Loba pausahaan konstruksi badag ngartos pentingna proposal konstruksi, tapi mindeng overlooked ku tukang leutik tur remodelers. Éta biasana kusabab aranjeunna henteu ngartos naon saleresna proposal konstruksi. Di dieu, urang bakal nempo naha maranéhna penting, naon maranéhna kudu kaasup, sarta kumaha carana nyieun proposal konstruksi nu ngéléhkeun Anjeun nawar.

Naon usulan konstruksi?

Usul konstruksi anu saé tiasa janten paméran anjeun, panyalindungan anjeun, kontrak hukum, sareng alat pamasaran sareng penjualan anu saé pikeun perusahaan konstruksi anjeun. Éta langkung rinci tibatan tawaran proyék sareng tiasa ngabantosan nyegah konflik engké nalika pangwangunan. Bayangkeun upami pamilik proyék nganggap bagian anjeun tina proyék éta kalebet padamelan anu anjeun henteu laksanakeun-mangka anjeun tiasa kalayan gampang ngarujuk kana proposal konstruksi dimana anjeun bakal nunjukkeun persis naon anu anjeun parantos dikontrak sareng dimana kawajiban anjeun. Prosés proposal konstruksi bakal nulungan anjeun mutuskeun feasibility hiji proyék sarta naha ekspektasi klien urang realistis tur achievable. Upami henteu, usulan anjeun ngamungkinkeun anjeun nawiskeun alternatif realistis ka klien anu ngajelaskeun persis naha proposal bisnis anjeun bakal langkung saé. Ngan ku ngahasilkeun proposal konstruksi alus, Anjeun bisa némbongkeun klien diusulkeun kumaha ogé anjeun terang proyék konstruksi maranéhanana bari ogé promosi bisnis Anjeun, kaahlian jeung reputasi. Proposal konstruksi ogé kalebet jadwal tugas pikeun ngawas kamajuan pangwangunan sapanjang prosés konstruksi. Ieu ensures pakasaban tetep dina jalur. Kami ngarékoméndasikeun anjeun mimitian ku ningali témplat proposal konstruksi gratis. Dimimitian ku témplat proposal konstruksi anu saderhana teras ngabandingkeun éta kana citakan proposal anu kualitas luhur. Naon template proposal konstruksi Anjeun pake, anjeun kudu mastikeun yén proposal anjeun dibere dina cara profésional.

Item konci pikeun kalebet dina proposal konstruksi

Template proposal konstruksi anjeun kedah ngawengku:

  • Ruang lingkup gawé;
  • Estimasi tina biaya proyék;
  • Inpormasi klien;
  • Jadwal pamayaran;
  • Tanggal mimiti jeung rengse;
  • Naon kajadian lamun aya defects disumputkeun atawa kaayaan unforeseeable;
  • Hiji jadwal gawé;
  • Naon anu lumangsung lamun aya parobahan atawa tambahan diperlukeun salila ngawangun;
  • Jeung, jaminan Anjeun.

Nanging, ieu sanés ngan ukur hal anu anjeun kedah pertimbangkeun. Proposal konstruksi kedah akurat, jelas sareng gampang dibaca kalayan perenah anu saé sareng dipersonalisasi pikeun bisnis anjeun. Anu penting, éta kedah diproduksi dina waktos anu pas. Henteu aya gunana upami anjeun ngalengkepan éta dinten saatos para klien parantos nutup panawaran.

Lingkup Gawé lengkep

Kami ngarékoméndasikeun anjeun nyéépkeun seueur waktos dina bagian ieu, ngajantenkeun éta jéntré sabisa, daptar jasa sareng tugas anu anjeun nyayogikeun. Sakumaha anu disebatkeun, anjeun henteu hoyong macét dina ngalakukeun padamelan anu anjeun henteu satuju sabab wengkuan padamelan anjeun henteu cukup rinci. Panginten anjeun mangrupikeun kontraktor atanapi remodeler anu khusus dina pembuatan kabinét sareng tukang kayu, sareng anggap klien anjeun hoyong dapur sareng kamar mandi dirobih deui. Anjeun senang masang cabinets na lomari, tapi anjeun teu ngalakukeun tiling. Proposal konstruksi anjeun kedah rinci ngeunaan padamelan anu anjeun laksanakeun. Upami anjeun nganggo sub-kontraktor pikeun ngalakukeun ubin, inpormasi sareng perkiraan biayana kedah kalebet. Janten jelas saha anu bakal ngalakukeun ubin.

Estimasi Biaya

Estimasi biaya anjeun ogé kedah rinci pisan, teu nyésakeun nanaon. Éta kedah kalebet sadayana biaya langsung sapertos tenaga kerja (kalebet sub-kontraktor), alat-alat, kuantitas lepas landas, anu ngitung sadaya bahan anu diperyogikeun pikeun ngarengsekeun pangwangunan, ditambah jumlah tunjangan. Anjeun ogé kedah ngalebetkeun sadaya biaya henteu langsung anjeun, sapertos nyéwa kantor sareng biaya jalan.

Inpo nu boga

Pikeun janten kontrak anu sah sacara hukum, proposal konstruksi anjeun kedah kalebet sadaya pihak anu kalibet sareng detil klien anjeun; dieja leres kalayan henteu aya kasalahan, sareng aranjeunna kedah ditandatanganan. Proposal konstruksi ogé ngajéntrékeun naon kawajiban sareng kawajibanna, ogé inpormasi atanapi sumber anu diperyogikeun pikeun nyayogikeun. Sakali deui, usulan tawaran konstruksi mangrupikeun panyalindungan pikeun anjeun sareng klien anjeun.

Jadwal pamayaran

Bagian ieu penting pisan pikeun aliran kas perusahaan anjeun. Eta susunan kaluar istilah jeung kaayaan pembayaran. Meureun aya hukum industri konstruksi lokal jeung peraturan nu bisa ngarahkeunnana sababaraha kaayaan, tapi bagian ieu bisa safeguard anjeun ngalawan klien nampik mayar sabab boga sengketa. Di dieu, anjeun tiasa ngarencanakeun naha klien ngadamel pamayaran nalika anjeun ngahontal tonggak atanapi yén klien éta ngadamelna dina tanggal anu tangtu. Ogé, anjeun tiasa ngalebetkeun nalika mayar kanggo tambahan atanapi masalah anu teu kaduga kedah dibayar.

Tanggal ngamimitian sareng rengse

Nambahkeun tanggal mimiti sareng bérés proyék anu diusulkeun ogé diperyogikeun pisan sabab biaya anu sering anjeun netepkeun dumasar kana padamelan anu badé dina waktos anu tangtu. Upami tanggalna robih, maka kamungkinan yén harga bahan sareng tenaga kerja tiasa robih ogé. Anjeun ogé kedah ngalebetkeun tanggal béwara pikeun maju sareng proyék éta dipasihkeun ka sadaya kontraktor. Anjeun ogé kedah perhatikeun nalika tonggak-tonggak bakal dihontal sareng saha waé anu tanggung jawab pikeun telat, gumantung kana anu nyababkeun tunda-langkung ngajagaan anjeun sareng klien anjeun. Ayeuna, aya sababaraha kasalahan anu dilakukeun ku tukang nalika estimasi sareng ngadamel proposal tawaran konstruksi:

Cacad disumputkeun sareng kaayaan anu teu kaduga

Mindeng poho nyaéta kabutuhan pikeun nangtukeun saha nanggungjawaban kanggo biaya tina defects disumputkeun jeung kaayaan unforeseeable. Ieu masalah disumputkeun bisa rupa-rupa ti hal umum kawas kapang tukangeun tembok, nepi ka hal kirang umum kawas batu gede jero taneuh nu teu disangka. Dina kasus ieu, bakal aya biaya tambahan anu aya hubunganana sareng tés, penanganan, beberesih, ngawadahan, pembuangan atanapi ngancurkeun masalah anu teu disangka-sangka. Ku nambihan bagian ieu kana usulan konstruksi anjeun, anjeun tiasa ngahemat waktos, artos sareng konflik.

Jadwal

Dina jadwal proyék konstruksi, anjeun kedah ngalebetkeun jumlah waktos anu diperyogikeun pikeun kéngingkeun idin sareng persetujuan, urutan damel, sareng urutan parantosan. Nalika nyieun timeline proyék anjeun, ulah hilap mertimbangkeun kamungkinan telat tina cuaca, jasa pangiriman sareng faktor sanés di luar kontrol langsung anjeun.

Parobahan sarta tambahan

Dina waktos nyerat proposal anjeun, moal aya parobihan atanapi tambahan pikeun diterapkeun. Janten, ieu dimana anjeun detil naon anu kajantenan sareng saha anu nanggungjawaban kanggo naon waé anu bakal muncul saatos pangwangunan dimimitian.

Garansi

safeguard sejen tina proposal konstruksi nyaeta bagian jaminan. Di dieu anjeun detil padamelan naon anu anjeun tanggung jawab pikeun ngalereskeun sareng dina kaayaan naon, sareng éta ogé rinci ngeunaan naon anu anjeun henteu tanggung jawab – nganggo biasa sareng cimata, contona.

Tips pikeun nyieun hiji tawaran unggul

Henteu aya témplat usulan konstruksi anu tiasa ngajamin yén tawaran anjeun bakal meunang unggal waktos. Nanging, nalika anjeun nyerat usulan anu jelas, akurat, dipersonalisasi, kalebet sadaya detil anu dipikabutuh, sareng nunjukkeun usaha anjeun, maka anjeun nuju badarat proyék salajengna anjeun. Tong hilap nuturkeun usulan anggaran anjeun atanapi usulan pamasaran anjeun pikeun nyandak langkung seueur klien poténsial. Jieun proposal nurutan-up bagian tina prosés jualan Anjeun.

Pasihan usulan anjeun sentuhan pribadi

Beda antara template proposal konstruksi alus sarta proposal hébat nyaéta desain profésional na. Bisa jadi sagampil milarian template proposal konstruksi gratis, nambihan logo perusahaan anjeun, ngarobih font pikeun ngagambarkeun gaya bisnis anjeun sareng nambihan surat panutup. Perhatoskeun naon anu diperyogikeun ku klien anjeun, ngajantenkeun ulasan proposal anjeun gampang sareng pastikeun para klien maca petunjuk sareng inpormasi anu jelas sapanjang usulan anu anjeun jieun.

Fokus kana detil

Penting pisan pikeun difokuskeun detil dina usulan konstruksi. Pastikeun takeoffs kuantitas anjeun akurat, yén maranéhna kaasup sagalana, sanajan déskripsi, gambar atawa grafik. Pasihan klien anjeun inpormasi anu jelas sareng kaharti anu tiasa diandelkeun. Anggo template usulan konstruksi pikeun mastikeun yén anjeun henteu sono nanaon.

Pastikeun data anjeun akurat

Pastikeun sadaya anu anjeun kalebet akurat, kasalahan naon waé tiasa ngarusak reputasi anjeun sareng kaleungitan tawaran anjeun. Klién anjeun hoyong percanten ka anjeun, tapi kasalahan ngajantenkeun aranjeunna waspada.

Conto proposal pangwangunan

Naha anjeun kedah nganggo parangkat lunak estimasi salami prosés proposal

Sakumaha anu ditunjukkeun sateuacana, ngalaksanakeun usulan anjeun dina waktos anu pas penting pisan pikeun meunang tawaran proyék. Nganggo parangkat lunak estimasi dumasar-awan bakal ngabantosan anjeun ngalaksanakeun padamelan sakitar 80% langkung gancang tibatan ngalakukeun ku tangan sareng nalika aya watesna waktos, laju kedahna. Proposal proyék spésifik teras tiasa disimpen sareng sésa dokuméntasi proyék, dimana éta tiasa diaksés gancang sareng ti mana waé anu gaduh sambungan internét. Anjeun oge bisa nyimpen témplat proposal konstruksi Anjeun online pikeun aksés gampang, siap pikeun proposal proyék konstruksi Anjeun salajengna. Nalika anjeun meunang langkung tawaran, ngalengkepan proyék dina waktos sareng anjeun tetep dina anggaran, teras kauntungan anjeun bakal ningkat, sareng ngadamel artos bari ngahémat waktos nyaéta naon waé. Naha henteu ngahémat waktos, ngawangun reputasi anjeun, bisnis sareng kauntungan anjeun sareng kami? Buku demo ngeunaan estimasi Buildxact sareng parangkat lunak manajemén proyék atanapi mimitian uji coba gratis 14 dinten anjeun ayeuna. Proyék salajengna anjeun sareng calon klien anjeun tiasa janten salah sahiji proposal. Konstruksi / Prosés / Kumaha nulis proposal nawar dina konstruksi Diterbitkeun dina 31 Méi 2022 Kumaha carana nyerat proposal nawar Lamun nyoba darat a klien anyar, Anjeun kamungkinan bakal nulis proposal tawaran nu nembongkeun kaahlian jeung eligibility pausahaan anjeun pikeun pakasaban. Nyaho kumaha cara nyerat proposal tawaran mangrupikeun bagian dasar pikeun janten kontraktor, sareng prakték nyerat tawaran anu leres ningkatkeun rasio nawar-pencét anjeun. Artikel ieu bakal ngajelaskeun komponén kritis proposal nawar, kumaha carana nyieun proposal nawar anjeun, sarta némbongkeun Anjeun template nu bakal pituduh Anjeun dina proposal hareup Anjeun.

  • Komponén konci proposal nawar
  • Citakan
  • Conto
  • Ringkesan

Komponén konci proposal nawar

Sanaos kalolobaan tawaran konstruksi rupa-rupa, aranjeunna biasana kalebet unsur vital anu sami. Ieu nyaéta:

Rincian klien sareng Kontraktor

Luhureun nawar kedah ngandung nami sareng alamat klien, kontraktor, sareng nami sareng alamat proyék.

Lingkup proyék

Tawaran proyék kedah kalebet ruang lingkup pikeun ngabantosan perkiraan biaya anu komprehensif. Bagéan ieu ngandung ekspektasi klien, syarat tanaga gawé, alat tempat kerja, sareng metode prosedural pikeun ngarengsekeun padamelan. Anjeun ogé tiasa ngajelaskeun kelas padamelan, jadwal anu diusulkeun, kualitas bahan, sareng fitur-fitur sanésna anu dipikabutuh pikeun parantosan proyék.

Kaayaan anu aya

Anjeun peryogi penilaian situs awal sateuacan nyiapkeun dokumen tawaran dina kalolobaan kasus. Proposal tawaran kedah ngadokumentasikeun kaayaan situs anu aya upami anjeun ngalaksanakeun penilaian awal. Lebetkeun tindakan anu kedah dilakukeun pikeun ngalereskeun kaayaan situs anu goréng sareng pihak anu tanggung jawab. Anjeun ogé kedah ngalebetkeun klausa ngeunaan kumaha anjeun bakal nanganan kaayaan anu tos aya sareng upami aranjeunna mangaruhan wengkuan sareng biaya proyek.

Ongkos

Sanggeus outlining wengkuan proyék urang jeung kaayaan nu aya, lengkah saterusna nyaeta iklas up estimasi ongkos lengkep. Di dieu, anjeun kedah ngalebetkeun biaya ngarecah alat, bahan, sareng tenaga kerja. Sanaos kalolobaan kontraktor nyiapkeun perkiraan biaya anu lengkep, aranjeunna kadang hilap ngalebetkeun istilah pamayaran. Ieu saperti teu mirip nu klien bakal daék mayar sakaligus, tapi bakal mantuan nulis daptar milestones jeung naon perséntase proyék klien kudu mayar dina jangka waktu nu tangtu.

Dokuméntasi relevan

Proyék konstruksi ngalibatkeun sababaraha pihak anu ngatur aspék anu béda, sareng penting pisan pikeun ngalebetkeun sadaya dokuméntasi anu relevan sareng pihak anu tanggung jawab pikeun unggal aspék proyék. Ieu ngaleungitkeun kabingungan ngeunaan tugas sareng tanggung jawab para pamangku kapentingan anu terlibat. Éta ogé nunjukkeun otoritas anu tiasa ngadaptarkeun dokumén kana dokumén anu mengikat sacara sah.

Jadwal gawé

Proposal proyék ogé gaduh jadwal anu nunjukkeun nalika padamelan dimimitian sareng réngsé. Éta ogé kalebet tanggal kontraktor tiasa nampi persetujuan pikeun ngamimitian damel dina proyék éta. Di dieu ogé dimana kontraktor kudu jéntré extent nu aranjeunna bakal nampa liability pikeun reureuh utamana disababkeun ku kajadian di luar kontrol, kayaning approvals idin telat jeung cuaca goréng. Dina jadwal anjeun, ulah hilap faktorkeun waktos pangiriman, dinten henteu damel, persetujuan idin, sareng aspék pihak katilu anu tiasa ngalambatkeun jadwal anjeun.

tanda tangan formal

Léngkah terakhir dina proposal tawaran nyaéta pernyataan formal ngeunaan maksud jasa anu dibarengan ku tandatangan klien sareng kontraktor. Upami anjeun sanés pamilik hiji-hijina perusahaan, anjeun peryogi pamilik kolega anjeun pikeun ngadaptarkeun dokumen éta. template nawar konstruksi

Citakan

Nalika ngadamel proposal tawaran, aya sababaraha pedoman anu anjeun kedah laksanakeun pikeun masihan kesan anu langgeng. Di handap ieu aya sababaraha item nu perlu kaasup dina citakan tawaran Anjeun.

1. Judul

Proposal nawar kedah kalebet judul anu langsung ngabéjaan ka klien naon anu aranjeunna tingali. Éta ngagampangkeun nyortir dokumén sateuacan korespondensi.

2. Inpormasi klien

Anjeun kedah ngalebetkeun detil di handap ieu ngeunaan klien:

  • Nami: Lebetkeun nami jalma atanapi perusahaan anu langsung dikaitkeun sareng perusahaan
  • Alamat
  • Nomer telepon
  • Alamat email

3. Émbaran kontraktor

Salaku kontraktor, anjeun ngalebetkeun detil anjeun di dieu. Rincian anu diperyogikeun nyaéta:

  • Ngaran
  • Alamat
  • Nomer telepon
  • Alamat email

4. Ngaran proyék

Di dieu, anjeun kedah ngalebetkeun judul proyék.

5. Ringkesan jasa

Di dieu anjeun ngalebetkeun daptar jasa anu anjeun badé nyayogikeun. Ieu mangrupikeun bagian penting tina tawaran anjeun, sabab ngajantenkeun klien ngartos naon anu kalebet dina harga tawaran. Éta bakal ngabantosan upami anjeun khusus sareng jasa anu anjeun pasihan sareng daptar sadaya kiriman konci dina proyék éta.

6. Anggaran anu diajukeun

Di dieu anjeun kalebet perkiraan jumlah dolar anu anjeun hoyong dibayar pikeun jasa anjeun. Éta bakal ngabantosan upami anjeun dugi ka jumlah ieu ngalangkungan estimasi biaya anu leres pikeun mastikeun anjeun nutupan sadaya dasar. Éta ogé langkung saé pikeun netepkeun jadwal pamayaran upami klien anjeun henteu kalebet. Jadwal pamayaran ngagariskeun jumlah anu anjeun hutang sareng interval anu anjeun ngarepkeun mayar. Anggaran anu diusulkeun langsung mangaruhan aliran kas perusahaan sareng durasi proyek.

7. Émbaran tambahan

Kanggo sabagéan ageung proyék, inpormasi di luhur cekap, tapi anjeun panginten kedah ngalebetkeun inpormasi khusus proyék tambahan sapertos:

  • Harga Alternatif : Ieu nunjukkeun kumaha harga tiasa robih kalayan tambihan atanapi ngaleungitkeun jasa anu tangtu. Sanajan kitu, éta sasaena kaasup harga alternatif lamun sababaraha sarat proyék anu samar.
  • Harga unit : Upami anjeun ngalebetkeun kontrak harga unit sareng klien, penting pisan kalebet harga unit. Harga Unit utamana relevan dina proyék leutik.
  • Inpormasi garansi: Upami anjeun ngarencanakeun nyayogikeun inpormasi garansi saatos strukturna diwangun, anjeun tiasa ngalebetkeun di dieu sabab tiasa janten titik jual anu penting.

8. Lingkup gawé

Tren Pangwangun kedah nyayogikeun tenaga kerja, alat, alat, sareng bahan anu nyukupan sareng ngawaskeun padamelan. Éta ogé kedah mamatahan pamakean sareng perbaikan dina situs, sistem gedong, sareng saran ngeunaan kelayakan gedong. Éta ogé kedah nyayogikeun jasa manajemén proyék sapertos perencanaan, pengadaan, fabrikasi, perakitan, sareng integrasi. Salaku tambahan, Trend Builders ogé kedah nyayogikeun apdet ngeunaan kamajuan proyék sareng nyimpen laporan mingguan sareng bulanan.

9. Sarat jeung Kaayaan

Gariskeun ekspektasi perusahaan sareng kode etik anjeun. Hadé pisan mun éta nunjukkeun variabel nu bisa mangaruhan proposal awal jeung ngakibatkeun tanggung jawab tambahan.

10. Lingkup gawé

Nunjukkeun wengkuan gawé ngurangan likelihood tina klien netepkeun ekspektasi wajar tur nyiptakeun kamar pikeun klien pikeun komunikasi sagala kaperluan tambahan sateuacanna.

11. Gariswanci proyék

Di dieu, anjeun tiasa nyayogikeun waktos saheulaanan sareng tanggal mimiti sareng akhir pikeun proyék éta.

12. Tanda tangan klien:

Ninggalkeun kamar pikeun klien pikeun asup

13. Tanda tangan Kontraktor:

Ninggalkeun sababaraha rohangan pikeun wawakil perusahaan pikeun asup conto nawar konstruksi template

Conto

Judul : Proposal Panawaran Émbaran klien imah visi
7670 Leuwih alus Street
Atchison, Kansas 66002
913-360-5204
[email protected] Inpo kontraktor Tren
Pangwangun 3835 Oliverio Drive
Wichita, Kansas 67348
620-565-4982
[email protected] Ngaran proyék : Skanska Superannuation skéma Ringkesan Pakasaban : Tren tukang parantos di industri langkung ti sapuluh taun. Aranjeunna geus diwangun leuwih ti 40 proyék pikeun klien nu geus kaliwat. Kami gaduh kaahlian dina ngawangun bumi anu mampu milik dina anggaran anu murah. Perusahaan kami bakal ngembangkeun proyék anjeun ku nyayogikeun jasa ieu:

  • Perencanaan : Kami bakal ngabantosan ngagariskeun modeu operasi sareng bantosan anggaran pikeun alat sareng suplai anu cekap pikeun ngabantosan alur kerja anu lancar dina proyék.
  • Konstruksi : Urang bakal ditugaskeun pikeun ngalakukeun pagawéan konstruksi anu saleresna sareng damel sareng pamangku kapentingan proyék pikeun ngawujudkeun proyék.
  • Nyewa subkontraktor : Upami diperyogikeun, kami ogé bakal ngabantosan milih subkontraktor pikeun padamelan listrik, pipa ledeng, atap, sareng pigura.
  • Manajemén konstruksi : Kami ogé bakal ngabantosan anjeun ngamankeun lisénsi, suplai, tenaga kerja, sareng alat anu dipikabutuh pikeun ngarengsekeun proyék. Kami ogé nawiskeun jasa pangawasan pikeun mastikeun proyék éta nyumponan standar kualitas.

Anggaran anu diajukeun Estimasi proyék nyaéta ngeunaan $75,000 total. Tren tukang ngagaduhan hak pikeun tambahan $ 80 per jam dina perjangjian silih dina kasus karya tambahan saluareun ruang lingkup. Syarat sareng katangtuan Sarat sareng kaayaan ieu netepkeun perjanjian antara Vision Homes sareng Trend Builders. Jumlah kontrak tunduk kana révisi nalika wengkuan atanapi durasi karya ngaleuwihan tanggal pangiriman atanapi harepan. Kana parantosan proyék, anu deliverables bakal milik Vision imah. Dina terminasi kontrak tanpa ngalanggar kontrak, Vision Homes bakal mayar fee terminasi $10,000 ka Trend Builders. Proyék Lilana Saatos ngahontal kasapukan, Trend Builders bakal ngamimitian ngerjakeun proyék, sareng peryogi sakitar tujuh bulan kanggo ngarengsekeun proyék saatos ngamimitian. Tanda tangan klien Barry White
03/19/22
Tanda tangan kontraktor
Randy Decatur
03/19/22

Ringkesan

Anjeun panginten terang kumaha nyiapkeun tawaran anu diformat saé pikeun ngabantosan anjeun darat manggung salajengna. Tawaran anu disusun saé gaduh pangaruh anu ageung pikeun ngadamel pernyataan ngeunaan efisiensi perusahaan anjeun. Éta masihan anjeun kaunggulan pikeun kompetisi anjeun, sabab pamilik proyék langkung dipikaresep percanten ka perusahaan anu teratur. A tawaran well-terstruktur ngagambarkeun poténsi firma konstruksi méré klien nu. Éta ogé tiasa ngabantosan ngirangan miskomunikasi. Tawaran kalayan sarat anu tepat, perkiraan biaya, sareng lingkup padamelan anu detil tiasa ngabantosan ngaminimalkeun pesenan parobihan, ngahémat waktos sareng artos pikeun klien sareng kontraktor. Sanaos nyerat proposal tawaran sigana pikasieuneun, nuturkeun léngkah-léngkah anu didaptarkeun dina tulisan ieu utamina tiasa ningkatkeun kasempetan suksés anjeun sareng ngabantosan anjeun nampi tawaran anu wajar. Dina sistem panawaran kalapa, nu boga sipat neangan kontraktor anu bakal nyadiakeun karya pangalusna kalawan harga panghandapna. Sanaos reputasi bisnis anjeun penting, tawaran anjeun kedah detil, teratur sareng realistis pikeun langkung unggul tina kontraktor anu sanés. Sababaraha pamilik merlukeun pamakéan bentuk nawar ngaropéa, sababaraha nyadiakeun ukur tungtunan umum jeung lianna ngidinan kontraktor nyieun format nawar sorangan.

    1. Jieun Dokumén Proyék

    2. Buka dokumén Microsoft Word sareng jieun halaman judul anu nampilkeun nami proyék, nami pamilik, nami perusahaan anjeun sareng wates waktu pangiriman tawaran. Jieun daptar eusi dina kaca kadua ngagunakeun judul bagian handap: Ringkesan Eksekutif, Kualifikasi Profesi, spésifikasi, harga, Subkontraktor jeung pamayaran.
    3. Daptar Kualifikasi sareng Pangalaman

    4. Daptar sadaya kualifikasi profésional perusahaan anjeun, sapertos lisénsi, dina Bagéan 2 (lewatan Bagéan 1 dina waktos ieu). Jelaskeun sakedapan naon waé jaminan kinerja anu anjeun tawarkeun. Kaasupkeun wincik kontak pikeun konsumén wareg saméméhna anu daék diidentifikasi, khususna para nasabah lokal anu wawuh ku nu bogana. Ieu bakal netepkeun kredibilitas anjeun ti mimiti sareng mastikeun yén tawaran anjeun dianggap serius.
    5. Nyetél Fase Proyék

    6. Ngarecah proyék kana fase diskrit dina Bagian 3, ngagunakeun subheadings. Dina unggal subjudul, ngajelaskeun persis kumaha anjeun bakal ngalengkepan unggal fase. Paké tabel sarta grafik kalawan spésifikasi sarta detil angka, interspersed jeung déskripsi prosa ka extent luyu. Lebetkeun tanggal parantosan target pikeun tiap fase.
    7. Nyadiakeun Estimasi Harga

    8. Nyetél harga anjeun pikeun tiap fase proyék di Bagéan 4. Jieun tabel nu nembongkeun persis kumaha anjeun anjog di unggal harga – waragad pikeun kuli jeung suplai, contona, tambah markup pikeun kauntungan Anjeun. Pariksa dua kali pikeun mastikeun perkiraan anjeun pikeun biaya suplai sareng tenaga kerja realistis. Tujuan pikeun nawarkeun nilai pangalusna, teu merta harga panghandapna. Masihan diri sababaraha leeway pikeun nyerep overruns ongkos na telat kaduga, utamana lamun kaayaan subcontractors.
    9. Daptar Subkontraktor Anjeun

    10. Sebutkeun subkontraktor anu anjeun bakal dianggo dina Bagéan 5. Jieun subheading anu misah pikeun tiap subkontraktor anu nyatakeun nami sareng peran subkontraktor dina proyék éta. Dina unggal subjudul, sebutkeun sacara rinci naon tanggung jawab subkontraktor. Pilih subkontraktor lokal anu gaduh reputasi anu saé. Subkontraktor anu parantos damel sareng juragan sateuacanna khususna persuasif, upami anu gaduh wareg sareng padamelan na.
    11. Syarat sareng katangtuan

    12. Jelaskeun kaayaan pamayaran sareng metode pamayaran dina Bagéan 6, nganggo subjudul pikeun tiap fase proyék dituturkeun ku bagian anu misah anu ngajelaskeun metode pamayaran. Pikeun proyék-proyék ageung, pamilik biasana langkung milih pangmayaran kamajuan sabab unggal fase proyék parantos réngsé. Nerangkeun kaayaan pamayaran saloba mungkin – pikeun ngahontal standar kualitas obyektif, contona. Upami anjeun nyuhunkeun pamayaran ku transfer bank, daptarkeun nami bank, nami akun sareng nomer rekening.
    13. Nyiapkeun Ringkesan Eksekutif

    14. Draf hiji kasimpulan eksekutif tina sakabéh proyék jeung selapkeun kana Bagéan 1. Ringkesan eksekutif kudu ngeunaan hiji kaca panjang, teu kudu ngawengku rinci teknis na teu matak direcah jadi subheadings. Nyimpulkeun proyék sakumaha akurat tur succinctly sabisa, sarta kaasup total harga pikeun proyék nu. Lamun kasimpulan eksekutif kirang ditulis, nu boga bisa jadi teu ganggu maca sesa tawaran.
    15. Tambahkeun Page Numbering

    16. Selapkeun nomer kaca kana daptar eusi dina kaca kadua nawar.

Awas

Ulah underbid mun meunang proyek, sabab overruns ongkos bakal kaluar tina kauntungan Anjeun. Saha waé anu kantos damel dina proyék konstruksi sigana janten bagian tina prosés panawaran. Naha anjeun anu naroskeun usulan atanapi anjeun nuju nyiapkeun tawaran nyalira, upami anjeun dina industri anu beurat-kontrak, anjeun terang kumaha pentingna dokumen tawaran. Henteu ngan ukur tawaran proposal nangtukeun saha anu meunang kontrak pikeun proyék, tapi ogé dianggo sapanjang prosés konstruksi salaku alat rujukan, pituduh kaamanan, lambaran kontak, sareng buku aturan. Éta tindakan minangka sumber sentralisasi anu nyambungkeun seueur tim sareng individu anu béda dina tempat kerja iraha waé waktos. A tawaran konstruksi well-ditulis bisa simplify hiji proyék, nyimpen duit duanana pihak, sarta nyepetkeun jadwal gawe. A tawaran konstruksi kirang dirakit, di sisi séjén, bisa jadi musibah. Éta sababna penting pisan yén manajer proyék ngaoptimalkeun struktur anu aranjeunna anggo pikeun nyiapkeun tawaran konstruksi na. Ngagunakeun citakan standar sakuliah proyék bakal mastikeun yén sakabéh pagawé anjeun ngagunakeun prakték pangalusna dina prosés Panawaran maranéhanana. Cara panggampangna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngagunakeun template tawaran konstruksi anu tiasa diunduh. Ieu bakal nyegah anjeun hilap inpormasi konci atanapi nempatkeun hal-hal anu salah dina tawaran konstruksi anjeun.

Naon Dupi Tawaran Konstruksi?

A nawar konstruksi mangrupakeun dokumén yén pamekar a submits ka konsumén poténsial detailing estimasi biaya, wengkuan, jeung jadwal gawe hiji proyék wangunan dina usaha pikeun “meunang” kontrak ngalawan pamekar competing. Palanggan naroskeun tawaran konstruksi ti sababaraha pamekar sareng ngevaluasi inpormasi anu disayogikeun pikeun milih pamekar anu aranjeunna yakin bakal ngalakukeun padamelan anu pangsaéna pikeun harga anu paling pas. A tawaran konstruksi well-tulisan penting, sabab bisa nyieun atawa megatkeun naha atawa henteu pembina anu hired pikeun proyék a. Pembina kalayan perkiraan biaya panghandapna sareng jadwal kerja panggancangna tetep moal meunang kontrak upami aranjeunna henteu akurat masihan inpormasi éta ka nasabah. Sareng upami anjeun kumaha waé ngatur pikeun ngamankeun kontrak kalayan tawaran konstruksi anu kirang ditulis, éta tiasa nyababkeun kasalahan, miskomunikasi, sareng runtah turun.

Prakték Pangalusna pikeun Tawaran Konstruksi Anjeun

Pikeun nyiapkeun tawaran konstruksi anu mujarab pikeun perusahaan anjeun, ieu mangrupikeun sababaraha prakték anu paling hadé pikeun nuturkeun.

Paké saderhana, Sarat standarisasi

Utamana lamun nawar dina badag, multi-bagian proyék, éta gampang musna dina detil na proposal tawaran Anjeun bisa ngeureunkeun nepi keur ngabingungkeun. Ieu tiasa nyababkeun perusahaan anjeun kaleungitan kontrak ka perusahaan anu usulan tawaran langkung gampang kahartos. Pikeun ngahindarkeun ieu, pastikeun anjeun nganggo basa saderhana sareng, dina kasus dimana anjeun kedah nganggo istilah industri, pertimbangkeun ngagunakeun kosakata sapertos MasterFormat. Ieu bakal ngabantosan pamilik proyék nampi ide anu jelas ngeunaan jasa sareng kualitas anu anjeun tawarkeun.

Mertimbangkeun Nambahan Appendices

Dokumén nawar kalebet sababaraha bagian anu berpotensi janten pajeulit, sapertos perkiraan anggaran pinuh sareng ngarecahna tenaga kerja anu diperyogikeun. Tinimbang nyobian squeeze sakabéh inpo ieu kana awak proposal anjeun, mertimbangkeun kaasup versi streamlined inpormasi ieu lajeng ngarujuk nu maca ka dokumen anggaran misah kaasup jeung proposal.

Jieun Citakan Anjeun Gampang Sadia

Kusabab kumaha dinamisna industri konstruksi, éta nunjukkeun yén unggal proyék bakal ngagaduhan syarat anu rada béda nalika nyiapkeun dokumen tawaran. Pikeun nyederhanakeun prosés persiapan, jantenkeun template tawaran anjeun sayogi di sadaya tim di perusahaan anjeun supados aranjeunna tiasa ngaunduh sareng ngarobih éta dumasar kana kabutuhan klienna. Kusabab anjeun sigana bakal damel sareng subkontraktor di luar perusahaan anjeun, pastikeun filena tiasa diaksés ku jalma di luar perusahaan anjeun ogé.

Unduh Citakan Tawaran Konstruksi anu Bisa Disesuaikeun

Citakan ieu ngawengku sakabéh informasi diperlukeun pikeun nyiapkeun tawaran konstruksi komprehensif. Anjeun tiasa nyitak sareng ngeusian ku panangan atanapi unduh salinan dokumén ngalangkungan Microsoft Word atanapi Google Docs sareng ngaropea dumasar kana kabutuhan individu anjeun. Unduh Citakan Google Docs Unduh Citakan MS Word

Naon anu aya dina Bentuk Tawaran Konstruksi?

Sanajan tawaran konstruksi individu jeung citakan bisa rupa-rupa, aranjeunna sadayana kedah ngandung unsur konci sami.

1. Dasar

Di luhureun dokumen, sadaya inpormasi kontak pikeun perusahaan konstruksi sareng calon nasabah kedah didaptarkeun. Ieu kalebet nami, alamat, sareng tanda tangan pikeun sadaya pihak anu kalibet. Ogé pastikeun daptar nami sareng alamat proyék éta sorangan.

2. Lingkup Proyék

Sateuacan lebet kana detil harga naon waé, tawaran konstruksi kedah diémutan heula ruang lingkup proyék éta. Ieu penting pikeun meunangkeun jéntré sabisa di dieu, nyorot sadaya ladenan anu anjeun usulkeun. Tuliskeun kelas padamelan, jadwal anu diusulkeun, kualitas, bahan, sareng fitur-fitur sanésna anu dipikabutuh pikeun parantosan proyék. Proyék Wengkuan Citakan Ieu ogé dimana anjeun kedah ngalebetkeun ekspektasi klien, sapertos nyayogikeun alat-alat tempat kerja, kabutuhan awak tambahan, prosés pikeun ngahapus sampah, jsb. ngabersihkeun tempat damel saatos proyék réngsé, atanapi naha anjeun badé ngasubkontrakkeun perusahaan beberesih. Pastikeun ogé dokumén sadaya tempat kerja sareng ekspektasi prosedural di dieu, sapertos saha anu diidinan di tempat kerja, alat kaamanan naon anu diperyogikeun pikeun sémah, sareng rencana naon anu aya pikeun ngajagaan murangkalih, manula, sareng piaraan anu tiasa cicing atanapi damel caket tempat damel. .

3. Kaayaan nu aya

Anjeun kedah ngalakukeun penilaian awal situs sateuacan nyiapkeun dokumen tawaran anjeun, sareng proposal anu hasilna kedah kalebet dokuméntasi ngeunaan kaayaan anu aya di tempat kerja. Pastikeun kalebet tindakan anu diperyogikeun pikeun ngalereskeun unggal kaayaan sareng pihak mana anu tanggung jawab pikeun unggal tugas. Citakan Kaayaan nu aya Anjeun oge kedah ngawengku klausa detailing kumaha rencana pikeun nanganan sagala kaayaan aya nu kapanggih sanggeus proyek dimimitian, sarta anu bakal nangtukeun wengkuan sarta biaya remediations ditambahkeun perlu.

4. Waragad

Ieu dimana anjeun bakal nyadiakeun customer kalawan estimasi ongkos pikeun sakabéh proyék, direcah jadi subsections kayaning bahan jeung tanaga gawé. Bagian ieu ogé kedah ngajentrekeun biaya anu bakal ditanggung upami proyek ngalangkungan ruang lingkup, supados jelas ekspektasi sateuacanna. Cost Citakan

5. Sarat pembayaran

Seueur jalma nyertakeun perkiraan biaya sareng hilap ogé ngajentrekeun istilah pamayaran – nyaéta, kumaha cara sareng iraha aranjeunna badé mayar. Teu mungkin yén palanggan bakal daék mayar anjeun sakaligus, janten nyerat daptar tonggak pikeun proyék sareng sabaraha perséntase tina total anu kedah dibayar dina waktos éta. Citakan Syarat pembayaran

6. Dokuméntasi relevan

Proyék konstruksi ageung sareng diwangun ku seueur sub-proyék anu diurus ku otoritas anu béda. Penting pikeun nempatkeun dina tawaran konstruksi anjeun persis naon sub-proyék éta sareng saha anu gaduh otoritas pikeun aranjeunna. Citakan Dokuméntasi relevan Ieu bakal ngaleungitkeun kabingungan engké ku ngajelaskeun persis saha nu tanggung jawab unggal proyék, kitu ogé anu boga wewenang légal pikeun nandatanganan paperwork relevan sarta asup kana commitments mengikat légal salila proyek.

7. Jadwal Gawé

Jadwal gawé anjeun kedah langkung ti ngan ukur nalika proyék bakal ngamimitian sareng réngsé. Bagian ieu ogé kedah kalebet tanggal yén kontraktor bakal nampi persetujuan pikeun ngamimitian damel dina proyék éta. Ieu ogé dimana anjeun kedah ngajentrekeun dugi ka anjeun bakal nanggung tanggung jawab pikeun telat anu disababkeun ku kajadian di luar kontrol anjeun, sapertos persetujuan idin atanapi cuaca goréng. Citakan Jadwal Gawé Pastikeun ogé ngabédakeun antara poé gawé jeung poé almenak, sarta ulah poho pikeun faktor di supplier kali kalungguhan, idin atawa zoning perioda persetujuan, sarta prosés pihak katilu sejenna nu bisa reureuh jadwal Anjeun.

8. Nawar formal & tanda tangan

Tungtungna, proposal nawar teu lengkep tanpa pernyataan formal niat nyadiakeun layanan pikeun proyék ogé estimasi nawar jeung tanda tangan. Upami anjeun hiji-hijina anu gaduh perusahaan anjeun, anjeun tiasa ngadaptarkeun dokumén nyalira, tapi upami anjeun damel babarengan sareng pamilik atanapi manajer anjeun ogé kedah aranjeunna ngadaptarkeun dokumén éta. nawar Signature Citakan

Naon anu tiasa dilakukeun ku Citakan Tawaran anu saé pikeun anjeun

Nalika tawaran konstruksi anjeun parantos disiapkeun, formatna saé, sareng dirarancang saé, éta gampang pikeun ningali pangaruhna kana kasuksésan tawaran anjeun ogé efisiensi tim internal anjeun. Pamilik proyék langkung dipikaresep percanten ka firma anu prosés dokuméntasina teratur, masihan anjeun kaunggulan dina persaingan. Nalika proposal anjeun disiapkeun saé, éta bakal langkung gampang pikeun calon klien anjeun ningali nilai anu ditawarkeun perusahaan anjeun pikeun proyékna. Salaku tambahan, dokumén panawaran anu disiapkeun saé tiasa ngabantosan nyegah kasalahan sareng salah komunikasi. Kalayan wengkuan anu jelas sareng dokuméntasi rinci ngeunaan syarat, proyék anjeun bakal meryogikeun pangsaeutikna parobihan pesenan, ngahémat artos klien anjeun sareng ngahémat waktos perusahaan anjeun.

Bantahan

Sakur artikel, témplat, atanapi inpormasi anu disayogikeun ku BigRentz dina halaman wéb ngan ukur pikeun rujukan. Bari urang narékahan pikeun tetep informasi up to date jeung bener, urang nyieun euweuh Répréséntasi atawa jaminan nanaon, express atanapi tersirat, ngeunaan completeness, akurasi, reliabiliti, suitability, atawa kasadiaan nu patali jeung ramatloka atawa informasi, artikel, témplat, atanapi grafik patali anu aya dina situs wéb. Sakur reliance anjeun nempatkeun kana informasi sapertos kitu ketat dina resiko anjeun sorangan.

Tulisan patali


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *