Imah
>
Pemula
>
Nyekel Gitar
Éta katingalina jelas, tapi terang kumaha carana nyekel gitar leres mangrupikeun léngkah pamula
anu paling penting sateuacan anjeun mikirkeun damel dina kord sareng picking / strumming.

Palajaran ieu kanggo
gitar listrik sareng akustik –
bédana utama nyaéta ukuran awak (gitar akustik condong langkung
ageung), tapi
posisi nahan tetep sami pikeun duanana jinis. Upami aya naséhat anu
abdi tiasa masihan anjeun, émut unggal waktos anjeun ngangkat
gitar… tong hunch! Jadi loba gitaris meunang kana
watek hunching leuwih gitar maranéhanana.
Annoys naraka kaluar kuring. Hunching inevitably bakal mangaruhan sikep anjeun
sarta bisa ngakibatkeun masalah deui engké dina kahirupan. Hayu urang tingali kumaha nyekel
gitar bari diuk …

Posisi diuk

lalaki diuk nyekel gitar akustik Hiji
posisi diuk has jeung suku kabuka.Gitar ieu istirahat dina suku katuhu
na sabab anjeunna strums ku leungeun katuhu na (manehna leungeun
katuhu, dina basa sejen!)Gitar nyaman diuk ngan handap
dada.
panangan kénca (leungeun leungeun fret) dina sudut katuhu hartina
galur minimal dina pigeulang nalika ngahontal sabudeureun pikeun mencét senar.
kumaha nyekel gitar bari diuk nona ieu
geus meuntas suku nya, nu bisa Anjeun manggihan leuwih nyaman. Lamun strum jeung
panangan katuhu Anjeun, meuntas leg katuhu
Anjeun.Leungeun kénca nya dina sudut nu leuwih akut, tapi ieu rupa sabab manéhna bisa
ngahontal kira-kira fretboard comfortably jeung toél sakabéh senar. Anu
penting nyaéta panangan fret anjeun henteu langkung ti sudut katuhu 90 derajat sabab
ieu bakal nyababkeun galur anu teu perlu dina pigeulang anjeun.
titik pangsi lemes sakuliah liang sora (atawa
pickup munggaran).
gitar didengdekkeun deui rada Lalaki ieu
rada condong kana gitar listrikna, masihan anjeunna
pandangan anu langkung saé dina fretboard. Antukna, anjeun henteu kedah sering ningali fretboard, tapi
henteu kunanaon pikeun ngadengdekkeun gitar anjeun dina cara ieu upami anjeun peryogi.
nyekel gitar bari diuk dina taneuh Anjeun
oge bisa diuk dina taneuh jeung gitar Anjeun. Deui, suku diposisikan dina cara sapertos nu awak gitar sits
dina jangkungna dada
(atawa ngan handap), kalawan
hunching minimal. The strumming / picking panangan aya dina posisi pojok luhur. .
lalaki diuk dina jalur kareta maén gitar Lalaki ieu
linggih dina rel kareta. Anjeunna fool. Nice lempeng deui
sanajan.

Pikeun nyimpulkeun:

  • Naha anjeun calik
    sareng suku anjeun meuntas atanapi henteu meuntas
    , pastikeun tuur anjeun cukup luhur pikeun ngadukung gitar dina
    (atanapi ngan handap) jangkungna dada.
  • Istirahat
    dip gitar (paling gitar boga dip pikeun tujuan ieu) dina
    pangkonan anjeun. Istirahatkeun dina sisi anu sami sareng panangan anjeun anu strumming (contona upami anjeun
    memetik ku panangan katuhu anjeun, sesa dina pangkonan katuhu anjeun ).
  • Istirahkeun gitar datar
    dina dada anjeun
    (sanaos sababaraha urang resep rada condong kana aranjeunna –
    tekenan kana kecap rada!)
  • Ulah bongkokkeun tonggong.
  • Pastikeun siku
    anjeun nunjuk ka pojok luhur gitar anjeun.
    Éta ogé kedah istirahat supados panangan sareng pigeulang anjeun tiasa ngagiling kana
    senar bari dina waktos anu sami ngadukung awak
    gitar kana
    awak anjeun.
  • Panangan leungeun fret anjeun (leungeun anu
    mencét senar) kedah henteu langkung ti sudut katuhu 90 derajat.
    Beuki akut sudut, nu kirang galur ditunda pigeulang anjeun pikeun ngahontal
    sabudeureun fretboard nu.

Posisi nangtung

Upami anjeun gaduh tali pikeun
gitar anjeun kedah latihan maén nangtung
sacara teratur, sabab anjeun bakal mendakan
pangalaman maén anu béda. Upami anjeun ngarencanakeun maén acara / gigs, anjeun sigana bakal hoyong
tiasa nangtung sareng ngalih sakedik. Sababaraha conto kumaha
(sareng kumaha henteu)
nyekel
gitar
nangtung…

kumaha nyekel gitar listrik nangtung Ieu
«cool dude» geus tilted
beuheung
nepi pikeun aksés gampang kana fretboard nu, nu rupa,
sabab teu mangaruhan nanaon sejenna, saperti posisi siku.Na fret leungeun siku teu leuwih ti 90 derajat sudut (akut). , dina basa sejen
).Punggungna lempeng.Awak
gitar tetep dina jangkungna nyaman keur
strumming / picking. Siku
dina panangan strumming
na maju,
pasagi-on
sareng awakna sareng nyayogikeun titik pangsi éta. Ieu halus, tapi anjeun ogé bakal noticed suku kénca na rada ngagulung pikeun
rojongan. Lamun manéhna hayang lean leuwih jeung meunangkeun tempoan leuwih alus ti
fretboard nu, loba beurat bakal balik kana leg sawaréh lunged-Na,
tinimbang kudu hunch leuwih.
postur nangtung salah keur nyekel gitar Blimey,
budak awéwé ieu ngagaduhan sadayana salah. Kahiji, talina longgar teuing sareng anjeunna kedah ngimbangan ku
hunching. Kadua, panangan pananganna dina sudut anu obtuse (leuwih
ti sudut katuhu 90 derajat) hartosna anjeunna bisa
ngabalukarkeun galur dina pigeulangna nyoba ngahontal sabudeureun pikeun mencét strings.Her strumming / picking leungeun ogé diposisikan jeung siku kadorong deui,
hartina euweuh titik pangsi lemes keur strumming jeung pick
positioning. Good tuah ka dirina!

Hal-hal konci anu kedah diperhatoskeun di dieu:

  • Ulah longgar
    talina teuing
    .
    Lamun gitar jadi low teuing (ie handap dina tuur anjeun) anjeun bakal boga
    masalah wrapping ramo Anjeun sabudeureun beuheung leres maén chord.
    Taya sahijieun bener paduli ngeunaan kumaha «cool» atawa «uncool» eta Sigana.
  • Salaku aturan umum, gitar kudu
    diposisikan ku kituna panangan fret-leungeun anjeun dina henteu leuwih ti
    sudut katuhu 90 derajat.
  • Deui, ulah hunch!
  • Tetep pastikeun leungeun
    anjeun pasagi-on sarta angled kaluar ka arah pojok luhur
    gitar anjeun (henteu di tukangeun anjeun)
    sangkan bisa pangsi mulus ngaliwatan senar.

Émut, anjeun tiasa nampi pituduh pidéo anu langkung jero pikeun dasar gitar
(husus pikeun akustik atanapi listrik) kalayan pilihan
tutor profésional di dieu.

Nyepeng beuheung gitar

Posisi leungeun beuheung
gitar ogé dasar gitar anu penting pisan pikeun leres ti mimiti
sabab
maén kord bakal 10 kali langkung hese upami anjeun henteu leres. Kahiji, hayu urang tingali kumaha
leungeun fret anjeun
bakal kasampak nyekel gitar tina tonggong beuheung …

nyekel beuheung gitar - view luhur nyekel beuheung gitar - tempoan pungkur jempol luhureun beuheung gitar Ku kituna anjeun bisa nempo,
jempol anjeun kudu beristirahat comfortably arah ujung luhur
beuheung gitar. pigeulang anjeun kudu rileks
tapi teu nongkrong handap teuing . pigeulang kudu ngagulung,
tapi ngan saeutik. Upami pigeulang anjeun ditekuk teuing, éta bakal nyababkeun
masalah engké. Upami anjeun
gaduh panangan anu langkung alit,
jempol anjeun bakal diposisikan langkung jauh ka arah
tengah tonggong beuheung. Salami anjeun nampi
posisi awal, santai heula anjeun bakal rupa. Nalika urang ngawitan ningali
chord, écés ramo anjeun bakal gerak dina loba
posisi béda, jadi dina momen, ngan difokuskeun meunang
nyaman jeung
positioning umum gitar. Catetan:
Gitaris nu boga leungeun nu leuwih gede bisa jadi leuwih nyaman pikeun ngangkat
pigeulang maranéhanana
jeung curl luhur jempol maranéhanana
dina luhureun beuheung
rada (tingali poto di kénca). Kanyamanan
salawasna datang kahiji, tapi jadi sadar, lamun anjeun milih boga jempol
leuwih ujung beuheung kawas kieu, anjeun bakal kudu mindahkeun deui ka
tengah beuheung pikeun chord tangtu. Ieu bakal merlukeun leuwih gerakan jempol, dina basa sejen.

Kumaha
nyekel
pick gitar

Hal utama anu kedah diinget
nalika nahan plectrum henteu kedah nahan pageuh. Ieu perlu
flex leuwih senar kalawan betah. Nyekel pick antara ujung
ramo indéks jeung jempol anjeun cara pangalusna pikeun ngahontal ieu.

Pribadi,
kuring resep
nyiptakeun
bunderan anu manjang sapertos kieu…Nyekel pick - nyieun hiji O ku ramo indéks jeung jempol
Janten
éta bakal katingali sapertos kieu ti
payun…Indéks jeung jempol O ti hareup
Kalawan
pick di leungeun, urang
bisa ningali kumaha straightness tina jempol ngarojong dasar
pick, sarta ramo indéks ngarojong
leuwih
ka arah ujung plectrum nu.Nyepeng plectrum gitar
Tingali
kumaha
jempolna tetep
lempeng…Nyekel pick gitar - view hareup

Nalika urang angkat ka pelajaran
strumming sareng milih senar gitar, nahan
pilihan anjeun ku cara ieu bakal ngabantosan maén anjeun lancar sareng
fleksibel. Anjeun ngan bakal glide ngaliwatan
senar
tinimbang jab di aranjeunna!

Waktosna pikeun ngaléngkah…

Mudah-mudahan ayeuna anjeun kedah terang kumaha nahan gitar anu leres supados
maén anjeun henteu kuciwa ku sababaraha
kasalahan dasar! Anjeun ayeuna tiasa ngaléngkah ka dasar gitar
sanés sapertos fingering chord sareng picking dasar. Inget pikeun latihan nangtung jeung diuk dina aturanana sarua anjeun
bakal manggihan maén nangtung nepi rada béda jeung meureun bit leuwih
hese dina mimitina. Tapi anjeun kedah mikir ngeunaan kamungkinan hiji
dinten nangtung sareng maén di panggung!

^ Balik deui ka luhur Patali Cara pangalusna
pikeun Nyekel Pick Gitar Nyekel beuheung gitar henteu segampang anu urang pikirkeun, khususna pikeun pamula. Nanging, aya sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun pikeun diajar leres kumaha nahan beuheung gitar kalayan gampang. Sendi sareng otot anjeun bakal dipertaruhkeun upami anjeun henteu leres nahan beuheung. Kami bakal nunjukkeun anjeun pituduh léngkah-léngkah diajar sareng hal-hal anu aya hubunganana sareng nyekel beuheung gitar, sapertos sikep anu leres anu penting pisan pikeun nyegah galur otot sareng kumaha anjeun bakal nyaluyukeun rod truss gitar supados henteu ngabengkokkeun dina tonggong gitar. tengah pikeun kapentingan nyekel beuheung flawlessly.

  • Nempatkeun leungeun Anjeun fretting
    • 1. Teundeun ramo Anjeun sapanjang beuheung sarua jeung frets
    • 2. Nempatkeun jempol anjeun dina tonggong beuheung gitar anjeun dina garis kalawan forefinger anjeun
    • 3. Ngajaga hiji ngalipet leutik dina pigeulang anjeun ku kituna anjeun bisa gancang mindahkeun posisi leungeun
    • 4. Kalayan ujung ramo anjeun, pencét senar
    • 5. Iraha wae Anjeun kudu ngarobah chord, mindahkeun leungeun Anjeun gently kana beuheung
    • 6. Maén kalawan Sikep ditangtoskeun
    • 7. Posisi gitar dina hiji sudut ambéh beuheung lifts
    • 8. Anjeun muterkeun, diuk nepi lempeng
  • Ngagunakeun Rod Truss pikeun ngalempengkeun beuheung
    • 1. Nalika beuheung gitar anjeun boga panutup rod truss, nyabut eta
    • 2. Nyepetkeun capos ngalawan frets kahiji jeung fifteenth
    • 3. Ngagunakeun gauge feeler, ngukur jarak antara senar luhur jeung fret ka-7
    • 4. Muterkeun nut counter-jarum jam lamun hareup bends up na kontak string
    • 5. Ngurangan spasi antara duanana senar na beuheung ku puteran nut jarum jam
  • Sababaraha Kecap Panungtungan

Nempatkeun leungeun Anjeun fretting

1. Teundeun ramo Anjeun sapanjang beuheung sarua jeung frets

Istirahat lontar anjeun dina handapeun beuheung jeung leungeun kénca anjeun dina tungtung beuheung jeung pegs tuning. Melu opat ramo Anjeun sabudeureun beuheung, sarua jeung frets logam, sarta nunjuk ka siling. Gaduh ros-rosan anjeun gently melengkung pikeun posisi paling nyaman keur nangkep beuheung gitar.

  • Ngagunakeun leungeun kénca anjeun pikeun ngajaga beban gitar bisa nempatkeun tekanan tambahan dina sendi jeung otot Anjeun.
  • Nyegah nahan ramo anjeun dina hiji sudut nalika nyekel gitar sabab ngabatesan kamampuan anjeun pikeun mindahkeun leungeun anjeun.
  • Nalika anjeun kidal, keupeul beuheung ku leungeun katuhu anjeun.

Tip penting: Saatos Anjeun mungkus ramo Anjeun sabudeureun beuheung, geser ramo indéks katuhu anjeun antara lontar kénca anjeun sarta handap beuheung. Leupaskeun cekelan leungeun kénca anjeun sangkan palem anjeun teu noél ramo indéks anjeun. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun manteng leungeun anjeun leuwih gampang.

2. Nempatkeun jempol anjeun dina tonggong beuheung gitar anjeun dina garis kalawan forefinger anjeun

Nyorong dasar jempol anjeun lemes kana tonggong beuheung, ngajaga spasi antara luhur jeung handap sarua. Pastikeun jempol anjeun bakal aya dina sisi beuheung anu sami sareng ramo anjeun pikeun kalenturan maksimal nalika maén.

  • Ulah nyorong pageuh titik jempol anjeun kana beuheung sabab ieu bisa nyieun tegangan otot jeung karuksakan jangka panjang.
  • Anjeun moal tiasa ngabengkokkeun ramo pikeun maénkeun kord upami anjeun ngagulung jempol anjeun dina luhureun beuheung gitar.

naon spanduk capo gitar

3. Ngajaga hiji ngalipet leutik dina pigeulang anjeun ku kituna anjeun bisa gancang mindahkeun posisi leungeun

Ngajaga pigeulang anu santai sareng ngabengkokkeun leutik pikeun ngajaga ramo anjeun paralel sareng frets. Nalika nahanana, pastikeun palem anjeun henteu ngahubungi tonggong beuheung. Nyegah ngabengkokkeun siku anjeun langkung ti 90 derajat sabab bakal ngarobih sudut pigeulang anjeun sareng ngawatesan mobilitas anjeun.

4. Kalayan ujung ramo anjeun, pencét senar

Teundeun ramo anjeun langsung ka sisi fret logam dina senar anu anjeun resep strum. Nalika anjeun nerapkeun tekanan kana senar anu anjeun hoyong ulinkeun, mertahankeun sadayana ros-rosan anjeun sacara lembut ditekuk. Kusabab anjeun moal bisa maénkeun sakumaha jelas chord a lamun nyorong ka handap kalawan ujung ramo tinimbang hampang, pastikeun Anjeun ngan mencet handap kalawan tips ramo anjeun tinimbang hampang.

  • Lamun anjeun nyorong string pageuh dina fret logam, lagu bakal disada rumeuk lamun diputer.
  • Bawa jempol anjeun ngadeukeutan kana taneuh beuheung lamun perlu manjangkeun fingertips Anjeun salajengna handap beuheung pikeun nyerang catetan.

5. Iraha wae Anjeun kudu ngarobah chord, mindahkeun leungeun Anjeun gently kana beuheung

Nalika anjeun kedah nyaluyukeun postur panangan sareng panangan anjeun, tenangkeunana supados anjeun tiasa nyaluyukeunana kalayan gampang. Nalika anjeun mindahkeun senar kana posisi anyarna, cokot ramo anjeun sacaket mungkin. Bawa jempol anjeun ngadeukeutan ka handapeun beuheung anjeun manjangkeun ramo anjeun pikeun ngaksés senar anu anjeun peryogikeun.

  • Maénkeun kord sacara individu bakal ngabantosan anjeun biasa kana posisi leungeun. Teras, nalika anjeun langkung akrab sareng chord, ékspérimén sareng pindah antara aranjeunna.
  • Tahan éta senar ka handap nalika anjeun mindahkeun tempat kajaba chord anu anjeun pindahkeun gaduh catetan anu sami.

Hiji lalaki maén gitar jeung babaturanana

6. Maén kalawan Sikep ditangtoskeun

  1. Teundeun handapeun gitar dina suku anjeun. Bagian tengah gitar nyaéta kiyeu melengkung dimana pigurana janten langkung sempit. Istirahat suku anjeun pageuh di lantai jeung diuk dina korsi atawa stool. Atur beuheung gitar pikeun nunjuk ka sisi kénca jeung ninggang pikeun beristirahat dina leg Anjeun. Setel dina pingping katuhu anjeun pikeun jurus maén anu langkung santai. Pasang gitar dina pingping kénca anjeun pikeun sikep klasik.
  • Nempatkeun gitar dina pingping anjeun ngabantosan ngajaga beurat sareng ngaleungitkeun galur dina panangan anu ngaganggu, ngamungkinkeun anjeun ngalihkeunana sacara bébas.
  • Sikep klasik ngabantosan anjeun ngahontal frets luhur tanpa kedah ngagerakkeun suku anjeun.
  • Kencangkeun tali gitar, jadi gitar tetep dina tingkat payudara mun anjeun latihan bari nangtung.

tip penting: Iwal gitar teu sanajan kalawan dada anjeun bari anjeun iklas eta dina pangkonan anjeun, make footbed gitaris pikeun ngangkat leg nu keur diuk instrumen dina.

7. Posisi gitar dina hiji sudut ambéh beuheung lifts

Ngajaga hubungan jejeg antara hareup gitar jeung taneuh, jeung bungkus siku katuhu anjeun leuwih hareup awak pikeun nahan eta di tempat. Salajengna, sudut beuheung supados angkat sakitar 30 sareng 45 derajat, ngamungkinkeun anjeun ngalegaan leungeun anjeun sareng ngaksés sadaya frets.

  • Anjeun tiasa ngahontal frets pangluhurna dina beuheung gitar ku cara nahan instrumen dina hiji sudut.
  • Lamun maén kénca-leungeun, make panangan kénca anjeun pikeun ngajaga pigura gitar jeung leungeun katuhu pikeun nangkep beuheung.

8. Anjeun muterkeun, diuk nepi lempeng

Bersantai sagala stiffness dina duanana beuheung jeung taktak ngarasa kaku nalika maén gitar. Gantina arching atanapi curving beuheung anjeun, diuk atawa nangtung nepi lempeng tur nyanghareupan hareup. Nempatkeun leungeun anjeun bébas tinimbang tensed sangkan anjeun bisa kalayan gampang mindahkeun leungeun fretting anjeun.

  • Istirahat rutin nalika maén sareng latihan supados anjeun tiasa manteng. Hasilna, anjeun bakal kirang tegang sareng nyeri.
  • Lamun anjeun maénkeun kalayan sikep goréng, anjeun résiko ngabalukarkeun tatu gabungan jangka panjang.

Hiji lalaki latihan gitar

Ngagunakeun Rod Truss pikeun ngalempengkeun beuheung

1. Nalika beuheung gitar anjeun boga panutup rod truss, nyabut eta

Pasang gitar ka handap supados senarna rata. Pilarian panutup plastik sagi opat atanapi buleud sabudeureun tungtung beuheung pikeun nyambungkeun kana awak. Buka panutup tina beuheung. Nempatkeun panutup jauh bari anjeun damel ulah leungit eta.

  • beuheung gitar Anjeun bisa sono panutup pikeun pangaluyuan rod truss. Pariksa beuheung pikeun liang sabudeureun pasak tuning atanapi dimana eta numbu ka awak.
  • Upami teu aya panutup pikeun adjustment nut, Anjeun meureun kudu coplokkeun beuheung tina awak pikeun meunangkeun eta.

2. Nyepetkeun capos ngalawan frets kahiji jeung fifteenth

Capos mangrupikeun klip anu ngajaga senar kana frets pikeun nyaluyukeun nada. Kalayan pasak tuning, jepitan capo munggaran ka kénca ti fret logam munggaran ti tungtung beuheung. Pastikeun yén éta nahan ampir sakabéh senar aman ngalawan beuheung. Salajengna, nomeran posisi fret ka-15 dina beuheung gitar anjeun sarta nempatkeun capo ka kénca ti eta.

  • The capos ngajaga senar lempeng, ngamungkinkeun anjeun pikeun niténan sabaraha beuheung bows boh arah.
  • Capo sadia di toko suplai musik.

3. Ngagunakeun gauge feeler, ngukur jarak antara senar luhur jeung fret ka-7

Feeler gauges mangrupakeun objék logam leutik dipaké pikeun ngukur celah antara senar jeung, contona, dipilih hiji gauge feeler 0,007 in (0,18 mm), lajeng nempatkeun eta dina luhureun fret ka-7, tukangeun senar heaviest di luhureun éta. beuheung. Anjeun teu kudu ngarobah lamun feeler gauge kontak string tanpa ganas naek tina beuheung.

  • Loosen nut adjustment lamun kudu ngangkat senar ka dieunakeun gauge feeler handap eta.
  • Tighten rod truss lamun aya gap leuwih gede ti gauge feeler.

4. Muterkeun nut counter-jarum jam lamun hareup bends up na kontak string

Pariksa senar sabudeureun fret 7 pikeun nangtukeun lamun maranéhna nyieun kontak jeung beuheung. Nalika aranjeunna ngalakukeun, nempatkeun hiji rengkuh Allen kana liang nut pangaluyuan sarta mastikeun rengkuh diselapkeun ogé. Pikeun ngalempengkeun beuheung, puterkeun nut counterclockwise, satengah péngkolan dina hiji waktu. Assess celah jeung feeler gauge pikeun pariksa naha anjeun geus nyieun cukup pangaluyuan.

  • Upami anjeun henteu ngangkat senar beuheung, éta bakal ngageter nalika anjeun maén.

5. Ngurangan spasi antara duanana senar na beuheung ku puteran nut jarum jam

Alternatipna, puterkeun nut saarah jarum jam sareng rengkuh Allen anjeun upami senarna langkung jauh tina beuheung atanapi langkung disaluyukeun. Pikeun nyegah pegatna rod truss, nyieun saparapat péngkolan dina hiji waktu. Saatos réngsé panyesuaian, paké gauge feeler anjeun pikeun ngukur jarak antara fret ka-7 sareng senar luhur.

  • Upami senar langkung jauh tina beuheung, mencét sareng maén catetan bakal langkung nangtang.
  • Senar biasana maén lamun aranjeunna 0,006-0,012 inci ngan luhureun frets.

Sababaraha Kecap Panungtungan

Nalika anjeun leres-leres terang kumaha nyekel beuheung gitar, anjeun tiasa memetik senar kalayan kanyamanan sareng pasti bakal resep maén gitar tanpa nyaring sendi sareng otot anjeun. Ku alatan éta, urang miharep yén kalawan pituduh ieu, anjeun bakal diajar lengkep kumaha nyekel beuheung gitar. Héy sadayana, wilujeng sumping deui kana tulisan blog anu sanés. Naha anjeun sesah nyekel beuheung gitar anjeun? atanapi anjeun hoyong terang cara anu leres pikeun nahanana? Upami anjeun ngalakukeun, anjeun parantos sumping ka tempat anu leres. Nyekel beuheung gitar anu leres mangrupikeun konci pikeun gitaris pikeun tiasa maénkeun kord sareng catetan sacara efektif. Paling beginners mopohokeun jeung pernah latihan nyekel beuheung leres. Lantaran kitu, naha seueur di antarana kakurangan tina kord sareng catetan anu teu konsisten. Tulisan ieu dilakukeun pikeun ngabenerkeun sareng ngajar pamula ngeunaan kumaha leres nyekel beuheung gitar. Kuring ogé bakal ngajelaskeun kumaha anjeun tiasa nahan beuheung pikeun kaayaan anu béda.

Daptar eusi

  • Sateuacan Anjeun ngamimitian
  • Kumaha kedah beuheung anjeun diposisikan nalika maén gitar
  • Kumaha anjeun nyekel beuheung gitar
    • Pakem gaya klasik (Paling hadé pikeun kord Barre)
    • Pakem gaya batu (Paling alus pikeun kord non-barre)
    • Siku kudu nyanghareupan handap
  • Kumaha anjeun nyaimbangkeun beuheung gitar
  • Naha salah sahiji parobahan di luhur nalika kuring maén nangtung?
  • Naon anu henteu kedah dilakukeun nalika nyepeng beuheung gitar anjeun
    • Ulah ngarahkeun jempol anjeun kana headstock
  • Kumaha kuring ngeureunkeun leungeun kuring ti cramping nalika maén gitar?
  • kacindekan

Sateuacan Anjeun ngamimitian

Sateuacan urang ngamimitian, hayu atuh ngajelaskeun ieu. Cara anjeun nyekel gitar kedah sami ampir sadayana di dunya. Henteu janten masalah upami anjeun lalaki, awéwé, atanapi non-binér anu gaduh leungeun leutik, leungeun gedé, awak leutik, leungeun leutik, kakuatan rendah, atanapi kakuatan tinggi. Janten jalma anu kakuatan anu langkung handap atanapi kakuatan anu luhur henteu hartosna yén téknik pikeun nyekel beuheung gitar bakal béda. Ieu ngan bakal béda dina jumlah waktu jalma meunang dipaké pikeun eta. Jalma anu ngawangun badag sarta leungeun badag boga kakuatan luhur, aranjeunna bakal biasa nyekel beuheung jeung fretting chord a gancang ti jalma kalawan kakuatan handap sarta leungeun leutik. Kumaha kuring terang ieu? Kuring boga ramo pisan pondok kalawan pinky lumpuh, sarta kuring masih bisa maénkeun gitar kawas batur ngagunakeun téhnik ieu.

Kumaha kedah beuheung anjeun diposisikan nalika maén gitar

Anjeun pernah kedah nahan gitar anjeun datar kana awak anjeun. Janten beuheung henteu kedah datar sareng awak anjeun. Éta kudu 45 derajat jauh ti awak anjeun. Tingali dina gambar di handap ieu. Gambar kénca mangrupikeun cara anu leres pikeun nempatkeun beuheung gitar anjeun, sareng gambar anu leres mangrupikeun anu salah. Ku ngalakukeun ieu, leungeun fretting anjeun bakal leuwih bébas maneuver sakuliah fretboard nu. Nalika anjeun nahan gitar datar kana awak anjeun, burih anjeun tiasa ngeureunkeun panangan fretting anjeun tina gerak bebas dina frets anu langkung luhur. Ogé, éta langkung nyaman pikeun nahan gitar anjeun dina posisi éta

Kumaha anjeun nyekel beuheung gitar

Cara anjeun kedah nyekel beuheung gitar anjeun tiasa béda-béda gumantung kana naon anu anjeun maén. Pikeun level up maén gitar anjeun, cara anjeun kudu nyekel beuheung gitar kudu robah gumantung kana naha anjeun soloing, fretting a chord barre, atawa maén chord non-barre.

Pakem gaya klasik (Paling hadé pikeun kord Barre)

mencét chord barre jempol jeung ramo tengah salawasna dina garis jempol sok dina tonggong beuheung gitar Dina pamanggih kuring, cara anu pangsaéna pikeun maénkeun naon waé jinis kord (khususna kord barre) nyaéta ku cara nahan gitar anjeun sapertos pamaén gitar klasik nahan beuheung gitarna. Paling pamaén fingerpicking, sarta shredder logam super-gancang ngagunakeun cekelan ieu sabab butuh rentang hadé gerak dina ramo maranéhna pikeun maneuver ngaliwatan fretboards. Janten dasarna, sigana sapertos gambar di luhur. Ieu kumaha anjeun tiasa ngalakukeun:

Lengkah 1

Deukeut beuheung anjeun ti handap kawas gambar di handap ieu. kumaha anjeun kedah ngadeukeutan beuheung

Lengkah 2

Teundeun jempol anjeun dina wewengkon tengah tukang beuheung gitar urang. Teu luhur jeung pasti moal leuwih handap di tengah. jempol dina tonggong beuheung

Lengkah 3

Fret sagala chord kalawan indéks Anjeun, tengah, ring, jeung ramo pinky. Tur aya nu gaduh eta. Cara klasik pikeun nyekel beuheung gitar. ngacungkeun ramo bari mencét chord

Tips:

Gap antara beuheung gitar jeung dampal leungeun anjeun

Dina raraga ramo Anjeun boga loba rentang gerak. Kudu aya gap di antara wewengkon handap beuheung jeung lontar anjeun. Lamun palem anjeun gembleng kana wewengkon handap beuheung, gerakan anjeun bakal leuwih diwatesan sarta anjeun bakal boga kakuatan kirang pikeun mencet senar. celah katuhu antara pigeulang jeung beuheung gitar urang

Lengkungan ramo

Sawaktos Anjeun keur fretting chord ngagunakeun sagala jenis cekelan, Anjeun kudu inget lengkungan ramo kawas gambar di handap ieu. Ieu bakal ngaktifkeun ramo anjeun pikeun henteu nyabak senar anu teu dihoyongkeun. Pencét di dieu pikeun terang langkung seueur ngeunaan cara ngeureunkeun muting senar nalika mencét chord. titik kontak

Pakem gaya batu (Paling alus pikeun kord non-barre)

posisi fretting séjén dimana jempol téh nepi view luhur cengkraman gaya batu tempoan deui tina cengkraman gaya batu Gaya Rock Pakem nyaéta Pakem dipaké ku paling gitaris rock. Ieu mangrupikeun salah sahiji cengkraman anu paling umum pikeun maén gitar, tapi anu paling henteu éfisién pikeun soloing super-gancang sareng kord barre. Sanajan kitu, gaya Rock Pakem nawarkeun kanyamanan hébat sarta kontrol ka pamaké. Nyiptakeun chord non-barre, ngabengkokkeun, tarik kaluar, sareng palu-on gampang pisan. Ku kituna ieu kumaha anjeun ngalakukeun eta.

Lengkah 1

Ngadeukeutan beuheung anjeun lempeng ti sisi tukang beuheung. Dina cekelan ieu, lontar anjeun kudu gembleng ka wewengkon tukang beuheung gitar urang. Saterusna, jempol anjeun ogé kudu luhureun beuheung gitar urang. salah cara ngadeukeutan beuheung Intina, anjeun nganggo lontar anjeun pikeun kakuatan tinimbang jempol anjeun. Mampuh nahan beuheung anjeun dina lontar anjeun mangrupikeun alesan naha anjeun bakal gaduh seueur kontrol sareng cengkraman ieu.

Lengkah 2

Tong hilap lengkungan ramo anjeun ogé, sapertos anu aya dina cengkraman gaya gitar klasik. Sareng nganggo indéks anjeun, tengah, cingcin, sareng ramo pinky pikeun ngaganggu chord non-barre atanapi maénkeun catetan tunggal. Sareng anjeun gaduh éta, éta mangrupikeun cara nahan beuheung gitar anjeun nganggo cengkraman gaya rock. Nanging, upami anjeun masih pemula, kuring nyarankeun pisan anjeun tetep ngan ukur nganggo cengkraman gaya klasik pikeun sagala jinis kaayaan . Engké, anjeun tiasa ngamimitian ngarobih sareng ngagabungkeun gaya klasik sareng gaya rock nalika anjeun leres-leres teu nyaman sareng maén solo sareng ngaganggu naon waé kord. Teras, anjeun tiasa mendakan mana anu pangsaéna pikeun anjeun. Pikeun kuring, cekelan utama mah sok pakean gaya rock. Sareng kuring ngan ukur nganggo cengkraman gaya klasik iraha waé kuring kedah maénkeun chord barre.

Siku kudu nyanghareupan handap

siku nyanghareup ka handap Salawasna tetep siku anjeun ngarah ka handap, teu ka kenca atawa ka katuhu. Beginners mindeng nyieun kasalahan tina mindahkeun siku maranéhanana teuing di harepan gaining kakuatan leuwih. Hiji-hijina sumber kakuatan anjeun kedah ramo sareng panangan anjeun. Nalika mencét chord, nunjuk siku anjeun ka tempat anu sanés ka handap bakal nyababkeun anjeun otomatis ngagerakkeun ramo anjeun anu fretting. Hasilna, Anjeun meureun geus teu ngahaja muted string tangtu.

Kumaha anjeun nyaimbangkeun beuheung gitar

Sababaraha gitar sakapeung tiasa beurat beuheung atanapi beurat awak. Ieu ngandung harti yén boh beuheung atawa awak leuwih beurat ti sesa gitar. Hasilna, gitar moal bener tetep kasaimbangan dina pangkonan anjeun. Boh headstock atanapi backside awak bakal teuleum ka handap ka lantai. Ku alatan éta, naon anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nahan gitar dina tempatna supados beuheungna henteu ngalih ka mana-mana. Éta kedah super stabil. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kudu nempatkeun leungeun picking leungeun anjeun dina gitar Anjeun. Teras tekenan sakedik ka handap dina panangan anjeun ka pangkonan katuhu anjeun (pangkuan kénca pikeun kidal). Éta hal basajan bakal nahan gitar dina tempatna. Upami anjeun hoyong ningali versi pidéo ieu, anjeun tiasa pariksa dina halaman wéb JustinGuitar Ieuh .

Naha salah sahiji parobahan di luhur nalika kuring maén nangtung?

sikep ditangtoskeun bari nangtung Henteu, sadaya metode sareng téknik di luhur henteu robih nalika anjeun maén bari nangtung. Nyatana, gitar anjeun bakal teras-terasan dina sudut 45 derajat sacara alami sareng henteu langsung kana awak anjeun.

Beuheung teuleum bari nangtung

Sanajan kitu, beuheung beuleum bisa meunang parah mun anjeun maén bari nangtung nepi. Anjeun teu tiasa nerapkeun tekanan ka handap dina panangan anjeun sabab gitar anjeun henteu linggih dina pangkonan anjeun. Ku alatan éta, kuring gaduh metode anu gampang pisan di dieu. Jalankeun tali ngaliwatan loop beubeur anjeun mimitina saméméh nyambungkeun kana pin tali dina tungtung alat. Tungtung tukang gitar bakal dicekel ku loop sabuk, anu bakal nyegah beuheung ti kantos ragrag ka handap deui. Sadayana bakal jelas saatos ningali pidéo ieu. Hiji-hijina nyekel di dieu nyaéta yén anjeun kedah maén gitar nganggo calana anu gaduh sabuk sabuk. Janten henteu aya track, legging, atanapi calana jogger !!!

Naon anu henteu kedah dilakukeun nalika nyepeng beuheung gitar anjeun

Ulah ngarahkeun jempol anjeun kana headstock

jempol nyanghareup headstock Entong nempatkeun jempol anjeun sapertos gambar di luhur naha anjeun ngalakukeun gaya klasik atanapi cengkraman gaya rock. Nempatkeun jempol anjeun ngarah kana headstock bakal mindahkeun cara ramo Anjeun séjén fret chord a. Munggaran sadaya, anjeun bakal bener rawan muting senar séjén salaku posisi ramo anjeun bakal mindahkeun ka katuhu saeutik saeutik. Bréh, anjeun bakal leungit loba kontrol dina ramo fretting Anjeun. Jeung pamungkas, anjeun bakal boga kakuatan Lesser.

Kumaha kuring ngeureunkeun leungeun kuring ti cramping nalika maén gitar?

Laksanakeun sadaya téknik di luhur kalayan leres sareng kuring tiasa ngajamin yén keram anjeun bakal ngirangan kana waktosna. Sanajan kitu, sanajan anjeun profésional, keram leungeun masih bisa lumangsung sanggeus sesi lila latihan. Hiji-hijina jalan anjeun tiasa ngeureunkeun leungeun anjeun tina cramping sanggeus nahan beuheung gitar pikeun lila nyaeta nyandak putus. Candak istirahat 10 menit unggal waktos éta kacapean sareng manteng leungeun anjeun. Lamun nyeri teuing neruskeun, Anjeun bisa latihan deui poé saterusna. Pemula panginten panginten yén ngadorong diri kana watesna bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung saé. Sanajan kitu, éta teu kasus dina diajar gitar. Upami anjeun nyorong diri langkung seueur tibatan anu anjeun tiasa laksanakeun, panangan anjeun tiasa nyeri sababaraha dinten. Tur upami Anjeun salah neruskeun éta, Anjeun bisa ngamekarkeun tatu galur repetitive. Anu ngabutuhkeun anjeun pikeun ngalakukeun terapi sareng ngeureunkeun maén sakedap… Janten éta kontraproduktif.

kacindekan

Tulisan ieu dilakukeun supados anjeun tiasa ngartos sagala hal anu diperyogikeun pikeun nahan beuheung gitar kalayan leres. Émut, panempatan leungeun anu leres hartosna mencét chord sareng maén catetan tunggal bakal langkung gampang. Janten entong mopohokeun topik ieu sareng teras-terasan uih deui kana tulisan ieu pikeun ngabenerkeun panempatan leungeun anjeun upami anjeun ngagaduhan kabiasaan anu goréng.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *