Kumaha masang, kawat sareng nyambungkeun kompor listrik Waktosna parantos sumping pikeun ngagentos kompor listrik anjeun, naha éta alatan alat anjeun paéh saatos dianggo mangtaun-taun atanapi ngan saukur kusabab anjeun hoyong modérnisasi dapur anjeun. Sareng éta saé, tapi… Anjeun panginten maca tulisan ieu kusabab anjeun peryogi naséhat langsung ti para ahli atanapi nyéépkeun artos pikeun padamelan kabel anu saderhana. Sareng nalika pamasangan kompor listrik profésional sanés tugas anu gampang pikeun ngalaksanakeun diri anjeun, aya legalitas anu anjeun kedah perhatikeun heula sateuacan anjeun ngagulung leungeun baju anjeun sareng terjun kana wilayah DIY.

  • Peraturan Listrik sareng Naon Maksadna pikeun Anjeun
    • Peryogi tukang?
  • Lengkah #1: Pariksa Upami Imah Anjeun Nyumponan Sarat Daya.
  • Lengkah #2: Mésér sareng Pasang Saklar Ngasingkeun Kutub Ganda.
  • Lengkah #3: Pikirkeun Posisi Unit Kontrol Cooker Anjeun.
  • Lengkah # 4: Pilih Kabel Anu Katuhu pikeun Kabutuhan Masak Anjeun.
  • Lengkah # 5: Candak “Zona Panas” tina Perkakas Anjeun Kana Akun.
  • Lengkah #6: Sambungkeun Kompor Anjeun ka Grid Daya Imah Anjeun.
    • Sambungkeun kabel ka tukang cooker Anjeun
    • Sambungkeun cooker ka unit kontrol cooker Anjeun.
  • Kasimpulanana:

Peraturan Listrik sareng Naon Maksadna pikeun Anjeun

Hayu urang mimitian ku nyebutkeun yén lamun model cooker anyar Anjeun leuwih kuat batan naon saméméhna milik anjeun, Chances aya nu bakal perlu masang sirkuit anyar dina urutan kakuatan alat. Nanging, pamasangan sirkuit kompor ngan ukur tiasa dilakukeun ku tukang listrik anu disertipikasi Part P! Kalayan saurna, upami anjeun tiasa nganggo unit kontrol sirkuit sareng kompor anjeun ayeuna, maka anjeun bébas ngagaleuh pameseran énggal anjeun, tapi anjeun kedah terang naon anu anjeun lakukeun sabab prosedur ieu tiasa fatal upami anjeun henteu ati-ati . Sanaos anjeun terang naon anu anjeun lakukeun, anjeun tetep kedah nyéwa tukang listrik anu mumpuni pikeun mariksa padamelan anjeun sareng ngaluarkeun Sertipikat Karya Instalasi Listrik Minor. Gagalna pikeun ngalakukeunana tiasa ngabatalkeun asuransi harta anjeun sareng anjeun bakal langkung susah pikeun ngajual bumi anjeun.

Peryogi tukang?

Lebetkeun kode pos anjeun pikeun ningali harga sareng kasadiaan kami di daérah anjeun. Pikeun patarosan ngeunaan jasa anu kami tawarkeun mangga buka situs utama kami atanapi anjeun tiasa nelepon kami di 020 3404 4045 Upami, saatos maca ieu, anjeun masih hoyong ngalakukeun pamasangan DIY, teraskeun kana 6 léngkah di handap ieu.

Lengkah #1: Pariksa Upami Imah Anjeun Nyumponan Sarat Daya.

Cookers listrik merlukeun loba kakuatan pikeun beroperasi sabab ngahasilkeun jumlah sengit panas. Ieu ngandung harti yén anjeun kudu meunang sahenteuna 13 amp sekering, sanajan model anyar paling dipikaresep bakal merlukeun 32 amp sekering (baca spésifikasi produk anjeun pikeun pariksa rating amp pasti na). Kusabab anjeun peryogi sekering anu misah pikeun alat anjeun, anjeun ogé kedah nyocogkeun kompor anjeun dina sirkuit anu misah . Sistem anu terasing ieu bakal mastikeun yén alat masak anjeun ngagambar jumlah kakuatan anu cekap sepanjang waktos sareng aman pisan pikeun dianggo.

Lengkah #2: Mésér sareng Pasang Saklar Ngasingkeun Kutub Ganda.

Sakumaha didadarkeun di saméméhna, cookers mangrupakeun mesin lapar-daya. Sareng kusabab éta, aranjeunna kedah “diawasi” ku saklar pengasingan kutub ganda. Tapi naon anu dilakukeun ku gadget ieu? Intina, saklar ngasingkeun jinis ieu mastikeun yén, upami aya sirkuit pondok, kabel kompor (kalebet kawat nétral) henteu deui mawa arus listrik. Ieu ogé ngandung harti yén anjeun moal kaget upami anjeun kajantenan nyabak alat anjeun saatos acara. Perhatikeun yén kami ceuk ganda kutub isolating switch teu ngan hiji “switch” atawa “switch tunggal”, nu oge sadia dina pasaran. Aya alesan pikeun éta. Saklar tunggal ngan ukur tiasa nga-énergize kawat hirup, tapi panci tiasa narik kakuatan anu ageung dugi ka tiasa masihan énergi bahkan kawat nétral. Saklar kutub ganda, di sisi séjén, mareuman duanana kawat pikeun kaamanan lengkep.

Lengkah #3: Pikirkeun Posisi Unit Kontrol Cooker Anjeun.

Perkakas anjeun kedah dihubungkeun nganggo kabel kandel ka anu disebut unit kontrol kompor. Sanajan kitu, pastikeun yén cooker anjeun diposisikan dina dua méter ti unit, tapi teu pernah langsung handap eta pikeun nyegah situasi bahaya seuneu poténsial. Upami unit kontrol kompor anjeun mangrupikeun modél anu langkung énggal, éta sigana bakal dipasang lampu neon. Ieu bakal nunjukkeun nalika unit dihurungkeun sareng naha aya arus anu ngalir ngaliwatan éta.

Lengkah # 4: Pilih Kabel Anu Katuhu pikeun Kabutuhan Masak Anjeun.

Upami anjeun nembé ngagaleuh kompor listrik énggal, anjeun kedah gaduh kabel anu kalebet dina bungkusan. Nanging, upami éta sanés masalahna, ieu sababaraha pedoman umum pikeun ngabantosan anjeun milih anu leres:

  • Anjeun peryogi kabel kalayan ketebalan anu cukup. Kanggo sabagéan ageung skénario domestik, kabel tahan panas 2.5mm biasana bakal ngalaksanakeun tugasna.
  • Kabel kedah gaduh sababaraha kawat. Sababaraha variétas anu paling sering dijual gaduh tilu kawat – kawat biru pikeun arus nétral, kawat coklat pikeun arus hirup, sareng kawat anu kakeunaan anu nyandak arus sésa-sésa ka bumi di handap. Kabel biasana dingaranan salaku “2 inti sareng bumi” atanapi “kembar sareng bumi”.

Upami anjeun masih henteu yakin naon jinis sareng ukuran kabel anu pas pikeun alat anjeun, pastikeun maca manual resmi sareng konsultasi ka teknisi profésional!

Lengkah # 5: Candak “Zona Panas” tina Perkakas Anjeun Kana Akun.

Zona panas kompor dasarna nyaéta daérah anu aya langsung di luhur alat anjeun. Janten, sateuacan masang kompor di lokasi anu dipikahoyong, bebaskeun tina bahan naon waé anu bahkan jarak jauh kaduruk, sapertos kai, wallpaper, boiler overhanging, jsb. Ogé kedah aya celah sahenteuna 300mm antara alat anjeun sareng barang-barang sanés anu dipasang di dapur anjeun. Ieu penting pisan nalika anjeun nembé ngalaksanakeun renovasi harta anu lengkep, kalebet pas dapur seger, dipasang sinks, pamasangan kulkas-freezer, atanapi pamasangan alat-alat sanés sapertos mesin cuci atanapi mesin pencuci piring. Hiji-hijina iwal nyaéta countertops – sagalana sejenna kudu tetep dina jarak menak ti cooker Anjeun.

Lengkah #6: Sambungkeun Kompor Anjeun ka Grid Daya Imah Anjeun.

Ayeuna anjeun terang sadayana sarat sacara ati-ati sareng parantos ngalaksanakeun sagala pancegahan kaamanan anu diperyogikeun, waktosna pikeun ngahubungkeun alat anjeun. Ieu naon anu anjeun kedah laksanakeun pikeun mastikeun pamasangan anu suksés.

Sambungkeun kabel ka tukang cooker Anjeun

  1. Tangtukeun lokasi kotak outlet terminal dina tonggong alat Anjeun tur buka tutup piring.
  2. Sambungkeun kabel live (coklat), nétral (biru), sareng bumi (héjo-konéng) kana slot anu pas (nétral ka kénca, cicing – ka katuhu, bumi – ka tengah).
  3. Tighten screws pikeun ngamankeun kawat di tempat jeung nerapkeun deui piring deui.

Sambungkeun cooker ka unit kontrol cooker Anjeun.

  1. Pariksa lamun kabel cooker napel aman kana alat Anjeun.
  2. Konci sirkuit cooker dina kotak sekering anjeun ku padlock leutik pikeun nyegah saha ti ngahaja flipping switch bari anjeun wiring alat Anjeun.
  3. Hurungkeun saklar isolator kutub ganda pikeun ngaleungitkeun énergi kompor anjeun.
  4. Teundeun sapotong scrap of vinyl atawa panutup pelindung séjén handapeun alat Anjeun saencan mindahkeun kana posisi ulah scratching flooring dapur Anjeun.
  5. Paké tegangan tester pikeun mastikeun yén unit kontrol cooker anjeun sagemblengna maot tur aman pikeun digawe sareng, teras cabut screws jero sambungan.
  6. Gently nyorong kawat kana slot saluyu maranéhna, lajeng nempatkeun screws deui. Nalika ngalakukeun kitu, ati-ati ulah meuntas-benang screws, nyaéta screw aranjeunna dina hiji sudut.
  7. Tungtungna, screw bit insulasi handapeun wiring pikeun pageuh ngamankeun kawat di tempat.

Kasimpulanana:

Upami anjeun leres-leres nuturkeun sadaya petunjuk kami, anjeun panginten parantos masak tuangeun karesep anjeun nalika urang nyarios. Sakumaha anjeun tiasa tingali, sanajan padamelan listrik minor peryogi seueur kasabaran, panalungtikan, sareng persiapan, tapi éta tiasa dilakukeun upami anjeun damel kalayan ati-ati sareng pola pikir anu leres. Lamun kitu, anjeun kungsi saloba butir leutik ragu ngeunaan sagala bagian tina prosés instalasi cooker, urang pangjurung anjeun nyewa profésional Certified pikeun ngalakukeun pakasaban pikeun anjeun. Leres, anjeun bakal mayar langkung seueur pikeun ngahubungkeun kompor anjeun, tapi urang sadayana tiasa satuju yén kaamanan henteu gaduh harga, leres? Подключение электроплиты своими руками фотоDinten ieu kami kasampak di outlet listrik pikeun kompor dapur, kitu ogé sambungan bener tina papan listrik jeung leungeun maranéhna. Perkakas sarta hususna kompor meakeun jumlah signifikan listrik, nu merlukeun awak grounding wajib. Komponén kompor domestik nalika ngajual mindeng ngagambarkeun panyambungna RSH-VSH – sapasang sockets listrik sarta colokan. Panyambung jinis ieu parantos diciptakeun dina jaman Soviét. Salaku métode pikeun ningkatna sockets eta relates to produk kakeunaan wiring, tapi dina jangka waktu urang, sarta kami dirobah siram. Pasangan solusi konstruktif ngaleungitkeun kamungkinan sambungan anu salah nalika nganggo. Maksimum anu nyatakeun ayeuna operasi – 32 amps (rata-rata kakuatan 7 kW). Sanajan kitu, kakuatan total alat pemanasan modern Cooktop rata-rata 8-10 kW sarta luhur, éta konektor ieu unacceptable. Operasi simultaneous sadaya alat ngalayanan konektor hasilna fatal. Kiwari, produksi RSH-VS Ukraina, Harga sareng kualitas produk henteu luhur. Элекророзетки для кухонной электро плиты фото outlet cooker Sapasang colokan anu saé, sockets diproduksi di Bélarus. Aranjeunna gaduh desain modéren sareng langkung cocog pikeun impor kompor listrik, kit anu henteu kalebet kabel sareng colokan. Белорусские разъемы фото panyambungna Belarusian panyambungna Belarusian tahan jumlah badag kakuatan listrik, ti ​​32A, ramah-pamaké sarta instalasi. Dipasang dina dua embodiments, pikeun disumputkeun, sarta pikeun wiring kabuka. Pikeun hargana rada mahal Ukraina, tapi laér leuwih murah ti Éropa. Разъем французского образца фото Panyambung sampel Perancis pikeun sockets listrik anu dipasang dina sarua, salaku outlet umum. Nalika masang recess kerung siram dina témbok, kana nu dipasang kalawan solusi husus dumasar kana gips-kotak tina sagala bentuk Escutcheon. Nuju témbok podrazetniku kerung Stroebe sarta eta diteundeun garis suplai, ngalampirkeun kana terminal stop kontak nu. Kadé nyambungkeun kawat taneuh ka terminal mastikeun kalawan designation nu.Заземление знак Lajeng mékanisme stop kontak dipasang dina screws husus Escutcheon, di shutdown nempatkeun si Udung. Wiring dipasang dibiruyungan stop kontak mékanisme fastening kabuka langsung ka beungeut rojongan tembok tanpa Escutcheon tambahan. Perlu nyambungkeun kawat taneuh. The apartemen nu anyar diwangun kawat taneuh katempo sakaligus, isolasi na héjo (konéng-héjo) kelir. Di imah heubeul sagala kawat jeung monophonic, biasana, bodas. Pikeun milarian kawat anu leres, mimitina di apartemen lengkep pareum listrik. Teras cokot ohmmeter sareng salah sahiji panyilidikan na atanapi radiator pemanasan pikeun pipa cai, sareng sentuhan kadua ngahurungkeun sadaya kabel catu daya. Lamun kawat grounding, nembongkeun saeutik lalawanan ohmmeter, teu leuwih ti sababaraha belasan ohm, lalawanan ka kawat séjén bakal infinitely kuat. Ku cara kieu, spidol kawat taneuh anu dideteksi atanapi pita ditandaan pikeun kesederhanaan langkung kontras. Kumaha nyambungkeun kabel sésana teu penting. Tempo artikel ngeunaan métode anyar jeung heubeul nyambungkeun kawat listrik, Ieu bakal mangpaat pikeun sakabéh. Ayeuna pertimbangkeun kumaha skéma sambungan listrik katingali pelat dina conto sareng poto déskripsi. Pikeun nyambungkeun kompor listrik bakal butuh:

  1. panyambungna. Dina ayana stop kontak nu, merlukeun ngan colokan pakait.
  2. Skein tina kawat PVA 3*4 mm 2 . Fleksibel, tilu-kawat, panjangna 1,5-2 m.

Dina panel deui handapeun plat panutup plastik terminal listrik lokasina, ngabogaan sababaraha jumpers tambaga. muka tutup, bisa ditempo gigireun eta gambar, biasana digambarkeun 3 pilihan sambungan:

  1. tilu-fase mains – L1, L2, L3.N.PE.
  2. dua-fase mains – L1, L2.N1, N2.PE.
  3. mains fase tunggal – L1.N.PE.

A perwujudan cocog – katilu, urang eta bakal tiasa nyambungkeun kompor listrik neuleu. The jumpers dipasang luyu jeung gambar. Lajeng kawat dina dua sisi PVA dihapus dina cangkang luhur 75 mm sarta insulasi ti tungtung urat on 30 mm, nutup nepi ring. Panyambung taneuh héjo insulated cicing napel na pe, sésana ganti ka terminal L1 jeung N (Fase jeung enol). Hadé pisan mun éta ngagantelkeun kawat ka konduktor fase insulated kalawan coklat atawa bodas, sarta enol pikeun biru, tapi teu kritis. Зачистка и подключение проводов фото Stripping sareng kabel papan listrik. Sanggeus ngagabung colokan listrik. Kawat jeung insulasi héjo napel terminal bumi, sésana – ka fase jeung nol. Подключение вилки розетки электроплиты и клеммника фото Rencana kabel, stop kontak sareng terminal alat. Multimeter dipariksa leres disambungkeun: grounding lalawanan kontak antara colokan jeung casing tungku logam ditémbongkeun nol. Dibéré colokan grounding kabeneran jeung stop kontak. Lamun sagalana geus sakumaha sakuduna, terminal capped. Tempo kumaha masang stop kontak bener. Disarankeun nyabut stop kontak kakuatan, saméméh inserting colokan ka dinya, nganonaktipkeun otomatis dina switchbox nu. Ku cara kitu, dipariksa ku cara noel beungeut tampilan obeng perumahan logam euweuh plat fase. Lamun urutan, dilumangsungkeun cék salajengna dina sakabéh modus operasi. Dapur rentang listrik ka extent sababaraha alat cicing, sabab leuwih taun teu pindah ti hiji jeung tempat anu sarua. Sareng kanyataanna, aya pilihan pikeun nyambungkeunana tanpa stop kontak. Anjeunna digambarkeun dina gambar di handap ieu. plat listrik disambungkeun via blok terminal keramik atawa karbolitovy, ayana dina kotak simpang. Подключения эл. плиты через карболитовый или керамический клеммник фото Wiring ngaliwatan plat listrik karbolitovy atawa blok terminal keramik. Lamun aya garis kakuatan tilu-fase pikeun nyambungkeun kompor listrik anu pangalusna keur dirina. Ieu diperlukeun utamana dina beban tinggi on slab nu, kayaning réstoran cozy dina alat kakuatan total leutik loba nu leuwih luhur 10 kW, yén colokan-fase tunggal teu bisa mampuh nangtung panjang. Panyambung tilu-fase RSH-HS dirancang pikeun arus maksimum dina 25A tur ngamungkinkeun alat nu jadi Powered kakuatan 15 kW. Sarta jadi cukup kabel tambaga jeung bagian cross 2,5 mm 2 . Pikeun ngitung ukuran kawat anu diperyogikeun, paké kalkulator online gratis kami. Подключение электроплиты к трехфазной линии питания фото Diagram wiring pikeun alat ka garis kakuatan tilu-fase.
Pitunjuk pikeun masang sareng kabel kompor listrik. Kumaha carana nyelapkeun kompor nganggo saklar kutub ganda sareng ngahubungkeun kompor anjeun aman. Proyék ieu bakal dilarapkeun ka sadaya jinis kompor listrik, bahkan pikeun ngahubungkeun kompor kisaran. Kompor listrik mangrupikeun bahan poko dina kalolobaan dapur sareng naha éta kompor domestik standar atanapi anu langkung industri di dapur komérsial, upami anjeun mendakan diri anjeun tanpa éta, anjeun leres-leres boneka! Upami kompor listrik satia lami anjeun tungtungna nyerah hantu sareng anjeun ningali poténsial panggantian sareng biaya henteu ngan ukur mésér kompor énggal tapi dipasang, anjeun panginten panginten; Éta henteu kunanaon, kuring badé pasang nyalira! Sateuacan anjeun turun kana jalur instalasi DIY, aya sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun heula. Perhatosan: Pikeun ngarengsekeun padamelan listrik anjeun kedah patuh kana Peraturan Listrik – Klik di dieu pikeun inpormasi anu langkung lengkep.

Kumaha kedahna kompor listrik dipasang?

Masang atanapi nyocogkeun kompor listrik kedah dilakukeun dina sirkuit sorangan. Hiji cooker listrik teu bisa spurred tina sagala sirkuit sejen tur kudu dikawasa ku sekering sorangan di Unit konsumen. Ku sabab kitu, upami ieu pamasangan énggal, contona, anjeun henteu nyambungkeun kana suplai anu tos aya, éta bakal dianggap salaku masang sirkuit énggal sareng dilarang ku saha waé salian ti tukang listrik anu mumpuni Bagian P. Punten tingali proyék kami dina bagian P upami anjeun henteu ngartos ieu. Nyambungkeun kabel cooker kana suplai mains mangrupa bagian panungtungan proyék ieu. Nalika nyambungkeun kompor atanapi damel dina sirkuit listrik, sekering anu pas dina kotak sekering atanapi unit konsumen kedah ditarik atanapi dipareuman sateuacan anjeun ngalakukeun nanaon. Anjeun oge kedah mareuman kakuatan dina Unit kontrol cooker (lamun boga switch a). Ieu titik sambungan nu cooker nyambung ka suplai mains – langkung lengkep ihwal ieu di handap.

Naon Jenis Sirkuit anu dianggo ku Cooker Listrik?

Sakumaha anu parantos kami nyarios, kompor listrik kedah aya dina sirkuit sorangan! Jang ngalampahkeun ieu, kabel ukuran bener ngalir ti Unit konsumen ka Unit kontrol cooker (langkung lengkep ihwal ieu di handap) lajeng kabel sejen ukuran bener ngalir ka cooker nu. Alatan ayeuna cooker sorangan perlu ngagambar kabel teu ngajalankeun deui ka Unit konsumen sakumaha dina sirkuit utama ring. Kusabab kabel henteu jalan deui ka unit konsumen atanapi papan sekering sareng sacara efektif ditungtungan dina titik anu nyambung ka kompor, ieu digolongkeun salaku sirkuit radial. Ku kituna dina jawaban, hiji cooker listrik dijalankeun dina sirkuit radial.

Naon Jenis Switch, Kabel sareng Fuse / MCB anu Diperyogikeun pikeun Kompor?

Sakumaha anu parantos didadarkeun di luhur, panci listrik ngagambar arus anu ageung kusabab panas anu diperyogikeun pikeun masak, jsb. Pikeun ngatasi paménta arus anu dibutuhkeun ku panci, sekering atanapi MCB anu langkung ageung diperyogikeun sapertos kabel anu langkung kandel sareng saklar pengasingan kutub ganda. Upami sekering atanapi MCB anu dianggo henteu cekap ageung pikeun ngatasi arus anu ditarik ku kompor listrik, éta ngan saukur bakal nabrak pas dianggo. Sabalikna, upami sekering atanapi MCB anu dianggo ageung teuing, maka upami aya masalah, éta moal nyangkut atanapi niup dina waktos anu leres. Kitu ogé upami kabel anu dianggo henteu cekap ageung pikeun nyayogikeun panci tiasa gampang panas sareng seuneu! Ukuran saleresna kabel anu diperyogikeun tiasa bénten-béda sareng langsung aya hubunganana sareng kakuatan kompor individu anu anjeun damel (Tingali tabel kami ngeunaan ukuran kabel sareng pariksa rating kakuatan kompor anjeun dina manual instruksi pabrik). Dina 99% kasus, kabel 6mm T&E (kembar sareng bumi) sareng sekering 32amp atanapi MCB kedah cekap, tapi sakumaha anu diomongkeun, anu saleresna diperyogikeun nyaéta turun ka alat individu anu anjeun damel, janten anjeun kedah pariksa sareng mastikeun. yén sirkuit anu anjeun pasang atanapi sirkuit anu tos aya dugi ka padamelan! Janten, sakumaha anu anjeun tingali, nganggo kabel sareng sekering / MCB anu leres pikeun alat anjeun penting pisan. Dina hal saklar anu dianggo, ieu ogé sami pentingna sareng di luhur. Sadaya kompor listrik kedah dipasang nganggo saklar kutub ganda ! Kalayan switch standar dipasang dina sirkuit, nalika dipareuman eta interrupts kawat hirup sirkuit – switch megatkeun sambungan dina kawat live. Kalawan kutub ganda switch sambungan kana hirup jeung nétral rusak jadi euweuh sieun sagala residual ayeuna ngabalukarkeun shock nalika switch pareum.

Unit kontrol cooker

Cooker kudu disambungkeun ka unit kontrol cooker (sakumaha katingal dina gambar di handap). Ieu kudu disambungkeun via kabel ukuran bener anu dina gilirannana, disambungkeun ka sekering ukuran bener atawa MCB dina Unit konsumen Anjeun atawa kotak sekering. »alt=»Saklar kontrol cooker»lebar=»150″ /> Saklar kontrol cooker nampilkeun stop kontak colokan standar 13amp Unit kontrol cooker pas kana kotak patress baku, kawas stop kontak atawa switch sarta bisa jadi siram atawa permukaan dipasang. Sababaraha unit kontrol cooker nawiskeun fasilitas switching basajan tapi batur kaasup stop kontak baku. Lamun stop kontak 13amp ieu kaasup kana Unit kontrol cooker, hiji paménta tambahan 5 amps disimpen dina sirkuit jeung kabel anjeun sarta saklar kudu ngagambarkeun kanaékan ieu. Unit kontrol cooker ogé umumna dipasangan ku lampu neon pikeun nandaan yén unit jeung/atawa switch dihurungkeun atawa mareuman sarta pikeun ngonfirmasi lamun aya arus ngahontal alat disambungkeun. Hiji titik pikeun dicatet yén cooker listrik Anjeun kudu dipasang dina jarak 2 méter ti Unit kontrol cooker, tapi alatan panas atra dihasilkeun ku cooker, eta teu kudu dipasang di luhur eta, kudu rada ka sisi.

Naon Jenis-jenis Kompor Listrik Anu Aya?

Upami anjeun énggal kana DIY sareng pas alat anjeun panginten panginten; Naha henteu kompor listrik ngan ukur kompor listrik? Dina jawaban, teu cukup, aya dina kanyataanana aya tilu jenis utama cooker listrik:

  • Cookers listrik freestanding
  • Diwangun-di cookers listrik
  • Diwangun handapeun cookers listrik

Beda utama antara masing-masing jinis kompor anu didaptarkeun di luhur nyaéta kumaha sareng dimana aranjeunna dipasang.

Cookers Listrik Freestanding

Sakumaha ngaranna bisa nunjukkeun, jenis cooker ieu dasarna mangrupa unit mandiri tur ilaharna boga oven di dasarna, kalawan tilu atawa opat hobs luhureun oven. Cookers freestanding biasana sakitar 600mm lebar sareng dipasang dina celah lebar unit standar antara unit dapur sanés atanapi dina tungtung unit. Kompor listrik nangtung gratis Kompor listrik nangtung gratis Hiji-hijina hal anu kedah diperhatoskeun nyaéta aya kalana, kompor anu nangtung diamankeun kana témbok di tukangeunana ku ranté. Ieu pikeun nyegah aranjeunna tina toppling leuwih lamun aranjeunna ditarik ka hareup. Ranté anu ngamankeun ieu mangrupikeun alat kaamanan anu diperyogikeun pikeun kompor nangtung gas pikeun nyegah kompor sorangan tina ragrag ka hareup sareng nyéépkeun pipa gas tina témbok, tapi sakapeung ogé tiasa dipasang kana kompor listrik anu nangtung.

Diwangun-di Cookers Listrik

Kompor listrik anu diwangun (atanapi tingkat panon) biasana dipasang di jero bangkai unit dapur standar sakitar 720mm ti tingkat lantai, ku kituna nami alternatif pikeun alat masak tingkat panon. Sarat jangkungna biasana ngamungkinkeun lomari atanapi set laci pan dipasang di handapeunana. Salaku kuring yakin anjeun geus ditebak, anu diwangun-di cooker listrik teu nampilkeun sagala hobs terpadu sabab bakal teuing tinggi dipaké. Gantina, gas misah atawa hobs Powered listrik dipasang di lokasi sejen di dapur. Éta ogé sayogi salaku oven tunggal atanapi ganda. Diwangun-di cooker listrik Diwangun-di cooker listrik

Diwangun dina Cookers Listrik

Nya kitu sareng kompor anu diwangun, kompor anu diwangun di handapeun kompor dipasang dina bangkai unit dapur standar, tapi henteu dipasang dina tingkat panon, éta dipasang di handapeun worktop dapur. Nalika milarian mésér ngawangun dina oven, éta mangrupikeun kasalahan anu gampang pisan pikeun ngabingungkeun ngawangun handapeun oven sareng oven anu diwangun, tapi béda-béda béda dina oven anu diwangun biasana sakitar 880-890mm jangkungna sedengkeun diwangun. handapeun oven téh ngan sabudeureun 720mm jangkungna. Sapertos alat masak anu diwangun, tukang masak henteu ngagaduhan hobs terpadu. Dina kalolobaan kasus gas misah atawa Unit hob listrik dipasang di luhur diwangun dina oven pikeun masihan penampilan anu sipatna hiji Unit tunggal lamun dina kanyataanana aranjeunna henteu. Diwangun dina oven ganda listrik Diwangun dina oven ganda listrik Paduli jenis oven anjeun kaayaan prosés sabenerna sarta prinsip aub dina pas tur nyambungkeun up hiji cooker listrik kedah lumayan loba sarua pikeun tiap jenis béda.

Kumaha upami Abdi gaduh Oven Gas atanapi Hob, Naha Abdi Masih Butuh Pasokan Listrik?

Pondokna, enya Anjeun meureun ngalakukeun. Sanajan awak utama oven atawa hob bisa kaluar tina gas, aya komponén séjén nu masih bakal merlukeun listrik pikeun beroperasi. Seueur seuseuh sareng kompor modéren anu dibantuan ku kipas, hartosna aranjeunna gaduh kipas anu dipasang di tukangeun area oven anu tiasa dihurungkeun teras niupkeun hawa panas anu dibangkitkeun sakitar oven supados disebarkeun merata sareng naon waé anu aya dina oven. nyaeta dina gilirannana asak rata. Kipas ieu langkung sering nganggo listrik. Salaku tambahan, seuseueurna oven modéren gaduh sababaraha jinis fungsi waktos pikeun ngaktipkeun oven dipareuman saatos waktos masak. Ieu ogé meureun bakal butuh suplai listrik pikeun beroperasi. Dina kasus hob gas-Powered, Anjeun bisa mikir; kumaha ieu mungkin butuh suplai listrik pikeun jalan? Dina jawaban eta, hob sorangan bakal pinuh ngandelkeun gas, tapi igniter nu sparks pikeun nyaangan gas bakal di hal nu ilahar merlukeun suplai listrik pikeun ngahasilkeun spark a.

Wiring nepi hiji cooker listrik

Upami anjeun parantos maca di luhur sacara rinci, anjeun ayeuna kedah sadar kana aturan pikeun nyocogkeun kompor listrik sareng naha anjeun diidinan ngalakukeun ieu. Pikeun kaperluan proyék ieu urang bakal ngalakukeun swap kawas-ka-kawas misalna hiji cooker listrik rusak heubeul pikeun brand cooker listrik anyar tina tipe sarua, di lokasi nu sarua tapi leuwih efisien sarta alatan ieu, merlukeun kirang kakuatan pikeun ngajalankeun. Sakumaha anu dinyatakeun di luhur, prinsip nyabut kompor anu lami sareng ngahubungkeun anu énggal kedah sami-sami henteu paduli jinis kompor listrik anu anjeun urus. Kami ogé terang yén listrik dina harta éta sadayana dina kaayaan anu saé sareng sapinuhna tiasa dianggo kusabab pamutahiran énggal tina papan sekering gaya lami ka unit konsumen énggal.

1. Pareuman Daya!

Sakumaha anu parantos kami nyarioskeun sababaraha kali, tapi kedah diomongkeun deui – sateuacan urang ngalakukeun nanaon, pareum kakuatan ! Ieu ngandung harti mareuman kakuatan boh dina unit kontrol cooker sarta ogé ngasingkeun sirkuit langsung dina unit konsumen atawa kotak sekering misalna mareuman MCB atawa narik kaluar sekering. Ieu nyadiakeun panyalindungan ganda dina éta lamun batur teu ngahaja ngahurungkeun kakuatan deui dina Unit konsumen / kotak sekering, anjeun masih ditangtayungan salaku switch kontrol cooker dipareuman. Pareuman kakuatan dina unit kontrol cooker Daya dipareuman dina unit kontrol cooker

2. Leupaskeun Oven Electric heubeul

Sateuacan urang tiasa leres-leres nempatkeun oven énggal, anu lami kedah dipiceun. Upami anjeun damel sareng kompor anu nangtung, maka ieu tiasa dina kalolobaan kasus ngan saukur ditarik ka hareup dugi ka bébas tina reses anu ditempatan. Dina hal ieu nalika urang nuju damel sareng ngawangun handapeun kompor, éta kedah dicabut heula supados tiasa ditarik kaluar. Ieu ogé kedah janten kasus pikeun oven anu diwangun. Mimiti, upami aya plinth dipasang dina dasarna, pop ramo anjeun ka luhur sareng ka handap teras tarik ieu ka hareup pikeun narik éta. Sakuduna ngan saukur clipped kana suku unit jadi kudu gampang kaluar. Ieu ngan pikeun meunangkeun eta kaluar jalan. Unit plinth handap cooker Plinth handap unit cooker pikeun dicabut Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun boga vakum gunana di dieu sabab bisa jadi rada berdebu tur kotor tukangeun plinth nu. Salajengna, buka nepi duanana handap sarta oven luhur (lamun aya hiji) panto jeung handap unggal sisi anjeun kudu ningali hiji sirah screw sababaraha tempat. screws ieu naon secures cooker di tempat. Paké bor a / supir atawa obeng pikeun nyoplokkeun unggal screw. Leupaskeun screws nahan tina oven Nyoplokkeun unggal screw nahan pikeun ngaktipkeun panyabutan cooker Kalayan sagala na sagala screws dihapus, tarik cooker gently ka hareup jeung eta kudu mimiti tarik kaluar ti carcass Unit dapur. Narik kaluar cooker heubeul Narik kompor listrik heubeul kaluar pikeun nyabut eta Entong tarik kaluar sadayana sabab tiasa rada beurat (40kgs atanapi langkung). Kéngingkeun bantosan pikeun narik kompor listrik anu lami dugi ka kaluar, tapi sateuacan dugi ka kaluar, lungsur ka handap supados ujung handap payun nahan di lantai. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun ningali persis naon anu lumangsung di tukangeun cooker dina watesan sabaraha panjang anjeun gaduh dina kabel nyambungkeun ka Unit kontrol cooker. Kudu aya leuwih ti cukup lamun jalma anu masang cooker heubeul ngalakukeun ieu leres. Tarik kaluar cooker heubeul ningali kabel Tarik kompor heubeul ka hareup nepi ka anjeun tiasa ningali kabel Sakali anjeun parantos ngonfirmasi sadayana leres sareng anjeun gaduh cukup kendor dina kabel, tarik kompor anu lami kaluar sareng tempatkeun ka hiji sisi kaluar tina jalan.

3. Ukur pikeun Mariksa Oven Fits anyar

Sateuacan nempatkeun kompor énggal kana tempatna pikeun uji pas, éta hadé pikeun nyandak ukuran gancang pikeun mastikeun yén kompor énggal anjeun leres-leres pas. Dina hal ieu, sakumaha aya hob gas dipasang luhureun cooker heubeul, pipa feed gas pikeun hob perlu dianggap dina watesan cooker anyar. Kami ngukur kompor lami tina segi lamping di tukangeun anu dirarancang pikeun ngawenangkeun pipa gas sareng barang-barang poténsial sanés sareng kumaha dibandingkeun sareng kompor énggal. Untungna, cooker anyar éta rada pondok dina watesan jero ti nu heubeul, nu hartina lamping ieu kadorong ka hareup nu bit leuwih. Ieu ngandung harti yén aya loba rohangan pikeun pipa gas Ngukur pikeun mastikeun cooker anyar pas Ukur rohangan pamasangan sareng kompor lami pikeun mastikeun kompor énggal pas Catetan : Upami anjeun mendakan yén kompor listrik énggal anjeun, saatos dipasang, ngarusak pipa-pipa gas sabab ukuran atanapi bentukna rada béda sareng anu lami Entong nyobian nyaluyukeun ieu ku cara naon waé. Anjeun kedah ngahubungi insinyur anu kadaptar Gas Aman pikeun mindahkeun pipa pikeun anjeun

4. Pegatkeun sambungan kabel ka Oven heubeul

Sateuacan nyobian ieu, pastikeun deui yén kakuatan pareum pisan kana cooker heubeul! Tuturkeun kabel ka tukangeun cooker heubeul ka lokasi nu disambungkeun. Gumantung kana produsén jeung tipe cooker ieu bisa rupa-rupa, tapi dasarna kabel bakal disambungkeun ka sababaraha tipe terminal. Dina hal ieu éta balik pelat logam. Urang dipiceun screw nyekel piring di tempat pikeun nembongkeun terminal sambungan tukangeun eta. Leupaskeun plat panutup terminal Leupaskeun plat panutup terminal pikeun nembongkeun terminal sambungan Sakali terminal sambungan geus kakeunaan, urang lajeng bisa nuluykeun sarta megatkeun sambungan na. Ngagunakeun obeng a, urang loosened terminal hirup, nétral jeung bumi lajeng prized kabel bébas tina terminal. Loosen unggal terminal jeung cabut kabel Loosen terminal hirup, nétral jeung bumi jeung cabut kabel suplai listrik

5. Mibanda Good bersih up

Kalawan sagalana ayeuna kaluar tina jalan éta mangrupakeun ide nu sae pikeun boga bersih nepi. Hal-hal tiasa janten kotor di tukangeun tukang masak sabab jarang dipindahkeun. Vakum sareng lebu sareng lebu teras masihan sadayana bersih nganggo sababaraha panyaring permukaan anu cocog. Ngabersihan tukangeun kompor heubeul Boga beberesih alus sanggeus nyoplokkeun tur disconnecting cooker heubeul

6. Test Fit Oven anyar

Sateuacan urang mikirkeun kumaha nyambungkeun naon waé, penting pikeun nguji pas kompor énggal di tempatna, ngan ukur pikeun mastikeun yén sadayana saé sareng saé. Ngagunakeun sapasang leungeun kadua pikeun mantuan, gently angkat cooker anyar dina tempat lajeng gently geser deui kana perumahan unit dapur. Upami sadayana saé sareng saé, kompor énggal kedah ngageser kalayan gampang. Upami henteu, anjeun kedah tarik deui kaluar sareng mariksa pikeun milari naha. Tip : Pikeun ngidinan cooker anyar ngageser dina saeutik gampang, muncrat sababaraha Polandia jati dina dasar jeung sabudeureun sisi interior carcass unit dapur. Uji nyocogkeun kompor anyar dina tempatna Pasang kompor anyar dina tempatna pikeun mastikeun yén éta pas Dina hal ieu, pas dipasang, kami mendakan yén kompor énggal langkung luhur 5mm tibatan anu lami, hartosna éta henteu ngageser handapeun worktop. Pikeun ngubaran ieu, urang ditarik deui kaluar lajeng turun Unit handap ngan leuwih 5mm ku ngaganti sababaraha packers anu di tempat handapeun suku Unit. Saluyukeun unit dapur pikeun ngidinan cooker anyar pas bener nyieun sagala pangaluyuan rupa ka Unit dapur supados cooker anyar pas sakumaha sakuduna

7. Sambungkeun Cooker Listrik anyar

Ayeuna urang terang yén cooker anyar bakal cocog kana reses Unit sakumaha sakuduna ngalakukeun, saméméh urang sabenerna bisa nyocogkeun eta di tempat, pakasaban final nyaéta nyambungkeun kabel suplai listrik ka terminal dina pungkur ti cooker anyar. Dina kasus kabel suplai urang, éta cukup heubeul jadi masih ngagunakeun kelir kawat gaya heubeul sabalikna nu anyar. Ieu henteu kunanaon salami éta diuji sareng dikonfirmasi masih cocog pikeun tujuan. Salaku geus diuji sanggeus Unit konsumen anyar install sababaraha bulan saméméhna urang terang ieu kasus na bisa nuluykeun sarta sambungkeun eta up. Tapi, upami anjeun ragu yén éta henteu, pariksa deui ku tukang listrik anu mumpuni. Pikeun nyambungkeun kompor énggal upami anjeun masih nganggo kabel dina skéma warna kawat anu lami, éta ngan ukur pikeun cocog unggal kabel ka terminal anu leres. Warna Kawat Heubeul

  • Beureum = Hirup
  • Hideung = Netral
  • Konéng jeung Héjo = Bumi

Nanging, upami anjeun nuju nganggo kabel nganggo skéma warna kawat énggal, aranjeunna sapertos kieu (inpormasi langkung seueur ngeunaan warna kawat tiasa dipendakan dina proyék kami di dieu): Warna Kawat Anyar

  • Coklat = Hirup
  • Biru = Netral
  • Konéng jeung Héjo = Bumi

Dina kalolobaan kasus bakal aya sababaraha jenis leuwih panutup ngaliwatan terminal ngajaga aranjeunna sarta nyegah guncangan jeung nanaon ti noel terminal live. Leupaskeun ieu pikeun ayeuna. Kalawan terminal kakeunaan, kami dipaké obeng a loosen tiap hiji lajeng disambungkeun beureum ka “L” terminal, hideung ka “N” terminal jeung konéng sarta héjo ka “E” terminal. Panutup pelindung teras dipasang deui pikeun nyumputkeun sareng ngajagi sadayana. Ngan pikeun mastikeun yén sadayana leres, kakuatan teras dihurungkeun deui pikeun mastikeun yén komporna hurung. Sakali dikonfirmasi, kakuatan dipareuman deui. Hurungkeun kakuatan pikeun nguji cooker Hurungkeun kakuatan pikeun nguji oven hurung sakumaha sakuduna

8. Pasang Oven anyar

Ayeuna yén kabel suplai listrik dihubungkeun kalayan leres sareng kami parantos nguji yén oven dihurungkeun sakumaha anu kedahna, éta waktuna pikeun ngalereskeunana. Posisikeun kompor kalawan ujung handap pungkur beristirahat dina dasar unit lajeng angkat ujung hareup (kalawan pitulung lamun diperlukeun) tur geser ka tukang kana carcass unit, nerapkeun sababaraha tekanan hipu. Sakali di tempat, pastikeun sisi cooker nu siram jeung ujung carcass meh bisa ngaco di tempat. Sakali siram, make bor a / supir ka screw screw a kana unggal titik ngaropéa. Screw di screws pikeun nahan cooker di tempat Sakali pinuh di tempat, screw di screws kana titik ngaropéa pikeun nahan cooker aman

9. Cabut sadaya bungkusan sareng hurungkeun

Sakali dibereskeun leres di tempat, pakasaban panungtungan nyaéta miceun sagala na sagala bungkusan ti hareup cooker listrik sarta ogé leuwih importantly, nanaon ti jero. Sakali sadayana musna, anjeun tiasa teras-terasan ngahurungkeun deui kakuatan sareng mareuman éta pikeun mastikeun yén éta tiasa dianggo sakumaha anu kedahna. Cabut sadaya bungkusan tina kompor Sateuacan dianggo, pastikeun anjeun miceun sagala sareng sadaya bungkusan tina kompor Ngaganti sareng nyambungkeun kompor listrik mangrupikeun padamelan anu saderhana salami sadayana aya dina tempatna pikeun ngagentos langsung. Lamun kitu, aya hiji mamang, Anjeun kudu salawasna neangan hiji tukang listrik profésional pikeun ngalakukeun pagawean pikeun anjeun. Kompor listrik énggal dipasang Kompor listrik énggal parantos dipasang Sadaya eusi proyék ditulis sareng diproduksi ku , pangadeg Dokter DIY sareng ahli industri dina téknologi wangunan .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *