Lamun ucing anjeun scratching sarta itching nonstop, anjeun tiasa ningali bit naon sigana kokotor dina jas na atawa dina ranjang na, atawa awon sadaya, anjeun sorangan meunang bitten, lajeng kamungkinan alus yén ucing anjeun boga kutu. Kutu tiasa janten bagian anu alami (sareng teu pikaresepeun) dina kahirupan sareng ucing, tapi aranjeunna berpotensi ngabahayakeun pikeun piaraan anjeun sareng kulawarga anjeun kalayan gigitan anu gatal pisan. Untungna, anjeun teu otomatis kudu milih bahan kimia kuat atawa toksik pikeun ngaleungitkeun atawa discourage kutu. Aya seueur panolak kutu alami, kalebet lemon, cedar, sareng sagala rupa rempah sapertos lavender anu tiasa ngabantosan infestasi kutu ucing anjeun. Upami anjeun parantos konsultasi sareng dokter hewan anjeun ngeunaan masalah kutu ucing anjeun, sareng nampi oke pikeun nyobian sareng ngubaran masalahna sacara alami atanapi nganggo panolak kutu alami anu digabungkeun sareng produk komersil anu langkung kuat, ieu sababaraha pangobatan di bumi anjeun tiasa. coba éta bisa mantuan meunang leupas tina masalah kutu ucing anjeun pikeun alus.

Tip Gancang

Sateuacan nyobian salah sahiji pangobatan di bumi ieu pikeun ucing anjeun, konsultasi ka dokter hewan anjeun, anu bakal terang jalan mana anu anjeun kedah laksanakeun.

Cedar Chips

Ieu mangrupikeun kanyataan yén kutu henteu resep kana bau chip cedar – sareng aya kamungkinan ucing anjeun ogé henteu resep teuing. Najan kitu, anjeun tiasa nyobian nyebarkeun chip cedar sabudeureun parabot keur sare ucing anjeun atanapi ker di kebon Anjeun. Hindarkeun ngagunakeun minyak atsiri cedar sabab tiasa ngabahayakeun pikeun ucing anjeun upami dicerna. Marty Baldwin

Lemon

Salah sahiji pembunuh kutu alami anu paling mujarab nyaéta asam sitrat, anu ngajantenkeun jeruk nipis janten ubar bumi anu diakui sacara lega pikeun ngubaran kutu. Anjeun tiasa menyemprot ranjang ucing anjeun ku solusi anu dijieun ku ngagolakkeun hiji atawa dua lemon potong (ninggalkeun lemons lungkawing pikeun sababaraha jam) lajeng drainase cairanana saméméh mindahkeun kana botol semprot. Upami anjeun merhatikeun naon waé kutu sareng endog kutu, tambahkeun sacangkir jeruk nipis kana cucian anjeun bari ngumbah ranjang piaraan anjeun pikeun ngabantosan serangga anu sésana. Hindarkeun nerapkeun lemon langsung kana bulu ucing anjeun. Ieu tiasa ngaganggu ucing anjeun sareng tiasa ngabahayakeun upami dicerna. The Spruce / Ana Cadena

Rosemary jeung Cumin

Salah sahiji hal panggampangna nu bisa Anjeun pigawé pikeun ucing kutu-infested nyaéta bungbu nepi hirup maranéhanana jeung bahan alami Anjeun bisa manggihan di dapur Anjeun. Kutu henteu paduli pisan kana bau rosemary; coba grind daun garing jadi bubuk lajeng sprinkled ka wewengkon mana ucing anjeun condong nongkrong di imah anjeun, kayaning ranjang na, dipan, atawa karpét. Anjeun ogé tiasa nyéépkeun daun rosemary garing dina cai anu ngagolak salami 30 menit, saring daunna, teras nerapkeun sakedik semprotan suhu kamar langsung kana jaket piaraan anjeun. Lamun ucing Anjeun teu ngidinan Anjeun pikeun nerapkeun perlakuan topical kana bulu nya, Anjeun bisa nyobaan nyampur jumlah leutik (kirang ti hiji séndok) cumin kana dahareun ucing Anjeun. Bungbuna bakal ngajantenkeun kulit ucing anjeun janten teu pikaresepeun pikeun kutu. Upami anjeun henteu ngagaduhan rempah-rempah ieu, sakedik uyah méja ogé tiasa ngalakukeun trik, sabab ngabantosan dehidrasi sareng maéhan kutu dina ucing anjeun. Langkung saé deui, éta tiasa dianggo pikeun maéhan kutu sareng endog kutu anu tiasa nyumput dina karpét anjeun (ngan ukur ditaburkeun), atanapi nalika dicampur sareng cai, éta tiasa dianggo pikeun ngubaran permukaan anu keras.

Awas

Rempah-rempah ieu mangrupikeun alternatif anu aman pikeun bubuk bawang bodas, anu tiasa janten racun pikeun ucing dina dosis anu ageung. The Spruce / Ana Cadena

Cuka cider apal

Produk toko grosir sanés anu kutu henteu resep pisan nyaéta cuka cider apal. Sanaos henteu épéktip pikeun maéhan serangga, cuka sari apel tiasa nyababkeun kutu luncat tina awak ucing anjeun ku kituna anjeun tiasa ngatasi masalah éta, janten serangan munggaran anu hébat dina perang pribadi anjeun ngalawan kutu. Coba campur cuka cider apal jeung cai dina nisbah 2:1 jeung nyemprot kana jaket ucing anjeun. Kutu bisa jadi kebat nekad, jadi Anjeun meureun kudu ngalaman sababaraha perlakuan imah ku cara nerapkeun cuka kana bulu ucing anjeun dina urutan pikeun jadi lengkep bebas kutu. Anjeun oge bakal hoyong pastikeun vakum sadaya floors na upholstery (jeung geuwat buang kantong vacuum cleaner), ngumbah sakabeh parabot keur sare dina cai panas, sarta mertimbangkeun nyoplokkeun mangkok dahareun piaraan, feeders manuk, tong sampah, sarta sagala sumber sejenna. dahareun ti buruan anjeun ku kituna henteu narik satwa anu tiasa nginféksi deui piaraan anjeun. The Spruce / Ana Cadena

Sabun Piring

Percanten atanapi henteu, bahkan formulasi anu paling lembut tina sabun cuci piring parantos kabuktosan efektif pisan pikeun ngaleungitkeun kutu. Sabun piring ngarecah exoskeleton kutu sareng maéhan aranjeunna dina sababaraha menit, bahkan saatos éncér dina cai. Kantun baseuh jaket ucing anjeun-botol semprot bakal ngalakukeun trik- jeung gently busa sabun piring kana bulu nya (fokus kana wewengkon nu kutu condong nyumputkeun) saméméh bilas. Entong ngamandian ucing anjeun sering-sering nganggo sabun cuci piring ieu sabab tiasa ngagaringkeun kulit sareng nyababkeun masalah nalika sering dianggo. Pikeun ngagunakeun sabun cuci piring pikeun bubu sareng maéhan kutu anu ngajantenkeun bumi anjeun tempatna permanén, anjeun tiasa nyobian ngeusian piring deet ku cai anu haneut sareng sabun sareng nempatkeunna caket kana sumber cahaya. Aranjeunna bakal ditarik ka cahaya sareng ngalelepkeun dina cairan. The Spruce / Ana Cadena

Lavender sareng Chamomile

Cara anu lembut pikeun nenangkeun kulit piaraan anjeun – sareng panginten tiasa ngabantosan ucing sare sakedik – lavender saleresna mangrupikeun agén anu kuat sareng gancang ngalawan kutu. Kanyataanna, sababaraha studi geus ditémbongkeun yén rumus ngandung lavender diluted éta sagampil éféktif dina killing kutu sakumaha sprays kimiawi komérsial. Pikeun ngagunakeun lavender anu saé di bumi anjeun, ngantepkeun lavender seger dina cai sapeuting sateuacan nyaring cairanana sareng nyemprot kana jaket ucing anjeun (teu kedah dibilas). Sanyawa séjén anu dipikanyaho pikeun nenangkeun kulit, tea chamomile leupas ogé tiasa dianggo pikeun nyerang kutu dina babaturan ucing anjeun. Kantun lungkawing tea jeung, sanggeus éta pinuh tiis, nerapkeun cair kana jaket ucing anjeun. Anjeun tiasa ngulang duanana perlakuan unggal dinten salami diperlukeun.

Minyak kalapa

Minyak kalapa dieusian ku lemak sehat anu nenangkeun kulit gatal, nyegerkeun jas anu kusam, sareng anu pangsaéna, ngaleungitkeun kutu sareng parasit éksternal anu sanés. Anjeun tiasa nganggo minyak kalapa pikeun ngagentos masalah kutu ucing anjeun, tapi kedah diingetkeun yén anjeun kedah ngamandian ucing anjeun salaku bagian tina prosésna. Mimitian ku ngamandian ucing nganggo sampo kutu anu dirumuskeun khusus pikeun ucing, teras haluskeun minyak kalapa dina bulu ucing anu beueus. Tetep ucing anjeun dikandung dina kamar mandi salila sababaraha jam bari minyak kalapa dianggo magic na, lajeng bilas ucing anjeun pikeun miceun minyak jeung kutu smothered. Keringkeun ucing anjeun sacara saksama ku anduk anu lembut, sareng sikat jaketna pikeun ngaleungitkeun minyak atanapi kutu anu tinggaleun. The Spruce / Meg MacDonald

Sisir kutu

Hiji cara anu efektif pikeun ngaleungitkeun kutu tina ucing anjeun sacara alami nyaéta sisir kutu. Ieu mangrupikeun sisir kalayan huntu anu saé pisan, jarakna raket anu sacara fisik ngaleungitkeun kutu tina jaket ucing. Simpen mangkok anu dieusi cai sabun di gigireun anjeun nalika anjeun damel, sareng tuang kutu kana cai unggal pas sisir ngalangkungan bulu ucing. Kutu bakal ngalelepkeun dina cai soapy jeung ucing anjeun bakal meunang relief amis teu ukur tina bites serangga ‘, tapi ogé tina gangguan bulu leupas, shedding. A win / win pikeun anjeun sarta piaraan Anjeun.

Minyak Oregano

Kusabab sanyawa alami anu katelah carvacrol, minyak oregano tiasa efektif pisan pikeun ngaleungitkeun kutu; mimitian ku nyampur hiji séndok minyak oregano jeung tilu sendok minyak zaitun jeung nerapkeun jumlah leutik solusi ka wewengkon awak ucing anjeun dimana kutu condong congregate, kawas Ceuli ucing anjeun, burih, buntut, jeung beuheung. Pastikeun ngagunakeun sajumlah leutik pikeun nyegah ucing anjeun nyerep teuing nalika dandan. Gambar Getty FAQ

    • Naon rupa kutu dina ucing? Kutu némbongan sabagé kutu leutik anu rupana hideung atawa coklat (jeung sakapeung bisa ditempo luncat) atawa bintik hideung leutik dina bulu ucing. Bintik hideung biasa disebut «kokotor kutu» nu sabenerna mah kotoran kutu.
    • Dimana kutu nyumput dina ucing? Dina loba pets, kutu resep nyumput di wewengkon nu haneut jeung «ditangtayungan» kawas palangkangan, Ceuli, tilep beuheung, atawa kelek. Ieu mangrupikeun tempat anu pangheulana anjeun kedah parios, sanaos upami ucing anjeun ngagaduhan infestasi anu parah, aya kasempetan anu saé bakal aya kutu (sareng écés) di sakumna awakna.
    • Sakumaha ageung kutu dina ucing? Kutu pisan leutik – kirang ti 1/8 inci panjangna – sarta meureun hésé pikeun nempo dina ucing anjeun, utamana lamun maranéhna boga bulu coklat poék atawa hideung. Hadé pisan mun éta ngagunakeun senter anu kuat nalika milarian kutu dina bulu ucing anjeun.
    • Kumaha kuring pariksa kutu dina ucing? Pikeun nangtukeun naha ucing anjeun boga kutu, Anjeun kudu nyisiran gently ngaliwatan bulu maranéhanana pikeun néangan scurrying kutu atawa tanda-tanda kotoran kutu. Anjeun tiasa nganggo ramo pikeun ngabagi sareng ningali bulu ucing anjeun, atanapi investasi dina sisir kutu anu bakal ngabantosan ucing anu buluna langkung kandel.

Lamun nyangka piaraan anjeun gering, nelepon vet Anjeun langsung. Pikeun patarosan nu patali jeung kaséhatan, salawasna konsultasi dokter hewan anjeun, sabab geus nalungtik piaraan anjeun, nyaho sajarah kaséhatan piaraan urang, sarta bisa nyieun saran pangalusna pikeun piaraan Anjeun. Eusi di handap ieu tiasa ngandung tumbu Chewy. PetMD dioperasikeun ku Chewy. Kutu mangrupakeun hama frustrating pikeun ngubaran utamana lamun kaayaan kutu infestation on ucing Anjeun. Pangobatan pencegahan kutu resép, digabungkeun sareng pangobatan alami, tiasa janten cara anu pangsaéna pikeun nyegah sareng ngaleungitkeun ucing anjeun tina kutu. Sanaos produk alami tiasa ngabantosan, cara anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun ucing anjeun kutu nyaéta konsultasi sareng dokter hewan anjeun pikeun rencana perawatan kutu anu aman sareng efektif.

Naha Éta Penting pikeun Mariksa Ucing anjeun pikeun Kutu

Sacara rutin mariksa ucing anjeun pikeun kutu mastikeun deteksi awal inféksi kutu. Sawaktos Anjeun keur mariksa ucing Anjeun pikeun kutu, pastikeun Anjeun kasampak raket dina beuheung, kelek, palangkangan, jeung buntut, nu wewengkon favored pikeun kutu nyumputkeun. Tanda-tanda infestasi kutu kalebet:

  • Ceuli jeung beuheung scratching
  • Budug
  • Rambut rontok
  • Beureum kulit
  • Bintik hideung dina bulu ucing

Kutu biasana nyababkeun iritasi kulit sareng tiasa mindahkeun parasit peujit sareng panyakit sanés ka ucing anjeun. Mariksa ucing anjeun pikeun kutu sering ngaminimalkeun masalah sekundér anu tiasa disababkeun. Naon
anu kudu dipigawé lamun manggihan kutu dina ucing Anjeun Lamun manggihan kutu dina ucing anjeun, ulah panik. Aya sababaraha hal gampang anjeun tiasa ngalakukeun. Mimiti, konsultasi sareng dokter hewan anjeun. Anjeunna tiasa nyarankeun nyandak ucing anjeun pikeun pamariksaan teras resep pangobatan kutu sareng pangobatan pencegahan, ogé cara alami anu béda pikeun maéhan kutu. Émut yén upami hiji piaraan di bumi anjeun ngagaduhan kutu, kamungkinan yén sadaya piaraan di bumi gaduh kutu sareng peryogi perawatan ogé. Pastikeun pikeun pariksa unggal piaraan pikeun tanda-tanda kutu.

Cara Alami Pikeun Nyingkirkeun Kutu Ucing

Kadé ngadangukeun nasehat dokter hewan anjeun pikeun pengobatan ditangtoskeun tina infestation kutu ucing anjeun. Salian milarian obat anu leres pikeun ngaleungitkeun kutu ucing anjeun, dokter hewan anjeun tiasa ngabahas cara alami anu béda pikeun ngabantosan nyepetkeun prosés ngaleungitkeun kutu.

  • Nyisir/nyisir : Nyisir unggal dinten, khususna nganggo sisir kutu, tiasa ngaleungitkeun kutu hirup sareng maot tina ucing anjeun. Konsentrasi ka daérah dimana kutu resep nyumput, sapertos beuheung, kelek, palangkangan, sareng dasar buntut ucing anjeun.
  • Sampo : Ngamandian ucing anjeun nganggo sampo kutu khusus piaraan ogé ngaleungitkeun kutu. Turutan saran ngeunaan pencegahan kutu topikal pikeun mastikeun yén anjeun henteu ngirangan khasiat produk kalayan ningkat mandi. Sampo anu dilabélan pikeun kutu bakal ngagaringkeun kulit piaraan anjeun sareng kedah dianggo kalayan ati-ati.
    • Sabun cuci piring subuh tiasa dianggo pikeun ngamandian ucing ku kutu hirup. Sabun maéhan kutu dina ucing anjeun tapi henteu nyegah aranjeunna uih deui. Ngagunakeun sisir kutu salila jeung / atawa sanggeus mandi ngaleungitkeun kutu hirup jeung maot.
  • Vacuuming : Ngosongkeun poean lantai anjeun tiasa maéhan kutu dina sadaya tahapan daur hirupna.
  • Ngubaran Halaman : Ngawatesan atanapi ngaleungitkeun paparan luar ucing anjeun ka kutu idéal. Upami éta henteu mungkin, penanaman Lavender sareng marigold – atanapi nganggo chip cedar hiasan – bakal ngabantosan ngusir kutu ti buruan anjeun. Bumi diatomaceous atawa asam boric ogé bisa dipaké di imah jeung pakarangan pikeun ngubaran wewengkon badag ngalawan kutu.

Pilihan Pangobatan pikeun Kutu dina Ucing

Dasar pengobatan kutu dina ucing nyaéta pencegahan kutu topikal atanapi lisan. Dokter hewan anjeun kamungkinan bakal resep salah sahiji pangobatan kutu di handap ieu pikeun ngubaran ucing anjeun. Upami ucing anjeun ngagaduhan masalah kaséhatan sekundér, dokter hewan anjeun tiasa resep pangobatan anu béda atanapi tambahan. Pencegahan topical ngawengku:

  • Revolusi
  • Bravecto
  • Keunggulan II

Pencegahan lisan ngawengku:

  • Credelio
  • Comfortis
  • Capstar

Sabalikna naon anu anjeun kantos uninga atanapi maca bawang bodas, minyak atsiri, cuka sari apel, baking soda, minyak kalapa, ragi bir, sareng Listerine henteu aman sareng henteu épéktip pikeun nyegah atanapi ngubaran serangan kutu. Cara panggampangna pikeun mastikeun yén ucing anjeun henteu kaserang kutu nyaéta masihan ubar pencegahan kutu sapanjang taun. Ieu kalebet ucing jero ruangan anjeun, sabab teu jarang ucing jero ruangan ogé ngagaduhan kutu. Gambar anu diulas: iStock.com/CasarsaGuru Sedih pikeun pamilik piaraan, kutu sanés ngan ukur masalah usum panas. Parasit pesky aktip sapanjang taun salami aranjeunna gaduh tempat anu haneut, sapertos kulit piaraan anjeun, pikeun hirup. Metoda pencegahan kutu umum ngawengku collars husus, shampoos, dips, sprays, sarta pangobatan, tapi anjeun bisa suplement maranéhanana kalayan remedies alam, teuing. Loba dokter hewan nyarankeun administering remedies alam barengan (teu gaganti) preventatives leuwih tradisional. Pencegahan sareng pengobatan kutu penting sabab serangga nyeuseup getih tiasa mawa panyakit anu ngancam kahirupan sapertos cacing jantung, panyakit Lyme, sareng cacing pita. Ieu salapan ubar kutu alami pikeun ucing sareng anjing. Salawasna parios sareng dokter hewan anjeun sateuacan nyobian ubar énggal pikeun piaraan anjeun.

Awas

Hindarkeun ngagunakeun minyak atsiri salaku ubar kutu. Panaliti ngeunaan khasiat minyak atsiri diwatesan sareng, numutkeun ASPCA, minyak atsiri henteu kedah dianggo pikeun piaraan kecuali disatujuan khusus ku dokter hewan.

Cuka cider apal

leungeun tuang cuka cider apal kana mangkok anjing cai Treehugger / Sanja Kostic Proponent dahareun kaséhatan geus lila touted rupa-rupa mangpaat cuka cider apal, sarta henteu ngan pikeun manusa. Disebutkeun pikeun ngusir kutu sabab henteu resep bau sareng rasa anu seungit. Metoda ieu moal maéhan kutu, organisasi Pangajaran sarta Palatihan Atikan nonprofit Anicira nyebutkeun, tapi spritzing campuran bagian sarua cai jeung cuka cider apal bisa mantuan nyegah kutu. Cuka cider apal ngandung kira-kira 5% asam asétat, hiji antiseptik. A spritz ieu atawa sisir baseuh ngaliwatan jas piaraan anjeun bakal nulungan itchiness. Lamun dicokot oral, éta ogé bisa mantuan nyaimbangkeun kaluar pH anjing urang sabab cuka cider apal téh basa jeung kadaharan anjing téh notoriously asam. Pastikeun ngobrol sareng dokter hewan anjeun sateuacan ngubaran piaraan anjeun nganggo cuka cider apal.

Soda kuéh

Gelas ukur anu ngandung baking soda Michelle Arnold / EyeEm / Gambar Getty Baking soda mindeng dicutat salaku ubar kutu alam. Nanging, panilitian nunjukkeun yén éta saleresna henteu toksik pikeun larva kutu. Kitu cenah, baking soda aman dipaké dina jaket piaraan urang (éta gede pikeun neutralizing odors) jeung bisa boh dicampurkeun jeung cai pikeun ngabentuk némpelkeun atawa ditambahkeun kana sampo biasa na nalika mandi. Pikeun pencegahan kutu, Anicira nyarankeun nyampur sakedik baking soda sareng cai sareng nempatkeun kana piring anu caket cahaya, di luar jangkauan piaraan anjeun. Kutu katarik cahaya, ngarah bakal luncat kana piring jeung ngalelepkeun.

Ragi Brewer urang

Flakes ragi Brewer urang Nedim_B / Gambar Getty Ragi Brewer didamel tina jamur anu dianggo pikeun fermentasi dina bir. Salaku suplemén gizi, éta ningkatkeun tingkat énergi sareng ngamajukeun kulit, rambut, sareng panon anu séhat. Ragi Brewer tiasa dianggo pikeun ningkatkeun sistem kekebalan piaraan anjeun, anu tiasa ngabantosan nyegah kutu sareng parasit sanés. Sanajan kitu, studi ngabantah efficacy na langsung ngusir atawa maéhan kutu. Ragi bubuk bir tiasa dipasihkeun ka piaraan sacara lisan. Taroskeun ka dokter hewan anjeun ngeunaan dosis anu pas pikeun piaraan anjeun.

Rosemary kutu dip

leungeun motong Rosemary tumbak jeung gunting Treehugger / Sanja Kostic Dips kutu kimiawi tiasa pisan caustic. Anjeun tiasa ngadamel versi kirang abrasive ku spiking cai kalawan Rosemary seger di imah. Rosemary mangrupikeun panolak kutu (sareng lancah sareng kecoa). Pikeun ngadamel beuleum kutu alami, mimitian ku steeping dua cangkir rosemary seger dina cai anu ngagolak salami 30 menit. Saring cairanana, buang sésa daun, tambahkeun nepi ka galon cai haneut (gumantung kana ukuran anak anjing anjeun). Antosan dugi brew tiis, tapi masih cukup haneut sangkan nyaman. Tuang kana anjing Anjeun atawa ucing, soaking jaket na, sarta ngantep eta garing alami.

Lemon Semprot Panolak

shot overhead tina lemons jeung lemons potong jeung botol semprot kaca Treehugger / Sanja Kostic Dr Ashley Geoghegan tina prakték Pangajaran sarta Palatihan Atikan VetNaturally nyarankeun nyieun semprot jeung lemons seger pikeun dipaké salaku panolak kutu alam sejen. Sanaos jeruk henteu acan kabuktosan maéhan kutu, seungitna sigana ngusir aranjeunna. Kahiji, potong lemon kana saparapat jeung nutupan buah jeung cai nu ngagolak nepi ka sapuluh menit. Lajeng, hayu campuran lungkawing sapeuting. Anjeun malah bisa nambahkeun daun Rosemary kana campuran pikeun ukuran alus. Poé saterusna, tuang cairanana kana botol semprot, jaga pikeun saring bit lemon kaluar tina cair munggaran. Semprotkeun cai lemon kana piaraan anjeun, pastikeun henteu asup kana panon. Coba sasaran semprot tukangeun ceuli, sabudeureun dasar buntut na beuheung na, dimana kutu dipikawanoh nyumputkeun. Upami piaraan anjeun henteu toleran semprot, anjeun tiasa ngagosok jus tina jeruk nipis atanapi jeruk anu énggal dina bulu anjing atanapi ucing anjeun. Pastikeun ngagunakeun jeruk seger, sanes minyak atsiri jeruk, anu tiasa bahaya pikeun piaraan.

Minyak Nimba

Minyak nimba dina botol leutik dina méja Ninetechno / Gambar Getty Panolak serangga sadaya-alam ieu asalna tina tangkal pituin India, Sri Lanka, jeung Burma. Ieu mindeng dipaké pikeun ngusir biting serangga kayaning kutu jeung reungit, tapi aya saeutik bukti yén éta wards kaluar keletik. Minyak nimba aman dianggo pikeun anjing sareng, kanyataanna, dianggo dina sababaraha shampoos piaraan. Upami sampo anak anjing anjeun henteu kalebet minyak nimba, anjeun ngan ukur tiasa nambihan sababaraha tetes atanapi éncér ku cairan pencuci piring pikeun semprot kutu ku nyalira.

Awas

Sababaraha ucing leuwih sénsitip kana minyak nimba ti batur. Saatos ngalamar, awas pikeun réaksi ngarugikeun, sapertos salivasi kaleuleuwihan. Upami anjeun ningali naon waé, lirén nganggo minyak langsung sareng hubungi dokter hewan anjeun.

Nematoda

Nematoda handapeun mikroskop NNehring / Gambar Getty Nematoda mangrupikeun parasit mikroskopis, sapertos cacing anu henteu bahaya pikeun manusa atanapi piaraan. Sababaraha jinis, sapertos Steinernema carpocapsae , ngancurkeun larva kutu ku parasitisasi aranjeunna. Éta tiasa dipésér ti toko kebon, dicampur sareng cai, sareng disemprot di buruan anjeun pikeun nyegah hama. Kitu cenah, pangobatan ieu moal ngabantosan masalah kutu anu parantos dipindahkeun ka bumi anjeun. Nematoda tumbuh subur dina taneuh keusik, sareng tiasa henteu saé dina komposisi taneuh sanés. Aranjeunna peryogi Uap sacara teratur, janten anjeun kedah nyiram padang rumput hejo unggal sababaraha dinten pikeun mastikeun kasalametanana.

Minyak kalapa

minyak kalapa RUSS ROHDE / Gambar Getty Minyak kalapa ngandung asam lauric. Nalika ieu kontak sareng kutu, éta nutupan exoskeletonna ku minyak sareng ngajantenkeun aranjeunna henteu tiasa gerak. Anjeun tiasa masihan minyak kalapa ka piaraan Anjeun sacara lisan (1 séndok téh per 20 pon beurat awak dicampurkeun kana dahareun maranéhanana atawa dibikeun salaku saréat) atawa rub kana jaket maranéhanana, nu nyadiakeun caang jeung Uap.

Sabun Alami

sabun anjing Daniel de Andres Jiménez / Gambar Getty Gantikeun sampo piaraan biasa sareng cobian ngamandian anjing atanapi ucing anjeun nganggo sabun alami anu diwangikeun ku pepermin atanapi rosemary – duanana bau anu henteu resep kutu. Patarosan remen naroskeun

    • Naha kutu bahaya pikeun piaraan? Upami anjeun gaduh piaraan, anjeun pasti bakal nyanghareupan serangan kutu dina sababaraha waktos. Éta normal, tapi émut: Kutu mangrupikeun parasit anu nyerep getih. Infestasi kutu dina piaraan anjeun tiasa nyababkeun résiko kaséhatan anu langkung serius tibatan gatal-gatal anu parah, sapertos dermatitis alergi kutu, anemia, atanapi panyakit anu ditanggung kutu sapertos murine typhus.
    • Sabaraha lami kanggo ngaleungitkeun kutu? Sabaraha lami kanggo ngaleungitkeun kutu gumantung pisan kana parahna infestasi. Pangobatan anu intensif tiasa ngaleungitkeun infestasi anu hampang dina sababaraha dinten sedengkeun kasus ekstrim tiasa nyandak sababaraha bulan. Anjeun kedah nungkulan kutu anu aya di jero bumi, sanés ngan ukur anu dewasa dina piaraan anjeun. Ieu merlukeun beberesih teleb tina karpét, parabot keur sare, parabot, sareng nu sanesna.
    • Kumaha anjeun terang upami piaraan anjeun ngagaduhan kutu? Tanda-tanda yén piaraan anjeun ngagaduhan kutu kalebet gatal-gatal, kutu «kokotor» anu katingalina sapertos titik-titik hideung leutik dina bulu piaraan anjeun, sareng kulit bumpy atanapi beureum. Anjeun panginten henteu tiasa ningali kutu dugi ka infestasi parantos parah.
    • Sabaraha sering anjeun kedah mariksa piaraan anjeun pikeun kutu? Infestations kutu hampang téh tangguh pikeun ngadeteksi; piaraan anjeun malah moal ngaréaksikeun ka aranjeunna. Masih, kutu henteu séhat, janten anjeun kedah aktip milarian tanda-tandana dina piaraan anjeun bulanan.

Naha Pets Matéri Treehugger

Di Treehugger, kami ngabela karaharjaan sato, kalebet piaraan sareng sato domestik anu sanés. Langkung saé urang ngartos anjing sareng ucing urang, langkung saé urang tiasa ngadukung sareng ngajagaan kesejahteraanana. Kami ngarepkeun pamiarsa urang bakal ngadopsi piaraan nyalametkeun tinimbang balanja ti peternak atanapi toko piaraan, sareng ogé bakal mertimbangkeun ngadukung saung sato lokal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *