Dill mangrupikeun ramuan anu unik. Teu aya seueur bahan alami anu nyayogikeun aniseed sapertos kitu. Tapi éta hartosna anjeun sering ngan ukur peryogi ciwit pikeun nambihan rasa kana piring anjeun. Janten, naon anu anjeun lakukeun ku sadaya sésa? Leres, anjeun tiasa beku dill dugi ka 6 bulan. Pikeun freeze dill, Anjeun bisa boh freeze eta sorangan dina kantong freezer atawa freeze dina és batu jeung bumbu séjén nu bisa ditambahkeun kana rupa-rupa masakan. Dupi anjeun tiasa ngabekukeun deui Dill? Sumuhun Naha Dill beku saé? Sumuhun

Kumaha Freeze Dill

Ieu mangrupikeun pendekatan anu kedah dilakukeun upami anjeun kadorong waktos – éta sanés metode anu pangsaéna. Kawas loba bumbu lemes kayaning peterseli, dill bakal leungit tékstur na nalika beku, jadi teu hal nu bakal dipaké pikeun garnishing masakan atawa dahar atah. Sabalikna, anjeun ngan ukur hoyong nganggo éta pikeun masihan rasa aniseed kana piring anjeun salajengna.

  1. Beresih : Candak gagang dill anjeun sarta masihan aranjeunna gancang bersih. Anjeun tiasa ngajalankeun aranjeunna dina cai tiis, tapi anjeun bakal kedah mastikeun aranjeunna sagemblengna garing.
  2. Kantong Up : Saatos garing, nempatkeun dill anjeun kana kantong resealable. Segel eta up, squeezing saloba mungkin tina hawa kaluar.
  3. Freeze : Teundeun kantong dina freezer.

Kumaha Freeze Dill dina És Batu

Ieu mangrupikeun pendekatan anu langkung saé pikeun nyandak nalika katirisan dill. Éta langkung tiasa dianggo sareng masihan anjeun langkung versatility:

  1. Prep Dill : Kahiji, anjeun kudu nyiapkeun Dill Anjeun. Jang ngalampahkeun ieu, cabut fronds tina batang, teras potong dadu.
  2. Eusian Baki És Kubus : Candak baki és kubus sareng nempatkeun dill anjeun kana unggal slot. Anjeun bakal hoyong ngeusian éta sakitar 50% tina jalan ka luhur. Luhurkeun cai (atanapi minyak zaitun) teras bungkus baki dina pilem cling sateuacan nempatkeun kana freezer.
  3. Tas Up : Sakali kubus geus beku padet, pop eta kaluar tina baki jeung kana kantong freezer-aman.
  4. Freeze ahir : Teundeun kantong deui kana freezer nu.

Anjeun ayeuna gaduh suplai és batu anu dipak pinuh ku rasa aniseed. Ulah sieun mun pimp kubus ieu nepi saeutik, boh. Anjeun tiasa nyobian grating dina zest lemon saeutik, nambahkeun hiji spoonful of mustard atawa campur jeung bumbu lianna kayaning mint.

3 Tips pikeun katirisan Dill

Ayeuna anjeun terang kumaha ngabekukeun dill ku sababaraha cara, kami ngagaduhan 3 tip top anu kami nyarankeun pisan pikeun nuturkeun nalika katirisan aranjeunna pikeun hasil anu pangsaéna: Ulah katirisan sorangan
Lamun mungkin, ulah katirisan dill sakumaha daun sorangan dina kantong. Éta pisan hipu, sareng anjeun bakal mendakan éta moal beku ogé. Gantina, coba katirisan dina kubus nu bisa dicampurkeun jeung bumbu sejen, rempah jeung flavorings. Coba Jieun Mentega
Herb mentega freezes ogé, naha éta cara hébat pikeun nyimpen Dill dina freezer nu. Campur mentega lemes sareng sakeupeul Dill lajeng, ngagunakeun pilem nempel, gulung kana log jeung freeze. Anggo Asak
Anjeun moal hoyong nganggo dill anjeun atah atanapi janten hiasan sabab bakal leungit téksturna. Gantina, ngan make dill beku pikeun rasa na.

Sabaraha lami Anjeun tiasa freeze Dill?

Dill bakal disimpen dina freezer dina bentuk boh sakitar 6 bulan. Sapertos sadaya bumbu lemes, rasana bakal nguraikeun ku waktos, janten langkung gancang anjeun tiasa dianggo, langkung saé. 6 bulan bakal maksimal anu anjeun hoyong disimpen dina freezer. Sakumaha biasa, anjeun kedah nganggo labél dina kantong pikeun nyatakeun eusina (anjeun bakal reuwas sabaraha kubus ramuan héjo anu anjeun atos) sareng tanggal dimana aranjeunna kedah dianggo. Sabaraha lami Dill tahan dina kulkas? Dill bakal tahan dina kulkas sakitar 2 minggu. Anjeun tiasa mungkus batang dina anduk dapur beueus pikeun ngajaga aranjeunna vibrant. Saatos 2 minggu, aranjeunna bakal leuleus sareng leungit rasa anu kuat.

Kumaha Anjeun Defrost Dill?

Kusabab dill pisan hipu jeung ipis, anjeun teu kudu defrost eta. Upami anjeun nganggo batang dill sadayana, maka anjeun tiasa tuang kana piring anjeun. Upami anjeun nganggo és batu, anjeun kedah tuang deui kana piring anjeun. Hayu urang nganggap anjeun ngalakukeun kentang pindang sareng terang kumaha saéna dill sareng aranjeunna. Anjeun kedah masak kentang sapertos biasa. Solokan aranjeunna lajeng nambahkeun di kubus Anjeun tina Dill jeung mentega saeutik tur aduk dina panas pisan low nepika geus thawed na coated kentang Anjeun. Gampang!

Dupi anjeun tiasa ngabekukeun deui Dill?

Dill mangrupikeun ramuan anu sénsitip, lembut kalayan rasa anu hipu. Katirisan sakali geus picilakaeun sarta bisa langsung ngaruksak rasa. Ngabekukeun deui bakal ngajantenkeun langkung parah, janten éta sanés hal anu kami nyarankeun upami éta tiasa dibantosan.

Naha Dill beku saé?

Dina hal rasa, dill teu beku ogé. Bakal tiasa dianggo keajaiban upami anjeun hoyong nambihan rasa dill anu luar biasa sareng unik kana piring anu asak. Dimana ragrag datar aya dina tékstur sarta katingal. Aya kamungkinan yén éta bakal janten mushy sareng héjo poék dugi ka coklat.

FAQs patali

Upami anjeun masih ngagaduhan patarosan ngeunaan katirisan dill atanapi dill sacara umum, maka ieu tiasa ngabantosan: Dupi anjeun freeze acar Dill? Naha anjeun hoyong? Acar Dill bakal lepas dina toples mason pikeun hiji atawa dua taun lamun diteundeun submerged tur disegel. Moal aya kauntungan pikeun beku aranjeunna. Dupi anjeun freeze saos Dill? saos Dill bisa beku kana és batu. Nanging, diingetkeun yén upami éta didamel tina susu, téksturna bakal janten rada kasar. Nalika defrosts, lemak bakal dibeulah tina cairanana. Dill mangrupikeun ramuan aromatik anu parantos dianggo dina masak salami mangpuluh-puluh taun. Asalna ti Mediterania wétan, dill ilaharna dipaké pikeun rasa lauk, jangjangan, jeung masakan daging. Ramuan kawas jukut ieu boga rasa tangy nu nambihan jero tur karakter kana soups, stews, casseroles, dips, sarta saos. Rasa dill geus jadi populér nu acar dill jadi loba populér alatan ramuan ieu! Cukup pikeun disebatkeun, dill mangrupikeun salah sahiji bumbu aromatik anu paling serbaguna di luar sana sareng éta henteu heran yén kalolobaan jalma nyéépkeun ramuan ieu pikeun panggunaan anu bakal datang. Tapi anjeun tiasa freeze dill? Sumuhun, dill seger bisa dilestarikan ngaliwatan katirisan. Dill teu sadia sapanjang taun sarta lamun resep masak, stocking up on Dill seger mangrupakeun ide nu sae. Ku cara ieu, anjeun gaduh suplai ajeg tina bumbu favorit anjeun sapanjang taun. Kitu cenah, hal anu penting pikeun nyiapkeun ramuan mimiti saméméh katirisan disebutkeun, Dill bakal leungit rasa na. Hanjakalna, dill mangrupikeun ramuan anu hipu. Sakali Dill wilts, éta jadi goréng dina ngan sababaraha jam. Nalika disimpen dina kulkas, dill seger tetep dugi ka 10 dinten. Katirisan ngabantosan ngajaga kasegaran dill langkung lami. Dill katirisan dina 0 ° F, ramuan bakal tetep aman salamina . Sanajan kitu, leuwih sae pikeun make up suplai anjeun dina sababaraha bulan ngan jadi ramuan tetep flavorful. Di handap ieu mangrupikeun pituduh léngkah-léngkah ngeunaan kumaha anjeun tiasa beku dill:

Kumaha freeze Dill?

Iwal mun tumuwuh dill sorangan, ulah bilas ramuan saméméh katirisan. Bilas ramuan ku cai ngan bakal ngagancangkeun spoilage kusabab kaleuwihan Uap. Dill anu dipésér di toko parantos dibersihkeun saé sareng siap masak atanapi beku tanpa dibilas tambahan. Kitu cenah, anjeun bisa bilas ramuan lamun pinuh ku critters atawa kokotor. Sanggeus méré dill seger a rinsing alus, iklas ramuan dina lawon bersih bari patting jeung anduk kertas pikeun Wick jauh kaleuwihan Uap. Lamun nuju katirisan sakabeh gagang dill, aya teu kudu motong sakabeh gagang saméméh katirisan iwal mun hoyong nyimpen eta dina ukuran porsi. Ngan nempatkeun ramuan, tangkai sareng sadayana, dina kantong plastik anu tiasa ditutup deui sareng lebetkeun kana freezer. Pikeun dill anu parantos dicincang, saran kami nyaéta mindahkeun ramuan dina baki és kubus. Anjeun ogé tiasa ngalakukeun ieu upami anjeun hoyong tetep dill dina porsi ukuran kubus. Saatos mindahkeun dill dina baki és, tuang cai teras lengket dina freezer. Sakali és batu beku, cabut baki és kaluar, piceun és batu tina baki jeung nempatkeun eta dina kantong plastik resealable. Teras, lebetkeun kantong plastik tina ramuan beku deui dina freezer. Iraha waé anjeun peryogi dill pikeun hiji piring, ngan ukur nyandak sababaraha és batu. Komitmen pikeun ngajaga warna vibrant tina ramuan ogé ngajaga énzim tutuwuhan na? Coba blanching dill heula saméméh katirisan. Blanching mangrupikeun metode masak anu peryogi sayuran ngareureuwas sareng cai anu ngagolak sababaraha detik pikeun ningkatkeun warnana. Saatos blanching, tepuk ramuan ku anduk kertas teras anjeun tiasa bungkus dill pikeun katirisan.

Kumaha Defrost beku Dill?

Defrosting dill beku gampang. Cukup mindahkeun bagian tina ramuan beku dina saucer teras lebetkeun dina kulkas pikeun defrost sababaraha jam. Sakali ramuan thaws, make langsung. Dill defrosted sampurna pikeun soups, stews, sarta dips. Ulah beku deui dill defrosted sabab ramuan bakal leungit rasa na sakali eta ditinggalkeun nangtung dina suhu kamar pikeun lila teuing. Ringkesan Katirisan Dill mangrupakeun ide nu sae salila bulan usum nalika suplai langka. Kalayan pituduh ieu, anjeun ayeuna tiasa nyimpen sajumlah ageung dill sapanjang taun! Naha anjeun resep dill? Kami ngarepkeun pituduh ieu ngabantosan anjeun ngawétkeun ramuan karesep anjeun ku cara anu leres!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *