ferret perenahna di lantai kayu Ferrets anu senang, gaul, piaraan lucu. Éta ogé pisan meriah, incredibly hayang weruh, sarta aranjeunna condong nyapek ngan ngeunaan naon maranéhna bisa tilelep huntu maranéhanana. Para ahli mamatahan yén ferrets diidinan kaluar tina kandang maranéhanana sahenteuna sakali sapoé sarta salila kira dua jam hiji waktu, nu loba waktu pikeun ngajajah, berpotensi nyieun mess kamar, sarta meunang diri kana dunya masalah. Sateuacan letting ferret Anjeun kaluar pikeun sawatara waktu Ngalanglang, Anjeun kudu ferret bukti imah anjeun, atawa hiji kamar individu, pikeun mastikeun kasalametan maranéhanana sarta sanity Anjeun. Di handap ieu aya 15 léngkah pikeun mastikeun yén anjeun gaduh daérah ferret-buktina. divider-ferret

1. Kamar Tunggal Anu Pangalusna

Aya loba potensi hazards ferret di hiji imah jeung ferret Anjeun kamungkinan pos ti hiji kamar ka nu sejen, néangan hal pikeun ngajajah jeung tempat nyumputkeun. Hésé pisan pikeun ngawas sadayana bumi. Bari aya kénéh bahya di kamar tunggal, leuwih gampang pikeun nempo naon ferret anjeun meunang nepi na gampang pikeun ngatur sagala bahya kamungkinan lamun bisa mareuman hiji kamar. Sanaos anjeun kedah ngawaskeun waktos ferret anjeun nyéépkeun kaluar tina kandangna, gaduh kamar tunggal masihan anjeun langkung seueur rohangan pikeun ngambekan. Ferret scratching Kiridit Gambar: Fayzulin Serg, Shutterstock

2. Tingali Pikeun, Jeung Blok Pareum, Ferret Kaluar

A kaluar ferret teu sarua jeung kaluar manusa, sarta mahluk leutik wily ieu bisa squeeze ngaliwatan spasi heran leutik. Ieu ngawengku sela dina jandéla komo sababaraha sela badag handapeun panto. Anjeun oge kedah mariksa sabudeureun plumbing, contona dimana pipa asup jeung kaluar dapur sabab aya celah ditinggalkeun sabudeureun pipa. Lamun ferret Anjeun bisa nyocogkeun sirah na ngaliwatan celah, éta ampir pasti bisa meunang awakna ngaliwatan sanggeus.

3. Blok Pareum Parabot

Saluran pipa tina alat-alat anjeun sanés ngan ukur bahaya anu mungkin. Seueur alat gaduh celah leutik di handapeunna sareng nawiskeun aksés kana motor sareng operasi internal alat ti handapeun. Ieu nyababkeun poténsi bahaya anu serius pikeun ferret anu hoyong terang, anu rawan nyapek kawat sareng tiasa ngadamel tempat nyumput dina pojok anu alit tina mesin cuci. mesin cuci Kredit Gambar: Pixabay

4. Panutup Underside Of jati

Nya kitu, bari luhureun korsi jeung sofas condong katutupan ogé, sanajan bisa kénéh jadi chewable pikeun sato leutik, underneath bisa kabuka sarta hususna ngondang ka sobat opat laga Anjeun. Upami diperlukeun, Anjeun bisa jadi kudu nutupan underneath tina jati ngagunakeun lawon kandel tur impenetrable atawa bahan séjén. Lamun bajoang pikeun manggihan ferret anjeun sanggeus hiji piknik ti kandang na, éta patut ganda-mariksa handapeun sofa Anjeun.

5. Pariksa Cushions Anjeun

Cushions mangrupakeun poténsi hidey-liang sejen. Ferrets bakal néangan titik lemah poténsial dina lawon atawa wewengkon sabudeureun seleting atawa kelim sarta nyokot stitching nu eta saméméh climbing di. Alternatipna, maranéhna bakal nyumputkeun handapeun cushions, jadi Anjeun kudu ganda-pariksa saméméh diuk turun, ulah squishing salah. simbut ferret Kiridit: christels, Pixabay

6. Nangtayungan Kasur anjeun

Kasur sigana tangguh, tapi kasur kotak, utamana, nawiskeun jalan asup. Ieu kasempetan sejen dimana eta bisa ngabuktikeun perlu ngaropéa desain aslina kalawan sababaraha panutup lawon sorangan. Éta sigana kaleuleuwihan tapi nutupan dasar kasur sateuacan ferret anjeun asup, bakal langkung gampang tibatan nyandak deui saatosna, sareng ngaleungitkeun résiko aranjeunna ngahakan isian kasur sareng ngalaman impaksi.

7. Cabut Edible Objék

Ferrets resep nyapek sareng aranjeunna bakal nyapek kana naon waé bahan tapi khususna dina bantal, busa, karét, kardus, kai, sareng plastik. Pita rambut, pita elastis, sareng cocooan anjing karét atanapi cocooan murangkalih kedah dileungitkeun tina genggaman ferret anjeun, atanapi anjeun ngagaduhan résiko yén aranjeunna bakal ngahakan éta sareng berpotensi ngahalangan sistem pencernaanna. ferret ngagolér dina lantai kayu Kiridit Gambar: Ermolaeva Olga 84, Shutterstock

8. Konci beberesih Supplies jauh

Nalika anjeun ngalakukeun éta, anjeun ogé kedah mastikeun yén teu aya produk beberesih atanapi bahan kimia sareng zat anu berpotensi ngabahayakeun. Ieu tiasa kalebet sampo, makeup, sareng hal-hal sapertos pemutih sareng pembersih toilét. Pendekatan anu pangsaéna nyaéta pikeun nyegah ferret anjeun ka kamar mandi, toilét, sareng dapur. Alternatipna, konci sagalana jauh dina lomari aman.

9. Tutup Toilét

Sakur awak cai mangrupikeun ancaman poténsial, naha éta mandi pinuh, jamban, atanapi bahkan saember cai. ferrets liar bisa ngojay, sarta kitu teuing ngalakukeun loba ferrets piaraan, tapi malah hiji swimmer sanggup bakal bajoang lamun aranjeunna ditinggalkeun dina awak cai kalawan euweuh hartosna atra atawa basajan kaluar. Mun ferret anjeun slips di jamban eta bisa jadi teu bisa scamper kaluar, utamana lamun panik sarta ngabalukarkeun tutup nutup. Ieu teu patut resiko. muka panto wc Kiridit gambar: Pixabay

10. Pastikeun Panto lomari Tutup pageuh

Ferrets boga irung kuat, dina harti yén maranéhna bisa dipaké pikeun ably muka panto lomari sarta mindahkeun objék séjén. Upami anjeun henteu hoyong nyéépkeun jam-jam pikeun mariksa unggal laci sareng unggal pacilingan pikeun kabur sakedik anjeun, tutup panto lomari sareng paké konci magnét atanapi anu sanés supados aranjeunna ditutup sacara aman sareng teu katembus.

11. Nyingkahan Railings Upstairs

Ferrets resep naek barang-barang tapi henteu salawasna mahér turun barang-barang éta. Éta ogé teu boga rasa sieun, nu hartina maranéhna bakal nyandak hiji kabisat iman ti luhur objék luhur, ngan pikeun turun. Dina kalolobaan kasus, aranjeunna bakal darat aman tapi ieu teu salawasna bener. Upami Anjeun gaduh railings kabuka dina badarat upstairs, ulah letting ferret Anjeun deukeut aranjeunna atanapi eta bisa saukur milih kabisat. ferret diuk di lantai Kiridit Gambar: Fayzulin Serg, Shutterstock

12. Pasang Lilin Jauh jeung Pareuman Seuneu

Pareuman lilin sareng salawasna ngawaskeun ferret anjeun upami anjeun gaduh seuneu atanapi manaskeun panas sanésna. Éta bisa jadi cukup wijaksana pikeun nyingkahan seuneu kabuka, tapi ngan butuh hiji kajadian pikeun kaduruk bener serius.

13. Hindarkeun Korsi Recliner

Korsi Recliner ngagunakeun gears, cinyusu kuat, sarta mékanisme séjén dina korsi pikeun ngahasilkeun naékna sarta gerakan recline. Éta ogé gaduh cubbies saeutik pikaresepeun nu ferret Anjeun pikir éta mangrupakeun ide nu sae pikeun diuk. Hanjakal, ieu spasi kabuka dimana mékanisme korsi condong pindah ka, sarta lamun hiji saeutik anjeun dina korsi nalika dipaké, éta bisa ngakibatkeun aranjeunna keur squashed. Hindarkeun ngagunakeun korsi recliner dugi ka terang dimana sadayana piaraan anjeun. korsi sofa Kiridit Gambar: Mark Anthony Ray, Shutterstock

14. Cék Ngumbah

Ferrets cinta nyumputkeun, utamana dina pakean sabab gampang burrow, sarta eta nawarkeun nyatu panangtayungan ti dunya luar. Upami ferret anjeun kaluar tina kandangna, parios cucian naon waé sateuacan anjeun nempatkeun kana mesin, sareng pariksa deui mesin sateuacan dihurungkeun. Atanapi, langkung saé, antosan dugi ka musang deui dina kandangna.

15. pangawasan konstan

Ngawaskeun ferret anjeun nalika anjeun kaluar. Éta sato anu hoyong pisan, anu tiasa nyababkeun aranjeunna kana sagala jinis kasulitan, sanaos anjeun henteu kedah ngaidentipikasi daérah atanapi obyék anu janten masalah. Tetep awas, ceuli muka, sareng indra anjeun waspada kana bahaya naon waé. ferret domestik Kiridit Gambar: Anastasia Mokrenko, Shutterstock divider-ferret

Kumaha Kawat Ferret-Buktina

Ideally, Anjeun kudu kebat kawat leupas ambéh maranéhanana henteu leupas deui. Gaduh kabel ngajalankeun sapanjang siling tinimbang lantai. Sanajan kitu, sanajan anjeun ngalakukeun ieu saloba mungkin, aya inevitably bakal sababaraha kawat anu masih diaksés jeung pikabitaeun. Anjeun bisa meuli panutup kabel husus nu dirancang pikeun nyegah mamah. Alternatipna, make cairan anu sacara alami tapi aman ngahalangan ferrets, sarta nutupan kawat dina ieu.

Naha anjeun tiasa nyimpen Ferret di kamar tidur?

Ferrets ngalakukeun bau alami. Bau ieu biasana dipasrahkeun kana kandangna, tapi upami anjeun henteu ngabersihan unggal dinten, éta bakal gancang ngurilingan rohangan. Upami anjeun badé ngajaga ferret anjeun di pangkeng, anjeun kedah nyéépkeun seueur waktos latihan sampah, ngabersihkeun baki sampah, sareng mastikeun yén kandangna tetep beresih, tapi éta leres pisan. ferret saeutik saré Kredit Gambar: ursulacatenazzi0, Pixabay

Naha Ferrets Slip handapeun Panto?

Ieu moal biasana jadi masalah jeung lawang éksternal, tapi lamun aya gap tina hiji inci atawa leuwih di handapeun panto hiji, aya kasempetan alus nu ferret anjeun bakal bisa meunang sahandapeun. Paké stopper gap panto, dirancang husus pikeun tujuan ieu, sarta ulah ngandelkeun layar panto sabab henteu cocog pikeun huntu ferret ditangtukeun.

Naha anjeun tiasa ngalatih Ferret?

Ferrets gaduh sudut pikaresep yén maranéhna bakal dipaké pikeun ngalakukeun bisnis maranéhanana. Sapertos kitu, ieu ngamungkinkeun pikeun ngalatih piaraan sakedik anjeun. Teundeun baki sampah di juru. Lamun ferret Anjeun urinates atawa defecates di wewengkon séjén, pindahkeun baki ka dinya. Lamun mana tempat sejenna, pindahkeun kotak deui. Salami anjeun konsisten, teu kedah lami teuing sateuacan aranjeunna nganggo baki sampah unggal waktos. Nalika ieu kajadian, anjeun malah bisa mindahkeun baki litter kaluar tina dipager kalawan ferret Anjeun, pikeun nyegah meunang wee na poop di lantai. divider-ferret

Ferret Buktina Room a: Pikiran Final

Ferret proofing kamar tunggal mangrupakeun metodeu leuwih dipercaya jeung éféktif ngajaga ferret anjeun sarta barang-barang anjeun, ti nyobian ngabuktikeun hiji sakabéh imah. Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun nyegah sareng ngabatesan aksés kana hal-hal sapertos lilin sareng jamban, anu mangrupikeun bahaya alami, sareng hartosna kirang padamelan anjeun. Nanging, émut yén anjeun kedah ngawaskeun piaraan anjeun nalika kaluar tina kandangna sabab ferrets nyaéta piaraan anu hayang pisan sareng sering nakal. Kredit Gambar Diulas: Ermolaeva Olga 84, Shutterstock


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *