Urang sadayana langkung resep ningali barang-barang kai di sekitar bumi, garasi, atanapi toko langkung lami. Hanjakalna, kacilakaan kajantenan, sareng papan kayu anjeun, jati, lantai, atanapi cocooan tiasa ngadukung tanda kaduruk ti jaman ka jaman. Sanaos anjeun teu tiasa ngajaga kacilakaan, anjeun tiasa nyingkirkeun tanda-tanda karusakan upami anjeun terang kumaha ngaleungitkeun tanda kaduruk tina kai. Teuleum ka diajar kumaha carana nyabut bintik kaduruk dina permukaan kai.

Kumaha carana meunang tanda kaduruk kaluar tina kai

Pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk cahaya tina kai, dampen wewengkon kalawan minyak mineral saeutik. Salajengna, nyandak sababaraha wol baja rupa jeung gently rub tanda kaduruk dina gerak sirkular. Anjeun panginten kedah ngalakukeun ieu sakedap atanapi dua menit sateuacan ningali hasilna. Di dieu, urang ningali sarat dasar pikeun ngalaksanakeun padamelan ieu. Tangtosna, alat tiasa bénten-béda dumasar kana proyék atanapi karesep, janten tong hariwang upami anjeun ngagaduhan hiji atanapi langkung barang anu teu kalebet dina daptar ieu.

Suplai pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk tina kai

  • A sander orbital acak (pikeun lanté kai)
  • Topeng raray pelindung
  • 150-grit, 180-grit sandpaper
  • Kain pasak
  • 220-grit Sanding blok
  • Polyurethane basis cai
  • Rag bersih atawa anduk
  • Sikat cet
  • Wol baja
  • Soda kuéh
  • Odol

Kumaha Cabut Burn Marks tina Kayu

Upami anjeun nuju ngagarap tanda kaduruk minor dugi ka sedeng, anjeun ngan saukur kedah keusik kaluar daérah anu kaduruk atanapi gosok ku wol baja teras nerapkeun deui pagawean kai pikeun mulangkeun tampilan aslina.

Lengkah 1: Ngabersihan Sakabeh Surface

Beberesih penting pisan sabab mantuan masihan anjeun rasa hadé ngeunaan extent karuksakan. Entong nganggo produk beberesih rumah tangga atanapi cai dina léngkah ieu. Kantun celupkeun lawon atanapi anduk anu bersih dina cai haneut sareng usap permukaanna. Alesan anu sanés anjeun badé ngabersihan permukaan sateuacan ngamimitian mulangkeun éta nyaéta pikeun ngaleungitkeun kokotor, lebu, sareng kokotor anu tiasa ngahalangan nalika ngalereskeun kaduruk. Hayu kai garing lengkep saméméh pindah ka hambalan salajengna.

Lengkah 2: Cabut kaduruk deet sareng odol sareng baking soda

Saatos beberesih, anjeun bakal nempo lamun éta téh ngan ukur dina finish nu teu ngahontal kai. Pikeun mupus tanda kaduruk deet misalna, nyieun némpelkeun caket ku Pergaulan odol non-gél jeung baking soda dina mangkok. Lajeng nerapkeun eta leuwih tanda dina arah gandum. Hayu némpelkeun diuk di dinya salila sahenteuna lima menit pikeun pinuh diatur dina, teras usap eta jauh jeung rag bersih. Alternatipna, Anjeun bisa make pumice bubuk finely atawa rottenstone jeung minyak linseed pikeun nyieun némpelkeun Anjeun upami Anjeun teu puas ku hasil tina campuran luhur. Perhatikeun yén bahan ieu kedah nyiptakeun némpelkeun ipis, teu sapertos anu munggaran. Lajeng, make lemes, rag bersih pikeun rub némpelkeun dina wewengkon nu dimaksud sapanjang sisikian kai. Malikan deui prosés ieu dugi tandana ngaleungit. Anjeun tiasa kéngingkeun sadaya barang ieu dina Amazon atanapi toko hardware caket anjeun. Sakali tanda nu geus Isro, skip lengkah saterusna sarta refinish beungeut cai (lamun perlu), ditémbongkeun saperti dina hambalan ahir handap. Dina kalolobaan kasus, kai anjeun bakal sampurna oke dina titik ieu, sarta euweuh aksi salajengna bakal diperlukeun. Baca: Kumaha Engsel Gawé ?

Lengkah 3: Cabut Burns Sedeng sareng Wol Steel Fine atanapi Sander

Pikeun kaduruk deet leutik anu karék ngali kana kai, anjeun tiasa nganggo wol baja pikeun ngaleungitkeun tanda. Pilih wol baja anu pangsaéna anu anjeun tiasa mendakan – biasana, ieu kedah ngagaduhan peringkat 0000 atanapi 000. Larapkeun saeutik minyak lemon, minyak mineral, atawa minyak non-drying dina wol baja pikeun dampen eta sarta mantuan lubricate tendrils na. Idena nyaéta pikeun ngahindarkeun kai sareng résiko nyababkeun tanda anu teu pikaresepeun dina pabeungeutannana. Scrub wewengkon nu dimaksud tina kai jeung wol baja beueus, mastikeun Anjeun turutan arah gandum. Ngagosok dina arah anu béda lian ti sisikian tiasa nyababkeun sababaraha karusakan. Perhatikeun kumaha beungeut robah nalika anjeun rub, sarta terus rubbing dugi tanda éta leungit. Leupaskeun minyak ku blotting eta garing kalayan lawon bersih beueus, preferably katun. Pers kaluar cai saloba mungkin pikeun mastikeun lawon ngan rada beueus tur teu soaking baseuh. Ogé, ulah rub permukaan oily bulak-balik sabab ieu ngan bisa nyebarkeun eta. Gantina, gently pencét lawon ka handap onto wewengkon sarta usap eta dina gerak tunggal pikeun miceun minyak. Anjeun tiasa nyeuseuh lawon sareng ngulang prosés ieu dugi sadayana minyakna leungit. Minyak kedah cukup pikeun nyayogikeun sababaraha jinis bérés pikeun daérah anu kapangaruhan. Nanging, upami katingalina béda ti sesa permukaan, anjeun kedah ngahadéan deui, sapertos anu bakal urang tingali dina léngkah 4.

Anggo Sander tinimbang Wol Baja pikeun Lantai Kayu

Anggap anjeun damel di lantai; ngagunakeun sander tinimbang wol baja. Nganggo sander ogé cara anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun cet tina lantai kayu keras . Pikeun ngajagi diri anjeun, paké topéng pameunteu pelindung sateuacan anjeun ngamimitian ngamplas. Mimitian ku ngagosok daérah anu cacad nganggo sander orbital acak kalayan amplas 150-grit napel – dugi tanda kaduruk ngaleungit. Anjeun teu hoyong keusik eta teuing deeply; ngan bulu kaluar nepi ka kai bulistir katempo. Ideally, nu deeper karuksakan, nu lega Anjeun kudu pasir eta. Malikan deui amplas nganggo amplas 180-grit, teras gentos kana blok amplas 220-grit pikeun nyaluyukeun permukaan. Pastikeun pikeun rub sapanjang sisikian kai unggal waktu teu di sakuliah eta, jadi Anjeun teu risiko ngaruksak kai salajengna. Sanggeus rengse, make lawon paku pikeun miceun kabeh lebu Sanding. Dina hal ieu, kami henteu nyarankeun ngagunakeun lawon beueus sabab tiasa ngangkat gandum.

Lengkah 4: Rematch rengse

Naha finish aslina éta cet atawa hal sejenna kayaning minyak linseed atawa polyurethane basis cai , anjeun bakal hoyong nerapkeun produk nu sami sanggeus Sanding jeung meresihan wewengkon kaduruk. Seuseueurna lanté gaduh poliuretana anu didasarkeun cai anu anjeun tiasa nerapkeun ku tuang sajumlah kana mangkok atanapi ember cet sareng nerapkeun sacara lembut ka daérah éta nganggo roller atanapi kuas. Dina naon waé, wadahna kedah gaduh labél sareng petunjuk pikeun nungtun anjeun upami éta produk anu béda. Naon waé éta, pastikeun pikeun ngawitan nerapkeun éta di tengah nalika anjeun damel éta ka arah ujung daérah anu anjeun atos. Nalika refinishing wewengkon discolored, hal séjén pikeun tetep dina pikiran téh mimitian lampu sarta laun ningkatkeun produk pikeun cocog warna aslina. Éta langkung hese pikeun nyéépkeun daérah upami anjeun ngajantenkeun poék teuing. Poék hiji wewengkon teu kudu jadi ampir teuas. Pikeun ngahontal hiji sheen rata, antosan cet nepi ka garing, lajeng menyemprot wewengkon kalawan sahenteuna dua lapisan lacquer. Anjeun kedah ngantosan sahenteuna sajam kanggo hiji lapisan garing sateuacan nerapkeun anu sanés.

Kumaha carana miceun tanda kaduruk jero tina kai

Dimana kai geus sustained loba nundutan deeper, léngkah jeung hal nu peryogi pikeun tugas bakal rada béda ti nu di luhur. Perlengkapan pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk tina kai

  • Époksi
  • Sarung tangan
  • Sikat cet
  • Kaén atawa lawon gawé
  • Minyak tung
  • péso utiliti
  • Spatula
  • 120-grit Sanding block
  • 220-grit Sanding bolu
  • 80-grit sandpaper

Kumaha carana meunang leupas tina Hideung Burn Marks on Kai

Dina hal ieu, anjeun bakal kedah ngalakukeun leuwih ti ngan pasir kaluar wewengkon weathered. Malikkeun kai bakal merlukeun scraping kaluar kai dibeuleum lajeng patch up titik kalawan epoxy. Ieu léngkah-léngkah anu kedah diturutan.

Hambalan 1: Kerok kaluar Area Kayu Charred Ku péso Utiliti.

Gagasan di dieu nyaéta pikeun ngaleungitkeun daérah anu kabeuleum pikeun tetep nganggo kai bulistir. Jang ngalampahkeun kitu, anjeun bakal kudu gently nyered ujung péso utiliti anjeun leuwih eta dina stroke pondok dugi kai ruksak geus kaluar. Pastikeun turutan sisikian kai, brushing jauh lebu scraped ku kuas cet bari anjeun indit.

Lengkah 2: Ampelas eta ku Amplas Fine-Grained

Paké bolu Sanding 220-grit pikeun halus kaluar alur. Inget pikeun digawé sapanjang gandum ku kituna anjeun teu nyebarkeun karuksakan. Sakali deui, anggo kuas cet garing pikeun mupus lebu sanding. Salajengna, baseuh rag bersih ku cai bersih, wring eta pikeun mastikeun eta ngan rada beueus, sarta ngagunakeun eta pikeun soak up jeung miceun lebu Sanding sésana di wewengkon ruksak.

Lengkah 3: Mulangkeun Warna Kayu sareng Minyak Tung

Ngidinan nepi ka garing, lajeng nganggo sapotong lawon bersih pikeun nerapkeun lapisan minyak Tung pikeun mantuan mulangkeun warna kai. Upami anjeun teu gaduh minyak di bumi, anjeun tiasa mésér di Amazon di toko perbaikan bumi mana waé di lokasi anjeun. Anjeun kedah ngantepkeun minyak sapeuting supados tiasa nyerep kana kai. Labél dina wadahna kedah masihan anjeun petunjuk ngeunaan sabaraha minyak anu anjeun kedahkeun. Naon waé masalahna, anjeun kedah teras-terasan digosok sapanjang sisikian kai.

Lengkah 4: Eusian alur sareng Epoxy Kayu

Sakali kai geus nyerep minyak, make rag beueus pikeun ngusap kaluar kaleuwihan produk. Bari kai geus drying, nyiapkeun résin epoxy kai anjeun dumasar kana arah produsén urang mindeng disadiakeun dina labél nu. Pertimbangkeun ngagem sarung tangan pikeun ngajagaan leungeun anjeun salami latihan ieu. Lajeng, make spatula pikeun nyoco epoxy kana wewengkon furrowed nepi ka siram jeung sesa beungeut kai. labél kudu nunjukkeun sabaraha lila epoxy nu diperlukeun nepi ka garing. Ideally, ieu kedah ngeunaan 24 nepi ka 48 jam. Kami ngarékoméndasikeun ngantep éta garing sapeuting atanapi langkung seueur jam tapi henteu kirang sateuacanna. Upami Anjeun gaduh murangkalih atanapi piaraan, anjeun bakal hoyong ngajaga aranjeunna tina barang baseuh. Upami teu kitu, aranjeunna tiasa ngaruksak permukaan sateuacan garing, sareng anjeun kedah ngaliwat sadayana prosés deui.

Hambalan 5: Masihan hiji Sanding Final

Epoxy nu cageur jadi bahan kaku, jadi Anjeun bakal merlukeun sandpaper kasar-grained pikeun rata eta kaluar. A disposable 80-grit sandpaper lambar kedah meunang pakasaban rengse. Kadang-kadang anjeun peryogi langkung ti hiji ieu; kertas abrasive bisa meunang kusam geulis gancang alatan karasa tina epoxy garing. Sareng, anjeun panginten kedah masihan permukaan sababaraha sapuan anu lengkep tapi hipu sateuacan ngahontal kalancaran anu dipikahoyong. Nalika ngagosok, jaga ulah ngikis permukaan kai anu séhat di sabudeureun daérah anu anjeun ngalereskeun. Ieu dimana aspék gentleness asalna di. Sanggeus rengse, mertimbangkeun méré wewengkon sanded gancang sakali-leuwih ku blok Sanding 120-grit sangkan eta nice jeung mulus.

Lengkah 6: Larapkeun finishing sarua sakumaha saméméh kaduruk

Salaku léngkah ahir dina prosés restorasi ieu, anjeun kedah ngalukis atanapi ngawarnaan tanda kaduruk anu dieusian ku warna sareng bahan anu cocog. Ieu ngandung harti yén anjeun kedah mendakan cet anu sami upami dicét. Lamun kai miboga warna poék, Anjeun bisa make noda gél hideung ngahurungkeun sagala nada kai jadi hideung tanpa nyumputkeun pola sisikian kai urang. Upami anjeun henteu yakin kumaha ngabéréskeun bagian éta, anjeun panginten hoyong gaduh ahli ngabantosan anjeun terangkeunana. Éta langkung saé mayar sakedik artos pikeun hasil anu leres tibatan ngarusak naon anu anjeun ciptakeun kalayan hasil anu salah. Upami anjeun milih ngalakukeunana nyalira, pastikeun anjeun nerapkeun produk ti tengah-tengah daérah anu dilereskeun sareng jalankeun ka luar – ka arah ujung daérah anu anjeun époksi. Ogé, anjeun kedah ngamimitian lampu sareng laun-laun ningkatkeun produk pikeun cocog sareng warna aslina. Upami anjeun hoyong sheen lustrous, Anjeun meureun hoyong masihan beungeut sahenteuna opat nepi ka lima jam nepi ka garing, lajeng menyemprot eta dua nepi ka tilu lapisan lacquer – ngantosan sahenteuna sajam antara unggal aplikasi lapisan pikeun kagaringan ditangtoskeun. Bonus: Kumaha carana nyabut sharpie tina kai

Kumaha carana miceun tanda kaduruk tina kayu dicét

Prosés ngaleungitkeun tanda kaduruk tina kayu dicét tiasa dilakukeun ku sababaraha cara. Ieu bakal gumantung kana jenis sarta severity. Tapi biasana ngalibatkeun rada abrasive pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk.
Solusi anu paling umum nyaéta ngagosok daérah anu nganggo amplas (600 grit) dugi ka lemes sapertos kaca deui.

Léngkah-léngkah pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk tina kayu anu dicét

  • Pasir kalayan 80 grit pikeun ngaleungitkeun sagala bintik kaduruk kasar.
  • Pastikeun teu overdo eta atawa ngagunakeun teuing tekanan ambéh teu ngabalukarkeun karuksakan salajengna.
  • Ngabersihan kai sanggeus sanding
  • Pindah ka 140 grit sandpaper pikeun némpél smoother.
  • Bersihkeun permukaan lebu nganggo kaen beueus.
  • Ngalereskeun sagala goresan jeung liang kalawan putty.
  • Hayu putty garing saméméh sanding kalawan 140 grit sandpaper.
  • Larapkeun Primer anjeun sarta ngidinan nepi ka garing nurutkeun parentah produsén urang
  • Keusik sakali deui nganggo amplas 140 grit
  • Larapkeun varnish Anjeun

FAQs

Kumaha carana miceun tanda kaduruk ti lantai kayu

Pasir wewengkon sabudeureun tanda kaduruk ngagunakeun 150 amplas sedeng-grit. Pindahkeun ngagunakeun 180-220 amplas halus-grit sakali kai bulistir katempo deui, fine-tuning eta salajengna. Upami noda deet, éta langkung saderhana. Dampen lantai kai jeung minyak mineral jeung rub kaluar tanda.

Kumaha carana miceun noda kaduruk tina kai

Pikeun miceun noda kaduruk tina kai, gosok wewengkon patri maké turpentine maké lawon ragged. Saatos noda musna, nerapkeun lapisan lilin ka permukaan anjeun. Lacquers panganyarna dijieun bisa jadi kudu anjeun ngagunakeun lawon soaked dina cai soapy. Iwal noda téh nekad, tambahkeun sababaraha tetes agén pemutihan atawa alkohol.

Kumaha carana miceun tanda kaduruk jero tina kai

Anggo minyak linseed sareng sanyawa semir kayu lemes pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk jero tina kai. Jieun campuran duanana dina jumlah anu sarua, teras terapkeun kana bagian kaduruk maké lawon beresih. Nalika anjeun ngagosok tanda, pastikeun pikeun align kana sisikian kai nepika euweuh deui. Anjeun bisa jadi kudu ngulang prosés lamun kaduruk persists; disebutkeun, coba odol jeung baking soda.

Kumaha carana ngalereskeun tanda kaduruk dina méja kayu

Nganggo odol sareng baking soda, anjeun tiasa ngaleungitkeun tanda kaduruk dina méja kayu anjeun. Ngabersihan permukaan méja heula, teras nganggo campuran baking powder sareng odol, témpél némpelkeun bodas anu hasilna. Pastikeun pikeun nyampur némpelkeun dina babandingan 40: 20, jeung anjeun rub, taat ka arah gandum.

Kumaha ngabersihkeun barang kaduruk tina kai

Tilu mékanisme anu béda anu anjeun tiasa nerapkeun pikeun ngabersihan barang-barang anu kaduruk tina kai kalebet ngagunakeun barang-barang ieu:

  1. Dampened baja jeung minyak mineral.
  2. Campuran odol sareng baking powder.
  3. Sapotong cork di turpentine.

Kumaha carana miceun tanda kaduruk roko tina kai

Gosok bagian anu kabeuleum nganggo kai baja halus sareng roh mineral dugi ka ngaleungit. Anu matak pikaresepeun nyaéta kaduruk rokok anu paling gampang dileungitkeun, janten anjeun henteu kedah bajoang. Sakali anjeun rengse, usap kai, lilin jeung ngabersihan beungeut anjeun.

Kumaha carana ngalereskeun méja kayu bakar

Léngkah munggaran dina ngalereskeun méja anu kaduruk nyaéta ngabersihan permukaan. Salajengna, campur hiji séndok odol jeung dua sendok baking soda, ngahasilkeun némpelkeun caket bodas. Gosok kana tanda panas nepi ka kaluar lengkep.

Kumaha carana miceun tanda kaduruk ti countertop kai

Larapkeun odol ka bagian nu kaduruk tur scrub maké sikat huntu pikeun kaduruk leutik. Alternatipna, ngali bagian ruksak jeung nerapkeun filler. Lamun wewengkon kabeuleum badag, motong ruksakna sarta nempatkeun papan motong surface saver. Anjeun oge bisa resurface kalawan laminate anyar pikeun countertops kalawan edges lempeng.

Kecap Pamungkas

Rahasia pikeun terang kumaha carana ngahapus tanda kaduruk tina kai nyaéta ngawasaan téknik anu leres pikeun jinis tanda kaduruk anu ditanggung ku barang kai anjeun. Anjeun ngalakukeun ieu, sarta anjeun bisa nenangkeun sagala kaduruk dina kai nanaon. Upami anjeun bajoang sareng noda panas, pariksa pituduh gancang kami ngeunaan cara ngaleungitkeun noda panas tina kai . Jaga jati kayu anjeun tina kaduruk ku coaster atanapi tikar panas. Urang kabeh terang – Panas nyaéta musuh kai. Nalika anjeun nempatkeun barang panas dina permukaan kai sapertos méja kopi, contona, éta tiasa nyababkeun karusakan anu nyababkeun tanda kaduruk. Tanda kaduruk langkung ti ngan ukur karusakan permukaan, aranjeunna tiasa nembus kai gumantung kana jumlah panas anu diterapkeun sareng durasina. Nyingkirkeun tanda kaduruk butuh usaha anu lumayan, tapi tiasa dilakukeun gumantung kana jumlah karusakan anu kajantenan. Tapi saencan Anjeun ngamimitian, éta bayaran pikeun pinuh ngartos naon ngabalukarkeun panas atawa kaduruk tanda dina kai, kumaha maranéhanana kudu kajawab, sarta naon nu remedies imah paling dipaké pikeun ngurangan penampilan maranéhanana?

Naon anu jadi sabab panas atawa kaduruk tanda dina kai?

Tanda panas atawa kaduruk nu katingali dina méja kai ilaharna disababkeun ku dua komponén, panas jeung Uap nu aya dina kai. Lamun anjeun nempatkeun hiji hal panas dina beungeut kai tina meja makan anjeun, pori-pori kai muka nepi nu ngidinan Uap ka seep jero. Sakali kai mimiti tiis, pori-pori bakal nutup sarta bubu cai atawa cairan nu geus dikumpulkeun di jero. Ayana Uap anu ngarobah penampilan kai. Ieu biasana bakal ngahasilkeun noda darker nu bisa gampang ditempo salaku tanda kaduruk hideung. tanda: Tanda panas nyalira tanpa Uap biasana bodas. Tapi upami tandana hideung, maka panyababna kalebet rot, oksidasi, atanapi hangus. jati heubeul tunduk kana panas darker atawa kaduruk tanda – kusabab bahan séjén hadir kayaning kokotor, lebu, atawa umur kai sorangan. Pencegahan: Tangtu, kalawan cara anu pangalusna pikeun ngubaran a ngabeuleum (atawa tanda panas) dina méja anjeun pikeun nyegah eta lumangsung di tempat munggaran. Pamakéan tikar panas, coaster, jeung sajabana bakal nyegah panas tina datang kana kontak jeung kai. Tambih Deui, barang pelindung kai ieu murah sareng gampang dianggo. Sareng upami anjeun teu gaduh aranjeunna, maka buku atanapi majalah kandel tiasa dilakukeun dina ciwit. Sanajan kitu, kacilakaan bisa lumangsung sanajan kalawan persiapan pangalusna. Janten, kumaha upami permukaan kai anu dicét kedah nunjukkeun tanda kaduruk?

Léngkah-léngkah pikeun Cabut Tanda Kaduruk tina Kayu Dicét

Nyoplokkeun tanda kaduruk tina kai dicét téh masalah sabab anjeun bakal kudu nyabut cet heubeul tur ngaganti eta sakuliah sakabéh beungeut cai. Upami teu kitu, wewengkon nu kaduruk bakal tetep jelas katempo sanajan sanggeus Anjeun toél eta up. Tapi aya léngkah anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk sareng malikkeun barang kai anjeun. Lamun kai geus varnished, anjeun bakal kudu nutupan sakabéh wewengkon nu kapangaruhan. Ieu hartosna nyiapkeun daérah sareng milih pernis cet anu leres. Anjeun bakal gaduh sababaraha leeway nalika milih varnish gumantung kana jenis kai. Dina sababaraha kasus, hiji lacquer leyur cai bisa jadi solusi sampurna. Anu di handap ieu mangrupikeun léngkah-léngkah dasar pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk tina kayu anu dicét.

Lengkah 1- Pasir:

Paké sandpaper 80-grit sakuliah beungeut nu dimaksud.

Lengkah 2 – vakum:

Cabut sadaya lebu sanded tina beungeut cai pikeun ngabersihan.

Lengkah 3- Keusik & Vakum Deui:

Waktos ieu, anggo sandpaper 140-grit pikeun pasir permukaan sakali deui. Teras cabut lebu tina permukaan deui.

Lengkah 4- Ngusap:

Lamun ningali aya lebu sanded sésana, miceun sagala kokotor ku lawon beueus.

Lengkah 5 – Putty:

Hayu permukaan garing lajeng ngalereskeun sagala nabrak, liang, sarta goresan ku dempul kai.

Lengkah 6 – Pasir:

Saatos garing, pasir deui nganggo amplas 140-grit. Vakum jauh lebu jeung ayeuna anjeun siap pikeun nerapkeun Primer jeung varnish.

Lengkah 7- Primer sareng Varnish:

Pikeun nerapkeun bérés dina permukaan kai, tuturkeun léngkah-léngkah saderhana ieu…

  • Primer: Larapkeun Primer ku roller atawa sikat
  • Hayu garing: sahenteuna 2 jam
  • Keusik: make sandpaper 140-grit pikeun roughen beungeut cai
  • Vakum: Cabut lebu tina beungeut cai
  • Varnish: Larapkeun varnish sakumaha per parentah pikeun ngégél beungeut

Anjeun kedah ngalih kalayan ati-ati, tapi henteu laun-laun supados bagian tina varnish garing teuing pas. Saatos eta geus dilarapkeun tur pinuh garing, Anjeun bisa jadi kudu nerapkeun hiji jaket kadua. Pikeun pinuh ngajaga cet pikeun taun datang, tambahkeun sahanteuna tilu jas tina jas jelas sanggeus beberesih sarta priming rengse. Ieu henteu ngan ukur ngajaga cet dasarna sacara langsung tapi ogé ngagampangkeun ngabersihan sareng lebu méja makan anjeun.

Sababaraha Pangobatan Imah Anu Bisa Ngaleungitkeun Tanda Panas tina Kai

Upami anjeun kedah ngaleungitkeun scorch atanapi ngaduruk tanda tina kai, aya sababaraha pangobatan bumi anu tiasa dianggo kalayan saé. 1- Baking Soda & Odol: Campur bahan ieu babarengan dina bagian sarua. Naon anu anjeun kéngingkeun bakal janten némpelkeun anu rada caket. Larapkeun némpelkeun kana kaduruk atawa tanda scorch salila sahenteuna lima menit. Teras usap nganggo kaen bersih, kalebet sadaya résidu. Nalika nganggo metode ieu, pastikeun ngagunakeun némpelkeun klasik sareng sanés jinis odol anu gél. 2- Lebu Rokok & Jus Lemon: Métode ieu ogé tiasa dianggo saé pikeun ngalereskeun tanda kaduruk sareng scorch dina worktops anjeun, countertop, lantai kayu, atanapi dek. Ieu hususna bakal dianggo saé pisan pikeun ngalereskeun tanda kaduruk roko. Ngan campur dua babarengan dina cangkir, teras soak anduk atanapi washcloth dina campuran. Gosok kana tanda kaduruk nepi ka anjeun ningali noda ngaleungit. Upami anjeun henteu ngagaduhan lebu roko, lebu tina hawu ogé tiasa dianggo. 3- Wol Baja Halus Ekstra: Kalayan padika ieu, anjeun kedah ngagosokkeun wol baja anu langkung halus sacara lembut kana daérah permukaan anu kabeuleum. Trikna nyaéta ngaleungitkeun tanda kaduruk sapinuhna tanpa ngali kana kai anu teu ruksak. Pastikeun pikeun ngeureunkeun rubbing sakali noda geus dihapus pinuh. Inget, wol baja anu coarser ti extra-fine bakal ngaruksak kai. Janten, ulah nganggo éta. 4- Beusi: Anjeun panginten tiasa nganggap yén nerapkeun langkung panas ngan bakal ngajantenkeun tanda kaduruk langkung parah, tapi saleresna, sabalikna leres upami anjeun nerapkeun jinis panas anu pas. Panas bakal muka pori-pori kai sareng ngantepkeun Uap di jero naék. Ieu dasarna bakal narik kaluar noda tina kai. Anjeun kedah nyandak léngkah-léngkah ieu…

  • Ngabersihkeun Méja: Ngusap ka handap ku kaén beueus sarta ngantep éta garing pinuh
  • Beusi dina Panas Lemah : Ulah nganggo pilihan uap dina waktos ieu
  • Panutup sareng Larapkeun Panas: Pasang anduk lami dina tempatna teras nerapkeun beusi

Inget pikeun tetep beusi gerak. Lamun diuk panjang teuing di hiji tempat, éta bisa Lungsi kai handapeun anduk.

  • Uap: Upami noda éta leres-leres tangguh atanapi parantos lami, maka anjeun panginten kedah nganggo pilihan uap saatos nyobian setrika dina panas anu lemah heula.

Ukur nerapkeun jumlah leutik uap sareng tetep nganggo anduk. Pariksa sering handapeun anduk pikeun ningali naha noda diangkat. Sakali éta pinuh musna, eureun nerapkeun panas. Ayeuna anjeun tiasa nerapkeun finish sakali noda geus leungit, sarta beungeut geus pinuh garing. Saatos karya, anjeun nempatkeun, kana nyoplokkeun noda, méakkeun duit saeutik dina coasters atanapi Mats panas pasti bakal patut eta pikeun nyegah noda anyar dijieun. 5- Mayonis: Ieu meureun teu sigana intuitif dina mimitina, tapi mayonnaise boga bahan anu bakal bolster kai nu geus ruksak. Sadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nerapkeun sakedik kana daérah anu kapangaruhan sareng ngantepkeun sakedap. Anjeun meureun hoyong ngalakukeun ieu sapeuting ngan pikeun mastikeun, tapi tiasa dianggo dina waktos kirang ti éta. Rub off mayo jeung nangtoskeun hasilna. Upami aranjeunna henteu cekap, maka anjeun panginten badé nerapkeun deui sareng ngantepkeunana langkung lami. Pikiran Pamungkas Teu gampang pikeun nyabut tanda kaduruk atanapi scorch tina méja makan kai anu dicét saé, tapi éta tiasa dilakukeun. Sadaya anu anjeun peryogikeun nyaéta neraskeun sacara saksama sareng ngalakukeun léngkah-léngkah. Mun anjeun teu mibanda salah sahiji bahan di luhur, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngagunakeun sandpaper grit rupa atawa malah péso seukeut ngaleupaskeun wewengkon kaduruk. Ngan inget yen anjeun bakal kudu ngalereskeun eta kalawan putty sakali réngsé. Hai, Kami Mark Garner tukang kayu profésional, tukang kayu, sareng pelukis DIY. Kuring cicing di kota leutik Peoria, Arizona salaku woodworker semi-pensiunan. Kuring geus dimimitian blog ieu kalawan motif basajan pikeun mantuan Anjeun sareng pangalaman kai kuring di sektor ieu. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan naon anu kuring resep lakukeun sareng kumaha éta ngamimitian, anjeun tiasa pariksa langkung seueur ngeunaan kuring di dieu.

Kaduruk noda atawa tanda tina kai bisa lumangsung pikeun rupa-rupa alesan. Bisa jadi paparan langsung kana beusi curling panas, pot panas atawa roko. Kabeneran, anjeun tiasa nungkulan noda kaduruk dina kai. Ngan émut yén éta bakal peryogi waktos kanggo ngalereskeunana leres tapi bakal ngahémat perabotan sareng ngajantenkeun katingal saé sapertos énggal. Baca salajengna pikeun neuleuman kumaha carana miceun noda kaduruk tina kai.

  • Kumaha carana miceun tanda kaduruk tina kai
  • Léngkah-léngkah pikeun ngaleungitkeun noda kaduruk tina kai
  • Rupa-rupa produk anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk dina kai
    • Kumaha anjeun meunang kaduruk roko tina kai?
    • Naha odol tiasa ngaleungitkeun tanda kaduruk dina kayu?
    • Naha baking soda tiasa ngaleungitkeun tanda kaduruk dina kayu?
  • Pikiran ahir

Anjeun tiasa ngahapus noda kaduruk tina méja kai sareng anu sami, ku ngabersihan heula, teras ngadamel campuran 1 séndok odol sareng 2 sendok baking soda. Rub campuran dina wewengkon kaduruk dina arah nu sarua salaku sisikian kai.

Léngkah-léngkah pikeun ngaleungitkeun noda kaduruk tina kai

Hayu urang nyandak katingal di sababaraha léngkah séjén ngeunaan kumaha carana miceun noda kaduruk tina kai, nu bisa Anjeun pake.

  • Kalayan wol baja kelas anu saé, gosok kana noda kaduruk. Tuang sajumlah leutik minyak lemon kana noda kaduruk sateuacan digosok. Bisi éta ngan kaduruk permukaan, taliti rub on wewengkon sarta pariksa lamun geus dihapus noda. Ngeureunkeun rubbing sakali noda kaduruk leungit.
  • Ngusap sagala sésa lebu tina beungeut jati. Anggo lawon anu lembut sareng dab dina semir jati dina situs. Buff permukaan pikeun mawa kaluar caang.
  • Pikeun kaduruk anu langkung jero, keusik nganggo amplas kasar. Larapkeun lapisan cocog tina noda gél dina situs lamun Sanding geus ngaliwatan noda aslina. Anjeun tiasa mendakan noda gél di toko hardware sareng perbaikan bumi anu tiasa cocog sareng ampir sagala warna jati.

Rupa-rupa produk anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngaleungitkeun tanda kaduruk dina kai

Aya sababaraha produk anu tiasa dianggo pikeun ngaleungitkeun noda atanapi tanda dina kai. Tugas kahiji nyaéta ngabersihan jati supados anjeun tiasa ngaidentipikasi daérah anu peryogi perawatan.

  • Metodeu kahiji ngalibatkeun campuran odol jeung baking soda. Ngagabungkeun hiji séndok odol jeung 2 sendok baking soda pikeun nyieun hiji némpelkeun kandel. Dab némpelkeun kana noda kaduruk dina arah gandum kai. Ninggalkeun dina tempat pikeun sababaraha menit sareng sikat lembut sateuacan ngusap nganggo kaen beueus anu bersih.
  • Kombinasi jeruk nipis anu dicampur sareng lebu tina seuneu atanapi rokok tiasa dianggo. Sprinkle ashes kana jeruk nipis dina mangkok leutik tur gaul tuntas. Kalayan lawon anu lami, terapkeun solusi kana noda kaduruk, gosok ka arah gandum kai salami 1-2 menit atanapi dugi ka noda ngaleungit.
  • Nalika noda kaduruk didamel ku seuneu, rokok atanapi batang menyan, paké wol baja kelas anu saé pikeun digosok dina permukaan noda. Ieu kudu dilakukeun gently tur nengetan deukeut noda jeung wewengkon sabudeureun kalawan unggal gesek. Sakali tandana ampir musna, lirén sareng gentos kana odol sareng baking soda atanapi solusi lemon sareng lebu.
  • Paké minyak linseed digabungkeun jeung sanyawa polishing softwood. Larapkeun kana noda maké lawon heubeul. Rub di arah sisikian kai jeung ninggalkeun di tempat pikeun 5-10 menit.

Upami anjeun hoyong hasil anu pangsaéna, anjeun tiasa nyobian kombinasi sadaya metode ieu, dituturkeun ku ngabersihkeun jati biasana nganggo produk beberesih rumah tangga sareng ngagosok nganggo semir.

Kumaha anjeun meunang kaduruk roko tina kai?

Pikeun jalma anu ngaroko di bumi, anjeun tiasa mendakan sababaraha parabotan anjeun dirusak ku rokok. Ngungkulan kaduruk roko nu teu dihoyongkeun dina kai téh tugas basajan. Hayu urang tingali léngkah-léngkah pikeun ngaleungitkeun kaduruk rokok dina kai.

  • Dab sajumlah leutik panghapus semir kuku dina kapas sareng gosok kana kaduruk rokok dugi ka warnana ngaleungit.
  • Upami aya résidu poék anu nyéépkeun di sakurilingna, kerok sacara lembut nganggo péso leutik dugi ka leungit. Anjeun tiasa eureun di titik ieu. Bisi kaduruk jero tur geus tembus beungeut cai, Anjeun kudu ngeusian nepi.
  • Gabungkeun ¼ séndok téh panghapus semir kuku sareng semir kuku transparan dina piring deet.
  • Nguji campuran mimitina dina dasar rengse tina jati. Polandia kuku bakal thicken sababaraha jenis lacquer atanapi surfaces enamel, ngarobahna kasar atawa susu, utamana potongan varnished heubeul. Upami ieu kajadian, nganggo polyurethane gantina. Upami polyurethane sayogi, gentoskeun kana panghapus semir kuku pikeun ngeusian kaduruk rokok dina jati kai. Larapkeun nganggo sikat leutik atanapi jarum suntik.
  • Larapkeun palapis campuran nganggo sikat ngagosok kuku hiji lapisan dina hiji waktos dina daérah anu ruksak. Ngidinan unggal palapis garing sateuacan nempatkeun lapisan anu sanés. Anjeun tiasa ngulang prosés ieu 8 atanapi bahkan 10 kali sateuacan ngeusian liang.

Naha odol tiasa ngaleungitkeun tanda kaduruk dina kayu?

Kaduruk tanda dina kai bisa jadi pikaresepeun pikeun nempo. Kabeneran, salah sahiji produk anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngaleungitkeun tanda nyaéta odol. Saatos ngabersihkeun méja, metode awal pikeun nyobian ngalibatkeun campuran odol sareng baking soda.

  • Campur hiji séndok odol jeung 2 sendok baking soda pikeun nyieun némpelkeun a.
  • Larapkeun némpelkeun ieu kana tanda kaduruk dina arah gandum kai.
  • Ninggalkeun dina tempat kaduruk salila sababaraha menit jeung gently gosok saméméh ngusap eta jauh jeung kaen beueus bersih.

Dina titik ieu, anjeun bakal ningali paningkatan kalayan tanda kaduruk dimana éta ngaleungit.

Naha baking soda tiasa ngaleungitkeun tanda kaduruk dina kayu?

Upami anjeun nuju ngalaman tanda kaduruk dina kai, anjeun tiasa nganggo baking soda. Hayu urang nempo léngkah.

  • Nyiapkeun némpelkeun kandel baking soda sarta cai. Pastikeun yén konsistensi némpelkeun geus garing.
  • Scoop jumlah leutik némpelkeun ngagunakeun sudut lawon bersih. Gosok némpelkeun dina tanda kaduruk dina kai pikeun laun poék warna jeung saterusna nyabut tanda kaduruk. Bisi hiji dab tunggal teu cukup dina nyoplokkeun tanda, nerapkeun 2 atawa malah 3 dabs némpelkeun deui.
  • Semprotkeun semir kayu dina lawon anu bersih. Gosok kana beungeut kai. Ieu jalan ku nyoplokkeun némpelkeun baking soda grainy tur malikkeun penampilan patchy kalawan sesa kai. Ngusap sapanjang sisikian kai jeung nerapkeun Polandia dina stroke lemes.

Pikiran ahir

Sakali anjeun mendakan noda kaduruk atanapi tanda anu teu pikaresepeun dina jati kai, penting pisan pikeun ngaleungitkeunana pikeun ngajaga penampilan murni tina jati anjeun. Kalayan rupa-rupa padika ngeunaan cara ngaleungitkeun noda kaduruk tina kai, anjeun tiasa ngabalikeun deui penampilan jati anjeun dina waktos anu lami. Ezoic

Tulisan panganyarna

link ka Kumaha ngabersihan panto kaca pancuran jeung vinegarHow pikeun ngabersihan panto kaca pancuran jeung cuka Seueur desain kamar mandi modéren ayeuna milih panto pancuran kaca sabalikna tina langsir. Hal ieu méré kamar mandi katingal pisan sleek jeung modern nu rada pikaresepeun.
Rupa éndah ieu tiasa gancang… link ka Kumaha ngabersihan grout kalawan baking sodaKumaha pikeun ngabersihan grout kalawan baking soda Naha dapur atanapi kamar mandi anjeun gaduh grout? Naha anjeun hoyong ngabersihan grout di bumi anjeun tapi henteu terang kumaha ngalakukeunana? Anjeun wondering kumaha carana miceun noda tina grout anjeun? Teras baca deui.
Grout nyaéta…


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *