Beurit: maranéhna téh datang unwelcome ka imah anjeun. Salian teu pikaresepeun pikeun ningali, beurit mawa panyakit sareng nyababkeun résiko kaséhatan pikeun jalma anu anjeun dipikacinta. Éta ogé bisa jadi incredibly destructive – nyapek ngaliwatan tembok, insulasi, sarta wiring listrik. Upami anjeun hoyong ngarebut deui bumi anjeun, hiji-hijina pilihan nyaéta pikeun terang kumaha carana nyingkirkeun beurit gancang sakali sareng sadayana. Tong hariwang, sanaos – ieu tiasa dilakukeun sacara aman sareng efektif. Di dieu di Smith’s Pest Management, kami parantos ngabantosan rébuan palanggan di sekitar San Fransisco Bay Area nanganan masalah beurit. Dina postingan ieu, kami ngabagi tip kontrol rodénsia anu paling luhur pikeun anjeun tiasa ngalakukeun anu sami. Hayu urang teuleum.

Naon Dupi Beurit?

Kalolobaan jalma wawuh jeung naon rupa beurit, tapi hayu urang ngalakukeun hiji beuleum deeper di mana maranéhna hirup, kumaha maranéhna milih habitat, sarta naon maranéhna dahar: Beurit téh sedeng-ukuran, rodénsia huntu anu asalna di Asia jeung Australia sarta sumebar ka sakuliah dunya. Numutkeun kana Integrated Taxonomic Information System (ITIS), aya leuwih ti 60 spésiés beurit. Beurit bisa rupa-rupa ti leutik – kira 5 inci panjangna – nepi ka versi sabenerna pikasieuneun éta ngeunaan ukuran hiji housecat badag sarta bisa beuratna lima pon atawa leuwih.

Naon Peryogikeun Beurit?

beurit ngarayap ka jero imah Dina jawaban eta – pisan saeutik. Beurit mangrupikeun hama anu nangtang pikeun dikontrol sabab hirup dimana-mana. Salami manusa aya pikeun masihan beurit tilu hal ieu, aranjeunna bakal mekar:

Dahareun

Beurit téh omnivora, jadi maranéhna gé ngahakan naon waé nu sadia pikeun maranéhna. Sanajan beurit anu paling dipikawanoh pikeun scavenging ngaliwatan jarian jeung dahar kadaharan anu ditinggalkeun kaluar, sababaraha beurit bakal maéhan sato leutik kawas manuk jeung kadal keur dahareun.

Cai

Beurit bisa hirup salila sabulan atawa leuwih tanpa nginum cai langsung . Ieu kusabab aranjeunna meakeun cai anu cukup dina tuangeun anu didahar. Nalika aranjeunna kedah nginum cai, beurit biasana tiasa mendakan cukup dina solokan, piring piaraan, atanapi kondensasi dina pipa atanapi témbok.

Panyumputan

Di alam liar, beurit meunang panyumputan anu diperyogikeun tina jukut, jukut, sareng pepelakan sanés. Di imah, beurit bakal ngungsi dina jati, tukangeun tembok, atawa di pojok nu poek, jarang-dipaké imah. Éta ogé kasohor pikeun nyieun sayang di jero sareng handapeun alat.

Beurit baranahan Gancang

Beurit bikang bisa kawin nepi ka 500 kali dina ngan genep jam, sarta beurit coklat bisa ngalahirkeun nepi ka 2.000 orok dina sataun – kalawan nepi ka 22 ngora dina hiji litter. Nganggap beurit gaduh periode gestational kirang ti sabulan, éta gampang pikeun nempo kumaha populasi gancang kaluar kontrol. Nalika populasi beurit mimiti tumuwuh di atawa di sabudeureun imah anjeun, anjeun ogé bakal aya bewara paningkatan dina kotoran jeung karuksakan .

Beurit & Panyakit

Ngaronjatkeun populasi beurit ogé nempatkeun anjeun dina résiko kaserang panyakit anu ditanggung ku rodénsia. Beurit kasohor mawa rupa-rupa kasakit bahaya. Aranjeunna nembe kabuktian janten pembawa Hépatitis E sareng nginféksi jalma anu galur. Loba di antarana mawa panyakit typhus. Numutkeun kana Pusat Pengendalian sareng Pencegahan Panyakit (CDC):

Kutu-ditanggung (murine) typhus nyaéta kasakit disababkeun ku baktéri disebut Rickettsia typhi. Tifus anu ditanggung ku kutu nyebar ka jalma-jalma ngaliwatan kontak sareng kutu anu kainféksi. Kutu janten kainféksi nalika aranjeunna ngegel sato anu kainféksi, sapertos beurit, ucing, atanapi opossum. Lamun kutu kainféksi bites hiji jalma atawa sato, bit nu megatkeun kulit, ngabalukarkeun tatu. Najis kutu nalika tuang. Kotoran (disebut oge kokotor kutu) lajeng bisa digosok kana tatu kacamatan atawa tatu séjén, ngabalukarkeun inféksi. Jalma ogé tiasa ngambekan kokotor kutu anu kainféksi atanapi ngagosok kana panonna.

4 Tanda Infestasi Beurit Di Imah Anjeun

beurit ngarayap dina tilelep kotor di hiji imah Upami anjeun nganggap anjeun tiasa gaduh infestasi beurit di bumi anjeun, tingali tanda-tanda ieu:

1. Bau & Sora Aneh

Beurit ngaluarkeun bau amonia anu kuat . Éta ogé nyaring pisan – nyieun sora squeaking, scratching, jeung rustling nalika aranjeunna mindahkeun sakuliah imah anjeun. Perhatikeun salah sahiji tanda ieu mangrupikeun indikasi yén beurit aya dina wangunan.

2. Cicing & Smears

Beurit ngantunkeun kotoran nalika aranjeunna ngaliwat ka bumi anjeun. Anjeun tiasa perhatikeun kotoran leutik, poék, ngawangun pellet sapanjang jalur beurit utama. Kusabab beurit ngagaduhan visi anu goréng, aranjeunna ogé nyiptakeun sareng ngajaga rute anu ditetepkeun sapanjang témbok. Nalika aranjeunna ngarambat rute ieu, aranjeunna ngantunkeun smears gajih sareng smudge sapanjang témbok.

3. Sidik

Panginten anjeun ngagaduhan masalah beurit? Tingali kana sudut imah anjeun anu jarang dianggo, berdebu. Beurit mindeng ninggalkeun tapak suku jeung buntut di tempat maranéhna indit. Tip: Upami anjeun henteu yakin naha beurit aya di sabudeureun, taburkeun lapisan baking soda anu saé dina lantai sareng pariksa lagu anu seger isuk-isuk.

4. Ruksakna

Panungtungan tapi teu saeutik, beurit bakal ninggalkeun karuksakan di hudang maranéhanana. Éta bisa nyapek ngaliwatan kabel listrik, gnaw on parabot, peti gudang, atawa kertas, sarta dahar kadaharan ditinggalkeun kaluar dina loket. Nalika aranjeunna ngalakukeun, aranjeunna tiasa ngantunkeun kotoran sareng cikiih di bumi anjeun, ningkatkeun résiko anjeun kakeunaan panyakit.

6 Tanda Beurit Dina Tembok

Éta tiasa nangtang pikeun ngadeteksi ayana beurit nalika aranjeunna cicing di tukangeun témbok anjeun. Ieu sababaraha tanda anu kedah dipilarian:

  1. Sora-sora anéh dina témbok , diantarana squeaking, scurrying, jeung sora lumpat
  2. Tumpukan kotoran di daérah anu disumputkeun, sapertos tukangeun kompor, di ruangan bawah tanah atanapi loteng anjeun, atanapi sudut bumi.
  3. Bungkusan dahareun, wadahna, atanapi sésa-sésa anu aya bekas gigitan
  4. Smudges sapanjang tembok, nu kasampak kawas campuran kokotor jeung gajih
  5. Nests dijieunna tina insulasi, kertas abon, bit lawon, atawa bahan lemes sejenna
  6. Saluran saluran anu sigana digigit atanapi ruksak

Salian indikasi di luhur, anjeun ogé tiasa ningali beurit hirup atanapi maot dimana waé di bumi anjeun. Upami anjeun perhatikeun salah sahiji tanda ieu, waktosna pikeun ngahubungi tim manajemén hama profésional sapertos Manajemén Hama Smith.

Naon Jenis Karusakan Anu Bisa Ditimbulkeun Beurit Di Imah?

Pikeun sato leutik sapertos kitu, beurit tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan ka bumi. Salian nyebarkeun panyakit sareng ngancem kaséhatan sadayana anu cicing di bumi, beurit tiasa…

  • Ngabalukarkeun karuksakan struktural kana kai, drywall, insulasi, sarta bahan wangunan lianna
  • Nyapek kabel listrik sareng ningkatkeun résiko seuneu sareng listrik – para ahli ngira-ngira yén karusakan tina beurit sareng beurit nyababkeun sakitar 20-25% tina kahuruan imah sareng struktur anu teu ditangtukeun unggal taun di AS.
  • Ngaruksak parabotan ku burrowing kana cushions jeung ripping kaluar batting
  • Ngancurkeun buku , kertas, jeung baju
  • Nyiptakeun sora anu matak sesah bobo atanapi santai di bumi anjeun
  • Sarang dina témbok, handapeun tilelep, atanapi bahkan dina alat – sapertos tukang kulkas atanapi handapeun mesin cuci

Bari euweuh karuksakan beurit alus, populasi beurit badag bisa gancang ngabalukarkeun karuksakan mahal tur teu bisa balik di imah.

Kumaha carana meunang leupas tina beurit di imah gancang

beurit ngarayap jeung mamah buku di hiji imah Henteu aya anu hoyong hirup sareng beurit. Untungna, tip ieu tiasa ngabantosan anjeun terang kumaha carana nyingkirkeun beurit di bumi anjeun:

1. Mariksa Imah

Sateuacan anjeun tiasa nyingkirkeun beurit, anjeun kedah ngalaksanakeun pamariksaan bumi lengkep pikeun milari ti mana asalna. Mariksa bagian luar imah – nengetan husus ka drains ruksak, retakan di panto garasi anjeun, sela sabudeureun vents, sarta spasi dina yayasan – pikeun titik aksés atra. Di jero imah, tingali liang, solokan, saluran alat, sareng titik aksés poténsial sanés . Sakali anjeun terang dimana beurit ngaksés bumi, anjeun tiasa ngégél titik éntri sareng nyetél sarap.

2. Ngégél The Gaps

Beurit henteu peryogi titik éntri anu ageung pikeun asup ka bumi anjeun. Kanyataanna, aranjeunna tiasa squeeze ngaliwatan sagala liang nu bisa nempel dua ramo ngaliwatan. Kalayan ieu dina pikiran, segel sagala celah dina tembok interior atawa exterior Anjeun . Pikeun hasil nu langgeng, eusian sela ieu ku wol kawat, pelat tajongan logam, semén, atawa caulk. Pariksa aranjeunna sababaraha kali sabulan pikeun mastikeun aranjeunna tetep dijaga. Tip: Upami anjeun henteu tiasa ngaidentipikasi titik éntri, hubungi Manajemén Hama Smith pikeun analisa ahli ngeunaan harta anjeun. Urang ngalayanan imah jeung usaha di California urang San Fransisco Bay Area jeung Basisir Tengah.

3. Beresih

Beurit resep panyumputan sareng tempat nyumput. Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun beurit tanpa racun nyaéta ngaleungitkeun tempat nyumputna . Ngabersihan clutter di na sabudeureun imah anjeun sarta mindahkeun objék jauh ti témbok. Simpen sadaya sampah sareng tuangeun dina tong anu ditutup, bersihkeun tumpahan anu gancang, sareng jaga pipa sareng solokan anjeun beresih.

4. Mertimbangkeun Trapping

Salaku rodenticides jeung racun kasar geus fallen kaluar tina ni’mat atawa geus outlawed (sakumaha maranéhanana éta taun di California), trapping geus jadi cara paling éféktif pikeun ngaleungitkeun beurit; éta naon maéhan beurit gancang tur éféktif. Perangkap mangrupikeun metode bébas racun pikeun ngirangan populasi beurit. Upami anjeun badé nempatkeun bubu anjeun nyalira, pastikeun anjeun nganggo seueur bubu sareng anjeun nempatkeun bubu di daérah anu aktipitas luhur . Paké mentega suuk, siki unsalted, cau, atawa apel salaku bait. Tip: Upami anjeun resep henteu nyetél bubu nyalira, hubungi tim manajemén hama profésional pikeun ngalakukeunana pikeun anjeun.

5. Paké Métode Ngahalangan Alami

Lamun datang ka meunang leupas tina beurit, sababaraha basajan, bahan alam bisa balik jauh. Coba pilihan alami ieu:

  • Nyebarkeun minyak pepermin, cabe rawit, cabe hideung, atawa cengkéh sabudeureun exterior imah pikeun nyegah beurit asup ka imah di tempat munggaran. Larapkeun bahan pilihan anjeun sacara berehan sapanjang garis antara yayasan anjeun sareng taneuh.
  • Sprinkle cabé ditumbuk (atawa semprot cabé semprot) deukeut bukaan beurit jeung liang. Ieu bakal ngairitasi irung sareng saluran pernapasan beurit sareng ngahalangan aranjeunna asup deui ka bumi anjeun.

6. Nelepon Perusahaan Manajemén Hama Profesional

Upami anjeun gaduh beurit dina témbok , hubungi perusahaan manajemén hama profésional di daérah anjeun pikeun ngabantosan anjeun ngaleungitkeunana. Aranjeunna bakal ngabantosan ngaidentipikasi titik éntri pikeun beurit, milarian tempat nyarang sareng tempat cache dahareun, sareng ngaluarkeun aranjeunna tina témbok anjeun tanpa nyababkeun langkung seueur karusakan di bumi anjeun. Profésional ogé tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi akar panyabab infestasi sareng nyegah beurit teu datang deui ka hareup.

Kumaha carana nyingkirkeun beurit di luar bumi anjeun

beurit ngora ngarayap ka luar imah Sanaos anjeun nyingkirkeun beurit di bumi anjeun, éta moal tahan lami upami masih aya beurit di luar bumi anjeun. Ieu hususna leres nalika bulan usum tiris caket, sareng beurit mimiti asup ka bumi pikeun milarian panyumputan sareng tuangeun. Kalayan éta dina pikiran, ieu mangrupikeun tip top kami pikeun nyingkirkeun beurit di sekitar rohangan hirup anjeun:

1. Jaga Kebon Anjeun Bersih

Beurit henteu resep kana rohangan anu kabuka, janten jaga padang rumput hejo sareng kebon anjeun dipangkas, beresih, sareng henteu kaganggu ; Ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nyegah aranjeunna tina nyetél toko. Motong jukut anjeun sering, piceun tumpukan kai atawa daun, nutup sarta konci sagala gudang gudang sarta patch sagala liang dina sisi jeung ngégél tong sampah exterior. Tungtungna, pastikeun beurit teu boga aksés ka dahareun di luar imah anjeun. Rapihkan buah-buahan, sayuran anu murag di kebon, atanapi tuangeun piaraan sareng manuk. Ieu tips basajan bakal balik cara lila nuju ngurangan populasi beurit.

2. Nelepon Dina Manuk

Beurit ngagaduhan seueur prédator alami sareng ngondang prédator éta ka buruan anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun nyingkirkeun beurit. Bueuk, contona, tiasa tuang puluhan beurit atanapi beurit dina sapeuting . Pikeun narik manuk hantu sareng manuk pamangsa sanés, difokuskeun nyiptakeun habitat anu cocog. Tambahkeun sumber cai (sapertos mandi manuk) ka kebon anjeun sareng mertimbangkeun ngawangun kotak sayang. Tip: Hindarkeun ngaluarkeun pakan manuk pikeun narik manuk. Salian kanyataan yén beurit téh cukup dahareun, nempatkeun siki manuk, suet, atawa bahan séjén di luar nyiptakeun sumber kadaharan sejen nu bisa narik leuwih beurit kana harta anjeun.

3. Paké Es garing

Hiji cara éféktif pikeun nyingkirkeun beurit tanpa racun nyaéta ngagunakeun és garing. És garing ngahasilkeun karbon dioksida, anu ngabius sareng maéhan beurit. Pikeun hasil nu pangsaena, nempatkeun és garing di lawang ka burrows. Pastikeun ngagunakeun sarung tangan sareng alat pelindung sanés sabab és garing tiasa ngarusak kulit.

4. Nyetél bubu

Perangkap mangrupikeun salah sahiji cara anu paling efektif pikeun nyingkirkeun beurit gancang. Pikeun hasil nu pangsaena, pertimbangkeun ngagunakeun jepret jepret , nu mangrupakeun cara gancang pikeun maéhan beurit sacara instan. Pikeun nyegah sato séjén asup kana perangkap, nempatkeun éta di jero kotak atanapi handapeun peti susu. Umpan sarap ku mentega suuk, anu murah sareng pikaresepeun pikeun beurit. Upami anjeun perhatikeun beurit ngadahar hal anu khusus di bumi anjeun, anjeun tiasa mertimbangkeun baiting bubu sareng éta. Contona, beurit dahar apel kaluar counter bisa ngabales ogé ka bubu diatur kalawan sliced ​​apel.

5. Paké Umpan & Racun Luar

Umpan sareng racun ngan kedah dianggo di luar bumi , sabab bahan kimia kuat anu tiasa bahaya. Lamun anjeun nempatkeun racun di jero imah, beurit bisa nyebarkeun eta sabudeureun, sahingga imah anjeun picilakaeun pikeun sakabéh pangeusina manusa jeung sato. Lamun rencanana ngagunakeun baits atawa posisi, pastikeun taliti maca tur turutan sagala arah labél. Salawasna nyimpen bait beurit dina stasiun umpan pinuh enclosed, dimana kids, piaraan, jeung sato lianna teu bisa ngahontal eta. Kusabab aya seueur caveats pikeun ngagunakeun umpan sareng posisi, pastikeun maca sareng ngartos hukum nagara sareng lokal. Rodenticides ngan dilarang di California , contona. Tip: Upami anjeun resep henteu nganggo bahan kimia ieu, damel sareng perusahaan sapertos Smith’s Pest Management, anu henteu kantos nganggo racun.

6. Hubungi Perusahaan Manajemén Hama Profesional

Jasa kontrol hama efektif di jero bumi, tapi ogé tiasa ngabantosan anjeun ngatur populasi beurit di luar bumi. Manajemén Hama Smith ngagunakeun rupa-rupa métode ramah lingkungan pikeun ngadalikeun populasi beurit luar, kaasup bubu jeung deterrents. Taroskeun tim kami ayeuna pikeun langkung seueur ngeunaan kumaha kami tiasa ngabantosan anjeun ngajauhan beurit di bumi anjeun.

Naha Beurit Ngarebut Bumi San Fransisco Bay anjeun? Kami Di dieu Pikeun Ngabantosan!

Manajemén Hama Smith ngabantosan para nasabah padumukan sareng komérsial di California Kalér ngatur sareng ngontrol populasi beurit. Pikeun ngajaga imah anjeun sarta kulawarga aman, kami nawiskeun program pangaluaran beurit bébas rodenticide nu bakal ngidinan Anjeun pikeun meunangkeun deui spasi anjeun gancang tur lengkep. Manajemén Hama Smith ogé damel sareng fasilitas komérsial pikeun ngabasmi beurit ku cara sadar lingkungan. Siap diajar langkung seueur ngeunaan jasa kontrol beurit kami atanapi nyuhunkeun kutipan? Contact us kiwari: (408) 871-6988 Peuting usum tiris tiasa hartosna beurit di bumi atanapi bahkan beurit. Tapi karacunan sanes hiji-hijina cara pikeun ngaleungitkeun aranjeunna – perangkap beurit anu manusiawi sareng ngahalangan mangrupikeun kamungkinan anu nyababkeun sangsara anu teu dipikabutuh. Anjeun oge leuwih gampang ningali beurit jeung beurit di kebon Anjeun salila usum tiis, tapi salami aranjeunna tetep di kebon jeung teu ngabalukarkeun karuksakan kana gudang Anjeun atawa nanaon sejenna, aranjeunna teu kudu ngabalukarkeun masalah kaluar dinya. Pituduh kami ngécéskeun naon anu narik rodénsia ka bumi anjeun, kumaha cara nyingkirkeunana sacara manusiawi sareng kumaha nyegah aranjeunna uih deui ka bumi anjeun. Beurit ngora closeup (Rattus norvegicus) prowls dina tilelep di dapur dina latar tukang dua gelas faceted. Anjeun kudu nyaho kumaha carana meunang leupas tina beurit di imah anjeun. © tenra / Getty

Beurit jeung beurit mana nu asup ka imah?

Beurit imah ( Mus musculus ), beurit kai ( Apodemus sylvaticus ), beurit konéng-beuheung ( A. flavicollis ) jeung beurit coklat ( Rattus norvegicus ) kabéh ilahar di imah Inggris. Tina tilu beurit, anu paling sering anjeun tepang di bumi nyaéta beurit kai, sabab spésiés ieu langkung umum di bumi tibatan beurit bumi. Beurit imah jeung beurit coklat paling sering di imah deukeut puseur dayeuh, beurit kai di pinggiran kota, jeung beurit konéng-beureum di padesaan di wates Kidul-wétan jeung Welsh. Beurit coklat nyeuseup sésa-sésa piring di dapur Beurit coklat nyeuseup sésa-sésa piring di dapur. © tenra / Getty Beurit sareng beurit paling umum di rohangan hateup, teras gudang di jero taneuh sareng lomari. Éta ogé bisa hirup dina spasi témbok. mamalia leutik séjén nganjang bisa ngawengku vole na shrews.

Naon metot beurit jeung beurit ka imah anjeun?

Aya dua hal utama anu tiasa narik beurit sareng beurit ka bumi anjeun – tuangeun sareng panyumputan. Upami anjeun henteu beberes leres sareng aya runtah tuangeun di lantai atanapi permukaan, rodénsia bakal resep! Beurit dahar kadaharan ditinggalkeun kaluar di dapur pabalatak Dapur anu pabalatak mangrupikeun cara anu saé pikeun nyandak beurit di bumi anjeun. © Dieter Meyrl / Getty Beurit sareng beurit ogé peryogi panyumputan, khususna dina usum tiris pikeun nyegah hawa tiis anu parah. Hal anu sami leres nalika aranjeunna nyobian milarian tempat anu haneut pikeun ngagedekeun budakna. Imah anu dipanaskeun sareng seueur tempat pikeun nyumput sampurna, sareng bumi anu teu rapih langkung seueur. Beurit bisa squeeze ngaliwatan sela kirang ti 2cm diaméterna, sarta beurit ngan butuh spasi rada leuwih, jadi sagala liang leutik ka luar bisa ngawula ka salaku gateway rodénsia langsung kana imah anjeun.

  • Cloying ‘acetamide’ ciri bau beurit imah, nu mindeng digambarkeun salaku cuka atawa amonia-kawas; beurit séjén ninggalkeun bau saeutik.
  • Sora ngilu: rodénsia kudu terus-terusan ngilu pikeun ngajaga incisorsna pondok.
  • Tanda huntu: nu leuwih badag dijieun ku beurit, nu bisa gnaw ngaliwatan logam lemes, kayaning timah jeung aluminium.
  • Titisan: tai beurit panjangna 12mm sareng sering tirus dina hiji tungtung; droppings mouse kasarna satengah ukuran sarta thinner.
  • Tanda bulu lebu: beurit jeung beurit imah ninggalkeun smear hideung kotor sapanjang rute well-traveled, utamana ‘loop smears’ dimana aranjeunna squeeze handapeun sendi hateup.
A mouse imah ku stop kontak colokan © tenra / Getty A mouse imah ku stop kontak colokan. © tenra / Getty

Masalah naon anu tiasa ditimbulkeun ku beurit sareng beurit?

Rodents umumna ngabalukarkeun masalah minor di imah – jalma kalawan beurit konéng-necked, 42 per cent ngalaman ruksakna parabotan jeung struktur internal, 31 per cent keur dahareun, jeung 9 per cent keur insulasi jeung wiring; 18 persen teu ngalaman karuksakan.

Langkung sapertos kieu

kabel chewed mangrupakeun masalah husus sabab bisa ngakibatkeun kahuruan sarta jadi mahal pikeun ngalereskeun.

Kumaha ngaidentipikasi kotoran sato

Droppings atanapi scats bisa ngabejaan urang loba ngeunaan sato nu geus ngadatangan kebon urang, taman jeung padesaan, kaasup landak, foxes na badgers, kitu ogé beurit jeung beurit. Rubah beureum di kebon. © Dgwildlife / Getty Rubah beureum di taman Inggris

Kumaha carana meunang leupas tina beurit jeung beurit di imah anjeun

Beurit dileupaskeun tina perangkap beurit manusiawi © Evergreen Planét / Getty Beurit dileupaskeun tina perangkap beurit manusiawi. © Evergreen Planét / Getty

  • Perangkap jepret mangrupikeun sajenis perangkap beurit anu maéhan sacara instan.
  • Perangkap hirup ( gambar di luhur ) tiasa pikaresepeun, tapi ‘ngabuang’ sato di alam liar kamungkinan bakal maotna sabab bakal kakeunaan prédator. Naon deui, upami anjeun henteu nyandak beurit atanapi beurit sahenteuna 2km jauhna, éta tiasa sumping deui ka bumi sateuacan anjeun.
  • Alat-alat jero rohangan anu ngagunakeun interferensi éléktromagnétik atanapi ultrasonik pikeun ngusir beurit sareng beurit kaluar ti bumi tiasa jalanna saé. Tapi ulah make eta lamun aya kalong di imah atawa hateupna.
  • Racun beurit anti koagulan sareng beurit nyababkeun maot anu laun sareng nyeri. Masalah ogé lumangsung lamun rodénsia didahar saméméh maot – 40 per cent of owls gudang, polecats, stoats jeung weasels mawa rodenticides ti dahar mangsa karacunan. Aya ogé résiko pikeun barudak sareng piaraan.

Pencegahan mangrupikeun cara jangka panjang anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun rodénsia di bumi anjeun.

Mouse asup ka imah ngaliwatan liang dina témbok Nyegah langkung saé tibatan ngubaran – blokkeun liang-liang éta supados beurit sareng beurit henteu tiasa asup ka bumi anjeun. © irin717 / Getty

Kumaha ngajaga beurit sareng beurit kaluar ti bumi anjeun

Hiji-hijina hal anu anjeun tiasa laksanakeun langsung nyaéta gaduh beberesih sareng bersih anu saé pikeun ngahapus sadaya ngambah dahareun (crumbs, séréal gula anu tinggaleun dina loket saatos anjeun ngadamel kopi, tetes jus garing dina panto lomari). Kadaharan anu ditinggalkeun teu tiasa dilawan ku rodénsia, janten urus sareng cuci langsung. Tetep sadaya kadaharan – utamana kadaharan garing, jeung runtah kompos – disegel jauh dina kotak airtight. Bréh, pariksa imah anjeun pikeun mastikeun éta salaku airtight jéntré. Ngégél up retakan badag dina floorboards, ngalereskeun bata hawa rusak jeung liang dina tembok luar atawa papan skirting; Rapihkan lomari sareng cabut bahan anu aya di sabudeureun anu tiasa dianggo pikeun nyarang. Rodents boga rasa kacida katala bau, jadi scents kuat kayaning minyak pepermin anu overwhelming tur pikaresepeun pikeun aranjeunna. Coba tinggalkeun bal kapas sareng 8-10 tetes minyak atsiri pepermin di pojok kamar atanapi caket titik éntri anu disangka (anjeun kedah nyegerkeun ieu unggal sababaraha dinten atanapi langkung). Aya ogé alat plug-in anu ngaluarkeun sora frekuensi tinggi anu henteu resep ku rodénsia, anu tiasa ngabantosan. Alternatipna, upami anjeun pencinta ucing sareng milarian alesan pikeun masihan bumi anu saé pikeun babaturan ucing, ieu alesan anu anjeun antosan!

Naha ucing ngajaga beurit sareng beurit ti bumi anjeun?

Jawaban pondokna nyaéta, enya – ucing mangrupikeun penghalang anu épéktip di daérah bumi anu aranjeunna tiasa ngahontal, sanaos aranjeunna sanés ‘mousers’. Rodents teu resep bau ucing, salah sahiji prédator alam maranéhanana, sarta bakal nyingkahan keur bray di buka. Sanajan kitu, ucing teu bisa meunang beurit sakali maranéhna geus balik ka jero tembok imah anjeun, atawa di floorboards na loteng, jadi Anjeun ngan bakal deterring aranjeunna tina spasi hirup anjeun. Upami anjeun gaduh ucing, pastikeun anjeun ngalaksanakeun léngkah-léngkah pencegahan anu didaptarkeun di luhur supados bumi anjeun henteu pikaresepeun pikeun beurit.

Kumaha carana nungkulan beurit atanapi beurit infestation serius

Upami anjeun parantos nyobian sacara manusiawi nungkulan rodénsia di bumi anjeun sareng nyangka aya infestasi, éta kedah ngahubungi kontrol hama déwan lokal anjeun pikeun nasihat, sabab beurit tiasa mawa panyakit, sapertos panyakit Weil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *