Anjeun panginten parantos mangtaun-taun kagum kana pamaén saxophone ultra-cool. Aranjeunna ngajadikeun sakabeh proses kasampak jadi effortless, tapi dugi ka sabenerna nyokot hiji, anjeun pernah rada nyaho kumaha carana nyekel saxophone a. Upami anjeun nuju diajar maén, aya sababaraha dasar anu kedah diperhatoskeun nalika nyekel saxophone:

  1. Sok maké tali beuheung.
  2. Leungeun kénca mana di luhur jeung leungeun katuhu mana dina handap.
  3. Lengkungkeun ramo Anjeun teras toél kenop ku ujung ramo Anjeun atawa nempatkeun ramo datar dina kenop.
  4. Lamun hayang ulin diuk turun, diuk lempeng nepi dina korsi tanpa leungeun jeung geser ka tungtung korsi.
  5. Tarik saxophone nuju awak anjeun.

Jieun Babaturan jeung Tali

Mun anjeun anyar dina kaulinan saxophone maén, Anjeun bisa mikir yén anjeun ngan bakal nyekel alat jeung ngalakukeun tanpa tali, tapi kabeneran aya nu maén saxophone a tanpa tali pisan nangtang. Percanten ka kami; anjeun bakal nganuhunkeun pikeun pitulung. Coba rupa-rupa tali anu béda pikeun milari hiji anu pikaresepeun pikeun anjeun. Aya rupa-rupa tali saxophone di pasar, kalebet anu empuk, tali keras, sareng abah. Pikeun pariksa pas, hook kudu ragrag wae di tengah dada anjeun. Pilarian tali anu gaduh hook kualitas anu nutup pinuh sareng henteu gampang dibuka. Anjeun teu hoyong hiji hal anu bakal dibatalkeun nalika anjeun tengah maén solo anu mereun kagum anjeun.

Tempat Latihan

Penempatan ramo mangrupikeun hal anu kedah diajarkeun ku unggal pamuter saxophone énggal. Beda sareng sababaraha jinis instrumen anu sanés, henteu aya bédana kumaha saxophone dicekel pikeun jalma anu leres sareng jalma anu kénca. Ramo kahiji leungeun kénca disimpen dina kenop kahiji di luhur tumpukan luhur. The positioning sarua kudu echoed kalawan leungeun katuhu dina tumpukan handap. Sababaraha pamaén milih ngagulung ramo sareng ngabungkus kana alat, ngarampa kenop nganggo ujung ramo. Anu sanésna milih posisi ramo anu langkung lempeng, ngarampa kenop nganggo bantalan ramo. Coba duanana ningali naon karasaeun paling nyaman ka anjeun. Jempol kudu diposisikan dina jempol rests dina tonggong alat. Sésana jempol katuhu nyaéta bit kuningan melengkung anu aya dina handapeun tali beuheung sareng sésana kénca nyaéta tombol leutik anu tiasa dipendakan di tengah-tengah tonggong beuheung alat.

Sampurnakeun Sikep Anjeun

Slouching sanes hiji pilihan mun anjeun maénkeun saxophone nu. Pikeun tetep nyaman sareng ngambekan leres, anjeun kedah ngalaksanakeun kabiasaan sikep anu saé. Lamun nuju mikir yén anjeun bakal ngamimitian kaluar diuk cara biasa anjeun sarta ngalereskeun kabiasaan sikep anjeun sakali anjeun boga cecekelan hadé dina maén, pikir deui. Lamun mimiti kaluar maén kalawan sikep goréng, kabiasaan bakal malah leuwih hese megatkeun kaluar engké on. Dina posisi maén anu leres, tonggong anjeun kedah santai, tapi lempeng. Taktak ogé kedah santai sareng sirah kedah lempeng. Dina posisi ieu ngamungkinkeun pamaén pikeun ngambekan kalawan bébas sarta ogé nyegah kacapean awak.

Diuk Percaya diri

Sababaraha pamaén saxophone nangtung maén instrumen maranéhanana, tapi loba diuk turun dina korsi. Sanaos anjeun panginten anjeun henteu peryogi pelajaran linggih sabab anjeun parantos linggih saumur hirup anjeun, linggih pikeun maén sax tiasa rada béda. Kahiji sakabeh, suku kudu pageuh dipelak di lantai, anjeun bakal boga eta lamun anjeun rék nangtung. Anjeun kedah calik kira-kira satengahna korsi korsi, supados anjeun aya di dinya, tapi henteu balik deui. Anjeun teu hoyong janten jauh ka hareup anu anjeun dina bahaya slipping off, tapi anjeun ogé teu hayang jadi ngalawan tukang korsi sabab ieu bisa ngawatesan engapan anjeun.

Tahan Posisi Anjeun

Sakali anjeun linggih leres, mertahankeun posisi éta. Seueur pamaén anyar anu ngalakukeun kasalahan dina tempatna anu leres, tapi teras ngalih ka alat tinimbang mawa alat ka aranjeunna. Salawasna bawa alat ka anjeun sareng émut yén saxophone dimaksudkeun pikeun dicoo di sisi katuhu awak. Naha anjeun nembé ngamimitian maén sax atanapi gaduh sajarah anu panjang sareng alatna, kami gaduh saxophone sareng asesoris pikeun ngalacak anjeun. Urang mawa rupa-rupa pilihan saxophones, kaasup alto kantos-populér. Urang ogé stock hiji Asép Sunandar Sunarya ample of tenor, sopran, baritone sarta saxophones bass. Teu yakin dimana ngamimitian? Henteu masalah. Kami di dieu pikeun mantuan. Eureun di iraha waé sareng ngobrol sareng salah sahiji wawakil layanan palanggan anu ngabantosan sareng terang. Naha artikel ieu mantuan? EnyaHenteu

Musik & Seni

MUSIK & KESENIAN NYAETA RESELLER MUSIK NASIONAL NU SUMBER DAYA PIKEUN KOLOT, SISWA, PENDIDIK JEUNG MUSIK. Kalawan leuwih ti 250 toko sakuliah nagara jeung program palajaran swasta panggedena di Amérika Serikat, MUSIK & SENI Otoritas on atikan musik jeung sumber pikeun musisi anyar jeung ngalaman sarua. Perdana Sora dirojong ku maca. Urang tiasa nampi komisi tina produk anu dibeli nganggo tautan dina halaman ieu. Diajar langkung seueur ngeunaan prosés kami di dieu Naha anjeun kantos ngaraos kagum kana pamaén sax super-cool di panggung? Éta katingalina keren sareng ngajantenkeun sadayana prosés maén alat sakompleks sapertos sax katingal gampang. Sanajan kitu, éta leuwih hese tibatan eta Sigana. Dugi ka anjeun nyandak saxophone munggaran anjeun sareng nyobian maénkeun éta, anjeun henteu kantos terang kumaha nyekel saxophone. Salaku pamula, aya sababaraha hal anu anjeun kedah diajar, sareng nyepeng sax mangrupikeun hal anu anjeun kedah ngawasa. Éta sababna kami parantos nyayogikeun pos ieu pikeun anjeun. Di dieu, urang nganggap sababaraha léngkah penting pikeun nyekel saxophone. Anjeun bakal diajar sadaya trik sareng tip pikeun nyekel saxophone. Dina ahir artikel ieu, anjeun kudu bisa kalayan gampang mawa alat ieu.

Naha anjeun kudu meunang tali pikeun sax Anjeun

Salaku pamuter anyar, gampang nganggap yén anjeun henteu peryogi tali sax, barina ogé, anu anjeun peryogikeun nyaéta nyandak atanapi nahan alat anu leres. Nanging, aya alesan naha pamaén sax pangsaéna masih gaduh tali anu dipasang dina alatna. Aya seueur kauntungan pikeun kéngingkeun tali. Salian ti ngabantosan anjeun maén langkung saé, desain tali bakal ngalihkeun beurat sax kana awak anjeun, anu bakal ngirangan setrés dina beuheung anjeun. Maén kalawan tali, anjeun bakal ngarasakeun leuwih stabilitas naha anjeun nangtung atawa diuk. Kumaha nyekel saxophone anu leres sareng maén langkung saé Janten, kumaha anjeun mendakan anu pas pikeun anjeun? Nya, salah sahiji cara pikeun kéngingkeun tali anu pangsaéna pikeun alat anjeun nyaéta nyobian sababaraha jinis tali dugi ka anjeun dugi ka hiji anu karasaeun nyaman. Aya sababaraha jinis tali dina pasaran, sareng sadayana nampilkeun desain anu béda. Contona, aya anu nganggo padding, anu sanésna nganggo abah-abah, sareng anu sanésna nganggo kabel anu keras. Nalika ngagem tali, aya sababaraha hal dasar anu kedah dipariksa. Pikeun tali janten pas katuhu, Anjeun kudu mastikeun yén hook tina tali ends nepi deukeut tengah dada anjeun. Éta sababna urang milarian tali kualitas luhur anu gaduh kait anu saé anu bakal nutup lengkep sareng anu henteu tiasa dibuka kalayan ngan ukur sentuhan. Ieu mangrupikeun pertimbangan anu penting sabab anjeun henteu hoyong tali anu bakal dibatalkeun nalika anjeun maén.

Ngalampirkeun tali

Salian ti kéngingkeun tali anu pas, penting ogé yén saatos nampi éta, anjeun terang kumaha ngagantelkeunana kana saxophone. Upami anjeun teu leres ngagantelkeunana, éta tiasa nyababkeun nyeri tonggong sareng beuheung, anu henteu dipikahoyong. Salah sahiji aturan jempol nalika ngagantelkeun tali kana alat nyaéta yén tali anu langkung luhur, langkung terang sora anu anjeun pikahoyong tina alat éta. Janten, kumaha anjeun tiasa kéngingkeun jangkungna anu leres? Urang tingali. Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta nyetél tali dina panjang anu béda.

  • Kahiji, maén catetan Bb low jeung bari ngajaga aliran hawa, maén Bb tinggi
  • Balikkeun prosés di luhur, nyaéta, maén Bb luhur teras nada handap

Maénkeun catetan éta kalayan kantétan tali anu leres bakal langkung gampang pikeun anjeun. Sakali jangkungna éta disetel, anjeun bakal pencét catetan anu langkung amis kalayan gampang. Posisi anu pangsaéna tina tali nyaéta dimana aya minimal rahang sareng gerakan embouchure.

Sikep

Saatos kéngingkeun panempatan tali anu leres, hal anu kedah dilakukeun nyaéta nyandak sikep anu leres. Urang kedah nyaluyukeun sabisa-bisa dugi ka urang leres. Meunangkeun sikep anu leres ngalibatkeun ngajaga hal-hal anu tangtu dina pikiran. Kahiji, sirah kudu lempeng tur teu matak tilted ka sisi mana wae. Ku kituna, saluyukeun mouthpiece ku kituna anjeun boga malah tekanan dina dua sisi potongan. Upami Anjeun keur make hiji alto, tenor, atawa tipe baritone of sax, tetep dina pikiran nu ieu dijieun pikeun diputer ti katuhu Anjeun. A stand saxophone bisa mantuan Anjeun ku sikep ogé. Ieu sababaraha tip praktis anu bakal ngabantosan:

  • Nangtung hareupeun eunteung nyekel alat
  • Pastikeun anjeun nangtung lempeng sareng beuheung anjeun henteu didengdekkeun ka kenca atanapi ka katuhu
  • Salajengna, pastikeun tali nahan sax cukup luhur.
  • Jaga pigeulang anjeun lempeng sareng ramo anjeun ngusap mutiara konci
  • Bersantai taktak anjeun sarta ulah hunching
  • Suku anjeun kedah rata dina taneuh sareng kedah sakitar hip-lebar

Leungeun posisi dina saxophone a

Dina bagian ieu, urang bakal nyorot posisi leungeun pikeun saha waé anu maén sax. Anu mimiti, leungeun Anjeun kudu dilaksanakeun dina posisi nétral katuhu di hareup anjeun, sarta leungeun katuhu kudu dina garis sarua jeung leg katuhu. Hal anu sarua lumaku pikeun suku kénca jeung leungeun. Ramo anjeun kedah melengkung sacara alami, bentukna saolah-olah anjeun gaduh softball dina panangan anjeun. Anjeun kedah nahan saolah-olah anjeun ngoyagkeun jalma sanés. Pikeun posisi leungeun, jempol anjeun kedah diselapkeun sareng kedah toél tempat jempol. Dina pidéo di handap ieu, anjeun tiasa mendakan panjelasan lengkep ngeunaan posisi ramo sareng gerakan.

Kumaha nyekel alto sax

The alto sax Alto saxophone — Wikipédia
Saxophone alto , ogé disebut salaku alto sax atawa ngan saukur alto , nyaéta anggota kulawarga saxophone instrumen woodwind invented by desainer alat Bélgia Adolphe Sax dina 1840s, sarta dipaténkeun dina 1846. Hal ieu pitched di E♭, sarta leuwih leutik batan tenor, tapi leuwih badag batan sopran. en.wikipedia.org mangrupa salah sahiji jenis nu pang populerna di saxophone Saxophone — Wikipédia
Saxophone nyaéta sajenis pakakas tiup kayu buluh tunggal anu awakna kerucut, biasana dijieun tina kuningan. Sapertos sadaya instrumen buluh tunggal, sora dihasilkeun nalika awi dina corong ngageter pikeun ngahasilkeun gelombang sora di jero awak alat. en.wikipedia.org sareng tiasa ngabantosan anjeun maénkeun genre musik anu béda kalayan gampang. Kumaha anjeun tiasa tahan? Urang tingali Hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta pikeun neuleuman kumaha carana maén bari diuk. Ieu ngalibatkeun meunang sikep anu leres. Pikeun tujuan éta, linggih dina korsi lempeng-balik teras melak dua suku anjeun dina lantai. Lajeng, diuk lempeng tur pastikeun yén beuheung jeung taktak anjeun rileks. Ngajaga sikep anu saé penting sabab ngajadikeun anjeun maén langkung nyaman sareng bakal ngirangan kamungkinan tatu. Sanggeus diuk bener, tarik tali beuheung leuwih sirah anjeun sarta saluyukeun panjangna, kudu aya sababaraha tegangan dina tali sakumaha sax perenahna dina pangkonan anjeun. The positioning tina leungeun mangrupa hal salajengna meunang. Ku alatan éta, nyieun C jeung dua leungeun anjeun sarta pastikeun yén leungeun cukup badag pikeun mungkus sabudeureun beuheung jeung dasar alat. Sanggeus éta, nempatkeun jempol katuhu handapeun sésana jempol handap disadiakeun. Lajeng, nempatkeun jempol kénca dina jempol sésana luhur; ieu bakal mantuan alat pikeun tetep stabil bari ninggalkeun ramo Anjeun bébas muterkeun kenop séjén. Hal salajengna nalika maén alto sax nyaéta pikeun nahan éta dina sisi katuhu ngalawan leg katuhu jeung mawa mouthpiece kana sungut anjeun.

Kumaha nyekel sax sopran

Kumaha nyekel saxophone anu leres sareng maén langkung saé Sax sopran mangrupikeun jinis sax anu populer sareng aya sababaraha kamiripan kumaha anjeun nyekel sax jinis ieu sareng kumaha anjeun nyekel klarinet. Ieu léngkah-léngkah anu diperyogikeun pikeun nahan sax ieu kalayan leres. Kahiji, nangtukeun posisi katuhu ku putting mouthpiece kana sungut anjeun di ujung. Lamun dipigawé leres, reed alat kudu nyanghareupan handap sungut anjeun. Harita nunjukkeun yén Vandoren SR613 mangrupakeun salah sahiji reeds pangalusna anjeun tiasa manggihan. Teras, tahan saxophone supados jejeg awak anjeun, nyaéta, éta kedah nyanghareupan diagonal ka lantai. Sanggeus ieu, paké leungeun kénca pikeun nahan luhureun sax, jeung jempol dina underside pikeun nyaimbangkeun instrumen jeung ramo dina kenop B, A, jeung G. Anu pamungkas, boga leungeun katuhu anjeun dina satengah handap sax nu. Jempol katuhu ogé kudu aya dina jempol sésana bari opat ramo séjén nutupan apex of sax nu.

Kumaha nyekel sax tenor

Sateuacan Anjeun nyekel sax tenor, Anjeun kudu ngumpul eta. Ku kituna, lengkah kahiji nyaéta ngaleupaskeun sirah tina sirah soang. Salajengna, jepitan tali beuheung anjeun kana liang tali, pastikeun klipna ngadep ka luhur pikeun ngirangan kamungkinan ragrag. Lengkah saterusna nyaeta nyiapkeun reed ku cara nempatkeun eta dina sungut. Nalika ieu dipigawé leres, nempatkeun Reed handapeun ligature nu accompanies mouthpiece nu. Nyekel sax tenor téh lugas. Kahiji, pastikeun yén-leungeun kénca tetep luhur bari-leungeun katuhu tetep dina handap. Jempol katuhu bakal aya di handapeun sesa jempol sedengkeun indéks, cingcin, sareng ramo tengah bakal aya dina kenop mutiara. Ramo alit nyaéta anu ngagerakkeun konci sanés dina dasarna. Sedengkeun pikeun leungeun kénca anjeun, jempol kudu dina sapotong buleud di luhur jeung ramo Anjeun sejenna bakal beristirahat dina kenop mutiara saterusna di luhur. Kami parantos nganggap sababaraha ulasan pikeun mendakan yén Jean Paul Sax mangrupikeun salah sahiji saxophone tenor pangsaéna anu anjeun tiasa mésér.

Kumaha nyekel baritone sax

Baritone sax, atawa bari, mangrupa salah sahiji pilihan badag nyekel, nu ngajadikeun eta salah sahiji pilihan gampang nyekel. Instrumén kudu dicekel tina tali pikeun malah balancing. Pikeun maén, anjeun kedah calik atanapi nangtung lempeng sareng gaduh tandukna ngagantung sacara alami di sisi anjeun. Teras anjeun kedah nuturkeun léngkah-léngkah anu sami sareng nahan sax alto.

Pikiran ahir

Kami ngarepkeun tulisan ieu nunjukkeun anjeun kumaha nyekel saxophone. Sanajan aya tipena béda, tips ngeunaan pamakéan tali, postur, jeung posisi leungeun kudu cukup pikeun mantuan Anjeun nyekel alat ieu bener. Wilujeng maén!

Rujukan

1. Alto saxophone — Wikipédia Saxophone alto , ogé disebut sax alto atawa ngan saukur alto , mangrupa anggota kulawarga saxophone tina instrumen woodwind invented by desainer instrumen Belgian Adolphe Sax dina 1840s, sarta dipaténkeun dina 1846. Ieu pitched dina E♭, jeung leuwih leutik batan tenor, tapi leuwih badag batan sopran. 2. Saxophone — Wikipédia Saxophone nyaéta jinis alat tiup kayu buluh tunggal kalayan awak kerucut, biasana didamel tina kuningan. Sapertos sadaya instrumen buluh tunggal, sora dihasilkeun nalika awi dina corong ngageter pikeun ngahasilkeun gelombang sora di jero awak alat. Salah sahiji hal anu penting pikeun pamaén saxophone énggal nyaéta kumaha carana nahan alatna kalayan leres. Kuring geus katempo loba teuing siswa dina taun kuring diajar hal cara salah lajeng kudu diajar deui. Sacara umum, aya 9 léngkah pikeun mariksa nalika nyekel saxophone ku cara anu leres:

  1. Pariksa postur diuk anjeun
  2. Saluyukeun panjang tali beuheung
  3. Leungeun katuhu ditempatkeun ku jempol sésa
  4. panempatan kénca-leungeun di luhur
  5. Pindahkeun sax ka sisi katuhu anjeun atanapi pusat gumantung kana jangkungna anjeun
  6. Leungeun katuhu nyadiakeun gaya ka luhur
  7. Balance leungeun kénca
  8. Pariksa alignment mouthpiece
  9. Tetep sirah anjeun lempeng tur saimbang

Kuring gé balik kana unggal hambalan ieu leuwih jéntré di handap, jadi ulah skip kaluar jeung sono hal kritis!

Video Kumaha Nyepeng Saxophone

Vidéo ieu mangrupikeun répréséntasi gancang pikeun nyepeng alto sax. Pastikeun anjeun ogé maca léngkah-léngkah ieu di handap pikeun detil yén pidéo henteu lebet.

9 Léngkah Pikeun Nyekel Saxophone Cara anu leres

Hayu urang ngagali léngkah ieu ayeuna! Ieu mungkin sigana kawas loba dina mimitina, tapi mun anjeun nyieun hal ieu kabiasaan alus, anjeun bakal bisa balik dina sababaraha menit. Baca taliti. Sikep goréng sareng posisi nahan tiasa nyababkeun wates dina maén anjeun, sora anu saé, sareng nyababkeun nyeri dina awak sareng ramo anjeun ka handap. Catetan: Ieu nganggap anjeun parantos ngarakit saxophone anjeun. Klik link pikeun leuwih rinci.

# 1 Pariksa postur diuk anjeun

Sok émut: manusa mimitina; alat musik sumping kadua. Sigana mah hiji hal aneh tur atra ngomong, tapi ieu titik kuring. Kuring ningali murid (dewasa sareng murangkalih) ngagerakkeun awakna pikeun nyocogkeun sax sepanjang waktos tibatan nyaimbangkeun awakna sareng mawa alat ka aranjeunna. Ieu kasalahan pangbadagna, sarta ngabalukarkeun ton nyeri, utamana dina tonggong anjeun. Mimitian ku diuk dina posisi nyaman dina korsi Anjeun. Scoot 1-2″ inci arah hareup korsi Anjeun, jadi tonggong anjeun teu beristirahat dina tonggong korsi (ieu nyorong slouching). Bayangkeun tulang tonggong anjeun, beuheung, sareng tengah makuta sirah anjeun gaduh senar tunggal anu ngalangkunganana, sapertos wayang. Ngahontal hiji leungeun kana luhureun sirah anjeun, tarik tali halimunan, sarta lengthen awak anjeun. Ngarasakeun hips anjeun, tulang tonggong, beuheung, jeung sirah datangna kana alignment nyaman, unggal istirahat sampurna saimbang dina luhureun séjén. Leupaskeun senar sarta ngantep tegangan manjang ngaleupaskeun tapi tetep kasaimbangan sarta spasi dina awak anjeun. Catetan: Mun anjeun pamaén pondok anu bakal nempatkeun sax kaluar ka katuhu mun anjeun nahan maén, Anjeun bisa jadi kudu diuk rada ka katuhu tengah dina korsi Anjeun.

# 2 Saluyukeun panjang tali beuheung

Pasang tali beuheung anjeun dina beuheung anjeun upami anjeun henteu acan. Angkat alto anjeun ku bel teras nahan kana tuur katuhu anjeun, ku kituna bel aya di handap sareng nyanghareup ka kénca. Gantelkeun tali beuheung anjeun kana klip di tukangeun alat woodwind. Urang kudu nyaluyukeun panjang tali beuheung ka panjangna ditangtoskeun ayeuna. Nalika tandukna aya dina tuur anjeun, aturan jempol anu saé nyaéta gaduh tali anu cukup ketat teu aya slack. Teuing ketang nyaéta nalika éta narik kana beuheung anjeun. Leupas teuing nyaéta nalika anjeun tiasa ngagoyangkeunana. Métode pasti pikeun ngalakukeun ieu gumantung kana tali beuheung khusus anjeun. Kaseueuran aranjeunna gaduh klip atanapi tombol pikeun nyorong teras tarik tali kana ukuran anu langkung alit atanapi langkung panjang.

# 3 panempatan-leungeun katuhu anchored ku sésana jempol

Jieun bentuk C ku leungeun katuhu anjeun. Tangtukeun lokasi jempol sésana nuju handap awak sax urang. Nempatkeun jempol anjeun nepi ngalawan sésana jeung jero jempol anjeun ngalawan eta. Jaga bentuk leungeun anjeun kabuka nalika ramo anjeun ngalih kana kenop. Pikeun grup handap kenop deukeut sesa jempol, nempatkeun ramo indéks dina keypad uppermost tina set ieu. Pa uppermost, urang nuju ngawangkong ngeunaan Pad pangdeukeutna kana beuheung handap (nuju bel) susunan kenop di sisi saxophone nu. Sejajarkeun unggal ramo ku konci. Pasangan konci leutik dikawasa ku ramo leutik anjeun; beristirahat eta dina luhureun dua bari iwal maén hiji séjén.

# 4 panempatan leungeun kénca di luhur

Tangtukeun lokasi tombol ngan leuwih satengahna nepi ka tukang saxophone nu. Tombol ieu henteu ngalakukeun nanaon, tapi éta tempat anjeun badé ngaso jempol kénca anjeun. Sababaraha saxophones alto (sareng jinis saxophone sanésna) gaduh pancing sanés pikeun dianggo salaku jempol di dieu, tapi éta henteu dijamin. Tetep bentuk-C sarua jeung leungeun katuhu pikeun bersantai ramo Anjeun tur ngajaga lontar muka. Pasang jempol anjeun dina tombol tukang sareng bawa ramo anjeun ka set luhur konci. Kalayan ramo-ramo ieu, anjeun badé nempatkeun ramo telunjuk anjeun dina ramo ageung kadua. Ti dinya, nempatkeun ramo tengah anjeun sarta ramo cingcin dina hampang handap eta. Ramo alit atanapi ramo pinky anjeun badé istirahat dina konci anu langkung alit anu aya di handapeun ieu. Luhureun jempol anjeun bakal aya konci oktaf. Ieu dianggo pikeun ngajantenkeun pamuter saxophone anjeun langkung luhur. Catetan: Kalayan ramo dina saxophone, anjeun henteu hoyong nyaring atanapi ngarecahkeun ros-rosan anjeun atanapi nahanana kaku. Jaga ramo anjeun sacara alami datar atanapi rada melengkung. Video ieu tiasa ngabantosan khususna ramo.

# 5 Pindahkeun sax ka sisi katuhu anjeun atanapi pusat gumantung kana jangkungna anjeun

Aya dua posisi keur nahan saxophone mun anjeun mawa eta nepi ka maén. Upami anjeun jalma anu awakna langkung alit atanapi murid anu langkung ngora, anjeun panginten hoyong ngaso saxophone ka sisi katuhu awak anjeun. Lamun jangkungna rata-rata, leuwih sae pikeun mawa saksofon ka luhur jeung katuhu di antara suku anjeun. Konci aya dina sirah anjeun. Lamun perlu ngangkat sirah anjeun atanapi manjangkeun eta maén, anjeun pondok teuing; nempatkeun ka katuhu. Ieu ngan hiji pilihan pikeun pamaén saxophone alto. Saxophone sopran cukup leutik, sadayana kedah gaduhna diantara sukuna. Saxophone tenor sareng saxophone baritone duanana ageung dugi ka kedah dicekel ka katuhu. Padahal kuring nyangka lamun anjeun rada jangkung, pamaén tenor bisa nguji kaluar dina posisi tengah, tapi lolobana henteu.

# 6 Leungeun katuhu nyadiakeun gaya luhur

Kalawan leungeun kami dina posisi ditangtoskeun jeung posisi mutuskeun, make jempol-leungeun katuhu anjeun sarta crook antara jempol jeung ramo séjén pikeun nyadiakeun gaya luhur pikeun mindahkeun sax kana posisi. Sababaraha pamaén sax pemula bakal narik sareng leungeun kénca ogé. Hal ieu ngajadikeun eta harder maén fingerings kalawan leungeun ieu. Tali beuheung anjeun nyayogikeun titik pangsi. Pastikeun eta tetep diajarkeun.

# 7 Balance leungeun kénca

Anggo panangan kénca anjeun pikeun nyaimbangkeun sareng ngajajarkeun corong saxophone kana biwir anjeun (anjeun ogé hoyong pariksa pituduh kami pikeun ngabersihkeun corong sax) (anjeun ogé tiasa ningali pituduh kami pikeun ngabersihkeun corong sax). Leungeun kénca teu kudu nanggung sagala beurat. Beurat sabenerna dilahirkeun dina tali beuheung anjeun.

# 8 Pariksa alignment mouthpiece

Nalika corong saxophone muncul, pariksa pikeun ningali éta langsung asup dina sungut anjeun. Loosen beuheung screw rada tur saluyukeun pikeun mastikeun eta teu tanpa anjeun needing ngahurungkeun sirah anjeun. Corong kudu langsung di tengah sungut anjeun. Ieu nyetél anjeun pikeun embouchure atanapi bentuk sungut anu suksés pikeun maén sareng ngadamel sora anu saé.

# 9 Tetep sirah anjeun lempeng tur saimbang

Dina titik ieu, anjeun dasarna siap maén, tapi kuring masih bakal pariksa deui sababaraha hal dina waktos ieu. Dina mawa sax up, anjeun manjangkeun atawa mindahkeun sirah anjeun? Pastikeun éta saimbang, sapertos anu urang lakukeun sateuacan kaluar saxophone. Teu kudu dibengkokkeun, dibalikkeun, dipulas, atawa dipindah-pindahkeun kaluar tina posisi tengah nu nyaman. Sudut kudu lempeng. Sirah anu tegang nyiptakeun sungut anu tegang anu nyiptakeun sora anu tegang. Anjeun oge meureun hoyong ganda-pariksa panjang tali beuheung. Anjeun kudu bisa mawa mouthpiece katuhu kana sungut anjeun tanpa condong ka hareup atawa ka tukang. Lamun condong ka hareup, tighten eta up. Lamun anjeun condong deui, loosen tali saxophone. Congrats! Ayeuna anjeun terang kumaha nahan saxophone anjeun. Pariksa hal ieu unggal waktu pikeun mastikeun Anjeun salawasna boga sikep pangalusna sangkan anjeun teu mungkas nepi hurting diri dina jangka panjang. Awas! Saxophones peryogi bersih gancang saatos unggal sési maén. Pastikeun anjeun terang kumaha ngabersihan saxophone pikeun nyegah paru-paru saxophone sareng ngagem kana alat tiup kayu anjeun. (Klik tautan pikeun pariksa pituduh kami.)

FAQ

Kumaha anjeun nyekel saxophone nalika teu maén? – Pastikeun anjeun nganggo tali beuheung anjeun pikeun nanggung beurat sareng nyegah ragrag anu teu kahaja. Lamun diuk, beristirahat eta dina leg katuhu anjeun. Lamun nangtung nempatkeun awak saxophone horizontal sarta sésana hiji atawa dua leungeun underneath eta pikeun mantuan nahan eta. Naha sesah maén saxophone? – Sax mangrupikeun alat musik starter anu saé, sanaos sesah dina tingkat musik anu paling luhur. Pikeun langkung rinci, pariksa tulisan kami ngeunaan Naha Saxophone Hésé Diajar? Dupi abdi tiasa ngajar sorangan maén saxophone nu? – Sakumaha aturan, kami nyarankeun guru palajaran swasta sareng / atanapi gabung ka band salaku pilihan pangsaéna pikeun diajar sax. Nanging, upami anjeun hoyong ngahémat artos, aya sababaraha program anu saé. Abdi nyarankeun mariksa kaluar Alto Saxophone Palajaran Pikeun Beginners on Udemy. Anjeun saleresna tiasa ngadangu sora guru anu saé sareng pelajaran ieu ogé. Naha aya saxophone kidal? – Saxes henteu leungeun katuhu atawa kénca-leungeun. Leungeun kénca sok naek ka luhur, jeung leungeun katuhu sok ka handap. Jawaban ieu cukup lugas. Teu robah per jalma. Naha saxophone langkung gampang tibatan tarompet? – Dina sababaraha bulan mimiti maén, saxophone leuwih gampang ti tarompet, tapi lajeng aranjeunna sarua kaluar saling. Duanana mangrupakeun instrumen angin pemula hébat. Pikeun leuwih rinci, pariksa kaluar saxophone lengkep kami vs tarompet ngabandingkeun.

Setup & Idéal Awak jeung Posisi Leungeun

Dina palajaran ieu, hayu urang diajar kumaha carana nempatkeun saxophone babarengan jeung posisi leungeun nu bener keur ramo anjeun sarta leungeun dina kenop. Sajauh ieu kami parantos diajar kumaha nyetél reed sareng corong dina palajaran 1 sareng kéngingkeun sora kalayan embouchure saxophone anu saé dina palajaran 2. Dina titik ieu anjeun kedah gaduh mouthpiece sareng reed setup leres sareng dina beuheung sakumaha anu urang diajar dina palajaran 1. Anjeun meureun hoyong nempatkeun cap mouthpiece anjeun dina ngajaga reed. Dina awalna anjeun bakal jadi leuwih rentan ka reed megatkeun kacilakaan.

Nempatkeun Saxophone Babarengan

Hal kahiji anu kuring laksanakeun nalika ngaluarkeun saxophone kuring nyaéta kuring nempatkeun cangkéng kuring. Janten hayu urang teraskeun sareng ngalakukeun ieu ayeuna. Ayeuna nyandak awak saxophone anjeun dina hiji leungeun. Ku leungeun kénca kuring nyekel awak di tengah, nempatkeun ramo kuring ngaliwatan brace nu nyambungkeun awak kana bel. Ieu masihan kuring cengkraman anu teguh sareng stabil. Ayeuna urang bade gently ngagantelkeun beuheung kana awak saxophone nu. Kahiji pastikeun screw beuheung ieu loosened tur pastikeun pikeun meunangkeun tenon lebet kana panarima salaku lempeng-gancang. Kuring nyieun slight péngkolan nalika inserting beuheung. Ieu ngan mantuan eta ngageser dina bit smoother. Sakali tenon beuheung geus sagala jalan di, baris nepi konci oktaf anjeun kalawan tengah beuheung jeung tighten beuheung screw pikeun nahan eta di tempat. Ku leungeun katuhu kuring nyokot tanduk di tempat anu sarua di sisi séjén, deui nempatkeun ramo kuring ngaliwatan bel ka pananggeuy awak pikeun cekelan padet. Hal ieu ngamungkinkeun kuring pikeun ngagantelkeun kait tali beuheung kana cincin ku panangan anu sanés. Salajengna urang bade nyaluyukeun jangkungna neckstrap nepi ka luhureun mouthpiece asalna katuhu nepi ka huntu luhur urang bari nangtung nepi lempeng. Upami anjeun henteu acan ngalakukeun kitu, cabut tutup mouthpiece anjeun. Kami henteu hoyong condong sirah atanapi beuheung urang ka handap. Paké neckstrap pikeun mawa alat ka anjeun ku kituna anjeun bisa ngajaga sikep alus.

Posisi leungeun

Hayu urang mimitian ku posisi leungeun katuhu. Teundeun jempol katuhu anjeun handapeun hook jempol lajeng nempatkeun tengah indéks anjeun sarta ramo cingcin kana tilu mutiara konci sabalikna. ramo leutik anjeun bakal beristirahat dina kenop E-datar. Jempol katuhu henteu dimaksudkeun pikeun nanggung beurat alat. Éta tugas tali beuheung. Jempol ieu ngan ukur nyaimbangkeun alat. Pikeun posisi leungeun kénca, mimitian ku nempatkeun jempol anjeun dina jempol sésana ambéh tip bisa pangsi guna aksi konci oktaf kalayan gerakan minimal. Ieu rada leuwih pajeulit dina sisi séjén saprak urang boga leuwih tombol ti ramo. Paling saxophones bakal boga 4 atawa 5 mutiara konci. Anjeun badé nempatkeun indéks anjeun, tengah sareng ramo cincin dina tilu anu langkung ageung, ngalangkungan anu langkung alit ayeuna. ramo leutik anjeun bade beristirahat dina kenop G seukeut. Aya konci tambahan luhureun ramo indéks. Dina sababaraha saxophones bakal aya mutiara konci dina eta nu bisa jadi matak ngabingungkeun. Pastikeun yén hiji mutiara konci leutik aya di antara indéks jeung jari tengah anjeun sarta anjeun bakal oke. Penting pikeun gaduh posisi leungeun anu saé sareng santai. Ieu ngabantuan pikeun nyegah nyiptakeun tegangan tambahan dina panangan, pigeulang, sareng panangan anjeun.

Fine Tuning Setup Sateuacan Maén

Ayeuna urang badé ngalakukeun sababaraha tuning anu saé pikeun nyetél sadayana sateuacan urang maén. Kami hoyong sirah urang lempeng sareng henteu condong ka dua sisi. Ku kituna, saluyukeun mouthpiece Anjeun sasuai guna nempatkeun malah tekanan dina dua sisi Reed nalika maén. Saxophone Alto, tenor sareng baritone dirancang pikeun dicekel di sisi katuhu awak anjeun. Nangtung, Kuring nahan aranjeunna sadayana di hareup jeung di sudut slight ka katuhu. Milarian panempatan dimana anjeun tiasa nahan saxophone nganggo panangan santai, ramo anjeun dina mutiara konci sareng pigeulang lempeng. Upami aya anu nyepeng alto sax langsung di payuneun awak, jejeg lantai, éta bakal maksa pigeulang kénca urang ngabengkokkeun dina cara anu teu nyaman. Ieu bakal posisi maén pisan goréng nu bisa ngakibatkeun tatu jadi mangga pariksa diri di hareup eunteung jeung pastikeun pigeulang anjeun lempeng. Sudut pasti anu dianggo pikeun anjeun bakal gumantung kana jangkungna anjeun, sabaraha panjang leungeun anjeun jsb. Dina titik ieu, anjeun panginten kedah nyaluyukeun deui jangkungna tali beuheung atanapi sudut beuheung sareng mouthpiece anjeun. Jieun panyesuaian anu dipikabutuh pikeun nyandak saxophone saluyu sareng sikep anjeun anu sampurna. Nangtung hareupeun eunteung nyekel saxophone jeung pariksa handap:

  • Anjeun nangtung lempeng kalayan sikep anu saé
  • beuheung anjeun teu tilted ka boh sisi atawa hareup tukang
  • Pastikeun tali beuheung anjeun nahan saxophone cukup luhur. Anjeun hoyong luhureun mouthpiece datangna katuhu nepi ka huntu luhur anjeun
  • Ramo-ramo anjeun neuteup enteng kana mutiara konci, sarta pigeulang anjeun lempeng
  • Taktak anjeun rileks teu bongkok
  • Pariksa yén suku anjeun datar di lantai ngeunaan rubak hip eta

Maén Catetan Mimiti Urang

Dina palajaran salajengna, abdi bade ngajarkeun anjeun sababaraha catetan. Kuring terang anjeun hoyong ngadangu kumaha sora ieu. Abdi hoyong anjeun mencét sagala kenop handap iwal anjeun 2 pinkies. Janten anjeun bakal gaduh 123 dina panangan kénca anjeun, konci jempol sareng 123 dina panangan katuhu anjeun. Nengetan ati dieu ulah aksi salah sahiji kenop nu deukeut dampal leungeun Anjeun. Nyokot napas jero, setel embouchure anjeun sakumaha urang diajar dina palajaran panungtungan sarta niup catetan pikeun salami anjeun bisa nahan eta. Éta D. Upami anjeun maén saxophone tenor atanapi sopran, catetan anu anjeun kéngingkeun bakal béda sareng catetan anu kuring kéngingkeun dina alto kuring. Ieu normal sareng kuring bakal ngajelaskeun naha engké. Kuring ngajarkeun murid kuring mimitian ku D salaku catetan kahiji maranéhanana saprak eta boga kitu loba kenop handap. Éta langkung gampang pikeun pamula pikeun nahan saxophone nalika maén catetan kalayan konci ditutup tibatan anu paling seueur konci dibuka. Ulah squeeze kenop ditutup ku cekelan maot. Larapkeun tekanan anu cukup pikeun aranjeunna nutup bari ngajaga leungeun anjeun, pigeulang sareng taktak santai. ramo alit Anjeun kudu resting enteng dina kenop maranéhanana. Ulah ngantep pinkies anjeun lengket kaluar. Prakték nutup sareng muka sadaya konci pikeun maén D bari tetep ramo anjeun dina mutiara konci sareng sadayana awak anjeun santai. Biasakeun kumaha perasaan nahan saksofon anu leres. Coba miceun hiji leungeun dina hiji waktu tina alat teras bawa deui kana tempatna. Hayu ramo Anjeun manggihan imah maranéhanana tanpa pilari. Candak sababaraha menit ayeuna jeung latihan nyieun leungeun ditangtoskeun jeung posisi awak ieu kabiasaan permanén. Cara anjeun badé ngangkat sareng nahan saksofon unggal waktos ti ayeuna. Sakumaha anu kuring nyarios tadi, dina pidéo salajengna urang badé diajar sakumpulan catetan. Upami anjeun henteu acan ngaunduh pituduh pdf kana kursus ieu, klik tombol di handap pikeun kéngingkeun éta. Aya bagan ramo di dinya anu anjeun hoyong rujuk pikeun pelajaran salajengna. Émut sadaya pidéo sanés dina kursus ieu tiasa dipendakan dina katerangan di handap.

Pikiran Pamungkas

Ninggalkeun koméntar anjeun di handap. Abdi resep ngadangu eupan balik ti anjeun! Ogé pastikeun nuturkeun BetterSax on Facebook, Instagram, LinkedIn, sarta YouTube pikeun tetep nepi ka tanggal mibanda kami pikeun warta, giveaways, sarta tips saxophone sejen tur trik.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *