Ucing liar hareupeun hordeng tikar Ucing liar boh dilahirkeun di alam liar, ditinggalkeun, atanapi leungit ti imahna. Ucing ieu sato liar sareng kadang-kadang tiasa dijinakkan, tapi peryogi kasabaran. Kalolobaan pencinta sato anu sapatemon ucing feral heran naha maranéhna bisa dibawa ka imah jeung miara aranjeunna. Sanajan kitu, teu jadi gampang sakumaha keur disada. Aya sababaraha léngkah anu anjeun kedah lakukeun pikeun ngalilindeuk ucing liar sawawa. Di sisi séjén, anak ucing feral gampang ngalilindeuk atawa néwak cukup mimiti saméméh maranéhna diajar salamet sorangan di alam liar. Beuki kolot anak ucing, beuki hésé ngalilindeukna. Ibu-ibu liar ngalahirkeun anak ucingna di tempat-tempat anu disumputkeun, sepi pikeun ngajauhan aranjeunna tina manusa. Sakali anak ucing tumuwuh heubeul tur mimitian maén sabudeureun, manusa perhatikeun aranjeunna tapi teu gampang pikeun néwak. Anak ucing teu kudu dicokot ti indungna saméméh maranéhna cukup heubeul. Aranjeunna kedah disapih sahenteuna sahenteuna opat minggu supados salamet langkung lami. Upami anjeun nyandak éta sateuacan opat minggu réngsé, aranjeunna tiasa maot ku sababaraha panyakit. Anjeun oge kudu mertimbangkeun néwak indung maranéhanana sarta meunang aranjeunna spayed pikeun nyegah litter hareup. Taming anak ucing tiasa nyandak sahenteuna genep minggu, gumantung kana kaayaan wildness sarta umur maranéhanana. Ucing béda boga temperaments béda. Lantaran kitu, éta henteu sapertos jam. Anak ucing ti litter sarua ogé bisa béda dina kapribadian. Ku kituna, merlukeun loba kasabaran pikeun ngalilindeuk ucing Anjeun. Salawasna émut yén unggal ucing béda-béda sareng nyiksa aranjeunna bakal mangpaat. Anjeun ngahasilkeun pendamping kaasih pikeun manusa séjén di sabudeureun anjeun. Nyimpen ucing liar, kumaha oge, merlukeun loba waktu jeung kasabaran ti ucing séjén. pamisah-ucing

Tip Penting pikeun Pertimbangkeun Nalika Ngajagi Ucing Feral

1. Nelepon Control Sato Lokal Anjeun

Ucing dina carrier ungu Kiridit Gambar: Studio Afrika, Shutterstock Lamun aya bewara ucing tunggal lurking sabudeureun lingkungan Anjeun, Anjeun kedah pernah nyieun kontak sareng maranehna. Ucing liar nganggap manusa salaku prédator, sareng nalika sieun, aranjeunna tiasa ngegel, nyiwit, atanapi malah nyerang anjeun. Sakapeung, ucing liar sigana gering, sareng upami anjeun hoyong ngabantosan aranjeunna, anjeun henteu kedah. Sababaraha ucing liar gaduh rabies, sareng langkung aman upami anjeun nelepon kadali sato lokal anjeun pikeun nyegah anjeun digigit atanapi digores ku aranjeunna. Sakali ucing geus dirawat, Anjeun ayeuna bisa ngamimitian prosés tamining. Prosésna tiasa sababaraha minggu, gumantung kana ucing.

2. Hayu ucing ngamimitian Kontak

Nalika milarian ngalilindeuk ucing liar, langkung saé upami anjeun ngantepkeun ucing nyalira. Hayu ucing balik ngeunaan bisnis na sakumaha biasa. Upami anjeun hoyong ucing nongkrong di sabudeureun anjeun leuwih sering, sarta jadi kabetot dina anjeun, ulah masihan eta perhatian Anjeun. Nalika anjeun perhatikeun yén aranjeunna tetep nongkrong di sabudeureun anjeun, anjeun tiasa teras-terasan berinteraksi sareng aranjeunna.

3. Nawiskeun Dahareun Ucing

Ucing dahar di luar Kiridit Gambar: MaraZe, Shutterstock Sakali ucing mimiti nyaman sareng anjeun, anjeun tiasa ngamimitian berinteraksi sareng aranjeunna dina cara anu henteu ngancam. Anjeun kudu mastikeun yén ucing enjoys interacting jeung anjeun. Salah sahiji cara anu pangsaéna nyaéta ku nawiskeun tuangeun ka ucing. Janten waktos anu pangsaéna pikeun ngamimitian kontak sareng ucing nyaéta nalika tuangeun. Tawarkeun dahareun ka ucing dina waktos anu sami unggal dinten. Anjeun tiasa milih hiji tempat husus pikeun nyimpen dahareun dimana ucing bisa manggihan eta ngawangun rutin a. Anjeun bakal aya bewara yén ucing bakal tetep datang deui pikeun kadaharan unggal waktu. Tetep jarak deukeut ti ucing nalika maranéhna dahar tapi ulah noél aranjeunna mimitina. Anjeun oge bisa nawarkeun ucing Ngaruwat kayaning Toys, sahingga ucing hayang méakkeun leuwih waktos sareng anjeun nyalira.

4. Desensitize Ucing ka Kontak Manusa

Kontak manusa tiasa pikasieuneun pikeun kalolobaan ucing. Ieu kalebet dirampa, sora jalma sanés ngawangkong, muka panto, sareng musik. Kabéh sora ieu bisa ninggalkeun ucing on tepi. Anjeun kedah mastikeun yén ucing bakal biasa kana sora ieu pikeun henteu deui pikasieuneun sareng ngaganggu. Butuh sababaraha waktos, tapi anjeun tiasa ngenalkeun sora ka aranjeunna lalaunan nalika anjeun berinteraksi sareng aranjeunna.

5. Ulah nyabak atawa nyokot ucing nepi ka siap

ucing liar meunang acclimated ka imah Kredit Gambar: dimitrisvetsikas1969, Pixabay Hadé pisan mun anjeun nyandak cues ti ucing tina réaksi na. Upami anjeun ngadeukeutan ucing sareng aranjeunna mundur, maka anjeun ogé kedah mundur. Meunangkeun ucing nyaman sabudeureun anjeun nyaéta prosés slow, tapi worthwhile, tapi salawasna jadi disiapkeun keur setbacks occasional ulah disappointments. Lamun mindahkeun gancang teuing jeung ucing teu siap, maranéhna bisa jadi defensif. Éta tiasa ngeruk atanapi ngegel anjeun upami aranjeunna kedah ngajagi diri.

6. Ujang Ucing ka jero

Anjeun ayeuna tiasa ngajak ucing ka rohangan anjeun saatos interaksi rutin sareng ucing liar. Ucing ngan bakal nampa uleman lamun aranjeunna nyaman jeung sagala sora manusa sarta henteu deui nyingsieunan aranjeunna. Anjeun tiasa ngajak aranjeunna ka jero ku ngantunkeun panto anjeun kabuka pikeun aranjeunna saatos interaksi sareng aranjeunna. Anjeun oge bisa ninggalkeun dahareun jeung cai di panto anjeun sarta lalaunan meunang ucing dipaké pikeun gagasan asup ka imah anjeun.

7. Pasihan Ucing Sawatara Spasi tapi Henteu Loba teuing

ucing ragdoll bohong santai di kebon dina usum panas Kredit Gambar: absolutimages, Shutterstock Lamun ucing meunang cukup nyaman keur cicing di imah anjeun, anjeun bakal kudu masihan eta cukup spasi nyumputkeun saméméh meunang dipaké pikeun lingkungan anyar. Pasihan ucing tempatna dimana aranjeunna tiasa ngaraos aman nalika éta aya. Nanging, penting pikeun henteu masihan aranjeunna seueur rohangan sareng waktos nyalira. ucing bakal butuh hidayah anjeun sarta judgment dina spasi anyar. Ucing ogé kedah biasa nongkrong sareng anjeun di bumi énggalna. pamisah-ucing

Kecap Pamungkas

Sateuacan anjeun mutuskeun nyandak ucing anu nyasar, pastikeun éta sanés milik batur anu panginten milarian ucingna. Upami anjeun yakin yén éta mangrupikeun ucing liar, anjeun kedah mastikeun yén aranjeunna calon anu saé pikeun latihan. Ucing liar henteu gampang dilatih, tapi anjeun tiasa gancang ngawangun hubungan sareng aranjeunna upami aranjeunna ngahubungi heula. Kana waktu anjeun bakal ngawangun hubungan anjeun sarta ngajak ucing ka imah anjeun.

  • Anjeun oge bisa hayang maca: 6 Alesanna Naha Anak ucing ngegel, sarta Kumaha Ngeureunkeun Éta

Kredit Gambar Diulas: dimitrisvetsikas1969, Pixabay


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *