1. Imah
  2. Rujukan
Naon anu kudu dipigawé lamun basement Anjeun teuing beueus: gambar nembongkeun basement jeung lanté cork (Kredit gambar: Getty) Basements condong nahan leuwih asor ti bagian séjén imah, nu bisa nyieun eta beueus, smelly, sarta kapang-infested. Tapi naon asor, naha éta penting sareng naon anu anjeun kedah laksanakeun upami ruangan bawah tanah anjeun beueus teuing? Kalembaban nyaéta ukuran jumlah uap cai dina hawa; beuki Uap, nu leuwih luhur asor. Anjeun biasana tiasa terang upami ruangan bawah tanah anjeun beueus teuing sabab hawa tiasa karasa langkung kandel sareng témbokna tiasa beueus upami dirampa. Patali: Humidifiers pangsaéna (muka dina tab énggal) Kalembaban di ruangan bawah tanah sering hasil tina insulasi anu goréng sareng ventilasi anu goréng, kalayan kaayaan di luar mangaruhan suhu sareng kalembaban interior. Tapi naha ieu masalah? Organisasi Kaséhatan Dunia (muka dina tab anyar) ngira-ngira yén antara 10 sareng 50% tina lingkungan jero ruangan tempat jalma cicing sareng damel beueus. Ieu bisa nyorong tumuwuhna kapang, mildew jeung baktéri séjén, sarta ngabalukarkeun masalah kaséhatan di ngora, heubeul pisan jeung jalma kalawan kaayaan engapan kawas asma. Janten, naon anu kudu dilakukeun upami basement anjeun lembab teuing? Investasi dina dehumidifier pikeun ngaleungitkeun Uap tiasa ngabantosan ogé ngajaga kabersihan basement anu saé. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal kualitas hawa, pariksa fitur kami ngeunaan naon anu nyababkeun dampness di imah (muka dina tab anyar). Naon anu kudu dipigawé lamun basement Anjeun teuing beueus: gambar nembongkeun basement kalawan kapang Kalembaban di ruangan bawah tanah sering hasil tina insulasi anu goréng sareng ventilasi anu goréng sareng tiasa nyababkeun kapang sareng karusakan anu sanés (Kredit gambar: Getty)

Meunangkeun bacaan kalembaban anu akurat

Janten, anjeun pikir anjeun gaduh masalah sareng kalembaban di ruangan bawah tanah anjeun tapi kumaha anjeun yakin? Anjeun tiasa investasi dina térmométer gabungan sareng dial asor, tapi ieu ngan ukur masihan perkiraan bacaan. Pikeun kéngingkeun bacaan anu akurat ngeunaan tingkat kalembaban di ruangan bawah tanah anjeun, anjeun peryogi hygrometer, anu anjeun tiasa mésér ti toko hardware atanapi online. Hygrometers ngukur kalembaban relatif (muka dina tab anyar) dina hawa – tingkat Uap hawa jeung hawa hawa – nu nangtukeun kumaha nyaman kamar. Aranjeunna masihan bacaan saderhana naha tingkat kalembaban aya dina kisaran anu nyaman – antara 30 sareng 50% numutkeun Pusat Pengendalian sareng Pencegahan Panyakit (CDC) (muka dina tab énggal), tapi ieu beda-beda sapopoe sareng gumantung kana usum. sareng dimana anjeun cicing. • Patali: Dehumidifiers dijual (muka dina tab anyar) Penting pikeun rutin mariksa sareng ngawas tingkat kalembaban; dina usum panas, hawa luar langkung panas sareng langkung beueus, sareng tiasa ningkatkeun tingkat kalembaban sakitar 60% sedengkeun dina usum tiis, hawa tiis di luar tiasa ngirangan tingkat kalembaban antara 25% sareng 40%. Ieu tiasa gaduh épék kaséhatan ngarugikeun sapertos kulit garing atanapi ningkat karentanan kana inféksi pernapasan, numutkeun International Journal of Biometeorology (muka dina tab énggal). Naon anu kudu dipigawé lamun basement anjeun teuing beueus: gambar nembongkeun dehumidifier (Kredit gambar: flickr)

Investasi dina dehumidifier a

Kalembaban tiasa mangaruhan kaséhatan bumi sareng jalma anu hirup di dinya; investasi dina dehumidifier bisa ngurangan tingkat Uap hawa di basement anjeun ka tingkat nyaman jeung aman. “Kalembaban di ruang bawah tanah tiasa janten masalah poténsial pikeun kaséhatan gedong sareng pangeusina,” Profesor Rajat Gupta, Profesor Arsitéktur Sustainable sareng Parobahan Iklim di Oxford Brookes University ngawartoskeun Live Science. “Kalembaban relatif anu luhur tiasa disababkeun ku ventilasi anu teu cekap anu tiasa nyababkeun beueus sareng kapang anu henteu saé pikeun lawon wangunan sareng ogé pikeun pangeusi. Dehumidifiers tiasa ngabantosan ngirangan kalembaban rélatif tapi leres-leres anu diperyogikeun nyaéta tingkat ventilasi anu saé – ventilasi silang upami mungkin. Aya dua jenis utama; dehumidifiers refrigerant atanapi dehumidifiers desiccant. Anjeun kamungkinan geus sapatemon a dehumidifier refrigerant; aranjeunna ngagunakeun kipas ngagambar hawa-sarat Uap sakuliah coils evaporator tiis nu condense Uap. Uap lajeng ngalir kana tank napel, atawa langsung kana solokan. Éta idéal pikeun anu gaduh bumi sabab tiasa dianggo saé dina suhu kamar, tapi aranjeunna kedah dikosongkeun sacara teratur. Dehumidifiers desiccant narik hawa ngaliwatan chamber ngandung cai-nyerep bungkus gél, saeutik kawas pakét anjeun manggihan dina kotak sapatu atawa sarap beueus. Ieu umumna quieter sarta ngagunakeun kakuatan kirang ti dehumidifiers refrigerant, sarta pak gél maranéhanana ngan perlu ngaganti sakali jenuh.

Jaga basement anjeun higienis

A dehumidifier ngan bagian tina solusi; Naon deui anu anjeun tiasa laksanakeun upami basement anjeun lembab teuing? Kalembaban anu luhur di ruangan bawah tanah sering mangrupikeun akibat tina insulasi anu goréng sareng ventilasi anu teu cekap, janten rengat muka jandela pikeun nyorong sirkulasi hawa seger, sareng ngirangan kalembaban sareng kamungkinan kapang sareng jamur. Sareng upami anjeun ngagaduhan tanda-tanda kapang atanapi kapang di ruangan bawah tanah anjeun, waktosna pikeun ngabersihan anu ketat. Kapang kamungkinan janten masalah anu paling umum; jamur bakal tumuwuh dina nanaon ditinggalkeun di lingkungan beueus. Éta ngaluarkeun spora leutik kana hawa anu tiasa nyababkeun bersin, batuk, réaksi alérgi sapertos panon gatal atanapi kulit, wheezing sareng inféksi pernapasan, numutkeun CDC (muka dina tab énggal). Upami anjeun kakeunaan pikeun waktos anu lami, anjeun tiasa ngembangkeun masalah kaséhatan parah sapertos asma sareng alergi, sareng sistem imun anu lemah. Naon anu kudu dipigawé lamun basement Anjeun teuing beueus: gambar tina basement beresih jeung beberes (Kredit gambar: Getty) Mites lebu sareng baktéri ogé tiasa janten masalah; mites lebu teu tiasa salamet dina kalembaban anu handap, sedengkeun baktéri mekar dina kaayaan lembab. Labah-labah, serangga, beurit sareng oray sapertos beueus ogé, ku kituna pikeun nyegah sémah anu teu dihoyongkeun sareng ngajaga rumah tangga bebas inféksi, pastikeun basement anjeun higienis. Upami anjeun gaduh infestasi kapang anu katingali, anjeun tiasa nelepon ka profésional, atanapi atasi masalahna nyalira. WHO (muka dina tab anyar) nyarankeun ngahindarkeun paparan pribadi kana spora kapang mikroskopis ku ngagem topéng pelindung anu nutupan irung sareng sungut anjeun, kacasoca sareng sarung tangan karét. Disinféktan kimiawi sareng biosida kedah dihindari sabab henteu leres-leres ngarengsekeun masalahna, sareng sabab toksik, tiasa nyababkeun langkung seueur ngarugikeun tibatan anu hadé. Janten, upami anjeun nganggap basement anjeun lembab teuing, investasi dina hygrometer pikeun ngabantosan ngawas tingkat kalembaban dina hawa, sareng dehumidifier pikeun ngirangan kalembaban. Bersihan basement anjeun sareng perawatan anu teratur bakal nyegah pertumbuhan gancang kapang sareng ngeureunkeun sémah anu teu dihoyongkeun. Kerry mangrupikeun panulis sareng redaktur lepas, khusus dina élmu sareng topik anu aya hubunganana sareng kaséhatan. Karyana parantos muncul dina seueur majalah ilmiah sareng médis sareng situs wéb, kalebet Forward, Patient, NetDoctor, YourWeather, portopolio AZO, sareng judul NS Media. Tulisan Kerry nyertakeun rupa-rupa topik kalebet astronomi, nanotéhnologi, fisika, alat médis, farmasi sareng kaséhatan méntal, tapi anjeunna gaduh minat khusus dina élmu lingkungan, téknologi bersih sareng perubahan iklim. Kerry dilatih NCTJ, sareng ngagaduhan gelar Ilmu Pengetahuan Alam ti Universitas Bath dimana anjeunna diajar sababaraha topik, kalebet kimia, biologi, sareng élmu lingkungan. Numutkeun seueur pamilik bumi, ruangan bawah tanah biasana mangrupikeun daérah anu paling beueus di bumi sabab ngagaduhan sababaraha bukaan sareng beton di sakurilingna. Naha anjeun nganggo ruangan bawah tanah salaku tempat kerja atanapi tempat panyimpen, lingkungan anu lembab tiasa ningkatkeun kamekaran jamur, kapang , sareng baktéri anu sanés. Upami teu diurus, masalahna tiasa nyababkeun rotting, karusakan struktural, bahkan masalah kaséhatan. Nanging, kalayan bantosan alat anu pas, anjeun tiasa ningkatkeun kalembaban ruangan bawah tanah anjeun ku ngajantenkeun zona anu henteu lembab. Di handap ieu aya tip ngeunaan cara ngirangan kalembaban di apartemen basement .

11 Nyababkeun kaleuwihan kalembaban di basement

1. bocor cai jero rohangan

Bocor cai jero rohangan mangrupikeun salah sahiji panyabab utama kandungan Uap anu kaleuleuwihan dina ruangan bawah tanah. Éta tiasa asalna ti sababaraha tempat sapertos tilelep, pancuran, mesin pencuci piring, mesin cuci, pipa goréng, sareng jamban. Upami eusi kalembaban anu luhur dina témbok handapeun dapur sareng kamar mandi, maka panyabab utami tiasa janten bocor cai interior.

2. Cacat jeung leungit talang jeung downspouts

Fungsi utama downspouts sareng talang nyaéta pikeun nyegah cai hujan ngahubungi pondasi bumi anjeun. Upami sistem talang henteu jalan leres atanapi leungit, hujan pasti bakal aya hubunganana sareng pondasi bumi anjeun. Nalika cai hujan akumulasi dina yayasan anjeun, éta bakal maksa jalan ka jero ruangan bawah tanah, ningkatkeun tingkat Uap.

3. Peunteun goréng

Lolobana, cai taneuh atawa cai hujan asup ka basement kusabab gradasi anu teu nyugemakeun. Salila pangwangunan, disarankeun pikeun mastikeun yén daérah di sabudeureun yayasan anjeun condong jauh ti dinya sareng henteu ka arah éta. Grading anu teu nyugemakeun bakal maksakeun cai ngumpulkeun di sabudeureun yayasan, dugi ka basement. Ieu bakal lumangsung lamun kokotor eusian sabudeureun aréa yayasan teu compacted leres. Nalika kokotor settles, éta bakal ngarobah lamping jeung maksakeun cai ngalir jauh ti yayasan teu ka arah eta.

4. Retakan dina yayasan

Cai bakal mendakan jalan ka basement upami yayasan anjeun retakan. Ieu alus pikeun dicatet yén cai kadang bisa jadi ngabalukarkeun ngarah tina retakan. Ku kituna, kontraktor kudu mastikeun yén joists lanté disambungkeun leres pikeun nyegah gerakan témbok, hasilna retakan. tanda basement lembab

5. Leungit atawa wretched sump pit jeung ubin solokan

Seueur bumi di Amérika Serikat henteu ngagaduhan sistem drainase subsurface sabab kalolobaan ruangan bawah tanah henteu dimaksudkeun pikeun dianggo. Sanajan kitu, sanajan imah modern ngalaman tantangan jeung sistem drainase maranéhanana, hasilna kaleuwihan kandungan Uap di basement. Tantanganna kalebet pompa bah rusak, sambungan rusak, sareng pipa mampet.

6. Kondensasi

Kondensasi basement lumangsung nalika beueus, hawa haneut kontak lantai basement tiis anjeun sarta tembok. Tapi, eusi Uap anu asalna tina kondensasi henteu nyababkeun seueur ancaman dibandingkeun sareng masalah bocor sareng drainase. Anjeun tiasa gancang ngaidentipikasi masalah nganggo hygrometer jero ruangan ThermoPro sareng térmométer; sahingga, anjeun bakal mungkas nepi ngagunakeun kirang modal saméméh masalah intensifies.

7. Tanda-tanda basement beueus

Éta hadé pikeun dicatet yén bahkan basements anu nembe diwangun masih tiasa nyanghareupan masalah kalembaban sareng kualitas hawa. Di handap ieu aya sababaraha tanda pikeun ngaidentipikasi naha basement anjeun gaduh kaleuwihan kandungan Uap.

8. rot garing

rot garing ilaharna kapanggih dina kai, témbok, sarta surfaces siling jeung kasampak kawas tumuwuhna jamur coklat-hideung. Nalika éta lumangsung dina permukaan ieu, éta tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan, balukarna tina buruk. Ieu tiasa nyababkeun masalah kaséhatan upami henteu diurus dina tahap awal.

9. Kondensasi

Dina usum lembab, éta hadé pikeun milarian kesang sareng dampness di sabudeureun témbok basement anjeun. Saatos sababaraha waktos, bintik-bintik dump sareng kesang bakal ngarobih warna témbok beton janten warna kulawu poék, nunjukkeun drainase anu goréng dina yayasan. Upami anjeun ngaidentipikasi parobihan sapertos kitu, anjeun kedah mastikeun yén anjeun nyewa ahli sateuacan naék kana kaayaan parah.

10. Bau haseum

Ayana bau musty di garasi, basements, sarta spasi ngorondang bisa jadi tanda mildew jeung kapang. Sanajan kitu, éta alus pikeun dicatet yén, di kali, gejala molds na wetness biasana teu katempo, tapi ayana bau musty mangrupakeun warning jelas dampness.

11. Permukaan spalling

Endapan uyah anu muncul tina cai hujan tiasa ngajantenkeun permukaanna mesek, serpihan, atanapi pop-off nalika aranjeunna kontak sareng bata, beton, atanapi batu. Prosésna katelah spalling, sareng éta kajadian nalika eusi Uap anu kajebak dina permukaan nyobian kabur dina usum panas .

7 Tip ngeunaan cara ngirangan kalembaban di ruangan bawah tanah

Upami basement anjeun gaduh kaleuwihan Uap, anjeun kedah gancang-gancang sateuacan janten kaayaan anu sesah. Sateuacan anjeun ngaidentipikasi masalah sareng ngalereskeunana, langkung mirah éta. Saterusna, gagal pikeun ngabéréskeun masalah bisa nempatkeun kulawarga anjeun dina resiko kaayaan patali kaséhatan kayaning tiis.

1. Nyegah kondensasi dina témbok

Cara anu pangsaéna sareng efektif pikeun ngahindarkeun kondensasi dina témbok nyaéta mariksa ruangan bawah tanah anjeun pikeun bocor sareng sumber cai. Jandéla bocor sareng cai ngeuyeumbeu mangrupikeun sababaraha alesan kritis pikeun basement beueus. Jandéla anu teu disegel sareng liang dina témbok tiasa ngantepkeun rohangan pikeun hawa beueus asup ka ruangan bawah tanah anjeun. Pikeun ngajawab masalah kaleuwihan Uap sacara efektif, anjeun tiasa masang dehumidifier pikeun ngabantosan tingkat kalembaban basement. Nanging, éta hadé pikeun dicatet yén efisiensi humidifier bakal dibatalkeun upami anjeun henteu nutupan liang dina témbok.

2. Pasang pompa bah

Masang pompa sump ngabantosan ngirangan tingkat kalembaban anu aya di ruangan bawah tanah. Pompa bah mantuan alihan cai leuwih ti 20 méter jauh ti yayasan imah anjeun. Najan kitu, pikeun pompa sump nyadiakeun hasil efisien, Anjeun kudu tuckpoint tembok interior jeung exterior. Ieu ku cara ngaleungitkeun fana anu disusut sareng ngagentos ku anu énggal.

3. Pasang solokan lantai

Waterproofing tembok interior ku ngagunakeun sealer cet teu mantuan ngurangan tingkat kalembaban nu loba. Nanging, insulasi témbok basement sareng masang solokan lantai bakal ngabantosan nyegah cai bocor ka ruangan bawah tanah, ngirangan asor.

4. Paké kipas ventilasi

Pikeun ngurangan tingkat kalembaban basement, pastikeun yén anjeun masang kipas ventilasi di dapur jeung kamar mandi pikeun ngadalikeun Uap. Upami bumi anjeun ngagaduhan sistem HVAC, pastikeun yén éta ngalaman pamariksaan rutin pikeun mastikeun yén éta tiasa jalan sacara efektif.

5. Mindahkeun cai

Ieu bisa jadi tugas basajan, tapi loba jalma ngalalaworakeun kana ieu tugas basajan. Pikeun alihan aliran cai, anjeun tiasa ngabersihan sareng gabung deui kana sistem talang anu dipegatkeun pikeun mastikeun aliran cai hujan anu ajeg. Redesign landscaping pikeun mastikeun yén cai ngalir jauh ti yayasan jeung teu nuju yayasan.

6. Paké tutuwuhan

Sanajan éta sasaena pikeun miceun tutuwuhan mun anjeun boga kaleuwihan Uap di basement, sababaraha tutuwuhan bisa mantuan ngabasmi asor hawa urang. Tutuwuhan sapertos Peace Lily ngagunakeun daunna pikeun ngaleungitkeun Uap tina hawa sareng sampurna pikeun panggunaan basement sabab peryogi sakedik sinar panonpoé pikeun mekar.

7. Ngalereskeun bocor sabudeureun imah

Bocor sareng masalah pipa mangrupikeun salah sahiji sumber anu paling umum pikeun tingkat kalembaban anu kaleuleuwihan. Ku kituna, éta hadé pikeun mariksa pikeun fixtures bocor & pipa. Anjeun tiasa milih pikeun ngalereskeun padamelan leutik sapertos ngarobih mesin cuci sareng ngencangkeun sendi anu leupas upami anjeun gaduh alat anu pas. Nanging, pikeun tugas anu langkung penting sapertos pangropéa pipa, disarankeun pikeun naroskeun pitulung profésional.

Kumaha ngawas tingkat kalembaban basement jarak jauh

kumaha ngawas tingkat kalembaban basement Cara anu pangsaéna pikeun ngawas kalembaban ruangan bawah tanah anjeun nyaéta ku gaduh stasiun cuaca leutik di ruangan bawah tanah anjeun. Ieu ku ngalengkepan bumi anjeun ku hygrometer jero ruangan sareng thermometer ThermoPro . Ngaliwatan alat ieu, anjeun tiasa gancang sareng efektif ngawas tingkat kalembaban anu tiasa nyababkeun bencana ka bumi sareng kulawarga upami henteu dipariksa. Hygrometer jero ruangan ThermoPro sareng thermometer ngabantosan ngukur tingkat kalembaban anu aya dina hawa. Ngarti kana tingkat kalembaban tiasa nyandak anjeun nyandak ukuran penting pikeun nyegah kapang tumuwuh di basement Anjeun.

  • thermopro kalawan accu ThermoPro TP53Product diobral$13.99 $14.83 dipeunteun 4.65 kaluar tina 5 dumasar kana 31 ratings customer
  • ThermoPro TP-55 Kalembaban jeung Suhu Monitor ThermoPro TP55 $ 15.99 $ 16.95 Dipeunteun 4.96 kaluar tina 5 dumasar kana 290 ratings customer

kacindekan

Ulah nyimpen poto, barang berharga, atawa dokumén kertas dina basement basement. Nalika anjeun ningali tanda-tanda basement beueus atanapi baseuh, disarankeun pikeun langsung nyauran pitulung, pikeun nyegah timbulna masalah anu bakal datang. Gagal pikeun ngabéréskeun masalah mimiti tiasa nyababkeun karusakan struktural di bumi anjeun sareng nempatkeun kulawarga anjeun dina résiko kaséhatan. Ku sabab éta, éta mangrupikeun kapentingan anjeun pikeun ngalengkepan bumi anjeun kalayan hygrometer jero ruangan sareng thermometer ThermoPro. Mesin ieu bakal ngabantosan ngukur tingkat Uap anu aya dina hawa sacara akurat sareng efektif.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *