Barudak téh kawas déwasa – aranjeunna condong lengket kana kagiatan aranjeunna geus alus di lakukeun. Barina ogé, taya sahijieun diaku gagal, atawa ngarasa kawas aranjeunna henteu tumpukan nepi ka sasama maranéhanana. Lamun datang ka ngajalankeun, kids nyaho kumaha aranjeunna ngabandingkeun kana sakelas maranéhanana. Tanya budak saha budak panggancangna di kelasna, sareng anjeunna bakal langsung ngajawab. Warta anu saé nyaéta kalayan latihan rutin, murangkalih tiasa ningkatkeun kagancangan lumpatna . Artikel ieu bakal ngabejaan ka maneh kumaha ngajar anak ngajalankeun gancang.

Naon Anjeun Bisa Ngalakukeun

  1. Jieun senang.
  2. Laksanakeun sareng anjeunna.
  3. Meunang manéhna meuli kana eta.
  4. Mantuan anjeunna kalayan formulir na.
  5. Angka kaluar motivasina pikeun ningkatkeun.
  6. Jadikeun kabiasaan.
  7. Ngawangun otot sakabéh.
  8. Ulah overtrain.
  9. Setel tujuan sareng pasangkeun ganjaran.

Tip 1: Jieun eta Fun

Naha kalolobaan budak resep padamelan atanapi padamelan? Henteu, sabab henteu pikaresepeun. Émut kumaha parasaan anjeun nalika murangkalih – naha ngan ukur ngartos hal anu saé pikeun anjeun ngajantenkeun anjeun hoyong ngalakukeun éta? Nya kantenan henteu! Anjeun masih nyokot permen leuwih sayuran. Sareng soré maén baskét sareng réréncangan anjeun langkung pikaresepeun tibatan nyéépkeun waktos sareng nini anjeun. Téori anu sarua lumaku di dieu. Upami anjeun ngajantenkeun lumpat pikeun murangkalih, aranjeunna bakal hoyong ngalakukeun éta, tapi upami karasa damel, aranjeunna bakal nyingkahan éta sapertos bala. Maén kaulinan tag sareng anak anjeun – anjeunna bakal ngajalankeun tanpa sadar. Atanapi rebut tilu babaturanana sareng pasang relay opat lalaki di lagu lokal anjeun. Aranjeunna bakal resep ningali kumaha gancangna aranjeunna tiasa ngarengsekeun relay, sareng aranjeunna bakal senang nalika aranjeunna ngalakukeunana. Aranjeunna bakal begging anjeun nyandak aranjeunna deui jeung deui.

Tip 2: Praktek Naon Anjeun Da’wah

Upami anjeun kantos maén baskét di sakola, anjeun bakal émut jinis panyiksaan khusus anu katelah sprints angin. Disieunan ku budak di mana-mana, sprints angin éta capé. Anjeun sakapeung ngambek ka palatih anjeun anu sigana resep ngajantenkeun anjeun ngalakukeun sprints ieu dugi ka anjeun siap ambruk. Bagian anu paling parah nyaéta anjeunna henteu ngalakukeunana sareng anjeun – anjeunna ngan ukur nangtung di dinya niup kacapi na. Entong janten palatih anak anjeun — janten pasanganna dina kajahatan. Lumpat jeung manéhna, ulah ngan surak anjeunna on ti sela. Barudak boga leuwih pisan hormat keur jalma anu nempatkeun duit maranéhanana dimana mouths maranéhanana. Upami anjeun hoyong murangkalih anjeun langkung gancang, pasangkeun sakedik kesang sareng langkung gancang ogé. Upami anjeunna ningali anjeun aya di sisi-Na, anjeunna bakal langkung ngartos yén perbaikan diri sanés ngan ukur budak – éta mangrupikeun perjalanan sapanjang hirup.

Tip 3: Jieun Anjeunna Hayang Éta

Témbongkeun anjeunna hal hébat ngeunaan ngajalankeun , teu ngan kesang jeung labored engapan nu hadir kalawan eta. Ngadaptarkeun anjeunna pikeun balapan 1 mil. Témbongkeun anjeunna pikagumbiraeun jeung énergi poé balap, sarta ngantep manehna ngamangpaatkeun pinuh ku snacks pos-lomba populér. Tingali dina balapan lokal anu bakal datang online, sareng ngantepkeun anjeunna milih anu paling anjeunna hoyong laksanakeun. Balapan pahlawan super populer di sakumna nagara ayeuna. Naon budak anu ngahargaan diri anu henteu hoyong ngagem kostum sareng ngaluncurkeun jalan-jalan di kota? Upami anjeun ngantepkeun anjeunna ngarencanakeun kostumna, sareng langkung saé, nyandak réréncangan sareng anjeunna pikeun ngajalankeun balapan, anjeunna bakal ngitung jam dugi ka dinten anu ageung. Cara séjén anjeun tiasa ngayakinkeun budak yén anjeunna hoyong teras-terasan ngajalankeun nyaéta ngalebetkeun cinta kana gadget kana jalan. Kéngingkeun anjeunna jam tangan Fitbit atanapi Garmin kanggo dianggo supados anjeunna tiasa ngalacak kamajuanana nyalira. Upami anjeun tiasa ngajantenkeun anak anjeun hoyong ngajalankeun langkung gancang, éta bakal kajadian. Seuseueurna murangkalih henteu relentless sakali aranjeunna resep kana hiji hal.

Tip 4: Témbongkeun Anjeunna Bentuk ditangtoskeun

Tanpa bentuk jalan anu pas , anak anjeun moal pernah ngahontal poténsi maksimalna nalika ngagancangkeun. Éta moal gampang, tapi ngajar anjeunna bentuk anu leres bakal mayar dina jangka panjang. Tingali kana jurus sukuna, teras teraskeun anjeunna rada condong ka hareup sareng ngayunkeun panangan nalika anjeunna angkat. Dina awalna, anjeun sigana bakal kedah ngaluarkeun seueur panginget unggal-unggal anjeun ningali wujudna dibalikkeun deui ka cara-cara lami. konci téh nawarkeun leuwih ti kritik. Anjeun ogé kedah nawiskeun dorongan. Upami bentukna leres-leres ningkat, tapi masih aya hiji atanapi dua hal leutik anu anjeunna kedah di-tweak, ngingetkeun anjeunna sabaraha jauh anjeunna parantos sumping sareng kumaha reueus anjeun pikeun anjeunna nyobian.

Tip 5: Naon Motivasi Na?

Naha anak anjeun milarian beasiswa kuliah di jalur? Atanapi anjeunna hoyong ningkatkeun basana dina baseball atanapi supados anjeunna tiasa turun ka pengadilan langkung gancang nalika maén baskét? Atawa meureun anjeunna ngan saukur teu hayang rengse panungtungan deui nalika kelas na ngajalankeun balapan di PE Tanya anjeunna naha anjeunna hoyong lumpat langkung gancang, naha éta penting pisan pikeun anjeunna. Jawabanana tiasa ngahérankeun anjeun. Henteu masalah naon motivasina, anjeun kedah nyobian ngadukung éta. Upami éta penting pikeun anjeunna, éta kedah janten salah sahiji prioritas utama anjeun. Sakali anjeun terang naon motivasina, anjeun kedah ngingetkeun anjeunna nalika anjeun ngarasa dedikasina mimiti katinggal. Sarerea gaduh dinten anu teu puguh – dinten dimana maén kaulinan komputer atanapi binge-nonton Netflix sigana pilihan anu langkung pikaresepeun tibatan sajam latihan beurat. Upami motivasina nyaéta baskét, nempatkeun gambar anjeunna dina seragamna di tempat anu sering anjeunna ningali – tempat anu saé tiasa janten kulkas. Gaduh panginget visual ngeunaan tujuanana bakal ngabantosan anjeunna fokus sareng damel.

Tip 6: Pasang Dina Praktek

Pikeun meunang gancang, anak anjeun bakal kudu ngajalankeun rutin. Teu aya deui jalan – upami anjeun hoyong langkung saé dina hiji hal, anjeun kedah daék ngalakukeun pagawéan. Budak anu ngajalankeun rutin bakal langkung gancang tibatan anjeunna upami anjeunna henteu ngajalankeun rutin. Saban lumpat, anjeunna ngalatih awakna janten langkung kuat. Bari anjeunna kaluar aya pounding trotoar, pastikeun kursus Anjeun ngawengku sababaraha pasir. Jieun kaulinan kaluar tina saha bisa ngajalankeun pasir panggancangna. Karya pasir biasa tiasa mayar waktos ageung dina hal kabugaran sareng kagancangan sadayana.

Tip 7: Gawé Sakabeh Awak, Malah Panangan

The hadé sakabéh kabugaran anak anjeun boga, beuki ngajalankeun na bakal nguntungkeun. Malah latihan kawas pushups penting pikeun ngajalankeun speed – sanajan anjeun teu ngarti kumaha kakuatan panangan bakal mantuan. Teu aya anu nyarioskeun ka anjeun pikeun ngajantenkeun anak anjeun janten pembina awak. Anjeunna henteu kedah ngangkat beurat atanapi nambihan jumlah otot anu ageung. Anjeunna ngan kedah nada naon anu tos aya kalayan latihan beurat-bearing basajan kawas pushups na planks.

Tip 8: Ulah Ngalatih Teuing

Poé sésana mangrupa bagian penting tina ngajalankeun. Awak anjeun peryogi waktos istirahat pikeun ngalereskeun diri sareng ngirangan kamungkinan tatu. Upami anjeun ngajalankeun unggal dinten sareng murangkalih anjeun, éta seueur teuing – iwal éta ngan ukur jumlah lumpat anu tiasa dianggo dina kagiatan biasa na, sapertos maén tag. Tapi lamun datang ka jalan terstruktur, leuwih sae pikeun digawé dina poé sésana sahenteuna saminggu sakali. Di sisi flip, anjeun henteu hoyong ngajalankeun sakedik unggal minggu. Pikeun ningkatkeun kamampuan anjeun, anjeun kedah ngajalankeun sahenteuna 3 kali saminggu .

Tip 9: Kéngingkeun Ganjaran

Barudak dianggo pangalusna lamun aya sababaraha jenis ganjaran napel usaha maranéhanana. Pikeun ngabantosan anak anjeun tetep dina jalur, setel tujuan anu nyata pikeun anjeunna. Tanya anjeunna naon anu dirasakeun anjeunna mangrupikeun patokan anu hadé pikeun nimbangkeun kamajuanana sareng ngantepkeun anjeunna nyetél sababaraha tujuan sareng ganjaran. Tujuan kahiji kedah janten hal anu anjeunna tiasa ngahontal cukup pas, meureun dina sabulan atanapi langkung damel. Setel ganjaran anu anjeunna ngarepkeun — éta tiasa janten wengi di bioskop atanapi pésta pizza sareng réréncangan. Tujuan anu ditetepkeun kedah realistis sareng aranjeunna kedah nargétkeun kinerja individuna sorangan – sanés kinerja jalma-jalma di sakurilingna. Salaku conto, tujuan anu saé nyaéta nyukur menit waktos balapan 5k na. Tujuan anu henteu dipikahoyong bakal meunang medali prestasi dina balapan anu bakal datang – tujuan éta henteu adil pikeun murangkalih anjeun sabab meureun aya sababaraha pelari gancang dina kategori umurna anu anjeunna henteu ngagaduhan kasempetan pikeun ngéléhkeun. Tujuanana éta bakal ngaheureuykeun anjeunna sabab anjeunna bakal ngarasa dek ditumpuk ngalawan anjeunna. Upami anjeunna ngarasa tujuan henteu tiasa diatasi, anjeunna moal ngaraos motivasi pikeun nyobian ngahontal éta.

Ngingetkeun Anjeunna ngeunaan Sabaraha Jauh Anjeunna Geus Datang

Naha anjeunna janten runner panggancangna di kelasna atanapi anjeunna ngan saukur nyukur sababaraha detik tina PR na, hayu anjeunna terang kumaha pentingna usahana pikeun kaséhatan na. Émut yén naon waé anu kedah dilakukeun dina kahirupan henteu salawasna gampang. Meureun lumpat téh bakat na, tapi meureun henteu. Barina ogé, awak jeung kapercayaan bakal nguntungkeun tina ngadorong wates-Na. Atlét nonoman tiasa nyandak kauntungan anu ageung tina ngalaksanakeun latihan anu ngalarapkeun résistansi anu langkung alit sareng ngabantosan dina ngajarkeun nonoman kumaha gerak sareng ngontrol awakna. Nalika atlit nonoman maju dina olahragana, aranjeunna pasti bakal ngagunakeun
lumpat sareng sprinting dina kagiatan atlitna. Ngajar atlit nonoman kumaha ngagunakeun mékanika jalan anu leres nalika aranjeunna ngora bakal ngabantosan aranjeunna ngembangkeun bentuk jalan anu langkung saé nalika umurna, hasilna atlit anu langkung gancang sareng lincah. Sakali atlit janten sepuh aranjeunna tiasa ngawitan nambihan latihan beurat kana latihanna pikeun terus maksimalkeun kagancangan sareng kagancangan. Latihan latihan gancang nonoman ieu ngajarkeun atlit kumaha ngajalankeun langkung gancang sareng ningkatkeun parobihan arah ku cara ngalangkungan séri sprint anu dilawan anu ngalaksanakeun tingkat parobihan arah anu béda. Atlit nonoman peryogi sakumpulan Kbands sareng 3 Speed ​​and
Agility Cones pikeun ngalaksanakeun latihan ngutruk budak ieu. Atlit nonoman kedah milih résistansi anu cocog pikeun kamampuan atlit nonoman. Lamun palatih atawa atlit perhatikeun résistansi ti Kbands terus narik tuur babarengan atawa ngarobah formulir ngajalankeun lajeng jumlah torek lalawanan kudu dilarapkeun. Upami atlit tiasa ngarengsekeun latihan latihan nonoman kalayan gampang, maka tingkat résistansi anu langkung luhur tiasa dianggo. Dimimitian ku résistansi anu paling hampang, Pita Résistansi Kbands dibasajankeun konéng, beureum, héjo, sareng biru janten résistansi anu paling beurat. Pamuda ngajalankeun bor atlit nonoman bakal ngagantelkeun
Kbands luhureun tuur jeung ngatur Speed ​​jeung Agility Congcot dina garis lempeng kalayan 5 yard antara Speed ​​jeung Agility Congcot. Atlit bakal ngalaksanakeun latihan latihan speed nonoman dina tilu fase. Fase kahiji latihan merlukeun atlit pikeun explosively sprint ka speed na Agility Cone pangjauhna lajeng gancang backpedal ka speed mimiti na Agility Cone. Atlit bakal ngalakukeun fase ieu latihan speed nonoman pikeun 2-5 pangulangan dilawan. Fase kadua tina
latihan speed pikeun nonoman ngalibatkeun atlit explosively sprinting nuju speed paling jauh jeung Agility Cone, backpedaling ka Speed ​​tengah jeung Agility Cone, ngajaga momentum maranéhanana bari gancang balikkeun awak sangkan maranéhanana nyanghareupan Speed ​​jeung Agility Cone jeung explosively sprinting ngaliwatan Speed ​​munggaran tur Agility Cone. Nalika ngalaksanakeun fase latihan nonoman ieu, atlit kedah silih péngkolan ka kénca sareng ka katuhu di tengah Speed ​​and Agility Cone. Ieu bakal ngalatih atlit pikeun latihan gerak dina boh arah sarta mantuan nyiapkeun aranjeunna pikeun kompetisi athletic. Atlit bakal ngalakukeun 2-5 pangulangan tina fase ieu latihan nonoman. Fase ahir latihan speed pikeun nonoman bakal ngagabungkeun elemen dua fase kahiji tina latihan ngutruk nonoman. Atlit bakal explosively ngutruk kaluar ka Speed ​​tengah jeung Agility Cone, gancang backpedal ka Speed ​​awal jeung Agility Cone, ngutruk kaluar ka Speed ​​jauh jeung Agility Cone, backpedal ka congcot tengah, balikkeun awakna ngarah nyanghareupan Speed ​​dimimitian. sarta Agility Cone sarta ngutruk ngaliwatan congcot éta. Atlit bakal ngalakukeun 2-5 pangulangan tina fase ahir tina latihan speed nonoman, remembering mun alternatip rotasi maranéhna nalika maranéhna ngahurungkeun di tengah Speed ​​sarta Agility Cone. Periode istirahat nyaéta 40-60 detik gumantung kana tingkat kacapean atlit nonoman. Ngawangun Speed ​​Jeung Pemuda Kbands Leg Résistansi Pita frékuénsi

Paké Set Unresisted Nalika Ngajar Pamuda Kumaha Lumpat Gancang

Lamun atlit nonoman geus réngsé sagala pangulangan tina latihan speed maranéhanana kudu nyabut Kbands sarta ngalakukeun 1-2 pangulangan unresisted unggal fase tina latihan nonoman. Pelatih atawa kolot nonoman kedah ngawas atlit kondisi jeung tingkat kacapean. Lamun atlit anu jadi teuing fatigued salila latihan latihan nonoman lajeng pangulangan bisa lowered. Jadi kacapean teuing salila latihan speed bakal ngakibatkeun atlit ngarobah atawa ngagunakeun
téhnik ngajalankeun bener. Tujuan utama latihan ieu sanés pikeun ngondisikeun atlit nonoman tapi pikeun ngajar aranjeunna bentuk jalan anu leres sareng kumaha ngagunakeun awakna nalika ngarobih arah. atlit nonoman sarta palatih ogé bisa rupa-rupa lalawanan jeung pangulangan dipaké salila latihan speed. Atlit tiasa nganggo jumlah pangulangan anu langkung luhur nalika nganggo tingkat résistansi anu langkung handap atanapi nganggo jumlah pangulangan anu langkung handap nalika nganggo tingkat résistansi anu langkung luhur. Ieu bakal ngidinan atlit pikeun terus rupa-rupa latihan nonoman, forcing awak pikeun ngaluyukeun kana unggal kombinasi anyar pangulangan jeung lalawanan.

Anggo Bentuk anu Alus Nalika Ngajar Pamuda Kumaha Lumpat Langkung Gancang

Salah sahiji tujuan utama palatihan nonoman nyaéta pikeun ngalatih mékanika sareng dasar-dasar anu leres dina atlit nonoman dina umur ngora. Nalika aranjeunna maju dina athletics penguasaan dasar-dasar ieu bakal ngamungkinkeun para nonoman pikeun maju langkung gancang dina latihanna tibatan pasangan anu henteu ngawasa prinsip-prinsip kumaha ngajalankeun langkung gancang. Kusabab latihan latihan speed ngan 10 yard panjang atlit dada teu kudu ngangkat up iraha wae salila latihan nonoman. Salaku atlit ngutruk kaluar aranjeunna kedah tetep chests maranéhanana handap sarta tetep dina “fase ngagali” ngutruk maranéhna. Atlit ogé kedah gaduh drive panangan anu kuat sareng ngerjakeun bal sukuna sapanjang latihan latihan nonoman. Salaku nonoman transisi ti
ngutruk maju kana backpedal a, hal anu penting aranjeunna ngagunakeun pondok, léngkah ombak. Léngkah pondok ieu bakal ngamungkinkeun atlit nonoman ngalambatkeun moméntumna sareng gancang alihan ka arah anu béda. Nalika atlit nuju mundur, penting pikeun ngajaga dadana handap, ngerjakeun bal tina sukuna, sareng ngompa pananganna. Nalika ngalaksanakeun péngkolan di tengah Speed ​​​​na Agility Cone atlit ogé bakal ngagunakeun léngkah-léngkah anu pondok nalika aranjeunna muterkeun. Atlit kudu tetep low sabab nyieun péngkolan ieu teu ngantep chests maranéhna muncul sanggeus aranjeunna tos rengse diputer. Instilling ieu mékanika ngajalankeun hébat dina nonoman bakal nulungan aranjeunna diajar kumaha carana ngajalankeun gancang sarta mangtaun kontrol hadé kana awakna. Palatih sareng sepuh tiasa ngalaksanakeun latihan laju ieu sareng nonoman 2-3 kali saminggu. Éta ogé penting atlit nonoman anu ngalakukeun sababaraha jinis pemanasan dinamis sateuacan ngabéréskeun latihan kacepetan nonoman. pemanasan hébat
sarta latihan speed nonoman séjén bisa kapanggih dina bagian latihan. Budak Balap Barudak ngora resep lumpat. Katuhu saatos aranjeunna diajar leumpang, hal anu salajengna anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngajalankeun. Pikeun aranjeunna, éta mangrupikeun hal anu pangageungna di dunya. Satengah waktos aranjeunna henteu sadar yén aranjeunna nuju ngalakukeun éta, tapi didinya aranjeunna angkat, ngan ukur nyegruk, seuri sareng seuri sapanjang waktos. Muhun, teu salawasna. Kalan-kalan sok ngariung di toko sembako. Kadangkala kacida gancangna, kawas nalika anak kuring dua taun mutuskeun iPod generasi kahiji kuring kudu indit ka WC. Teu aya mahluk anu langkung gancang di Bumi tibatan budak leutik anu ngagaduhan anu henteu kedahna. Henteu paduli alesanana, lumpat mangrupikeun salah sahiji hal anu paling alami anu urang laksanakeun. Urang mimitian ngora, sarta kami cinta eta. Salaku kids meunang saeutik heubeul, salian ngajalankeun, aranjeunna mimiti cinta sprinting. Kanyataanna, aranjeunna resep sagala jinis gerakan ngabeledug. Aranjeunna teu sadar éta, tangtosna. Aranjeunna nuju maén. Tapi lamun anjeun geus spent loba waktu sabudeureun kids ngora, abdi ampir bisa ngajamin anjeun geus katempo aranjeunna lumpat, luncat, ngorondang, kabisat, nanjak, sarta hop sakuliah ciptaan. Kuring malah bet maranéhna geus nanya ka cacah sabaraha detik waktu nu diperlukeun keur indit ti dieu ka ditu, atawa ningali sabaraha luhur maranéhna bisa luncat, atawa lalajo aranjeunna luncat kaluar tina hiji hal. Barudak téh rusuh muppets. Jigana urang kedah ajak eta salami urang tiasa. Di mana waé sapanjang jalur, seueur murangkalih kaleungitan cinta pikeun lumpat. Atawa, sugan leuwih akurat, sawawa maéhan éta, nyebutkeun @TrackCoachTG. Klik Pikeun Tweet Nu katingali, di mana waé sapanjang jalur, seueur murangkalih kaleungitan cinta ieu pikeun ngajalankeun. Atawa, sugan leuwih akurat, sawawa maéhan éta. Barudak digeroan lumpat di imah. Aranjeunna gaduh pelatih anu nganggo ngajalankeun salaku hukuman. Guru gym maranéhanana nguji aranjeunna dina mil timed. Moal lami deui aranjeunna geus diajar yén ngajalankeun dilarang, punitive, atawa boring. Sareng sakali ngajalankeun janten hal-hal éta, aranjeunna ngeureunkeun ngalakukeunana. Tapi naon anu aranjeunna leres-leres lirén nyaéta maén, sareng maén mangrupikeun salah sahiji hal anu paling penting anu tiasa dilakukeun ku murangkalih anjeun. Kaula mah di dieu pikeun ngabejaan ka maneh kumaha ngangkat kids Anjeun, tapi lamun kuring heubeul genep taun megatkeun manéhna hayang luncat tina méja kopi, kuring ngantep manéhna. Dijieunna tina kai. Nyata mantap. Sareng tingali, kuring terang: Kami henteu hoyong aranjeunna menyakiti diri atanapi ngarobih barang-barang. Tapi kuring janji anjeun kieu: Aranjeunna bakal salawasna neangan cara séjén pikeun menyakiti diri atawa megatkeun barang. Nalika budak kuring hoyong kuring ningali sabaraha lami aranjeunna ngajalankeun tangga, kuring ngitung detik. Nalika aranjeunna naroskeun naha aranjeunna tiasa ngawangun halangan di buruan, kuring kéngingkeun jam randik. Salaku indung, Abdi bogoh sadayana ieu sabab ngajaga aranjeunna aktip sarta nangtang sorangan. Salaku palatih trek sareng lapangan, kuring resep kana alesan anu sanés: Éta latihan gancang. Saméméh kuring indit leuwih jauh jeung ieu, hayu atuh alamat sababaraha masalah langsung ti get-balik. Abdi badé ngajengkeun ideu yén anjeun kedah ngalatih budak ngora anjeun. Sababaraha urang bisa nelepon kuring overbearing pikeun éta. Tapi anu jelas, kuring henteu nyarios yén anjeun kedah ngahijikeun rencana latihan anu komprehensif pikeun diturutan pikeun nyiapkeun usum maén bal 8U. Abdi henteu nyarios anjeun kedah maksa budak anjeun ka luar sareng ngutruk waktos upami aranjeunna henteu hoyong. Abdi henteu nyarios anjeun kedah nempatkeun budak anjeun kana kaayaan anu bahaya atanapi ngabahayakeun. Sareng kuring pasti henteu nyarios yén anjeun kedah ngamimitian ngajar budak anjeun mentalitas “ngagiling”. Upami anjeun ngalakukeun hal-hal éta, murangkalih anjeun bakal mimiti ngémutan sprinting, sareng éta anu kedah urang hindari. Ieu naon anu kuring nyarios . Lamun budak ngora kalibet dina fisik, maén aktif, aranjeunna konsistén ngalakukeun kitu ku cara urang salaku palatih lagu na lapangan ngakuan salaku latihan speed. Seueur gerakan anu urang diajarkeun ka atlit dina umur anu langkung ageung-sapertos lumpat, luncat, sareng badarat-saleresna mangrupikeun gerakan budak anu terang sacara alami dina umur ngora, tapi hilap kumaha laksanakeun sabab janten sedentary atanapi mimiti hate kagiatan fisik. Nalika aranjeunna nuju di SMA, urang nuju teu ngajarkeun aranjeunna cara ngalakukeun hal pikeun kahiji kalina; urang nuju ngajar deui aranjeunna hal anu aranjeunna diajar sorangan ku maén. Maén sareng murangkalih anjeun sareng perhatoskeun gerakan-gerakan anu aranjeunna parantos dilakukeun pikeun ngembangkeun kagancangan. Lajeng, saloba mungkin, ajak gerakan maranéhanana dina cara senang jeung seru. Klik Pikeun Tweet Mun anjeun palatih nonoman, pembimbing camp, atawa sababaraha sawawa séjén jawab kids ngora, ngawangun kaulinan bébas tur aktip kana program Anjeun. Upami anjeun indung, ulin sareng murangkalih anjeun sareng perhatoskeun gerakan-gerakan anu aranjeunna parantos ngalaksanakeun pangwangunan anu gancang. Lajeng, saloba mungkin, ajak gerakan maranéhanana dina cara senang jeung seru. Kalayan kabeneran naon waé, urang bakal ditungtungan ku murangkalih anu resep ngagerakkeun awakna (tinimbang ngémutan éta) sareng anu resep kana ideu gancang sareng ngabeledug tanpa disadari. Kalawan eta dina pikiran, abdi gaduh sababaraha gagasan ngeunaan kumaha anjeun tiasa speed ngalatih barudak anjeun.

Latihan ngutruk

Dina awal taun sakola ieu, murid kelas kahiji kuring balik ti sakola jeung bungah némbongkeun kuring yén manéhna geus diajar kumaha carana skip di kelas gym. Anjeunna katingali koordinasi sapertos orok jerapah, tapi anjeunna bungah ngeunaan gerakan énggal ieu. Éta badag! Tingkat usaha anu kuring, salaku kolot, kedah dilakukeun pikeun ngadorong anjeunna minimal. Ngan ngomong “Wah, sobat! Anjeun jadi pohara alus dina skipping! Naha anjeun tiasa nunjukkeun ka kuring sakali deui? Geulis pisan!” éta cukup pikeun meunangkeun manéhna terus digawé di dinya. Urang skip babarengan. Kuring nanya ka manehna pikeun némbongkeun kuring kumaha skip ampir iraha wae urang indit mana. Anjeunna terang éta, sareng ayeuna anjeunna janten mesin skipping. Kuring nyarioskeun carita ieu kusabab, sacara umum, upami anjeun nganteurkeun konsép anu énggal sareng nangtang kalayan antusias anu cukup, anjeun tiasa kéngingkeun murangkalih pikeun mésér — khususna upami budak ngora éta milik anjeun sareng ku kituna anjeun panginten anjeun jalma anu paling keren. dunya. Anjeun gaduh kredibilitas instan. Kusabab putra abdi mimiti skipping, kami geus digarap kavling latihan ngutruk sarua Kuring lakukeun ku atlit SMA kuring: walk-overs, A-marches, tinggi-tungkuk, skips pikeun jangkungna, pogos, sarta A-switch. Pangiriman mangrupikeun sadayana kalayan barang ieu. Henteu aya waktos kuring nyarios ka putra abdi, “Muhun, juara. Geus waktuna pikeun ngalakukeun sababaraha latihan sprinting. Angkat sapatu anjeun sareng pendak sareng kuring di jalan tol.” Sadayana “karya” anu urang laksanakeun dina konteks maén. Pikeun neraskeun ngagunakeun skipping sabagé conto, sakali anjeunna ngagaduhan gerakan dasar, kuring ngan ukur nyarios, “Kuring gaduh ide! Hayu urang tingali kumaha luhurna urang tiasa luncat!” Bada-bing, bada-boom. Pangwangunan serat otot ngabeledug. Upami murangkalih tiasa ngaluncat dina dua suku, anjeun tiasa ngarobih kana bor laju, saur @TrackCoachTG. Klik Pikeun Tweet Pogos hiji deui. Upami murangkalih tiasa ngaluncat dina dua suku, anjeun tiasa ngagentos janten bor laju. Tantangan saderhana sapertos “Naha urang henteu nyobian sareng ningali sabaraha gancang urang tiasa luncat tina taneuh?” bisa nambahkeun maksud ka gerakan pisan dasar. Éta sanés élmu rokét. Maén sareng murangkalih anjeun, sareng nalika aranjeunna ngalakukeun hal-hal anu sapertos latihan lagu, ngagungkeun sareng ngayakeun réplikasi. Ieu sababaraha hal anu anjeun tiasa nyobian:

  • Turutan Pamimpin Skips
  • High tuur Tag
  • Hiji- atawa Dua-Footed Hopscotch
  • Akselerasi serelek Bola
  • Lampu Beureum, Lampu Héjo

Balap, Timing, sareng Bersaing

Baheula minggu ieu kuring ningali budak leutik sareng bapakna jalan-jalan di lingkungan kuring. Budak éta ngobrol jauh dina kidspeak anu teu kaétang, tapi teras kuring nguping anu teu jelas: “Weeeedddddy, GO!” nak nyandak kaluar dina hal kawas cross antara ngutruk sarta Godzilla-stomp, jeung bapa indit kalawan anjeunna. Tétéla, garis finish éta hydrant seuneu di juru, sarta balita meunang balapan sanajan keur serius overmatched fisik. Anjeunna ngumumkeun kameunanganana: “Kuring WIINNN!” jeung bapana sohor jeung manehna. Kuring henteu terang ti mana asalna, tapi kuring henteu pernah terang budak anu henteu ngalakukeun ieu. Sigana mah éta bagian tina alam urang pikeun bersaing. Barudak resep balap, sareng aranjeunna ogé resep meunang. Ku nyorong drive alam ieu janten gancang sareng bersaing, urang tiasa ngamajukeun pamekaran kacepetan budak urang sareng ngajaga aranjeunna sprinting. Ku nyorong drive alam maranéhna pikeun gancang sarta bersaing, urang bisa piara ngembangkeun speed kids urang jeung tetep aranjeunna sprinting, nyebutkeun @TrackCoachTG. Klik Pikeun Tweet Pikeun sababaraha murangkalih, sakali aranjeunna lirén meunang sareng balapan henteu masihan aranjeunna rasa bagja sareng kareueus sakali, aranjeunna ngeureunkeun balap. Ieu tricky. Hésé ngajelaskeun ka budak yén dina umur tujuh taun, budak mana waé di kelasna anu panggedéna atanapi anu pangkolotna sigana anu panggancangna sareng pangkuatna ogé. Malah bédana umur sababaraha bulan ‘tiasa badag nalika kids ngora. Mun anak anjeun ngora pikeun kelas maranéhanana atawa leutik pikeun umur maranéhanana, éta bisa ngakibatkeun aranjeunna ngarasa discouraged ngeunaan teu bisa tetep nepi ka kids séjén. Tapi balap ngalawan murangkalih sanés sanés hiji-hijina cara pikeun ngagaruk gatal-gatal kalapa. Ngan sababaraha peuting ka tukang, duanana putra kuring nanya ka kuring waktu aranjeunna dina 20-ish yard ngutruk. Maranehna henteu pasea, sabab umurna beda tujuh taun. Sabalikna, aranjeunna masing-masing lumpat sababaraha kali sareng nyobian ngéléhkeun waktos sateuacana. Ningali kumaha gancang aranjeunna tiasa ngalakukeun hiji hal mangrupikeun motivator anu hadé pikeun murangkalih. Unggal indung bapa di Bumi parantos nyarios “Kuring bakal ngitung sareng ningali sabaraha lami anjeun kedah …” Panginten anjeun bahkan parantos nguji metode ningali-sabaraha-gancang-anjeun-bisa-ngalakukeun hal-hal sapertos ngajemput cocooan. di ruang tamu. Ieu biasana tiasa dianggo sababaraha kali dugi ka murangkalih sadar yén aranjeunna ditipu, tapi kanyataan yén éta tiasa dianggo pisan nyarioskeun ide yén murangkalih ngamotivasi ku waktos sareng ku nyobian ngalakukeun hal-hal anu gancang, atanapi langkung gancang. Sakedap deui kuring tweet kieu: Tweet Germain Kuring henteu ngawartosan anjeunna ngalakukeun ieu, sareng kuring henteu kantos nyéépkeun pita ukur nalika maén sareng anjeunna pikeun ningali sabaraha jauh anjeunna tiasa ngaluncat. Anu pangdeukeutna anu kuring kantos sumping nyaéta waktos anjeunna sareng putra kuring anu langkung ageung ningali sabaraha kuadrat bagian trotoar anu aranjeunna tiasa luncat, anu jelas-jelas kuring nyorong naraka. Tapi cukup yakin, manéhna hayang tangtangan dirina — bersaing jeung dirina — pikeun nempo sabaraha jauh manéhna bisa luncat, terus nyoba luncat leuwih jauh di waktu saterusna. Ukuran trotoar Luncat-KapurGambar 1, 2, jeung 3. Out of bulao, abdi 6 taun heubeul nanya kuring pikeun pita ukur lajeng ditandaan kaluar jumps na sangkan anjeunna bisa bersaing ngalawan dirina. Chasing milestones mangrupakeun motivator gede pikeun kids sakabeh umur. Urang sprints waktos sareng ngukur luncat dina prakték, sareng ngudag tonggak anu langkung gancang sareng langkung panjang janten motivator anu saé. Tapi ieu sanés inovasi terobosan diantara pelatih trek sareng lapangan. Langkung gancang sareng langkung tebih ngamotivasi seueur murangkalih ti saprak alit. Paké motivasi ieu! Nalika putri anjeun hoyong nunjukkeun anjeun sabaraha jauh anjeunna tiasa ngaluncat, ngagungkeun anjeunna. Teras tangtangan anjeunna ningali naha anjeunna tiasa ngaluncat langkung tebih. Anjeunna tiasa kaget anjeun, sareng dirina, ku hal-hal anu anjeunna sanggup.

Jumping jeung badarat

Kuring parantos nyarioskeun luncat dina kontéks pangukuran sareng kompetisi, tapi luncat sareng badarat salaku kagiatanana sorangan, bebas tina ukuran pita, ogé cara anu hadé pikeun nyorong pamekaran atlit. Luncat kana permukaan anu diangkat mangrupikeun ekspresi kakuatan. Luncat tina permukaan anu diangkat sareng badarat mangrupikeun nyerep gaya. Luncat, badarat, sareng langsung luncat deui nyaéta mindahkeun kakuatan. Di dunya olahraga, kami nyauran plyometrics ieu, tapi murangkalih anjeun henteu paduli ngeunaan éta. Aranjeunna bakal resep eta sabab geus mikir jumping onto, off of, sarta leuwih hal anu senang. Sareng éta! Ieu maén! Anjeun leres-leres kedah ngalakukeun ieu sareng murangkalih anjeun. Luncat sareng badarat salaku kagiatan sorangan … ogé cara anu hadé pikeun nyorong pamekaran atlit, saur @TrackCoachTG. Klik Pikeun Tweet Tempat anu paling umum kuring sareng murangkalih luncat nyaéta dina tangga teras payun. Urang gaduh tilu léngkah. Hiji poé putra abdi mimiti jumping kalawan dua suku nepi ka hambalan kahiji, nu katingali hiji pisan uih kawas kotak luncat ka kuring. Éta masihan kuring sababaraha ide, janten ayeuna urang ngalakukeun sagala hal ieu:

  • Luncat dua suku ka lengkah kadua.
  • Luncat hiji suku.
  • Luncat ka lengkah kahiji, teras langsung luncat ka lengkah kadua.
  • Beungeut ka gigir, tuluy luncat ku péngkolan saparapat.
  • Luncat dua suku, darat dina hiji.
  • Luncat tina hiji suku, darat dina dua.

Tingali, kuring henteu acan ngitung sadaya permutasi anu mungkin pikeun kagiatan ieu, tapi kuring tiasa nyarioskeun ka anjeun tanpa ragu yén upami anjeun gaduh sababaraha léngkah, anjeun tiasa janten kreatif sareng seneng-seneng ngaluncat kana hal-hal sareng murangkalih anjeun. Bisa jadi malah leuwih senang ti jumping onto hal anu jumping off hal. Seueur kolot anu ngagorowok ka budakna pikeun luncat tina jati, tapi kuring parantos ngaluncat tina dipan sareng méja kopi salami langkung ti dasawarsa. Diaku, kuring jeung pamajikan geus lila bangkrut sarta euweuh parabotan kami pisan nice, jadi meureun éta naha urang teu meunang teuing bunched up ngeunaan eta. Abdi henteu nyarios yén ngantepkeun murangkalih anjeun luncat tina panangan dipan bakal ngajantenkeun aranjeunna janten Olympian, tapi kuring nyarios yén ku ngawenangkeun éta tinimbang nyéépkeun éta anjeun bakal nyorong budak anjeun pikeun tetep maén dina cara anu aktip. Mun aranjeunna meunang kasulitan pikeun jenis ieu kaulinan, antukna maranéhna bakal eureun ngalakukeun eta. Janten, saatos anjeun luncat kana hal-hal sareng murangkalih anjeun, anjeun panginten kedah luncat tina sababaraha hal ogé. Sapertos sateuacana, kamungkinan cara anu béda pikeun ngaluncat struktur ampir teu aya watesna. Ieu sababaraha hal anu anjeun tiasa nyobian:

  • Luncat luncat hiji atawa dua suku.
  • Luncat luncat kalayan giliran saparapat.
  • Luncat luncat kalawan satengah péngkolan.
  • Luncat ka handap, darat, sareng langsung luncat pikeun jangkungna.
  • Luncat ka handap, darat, sareng langsung luncat pikeun jarak.
  • Luncat ka handap, darat, jeung geura luncat ka sisi.

Tangtosna, pastikeun anjeun henteu luncat tina permukaan anu luhur teuing supados teu aya anu cilaka, sareng pastikeun anjeun nyorong téknik badarat anu saé. Ngagungkeun unggal luncat jeung unggal gagasan gélo anak anjeun datang ka, sanajan teu aya alesan ilmiah didukung pikeun nyieun noises konyol atawa flailing leungeun Anjeun di tengah hawa.

Sadayana Ngeunaan Fun

Dina ahir poé, urang kudu ajak ulin aktip tur athletic di kids urang. Upami anjeun mimiti nengetan, anjeun bakal perhatikeun sagala rupa hal anu parantos aranjeunna lakukeun anu sami sareng gerakan anu anjeun laksanakeun sareng atlit anjeun. Pasti ulah ngahurungkeun maén kana rencana latihan regimented, tapi pasti ngalakukeun antusias ngagungkeun gerakan athletic, encouraging aranjeunna pikeun ngalakukeun gerakan eta leuwih sering jeung cara béda. Cara anu pangsaéna pikeun ngadorong aranjeunna nyaéta maén sareng aranjeunna, janten waktos salajengna anjeun siap-siap nyarios ka budak anjeun pikeun ngalambatkeun atanapi henteu luncat tina tunggul éta, pertimbangkeun nantang aranjeunna pikeun lumpat langkung gancang atanapi naek tunggul sorangan sareng luncat kalayan. aranjeunna. Ulah ngahurungkeun maén kana rencana workout regimented, tapi antusias ngagungkeun gerakan athletic, encouraging kids nedunan gerakan maranéhanana leuwih sering jeung cara béda. Klik Pikeun Tweet Ku skipping, hopping, sarta ngalakonan latihan sprint, barudak kuring geus jadi leuwih koordinasi jeung attuned kana gerakan maranéhanana. Putra abdi, anu biasa nyandak kalanggengan pikeun mumbul deui tina taneuh saatos badarat luncat, parantos janten langkung réaktif. Jenis kaulinan ieu nyiptakeun adaptasi laju, sareng aranjeunna henteu sadar. Tapi éta anu saé pisan: Éta panginten ngora teuing pikeun terang yén aranjeunna janten atlit anu langkung saé, tapi aranjeunna pasti bakal terang yén aranjeunna nuju kasenangan. Tur éta naon éta sadayana ngeunaan. Kusabab anjeun aya di dieu…
…urang boga ni’mat leutik pikeun ménta. Langkung seueur jalma anu maca SimpliFaster ti kantos, sareng unggal minggu kami nyayogikeun anjeun kontén anu pikaresepeun ti pelatih, élmuwan olahraga, sareng ahli fisioterapi anu bakti pikeun ngawangun atlit anu langkung saé. Punten sakedap pikeun ngabagi tulisan dina média sosial, kalibet panulis sareng patarosan sareng koméntar di handap ieu, sareng numbu ka artikel upami cocog upami anjeun gaduh blog atanapi ilubiung dina forum anu aya hubunganana. – SF

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *