Real estate tiasa janten bisnis pajeulit; Aya seueur detil sareng kedutan anu anjeun kedah lancarkeun sateuacan anjeun leres-leres tiasa ngalih ka bumi énggal. Tina nyewa agén, dugi ka mendakan bumi impian anu sampurna, sanés waé prosés ngabiayaan sareng ngadamel tawaran mésér, tungtungna dugi ka tahap kontrak tiasa nyéépkeun waktos sareng rumit. Tapi nalika anjeun ngadamel tawaran resmi pikeun ngagaleuh bumi anu anjeun hoyong mésér, anjeun bakal ngeureunkeun maca sareng ngeusian seueur dokumen anu nyatakeun syarat sareng kaayaan tawaran anjeun. Kumisan ti barang-barang anu jelas sapertos alamat sareng harga pameseran harta, ieu sababaraha barang anu langkung bernuansa anu anjeun kedah pastikeun kalebet dina kontrak pameseran perumahan anjeun. Dina legalese, ieu disebut contingencies nu ditulis dina kontrak real estate Anjeun.

Takeaways konci

  • Nalika anjeun nawiskeun pameseran kanggo bumi, pastikeun anjeun ngartos sadayana kaayaan anu dijelaskeun dina kontrak anjeun.
  • Sababaraha klausa contingency penting kedah ngawengku pembiayaan, inspeksi imah, waragad nutup, sarta tanggal nutup, antara séjén.
  • Paling kontrak bakal ngandung contingencies, jadi hal anu penting pikeun nyaho sagala masalah anu bisa mangaruhan deal Anjeun.
  • Lamun contingency wae teu patepung salila periode dieusian, Anjeun bisa jadi bisa leumpang jauh ti deal sapanjang kalawan deposit Anjeun.

7 Wajib Mibanda Kaayaan Kontrak Real Estate

1. Syarat Pembiayaan

Seuseueurna jalma ngan saukur teu cekap finansial pikeun ngadamel tawaran tunai sadayana di bumi-sareng kamungkinan, anjeun salah sahijina. Éta hartosna anjeun kedah nyandak hipotik. Tapi saencan Anjeun nyieun up tawaran pameseran Anjeun, pastikeun Anjeun nalungtik lingkungan suku bunga, jeung dimana anjeun cocog kana skenario nu dina watesan hutang anjeun aya jeung skor kiridit. Panawaran pameseran anjeun ngan ukur gumantung kana kéngingkeun pembiayaan dina tingkat bunga anu ditangtukeun. titik ieu pohara penting, sarta di dieu téh naha: Lamun nyaho anjeun teu bisa mampuh mayar bulanan on imah lamun laju dipikaresep leuwih luhur batan 6%, ulah nempatkeun 6,5% atawa leuwih dina tawaran Anjeun. Upami anjeun ngalakukeun éta sareng ngan ukur tiasa nampi pembiayaan dina 6,5%, anu ngajual bakal ngajaga deposit artos anjeun upami sareng nalika anjeun kedah mundur tina tawaran. Upami anjeun kedah nampi jinis pinjaman anu tangtu pikeun ngarengsekeun perjanjian, sapertos pinjaman FHA atanapi VA, anjeun ogé kedah netepkeun ieu dina kontrak anjeun. Upami anjeun mayar sadayana artos pikeun harta éta, anjeun kedah nyatakeun ieu ogé kusabab éta ngajantenkeun tawaran anjeun langkung pikaresepeun pikeun anu ngajual. Naha? Lamun teu kudu meunang KPR a, deal leuwih gampang ngaliwatan, jeung nutup leuwih gampang lumangsung dina waktu.

2. Seller mantuan

Upami anjeun hoyong anu ngajual mayar sabagian atanapi sadaya biaya nutup anjeun, anjeun kedah naroskeun dina tawaran anjeun. Biaya nutup biasana biaya luhur harga harta anu dibayar ku pembeli sareng penjual pikeun ngaéksekusi deal perumahan. Nalika anjeun nempatkeun konsési pikeun ngabantosan seller, anjeun naroskeun ka seller pikeun nutupan sababaraha biaya tambahan ieu. A pitulung seller ampir kawas kiridit a, dimana seller satuju pikeun nyerep sababaraha waragad tambahan nu meuli biasana kudu nanggung. Sanajan sigana aneh yen seller bakal mayar fee pikeun ngajual imah maranéhanana, éta rada umum. Sakapeung, nu meuli ogé bisa daék mayar saeutik tambahan pikeun imah lamun seller satuju mayar leuwih pikeun waragad nutup. Éta sadayana gumantung kana kumaha motivasi masing-masing pihak, sareng kumaha aranjeunna negosiasi. Panawaran kedah nyatakeun biaya nutup anu anjeun nyuhunkeun salaku jumlah dolar, sebutkeun $6,000 dina nutup, atanapi salaku persentase tina harga pameseran bumi sapertos 3%. Jumlah bantosan anu ngajual gumantung kana harga beuli pinuh ku harta.

3. Anu mayar waragad nutup husus

Perjangjian kedah netepkeun naha anu mésér atanapi anu ngajual mayar unggal biaya umum anu aya hubunganana sareng pameseran bumi, sapertos biaya escrow, biaya milarian judul, asuransi judul, biaya notaris, biaya rekaman, pajak transfer, sareng saterasna. Agén perumahan anjeun tiasa mamatahan anjeun ngeunaan saha anu umumna mayar unggal biaya ieu di daérah anjeun – anu mésér atanapi anu ngajual.

4. Imah Inspection

Iwal mun meuli cimata-handap, Anjeun kudu ngawengku hiji contingency inspeksi imah di tawaran Anjeun. Klausa ieu ngamungkinkeun anjeun ngajauhan perjanjian upami pamariksaan bumi ngungkabkeun cacad anu signifikan sareng / atanapi mahal-to-repair dina kaayaan struktur. Ieu diatur béda dumasar kana dimana anjeun cicing-beda nagara bagian jeung kota boga hukum béda nu nungkulan pamariksaan imah. Pamariksaan bumi mangrupikeun bagian penting tina transaksi perumahan sareng teu kedah ditingali. Inspektur bumi bakal ngaliwat harta sareng mariksa éta pikeun masalah struktural atanapi karusakan. Mun aranjeunna teu bisa assess karuksakan, aranjeunna bisa nyarankeun inspektur anu specializes dina widang nu tangtu datang ka imah. Ieu tiasa kalebet inspektur cat listrik, hama, sareng timbal. Émut, ieu mangrupikeun bagian anu penting dina prosés ngagaleuh bumi, janten éta henteu kedah dipaliré atanapi dianggap enteng. Sebutkeun inspektur ngalangkungan calon bumi anjeun sareng mendakan harta éta peryogi hateup énggal kalayan biaya $ 15,000. Upami anjeun teu gaduh artos kanggo ngagentoskeun penggantian, kontingensi pamariksaan bumi masihan anjeun pilihan pikeun ngajauhan perjanjian, sabab éta biaya anu mahal. Dina sababaraha kasus, seller bisa daék nyokot biaya perbaikan, atawa kiridit ti harga beuli. Paling kontrak contingency datangna kalawan klausa inspeksi imah, tapi lamun Hormat henteu, pariksa ku realtor Anjeun.

5. Fixtures sarta Perkakas

Upami anjeun hoyong kulkas, mesin pencuci piring, kompor, oven, mesin cuci, atanapi peralatan sareng perkakas anu sanés, ulah ngandelkeun perjanjian lisan sareng anu ngajual sareng ulah nganggap nanaon. Kontrak kedah netepkeun tambihan naon waé anu disawalakeun sapertos peralatan sareng alat anu kedah dilebetkeun kana pameseran. Upami teu kitu, ulah heran lamun dapur bulistir, lampu gantung leungit, sarta jandéla ditinggalkeun tanpa panutup.

6. Tanggal Tutup

Sabaraha waktos anjeun peryogi pikeun ngarengsekeun transaksi pameseran? Pigura waktos umum nyaéta 30, 45, sareng 60 dinten. Masalah anu tiasa mangaruhan pigura waktos ieu biasana kalebet kabutuhan anu ngajual pikeun milarian bumi énggal, istilah sésana dina ngajakan anjeun upami anjeun nyéwa ayeuna, jumlah waktos anu diperyogikeun pikeun anjeun ngalih upami anjeun ngalih tina padamelan, sareng saterasna. Aya kalana, nu meuli atawa seller bisa hayang nutup hiji pondok dua minggu atawa kirang, tapi hese nyabut sagala contingencies sarta ménta sagala paperwork perlu jeung waragad dina periode pondok waktu. Mindeng, nu ditahan-up teu meuli atawa seller, tapi tinimbang bottleneck lumangsung kalawan lender atawa underwriter, pausahaan judul, atawa pengacara.

7. Diobral Imah Aya

Upami anjeun pamilik bumi anu tos aya sareng peryogi dana tina penjualan bumi éta pikeun ngagaleuh bumi énggal, anjeun kedah ngadamel tawaran pameseran anjeun gumantung kana penjualan bumi anjeun ayeuna. Anjeun oge kedah nyadiakeun pigura waktos lumrah pikeun anjeun ngajual imah heubeul anjeun, kayaning 30 atawa 60 poé. Anu ngajual harta anu anjeun pikahoyong henteu hoyong nyandak hartana ti pasar salamina bari anjeun milarian anu mésér. Aya seueur hal-hal sanés anu lebet kana kontrak perumahan anu lengkep, tapi sabagéan ageung, anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan éta. Agén perumahan biasana nganggo formulir standarisasi, eusian-nu-kosong anu nutupan sadaya dasar, kalebet anu dijelaskeun dina tulisan ieu. Bentuk umum di California nyaéta Perjangjian Meuli Perumahan California sareng dokumén Parentah Escrow Bersama anu diproduksi ku asosiasi realtor nagara. Upami anjeun hoyong familiarize diri sareng detil ngeunaan bentuk perjanjian pameseran anu anjeun tiasa dianggo sateuacan nyerat tawaran anjeun, naroskeun ka agén perumahan anjeun pikeun conto perjanjian, atanapi milarian online pikeun bentuk standar anu umum di nagara bagian atanapi lokalitas anjeun. . Upami anjeun milarian tawaran anu saé sareng gaduh waktos ngantosan, bumi jual pondok tiasa kanggo anjeun.

The Bottom Line

Sanaos bentuk ieu umum sareng standar, sareng agén perumahan anu saé moal ngantep anjeun ngantunkeun naon waé anu penting tina kontrak anjeun, éta masih mangrupakeun ide anu sae pikeun ngadidik diri ngeunaan komponén konci perjanjian pameseran perumahan. Sanajan teu pernah gampang pikeun leumpang jauh ti imah – utamana lamun haté anjeun disetel ka dinya – meureun aya instansi dimana anjeun kudu ngalakukeun hal eta. Inget, lamun salah sahiji contingencies nempatkeun mudik dina kontrak anjeun teu patepung, anjeun tiasa ngabolaykeun deal tur nyimpen deposit Anjeun-sadayana tanpa méakkeun nanaon lian ti waktu. Kontrak kondisional, anjeun bakal mendakan, mangrupikeun salah sahiji aset anu paling penting anu anjeun gaduh dina deal real estate. Kontrak Meuli sareng Dijual mangrupikeun kontrak dasar anu netepkeun hak sareng kawajiban penjual (vendor) sareng pembeli (pembeli). Kontrak pikeun ngagaleuh sareng dijual kedah aya tulisan. Duanana anu ngajual sareng anu ngagaleuh kedah nandatanganan perjanjian kalayan terang yén éta mangrupikeun kontrak sareng aranjeunna kabeungkeut ku syaratna. Masing-masing pihak kedah umurna sahenteuna dalapan belas taun sareng kedah gaduh pikiran anu jelas nalika nandatanganan. Ilaharna kontrak keur meuli jeung diobral dijieun nalika hiji pihak narima tawaran pihak séjén pikeun meuli atawa counter-tawaran ku Signing tawaran mésér formulir. Sakali perjanjian ditandatanganan ku anu mésér sareng anu ngajual, éta henteu tiasa dirobih ku hiji pihak tanpa idin tinulis ti pihak anu sanés.

Panawaran

Nalika pembeli mutuskeun yén aranjeunna hoyong mésér harta khusus aranjeunna tiasa ngadamel tawaran resmi pikeun mésér. Kadé pembeli teu kateken kana nyieun hiji tawaran sabab teu bisa dicokot deui lamun eta ditarima. Ilaharna, nawaran mésér ngan ukur dibuka pikeun ditampi pikeun waktos anu ditangtukeun.

Panawaran mésér sering dilakukeun dina kontrak bentuk standar.

Ieu biasana disayogikeun ku agén perumahan. Ieu lain hartosna yén parobahan teu bisa dijieun kana formulir baku. Klausa bisa dihapus atawa variatif jeung kaayaan bisa ditambahkeun.

Panawaran nyatakeun harga beuli anu kedah dibayar.

Ieu daptar istilah séjén lumaku pikeun meuli harta. Upami anu ngagaleuh hoyong lebet ka bumi sateuacan tanggal diilikan pikeun ngukur atanapi mastikeun bumi masih aya dina kaayaan anu saé, ieu kedah dilebetkeun kana tawaran. Upami anu ngajual parantos nyéwakeun bagian bumi ka panyewa sareng anu mésér bakal ngijinkeun panyewa tetep, ieu ogé kedah dinyatakeun dina tawaran. Frase sapertos “waktos mangrupikeun hakekat dina kontrak ieu” anu dikandung dina tawaran hartosna yén tanggal anu ditetepkeun, sapertos anu nampi tawaran atanapi nutup deal, mangrupikeun wates waktu anu kedah dicumponan. kaping ieu, kawas dibekelan séjén dina kontrak, bisa dirobah ku perjangjian ditulis duanana pihak.

Panawaran ogé bakal ngandung tanggal milik.

Ieu tanggal anu meuli bakal nyandak milik fisik harta. Sagalana anu kedah dilakukeun sateuacan harta tiasa ditransfer ka anu mésér kedah dilakukeun ku tanggal diilikan.

Panawaran mésér kedah jelas-jelas netepkeun naon anu kalebet.

Ku hukum, sellers ngabogaan hak pikeun nyokot sakabéh harta moveable tapi kudu ninggalkeun sagalana nu geus napel na teu bisa deui gampang dipindahkeun. Naha hiji item bakal dianggap napel permanén teu salawasna jelas. Pikeun ngahindarkeun sengketa anu bakal datang, tawaran mésér kedah jelas-jelas nyatakeun naon anu bakal ditinggalkeun. Kanyataan yén hiji artikel geus ngaco, dipaku atawa bolted handap bisa jadi teu cukup pikeun mibanda eta digolongkeun kana permanén napel. Akibatna, hal-hal sapertos blinds, awnings, panto layar sareng jandéla, panutup lantai napel, lagu drapery, rod curtain jeung kurung, listrik, plumbing jeung pemanasan fixtures na kantétan, softeners cai, tatangkalan, shrubs, sheds taman, gudang gudang, sarta utama. alat-alat kedah disebatkeun sacara khusus dina tawaran upami aranjeunna badé kalebet. Upami aya laporan harta tanah surveyor ayeuna sareng anu mésér hoyong kalebet, éta ogé kedah disebatkeun.

Panawaran ogé bakal netepkeun kaayaan naon waé anu lumaku pikeun penjualan.

Kaayaan anu umum dipendakan diantarana «tunduk pikeun meunangkeun pembiayaan anu cocog», «tunduk kana persetujuan ti pihak katilu» (contona, indung bapa atanapi salaki), «tunduk kana penjualan tempat tinggal ayeuna», sareng «tunduk kana anu nyugemakeun. inspeksi wangunan atawa kabel. A tawaran kondisional méré pihak maksakeun kaayaan jalan mungkin kaluar tina kontrak. Usaha anu wajar kedah dilakukeun pikeun nyumponan kaayaan. Lamun kaayaan teu bisa minuhan, kontrak bakal mungkas. Pilihan ieu penting utamana lamun hiji tawaran dijieun atawa ditarima saméméh sagalana sejenna geus finalized, kayaning diobral hiji imah aya atawa persetujuan KPR.

Panawaran kudu dikintunkeun sareng deposit.

Deposit dicekel amanah ku agén perumahan atanapi pengacara dugi ka penjualan réngsé. Deposit nunjukkeun yén pembeli komitmen pikeun asup kana kontrak. Deposit diterapkeun kana harga pameseran. Éta bakal dipulangkeun upami panawaran henteu katampa atanapi upami aya kaayaan anu dinyatakeun dina panawaran teu tiasa dicumponan. Sakali saratna dicumponan, aya kontrak anu mengikat. Upami anu mésér teras mutuskeun mundur, depositna bakal leungit sareng anu mésér tiasa dituntut pikeun ngalanggar kontrak.

The Acceptance

Nalika tawaran mésér dikirimkeun, anu ngajual kedah maca sacara saksama pikeun mastikeun yén sadaya syarat sareng kaayaan satuju. Dina sabagéan ageung tawaran standar pikeun ngagaleuh bentuk, katampi dina bentuk anu sami sareng tawaran. Nalika tawaran parantos ditandatanganan ku anu mésér sareng ditampi ku anu ngajual, perjanjian anu mengikat pikeun penjualan harta éta parantos diasupkeun. A seller meureun hoyong gaduh pengacara mariksa hiji tawaran saméméh narima eta.

The Counter-tawaran

Upami seller henteu tiasa atanapi henteu daék nampi sadaya syarat tawaran, seller tiasa ngadamel tawaran kontra. The counter-tawaran biasana dijieun dina formulir misah ti tawaran aslina. Panawaran kontra anu ngajual nyaéta tawaran pikeun ngajual harta dina istilah anu sanés. Éta tiasa kalebet sababaraha istilah anu sami anu aya dina tawaran asli.

Panawaran kontra tiasa tetep sadayana sami kecuali hargana atanapi tiasa netepkeun istilah anu béda, sapertos tanggal pamilik engké atanapi sateuacana atanapi pangaluaran alat. Anu mésér tiasa nampi istilah-istilah éta atanapi ngadamel tawaran kontra anu sanés pikeun ngagaleuh.

Kadé boh nu meuli jeung nu ngajual pikeun nyadar yén nawaran jeung kontra-tawaran mungkas lamun waktu pikeun ditampa geus kaliwat atawa basa aranjeunna ditolak atawa counter-tawaran (atawa counter-tawaran sejen) dijieun, whichever datang kahiji. Hayu urang nempo hiji conto. Robin nempatkeun hiji imah pikeun dijual dina daptar harga $290,000. Pat nempatkeun tawaran $ 280,000 sareng hoyong sadaya alat kalebet. Robin maca tawaran taliti tur mutuskeun yén tawaran teuing low. Robin nyieun counter-tawaran pikeun ngajual imah pikeun $285.000 tanpa panerapan. kontra-tawaran Robin urang terminates tawaran aslina Pat. Pat tiasa nampi counter-tawaran, hartina istilah jeung kaayaan eta ngandung bakal ngatur jual. Pat ogé bisa milih nyieun hiji counter-tawaran anyar, atawa leumpang jauh ti deal.

Kumaha Lamun Kuring Robah Pikiran?

Panawaran atanapi kontra-tawaran tiasa ditarik iraha waé sateuacan pihak anu sanés nampi. Panawaran sareng kontra-tawaran réngsé nalika…

  • wates waktu anu ditetepkeun pikeun ditampa parantos lulus (upami aya)
  • tawaran geus ditolak
  • a counter-tawaran dijieun
  • salah sahiji pihak maot saméméh tawaran ditarima

Upami syarat-syarat perjanjian, henteu aya salahna pihak mana waé, janten teu mungkin dilaksanakeun, kontrakna frustasi. Frustasi mungkas kontrak sareng duanana pihak dileupaskeun tina kawajibanana. Conto naon anu tiasa janten hanjelu nyaéta dimana harta ancur dina banjir atanapi kahuruan sateuacan anu mésér diilikan. Sakali tawaran parantos ditampi, aya kontrak anu sah pikeun dijual sareng anu ngagaleuh sareng anu ngajual sacara sah kabeungkeut ku syaratna. Lamun boh nu meuli atawa nu ngajual refuses sasuai jeung kaayaan kontrak, a pengacara kudu consulted ngeunaan kamungkinan legal remedies sadia pikeun pihak tatu. Mun seller a boga salaki a, The Homesteads Act merlukeun idin ditulis ti salaki non-owning kana diobral atawa KPR homestead nu. Lamun seller teu boga salaki, maranéhanana kudu asup hiji afidavit swearing yén maranéhna teu boga salaki. Gagalna sasuai jeung sarat The Homesteads Act bisa hartosna yén perjangjian dibeuli teu bisa enforced.

The Homesteads Act

Anu mésér sareng anu ngajual harta di Saskatchewan kedah sasuai sareng The Homesteads Act . Undang-undang ieu ngajagi kapentingan pasangan anu henteu gaduh ku cara nyayogikeun yén teu aya bumi anu tiasa dijual, digadaikeun atanapi diséwakeun tanpa idin ti salaki anu sanés gaduh kadaptar. Act lumaku sanajan salaki dipisahkeun. A homestead nyaeta sagala imah nu boh salaki dipiboga, dimana pasangan cicing salila hubungan maranéhanana. Pasangan dianggap salaki lamun geus nikah atawa geus cicing babarengan salila dua taun atawa leuwih. Bisa aya leuwih ti hiji homestead. Sanaos harta anu dipésér ayeuna sanés janten tempat tinggal kulawarga, patuh kana The Homesteads Act masih diperyogikeun.

Pangacara & Transaksi Perumahan

Jalma biasana ngagunakeun jasa pengacara nalika mésér bumi. Pengacara tiasa nyayogikeun sajumlah jasa pikeun anu mésér sareng anu ngajual.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *