Kumaha Panganten Anjing Agrésif Éta tiasa nangtang pikeun ngasuh anjing anu agrésif. Dina postingan ieu, dokter hewan Farmington Hills kami ngajelaskeun naha sababaraha anjing janten agrésif nalika dandan sareng nawiskeun tip pikeun ngabantosan sesi dandan kirang stres pikeun anjeun sareng anjing anjeun.

Agresi dina Anjing

Seueur anjing nunjukkeun kalakuan agrésif anu tiasa janten masalah pikeun juragan sareng kulawargana. Sanaos ampir sadaya sato liar agrésif ku naluri nalika ngajaga wilayahna, ngabéla diri atanapi ngajagi budakna, nalika sato diadopsi salaku piaraan, penting pikeun ngungkulan kabiasaan agrésif kalayan latihan. Agresi bisa ngalibetkeun rupa-rupa paripolah nu bisa ngakibatkeun serangan sarta tatu (kaasup bites anjing nalika dandan). Tanda agresi di anjing ngawengku:

  • Ngancem ngagerem atawa babakan
  • Tetep tetep sareng henteu nurut kana paréntah anu gaduh atanapi pangasuh
  • Ngagerem lamun kahayang anjing teu diturutan
  • Snarling (baring huntu nalika ngagerem)
  • Mouthing hiji jalma ngalawan kahayang na dina upaya exert kontrol
  • A kacamatan gancang nu ninggalkeun tanda, ancur atawa tusukan dina atawa dina kulit
  • Kasuksésan gancang bites
  • Ngégél dituturkeun ku oyag

Dina anjing agrésif, salah sahiji gejala ieu bisa muncul sacara éksklusif atawa dina kombinasi.

Masalah Jeung dandan Agrésif Anjing

Nguruskeun anjing agrésif salami sesi dandan butuh perawatan tambahan, ati-ati sareng latihan pikeun ngajaga anjing anjeun sareng groomer aman (naha anjeun milih ngarawat anjing anjeun nyalira atanapi janjian sareng tukang groomer profésional kami di Rumah Sakit Sato Malaikat). Hiji anjing agrésif bisa ngegel atawa némbongkeun paripolah agrésif lianna salila sesi dandan pikeun sababaraha alesan – naha maranéhna ngarasa hariwang, fearful, bingung atawa geus ngalaman pangalaman goréng saméméhna bari keur groomed. Upami anak anjing anjeun ngagaduhan pangalaman goréng sateuacana nalika diurus, aranjeunna tiasa janten pertahanan pisan nalika aranjeunna lebet ka rohangan dandan. Anjing tiasa nyobian ngegel saha waé anu ngadeukeutan atanapi nyobian nyabak aranjeunna.

Kumaha suksés ngasuh anjing anu agrésif

Kusabab sobat canine anjeun bakal perlu groomed rutin, anjeun bakal kudu ngalatih anjing Anjeun pikeun sabar dandan. Tukang groomer kami nyarankeun pikeun ngémutan tip ieu sareng ngawangun kapercayaan sareng anak anjing anjeun nalika waktuna ngamandian sareng ngasuh anjing anjeun. Kurang setrés piaraan naon waé, langkung tenang sareng koperasi aranjeunna bakal.

Mimitian dandan nalika anjing anjeun ngora.

Ngawanohkeun anjing anjeun keur groomed (jeung dibawa ka groomer a) salaku anak anjing bakal ngahemat loba kahariwang jeung stress handap jalan. Puppies mikaresep gaduh pangalaman anyar sareng kabuka pikeun sosialisasi sareng diajar. Ieu ngagampangkeun ngalatih aranjeunna pikeun toleran dandan biasa. Sanaos teu mungkin pikeun ngasuh anjing anu langkung kolot kalayan pangalaman goréng sateuacana, anjeun kedah langkung seueur waktos sareng kasabaran dina latihan.

Paké bala positif.

Tulangan positip maénkeun peran dina latihan sareng tiasa janten pokok dina dandan ogé. Méré saréat saméméh ngadatangan groomers (atawa saméméh sési dandan di-imah) bisa mantuan tetep aranjeunna tenang. Anjeun meureun hoyong masihan saréat sejen pikeun diuk sabar salila mandi jeung dandan maranéhanana.

Ngidinan waktos pikeun anjing anjeun ngajalajah peralatan sareng prosedur dandan.

Dugi anjing Anjeun tos rengse nyaman jeung keur groomed, tetep sesi pondok tur nyieun usaha pikeun ngawanohkeun groomers, alat-alat dandan jeung prosedur anyar, sahingga waktu anak anjing Anjeun jadi akrab jeung nyaman jeung maranehna. Hayu anjing anjeun nyeuseup tempat dandan sakedap sateuacan netep, nuturkeun pujian sareng ganjaran. Sakali anjing anjeun tiasa ngartos groomer sareng alat-alat henteu dimaksudkeun pikeun menyakiti aranjeunna, dandan bakal langkung lancar pikeun sadayana.

Paké ukuran preventif dina kaayaan darurat.

Sababaraha anjing agrésif bisa jadi teu tenang salila sesi dandan sanajan usaha pangalusna anjeun. Sanajan kitu, aranjeunna tetep bakal perlu dandan. Sababaraha solusi bisa ngawengku jaket husus-ngurangan kahariwang (salila trims kuku), pangobatan organik jeung sagala-alam atawa muzzles. Nyarios ka dokter hewan anjeun ngeunaan pilihan mana anu pangsaéna pikeun anjing anjeun, sareng konsultasi ka dokter hewan anjeun ngeunaan pangobatan naon waé anu anjeun pikirkeun pikeun dianggo sateuacan masihan ka anak anjing anjeun. Lamun anjeun milih boga groomers profésional kami di Farmington Hills ngalakukeun pakasaban pikeun anjeun, yakin yén kami boga pangaweruh jeung pangalaman diperlukeun pikeun panganten lalaki sagala jinis jas anjing sarta gawé bareng sato tina rupa-rupa temperaments, kaasup nu stressed. , hariwang atawa aggravated. Dina kaayaan dimana sato utamana agrésif atawa sieun, urang bisa nyarankeun ubar keur nengtremkeun salila sési dandan. Nanging, seringna urang tiasa ngatur jinis anjing ieu ku ngalakukeun hal-hal anu didaptarkeun di luhur, sareng ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu:

  • Mastikeun lingkungan tenang, tenang sareng damai
  • Nanyakeun anjing Anjeun pikeun ngalakukeun hiji trik gampang atawa aksi (kayaning ‘diuk’ atawa ‘ngocok paw’)
  • Nawiskeun saréat
  • Remen istirahat
  • Maén musik atawa muka jandela.

Di Rumah Sakit Sato Malaikat, kami salawasna ngarepkeun pendak sareng réréncangan suku opat anjeun sareng masihan nasihat pikeun ngabantosan anjing anjeun bagja sareng séhat. Alternatipna, urang remen nyandak tugas dandan kaluar leungeun Anjeun pikeun ngalaksanakeun tugas penting ieu leres, kalawan minimal fuss. Catetan: Naséhat anu disayogikeun dina tulisan ieu dimaksudkeun pikeun tujuan inpormasi sareng sanés mangrupikeun nasihat médis ngeunaan piaraan. Pikeun diagnosis akurat ngeunaan kaayaan piaraan anjeun, mangga ngadamel janji sareng dokter hewan anjeun.

Gaduh patarosan ngeunaan dandan anjing agrésif anjeun, atanapi hoyong ngajadwalkeun sési dandan pikeun anjing anjeun? Hubungi Rumah Sakit Sato Malaikat pikeun pasini.

Teuas 30 – 60 Menit 1 Bulan The Nyegah Biting Métode Nyegah Ngigel 2 Undian Métode Ngaganggu sareng Mitigasi Ngaganggu jeung Mitigate 3 Undian

Bubuka

Anjing leutik kudu diatur sarta dilatih pisan sarupa anjing badag, sarta kalawan ekspektasi sarupa. Hanjakal, ieu teu salawasna kasus. Anjing leutik sering dijemput sareng dideukeutan ka anu gaduhna nalika aranjeunna gumbira atanapi kalakuan agrésif. Ieu reinforces kaayaan emosi agrésif, sarta kana waktu ieu bisa ngahasilkeun anjing leutik nu bites. Hasilna, loba anjing leutik bisa snappy, utamana lamun dina kaayaan teu wawuh, atawa jeung jalma teu wawuh. Oge, alatan ukuranana leutik, anjing leutik bisa jadi intimidated lamun manéhna ngarasa kaget, dina bahaya, atawa ngalaman ngarareunah, nu mana wae nu bisa lumangsung salila dandan lamun sikat snags kusut, cai salila mandi karasaeun teu pikaresepeun, atawa sora clippers kaget anjeunna. Kahareupna anjing leutik ngamekarkeun kabiasaan goréng biting salila dandan. Naha anjeun ngasuh anjing alit anjeun nyalira atanapi nyandak anjeunna ka tukang groomer profésional, anjeun kedah nyandak léngkah-léngkah supados anjeun atanapi panyawat anjeun henteu ngeureunkeun sakumpulan kulit anu leungit!

Sudut pandang Anjing

Pernah ngadéngé komplek Napoleon? Ieu téori yén jalma leutik, atawa dina hal ieu, anjing leutik, overcompensate pikeun stature leutik maranéhanana jeung kabiasaan sosial agrésif jeung dominan. Bari urang umumna ngakuan ieu teu bener bener jalma, bisa jadi bener anjing, mun sababaraha gelar. Kusabab anjing meta leuwih on naluri ti urang, sarta anjing leutik bisa leuwih gampang ngarasa kaancam di dunya pinuh ku anjing badag tur jalma badag, anjing leutik bisa diajar meta aggressively komo ngegel nalika unsure kaayaan. Dandan mangrupikeun salah sahiji kaayaan anjing leutik anjeun tiasa kaancam sareng ngaréaksikeun ku ngegel. Lamun mawa anjing Anjeun ka groomer a, tempat wisata jeung sora tina salon dandan jeung anjing séjén bisa membangkitkan respon ieu. Atanapi, upami anjeun ngasuh anjing anjeun nyalira sareng anjing anjeun henteu resep cai, sensasi mandi, gunting, rarasaan bulu sareng kulitna ditarik ku sikat, kusut didamel, atanapi motong ku gunting, anjeunna tiasa ngaréspon. ku ngegel. Jelas ieu masalah! Pariksa kalayan hewan Anjeun pikeun nangtukeun lamun anjing Anjeun boga kaayaan médis nu ngabalukarkeun kabiasaan agrésif salila dandan. Ngabahas ngagunakeun ubar keur nengtremkeun hampang jeung hewan anjeun bari dandan sangkan anjing leutik anjeun gampang pikeun nanganan sarta ngurangan kabiasaan biting. Boga asisten nahan anjing leutik anjeun, kalawan panangan maranéhanana handapeun na sabudeureun beuheung anjing urang, nyekel sirah ngarah leuwih taktak maranéhanana jauh ti beungeutna, jadi anjing teu bisa ngegel aranjeunna atawa anjeun. Paké leash na sirah halter pikeun ngarahkeun sirah anjing anjeun jauh ti anjeun bari digawé, ideally hiji méja dandan kalawan restraint beuheung kudu dipake. Paké parabot dandan diatur panjang pikeun nyegah bitten. Sikat atanapi sisir anu panjang dicekel, khususna di sabudeureun raray, bakal ngajauhan leungeun anjeun tina sungut anjing anjeun. Upami anjing leutik anjeun ngegel, éta ngan ukur sisir anu bakal digigitna. Pertimbangkeun ngagunakeun moncong pikeun ngajagi diri sareng panangan anu sanés tina bitten. Prakték ngagunakeun moncong dina waktos sanés nalika henteu dandan supados anjing anjeun henteu diajar ngahubungkeun muzzle sareng dandan. Nyarankeun metode dandan? Sikat anjing leutik anjeun sacara teratur supados dandan nganggo gunting sareng mandi henteu janten tugas anu sesah. Anjing kalayan jas anu henteu kusut, kawilang bersih, bakal langkung gampang diasuh sareng nyababkeun kirang setrés ka anjing, nyababkeun kurang agresi sareng paripolah ngegel. Latihan anjing leutik anjeun sateuacan dandan supados kaleuwihan énergi diduruk. Ieu bakal nyieun anjing Anjeun kurang kamungkinan kana ngegel. Gaduh suplai dandan gunana sareng siap supados waktos dandan dikirangan sareng anjing alit anjeun kirang kamungkinan janten frustasi sareng agrésif. Pasihan anjing anjeun cocooan mamah pikeun ngilu, pikeun ngahindarkeun anjeunna ngilu anjeun, atanapi ngaganggu anjeunna ku cocooan atanapi tuangeun. Coba teu narik leungeun anjeun nalika anjing leutik anjeun nyoba ngegel, ieu ngan ganjaran anjeunna. Anggo sarung tangan pelindung supados anjeunna terang yén ngegel henteu nyababkeun anjeun mundur, atanapi alihan sirah anjing anjeun nganggo alat dandan anu diurus anu panjang, nyorong anjeunna nalika anjeunna nyobian ngegel, tibatan nyéépkeun leungeun anjeun kusabab sieun. Gawé kalayan percaya diri, sareng ulah ngabales agresi anjing leutik anjeun kalayan setrés atanapi sieun. Nyarankeun metode dandan?

Awas & Pertimbangan

  • Lamun make muzzle a, pastikeun pikeun make eta dina waktu séjén (salain waktu dandan) jadi anjing saeutik Anjeun teu datang ka ngahubungkeun eta ngan jeung dandan. Gaduh anjing anjeun ngagemna dina jalan-jalan sareng waktos anu sanés.
  • Pastikeun pikeun ngabahas ubar keur nengtremkeun sareng dokter hewan sateuacan nganggo nalika dandan. Anjing leutik merlukeun caution alatan ukuran maranéhanana nalika nangtukeun dosage.
  • Pastikeun yén asisten naon waé terang kumaha carana nahan anjing anjeun supados henteu digigit.
  • Sikat anu dicekel panjang sareng sisir atanapi sarung tangan tiasa ngabantosan anjeun nanganan sareng ngarahkeun anjing leutik anu lincah.
  • Malah anjing leutik bisa ngalakukeun karuksakan signifikan lamun aranjeunna ngegel teuas atawa di wewengkon sénsitip kawas beungeut. Latihan caution sarta ulah jadi sugema ngeunaan ukuranana leutik maranéhanana.

kacindekan

Anjing anu ngegel tiasa sesah diasuh ku cara anu sadayana aub tetep aman. Malah anjing leutik bisa ngabalukarkeun tatu serius. Kusabab ukuranana, anjing leutik bisa leuwih gampang ngarasa kaancam lamun keur groomed sarta meta aggressively. Candak pancegahan nalika nyekel anjing leutik anu ngegel. Sedasi, muzzles, restrains sarta pamakéan asisten bisa jadi diperlukeun. Ulah ganjaran kabiasaan biting anjing leutik urang ku jadi sieun atawa stopping dandan. Jadi tenang jeung teguh. Ngagunakeun latihan jeung cocooan bisa jadi mantuan pikeun nyegah kabiasaan biting, sarta disiapkeun saméméh dandan mantuan ngurangan waktu, frustasi jeung paparan ka murka anjing biting leutik!

Carita Kasuksésan jeung Patarosan Dandan

Patarosan & Jawaban dandan

Sanaos panginten kuring nuju diajar janten anjing Groomer, anjing munggaran kuring rada nangtang, sabab anjeunna henteu resep pisan kana sora clippers tapi anjeunna henteu parah teuing sapertos anjeunna sateuacanna, tapi kuring tetep kedah damel. anjeunna janten abdi hoyong naroskeun sababaraha tip atanapi naséhat ngeunaan cara ngasuh suku sareng rarayna tanpa masihan setrés. Hai Colin, ucapan salamet pikeun kaputusan anjeun janten tukang ngarit! Saran kuring nyaéta anjeun tetep sesi dandan sareng Ted pondok dina mimiti sareng pastikeun nawiskeun saréat di tungtung ogé seueur pujian. Bisa jadi wijaksana pikeun ngabiasakeun Ted kana sora clippers ku cara ngerjakeun suku tukang heula, sarta sanggeus anjeunna nyadar yén éta oke, pindah ka suku hareup lajeng raray. Tinimbang nyoba motong sakabéh beungeut Ted sakaligus, pindah ti hiji sisi ka séjén motong ngan saeutik nepi ka sési salajengna. Ted kedah langkung sering dandan kusabab sésina pondok, tapi ieu tiasa janten cara anu pangsaéna pikeun nyaluyukeun anjeunna kana tugas. Salaku tambahan, pastikeun anjeunna latihan sareng capé sateuacan dandan! Naha pangalaman ieu mantuan? Hai anjing abdi mangrupikeun anjing penyelamat & iraha waé anjeunna angkat ka tukang cukur anjeunna gélo & nyobian ngegel tukang cukur. Naha aya anu tiasa urang laksanakeun pikeun ngeureunkeun anjeunna gelo & nyobian ngegel. Hai Alyson, Toby alit anu lucu sigana ngagaduhan pangalaman anu goréng di tukang ngaput sateuacan anjeunna ngagabung sareng kulawarga anjeun atanapi panginten aya hal ngeunaan prosés dandan anu nyababkeun anjeunna nyeri (sapertos arthritis). Kuring bakal nyandak anjeunna ka dokter hewan pikeun ngabahas masalah sareng pariksa anjeunna. Saatos nangtukeun euweuh masalah, Abdi ngalakukeun sababaraha panalungtikan ngeunaan groomers di wewengkon Anjeun tur didatangan hiji nu specializes dina nungkulan anjing fearful atanapi agrésif. Tukang groomer ieu bakal terang kumaha cara ngadeukeutan Toby sareng bakal gaduh pangaweruh ngeunaan cara neraskeun sareng bakal tiasa nenangkeun Toby. Sing salamet! Naha pangalaman ieu mantuan? Anjing kuring biasa resep diasuh sareng dicoo. Anjeunna geus laun gotten bad di biting. Anjeunna alus hiji menit sarta salajengna anjeunna bites crap kaluar anjeun. Mawa getih saban waktu. Anjeunna bout 6-7 pon. Anjeun teu bisa nyokot anjeunna boro. Anjeunna bites unggal hiji kaasup kuring. The usaha panungtungan pikeun panganten lalaki anjeunna anjeunna bit kuring 3-4 kali. Naon anu kuring tiasa masihan anjeunna pikeun nenangkeun anjeunna pikeun motong anjeunna. Kuring nyebutkeun anjeunna bi-polar. Hiji menit anjeunna saé. Salajengna anjeunna biting nanaon dina situs. Anjeunna parantos parah dina 3-4 taun ka pengker. Hatur nuhun pikeun patarosan! Hapunten ngadangu yén Bailey ngagaduhan masalah sareng dandan. Naha anjeun parantos ngabahas ieu sareng dokter hewan anjeun? Bailey mungkin geus ngembangkeun rematik, nyieun dandan uncomfortable sarta ngarah anjeunna ngegel. Atanapi, anjeunna tiasa gaduh sensitipitas kulit anu nyababkeun nyikat sareng nyisiran nyeri. Taroskeun ka dokter hewan pikeun ningali naon anu aranjeunna nyarankeun. Aranjeunna tiasa pariksa pikeun mastikeun yén teu aya masalah sareng nyeri sareng tiasa nyarankeun panyawat anu gaduh pangalaman sareng anjing anu sesah diurus. Sing salamet! Naha pangalaman ieu mantuan? Kuring boga Pomski-lami sataun. sarta anjeunna anjing saeutik hébat. Anjeunna 24 pon sareng séhat, Hiji-hijina masalah anu urang gaduh nyaéta urang henteu tiasa ngarawat anjeunna pisan. Anjeunna henteu kunanaon sareng anu sanés, tapi anu kadua anjeunna ningali gunting atanapi sakumpulan gunting listrik anu anjeunna freaks teu kaampeuh. Kuring ngagaduhan ti dokter hewan lokal kuring sababaraha pangobatan anti kahariwang sareng éta henteu ngalakukeun nanaon. Kuring parantos ka dua panganten lalaki sareng aranjeunna jalma miskin kedah lirén sabab kami sieun anjeunna bakal nganyenyeri dirina anjeunna sapertos angin puting beliung dina méja sareng kuring dina tungtung akal. Naha pangalaman ieu mantuan? Kuring geus diserang sababaraha kali nyoba miceun burrs tina suku Charlie nu utamana sénsitip. Anjeunna bakal ngantep kuring ngamandian anjeunna tapi anduk sareng pengering mangrupikeun pemicu. Naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun ngaraos aman tapi tetep tiasa ngurus anjeunna. Naha pangalaman ieu mantuan? Tangtangan anjeunna henteu damang, janten kuring henteu tiasa nyandak anjeunna ka Groomer.
Kuring keur nyobaan panganten lalaki di imah sorangan tapi teu alus.
Anjeunna geus jadi pisan bitey na nippy. Anjeunna moal ngantep kuring nyabak suku, dada atanapi beuteungna. Janten kuring ngan ukur ngagarap tonggongna nganggo mat anu licky.
Jeung gagasan? Naha pangalaman ieu mantuan? anjing kuring geus bitten groomer jeung nyaho manehna teu bisa balik. Kuring henteu weruh naon anu kudu dipigawé wondering naha éta nginum obat nu anjeunna tiasa nyandak nenangkeun anjeunna? Naha pangalaman ieu mantuan? Anjeunna gugup, gerak pisan sareng narik paws sareng sukuna, panginten anjeunna ngegel Naha pangalaman ieu mantuan?

Langkung Anjing dandan Panungtun

  • Kumaha Nganten Anjing Tanpa Digigit
  • Kumaha carana ngasuh anjing di sabudeureun panon
  • Kumaha Nganten Anjing Nganggo Clippers
  • Kumaha Ngajaga Anjing Nganggo Gunting
  • Kumaha cara ngasuh anjing nganggo jaket jero anu kandel
  • Kumaha Ngajaga Anjing kalayan Kahariwang
  • Kumaha Ngarapkeun Suku Anjing
  • Kumaha Manten Anjing Rambut Curly
  • Kumaha Panganten Anjing Hamil
  • Kumaha carana ngasuh anjing anu ngegel
  • Kumaha Méré Anjing Pedicure a
  • Kumaha Nyegah Kuku Anjing tina Beulah
  • Kumaha ngabersihan Ceuli Anjing
  • Kumaha motong kuku anjing anu panjang teuing
  • Kumaha Ngarapkeun Kuku Anjing

Solusi Gampang pikeun Ngurus Anjing Agrésif! Agresi nyaéta kabiasaan umum anu dipidangkeun dina seueur anjing. Ampir kabéh sato liar sacara naluriah agrésif lamun datang ka defending diri, ngajaga anak maranéhanana, jeung guarding wewengkon maranéhanana. Tapi, nalika sato diadopsi salaku piaraan, hal anu penting yén aranjeunna jinak tur bisa dilatih ku kituna agresi teu jadi perhatian. Agresi nyertakeun rupa-rupa paripolah sareng tiasa nyababkeun serangan upami henteu ditangani leres. Tanda agresi dina anjing nyaéta:

  • Babakan galak nu sorana ngancam
  • Jadi cicing jeung teu nurut kana parentah nu boga
  • Mouthing hiji jalma, ngalawan kahayang na, dina move ngadalikeun anjeunna / dirina
  • Baring huntu jeung growling, disebutkeun disebut snarling
  • Ngagerem nalika hal-hal anu henteu luyu sareng kahoyong anjing
  • A kacamatan gancang nu ninggalkeun tanda dina atawa cimata kulit
  • A kacamatan anu ngabalukarkeun ancur atawa tatu
  • Kasuksésan gancang bites
  • Ngégél dituturkeun ku oyag

Anjing agrésif tiasa ningalikeun salah sahiji gejala ieu atanapi seueur paripolah ieu sakaligus.

Masalah dina dandan Anjing Agrésif

Hiji anjing agrésif bisa ngegel atawa némbongkeun kabiasaan disruptive séjén salila dandan. Ieu bisa jadi alatan sagala rupa alesan- kahariwang, sieun, kabingungan, atawa pangalaman saméméhna goréng bari keur groomed. Lamun anjing Anjeun kungsi pangalaman goréng saméméhna jeung groomers, maranéhanana bisa jadi defensif tambahan di waktu saterusna maranéhanana asup ka salon dandan. Anjing éta tiasa ngegel saha waé anu ngadeukeutan atanapi nyobian nyabak.

Kumaha Ngarapkeun Anjing Agrésif anu suksés

Kusabab dandan mangrupikeun bagian anu dipikabutuh pikeun ngajaga anjing piaraan, anjeun badé ngalatih réréncangan anjing anjeun supados aranjeunna tiasa toleran dandan. Di Wags & Whiskers, kami langkung lembut sareng sabar supados anjing henteu sieun sareng kami mastikeun yén piaraan éta percanten ka kami. Pangurus anu berpengalaman terang yén kirang setrés piaraan, langkung kooperatif sareng tenang aranjeunna

Mimitian dandan Nalika Anjing Anjeun Ngora

Anjeun kedah ngawitan nyandak anjing anjeun ka groomer nalika anjeunna masih ngora. Puppies mikaresep ngalaman hal anyar jeung kabuka pikeun diajar kabiasaan anyar. Ieu ngagampangkeun ngalatih aranjeunna janten langkung disiplin sareng toleran sareng dandan biasa. Ieu lain hartosna yén teu mungkin mun panganten lalaki hiji anjing heubeul kalawan pangalaman goréng saméméh. Dina hal anjing heubeul, anjeun ngan perlu investasi leuwih waktos di latihan jeung ngagunakeun kasabaran.

Paké tulangan positif

Salah sahiji metodeu dandan pangsaéna nyaéta tulangan positip. Ganjaran anjing pikeun kabiasaan alus maranéhanana, ieu nyorong maranéhna pikeun terus behaved ogé dina mangsa nu bakal datang. A saréat saméméh indit dina lalampahan ka groomers bisa mantuan sarta nalika anjing Anjeun nangtung sabar salila mandi jeung dandan na, Anjeun meureun hoyong masihan eta saréat sarta sababaraha pujian.

Biasakeun Anjing Anjeun sareng Alat sareng Prosedur Dandan

Tetep sesi dandan pondok dugi anjing teu nyaman di sakuliling anyar. Pikeun ngaleungitkeun rasa uneasiness anjing Anjeun, hal anu penting pikeun nyieun eta tumuwuh nyaman jeung groomer jeung alat dandan. Hayu aranjeunna ngambeu wewengkon dandan bari dituturkeun ku ganjaran jeung pujian. Sakali anjing ngarti yén alat-alat éta henteu bakal ngarugikeun aranjeunna, dandan bakal janten prosés anu langkung lancar pikeun sadayana.

Anggo Ukuran Pencegahan dina Situasi Darurat

Aya waktos nalika anjing henteu tenang, tapi aranjeunna tetep kedah diasah. Sababaraha solusi nyaéta muzzles, pangobatan, atanapi jaket pangurangan kahariwang khusus.

  • Muzzles: Lamun anjing Anjeun condong snap jeung ngegel salila dandan, nempatkeun muzzle nu leuwih bisa nyieun tugas leuwih gampang. Sababaraha muzzles anu padded pikeun nyegah ngarareunah pikeun anjing Anjeun. Aya muzzles anu ngamungkinkeun anjing anjeun tuang sareng nginum bari nganggo alatna. Moncongna kedah pas sareng ukuran sirah anjing supados piaraan tiasa ngambekan leres. Anjeun tiasa nempatkeun muzzle dina anjing sateuacan prosedur dandan sareng cabut langsung saatosna.
  • Pangobatan: Hadé pisan ngagunakeun pangobatan organik sareng sadayana alami pikeun piaraan anjeun pikeun nyegah efek samping. Tapi, ngobrol sareng dokter hewan anjeun ngeunaan naon anu pangsaéna pikeun aranjeunna.
  • Jaket pangurangan kahariwang: Sababaraha anjing tiasa saé nalika ngagem jaket kahariwang bari motong kukuna. Kawas swaddling orok jaket ieu mantuan piaraan ngarasa aman, kirang stressed kaluar sarta tetep tenang.

Upami anjeun nganggap hal sapertos kieu tiasa ngabantosan piaraan anjeun, ngobrol sareng dokter hewan sareng tingali naon anu paling saé. Tugas dandan anjing agrésif cukup nangtang. Sanajan kitu, teu mungkin pikeun ngawasaan piaraan Anjeun. Anu penting nyaéta pikeun ngaidentipikasi masalahna teras nyandak ukuran anu pas. Paripolah anu ganas sareng henteu teratur tiasa suksés dipikagaduh pikeun ngajantenkeun dandan biasa janten bagian anu gampang tina rutinitas piaraan anjeun. Anjeun ngan ukur kedah bageur sareng sabar. Di Wags & Whiskers, kami ngartos yén penting pisan pikeun ngurus piaraan anjeun kalayan cinta pisan. Hubungi kami ayeuna di (520)405-0077 upami anjeun hoyong inpormasi langkung seueur ngeunaan dandan piaraan agrésif anjeun! Upami anjeun biasa nyandak piaraan anjeun ka salon tukang groomer atanapi toko piaraan unggal atanapi dua bulan, anjeunna ayeuna sigana telat pikeun panganten lalaki pinuh. Warta anu saé nyaéta gumantung kana kabutuhan dandan anjing anjeun (sareng temperament), ngungkulan tugas di bumi nyalira – sahenteuna pikeun ayeuna – tiasa langkung gampang tibatan anu anjeun pikirkeun! Pikeun ngamimitian anjeun, urang ngobrol sareng Philip Minaker, manajer umum di Zen Dog Services di Toronto, ngeunaan dos and don’ts dandan anjing. Ieu kiat na pikeun ngagampangkeun tugas, sareng langkung pikaresepeun pikeun sadayana. Mimitian ku kuku Salah sahiji léngkah konci pikeun ngajaga anjing anjeun dandan di bumi nyaéta masihan aranjeunna motong kuku rutin unggal sababaraha minggu, sanaos éta sanés tugas anu anjeun pikahoyong, saur Minaker. Sanaos kuku sababaraha anjing sacara alami bakal ngirangan diri nalika aranjeunna leumpang dina permukaan anu keras sapertos beton atanapi trotoar, anu sanésna peryogi motong sering. “Kaseueuran toko piaraan ngajual gunting kuku dina ukuran anu béda pikeun nampung ukuran anjing,” saur Minaker. “Sakali unggal opat ka genep minggu mangrupikeun waktos anu saé pikeun motong aranjeunna.” Tong hilap neukteuk embun-embunan, paku anu aya dina sisi suku anjing; jeung, lamun accidently nick nu «gancang» (saraf jeung pembuluh darah di jero kuku), a dab aci jagong atawa bubuk styptic bakal ngeureunkeun perdarahan. Tetep wewengkon konci tangtu dipangkas Upami anjeun hoyong manjangkeun umur potongan anu tos aya, atanapi panginten henteu acan siap nyandak panganten lalaki anjeun nyalira, Minaker nyarankeun ngan ukur ngagaringkeun daérah anu paling dipikabutuh pikeun ngamimitian. “Raray, ceuli, sareng daérah higienis kedah dijaga,” saur Minaker. Ngajaga rambut pondok sareng bersih di daérah ieu tiasa ngabantosan bau sareng nyegah inféksi, sareng anjeun henteu kedah nganggo gunting dandan anu leres pikeun motong jinis ieu. “Anjeun tiasa nganggo gunting karajinan anu saé salami aranjeunna kawilang seukeut sareng anjeun henteu acan dianggo dina hal anu sanés,” saur Minaker. Mesen kit dandan Pikeun panganten lalaki anjing pinuh awak, anjeun bakal hoyong mésér clipper piaraan atawa rangkep dandan kit jeung wilah béda. Butuh saeutik waktu jeung latihan pikeun anjeun meunang dipaké pikeun parabot; pastikeun maca parentah pikeun nyaho jenis sabeulah nu Anjeun pake, jeung kumaha pondok eta bade motong bulu anjing Anjeun, nyebutkeun Minaker. Sareng, upami anjeun badé neraskeun ngalakukeun ieu sacara rutin, tong hariwang ngeunaan kéngingkeun clipper anu mahal pisan. Ulah motong jaket kotor atawa matted “Lengkah hiji nyaéta pikeun mastikeun anjing ieu ogé brushed – loba jalma teu sadar anjing kudu brushed saméméh mandi,” nyebutkeun Minaker. “Upami aya anyaman sareng [jasna] henteu digosok, éta bakal dua kali langkung seueur ngimpina.” Anjeun tiasa nganggo rupa-rupa sikat atanapi sisir gumantung kana rambut anjing anjeun; sisir huntu lebar disarankeun pikeun kusut. “Pasang ramo anjeun antara tikar sareng kulit anjing supados nalika anjeun nyobian nyikat sakedik-sakedik, anjeun henteu nyentak bulu sareng narik kulitna,” saur Minaker, nambahan yén hiji dab manusa. – Kondisioner rambut atanapi kondisioner piaraan tiasa ngagampangkeun nyikat gumpalan. Ulah masihan Fluffy mandi Saatos anjing anjeun disikat saé, waktosna pikeun ngamandian. Sanaos sampo orok henteu kunanaon, Minaker nyarankeun yén anjeun nganggo sampo anu dirumuskeun khusus pikeun anjing, khususna, “… Aya ogé sampo anu ngabéréskeun kaayaan khusus sapertos kulit flaky atanapi rambut rontok. Sakali dimandian, garing anduk anjing Anjeun (atawa niup garing aranjeunna lamun bisa) lajeng masihan aranjeunna sikat sejen lamun jaket geus garing pinuh. Ayeuna anjing anjeun siap pikeun motong! Perhatikeun temperament sareng kaayaan anjing anjeun Coba masihan piaraan anjeun latihan anu saé sateuacan anjeun dandan. “Upami anjeunna sadayana hiper sareng anjeun nyobian nyukur anjeunna, anjeun moal bakal suksés,” saur Minaker. “Bawa anjeunna jalan-jalan anu saé atanapi kéngingkeun anjeunna bosen maén, supados anjeunna langkung tenang nalika anjeun ngalakukeun éta.” Bari anjeun ngalakukeun dandan sabenerna, jadi sakumaha teguh anjeun tiasa, ngobrol dina sora tenang, sarta geus siap saréat. Truc Nguyen mangrupikeun panulis, éditor sareng stylist basis Toronto. Turutan anjeunna di @trucnguyen. Dina gambar anu disayogikeun ku Pusat Kanker sareng Institut Onkologi di Gliwice, Polandia, saurang lalaki Polandia umur 33 taun anu rarayna dirobek ku mesin motong batu ditampilkeun saatos ngajalanan cangkok raray total.

  • Tilu minggu antara tatu sareng operasi mangrupikeun panggancangna anu kantos% 2C saur dokter
  • Prosedur langka biasana merlukeun persiapan éksténsif
  • Alat motong batu nyéépkeun sabagéan ageung beungeut lalaki éta sareng ngaremukkeun rahang luhurna

WARSAW (AP) – Hiji lalaki Polandia 33 taun narima cangkok raray ngan tilu minggu sanggeus disfigured dina kacilakaan gaw, dina naon ceuk dokter na Rebo mangrupakeun pigura waktos panggancangna to date pikeun operasi misalna. Ieu cangkok raray munggaran di Polandia. Cangkok raray mangrupikeun prosedur anu luar biasa rumit sareng jarang jarang anu biasana ngabutuhkeun persiapan éksténsif panampi salami sababaraha bulan atanapi taun. Tapi pajabat médis nyatakeun kaayaan pasien Polandia parah gancang pisan sahingga cangkok dianggap hiji-hijina cara pikeun nyalametkeun nyawana. Pasién ayeuna diawaskeun pikeun inféksi poténsial. Dina poto anu dicandak Salasa, nembé genep dinten saatos dioperasi, pasien, ngan ukur dikenal ku ngaran hareupna, Grzegorz, ditingalikeun masihan tanda jempol tina ranjang rumah sakit na. Gambar séjén, dumasar kana tomografi komputer, némbongkeun karuksakan éksténsif kana tangkorak-Na. Anjeunna luka dina kacilakaan 23 April dina padamelan na di bengkel tukang batu caket kota kidul-kulon Wroclaw nalika mesin anu dianggo pikeun motong batu nyéépkeun seueur beungeutna sareng ngaremukkeun rahang luhurna. Anjeunna nampi perawatan intensif di rumah sakit di Wroclaw anu nyalametkeun kahirupan sareng paningalanana. Tapi usaha pikeun ngagantelkeun deui wajahna gagal, nyésakeun daérah anu caket kana otak kakeunaan inféksi, saur dokter. Karuksakan teuing éksténsif pikeun dokter pikeun samentawis ngégél daérah anu kakeunaan. Janten anjeunna dibawa ka Pusat Kanker sareng Institut Onkologi di Gliwice, hiji-hijina tempat di Polandia anu dilisensikeun pikeun ngalakukeun cangkok raray. Pusat ieu gaduh pangalaman dina rekonstruksi raray pikeun pasien anu disfigured ku kanker, sareng para ahlina parantos ngalaksanakeun cangkok raray dina mayit. Dokter di pusat nyarios yén cangkok raray sareng tulang 27 jam dilaksanakeun 15 Mei saatos donor anu cocog. Bedah ngarekonstruksi daérah sakitar panon, irung, rahang sareng palate sareng bagian-bagian sanés tina raray lalaki éta. Gambar nunjukkeun jahitan ngalir ti luhur panon katuhu pasien, handapeun panon kénca jeung sabudeureun beungeut nepi ka beuheung. Donor, saurang lalaki 34 taun, dipilih ti pendaptaran nasional donor poténsial sanggeus umur na, jenis kelamin, golongan getih sarta fitur awak ditangtukeun pikeun jadi cocok keur lalaki tatu. Kapala tim ahli bedah sareng spesialis sanés, Adam Maciejewski, nyatakeun yén éta kahiji waktos cangkok raray dilaksanakeun saatos saatos karusakan. Cangkok raray biasana mangrupikeun pilihan terakhir saatos operasi rekonstruktif sareng plastik konvensional dicoba. «Dina tatu éksténsif misalna, dimana struktur deukeut basa tangkorak sarta dina kontak jeung wewengkon otak anu kakeunaan, inféksi wae bakal bahaya, teu nyebut impossibility pikeun fungsi normal, kaasup masalah engapan, kalawan dahar,» Maciejewski ceuk. “Sadayana anu nyababkeun urang ka hiji arah.” “Urang nganggap bedah bakal ngidinan sabar pikeun balik deui ka kahirupan normal. Anjeunna bakal tiasa ngambekan, tuang, ningali.” Maciejewski nyarios yén kana waktosna, raray bakal kabentuk kana struktur tulang raray lalaki sareng anjeunna moal katingali sapertos donor. Pasién ayeuna ngambekan nyalira sareng ngaréspon patarosan ku unggeuk sirahna atanapi squeezing leungeun dokter. Tapi kaayaanana parah sareng bakal sababaraha bulan sateuacan prosedurna tiasa dinyatakeun suksés pinuh, saur Krzysztof Olejnik, kapala tim anesthesiologists. Anggota sanés tina tim cangkok, ahli bedah Maciej Grajek, nyarios ka Associated Press yén pasién nampi ubar pikeun nyegah inféksi virus, baktéri atanapi kulit anu berpotensi, tapi rarayna hirup sareng nyageurkeun. Sanaos anjeunna dina isolasi steril, pasien parantos ngamimitian prosés rehabilitasi. Anjeunna bakal tetep dina ubar husus pikeun sesa hirupna pikeun nyegah tampikan tina beungeut anyar na. Langkung ti dua belasan cangkok raray atanapi bagian raray parantos dilakukeun di sakumna dunya. Anu kahiji nyaéta cangkok raray parsial dina awéwé cacad ku anjing na di Perancis di 2005. Ahli bedah Bohdan Pomahac, anu dina taun 2011 mingpin tim di Amérika Serikat anu ngalaksanakeun cangkok wajah lengkep sareng cangkok ganda-leungeun ka awéwé anu dianiaya ku simpanse, nyatakeun dina e-mail anjeunna yakin yén di hareup ahli bedah bakal mutuskeun langkung gancang ngeunaan éta. cangkok a, sagampil tim Polandia tuh. “Ieu cara urang dipikaresep bakal latihan di mangsa nu bakal datang,” ceuk Pomahac, a bedah reconstructive di Harvard-filial Brigham na Rumah Sakit Awewe di Boston. Nanging, anjeunna ngingetkeun yén pasien kedah dipasihkeun langkung seueur waktos pikeun pinuh aub dina kaputusan anu bakal mangaruhan kahirupan pikeun aranjeunna. “Kuring masih nganggap yén pasien anu trauma, sanaos kalayan dukungan psikologis, sigana sesah nyandak kaputusan anu leres dina sababaraha jam / dinten saatos trauma anu ngarobih kahirupan,” saur Pomahac. Zbigniew Wlodarczyk, anu parantos ngalaksanakeun cangkok anggota awak di Polandia tapi henteu kalibet dina cangkok raray, nyarios ka AP yén operasi éta groundbreaking sabab dilaksanakeun dina tatu seger sareng dina jaringan anu teu acan pulih, tapi anu nyésakeun tatu anu ageung. kabuka bakal nyababkeun inféksi sareng maotna pasien. “Prosedur anu jarang tapi spektakuler sapertos nunjukkeun kamungkinan ubar ayeuna sareng majukeunana,” saurna. «Ieu nempatkeun Polandia dina grup elit nagara ngajalankeun cangkok misalna.

  • Pastikeun anjeun bilas sacara saksama sabab sagala résidu sampo tiasa ngairitasi kulit anjing anjeun

Dupi abdi tiasa motong anjing abdi sorangan?

Frékuénsi sesi dandan bakal gumantung kana breed anjing. Asosiasi négatif tiasa berkembang sabab langkung panjang waktos antara sikat, langkung teu nyaman pikeun aranjeunna; Beuki kaluar tina kaayaan jaket maranéhanana jadi leuwih pikaresepeun eta bisa jadi pikeun maranéhanana keuna atawa stroked, sumawona mandi atawa brushed. Dina kasus ékstrim, ieu lajeng bisa boga dampak negatif kana cara maranéhna ngarasa interaksi manusa sakabehna. Janten penting pisan yén anjeun gancang-gancang ngarengsekeun masalah sareng tackle ku cara anu leres anu pangsaéna pikeun anjing anjeun.

  • Tungtungna, entong sieun naroskeun wisata ka tempat éta upami anjeun hoyong jaminan tambahan – tukang groomer anu saé sareng terhormat bakal resep nunjukkeun ka anjeun.

Upami anjing anjeun sieun disikat, cobian mundur sababaraha léngkah. Kaluarkeun sababaraha sikat tapi henteu dianggo, ku kituna anjing anjeun tiasa ngabiasakeun aranjeunna di sabudeureun. Anjeun oge bisa mantuan aranjeunna ngahubungkeun sikat jeung hal alus ku ngahasilkeun aranjeunna dina waktos anu sareng salaku hal anjing Anjeun bener diaku, kayaning sababaraha kadaharan bener ngeunah. Laun reintroduce brushing ku cara noel anjing Anjeun pisan gently ku sikat lemes dimimitian ku sesi pondok, pastikeun Anjeun salawasna ganjaran anjeunna ogé pikeun nyokot bagian! Pamilik kedah ngabiasakeun anjing-anjingna pikeun dandan biasa dina awal kahirupan sabisa-bisa, idéal salaku anak anjing. Kadé anjing téh senang jeung nyaman jeung dandan, naha ieu dipigawé di imah atawa ku groomer anjing profésional. Ku meunang kana rutin dandan biasa kalawan anjing Anjeun, éta ogé meunang aranjeunna dipaké pikeun jenis ieu penanganan, sarta kudu nyieun kunjungan ka vets loba gampang.

  • Tanya ngeunaan kualifikasi. Sanajan groomers anjing teu jum’atan diperlukeun pikeun mibanda sagala, éta tanda alus. Kualifikasi anu paling dikenal di Inggris nyaéta Kota sareng Guilds.

Tapi upami anjeun ngumbah anjing anjeun di bumi, anjeun tiasa ngalakukeun ieu dina bak mandi kalayan mat non-slip di jero ruangan atanapi, upami cuaca ngamungkinkeun, di luar. Upami anjeun milih investasi dina set gunting anjing anjeun nyalira, pastikeun anjeun ngalakukeun seueur panalungtikan sateuacan dandan anjing anjeun. Kéngingkeun petunjuk khusus ngeunaan jinis breed anu anjeun gaduh, paké alat-alat khusus sareng penjaga kaamanan sareng, upami nganggo gunting, pastikeun aranjeunna gaduh tungtung buleud nalika nanganan daérah sénsitip. Penting pisan yén anjeun tiasa ngajaga anjing anjeun tenang sareng dikendali nalika ngaguntingan nuju dilakukeun, janten sapasang panangan kadua panginten diperyogikeun.

    • Mun mungkin, ménta vet anjeun saran on groomers lokal alus. Gagal éta, tiasa salah sahiji babaturan anu gaduh anjing atanapi kulawarga anjeun ngesahkeun panyawat?

Kumaha kuring terang upami kuku anjing kuring kedah dipotong?

Teu salawasna perlu ngamandian anjing, iwal aranjeunna kotor atawa boga masalah kulit, bisi nu neangan saran vet anjeun. Nyeuseuh teuing tiasa ngaleungitkeun minyak alami tina jaket anjing.

    • Anduk garing anjing anjeun atanapi, upami anjeunna teu nyaman sareng pengering rambut, pastikeun éta disimpen dina tempat anu tiis
        • Detangle sagala matts saméméh ngumbah sabab bakal jadi goréng silih musuhan salila shampooing

      Lamun anjing anjeun saraf ngeunaan keur groomed, sababaraha dorongan kalawan Ngaruwat bisa mantuan.

Inget kana:

        • Dandan anjing anjeun rutin penting pisan pikeun karaharjaan dirina, naha éta dilakukeun sacara profésional atanapi di bumi.

Bristle brush – sikat ieu idéal pikeun ngabéréskeun dandan, sareng pikeun sikat pangropéa gancang di antara sikat. Aranjeunna sikat ngaliwatan jaket luhur, miceun bulu paéh jeung kokotor bari merangsang produksi minyak alam. Pikeun anjing bulu pondok, dilapis lemes, dandan kedah dilakukeun sahenteuna saminggu sakali. Anjing kasar atawa panjang-coated bakal butuh dandan leuwih teratur sarta mindeng bakal merlukeun clipping pikeun ngajaga bulu dina panjang manageable. Kliping tiasa diperyogikeun naon waé ti unggal opat dugi ka 12 minggu, kalayan rutin – biasana unggal dinten – sikat pangropéa sareng beberesih diantarana.

Naon sikat atanapi sisir anu pangsaéna pikeun dianggo di bumi?

      • Mésér sampo anjing khusus sabab produk manusa ngagaduhan kasaimbangan Ph anu béda
      • Pamilik kedah ngabiasakeun anjing-anjingna pikeun diasah dina kasempetan anu pangheulana, idéal salaku anak anjing.
      • Saturate bulu anjing Anjeun ku cai haneut saméméh nerapkeun sampo
      • Naha groomer pariksa yén anjing anjeun énggal-énggal sareng vaksinasi, kutu sareng pangobatan cacing? Ieu penting pisan pikeun nyegah panyebaran panyakit, inféksi sareng parasit.

Dandan 2

Naha penting pikeun ngasuh anjing kuring?

  • Lamun anjing anjeun sieun keur groomed, hal anu penting anjeun meunang cecekelan dina masalah langsung

Neangan saran ti vet anjeun dina ieu, tapi mindeng teu perlu. Lamun anjing keur leumpang dina trotoar atawa jalan, cakar maranéhanana sacara alami luntur. Aya kalana cakar embun-embunan bakal kaleuleuwihi sabab henteu ngahontal taneuh nalika leumpang. Kuku anu kaleuleuwihi langkung dipikaresep upami anjing éta lumpuh atanapi arthritic sabab ieu ngagentos beurat. Naha atanapi henteu anjing anjeun gaduh buuk panjang atanapi pondok, anjeun tiasa resep nyandak aranjeunna ka groomer profésional. Salaku groomer anjeun milih bakal nanggungjawaban kanggo karaharjaan anjing Anjeun nalika éta dina perawatan maranéhanana, hal anu penting nu milih hiji individu reputable atanapi salon. Industri dandan ayeuna henteu diatur, tapi aya sababaraha hal anu anjeun tiasa pertimbangkeun pikeun ngabantosan pilihan anu leres:

  • Pamilik anjing kedah ati-ati nalika milih groomers anjing profésional pikeun mastikeun aranjeunna reputable

Milih groomer katuhu pikeun anjing kuring

  • Hindarkeun daérah raray, sungut sareng ceuli sareng kumbah bolu ku cai bersih

Iraha abdi kedah ngawitan dandan anjing abdi?

Naon anu kuring kedah laksanakeun upami anjing kuring sieun dandan atanapi disikat?

Slicker brushes – brushes ieu pondok, bulu halus dina sikat datar tur cocog pikeun nyoplokkeun knots tina pondok mun sedeng breeds jaket, atawa nu bulu Curly. Pin dimiringkeun pikeun ngahindarkeun goresan kulit nalika digosok, tapi ulah ditekenan teuing – sareng awas aya pin anu nempel dina sudut anu salah. Jinis Terrier sareng sababaraha breeds sanésna peryogi ‘stripping’ tinimbang dandan normal pikeun ngaleungitkeun bulu paéh dina jaket sabab anjing ieu henteu ngucurkeun rambut ogé anu sanés. Kumaha carana abdi kedah ngamandian anjing abdi di imah? Sikat pin – alus pikeun ngahaluskeun kusut leutik sareng ngaleungitkeun bulu paéh tina jaket sareng jaket jero. Sikat ieu gaduh pin logam kalayan tungtung buleud supados teu nyaman pikeun anjing anjeun. Beuki lila pin dina sikat, langkung saé pikeun anjing kalayan jaket anu langkung panjang sareng kandel. Dandan penting pisan pikeun nyegah jaket anjing anjeun kusut, ogé ngaleungitkeun rambut paéh, kokotor sareng dandruff. Brushing ogé ngarangsang minyak alami dina kulit jeung bulu, nu mantuan nyieun hiji herang, jas cageur. Tapi dandan henteu ngan ukur ngagosok bulu anjing anjeun, éta ogé kasempetan pikeun mariksa benjolan atanapi benjolan anu teu biasa, sareng masihan aranjeunna pamariksaan kaséhatan umum. Anjeun tiasa nganggo éta salaku kasempetan pikeun mariksa tanda-tanda kutu atanapi kutu, mariksa huntu, panon sareng ceuli sareng pastikeun cakarna henteu kaleuleuwihi. Alat rake undercoat atawa de-shedding – sikat ieu cemerlang pikeun gently miceun bulu paéh tina undercoat anjing, bari tetep brushing ngaliwatan jaket luhur jeung miceun kokotor nanaon. Ieu hususna kapaké pikeun anjing anu sering moult. Aya sauntuyan clippers bulu dina pasaran, tapi inget yen groomers profésional geus sababaraha bulan latihan jeung pakasaban maranéhanana henteu sakumaha gampang saperti sababaraha urang nyangka eta Sigana. Kliping DIY anu teu cocog henteu ngan ukur résiko anjing anjeun kaluar ka sisi anu sanés kalayan potongan rambut anu teu kahaja, éta ogé tiasa nyababkeun cilaka ka anjeun atanapi piaraan anjeun – khususna upami anjeun gaduh hound anu lincah atanapi boisterous. Sikat karét – idéal pikeun miceun bulu paéh sareng ngurut kulit pikeun ngadorong minyak alami dileupaskeun, anu ngajantenkeun jaket anjing katingali séhat sareng herang.

    • Tingali pikeun groomers anu anggota badan dagang sapertos Pet Care Trust atanapi British Dog Groomers’ Association – ieu mangrupikeun indikasi anu kuat pikeun groomer anu mumpuni sareng terhormat.

Upami masalah sareng dandan tetep, konsultasi ka dokter hewan anjeun pikeun nasihat salajengna.

Sakumaha sering anjing kuring peryogi dandan?

Aya seueur jinis sikat anu béda-béda di pasar, janten milih anu pas pikeun anjing anjeun sakapeung tiasa ngaganggu. Alat anu béda tiasa dianggo langkung saé pikeun anjing anu béda-béda, janten langkung saé naroskeun ka dokter hewan anjeun pikeun naséhat ngeunaan sikat mana anu pangsaéna pikeun anjing anjeun sateuacan investasi. Mitt dandan – alat mangpaat pikeun nyoplokkeun kokotor jeung bulu maot tina breeds pondok-coated, tapi teu dianjurkeun pikeun anjing jeung sedeng pikeun jas panjang-haired.

    • Pijat sampo sahenteuna sahenteuna lima menit pikeun ngabersihkeun anu saé


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *