1. Imah
  2. Tips beberesih
  3. Piring
  4. Dishwashing Dijieun Gampang

Piring beresih garing

Kumaha carana ngumbah piring ku leungeun:

  1. Prep – kerok kaluar dahareun
  2. Eusian – meunang sababaraha bersih, panas, cai soapy
  3. Nyeuseuh – scrub aranjeunna, handapeun caina
  4. Bilas – ngumbah kaluar sagala suds jeung résidu
  5. Garing – hawa garing atanapi anduk garing

Aya dua cara umum pikeun nyeuseuh piring leungeun: ku «diluting» detergent piring dina tilelep atawa dishpan ngeusi cai, atawa ku squirting detergent langsung onto a bolu atawa piring kotor (disebut métode «rapi»). Naon waé metode cuci piring anu anjeun pilih, pastikeun turutan petunjuk produk pikeun nangtoskeun jumlah deterjen anu pas – khususna sareng variétas kentel, anu panginten peryogi produk anu kirang ti anu anjeun pikirkeun. Janten, baca labélna! Sareng émut: sababaraha alat masak, sapertos loyang kalayan hawa bantalan di jero, teu kedah dilebetkeun kana cai. Pariksa parentah produsén pikeun nasihat!

Ieu rinci ngeunaan unggal léngkah pikeun ngajantenkeun padamelan sagampangna:

1. PREP

Kerok piring pikeun miceun sesa dahareun – make spatula karét atawa anduk kertas. Pikeun katuangan anu macét, soak piring/alat masak sateuacan dikumbah: tambahkeun deterjen atanapi baking soda kana tilelep / panci (atanapi panci kotor) sareng eusian cai panas; soak salila 15 nepi ka 30 menit, teras solokan jeung lumangsungna Lengkah 2. Tip: pernah tuang gajih ka solokan – eta bisa ngabalukarkeun bakiak a.

2. ISI

Eusian tilelep atanapi loyang sareng cai panas anu bersih. Tambahkeun sabun cuci piring kana cai (baca labél pikeun dosis; sababaraha detergent piring kentel merlukeun jumlah leutik). Tumpukan sababaraha piring dina tilelep dina hiji waktu – hal ieu ngamungkinkeun sababaraha menit waktu soaking bari anjeun damel di cuci. Tip: Sapanjang prosés, solokan cai sareng mimitian deui upami janten greasy, alat tiis, atanapi upami bubur ngaleungit.

3. nyeuseuh

Ngumbah «dina urutan,» dimimitian ku item lightly soiled. Ieu biasana ngawengku gelas, cangkir, sarta flatware. Nyeuseuh heula barang-barang ieu diteruskeun ku piring/mangkok sareng tuangeun tuangeun. Sacara umum, piring gampang nyeuseuh lamun disimpen dina cai bari scrubbing aranjeunna; anjeun damel, tarik unggal piring kaluar tina caina pikeun mariksa bintik lasut. Ditungtungan ku cookware / pot jeung panci; Upami anjeun nyerep panci sareng tuangeun anu dipanggang, nyeuseuh bakal langkung gampang. Ulah hilap ngumbah handap pan. Tip: Kudu ati-ati nalika nanganan péso dapur! Ulah tumpukan aranjeunna dina tilelep; tibatan, ngumbah eta hiji-hiji jeung geura nempatkeun eta nanganan-up dina drying rak (atawa datar nepi ka garing).

4. BULUSAN

Bilas busa sareng résidu ku cai panas bersih. Bilas ku dipping dina tilelep rinsing atawa pan, ngalirkeun handapeun aliran atawa semprot cai panas; atawa, ku cara nempatkeun eta dina rak drying jeung tuang atawa nyemprot cai leuwih aranjeunna. Upami Anjeun gaduh tilelep ganda, make tilelep kadua pikeun bilas kaluar piring dikumbah. Tip: Pastikeun pikeun bilas jero cangkir, mangkok jeung gelas

5. GARING

Dringing hawa leuwih gampang ti drying anduk. Sanajan kitu, wiping ku anduk bersih mantuan lamun glassware atawa flatware kasawang atawa filmed. Pastikeun andukna beresih, sareng ganti andukna nalika beueus. Anduk kertas dianggo saé pikeun ngagaringkeun panci sareng panci, khususna upami ngandung gajih. Tip: Inget pikeun ngabersihan up lamun geus rengse. Éta bakal ngagampangkeun tugas énjing! Bilas jeung usap handap tilelep, drainer piring, sarta dishpan. Rags, lawon piring, jeung spons kudu ditinggalkeun kaluar ka hawa garing, atawa laundered dina mesin cuci. Inget pikeun ngaganti spons jeung rags remen.

Patali

Dishwashing dijieun pisan gampang ngabogaan suplai dishwashing katuhu dina leungeun jeung ngumbah aranjeunna dina urutan bener. Ku nuturkeun runtuyan set anjeun bakal mastikeun cai nyeuseuh tetep cleaner pikeun lila jeung parobahan cai pangsaeutikna. Anjeun bakal ngahemat waktos sareng anjeun moal mungkas ku résidu gajih dina barang ahir.

Kumaha Sering Nyeuseuh Piring

Cuci piring kotor sahenteuna unggal dinten upami anjeun ngumbah leungeun. Ieu bakal nyegah kadaharan jadi garing sarta teuas pikeun ngumbah kaluar. Kitu ogé, éta nyegah tumuwuhna baktéri jeung jamur dina partikel dahareun leftover sarta ngajaga eta tina attracting serangga jeung hama lianna. Anjeun tiasa milih pikeun ngumbah piring sareng alat masak saatos unggal tuang atanapi sési masak upami anjeun resep. Upami anjeun nganggo mesin pencuci piring, anjeun tiasa nyeuseuh piring unggal dinten sanés sabab mesin cuci piring ngahontal suhu anu cukup panas pikeun maéhan baktéri sareng kapang, anu anjeun henteu tiasa ngahontal nalika ngumbah leungeun.

Bahan

  • Sabun cuci piring
  • Cai panas
  • anduk kertas

The Spruce / Taylor Nebrija

  1. Kerok kaleuwihan Dahareun

    Pikeun ngahindarkeun polusi cai cucian anjeun, mimitian ku kerok piring tina kaleuwihan dahareun. Tumpukan piring dina persiapan keur nyeuseuh. The Spruce / Taylor Nebrija

  2. Soak nyangkut-on Dahareun

    Lamun sanggeus scraping anjeun nyatet dahareun nyangkut kana sababaraha item, sisihkan eta pikeun soaking. Jalankeun cai sakedik sareng sababaraha tetes cairan pencuci piring pikeun ngarendam barang-barang anu peryogi perawatan ieu. Pangecualian: Aluminium teu kedah soak sabab ngalakukeunana tiasa moekan finish. Masihan piring 15 nepi ka 30 menit soak. The Spruce / Taylor Nebrija

  3. Ngajalankeun Wastafel atanapi Dishpan tina Cai Panas

    Teundeun stopper dina tilelep tur ngajalankeun cai (sakumaha panas masih nyaman) nepi ka satengah pinuh. Tambahkeun sabun piring kana cai dina jumlah anu disarankeun dina labél instruksi. Pastikeun sisi séjén tilelep ganda beresih jeung sadia pikeun rinsing atawa nyiapkeun dishpan cai bilas. The Spruce / Taylor Nebrija

  4. Nyeuseuh barang-barang anu paling hampang

    Barang-barang anu rada kotor biasana kalebet gelas, cangkir, sareng piring. Ngumbah barang-barang ieu mimitina ngajaga cai anjeun langkung seger sareng siap pikeun ngerjakeun padamelan anu langkung ageung. Teundeun saloba barang ieu pas dina cai soapy di tilelep dina. Ieu bakal ngidinan aranjeunna saeutik waktu soaking saméméh anjeun ngumbah aranjeunna. Ngagunakeun spons atawa scrubber, ngumbah hiji item dina hiji waktu handapeun cai soapy. Bawa aranjeunna kaluar tina cai pikeun mariksa bintik-bintik sateuacan dialihkeun kana baskom bilas. Knives kudu dikumbah hiji-hiji jeung taliti disimpen dina rak drying. The Spruce / Taylor Nebrija

  5. Nyeuseuh Piring, Mangkuk, jeung Sajikan Piring

    Salajengna, nyeuseuh piring, mangkok, sarta porsi piring gently kalawan bolu atawa scrubber Anjeun. Perhatikeun iraha anjeun kedah ngarobih cai cuci piring. Ganti upami katingalina berminyak atanapi henteu aya busa. The Spruce / Taylor Nebrija

  6. Nyeuseuh Pot, Panci, jeung Cookware

    Sagala parabot masak kalawan résidu dahareun tangguh kudu geus soaking. Ngumbah panci tuntas. The Spruce / Taylor Nebrija

  7. Bilas piring

    Upami Anjeun gaduh tilelep ganda, make tilelep kadua pikeun bilas off dishwashing suds tina piring. Upami anjeun teu gaduh tilelep ganda, anjeun tiasa nganggo loyang anu dieusi cai panas pikeun nyeuseuh sareng ngumbah piring anjeun. Anjeun teu hoyong aya suds sésana. The Spruce / Taylor Nebrija

  8. Garingkeun Piring

    Upami anjeun parantos nganggo cai panas pikeun nyeuseuh, piring bakal garing ku nyalira. Dina sababaraha kasus, Anjeun bisa jadi kudu make dishtowel a. Pastikeun anduk beresih. Ganti anduk lamun jadi beueus. Paké lawon lint bébas pikeun drying pérak. The Spruce / Taylor Nebrija

  9. Nyimpen Piring

    Nyimpen sakabéh piring, utensils, sarta cookware jauh. The Spruce / Taylor Nebrija

  10. Ngusap Turun Tilelep jeung Pakakas

    Ngusap handap tilelep, drainer piring, jeung loyang. Sagala rags, dishcloths, atawa spons kudu ditinggalkeun kaluar ka hawa garing atawa dialungkeun kana mesin cuci. The Spruce / Taylor Nebrija

Tips Pikeun Ngajaga Piring Anjeun Bersih Leuwih lila

  • Ulah poho pikeun ngabersihan handap pan. Sagala résidu oily ditinggalkeun bakal kaduruk onto handap loyang dina sési masak salajengna, teu ngan blackening loyang tapi ogé ngirim résidu kana hawa kana surfaces dapur taneuh jeung masakan.
  • Ganti cai nyeuseuh nalika janten greasy atanapi upami busana ngaleungit. Ieu bakal ngabantosan ngajamin piring anjeun beresih sareng bébas tina résidu éta.
  • Keringkeun panci sareng panci nganggo anduk kertas pikeun ngirangan résidu tina loyang ngawarnaan lawon teras nempatkeun kokotor dina piring bersih anjeun anu sanés.
  • Nyimpen piring bersih jauh pas garing. Ieu ngajaga aranjeunna tina nyokot lebu, kokotor, atawa gajih.
  • Ganti spons, scrubbers, sarta lawon piring remen jadi Anjeun teu ngumbah jeung parabot kotor.

Anjeun terang, cara analog. Nyeuseuh piring téh gampang. Ieu jadi gampang yén chore ieu bisa delegated ka barudak, sakali maranéhna geus cukup jangkung pikeun ngahontal tilelep dapur (pikiran knives, sanajan!). Dishwashing téh, kawas, chore aslina . Tapi aya sababaraha trik sareng nuansa pikeun ngumbah leungeun anu leres, khususna barang ageung atanapi sénsitip sapertos panci beusi tuang, papan motong atanapi loyang anu dibakar. Sareng kami ngagaduhan sababaraha tip pikeun nyepetkeun prosés cuci tangan, kalebet barang mana anu kedah dikumbah ku tangan sareng kunaon. Upami anjeun panginten terang kumaha carana ngumbah piring anjeun, pikirkeun deui. Anjeun tiasa waé diajar tina kami. Kami malah ngagaduhan sababaraha saran ngeunaan pesenan anu anjeun kedah pertimbangkeun pikeun ngumbah piring, ngan pikeun ngagampangkeun anjeun. Poster vidéo

Nalika + naha ngumbah piring ku leungeun

Taya dishwasher, euweuh masalah! Naha anjeun teu gaduh mesin pencuci piring atanapi anjeun ngan ukur ngumbah barang-barang khusus, kami ngagaduhan sadaya detil ngeunaan iraha, kunaon sareng kumaha cara ngumbah piring anjeun. Aya sababaraha obyék anu henteu kedah dilebetkeun kana mesin pencuci piring.

  • péso seukeut atawa mandolines
  • Naon bae kai, kaasup papan motong, sendok jeung parabot
  • Beusi tuang
  • Panci sareng panci nonstick
  • Alat masak aluminium
  • parabot masak tambaga
  • Cina rupa, kristal jeung piring leungeun-dicét
  • Ketel listrik
  • mugs perjalanan
  • Pressure cooker atanapi bagian-bagian sareng komponenana fryer hawa
  • Sakur bagian tina alat dapur anu gaduh hookup listrik atanapi sambungan

Naha?

  • Dishwashers condong kusam bilah péso seukeut.
  • Kai porous sarta nyerep cai kawas bolu. Soaking jeung uap ngabalukarkeun éta Lungsi.
  • Sabun piring jeung detergent ngaruksak sipat nonstick dina Teflon atawa tuang pot beusi jeung panci, corrodes aluminium sarta discolors tambaga.
  • Barang anu rapuh atanapi dicét ku leungeun langkung gampang rusak atanapi chip dina mesin pencuci piring.
  • Cai + listrik hookup = bummer

1. Nyiapkeun piring pikeun nyeuseuh.

  • Kerok kaleuwihan dahareun kana kompos atawa sampah. Anggo spatula atanapi sendok kai pikeun ngaleungitkeun potongan-potongan anu garing tina alat masak anjeun. (Pikeun alat masak anu diduruk, cobian trik beberesih tambahan ieu.)
  • Soak cookware sakumaha diperlukeun pikeun ngeunaan 15-30 menit.
  • Semprot barang-barang anu ageung teuing kanggo direndam – sapertos panci, panci, papan motong atanapi loyang – nganggo Semprotan Platinum Powerwash Dish Spray, teras antepkeun. (Tong pernah make sabun dina beusi tuang, sanajan! Langkung lengkep ihwal beberesih beusi tuang dieu.) Rumus kacida kentel Ieu utamana motong kokotor jeung gajih, freeing anjeun nepi ka ngabersihan stovetop bari eta susunan.
  • Hormat miceun runtah. Hindarkeun ngalungkeun barang-barang ageung ka handap – sareng henteu pernah nempatkeun tulang, seledri, bubuk kopi, cangkang endog, liang buah, gajih, pasta atanapi kulit kentang kana pembuangan anjeun. Kerok lalaki ieu langsung kana tong sampah-atanapi kompos aranjeunna! Sareng upami pembuangan sampah anjeun peryogi cinta, kami ogé ngagaduhan sababaraha tip pikeun éta.

2. Eusian tilelep.

  • Eusian tilelep anjeun ku cai panas sareng Sabun Piring Fajar.
  • Cai panas idéal pikeun ngumbah piring (sareng sadayana) sabab ngabantosan tuangeun sareng gajih (sareng sadayana!).
  • Sabun piring kentel motong ngaliwatan gajih, ninggalkeun piring Anjeun smudge jeung sidik (jeung minyak zaitun jeung mentega) bébas nalika anjeun ngaliwatan.

3. Nyeuseuh piring (geus!).

  • Cuci heula barang-barang anu pangbersihna supados cai tetep langkung bersih. Ieu ogé ngahindarkeun nyebarkeun bit dahareun, sakumpulan gunk sareng smears gajih di sabudeureun.
  • Teundeun babak kahiji anjeun masakan dina tilelep dina.
  • Ngagunakeun bolu lemes, usap handap unggal piring pikeun miceun kabeh partikel dahareun. Pangalusna pikeun nyegah ngagunakeun pad scouring dina surfaces nu bisa gampang scratching, kayaning glassware atawa nonstick pan.

Nyeuseuh piring dina urutan

  • Gelas jeung cangkir
  • Parabot datar
  • Piring
  • Parabot ngalayanan
  • Mangkuk jeung porsi masakan
  • Panci jeung panci

4. Nyeuseuh piring.

  • Upami Anjeun gaduh tilelep ganda , Anjeun bisa make hiji keur nyeuseuh jeung hiji keur rinsing. Eusian tilelep kadua ku cai bersih, sarta mindahkeun item soaped -p anjeun tina tilelep sabun ka tilelep bilas. Horeeee!
  • Langkung saé deui, upami anjeun nganggo tilelep rinsing , anjeun tiasa nempatkeun rak pengeringan langsung kana tilelep, tumpukan piring anu dibersihkeun di jerona sareng tuangkeun nyemprot cai panas kana sadayana pikeun dikumbah sateuacan garing.
  • Upami teu kitu, pasihan sadayana bilas ku cai panas tina keran. Coba janten sadar ngeunaan pamakéan cai.
  • Teundeun barang-barang kana rak pengering pikeun hawa garing. Anduk kaluar barang badag, sarta nempatkeun tibalik ka handap dina anduk bersih dina counter ka hawa garing lamun aranjeunna badag teuing pikeun pas dina rak drying.

5. Garingkeun piring, teras simpen.

  • Drying hawa leuwih gampang tur bisa jadi leuwih sanitasi ti drying anduk. (Kumaha bersih éta anduk dapur, kitu?)
  • Drying leungeun bisa mantuan nyegah spot atawa film on glassware, sanajan. Anggo lawon microfiber pikeun ngagosok gelas, upami anjeun resep sapertos kitu. Anjeun ogé tiasa nyéépkeun pérak atanapi perkakas anu tiasa aya bintik cai anu keras sateuacan dibuang.
  • Salawasna garing sareng miceun barang-barang ieu:
    • péso
    • Pembuka kaléng
    • Alat logam seukeut anu tiasa karat
    • Pot
    • Panci
    • papan motong kai jeung utensils

6. Beresih.

  • Ngumbah tilelep pikeun miceun résidu nanaon. Leres: anjeun kedah ngumbah tilelep ogé! Kumpulkeun sagala partikel dahareun lingering utama, sarta buang aranjeunna jauh jeung/atawa ngajalankeun miceun runtah bari sakaligus ngalirkeun cai panas.
  • Ngusap sagala tumpahan cai di sabudeureun wewengkon tilelep na keran.
  • Disinfect sareng sanitize konter sareng daérah persiapan dahareun.
  • Pastikeun pikeun ngagaringkeun wewengkon counter handapeun rak drying ambéh cai teu ngagolak tur masihan kuman atawa baktéri kasempetan pikeun breed handapeun dinya. Kanyataanna, anjeun kudu aya kalana ngumbah rak drying sorangan!
  • kiridit tambahan: Ngabersihan kaluar stovetop anjeun sarta burners kompor.

Nyeuseuh leungeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ningkatkeun umur piring anjeun, khususna anu parantos didaptarkeun di luhur. Mesin pencuci piring saé pisan sabab ngahémat waktos, énergi sareng-dina kalolobaan kasus-cai! Tapi kadang éta rewarding mun balik éta mil tambahan sarta ngalakukeun masakan gaya analog, kalawan bolu baheula alus Anjeun atawa scrubber. Jeung rinsing jeung drying ampir sarua pentingna jeung ngumbah sorangan. Ngalakukeun bilas anu teu puguh bakal ngantep résidu sabun nempel kana piring anjeun, nyababkeun penumpukan aneh, scum sabun atanapi bintik-bintik muncul dina piring anjeun anu nembé dikumbah. Sareng nyéépkeun piring atanapi perkakas anu lembab tiasa nyababkeun baktéri atanapi kapang tumbuh dina lemari sareng laci anjeun, sareng teu aya anu hoyong éta. Utamana upami anjeun cicing di lingkungan anu lembab, pastikeun sadayana garing sateuacan dibuang. Aya patarosan? Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal kumaha carana ngumbah piring Anjeun-atawa pikeun ngajawab perdebatan hébat ngeunaan naha (jeung naon!) Pikeun nyeuseuh leungeun versus nempatkeun dishwasher nu-urang geus meunang anjeun katutupan. Gancang – naon kamar germiest di imah? Anjeun bisa jadi reuwas pikeun neuleuman éta lain kamar mandi. Kutu mikroskopis jeung baktéri sabenerna ni’mat dapur, dimana anjeun dahar jeung nyiapkeun dahareun. Sareng nexus sadaya kagiatan mikroba éta tiasa calik di gigireun tilelep dapur: dina bolu. Upami anjeun ngumbah piring ku panangan, cangkir, piring sareng piring anjeun tiasa henteu bersih sapertos anu anjeun pikirkeun. Dina ulikan 2017 diterbitkeun dina Laporan Ilmiah , panalungtik Jérman ngalakukeun hiji germ-analysis of spons dapur jeung sababaraha hasil startling. Aya 362 rupa-rupa baktéri lurking dina crevices spons aranjeunna dikumpulkeun ti imah biasa, dina jumlah astounding – nepi ka 45 milyar per centimeter pasagi. (Éta ngeunaan jumlah sarua kapanggih dina rata-rata sampel bangku manusa.) Mertimbangkeun ukuran spons piring has, éta ampir 5,5 triliun serangga mikroskopis Crawling sabudeureun dina hal nu Anjeun pake pikeun “ngabersihan” masakan Anjeun. Jumlah éta malah kaget para panalungtik anu ngalaksanakeun pangajaran. “Éta hiji nepi ka dua ordo gedena leuwih ti urang mimitina diperkirakeun manggihan,” nyebutkeun Markus Egert, profesor mikrobiologi jeung kabersihan di Furtwangen University, anu mingpin pangajaran. Nalika Egert sareng timnya ngabayangkeun baktéri dina mikroskop, dampak 3D langkung pikasieuneun. “Teu aya anu kantos ningali baktéri linggih di jero bolu,” saur anjeunna. “Hiji masalah anu urang gaduh ku baktéri sareng mikroba nyaéta urang teu tiasa ningali aranjeunna. Sareng upami anjeun henteu ningali aranjeunna, anjeun moal percanten yén aranjeunna aya. Ieu mangrupikeun rahasia anu jahat tina bolu dapur anjeun – sareng naon anu anjeun kedah dianggo pikeun ngumbah piring.

Naha anjeun teu kedah nganggo bolu

Cara anu idéal pikeun ngabersihan piring sareng cangkir nyaéta ngajalankeun éta ngaliwatan mesin pencuci piring. Kusabab dishwasher siklus duanana cai panas jeung panas panas salila fase drying, éta cara éféktif pikeun ngabersihan parabot dahar anjeun. Tapi penting pikeun ngagunakeun siklus énergi pinuh pikeun meunangkeun hasil nu pangsaena. Penghemat énérgi nganggo langkung énérgi sahingga ngahasilkeun kirang panas pikeun sanitasi. (Panas penting pikeun ngancurkeun mikroba.) Upami anjeun henteu nganggo mesin pencuci piring, anjeun kamungkinan milih bolu dapur. Tapi spons mangrupakeun tempat beternak idéal pikeun baktéri, tinangtu jumlah résidu dahareun nu bisa nempel dina na jero surfaces porous, sarta sababaraha havens beueus nu mamingan bug jeung nyadiakeun taneuh subur pikeun aranjeunna breed. “Spons henteu pernah garing pisan,” saur Leslie Reichert, ahli beberesih héjo sareng panulis Joy of Green Cleaning. “Ieu lingkungan anu sampurna pikeun baktéri … anjeun henteu pernah ngumbah dahareun kaluar tina bolu.” Warta anu saé nyaéta yén kutu anu aya dina spons ieu henteu umum anu tiasa nyababkeun anjeun gering. Egert henteu mendakan baktéri umum anu nyababkeun panyakit bawaan tuangeun, sapertos salmonella, E. coli sareng campylobacter. Leungit, mungkin wae bug anu nyababkeun panyakit ieu ngan saukur kawalahan ku seueurna serangga anu sanés; Egert nyangka yén lamun peneliti kasampak cukup teuas, maranéhna bakal manggihan aranjeunna dina sababaraha spons.

Cara anu langkung saé pikeun ngumbah piring anjeun

Anggo sikat plastik atanapi silikon. Brushes condong tetep garing nalika aranjeunna nuju teu dipaké, sarta aranjeunna teu boga saloba crevices jero sakumaha spons tempat cai jeung baktéri bisa tumuwuh. “Anjeun tiasa nangtung sikat, atanapi nempatkeun aranjeunna dina caddy dimana aranjeunna kamungkinan garing,” saur Carolyn Forte, diréktur alat-alat bumi sareng lab produk beberesih di Good Housekeeping Institute. “Bahanna henteu porous sapertos bolu, sareng upami aya anu macét dina sikat, anjeun tiasa ningali éta sareng bilas.” Éta ogé gampang pikeun ngabersihan; Anjeun kudu ngajalankeun eta ngaliwatan dishwasher saminggu sakali atawa leuwih.

Kumaha ngabersihan bolu

Upami anjeun keukeuh nganggo bolu, anjeun kedah ngadamai sareng sering ngabersihan sareng ngalungkeunana. Sabun jeung cai basajan moal motong éta. Dina ulikan Egert, spons anu dibersihkeun ku cara ieu ngandung langkung seueur baktéri. Mikroba ieu langkung dipikaresep janten jinis anu langkung tahan ka deterjen saprak aranjeunna salamet tina beberesih, sareng aranjeunna tiasa berpotensi ngabahayakeun pikeun kaséhatan manusa. Kalayan kecap sanésna, upami anjeun ngabersihan bolu ku cara anu salah, anjeun milih baktéri anu langkung jahat. “Pembersih anu teu leres tiasa ngajantenkeun kaayaan langkung parah,” saur anjeunna. “Beberesih, utamana ku ahli non-beberesih di imah, biasana teu ngabersihkeun sakabéh baktéri di jero sabab aya loba mikroba. Sababaraha salamet, sarta jadi leuwih tahan; Upami anjeun ngalakukeun ieu sababaraha kali, anjeun tiasa milih komunitas anu langkung patogén. Éta pisan sababna naha Egert nyarankeun ngaganti spons dapur mingguan pikeun nyegah akumulasi baktéri. Leungit, “kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngabersihan spons,” nyebutkeun Forte. Ahli beberesih imah mamatahan anjeun pikeun ngabersihan spons piring unggal sababaraha dinten ku sababaraha cara, ti ngarendam dina larutan pemutih dugi ka nyéépkeunana dina gelombang mikro atanapi ngajalankeun kana mesin pencuci piring. Good Housekeeping dibandingkeun tilu métode ieu sarta kapanggih yén ngabodaskeun jeung solusi cai digawé pangalusna dina nyoplokkeun 99,9% salmonella, E. coli jeung baktéri pseudomonas aranjeunna ditambahkeun kana test bolu. Aranjeunna nyiptakeun solusi 3 sendok ngabodaskeun kana quart cai sareng ngarendam spons germy salami lima menit, teras dibilas. MORE : The 5 Dirtiest Hal Anjeun Toel Unggal Poé Metodeu anu paling efektif nyaéta gelombang mikro. Éta henteu maéhan saloba E coli sapertos metode pemutihan, tapi tetep ngancurkeun cukup pikeun ngabersihan spons. Forte nyebutkeun hal anu penting pikeun baseuh spons tuntas saméméh zapping, pikeun nyegah eta tina nyekel seuneu dina microwave nu. Éta ogé penting pikeun ngagaringkeun spons sateuacan dianggo pikeun ngumbah piring deui, sabab dampness tiasa narik langkung seueur baktéri. Ngalungkeun bolu dina mesin pencuci piring mangrupikeun strategi beberesih anu paling henteu efektif tina tilu, sanaos mesin cuci maéhan 99,8% tina bug. Upami anjeun milih metodeu ieu, pastikeun anjeun henteu nganggo pilihan hemat energi. Anjeun oge bisa milih hiji bolu nu teu dijieun tina kertas atawa bubur kai, nu naon dipaké pikeun nyieun bolu selulosa tradisional. Seueur anu ayeuna didamel tina plastik anu kirang porous sareng nyerep, sareng ku kituna kamungkinan henteu nahan kalembaban anu narik baktéri. Reichert ogé nyarankeun spons busa basis tutuwuhan infused kalawan solusi beberesih jeruk nu ngajaga baktéri dina bay salila kira sabulan.

Naon anu kudu dipigawé kalayan bolu heubeul kotor Anjeun

Upami miceun spons sering sigana boros, Egert nyarankeun ngagunakeunana di bagian sanés bumi dimana baktéri henteu penting pisan, sapertos ngabersihkeun lantai atanapi peralatan kebon. Salami spons germy henteu dianggo dina piring, gelas atanapi flatware anu anjeun tuang unggal dinten, bolu anjeun henteu kedah nyababkeun masalah. Hubungi kami di [email protected] Saatos tuang anu nikmat, tuangeun mangrupikeun pamikiran anu pikaboseneun. Tapi kalayan metode anu leres, éta gampang sareng henteu nyéépkeun waktos teuing. Kami bakal ngabagi tip ngeunaan cara ngumbah piring ku panangan sareng mesin cuci piring. Dina waktos salajengna basa Anjeun ngumbah piring, anjeun bakal jadi pakarang jeung fakta anyar, métode jeung tips! Kumaha Nyeuseuh Piring ku Leungeun Kerok jeung bilas piring. Eusian tilelep ku cai soapy panas. Mimitian ku ngumbah barang-barang anu langkung alit, kirang kotor, sapertos alat makan. Anggo sikat, lawon atanapi spons pikeun ngagosok kokotor. Bilas item, teras nempatkeun dina rak drying. Teras ngumbah piring, cangkir, teras panci sareng panci. Ngumbah barang hipu panungtungan. Ganti cai lamun perlu. Hawa garing atanapi anduk garing.

  • Kumaha Nyeuseuh Piring ku Leungeun
  • Kumaha Nyeuseuh Piring di Dishwasher nu
  • Langkung Tip pikeun Nyeuseuh Piring
  • Nyeuseuh Piring FAQs
  • Nyiapkeun piring

Teu gaduh mesin cuci piring? Atawa sugan anjeun gaduh sababaraha cookware fancy na tableware? Lajeng ngumbah piring ku leungeun téh jalan ka hareup. Sateuacan anjeun ngamimitian, kami nyarankeun nempatkeun sababaraha musik anu saé atanapi podcast supados anjeun tetep sibuk.

Naon nu peryogi

  • Cai haneut.
  • Sabun cuci piring.
  • Kain piring, sikat atanapi spons.
  • Sikat scouring (opsional).
  • Sarung tangan karét.
  • Rak pangeringan.
  • Kain piring.

Hal Pikeun Catetan Aya seueur alat cuci piring di pasar. Anjeun tiasa milih pilihan Scented, pilihan ramah-eco, pilihan ramah-anggaran sareng seueur deui.

Step by Step Parentah

1. Kerok jeung bilas

Sateuacan anjeun ngumbah piring, pastikeun yén anjeun kerok sadaya tuangeun kana kompos atanapi sampah. Upami anjeun gaduh pembuangan sampah, anjeun ogé tiasa nganggo éta. Salajengna, bilas piring. Ieu matak ngagampangkeun pikeun ngabersihan jero nalika éta. Leupaskeun saos, crumbs, sarta bit séjén dahareun atawa inuman. Awas Ulah tuang gajih kana solokan. Ieu bisa bakiak. Sabalikna, antosan dugi ka atos, teras kerok tina piring kana tempat sampah.

2. Eusian

Eusian tilelep atanapi baskom anjeun ku cai panas sareng sabun cuci piring, dugi ka pinuh sakitar tilu suku.

3. Ngumbah Item Leutik

Kami ngarékoméndasikeun mimitian ku barang anu langkung alit, kirang kotor, sapertos alat makan. Ieu mastikeun cai anjeun henteu gancang kotor. Ku cara éta, anjeun henteu kedah sering ngaganti cai. Nempatkeun sakabeh cutlery kana tilelep sarta ngantep eta soak salila kira hiji menit. Lajeng, hiji item dina hiji waktu, maké sarung karét anjeun, cokot bolu anjeun sarta scrub kaluar kokotor, dahareun jeung résidu. Bilas item di handapeun ketok pikeun detik gancang. Upami anjeun gaduh bak atanapi baskom anu kadua, eusian ku cai haneut sareng celupkeun barang di dinya pikeun bilas sateuacan ngaléngkah ka léngkah salajengna. Nempatkeun item dina rak drying, sarta ngulang léngkah pikeun tiap item. Pindah kana cangkir, teras mangkok, teras piring. Tip Top Upami anjeun ngantunkeun piring sakedap, atanapi anjeun gaduh bahan anu caket pisan, paké sikat panggosok. Ieu ngabantuan pikeun ngaleungitkeun bintik nekad. Ngan ati-ati sabab tiasa ngagores barang anjeun.

4. Ngumbah Item badag

Ayeuna waktuna pikeun ngumbah barang-barang anu langkung ageung sareng kotor, sapertos panci, panci, mangkok sareng perkakas. Lamun cai anjeun rada kotor, dump eta kaluar sarta eusian tilelep deui, nambahan deui sabun piring, nepi ka ngeunaan tilu-suku pinuh. Pikeun panci non-stick fancy, pariksa parentah produsén. Ieu mungkin merlukeun jumlah leutik sabun cuci piring jeung sikat non-scouring. Hayu barang soak dina cai salila kira 10 menit. Teras gosok piring bersih nganggo spons, lawon atanapi scrubber piring. Lebetkeun kana sadaya sudut sareng celah, diantara sela spatula, sareng gagang panci, sareng handapeun panci ogé. Bilas barang dina keran atanapi dina tilelep kadua. Nempatkeun barang dina rak drying anjeun balik. Pikeun panci sareng panci, sareng perkakas kai, tegalan langsung nganggo anduk piring.

5. Ngumbah Barang Hipu

Solokan cai jauh. Jalankeun keran panas, tapi tetep colokan tilelep kabuka supados henteu ngeusi cai. Tambihkeun sabun cuci piring kana bolu atanapi lawon anjeun sareng lembabkeun supados busa. Ayeuna, waktuna pikeun nyeuseuh barang-barang hipu sapertos péso, gelas mewah sareng barang antik. Cuci heula barangna. Teras gosok barang nganggo kaen sabun atanapi bolu. Anjeun panginten kedah nganggo langkung seueur gajih siku dina bintik anu nekad atanapi caket. Bilas suds jauh, teras nempatkeun item dina rak drying. Ngulang pikeun tiap item. Taya péso baseuh Pisau garing langsung, khususna upami anu mewah atanapi mahal. Ieu tiasa nyegah karat atanapi warping.

6. Piring garing

Anjeun tiasa ngagaringkeun piring anu langkung gampang sareng higienis (1) . Ieu teu butuh lila teuing, jadi pariksa deui dina ngeunaan hiji jam pikeun nyimpen piring jauh. Nanging, upami anjeun kehabisan rohangan dina rak pengering atanapi hoyong dapur anjeun katingali langkung rapih, anjeun tiasa ngagaringkeun piring. Anggo anduk piring anu bersih sareng garing sareng usap piringna. Ganti anduk anu jadi beueus. Hayu hawa garing saméméh nempatkeun eta dina hamper laundry pikeun nyegah tumuwuhna kapang. Panci garing sareng panci langsung pikeun manjangkeun umur barang-barang ieu.

7. Beresih

Ayeuna piring beresih, bersihkeun wastafel. Cabut potongan dahareun, teras bilas tilelep. Cuci nganggo pembersih komérsial sareng spons, atanapi nganggo sabun cuci piring! Ninggalkeun bolu anjeun, lawon atanapi alat-alat piring sanés ka hawa garing. Anjeun kedah ngagentos ieu unggal sababaraha minggu.

Kumaha Nyeuseuh Piring di Dishwasher nu

Mesin cuci piring tiasa nyéépkeun waktos anjeun sareng tiasa langkung éfisién énergi tibatan ngumbah piring (2) . Tambih Deui, éta nyegah argumen saatos tuangeun “Saha anu tuang?”!

Naon nu peryogi

  • Pangwasuh piring.
  • Dishwasher detergent atawa tablet.
  • Bantuan bilas (opsional).

Step by Step Parentah

1. Kerok jeung bilas

Sateuacan ngeusian mesin pencuci piring, pastikeun teu aya sakumpulan ageung tuangeun dina piring. Anjeun meureun hoyong bilas piring, tapi éta teu salawasna perlu. Upami anjeun badé ngaktipkeun mesin pencuci piring dinten éta, éta henteu masihan waktos kokotor pikeun nempel kana piring. The dishwasher tiasa ngadamel ieu. Nanging, upami anjeun ngan ukur nganggo mesin cuci piring sababaraha kali saminggu, pasti bilas piring sateuacan nempatkeun kana mesin cuci piring . Upami teu kitu, kadaharan tiasa nempel kana piring sareng mesin pencuci piring moal tiasa ngabersihan sadayana. Tambih Deui, éta bisa bau goréng.

2. Muatkeun Dishwasher

Penting pikeun ngamuat mesin pencuci piring anjeun leres-leres supados piring anjeun langkung bersih tapi tetep kajaga. Pasang barang-barang anu langkung ageung sapertos papan motong di ujung handap mesin pencuci piring. Ieu nyegah aranjeunna tina pencét panangan cai, mastikeun sakabeh masakan meunang beresih. Nempatkeun mangkok dina rak luhur, tibalik ka handap, dina sudut slight. Ieu ngaheéat spasi tur ngamungkinkeun caina ngalir kaluar mangkok tinimbang diuk di jero. Tumpukan piring anjeun dina rak handap. Kami ngarékoméndasikeun gentos antara piring ageung sareng alit sabab ieu nyayogikeun aliran cai anu langkung saé. Tambahkeun cutlery anjeun ka wadah cutlery. Beuki spasi antara cutlery nu hadé. Silih antara garpu jeung sendok nyanghareup ka luhur atawa ka handap pikeun mantuan aliran cai. Knives kudu salawasna nyanghareupan handap pikeun nyegah karuksakan kana item nu sejen. Upami panci sareng panci anjeun aman pikeun mesin cuci piring, tempatkeunana ka handap dina tingkat handap. Pikeun gelas anggur, aranjeunna tiasa lebet kana rak kaamanan upami mesin pencuci piring anjeun ngagaduhan éta. Upami teu kitu, aranjeunna kedah dikumbah ku leungeun. Teundeun cangkir anjeun sarta gelas nyanghareupan handap antara tines. Ieu ngajaga aranjeunna dina tempatna supados teu aya anu ngarecah salami siklus. Perkakas masak ogé tiasa di antara tines, horizontal sareng ngadep ka handap. Pikeun hal séjén, anjeun ngan bisa nyocogkeun aranjeunna di mana mungkin. Émut yén rak handap janten langkung panas tibatan luhur. Janten pikeun Tupperware palastik, anu sigana tiasa ngalembereh atanapi ngagulung, kami nyarankeun nempatkeun éta di luhur. Naon Pikeun Hindarkeun Entong ngagedekeun mesin pencuci piring sabab barang-barang tiasa rusak sareng tuangeun tiasa kawengku. Ogé, ulah nempatkeun barang kai atanapi cangkir insulated dina mesin cuci piring. Seueur barang anu henteu lengket ogé henteu aman pikeun mesin pencuci piring, janten pastikeun ngumbah leungeunna.

3. Tambahkeun Detergent

Paké detergent katuhu pikeun mesin Anjeun. Produsén anjeun kamungkinan bakal nyarankeun merek. Nanging, anjeun tiasa nyobian sababaraha detergent anu béda pikeun milarian mana anu pangsaéna pikeun anjeun. Tambahkeun jumlah dianjurkeun ka slot detergent jeung nutup eta leuwih.

4. Tambahkeun Bantuan Bilas (Opsional)

Upami mesin anjeun gaduh dispenser bantosan bilas, tambahkeun bantosan bilas anjeun. Ieu mantuan pikeun nyegah spotting jeung résidu film. Éta ogé tiasa nyabut cling-ons supados henteu nyangkut salami siklus pengeringan. Anjeun oge bisa nambahkeun cuka bodas kana dispenser ieu, nu mantuan lamun boga cai teuas.

5. Pariksa tempat pembuangan sampah

Hurungkeun pembuangan sampah anjeun sateuacan nganggo mesin pencuci piring. Ieu mastikeun yén solokan beresih sareng jelas supados teu aya anu ditransfer kana mesin pencuci piring anjeun.

6. Hurungkeun Mesin

Paké setelan nu dipikahoyong pikeun ngumbah piring Anjeun. Biasana, anjeun tiasa nganggo setting eco atanapi sapopoé, tapi upami anjeun ngagaduhan piring anu langkung kotor, saluyukeun sasuai. Kami ngarékoméndasikeun ngahurungkeun mesin anjeun peuting jeung kosongkeun isuk-isuk. Ieu mantuan anjeun meunang kana rutin alus tur ngajaga mesin kosong salila poé. Janten anjeun ngan ukur tiasa tumpukan éta siang nalika anjeun angkat!

7. Ngajalankeun jeung Kosong

Saatos siklus, pariksa sagalana geus beresih jeung kosong dishwasher nu. Upami aya tuangeun anu macét dina saringan atanapi dina permukaan solokan, kosongkeun éta sateuacan ngajalankeun siklus salajengna.

Langkung Tip pikeun Nyeuseuh Piring

Sateuacan anjeun angkat, émut sababaraha tip top kami pikeun ngumbah piring. Tip ieu tiasa ngabantosan anjeun mangpaatkeun rutinitas cuci piring anjeun.

  • Cabut dahareun gancang-gancang: Beuki lila anjeun ngadagoan, kadaharan bakal langkung caket. Ieu hususna leres pikeun hal sapertos sangu, pasta, bubur sareng endog.
  • Teu perlu tos bilas piring anjeun saméméh nempatkeun aranjeunna dina dishwasher nu: Tapi lamun ngan ngajalankeun dishwasher anjeun sababaraha kali saminggu, Anjeun kedah. Upami teu kitu, résidu tiasa nempel sareng moal kaluar salami siklus cuci.
  • Salawasna parios pangwangunan pot sareng panci anjeun: Sababaraha, sapertos beusi tuang, henteu tiasa dikumbah ku sabun. Baca saran produsén pikeun manjangkeun umur masakan Anjeun.
  • Kumaha anjeun ngabersihan Blénder a? Anjeun tiasa tiasa nempatkeun bagian Blénder utama dina mesin pencuci piring. Tapi tip gancang nyaéta ngeusian Blénder ku cai haneut sareng serelek sabun cuci piring sareng mimitian nyampur! Ieu asup kana sagala nooks na crannies, sarta speeds up waktos cuci Anjeun.
  • Ulah nempatkeun barang-barang ieu dina mesin pencuci piring: péso anu saé, cangkir sareng cangkir anu diisolasi, naon waé pérak atanapi emas, gelas kristal, wadah aluminium atanapi plastik anu tiasa dianggo, beusi tuang sareng alat masak non-stick, sareng perkakas kai.
  • Ulah tumpukan piring dina tilelep sapopoe: Ieu intimidating, tapi ogé hartina anjeun teu bisa make tilelep anjeun sakumaha gampang beurang. Boh tumpukan piring dina mesin cuci piring nalika anjeun angkat, atanapi gaduh baskom pikeun piring kotor.
  • Anggo sarung tangan karét: Ieu tiasa ngajagi kulit anjeun tina bahan-bahan dina sabun cuci piring, tapi ogé ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun cai anu langkung panas anu tiasa nyepetkeun waktos ngumbah anjeun.
  • Nempatkeun cocooan dina mesin cuci piring: Yep, cocooan! Upami cocooan budak anjeun peryogi bersih anu saé, anjeun tiasa nempatkeun kana mesin pencuci piring. Ngan pastikeun teu aya résiko lebur, sareng tetep dina rak luhur pikeun nyegah panas teuing.
  • Nyiapkeun piring bari anjeun masak: Ngalakukeun piring anjeun sakaligus tiasa ngahémat cai. Sanajan kitu, ngalakukeun piring bari anjeun nuju masak, bisa nyieun pakasaban leuwih lumayan. Bari bawang Anjeun ngagoreng, ngumbah péso jeung chopping board. Multi-tasking mangrupikeun jalan ka hareup!
  • Milih sikat piring tinimbang bolu piring: Sanaos spons populer pisan, aranjeunna peryogi langkung lami garing supados tiasa nyayogikeun langkung seueur baktéri tibatan sikat piring. Sikat piring nganggo bulu sintétik sareng gancang garing, ngajantenkeun langkung higienis.

Nyeuseuh Piring FAQs

Naha lawon microfiber tiasa dianggo pikeun ngumbah piring?

Sumuhun! Urang resep ngagunakeun lawon microfiber pikeun ngumbah piring. Aranjeunna hipu, nyerep sareng ngalaksanakeun padamelan. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa dikumbah sareng dianggo deui sababaraha kali.

Naha Cairan Pencuci Piring Maéhan Baktéri?

Kaseueuran cairan pencuci piring henteu maéhan baktéri, tapi ngangkat éta tina piring supados tiasa dikumbah ku cai (3) . Anjeun tiasa mésér sabun cuci piring antibakteri anu bakal maéhan baktéri. Sanajan kitu, ngumbah eta jauh cukup éféktif.

Suhu naon anu pangsaéna pikeun ngumbah piring?

Salami panas, éta saé. Kusabab sabun mangrupikeun anu bakal ngaleungitkeun kuman sareng kokotor, anjeun henteu peryogi cai panas pikeun ngasterilkeun piring. Éta meureun panas teuing pikeun leungeun anjeun atoh. Cai ngan ukur kedah haneut supados tiasa ngagentos sareng ngaleungitkeun gajih, kokotor sareng kaayaan caket anu sanés.

Naha piring kedah dikumbah saatos ngumbah?

Sumuhun, bilas piring ngaleungitkeun bubur. Ieu bisa nyabut bit baktéri nu sabun geus clung ka ogé sagala dahareun sésana. Bilas ogé mastikeun yén henteu aya résidu film dina piring.

Naon anu anjeun tiasa dianggo pikeun nyeuseuh piring nalika anjeun kehabisan sabun piring?

Kahabisan sabun cuci piring tapi kudu tackle sababaraha piring? Ieu sababaraha hal anu anjeun tiasa dianggo tibatan:

  • Lemon: Eusian tilelep ku cai haneut sareng tambahkeun dua sendok jeruk nipis. Soak piring dina leyuran pikeun 30 menit saméméh ngumbah sakumaha biasa.
  • Uyah: Tambahkeun dua sendok uyah ka unggal cangkir cai. Campur pikeun ngagabungkeun jeung ngumbah piring sakumaha biasa. Uyah téh abrasive sahingga bisa miceun bit kaduruk atawa nekad dina masakan.
  • Baking soda: Bilas piring anjeun teras taburkeun sababaraha baking soda bari baseuh. Ngagunakeun lawon lemes keur gently scrub piring. Baking soda téh abrasive sahingga bakal mantuan pikeun miceun dahareun, kokotor, jeung résidu lianna.
  • Cuka: Campur dua sendok cuka bodas sulingan pikeun unggal cangkir cai haneut. Soak piring sababaraha menit sateuacan ngumbah sapertos biasa.

Nyiapkeun piring

Kalayan tip-tip ieu, nyiapkeun piring henteu langkung ageung. Ayeuna anjeun terang metode anu pangsaéna pikeun nyeuseuh leungeun sareng nganggo mesin pencuci piring, anjeun parantos langkung saé. Sanaos, upami urang jujur, cara anu pangsaéna pikeun nyiapkeun piring nyaéta tetep naroskeun ka batur! Ieu sanés padamelan rumah tangga anu paling dipikaresep. Upami teu kitu, investasi di dishwasher a. Éta tiasa ngahémat artos anjeun dina waktosna, tapi éta pasti bakal nyepetkeun prosés beberesih dina sonten! Eupan Balik: Naha Artikel Ieu Mangpaat? Hatur nuhun pikeun Eupan Balik anjeun! Hatur nuhun pikeun Eupan Balik anjeun!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *