ku Stuart Duff, Rakan jeung Kapala Pangwangunan Sadayana hoyong janten panutan anu saé. Naha éta pikeun murangkalih anjeun, karyawan atanapi bahkan urang asing, urang sadayana hoyong masihan kesan anu hadé pikeun jalma-jalma di sabudeureun urang. Tapi janten panutan hartosna béda pikeun sadayana. Pikirkeun sababaraha panutan anu pang populerna di jaman modern – sareng memang sateuacana. Nelson Mandela, Oprah Winfrey, Richard Branson jeung nu leuwih anyar, Malala Yousafzai cinyusu ka pikiran. Aranjeunna gaduh kualitas anu béda pisan, tapi aranjeunna sadayana katingali salaku panutan ku hiji jalma atanapi anu sanés. Janten, naon anu leres-leres ngajantenkeun panutan? Nya, aranjeunna mangrupikeun aktivis anu urang tingali. Naha aranjeunna nangtung pikeun argumen moral anu aranjeunna percanten atanapi parantos ngawangun hiji hal ti mimiti, aranjeunna sadayana inspirasi. Paling dipikaresep, panutan anjeun bakal geus kahontal hiji hal anu impian achieving sorangan. Éta bisa jadi rata-rata calakan, talkative, considerate jeung tugas fokus – sagala nu panalungtikan psikologi sosial nunjukkeun aranjeunna kedah salaku panutan.

Naha panutan penting?

Ti leuleutik, manusa diajar ngaliwatan observasi. Urang lalajo batur sareng nyalin kalakuanana, naha éta ngahasilkeun hasil anu positif atanapi négatif. Panutan tiasa mangaruhan cara para panitén mikir sareng ngalaksanakeun di lingkungan pribadi atanapi lingkungan kerja. Langkung sering ti henteu, aranjeunna mere ilham jalma anu ningali aranjeunna pikeun nyandak tantangan sareng ngahontal hal-hal anu hébat. Penting pisan yén paripolah panutan nunjukkeun nilai-nilai anu dicepeng ku aranjeunna, sabab paniténna bakal ngawangun tujuan dina pikiran anu aranjeunna teras-terasan nalika nyanghareupan kaputusan. Ieu katelah ‘representasi kognitif’.

Fitur inti panutan

Sanaos panutan tiasa hartosna hal anu béda pikeun unggal jalma, aya sababaraha sifat anu dibagikeun anu kedah dipatalikeun sareng istilah éta. Ieu mangrupikeun kasuksésan, integritas, kualitas, visibilitas sareng paripolah anu positif. Tapi naon hartina unggal kualitas ieu? Kasuksésan mangrupikeun hal anu ngamungkinkeun urang pikeun ngukur sabaraha efektif panutan. Nalika anjeun mikirkeun jalma anu anjeun kagumi, kalolobaanana parantos ngahontal hal anu anjeun hargana atanapi gaduh kamampuan anu anjeun pikahoyong. Kapamilikan kualitas ieu ngajantenkeun aranjeunna suksés dina panon anjeun. Janten, penting pikeun ngartos naon hartosna kasuksésan pikeun anjeun, sareng ngaidentipikasi tujuan anu tiasa dicapai. Naon waé tujuan akhir anjeun, pastikeun yén anjeun nganggap dampak tujuan anjeun ka batur. Mibanda integritas salaku panutan, atawa mastikeun yén anjeun hirup kaluar nilai-nilai nu tangtu, penting pisan. Ieu bisa hartosna adhering kana nilai perusahaan dina setting gawe, atawa malah ngan behaving saluyu jeung nilai pribadi Anjeun sorangan. Kerja keras, contona, mangrupikeun nilai anu bakal dicepeng ku organisasi sareng individu. Pikeun panutan janten efektif, aranjeunna kedah nunjukkeun yén aranjeunna nuju ngalaksanakeun usaha supados tiasa nampi ganjaran kasuksésan. Mampuh difokuskeun sareng ngahasilkeun hasil anu kualitas luhur mangrupikeun kaahlian anu berharga, sareng éta sababna éta tret anu penting pikeun panutan. Urang sadaya admire hal kualitas luhur, naha éta téh mobil top-of-the-range, atawa sapotong seni. Sebutkeun, contona, yén anjeun nuju nuju dina proyék énggal di tempat kerja. Pikeun mastikeun yén karya tim ngahasilkeun kualitas anu saé, anjeun kedah mastikeun yén sadayana terang-terang ngartos ekspektasi anjeun. Nunjukkeun conto-conto saméméhna, atanapi nunjukkeun ka tim kumaha anjeun sacara pribadi bakal damel pikeun ngahontal hasil ieu, tiasa ngabantosan batur pikeun ngahontal standar anu luhur éta. Ngajaga profil anu katingali salaku panutan penting, sabab ngamungkinkeun batur ningali kumaha anjeun damel sareng ngamungkinkeun aranjeunna diajar tina tindakan anjeun. Janten transparan henteu sadayana ngeunaan status sareng ngajaga profil, tapi mangrupikeun cara ngabantosan batur ngartos naon kabiasaan anu hadé sareng kumaha aranjeunna kedah ngalaksanakeun diri. Hal ieu ngamungkinkeun jalma langkung ngartos kumaha aranjeunna tiasa ngahontal konsép kasuksésan. Tungtungna, panutan henteu sadayana positip, tapi aranjeunna sadayana kamungkinan pisan nunjukkeun sababaraha paripolah anu positif . Éta sabab paripolahna aya hubunganana sareng sababaraha kasuksésan atanapi nilai. Pengamat nyieun asosiasi antara kabiasaan jeung kasuksésan panutan urang, paduli hasilna.

Kasalahan umum ngeunaan panutan

Aya sajumlah ageung salah paham ngeunaan panutan naon sareng kumaha fungsina. Hiji misconception umum nyaéta yén sakabéh panutan kudu charismatic. Sanaos leres yén jalma karismatik tiasa mere ilham batur ku tanaga, wanda sareng kapercayaan, karisma sanés sadayana sareng mungkas sadayana panutan. Hal anu paling penting nyaéta fokus kana naon anu anjeun badé laksanakeun. Janten, anjeun leres-leres henteu kedah karismatik pikeun janten panutan anu efektif. Kasalahan anu sanés nyaéta panutan kedah janten jalma anu paling suksés di masarakat. Sabenerna, kasuksésan éta penting, tapi pamanggih unggal jalma ngeunaan kasuksésan béda. Pandangan sukses anjeun gumantung sagemblengna kana tujuan anjeun sareng kaayaan pribadi. Seringna, sanés hasil tina kalakuan batur anu ngajantenkeun aranjeunna panutan, tapi léngkah-léngkah anu dilakukeun pikeun ngahontal éta. Seueur jalma henteu percanten yén aranjeunna tiasa janten panutan. Éta panginten henteu nganggap dirina salaku ‘bahan panutan’. Nanging, teu aya alesan naha anjeun henteu kedah dianggap salah. Naha henteu mundur saléngkah sareng mikirkeun naon anu anjeun laksanakeun, kumaha anjeun lakukeun sareng naon anu anjeun laksanakeun? Nalika anjeun mimiti ningali diri anjeun ti kajauhan, janten langkung gampang pikeun milari aspék positip sareng damel naon anu anjeun wujudkeun. Ieu mangrupikeun kualitas anu bakal katingali ku batur.

Kumaha carana janten panutan anu langkung efektif

Upami anjeun nganggap yén anjeun tiasa janten panutan anu positip pikeun anu sanés, tapi henteu yakin dimana ngamimitian, éta patut mikir ngeunaan daérah dimana anjeun tiasa ningkatkeun sareng fokus kana pangwangunan pribadi. Kahiji, coba ngumpulkeun eupan balik ngeunaan kinerja anjeun ayeuna. Batur di sabudeureun anjeun bakal tiasa nawiskeun wawasan yén anjeun henteu tiasa ningali diri anjeun, janten entong sieun naroskeun tanggapan ti aranjeunna. Anjeun malah tiasa mendakan mangpaat pikeun gaduh catetan kinerja anjeun ayeuna salaku patokan. Kadua, pikeun janten panutan anu efektif, anjeun kedah gaduh panutan positip anjeun nyalira. Pertimbangkeun saha panutan dina kahirupan anjeun sareng ngaidentipikasi atribut anu dipibanda anu anjeun kagumi atanapi hoyong ditiru. Ieu sigana pikasieuneun upami anjeun ngarasa aya bédana anu ageung antara diri anjeun sareng panutan anjeun, tapi ieu mangrupikeun awal pangembangan anjeun. Tungtungna, sawaktos Anjeun tos netepkeun tujuan sareng karesep anjeun, kumpulkeun rencana pangembangan pribadi sareng fokus anu bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun efektivitas anjeun kana waktosna. Lajeng, néangan kasempetan pikeun latihan. Naha anjeun nuju damel atanapi di bumi, cobian ngalaksanakeun kabiasaan anu anjeun hoyong nunjukkeun salaku panutan atanapi ningkatkeun profil anjeun. Janten panutan anu efektif henteu gampang, tapi pasti tiasa dihontal. Seueur diantara urang henteu nganggap yén urang gaduh kualitas anu urang peryogikeun pikeun janten panutan, tapi anu paling penting pikeun émut nyaéta yén kasuksésan hartosna béda pikeun sadayana. Sababaraha, sanajan pasti teu sadayana, barudak heubeul bisa mibanda kahayang batin pikeun jadi nurturing nurturing, wijaksana, jeung asih ka adi maranéhanana. Aya ogé kamungkinan yén murangkalih anu langkung ngora bakal ningali ka baraya anu langkung ageung. Bari tanggung jawab pikeun jadi panutan hébat pamustunganana tumiba dina inohong kolot dina kahirupan anak urang, éta sampurna OK pikeun ajak kahayang geus aya pikeun jadi panutan. Di handap ieu kami geus outlines lima strategi éféktif nu bisa Anjeun pake pikeun mantuan piara éta dinamis dina cara sehat sarta fruitful.

Model Naon Sigana mah janten “Alus” Panutan

Masing-masing tina tilu ahli terapi anu kami nyarioskeun ngeunaan masalah ieu sadayana sapuk yén cara anu paling efektif pikeun ngajar barudak anu langkung ageung kumaha janten panutan anu hébat nyaéta janten panutan anu hébat pikeun diri anjeun. “Barudak langkung seueur diajar tina ningali kabiasaan tibatan anu sanés, janten upami lanceukna janten panutan anu saé tapi anjeun salaku indungna henteu, éta matak ngabingungkeun,” saur Rachel Wright, LMFT sareng pangadeg Wright Wellness Center. . Salaku conto, upami anjeun hoyong murangkalih langkung sabar sareng adi-adina, penting pisan anjeun nawiskeun ka sadaya budak anjeun kalakuan anu sami, saur Amber Trueblood, MFT, panulis, sareng indung opat. Hal anu sami leres sareng nawiskeun bantosan nalika diperyogikeun (atanapi henteu), manjangkeun affirmations verbal sareng dorongan, sareng masihan seueur kasih sayang fisik anu saé. “Kaseueuran kolotna hoyong budakna dewasa janten jalma anu séhat, bagja anu nunjukkeun hormat sareng tinimbangan pikeun silih di kulawarga sareng di luar kulawarga. Kualitas karakter anu dipikahoyong ieu henteu ngan ukur diajarkeun sacara lisan; aranjeunna kedah ngalaman, naha éta penting pikeun kolot janten panutan anu positif pikeun murangkalih.” -Linda Snell, LCSW sareng MFP di New Method Wellness. “Anak anu tiasa nuturkeun conto indungna anu ngamodelkeun paripolah sosial anu positip tiasa ngadopsi kabiasaan sareng sudut pandang anu tiasa salami hirupna.” Sawatara sipat-sipat séjénna anu ngahaja ku kolot bisa jadi panutan diantarana kajujuran, integritas, welas asih, diandelkeun, dedikasi, kasadaran diri, kamampuhan diri, pentingna nyambung jeung batur, kulawarga, rasa miboga, jeung ajén-inajén pribadi.

Ngepung Kulawarga Anjeun Jeung Panutan Positip Lain

“Kuring yakin lolobana urang bakal satuju yén barudak diajar ti panutan sarta meniru paripolah jalma aranjeunna admire,” nyebutkeun Snell. Sanaos anjeun, kolot, janten panutan utama dina kahirupan barudak anjeun, réréncangan sareng anggota kulawarga anu nyéépkeun waktos sareng ogé bakal gaduh pangaruh. Kusabab éta, penting pikeun ngajaga kualitas perusahaan. Éta ogé OKE pikeun gaduh paguneman wijaksana ngeunaan paripolah anu teu pikaresepeun budak anjeun tiasa disaksian sapanjang jalan boh dina kulawarga sareng bunderan sosial anjeun atanapi di masarakat. Gantina ngalindungan panon budak anjeun, pertimbangkeun ngagunakeun kasempetan diajar anu teu pikaresepeun ieu. Dina skenario ieu, hal anu penting pikeun nelepon kaluar kabiasaan sorangan versus ingraining a “alus” jeung “jahat” méntalitas. Taya manusa anu sampurna, fallibility nyaeta OK, sarta narima tanggung jawab jeung apologizing pikeun kabiasaan goréng ngamungkinkeun rohangan pikeun tumuwuh sarta ngembangkeun pribadi.

Ngabahas Naon Hartosna Jadi Panutan

Ngabina dialog séhat ngeunaan topik anu janten panutan. Éta sanés hal anu anjeun kedahkeun tapi gaduh paguneman anu wijaksana sapanjang kahirupan anak anjeun dina topik ieu tiasa ngabantosan. “Sarerea boga pamahaman béda ngeunaan naon hartina panutan,” catetan Wright. “Ku sabab éta, écés ngeunaan ieu penting pisan pikeun kajelasan, éféktivitas, sareng umur panjang tina paripolah panutan anu positif.” Sateuacan gaduh paguneman ieu, éta ogé mangpaat pikeun mastikeun yén anjeun gaduh rasa anu padet ngeunaan naon anu janten panutan salaku indung sareng lanceukna, sareng kumaha dua hal ieu tiasa bénten. Éta ogé tiasa ngabantosan pikeun terang kumaha hubungan idéal anjeun antara budak pangkolotna sareng bungsu anjeun. Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nyarios sareng pasangan anjeun atanapi sepuh sanés, sareng Wright nyarios yén “jurnal éta ogé tiasa ngabantosan kajelasan éta.”

Ngajaga beungkeutan Sehat Antara Barudak Anjeun

“Pikeun ningkatkeun manfaat tina peran positif anak cikal urang, éta krusial pikeun kolotna pikeun piara hubungan supportive antara barudak ti mimiti,” nyebutkeun Snell. “Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ngajarkeun barudak anjeun pikeun silih dukungan (salain kolot).” Ieu ngandung harti respecting sadaya kabutuhan individu barudak anjeun, Ngahindarkeun kacenderungan pikeun ngabandingkeun hiji anak ka nu sejen, netepkeun aturan dasar jeung nahan unggal anak akuntabel dina kapasitas anu sarua, némbongkeun cinta sarua pikeun sakabéh, sarta Antisipasi jeung identifying dinamika kulawarga susah jeung konflik jeung thoughtfully digawé. ngaliwatan aranjeunna babarengan. Éta ogé hartosna nyéépkeun waktos anu berkualitas babarengan salaku unit kulawarga sareng ngadorong sagala paripolah sareng kaasih anu anjeun tingali antara duduluran. Henteu kunanaon upami anjeun henteu kantos ngawasa sadayana di luhur – urang sadayana bersaing ketat sareng The Brady Bunch di dieu – tapi jantenkeun tujuan anjeun.

Témbongkeun Panghargaan pikeun Paripolah Panutan Unggul

Salah sahiji tindakan anu paling penting anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta leres-leres ngaku sareng nunjukkeun kareueus sareng apresiasi anjeun nalika lanceuk-lanceukna nunjukkeun petunjuk ngeunaan paripolah panutan anu hébat, saur Trueblood. Anjeunna nambahan, “Tinimbang nunjukkeun naon anu anjeun henteu resep, cobian pokuskeun sabisa-bisa naon anu dilakukeun ku anak anjeun anu langkung ageung anu positip. Anjeun tiasa ngantepkeun aranjeunna ngadangu pujian nalika telepon nini atanapi réréncangan lami atanapi nyarios langsung ka aranjeunna. Sebutkeun kumaha kagum anjeun nalika ningali budak anjeun anu langkung ageung ngabantosan lanceukna dina PR, kumaha kapikiran anak anjeun nalika lanceukna karaos kuciwa, atanapi kumaha tugas-tugasna budak sareng kumaha éta ngabantosan anjeun. rumah tangga.

Hiji Kecap ti Verywell

Penting yén tekanan nol diterapkeun ka murangkalih anu langkung ageung pikeun ngalayanan peran “panutan”, sareng henteu kunanaon upami anak pangkolotna anjeun henteu gaduh kahayang bawaan pikeun janten panutan anu aktip. Tujuan pamungkas kami dina nulis artikel ieu nya éta reiterate pentingna ngawula salaku panutan kolot pikeun barudak anjeun, sarta kumaha éta bisa dampak positif dina hubungan antara barudak pangkolotna jeung bungsu Anjeun. Anjeun oge bisa ngabina paripolah panutan anu alus ku cara jelas ngeunaan naon hartina (boh ka diri sorangan boh salaku kulawarga), ngurilingan kulawarga anjeun ku panutan anu positip, kalayan lembut nyebat paripolah anu goréng, sareng sumanget ngadorong paripolah anu saé. Ku Wendy Rose Gould Wendy Rose Gould mangrupikeun wartawan gaya hirup anu gaduh pangalaman langkung ti dasawarsa ngeunaan topik kaséhatan sareng kabugaran. Hatur nuhun eupan balik anjeun!

Duduluran

Upami anjeun umur dua puluh anu parantos dewasa sareng lanceukna, anjeun sigana wawuh sareng frasa “monyét tingali, monyét do.” Adina lanceukna gaduh kahayang bawaan pikeun meniru anjeun, sabab anjeun adina atanapi lanceukna “ageung”. Tina sudut pandangna, sadaya anu anjeun ucapkeun sareng laksanakeun dianggap perlu pikeun aranjeunna niru. Aranjeunna hoyong janten sapertos anjeun! Kalayan hak istimewa pikeun janten panutan anu langkung kolot, tanggung jawab kalakuanana salaku mentor anu positif. Kusabab lanceuk-lanceuk anjeun katingali ku anjeun, penting pikeun anjeun janten modél conto. Ku sabab kitu, éta tugas anjeun salaku lanceukna gedé pikeun etch footsteps pikeun maranéhanana nuturkeun sapanjang jalan ka kasuksésan.

Sosialisasi
Salaku duduluran anjeun kamajuan sapanjang kursus budak leutik maranéhanana, anjeun sumber utama interaksi sosial maranéhanana. Ti ulin, beungkeutan, jeung squabbling, duduluran méakkeun mayoritas waktu maranéhanana jeung nu séjén. Kantétan sosial anu kuat ieu tiasa janten pangalaman anu positip, nunjukkeun yén lanceuk tiasa diajar strategi résolusi konflik, anu bakal kabuktian mangpaat nalika aranjeunna berinteraksi sareng babaturan sakola sareng réréncangan sapanjang taun. Saterusna, nalika lanceukna niru kabiasaan sosial lanceukna, barudak ieu kamungkinan pikeun niron kabiasaan ieu dina setting sosial sorangan.

Ngahindarkeun Tekanan Peer
Salaku anjeun sakali rumaja sorangan, anjeun kamungkinan bisa ngelingan ngarasa rentan ka episode tekanan peer. Peers sakola jeung babaturan deukeut anu notorious pikeun experimenting jeung alkohol jeung pamakéan zat salila taun rumaja maranéhanana. Panalungtikan geus ngabuktikeun yén nalika lanceukna ngagunakeun zat bako jeung alkohol, lanceukna jeung sadulur tilu nepi ka lima kali leuwih gampang pikeun ékspérimén jeung zat ogé. Salaku tambahan, 25-53% lanceukna ngalaporkeun nginum alkohol nalika lanceukna ngaku nginum alkohol. Kabuktian, lamun Sadérék geus atawa terus nyerah kana tekanan babaturan sasama jeung/atawa ékspérimén jeung zat, Sadérék méré conto pikeun sadérék-sadérék. Ku ngahindarkeun tekanan peer anjeun tiasa ngirim pesen subliminal ka lanceuk anjeun pikeun ngalakukeun hal anu sami.

Kasuksésan Akademis
Urang sadayana terang kumaha tantangan sakola. Upami anjeun nuju kuliah, anjeun sigana dibombardir ku ceramah, maca tugas, proyék, sareng ujian anu teu eureun-eureun. Naha ti kajauhan atanapi caket, lanceuk anjeun kakeunaan setrés anu anjeun hadapi nalika kuliah. Paparan ieu séhat pikeun lanceuk-lanceuk anjeun sabab nunjukkeun ka aranjeunna pentingna kasuksésan akademik. Ku suksés di sakola, anjeun bakal nimbulkeun ajén préstasi akademik ka adi-adi anjeun. Modeling paripolah akademik kuat bakal ngamajukeun endeavors skolastik pikeun aranjeunna, nu mangrupakeun jalur positif kana setelan pikeun duduluran anjeun.

Tumuwuh, lanceuk-lanceuk anjeun bakal nuturkeun léngkah-léngkah anu anjeun tinggalkeun pikeun aranjeunna. Aranjeunna bakal meniru paripolah anu anjeun modél, ngandelkeun naséhat anjeun, sareng gumantung kana anjeun ngajarkeun aranjeunna leres tina salah. Bari kolot anjeun bakal ngalengkepan mayoritas caretaking, éta tanggung jawab anjeun salaku lanceukna heubeul pikeun ngabimbing lanceukna / sadulur anjeun dina cara kolot anjeun teu bisa. Janten mentor anu positip sanés ngan ukur tanggung jawab, tapi ogé pilihan. Ku kituna, ngalakukeun duduluran anjeun sarta diri hiji kahadean ku jadi panutan pangalusna anjeun kamungkinan bisa jadi!

Kiridit poto: Rachael Tulipano

Ngeunaan Pangarang

Rachael Warren (Tulipano) Rachael mangrupikeun lulusan Universitas Southern Maine sareng Bachelor of Arts in Communication sareng minor dina Sosiologi. Anjeunna jarak jauh damel full-time salaku Spesialis Pemasaran Kandungan Senior pikeun Champlain College di Burlington, Vermont. Dina waktos luangna, Rachael resep iinditan sareng salakina, mendakan séri Netflix salajengna pikeun binge, sareng nyandak seueur teuing poto anjingna Jax sareng Kai. Rachael obsessed jeung chapstick, ni’mat koma Oxford, sarta mangrupakeun Mainer reueus. Anjeun kamungkinan bakal mendakan anjeunna ngajalajah New England + saluareun. Ku Josh Kohlbach, CEO sarta pangadeg Rymera Web Co, nu makers of borongan Suite , nu No.. 1 solusi borongan WooCommerce. getty Kalawan kapamimpinan asalna tanggung jawab. Salaku pamimpin, tugas anjeun henteu ngan ukur ditungtungan ku mastikeun tim anjeun tiasa nyumponan tujuan bisnis anjeun dina waktosna. Aya seueur deui anu anjeun kedah urus. Salah sahiji tanggung jawabna nyaéta nyiptakeun lingkungan kerja anu séhat pikeun pagawé anjeun anu ngamajukeun kamekaran pribadi sareng profésional. Pikeun éta, anjeun kedah tiasa nyetél standar pikeun sikep, nilai sareng paripolahna. Salaku pamimpin, ngalakukeun éta gampang sabab karyawan anjeun parantos milarian motivasi sareng inspirasi anjeun. Tapi kumaha anjeun minuhan ekspektasi maranéhanana sarta jadi panutan positif pikeun pagawé anjeun? Ieu tilu cara pikeun ngalakukeun éta. 1. Anjog Jeung mere ilham Pamingpin anu saé henteu ngan saukur nyarioskeun ka karyawan naon anu kedah dilakukeun sareng anu henteu kedah dilakukeun. Sabalikna, aranjeunna nuju jalan pikeun nunjukkeun ka karyawan kumaha ngalakukeun hal-hal. Dina ngalakukeun kitu, anjeun nyandak tanggung jawab anu béda sareng kerja keras sareng karyawan anjeun pikeun ngahontal tujuan anjeun. Salaku pamimpin, anjeun henteu kedah percanten kana padamelan anu aya di handap anjeun. Entong ragu pikeun ngalaksanakeun tugas ieu nyalira, upami diperyogikeun. Ngalakukeun ieu ngabantosan anjeun nunjukkeun komitmen anjeun ka bisnis anjeun sareng mere ilham karyawan anjeun pikeun ngalakukeun hal anu sami. Éta ogé ngabantosan ngamajukeun lingkungan dimana jalma percaya kana aksi koléktif tinimbang fokus kana pagelaran individuna. 2. Ngahargaan Jalma Sabudeureun Anjeun Hiji sipat anu biasa anjeun mendakan dina jalma anu suksés nyaéta kamampuan pikeun mikawanoh sareng ngahargaan usaha sareng kerja keras batur. Ieu bisa jadi teu ngarasa kawas hiji tret penting, tapi ngalakukeun kitu bakal nulungan karyawan anjeun ngartos yen anjeun ngahargaan usaha maranéhanana sarta gawé teuas. Tapi éta henteu sadayana. Ngahargaan batur ogé nyarioskeun jilid ngeunaan kumaha anjeun nganggap karyawan anjeun. Nalika jalma ningali anjeun usaha pikeun merhatikeun hal-hal anu sederhana, aranjeunna bakal langkung hormat ka anjeun sareng diajar ngalakukeun hal anu sami sareng batur. Nalika langkung seueur jalma ngalakukeun éta, éta gampang pikeun ngarobih ruang kerja anjeun janten lingkungan anu positif sareng séhat. 3. Ngawangun Amanah Cara anu penting pisan pikeun nunjukkeun sipat panutan anu positif nyaéta ngawangun kapercayaan diantara karyawan anjeun. Tapi kapercayaan sanes hal anu tiasa diwangun dina hiji atanapi dua dinten. Anjeun kedah ngusahakeun éta supados karyawan anjeun yakin yén anjeun gaduh tonggong sareng anjeun tiasa dipercaya. Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku janten adil sareng jujur ​​​​ka karyawan anjeun. Tong sok ngabohong ka aranjeunna atanapi tetep dina poék nalika penting pikeun aranjeunna terang ngeunaan hal-hal. Kadang anjeun tiasa ngalakukeun kasalahan. Salaku manusa, urang sadayana salah, sareng éta henteu kunanaon. Anu henteu kunanaon nyaéta henteu nampi tanggung jawab kana kasalahan éta. Ngaku nalika anjeun terang anjeun salah sareng nyuhunkeun bantosan upami anjeun peryogina. Nalika karyawan anjeun ningali anjeun ngalakukeun éta, aranjeunna bakal nuturkeun léngkah anjeun pikeun ngalakukeun anu sami. Ieu bakal ngabantosan ngawangun transparansi diantara tim, anu penting pisan pikeun suksés. Tapi émut yén éta sami penting pikeun karyawan anjeun terang yén anjeun ogé percanten ka aranjeunna. Salah sahiji cara pikeun ngajantenkeun aranjeunna percanten nyaéta pikeun nguatkeun aranjeunna ku kamampuan ngadamel kaputusan. Anjeun tiasa ngamimitian ku ngamungkinkeun aranjeunna nyandak kaputusan anu tiasa dibalikkeun. Ku cara éta, sanajan maranéhna nyieun kasalahan, anjeun bisa ngalereskeun eta. Tapi tungtungna, aranjeunna bakal terang yén anjeun ogé percanten ka aranjeunna. Janten bos gampang. Janten pamimpin sareng panutan anu positip tiasa janten tantangan, tapi henteu mustahil. Anjeun panginten panginten anjeun henteu ngagaduhan kualitas pikeun janten panutan anu positip, tapi ku ngalaksanakeun ciri-ciri jalma anu suksés, anjeun ogé tiasa mere ilham sareng memotivasi jalma. Nalika kuring ningali pilem Jaws pikeun kahiji kalina, kuring sieun aya dina cai sagara. Nya, kuring sok curiga, tapi pilem éta pasti nguatkeun pendapat kuring. Malah ayeuna, kuring henteu kantos lebet teuing. Sanajan adegan hiu éta unnerving, éta teu leuwih anu ninggalkeun kesan pangbadagna dina kuring. Aya momen éndah antara Sheriff Brody jeung putrana dina tabel dinner. Panutan anu pangkuatna pikeun murangkalih linggih di payuneun aranjeunna dina méja tuangeun. Nalika pamajikanana ngabersihkeun piring tina méja, Brody calik neuteup ka kajauhan, écés dina pamikiran. Anjeunna henteu perhatikeun putrana anu ngora ningali unggal gerakna tina jarak jauh. Nalika anjeunna nyandak inuman, putrana nyandak inuman. Nalika anjeunna ngalipetkeun leungeun, putrana ngalipetkeun leungeun-Na. Tungtungna, anjeunna ningali putrana mirroring anjeunna. Anjeunna mimiti playfully nyieun gerakan sarta rupa pikeun putrana nyalin, ditungtungan make ciuman. Panutan anu pangkuatna pikeun murangkalih linggih di payuneun aranjeunna dina méja tuangeun. Éta anjeun. Naha anjeun heran kumaha janten panutan pikeun budak anjeun? Ieu 10 cara.

1. Hirup Sehat

Lamun urang dahar bener jeung latihan rutin, teu ngan ngaronjatkeun kahirupan urang sorangan, tapi set conto pikeun barudak urang. Obesitas budak leutik bisa ngakibatkeun depresi sarta panyakit. Ieu sanés hartosna yén indung kedah ngaliwat, tapi unggal ahli anu terhormat bakal nyarios yén moderasi mangrupikeun konci dina diet sareng latihan. Tetep diri dina rentang sehat pikeun dimana anjeun dina kahirupan.

2. Ngaronjatkeun diri

Larapkeun naon waé klise anu anjeun pilih di dieu, tapi anjeun pasti tiasa ngajarkeun trik énggal ka anjing lami. Perbaikan diri kedah salawasna aya dina pikiran urang. Coba pangalaman anyar sareng ngalegaan cakrawala anjeun. Ieu ngajarkeun barudak urang pikeun henteu eureun tumuwuh. Sok aya anu anyar pikeun diajar dina kahirupan ieu. Coba diajar hal anyar unggal poé. Nalika mikir ngeunaan kumaha carana janten panutan, mimitian ku perbaikan diri.

3. Ngalayanan / Sukarelawan

Jantenkeun kabiasaan biasa pikeun kaluar di komunitas anjeun sareng kulawarga anjeun sareng sukarelawan waktos sareng bakat anjeun. Ieu mangrupikeun salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngawangun persatuan kulawarga, kaahlian gawé babarengan, sareng anu paling penting, béréhan sareng ngalayanan haté. Ngajarkeun budak anjeun pikeun nyumponan kabutuhan batur.

4. Buka hirup anjeun

Ulah nyumputkeun saha anjeun salaku jalma pikeun barudak anjeun. Bagikeun pangalaman baheula anjeun nalika éta pantes-kasalahan sareng kameunangan. Tunjukkeun aranjeunna yén kerentanan mangrupikeun kahadéan anu asalna tina posisi kakuatan. Bawa barudak anjeun damel sareng anjeun sareng ngantepkeun aranjeunna ningali kahirupan sapopoe anjeun. Status henteu hartosna nanaon, tapi sikep anjeun sareng sikap anjeun hartosna dunya.

5. Ngadalikeun Diri

Ngaleupaskeun émosi urang, naon waé éta, séhat sareng ngirangan setrés. Kumaha urang ngalakukeun hal eta di hareup barudak urang, kumaha oge, boga konsekuensi utama. Sakumaha hesena, penting pikeun ngalaksanakeun kadali diri sabisa-bisa di payuneun barudak urang. Ngegel létah anjeun sarta ngadalikeun watek éta. Upami diperlukeun, nyandak eta kaluar di gim atawa balik pikeun ngajalankeun panjang.

6. Hubungan katuhu

Urang gaduh seueur hubungan anu penting sareng henteu sadayana bakal pikaresepeun. Meureun aya masalah jeung kolot, indung bapa, lanceukna, adi, atawa urut pamajikan. Hapunten sareng masihan rahmat. Milarian janten leres dina hubungan anjeun tibatan leres. Jieun sabisa mungkin pikeun saha ngomong nanaon goréng ngeunaan anjeun. Janten hiji inisiator sareng sok nyandak tanggung jawab pribadi heula.

7. Hormat jeung Dengekeun

Upami anjeun hoyong ngajar budak anjeun kumaha percaya diri, éta dimimitian ku nunjukkeun aranjeunna hormat ka saha aranjeunna sareng ngadangukeun pikiran unikna sorangan. Ieu mangrupikeun aspék kapamimpinan anu tangguh, tapi pamimpin anu pangsaéna ngadangukeun sacara saksama sareng langkung seueur ngobrol. Buka pikiran sareng ceuli anjeun kana naon anu dicaritakeun ku barudak anjeun. Aranjeunna bakal, kahareupna diajar lakonan hal nu sarua engké dina kahirupan.

8. Sikep Positip

Aya nyatu negativity bisa kapanggih di masarakat kiwari. Ulah nambahkeun kana chorus poean pangalaman anak anjeun. Gantina, némbongkeun sikep positif sarta reassuring tur optimism.

9. Setélan Tujuan

Netepkeun tujuan penting pikeun masihan urang patokan dimana urang nuju sareng kamajuan anu urang lakukeun. Ngalaksanakeun sareng ngahontal tujuan éta sami pentingna. Nalika budak urang ningali urang ngaléngkah persis nurutkeun rencana, éta nunjukkeun pentingna organisasi sareng disiplin diri. Ngabantosan aranjeunna ngadamel set tujuan sorangan sareng muji aranjeunna nalika tujuan éta kapendak.

10. Leumpang Obrolan

Aspék anu paling penting pikeun janten panutan barudak anjeun nyaéta salawasna nyarios naon anu anjeun maksud sareng hartosna naon anu anjeun carioskeun. Leumpang omongan. Nyadangkeun kecap anjeun kalayan tindakan anu katingali sareng konkret sareng janten jalma anu integritas sareng nilai. Aksi nyarita jilid. Sareng sakumaha anu ditunjukkeun ku Benjamin Franklin, “Alus dilakukeun langkung saé tibatan anu saé.” Sora pareum: Naha anjeun terang kumaha janten panutan pikeun murangkalih anjeun? Naon anu anjeun badé tambahkeun kana daptar?

Patarosan Huddle Up

Ngariung sareng budak anjeun sareng naroskeun, “Saha panutan anjeun anu pangsaéna?” Nalika anak anjeun langkung alit, peran anjeun nyaéta pikeun nempatkeun pondasi pikeun paripolahna. Contona, Anjeun meureun némbongkeun anak anjeun kumaha carana cooperate jeung giliran jeung batur. Ayeuna anak anjeun langkung ageung, anjeunna tiasa ngamimitian tanggung jawab kana kalakuanana sorangan. Tapi anjeun tetep panutan anu penting. Naon anu anjeun lakukeun nunjukkeun ka anak anjeun kumaha anjeun hoyong kalakuanana. Contona, kumaha anjeun nungkulan parasaan kawas hanjelu tur marabahaya pangaruh kumaha anak anjeun ngatur émosi maranéhanana. Naon anu anjeun tuang, sabaraha latihan anjeun, sareng kumaha anjeun jaga diri sadayana mangaruhan anak anjeun. Naon anu anjeun carioskeun ogé penting. Anjeun tiasa mantuan anak anjeun pikeun ngatur jeung ngadalikeun kabiasaan maranéhanana ku ngawangkong ngeunaan kumaha kabiasaan mangaruhan jalma séjén. Anjeun oge bisa ngobrol deui jeung anak anjeun ngeunaan béda antara bener jeung salah. Kiwari éta waktu nu sae pikeun ieu sabab anak anjeun geus ngembang kamampuhna pikeun ngarti pangalaman jeung parasaan batur.

Tips praktis pikeun panutan

Ieu sababaraha ide praktis anu tiasa ngabantosan anjeun janten panutan pikeun budak rumaja anjeun:

  • Kalebet anak anjeun dina diskusi kulawarga, ngobrol sacara terbuka sareng masihan aranjeunna asupan kana kaputusan kulawarga, aturan sareng ekspektasi. Ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun ngabantosan anak anjeun ngartos kumaha jalma tiasa akur sareng batur sareng damel babarengan.
  • Coba lakukeun hal anu anjeun nyarios kedah dilakukeun ku anak anjeun. Rumaja tiasa sareng ngalakukeun perhatikeun nalika anjeun henteu!
  • Tetep sikep positip – pikir, polah sareng nyarios dina cara anu optimis.
  • Tanggung jawab diri anjeun ku ngaku kasalahan anjeun sorangan sareng nyarioskeun naon anu anjeun tiasa laksanakeun sacara béda pikeun nyingkahan kasalahan anu sami di hareup. Coba teu nyalahkeun sagala hal anu salah dina jalma atawa kaayaan sejen.
  • Anggo kaahlian ngarengsekeun masalah pikeun nungkulan tantangan atanapi konflik dina cara anu tenang sareng produktif. Kesel sareng ambek nalika aya masalah ngadorong anak anjeun pikeun ngaréspon ku cara anu sami.
  • Tunjukkeun kahadean sareng hormat dina cara anjeun nyarios sareng kalakuanana ka jalma sanés.
  • Janten bageur ka diri anjeun, sareng ngubaran diri anjeun kalayan kahaneutan, perawatan sareng pamahaman anu sami anu anjeun pasihan ka batur anu anjeun pikahoyong.

Pangaruh anjeun dina pra-rumaja sareng rumaja

Anjeun hiji pangaruh penting dina anak anjeun, babarengan jeung babaturan anak anjeun sarta peers. Tapi pangaruh anjeun ka anak anjeun béda jeung pangaruh babaturanana. Babaturan anak anjeun leuwih gampang mangaruhan paripolah sapopoe , kawas musik anu didengekeun ku anak anjeun atawa pakean anu dipakena. Salaku kolot, anjeun mangaruhan nilai dasar anak anjeun , sapertos nilai agama, sareng masalah anu aya hubunganana sareng masa depanna, sapertos pilihan pendidikan. Sareng langkung kuat hubungan anjeun sareng anak anjeun, langkung seueur pangaruh anu anjeun pikahoyong , sabab anak anjeun bakal langkung dipikaresep milarian bimbingan anjeun sareng ngahargaan pendapat sareng dukungan anjeun. Kanyataanna, lamun boga hubungan kuat salaku anak anjeun jadi sawawa ngora, maranéhna meureun bakal mungkas nepi ka nilai, kapercayaan jeung kabiasaan nu sarupa jeung anjeun. Rumaja peryogi anjeun tetep nyambung sareng aranjeunna sareng naon anu aranjeunna lakukeun, sanaos aranjeunna henteu nunjukkeun éta. Anjeun tiasa museurkeun naon anu aranjeunna laksanakeun sareng réréncanganna tanpa nyerang rohanganana upami anjeun nyaimbangkeun privasi anak anjeun kalayan ngawaskeun sareng amanah.

Gagasan pikeun mangaruhan sikep sareng paripolah pra-rumaja sareng rumaja

Anjeun tiasa pangaruh loba aspék kabiasaan anak anjeun ogé sikap maranéhanana. Ieu sababaraha daérah sareng cara anjeun tiasa mangaruhan anak anjeun. Silaturahim
Nalika anak anjeun leuwih ngora, Anjeun meureun dipangaruhan babaturan aranjeunna dijieun ku ngatur kagiatan sosial maranéhanana sarta silaturahim. Dina taun rumaja, anjeun masih boga pangaruh teu langsung ka babaturan anak anjeun. Anjeun ngabentuk sikep jeung ajén anak anjeun, anu dina gilirannana ngawangun pilihan babaturanana. Éta sigana kusabab rumaja sareng babaturanana sami, aranjeunna saling mangaruhan. Tapi alesan utama babaturan sarupa nyaeta rumaja, kawas déwasa, milih pikeun jadi babaturan jeung jalma anu kawas aranjeunna. Hubungan Hormat
Anjeun tiasa ngabantosan anak anjeun pikeun milih sareng ngawangun hubungan anu hormat ku cara-modeling paripolah hormat sareng paduli dina hubungan anjeun sorangan. Tur upami Anjeun salah manggihan diri dina hubungan cucungah, model cara positif pikeun ngatur éta – contona, ku jadi tegas, ngobrol jeung jalma kalibet atawa neangan pitulung profésional. Anjeun oge bisa nangtung pikeun diri dina cara hormat. Ieu tiasa sasederhana sakumaha sopan nyarios henteu ka batur – contona, ‘Kuring henteu tiasa damel telat dinten ieu kusabab kuring janji bakal ngabantosan dina maén bal anak kuring’. Ieu ngabantuan anak anjeun diajar kaahlian penting jeung cara patali jeung batur. Alkohol jeung ubar lianna
Anjeun bisa jadi hariwang ngeunaan kumaha anak anjeun bakal ngatur lamun sasama keur ékspérimén kalawan alkohol jeung ubar lianna. Tapi sanés ngan ukur réréncangan anu mangaruhan rumaja di daérah ieu – anjeun ogé gaduh pangaruh. Anjeun tiasa nyobian ngahindarkeun anak anjeun tina nyobian alkohol ku ngobrol sareng anak anjeun ngeunaan alkohol sareng obat-obatan sanés, épék anu dipiboga sareng résiko anu aya. Cara anjeun nganggo alkohol sareng obat-obatan sanés ogé mangaruhan sikep sareng paripolah anak anjeun, ku kituna anjeun tiasa janten panutan pikeun kabiasaan anu aman . Contona, pikir ngeunaan pesen béda anjeun bisa ngirim ku nginum kalana jeung di moderation, dibandingkeun jeung nginum sapopoé jeung beurat. Gaya hirup séhat
Anjeun tiasa nyontoan pilihan kadaharan anu séhat sareng kagiatan fisik anu séhat pikeun murangkalih anjeun ku cara tuang anu saé sareng rutin olahraga nyalira. Anjeun tiasa ngalibetkeun anak anjeun – contona ku ngojay babarengan, atanapi jalan-jalan kulawarga. Anjeun ogé tiasa nyobian ngahindarkeun koméntar négatip ngeunaan awak anjeun – sareng ogé jalma sanés. Ieu ngirimkeun pesen penting ka anak anjeun ngeunaan gambar awak jeung ditampa sacara. Sikep diajar
Upami anjeun ngajantenkeun pendidikan janten pikaresepeun sareng pikaresepeun, anak anjeun langkung dipikaresep ngagaduhan sikep anu positif kana sakola sareng diajar. Salaku conto, anjeun tiasa diajar basa atanapi karajinan sapertos nyulam atanapi ngalukis, atanapi anjeun tiasa maca ngeunaan topik anu teu biasa. Jeung naha henteu méakkeun sababaraha waktos maca pikeun senang? Ieu cara hébat pikeun ajak anak anjeun pikeun nyokot buku. Pamakéan
téknologi Pamakéan téknologi anjeun nyalira ngirim pesen anu kuat ka anak anjeun ngeunaan tempat téknologi dina kahirupan kulawarga anjeun. Salaku conto, sok leumpang-jalan nganggo telepon anjeun ngirim pesen ka anak anjeun yén telepon anjeun penting pisan pikeun anjeun. Tapi ngagulung kana média sosial teras jalan-jalan kulawarga, sareng henteu nganggo telepon anjeun kecuali pikeun kaayaan darurat, ngirim pesen yén média sosial ngan ukur hiji pilihan pikeun ngahibur diri sareng santai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *