Barudak resep slime – utamana ayeuna, nalika budak ngarasa bosen kaluar tina pikiran maranéhna bari cooped up di jero – éta boredom-buster nu ngajaga barudak entertained sarta gawé dina koordinasi leungeun-panon jeung kaahlian motor maranéhanana. Pondokna, éta lifesaver a mom urang. Sanajan kitu, teu unggal indungna mikanyaah pamanggih slime. Anu mimiti, najan kapur dirarancang pikeun henteu nempel, éta tiasa gancang pabalatak. Artikel diteruskeun di handap iklan Tapi nomer hiji perhatian paling kolot ngeunaan slime mindeng bahan na. Paling resep slime dijieun ku ngagabungkeun lem, cai, jeung Borax, ogé katelah natrium tertraborate. Sanajan Borax mangrupakeun mineral alam, ayeuna teh dilabélan salaku hiji irritant panon, sarta ingesting sakumaha saeutik salaku 5 nepi ka 10 gram Borax bisa ngabalukarkeun utah parna, diare, shock, sarta malah maot. Ku kituna, teu heran loba kolot resep barudak maranéhanana nyieun resep slime tanpa bantuan boraks, jadi ieu kumaha carana. Sumber: Getty Artikel diteruskeun di handap iklan

Kumaha carana ngadamel slime nganggo sampo tanpa boraks:

Kolot – waspada: Sanaos anjeun milarian “kumaha carana ngadamel slime tanpa Borax,” resep anu anjeun tuturkeun masih tiasa ngandung Borax. Emh, naon? Sababaraha resep kaluar aya nelepon pikeun aci cair atawa detergent laundry cair dina lieu of Borax, tapi maranéhna mindeng ngandung Borax sanggeus kabeh, nu kadang bisa didaptarkeun salaku natrium tertraborate. Sababaraha cara pikeun ngurilingan ngagunakeun Borax, kumaha oge, kaasup ngagunakeun sampo bébas Borax (pariksa labél!), Aci jagong, atawa solusi kontak. Pikeun ngadamel slime mengembang standar anjeun (sans Borax), anjeun peryogi bahan-bahan ieu:

  • Sampo bébas boraks
  • Aci jagong
  • Cai
  • ngawarnaan kadaharan (opsional)

Artikel diteruskeun di handap iklan Mimitian ku nyampur ½ cangkir sampo bébas boraks sareng ¼ cangkir aci jagong dina mangkok. Lamun make ngawarnaan kadaharan, tambahkeun sababaraha tetes, jeung 1 séndok cai. Aduk jeung taliti jeung lalaunan nambahkeun 5 sendok deui cai, aduk sanggeus unggal séndok individu. Sakali slime nyokot bentuk jeung geus euweuh teuing baseuh, Anjeun bakal ngamimitian kneading slime. Sakuduna nyandak sahenteuna lima menit pikeun knead kaluar kana konsistensi katuhu. Aya anjeun gaduhna – slime mengembang! Sumber: Getty Artikel diteruskeun di handap iklan

Kumaha carana ngadamel slime nganggo solusi kontak:

Solusi kontak mangrupikeun cara anu sanés pikeun nyegah ngagunakeun Borax dina resep slime anjeun. Anjeun bakal peryogi:

  • Lem bodas
  • Soda kuéh
  • Solusi kontak
  • ngawarnaan kadaharan (opsional)

Pikeun nyieun slime stretchy kalawan konsistensi grainy – jenis kawas keusik – tuang 1 cup lem bodas kana mangkok mixer, lajeng nambahkeun 1 séndok baking soda. Upami nganggo pewarna pangan, tambahkeun sababaraha tetes ayeuna, teras campurkeun solusina. Salajengna, tambahkeun 1 séndok larutan kontak, sareng campur ogé campuran deui. Artikel diteruskeun di handap iklan Naha slime konsistensi anu dipikahoyong? Upami henteu, teras tambahkeun hiji sendok solusi kontak, teras campur dugi ka ngahontal konsistensi anu dipikahoyong. Sakuduna karasa pisan stretchy, malleable, sarta ampir grainy, kawas keusik, mun kabaran. Upami anjeun ngalaman masalah pikeun ngahontal konsistensi anu leres, knead slime sakitar lima menit. Sumber: Getty Artikel diteruskeun di handap iklan

Kumaha carana ngadamel slime kalayan aci jagong bébas boraks:

Upami anjeun henteu hoyong nganggo Borax atanapi solusi kontak dina resep slime anjeun, campuran lem bodas sareng aci jagong kedah ngalaksanakeun padamelan. Slime jenis ieu saleresna ngaréaksikeun kana panas, janten upami anjeun nganggo gelombang mikro, éta bakal “lebur” sareng munculna lava. Tapi tong hariwang – saatos tiis, anjeun bakal ngagaduhan konsistensi slime anu normal sareng mengembang deui. Ieu naon anu anjeun peryogikeun:

  • Lem sakola bodas
  • Aci jagong
  • ngawarnaan kadaharan (opsional)

Pikeun nyieun slime lava, campur ¼ cangkir lem bodas jeung ½ cangkir aci jagong dina mangkok campur kode. Upami nganggo ngawarnaan kadaharan, tambahkeun sababaraha tetes ayeuna, teras campur ogé. Anjeun kudu knead slime salila kira 10 menit. Lajeng, éta siap pikeun microwave! Ngan microwave slime lava salila kira 20 detik. Saatos éta tiis, anjeun tiasa knead deui ka konsistensi normal, mengembang salami 10 menit deui. Artikel diteruskeun di handap iklan Sumber: Getty

Kumaha carana ngadamel slime kalayan bubuk psyllium husk:

Hoyong ngajaga bahan anjeun super bersih? Kami henteu nyalahkeun anjeun. Lamun ditéang ulah ngagunakeun Borax, solusi kontak, sarta baking soda, psyllium husk powder bakal ngalakukeun trik nu. Anjeun peryogi:

  • Psyllium husk bubuk
  • Cai
  • ngawarnaan kadaharan (opsional)

Pikeun nyieun slime jeruk jeung bubuk psyllium husk – bahan utama dina Metamucil), tambahkeun 1 séndok bubuk ka mangkok microwave aman. Upami nganggo pewarna pangan, tambahkeun sababaraha tetes ayeuna. Lajeng nambahkeun 1 cup cai. Campur bahan babarengan, nganggo whisk, teras microwave salila lima menit. Hayu tiis, lajeng meunang maén. Konsistensi kedah janten flubber-kawas. Pikeun nahan lendir anjeun sakedap, simpen dina wadah kedap udara boh di jero atanapi di luar kulkas. Nyiptakeun sareng maén slime sanés ngan ukur cara anu pikaresepeun pikeun nyéépkeun soré. Ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun ngenalkeun metode ilmiah ka murangkalih ogé janten palajaran dina kasabaran sareng trial and error. Sanajan kitu, loba resep slime merlukeun boraks, nu mangrupakeun zat alam tapi berpotensi bahaya. Naha anjeun kedah nyingkahan boraks? Kami bakal masihan anjeun lowdown ngeunaan éta sareng nawiskeun lima resep slime bébas boraks kami. Diajar kumaha ngadamel slime tanpa boraks mangrupikeun hal anu penting pikeun dilakukeun ku kolot. Resep slime tanpa boraks bakal ngabantosan murangkalih anjeun gaduh sadayana kasenangan kagiatan ieu tiasa diwanohkeun tanpa seueur bahaya. Kumaha Jieun Slime Tanpa Borax Aya sababaraha mangpaat héran pikeun nyieun jeung maén kalawan slime, tapi hiji bahan, boraks, tiasa bahaya. Kami parantos nyusun lima resep slime bébas boraks anu dicoba sareng diuji anu disatujuan ku budak sareng kolot.

  1. Sampo jeung aci jagong slime.
  2. Lem jeung aci jagong slime.
  3. Krim cukur, lem, sareng lendir baking soda.
  4. Bubuk serat slime.
  5. Baking soda, lem, jeung slime leyuran kontak.
  • Naon Dupi Slime?
  • Naha Dupi Borax Bad?
  • Kumaha Jieun Slime Tanpa Borax
  • Tips pikeun Nyieun jeung Maén Jeung Slime
  • Go With The Flow

Naon Dupi Slime?

Slime mangrupa cairan non-Newtonian. Ieu ngandung harti eta tindakan salaku duanana cair jeung padet, gumantung kana jumlah gaya dilarapkeun ka eta. Éta pisan sababna naha anjeun bisa scoop slime up jeung tahan eta, tapi slime ogé bakal ngalir kawas cai pisan kandel. Bahan anu paling umum pikeun slime nyaéta lem sareng cai. Ieu dicampur pikeun nyieun “dasar slime”. Salajengna, bahan anu katelah aktivator dicampurkeun kana dasarna pikeun nyiptakeun slime. Aktivator husus gumantung kana resep slime nu Anjeun pake. Babandingan basa sareng aktivator tiasa disaluyukeun supados slime anjeun langkung kandel, caket sareng langkung karét. Glitter, warna, kaulinan, scents, jeung objék séjén ogé bisa ditambahkeun kana slime Anjeun. Nyiptakeun sareng maén slime mangrupikeun cara anu saé pikeun ngajarkeun sababaraha dasar tina metode ilmiah. Tip Pro Ajak budak anjeun pikeun ngaduga naon anu bakal kajadian nalika anjeun memanaskeun campuran atanapi nambihan sakedik bahan. Lajeng ngabahas sarta catetan hasil Anjeun. Upami murangkalih anjeun langkung ageung, anjeun tiasa terang rinci ngeunaan polimér, penebalan geser, sareng viskositas. Warna anu béda-béda lendir tiasa dianggo pikeun ngajar pangakuan warna sareng nunjukkeun naon anu lumangsung nalika campuran warna. Samentara éta, nambahkeun Toys, manik, jeung item nu sejen ngarangsang indra, promosi integrasi indrawi.

Naha Dupi Borax Bad?

Borax teu inherently goréng. Ieu aya dina loba produk sapopoé, sarta loba barudak nyieun slime kalawan boraks na pernah ngalaman masalah tunggal. Sanajan kitu, pikeun barudak sénsitip ngaliwatan overexposure atawa lamun dipaké teu bener, boraks bisa ngabalukarkeun:

Kulit, Panon, sareng Iritasi Pernafasan

Tuang boraks kana campuran Anjeun bisa ngirim molekul kana hawa, nu lajeng kaseuseup. Ieu tiasa nyababkeun iritasi dina murangkalih, tapi tiasa janten masalah khusus pikeun murangkalih anu asma sareng kaayaan engapan anu sanés. Nalika maén slime, barudak anu kulitna sénsitip tiasa rawan ruam sareng kulit garing. Aya sababaraha bukti, dina kasus ékstrim, kaduruk kimiawi.

Masalah pencernaan

Nyerep boraks, atawa zat anu ngandung boraks, bisa ngabalukarkeun gangguan lambung, diare, shock, komo gagal ginjal (1) . Barudak teu kudu dahar loba pisan mun gering.

Naha Borax Maéhan Manusa?

Resep slime homemade biasana ngagunakeun kira-kira hiji séndok boraks, nu kira 14 gram. Saeutik 5 gram boraks tiasa fatal pikeun murangkalih upami ditelan (2) . Antara 14 jeung 20 gram bisa maéhan sawawa. Ati-ati ngeunaan resep bébas boraks anu anjeun anggo. Sababaraha resep slime konon boraks bébas ngagunakeun aci cair atawa deterjen laundry orok cair. Sanajan kitu, pati cair jeung sababaraha detergents laundry cair ngandung boraks atawa salah sahiji loba mineral patali raket jeung sanyawa kimia. Entong nganggo barang naon waé anu daptar asam borat, natrium borat, natrium tetraborat, atanapi disodium tetraborat dina labél.

Sampo jeung aci jagong slime

Resep ieu kalebet bahan-bahan anu sigana anjeun parantos aya di bumi anjeun.

bahan

  • 1 cup sampo, merek naon waé bakal dilakukeun.
  • ½ cangkir aci jagong.
  • 6 sendok cai.

Métode

  1. Campur sampo sareng aci jagong dina mangkok.
  2. Tambahkeun hiji séndok cai sarta knead nepi ka rata.
  3. Tambahkeun cai sésana hiji atawa dua serelek dina hiji waktu nepi ka anjeun boga konsistensi dipikahoyong.
  4. Knead slime salila kurang leuwih lima menit saméméh maén kalawan eta.

Lem jeung aci jagong slime

Vérsi Ieu kirang jelly-kawas ti sababaraha slimes séjén, tapi masih tindakan dina cara nu sarua.

bahan

  • 1 cup cai.
  • 1 cup lem karajinan bodas.
  • 1/2 cangkir aci jagong.
  • ngawarnaan kadaharan.

Métode

  1. Campur cai jeung lem dina mangkok.
  2. Tambahkeun ngawarnaan kadaharan serelek dina hiji waktu nepi ka anjeun meunang warna nu dipikahoyong.
  3. Lalaunan nambahkeun aci jagong saeutik dina hiji waktu, nepi ka campuran jadi konsistensi slime.

Krim Cukur, Lem, sareng Baking Soda Slime

Barudak sering resep resep ieu kusabab krim cukur busa anu aranjeunna dianggo.

bahan

  • 1 cup lem bodas.
  • 1 cup krim cukur.
  • 2 séndok téh leyuran uyah.
  • 1 séndok téh baking soda.
  • ngawarnaan kadaharan.

Métode

  1. Dina mangkok, tuntas nyampur lem jeung baking soda.
  2. Tambahkeun krim cukur jeung aduk nepi ka mengembang jeung kandel.
  3. Tambahkeun hiji atawa dua tetes ngawarnaan kadaharan dina hiji waktu kana racikanana, dugi ka nyieun warna nu dipikahoyong.
  4. Tambahkeun solusi saline.
  5. Knead campuran jeung leungeun anjeun sarta ngarasakeun.

Tip Pro Lamun slime masih lengket sanggeus kneading, tambahkeun deui solusi saline, hiji tetes dina hiji waktu, nepi ka stickiness geus dissipated.

Bubuk Serat Slime

Sagala merek serat tipung nu ngandung psyllium hidrofilik mucilloid bakal jalan. slime nu thickens dina respon kana panas, jadi unggal waktos Anjeun panas tur tiis campuran, éta bakal thicken salajengna.

bahan

  • 1 cup cai.
  • 1 séndok bubuk serat.
  • ngawarnaan kadaharan.

Métode

  1. Campur serat, cai, jeung sababaraha tetes ngawarnaan kadaharan dina mangkok microwave-aman.
  2. Panas campuran dina microwave salila kira opat menit. Awas campuran sacara saksama sareng upami mimiti kulub, éta siap, janten pareum gelombang mikro.
  3. Ngidinan campuran pikeun niiskeun tilu nepi ka opat menit.
  4. Malikan deui léngkah dua sareng tilu dugi ka slime ngahontal konsistensi anu dipikahoyong.
  5. Ngidinan campuran pikeun niiskeun saméméh maén kalawan slime nu.

Baking Soda, Lem, jeung Solusi Kontak Slime

Sateuacan ngadamel resep ieu, anjeun kedah terang yén solusi lénsa kontak ngandung sajumlah asam boric. Tapi, ku ngagunakeun ieu tinimbang bahan séjén nu ngandung boraks, anjeun bakal ngurangan jumlah boraks nu anak anjeun kakeunaan.

bahan

  • 12 oz. tina lem bodas Elmer urang.
  • 1 1/2 sendok baking soda.
  • 2 sendok leyuran saline lénsa kontak.

Métode

  1. Ngagabungkeun lem jeung baking soda dina mangkok badag.
  2. Tambahkeun leyuran kontak jeung campur nepi ka anjeun boga slime.
  3. Anjeun panginten kedah nambihan solusi kontak tambahan, hiji tetes dina hiji waktos pikeun ngahontal konsistensi slime anu dipikahoyong.

Tips pikeun Nyieun jeung Maén Jeung Slime

  • Pastikeun yén murangkalih anjeun henteu nempatkeun lendir dina sungutna sareng aranjeunna ngumbah leungeunna sacara saksama nalika aranjeunna réngsé maén. Ieu penting, sanajan kalawan slime bébas boraks.
  • Upami anjeun ngagaduhan lendir dina baju anjeun atanapi lawon anu sanés, kerok kaleuwihan naon waé sareng bersihkeun langsung supados henteu ngawarnaan.
  • Ngaganti cai dina resep slime anjeun ku cai obat kuat bakal nyieun glow di nu poek. Sanajan kitu, ngagunakeun cai obat kuat hartina sangkan konsistensi slime stretchy, Anjeun bisa jadi kudu tweak jumlah lem, serat, atawa bahan séjén rada.
  • Lamun anjeun teu maén kalawan slime Anjeun, nyimpen dina wadahna kedap hawa. Ieu bakal ngabantosan éta langkung lami.
  • Ngawarnaan kadaharan biasa bisa kokotor leungeun, baju, atawa surfaces. Pikeun ngahindarkeun ieu, tinggalkeun ngawarnaan kadaharan atanapi nganggo pewarna anu henteu ngawarnaan.
  • Sababaraha resep nyarankeun ngagunakeun kristal jus tipung pikeun masihan warna sareng bau anu pikaresepeun. Sanajan kitu, ieu pangalusna dihindari sabab bisa ajak kids nempatkeun slime dina atawa sabudeureun sungut maranéhanana.

Go With The Flow

Nyieun slime tiasa janten prosés mucky, sarta kadang frustrating. Nanging, anggap yén éta mangrupikeun bagian tina kasenangan sabab pas anjeun leres-leres, ngadamel sareng maén slime tiasa masihan kasenangan anak anjeun. Éta ogé mangrupikeun proyék sains anu saé, sareng seueur pangusaha pemula anu nyobian ngadamel sareng ngajual slime. Saha anu terang? Slime bisa mere ilham hal hébat dina anak anjeun. Eupan Balik: Naha Artikel Ieu Mangpaat? Hatur nuhun pikeun Eupan Balik anjeun! Hatur nuhun pikeun Eupan Balik anjeun!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *