah di bumi anjeun kalayan suhu sakitar 60-65 derajat. Pasihan hiji inuman cai anu saé, sareng dina sababaraha dinten, daun-daun anyar kedah mimiti muncul! Sakali amaryllis anjeun mimiti tumuwuh, teraskeun jadwal nyiram / nyoco biasa anjeun, jaga ngajaga taneuh dina tingkat kalembaban anu ajeg. Sakeudeung deui, anjeun bakal ngaraosan deui dina kembang-kembang anu warni sareng warni!

Naha Waxed Amaryllis Rebloom?

Upami anjeun heran kumaha cara nyiptakeun deui prosés ieu nganggo bohlam amaryllis lilin, hapunten yén anjeun ngan ukur tiasa kéngingkeun hiji kembangan anu saé. Salah sahiji karugian tina pilihan lilin anu gampang ieu nyaéta aranjeunna moal mekar deui. Ieu sababna urang langkung milih tumuh bohlam amaryllis anu ageung, séhat, éndah ku cara baheula. Sakali anjeun terang kumaha miara éta sapanjang taun, anjeun tiasa ngaraosan aranjeunna salami sababaraha taun! ngalanggan newsletter kami Sakumaha anjeun tiasa tingali, ku ngadorong amaryllis anjeun mekar deui, pepelakan anjeun bakal hirup seueur kahirupan anu béda salami sataun. Tina pepelakan kado liburan, ka houseplant, ka kebon kebon, ka pacilingan-dweller, amaryllis anjeun diwangun pikeun tetep robih sareng musim. Coba tetep milik anjeun pikeun siklus mekar anu sanés-anjeun tiasa ngaraosan prosésna sapertos bohlamna sorangan! Balik deui ka perpustakaan artikel


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *