Haseup anu nyéépkeun tiasa ngaganggu nalika anjeun ngalukis lapisan cet anu énggal. Nalika muka panto sareng jandéla pikeun ngantepkeun hawa luar nyaéta salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngabubarkeun bau cet énggal, aya ogé suplai rumah tangga anu sacara alami nyerep bau cet. Ngurangan sakabéh bau haseup cet ti mimiti proyek Anjeun, jadi Anjeun teu kudu ngadagoan nepi ka rengse lukisan. Ieu mangrupikeun tip pikeun ngaleungitkeun bau cet sareng genep produk ramah lingkungan anu umum.

Cara Alami Ngurangan Bau Cét

  1. Teundeun Baking Soda Sabudeureun Room

    Baking soda nyerep bau dina laundry jeung kulkas, sarta ogé bisa dipaké pikeun néwak haseup cet. Tuang bubuk kana mangkok deet sarta nempatkeun eta sadayana sabudeureun kamar. Sawaktos Anjeun tos rengse ngalukis, anjeun tiasa miceun baking soda ku tuang kana solokan atanapi pembuangan sampah pikeun masihan plumbing anjeun nyegerkeun gancang.

    Tip

    Lamun bau cet masih lingers, sprinkle sababaraha baking soda kana karpét kamar sarta parabot upholstered sarta ninggalkeun eta sapeuting. Vakum jauh bubuk jeung bau isuk-isuk. The Spruce / Sanja Kostic

  2. Pasang Bawang di Kamar

    Ieu meureun hiji Tos-up on naha smelling haseup atawa bawang leuwih goréng, tapi bau bawang leuwih alam, sarta anjeun bisa sabenerna resep aroma pungent maranéhanana. Kantun nyiksikan dua bawang sedeng sarta nempatkeun potongan dina saucers sabudeureun kamar. Nalika padamelan parantos réngsé, ulah dianggo pikeun masak, sabab tiasa nyerep sanyawa organik anu volatil (VOC). The Spruce / Sanja Kostic

  3. Paké Kantong Arang

    Areng diaktipkeun mangrupikeun pangurangan bau anu saé. Anjeun tiasa mésér éta dina kantong leutik atanapi dina rumus anu ditumbuk anu tiasa disimpen dina mangkok di sabudeureun rohangan. Paké sésa pikeun nyieun sachets pikeun nempel dina sapatu bau. The Spruce / Sanja Kostic

  4. Ninggalkeun Mangkok Cai Lemon

    Cai bakal nyerep VOC sorangan, tapi nambahkeun sababaraha keureut jeruk nipis seger bakal masihan kaluar aroma jeruk bersih nu malah leuwih refreshing. Cai butuh saeutik deui pikeun nyerep bau, jadi rencanana ninggalkeun mangkok cai lemon di kamar sapeuting. The Spruce / Sanja Kostic

  5. Coba Mangkuk Kopi Kering

    Mangkuk bubuk kopi garing tiasa nyerep haseup cet (sareng saha anu henteu resep kana bau kopi?). Pastikeun pikeun miceun aranjeunna dina tempat sampah sawaktos Anjeun tos rengse. The Spruce / Sanja Kostic

  6. Pasang Tetes Ekstrak Alami dina Bola Kapas

    Dua ekstrak alami anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun bau cet sareng nyegerkeun hawa ruangan nyaéta vanili sareng pepermin. Kantun nempatkeun sababaraha tetes ekstrak kana bal katun sareng nempatkeun kana mangkok atanapi piring leutik anu sumebar di sabudeureun rohangan. Sababaraha ahli lukisan sumpah ku nambahkeun hiji atawa dua serelek tina extracts langsung kana kaléng cet saméméh dimimitian pakasaban pikeun ngurangan bau. The Spruce / Sanja Kostic

Tips Nyegah Haseup cet beurat

Ku alamat haseup cet malah saméméh anjeun ngawitan proyek lukisan, Anjeun bisa ngurangan bau jeung nyieun prosés leuwih gampang.

    • Sanaos henteu salawasna mungkin, cara anu pangsaéna pikeun ngahindarkeun haseup beurat nyaéta milih cét alternatif anu séhat, sapertos cét kalayan VOC anu rendah atanapi nol. Upami anjeun kedah nganggo cet atanapi primer anu didasarkeun minyak, pilih anu ditandaan bau rendah. Aya ogé cét anu dijieun tina tutuwuhan, susu, mineral, atawa liat.
    • Sateuacan Anjeun ngawitan ngalukis imah anjeun, pariksa ramalan cuaca. Hindarkeun poé nalika kalembaban anu luhur. Kalembaban anu luhur dina hawa ngalambatkeun prosés pengeringan, sareng cet ngaluarkeun bau anu paling kuat nalika diterapkeun sareng ngantosan garing. Beuki lila waktu nu diperlukeun nepi ka garing, leuwih kasempetan bahan lemes (karpét, drapes, upholstery) bakal nyerep bau.
    • Hayu unggal lapisan cet garing lengkep saméméh nerapkeun lapisan salajengna cet. Tembok beueus tiasa nyerep haseup sareng lalaunan ngaluarkeun bau pikeun waktos anu langkung lami. Nalika anjeun ngalukis, jaga tutupna dina kaléng cet sareng tutup baki cét sareng sikat nganggo bungkus plastik upami henteu dianggo.
    • Nalika ngalukis hiji kamar, jaga panto sareng jandéla muka upami mungkin pikeun ngantepkeun haseup ka hawa. Tapi tetep panto kamar séjén di imah anjeun ditutup pikeun nyegah haseup nyebarkeun. Paké tips sarua nalika stripping cet pikeun proyék a.
sikat cet Iraha waé anjeun ngalukis kamar énggal, anjeun badé ngawitan ngaraosan éta langsung. Naha anjeun ngan ukur nyabak cet anu tos aya atanapi parantos masihan tampilan énggal, teu aya anu hoyong ngantosan nganggo éta langkung lami tibatan anu diperyogikeun. Sami bener keur praktis nanaon nu cet, kaasup cabinets jeung jati. Sanajan kitu, haseup cet bisa gancang ngeureunkeun anjeun ti ngarasakeun kamar anyar anjeun sarta bisa nyieun anjeun mikir dua kali ngeunaan ngagunakeun eta cabinets anyar-dicét. Malah lamun adequately ditayangkan kaluar kamar bari lukisan, haseup cet bisa linger sabudeureun pikeun poé sarta minggu engké. Ilaharna, cét basis minyak gaduh haseup goréng. Sanajan kitu, cét séjén bisa jadi sarua goréng. Nalika ngalukis, anjeun kedah ngagem topéng tina sababaraha jinis dina kalolobaan kasus pikeun nyegah anjeun ngambekan seueur haseup. Tapi teu aya anu hoyong ngagem topéng bari ngaraosan kamar énggalna. Kabeneran, anjeun tiasa ngalakukeun sababaraha hal pikeun nyepetkeun prosés sareng ngaleungitkeun bau cét anyar. Loba ieu bakal dianggo kalayan sagala jinis cet. Ngagabungkeun aranjeunna biasana daun hasil hadé, jadi Anjeun meureun hoyong employ leuwih ti hiji métode. pangbagi 5

10 Cara Pangalusna Pikeun Nyingkirkeun Bau Cét

1. Paké Kopi Grounds

biji kopi Kredit Gambar: Pexels Upami anjeun anu nginum kopi, sigana anjeun gaduh ampas kopi anu siap dianggo. Saatos brewing kopi isuk anjeun, nyandak grounds dipaké sarta nempatkeun dina wadah leutik. Lajeng, nyebarkeun wadahna sakuliah rohangan. Ampas kopi pisan nyerep kana partikel hawa, kalebet anu nyababkeun haseup cet. Éta kudu nyerep aroma gancang, sanaos anjeun kedah ngalakukeunana sababaraha kali sakaligus. Tambih Deui, éta bakal ngantepkeun kamar anjeun seungit sapertos kopi – anu tiasa atanapi henteu janten tambihan dina buku anjeun.

2. Paké Bawang

bawang bodas Kredit Gambar: Pexels Bawang mangrupikeun hal sanés anu gancang nyerep bau tina hawa. Éta éfisién tiasa dianggo dina cet haseup ogé. Upami Anjeun gaduh bawang bohong sabudeureun, potong satengah sarta nempatkeun halves sabudeureun kamar anjeun. Bawang ageung langkung ageung, langkung saé. Anjeun meureun teu hayang make leuwih ti hiji bawang pikeun kamar leutik. Tujuanana nyaéta pikeun ngaleungitkeun bau cét, sanés ngajantenkeun ruangan bau bawang. Mimitian ku bawang pangsaeutikna ti anjeun pikir nu peryogi; Anjeun salawasna bisa nambahan jumlahna lamun teu dianggo pertama kalina.

3. Baking Soda

baking soda dina jar a Kredit Gambar: Pexels Baking soda mindeng dipaké pikeun nyerep bau. Éta tiasa ngajantenkeun kulkas anjeun langkung saé sareng tiasa ngaleungitkeun bau busuk anu tinggaleun. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngaleungitkeun bau haseup cet. Anjeun tiasa nganggo baking soda sami sareng sadayana anu kami parantos disebatkeun dugi ka ayeuna. Meunang sababaraha mangkok leutik, nutupan handap kalawan baking soda, sarta nyebarkeun aranjeunna sakuliah rohangan. Upami lantai anjeun karpét, anjeun ogé tiasa naburkeun baking soda di lantai teras nyéépkeun éta dina ahir poé.

4. Cai

sagelas cai Kredit Gambar: Pexels Sakapeung, pikeun bau haseup cet torek, anjeun peryogi sababaraha gelas cai. Gawéna saé nalika dianggo sareng metode sanés atanapi nalika aya sakedik haseup anu tinggaleun. Anjeun tiasa ngajantenkeun cai langkung efektif ku nambihan lemon ka dinya. Ieu ogé bakal masihan kamar bau jeruk pikaresepeun, nu leuwih hade tinimbang bawang, dina pamadegan urang. Ngagunakeun sababaraha peti sapanjang rohangan kamungkinan pilihan pangalusna anjeun. Pikeun kakuatan nyerep bau malah leuwih, tambahkeun sababaraha uyah ka caina ogé.

5. Cuka

botol cuka bodas Kiridit gambar: titik fokus, Shutterstock Cuka alus teuing pikeun nyerep bau. Upami anjeun ngagaduhan bau anu anjeun kedah bersihkeun, cuka bakal ngurus éta. Éta ogé saé pikeun ngaleungitkeun haseup cet, sanaos anjeun bakal ditinggalkeun ku bau cuka saatosna. Kami ngarékoméndasikeun ngagunakeun cuka salaku serangan munggaran lajeng nuturkeun eta kalawan hal kirang bau, kawas baking soda atawa cai. Kami nyarankeun pisan nyiram cuka sateuacan dianggo. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku nambahkeun bagian sarua cai kana eta. Anjeun panginten tiasa nutupan bau ku sakedik lemon ogé.

6. Lilin

lilin seungit Kredit Gambar: Pexels Upami Anjeun gaduh sababaraha lilin anjeun resep, anjeun tiasa ngaduruk aranjeunna di kamar ogé. Lilin seungit bakal nutupan haseup, tapi panas ogé bakal ngaduruk bau kaluar tina hawa. Gawéna pangalusna lamun boga sababaraha lilin anjeun tiasa nyebarkeun sabudeureun kamar. Tangtu, anjeun teu kudu ninggalkeun lilin unattended, jadi metoda ieu teu cukup sakumaha mangpaat sakumaha sababaraha batur.

7. Sirkulasi

awéwé di jero kamar kalayan jandela muka Kredit Gambar: Pexels Cara anu gampang sareng lugas pikeun ngaleungitkeun haseup bau nyaéta ngiderkeun hawa haseup-beurat kaluar tina rohangan. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ngantepkeun jandéla kabuka sareng nempatkeun kipas pikeun ngarahkeun hawa anu bau kaluar tina daérah éta. The downside utama pikeun ieu téh nya éta teu dianggo ogé kalawan sababaraha sahiji metodeu séjén kami geus disebutkeun. Sababaraha wewengkon séjén imah anjeun bisa bau kawas haseup pikeun saeutik bari maké metoda ieu. Nanging, pamustunganana, ideu nyaéta yén haseup bakal dugi ka luar, dimana aranjeunna bakal éncér ka tingkat anu teu aya.

8. Arang

areng Kredit Gambar: Pexels Arang pohara alus pikeun ngaleungitkeun bau sareng pangotor séjén tina hawa. Sababaraha purifiers hawa ngagunakeun areng. Anjeun tiasa sacara gampil nyabut haseup cet sareng salah sahiji pembersih hawa ieu, atanapi anjeun tiasa nempatkeun kantong areng di rohangan. Sanaos ieu henteu efektif, anjeun kedah perhatikeun bédana anu signifikan. Tambih Deui, éta lugas ngagunakeun métode ieu kalawan batur. Sareng, éta ogé moal ngantunkeun kamar anjeun seungit. Pikeun leuwih kakuatan fume-tarung, nempatkeun areng dina loyang ambéh aya leuwih hawa datang kana kontak jeung eta.

9. Bumi Diatomaceous

Bumi diatomaceous nyaéta plankton fosil. Dina panon, éta kawas bubuk kapur bodas. Ieu sacara alami kacida luhurna dina silika, nu ngajadikeun eta pohara alus dina nyerep odors. Bumi diatomaceous kelas pangan ogé aman pisan, sakumaha anu anjeun bayangkeun. Anjeun kudu nempatkeun eta dina kaléng disposable atawa mangkok kertas sabudeureun kamar.

10. Ékstrak Alam

ékstrak alam Kredit Gambar: Pexels Pikeun ngaleungitkeun bau, anjeun ogé tiasa nganggo ekstrak vanili sareng pepermin. Teundeun sababaraha tetes unggal dina bal katun, nempatkeun bal dina mangkok, lajeng nyebarkeun mangkok sakuliah rohangan. Ieu ogé ngajadikeun kamar bau alus, teu kawas sababaraha métode urang lianna. Anjeun tiasa nganggo ieu sareng metode anu langkung kuat, sapertos cuka, pikeun ngirangan parna saatos bau. Kredit Gambar Diulas: Pixabay eusi

  • 1 10 Cara Pangalusna Pikeun Nyingkirkeun Bau Cét
    • 1.1 1. Paké Kopi Grounds
    • 1.2 2. Paké Bawang
    • 1.3 3. Baking Soda
    • 1.4 4. Cai
    • 1.5 5. Cuka
    • 1.6 6. Lilin
    • 1.7 7. Sirkulasi
    • 1.8 8. Arang
    • 1.9 9. Bumi Diatomaceous
    • 1.10 10. Ékstrak Alam

Saatos Anjeun cet kamar, hijina hal anu kudu linger nyaeta sabaraha anjeun bogoh skéma warna anjeun milih. Dina kanyataanana, haseup tina cet masih bisa bau nepi spasi anjeun lila sanggeus jaket panungtungan garing. Naha anjeun nambihkeun jas seger ka dapur anjeun, pangkeng anjeun, atanapi ruangan sanés di bumi, seungitna tiasa teu pikaresepeun. Éta sadayana berkat VOCs (Volatile Organic Compounds), anu asalna tina bahan anu dianggo pikeun ngadamel cét sareng ngaluarkeun bau anu “karék dicét”. Bari anjeun bisa ngurangan kasempetan hasilna ieu ku milih rumus cet kalawan VOCs low, haseup mindeng masih bisa didéteksi. Henteu paduli, ieu kumaha cara ngaleungitkeun bau cet upami anjeun mendakan diri dina kaayaan ieu.

Meunang Sababaraha Fans

Jandéla kabuka mangrupikeun kabutuhan pikeun proyék-proyék cet, tapi kipas bakal ngabantosan haseup kaluar tina kamar langkung gancang. Teundeun kipas kotak di tengah rohangan, angled ka arah jandéla upami mungkin, sareng di lawang panto. (Kipas bakal ngajantenkeun cét langkung gancang garing, janten pastikeun pikeun ngabéréskeun padamelan anjeun sateuacanna.) Hiji hal anu kedah diperhatoskeun: Nyegah haseup ngalembereh ka sesa bumi anjeun ku mastikeun mareuman AC atanapi panas sareng nutup liang hawa di bumi. kamar.

Megatkeun Ember Cai

Sakapeung, solusi pangbasajanna anu paling efektif. Teundeun ember ngeusi cai sakuliah kamar sarta ngantep diuk sapeuting. Cai bakal nyerep uap cet. Narikna, ieu mangrupikeun trik anu balik deui — dugi ka buku 1899 The Expert Cleaner.

Atur Out mangkok tina Cuka

Anjeun teu peryogi ember pinuh pikeun metik mangpaat cuka-ngaleungitkeun bau. Ngan tuang cuka bodas kana mangkok jeung tempat sabudeureun kamar. Asam asétat dina cuka neutralizes molekul nu mawa bau. Tip: Anggo cuka bodas rumah tangga (anu 10% asam asétat) tibatan cuka bodas kuliner (5% asam asétat) pikeun hasil anu langkung gancang.

Sprinkle Baking Soda

Nya kitu, anjeun tiasa ninggalkeun kaluar mangkok ngeusi baking soda pikeun neutralize sarta nyerep odors. Padahal éta éféktif euweuh urusan spasi, kamar kalawan surfaces lemes nu condong ngagantung dina odors (kawas karpét) utamana bakal nguntungkeun tina baking soda. Cukup taburkeun kana karpét, ngantepkeun sababaraha jam, teras vakum.

Nyokot Kantong Arang

Briquettes dimaksudkeun pikeun grill tiasa dianggo dina ciwit, tapi pikeun hawa seger gancang, nyokot areng diaktipkeun ti toko hardware. Areng diaktipkeun dirawat kalayan panas anu luhur supados langkung porous, nyiptakeun langkung seueur rohangan pikeun molekul anu nyababkeun bau (sareng diserep dina prosésna). Tuang areng kana loyang baking aluminium sarta ninggalkeun di kamar sapeuting.

Ékspérimén sareng Bumi Diatomaceous

Pikir bubuk bodas chalky ieu (dijieun tina plankton fosil) salaku pakét silika badag pikeun hiji kamar. Nyatana, bumi diatomaceous sareng sipat nyerep lembab asalna tina kandungan silika alami anu luhur. Milih bumi diatomaceous kelas dahareun (kapanggih online atanapi aya kalana di toko hardware), sabab bumi diatomaceous konvensional tiasa ngairitasi paru-paru sareng tiasa ngabahayakeun pikeun piaraan. Lajeng, tuang kana kaléng kopi kosong atawa disposable aluminium loyang baking.

The Cut Bawang “Trik”

Sakapeung, anjeun kedah ngalawan bau … sareng bau anu sanés. Ninggalkeun potong bawang sapanjang kamar anu nembé dicét tiasa janten épéktip pikeun ngaleungitkeun haseup. Bahan kimia nu nyumbang kana éta bau bawang has ( Syn-propanethial-S-oxide ) neutralizes nu nyieun bau cet (aldehida).

Rencanakeun Ka hareup pikeun Proyék Anjeun salajengna

Hindarkeun repot sareng nyeri sirah ku milih cet nol-VOC pikeun proyék anjeun salajengna. Rumus ieu kedah pikeun anu sénsitip kana bau, tapi ogé pilihan anu hadé pikeun kamar dimana anjeun henteu gaduh ventilasi anu nyukupan (sapertos kamar mandi), kamar anu anjeun nyéépkeun waktos (kamar), sareng pikeun pabinihan sareng kamar budak. . Eusi ieu diimpor ti OpenWeb. Anjeun tiasa mendakan eusi anu sami dina format anu sanés, atanapi anjeun tiasa mendakan inpormasi langkung seueur, dina situs wébna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *