Fitur Fitur

gambar inten The Bush Rékam

The Bush Rékam “Kuring geus jadi saksi kana karakter rahayat Amérika, anu geus ditémbongkeun kalem dina kali bahaya, asih pikeun karana, sarta kateguhan pikeun haul panjang. Urang sadayana parantos janten mitra dina
perusahaan anu saé. »
-Présidén George W. Bush

Puterkeun Pidéo The Bush Rékam Pidio

gambar inten Kapamingpinan Ny Bush urang

Kapamingpinan Ny Bush urang Salaku First Lady, anjeunna ngumbara domestik ka sadaya 50 Amérika Serikat sareng internasional ka langkung ti 75 nagara. A advokat ngarah pikeun literasi, Ny. Bush geus championed kakuatan atikan pikeun piara kulawarga sehat sarta komunitas, kamajuan kasempetan pikeun nonoman, sarta ngamajukeun HAM sakuliah dunya, utamana pikeun awéwé jeung barudak.

gambar inten Agenda Merdika

Agenda Merdika
Amérika Serikat komitmen kana kamajuan kabébasan sareng démokrasi salaku alternatif anu hadé pikeun represi sareng radikalisme. Pakarang anu paling kuat dina perjuangan ngalawan ekstremisme nyaéta daya tarik universal kabébasan. Kabébasan mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngaleupaskeun kreativitas sareng poténsi ékonomi hiji bangsa, hiji-hijina tatanan masarakat anu nuju ka kaadilan, sareng hiji-hijina jalan pikeun ngahontal sareng ngajaga hak asasi manusa sacara permanen.

gambar inten Perang Global on Teror

Kaamanan Nasional
Saatos serangan 11 Séptémber 2001, Présidén Bush ngakuan ancaman anu ditimbulkeun ku téroris sareng nyandak tindakan pikeun nangtayungan
Amerika sareng ngelehkeun ekstremisme telenges. Kusabab tindakan anu dilakukeun ku Présidén Bush, Amérika langkung aman, langkung aman, sareng unggul dina Perang Teror.

gambar inten Transisi Présidén

Transisi Présidén Mindahkeun kakawasaan damai tina hiji Administrasi Présidén ka hareup nyaéta ciri khas démokrasi Amérika. Présidén Bush parantos maréntahkeun kabinét sareng stafna pikeun maju dina sagala usaha pikeun mastikeun transisi anu lancar sareng efektif. Administrasi komitmen pikeun netepkeun sareng ngalaksanakeun rencana transisi anu ngaminimalkeun gangguan, ngajaga kontinuitas, sareng ngarobih parobihan utama dina pamaréntahan ti saprak transisi 2000.

Bérita paling énggal Bérita paling énggal Presiden George W. Bush jeung Ny Laura Bush leumpang kaluar dina Portico Kalér White House Salasa enjing 20. Januari 2009, pikeun ngabagéakeun Présidén-Pamilih Barack Obama ka White House. Poto White House ku Joyce N. Boghosian Presiden George W. Bush jeung Ny Laura Bush leumpang kaluar dina Portico Kalér White House Salasa enjing 20. Januari 2009, pikeun ngabagéakeun Présidén-Pamilih Barack Obama ka White House. Poto White House ku Joyce N. Boghosian

Présidén Bush Miéling Pencapaian Kabijakan Luar Negeri sareng Medali Kabébasan ka Duta Besar Ryan Crocker Présidén Bush dina Kemis nyarios, “Kuring ogé ngalaksanakeun kapercayaan abadi ieu, anu seueur anu dipasihkeun, seueur anu diperyogikeun. Urang geus dibikeun loba di nagara urang. Sareng henteu ngan ukur pikeun kapentingan strategis urang anu urang nungkulan kalaparan sareng panyakit, éta ogé pikeun kapentingan moral urang ogé. Di Hémisfér Kulon, urang ngalegaan perdagangan sareng ngabantosan sasama démokrasi urang nganteurkeun kamakmuran sareng kaadilan sosial pikeun jalma-jalma. Sareng di sakumna dunya, urang ngawangun koalisi langkung ti 90 nagara pikeun ngalawan teror sareng ngamajukeun kamerdikaan dina perjuangan ideologis anu hébat dina waktos urang. Pondokna, urang geus nyieun alliances urang kuat, urang geus nyieun bangsa urang aman, sarta kami geus nyieun dunya bébas. en Español En Español Lambaran fakta
Dina Fokus: Irak Lambaran fakta
Dina Fokus: Agenda Merdika Lambaran fakta
Dina Fokus: Rékam Bush

warta leuwih George W. Bush, Présidén Amérika Serikat anu ka-43 (2001-2009), dirobih janten Présidén jaman perang saatos serangan téroris di udara dina 11 Séptémber 2001, nyanghareupan “tangtangan anu paling hébat ti sagala Présidén saprak Abraham Lincoln”. Serangan téroris di udara ka World Trade Center, Pentagon, sareng penerbangan anu digagalkeun ngalawan White House atanapi Capitol dina 11 Séptémber 2001, dimana ampir 3,000 urang Amerika tiwas, ngarobih George W. Bush janten presiden jaman perang. Serangan éta nahan seueur harepan sareng rencana Bush, sareng bapak Bush, George Bush, présidén ka-41, nyatakeun yén putrana “nyanghareupan tangtangan anu paling hébat ti présidén mana waé saprak Abraham Lincoln.” Salaku respon, Bush ngawangun hiji kabinét-tingkat Departemen Kaamanan NKRI anyar, dikirim pasukan Amérika ka Apganistan pikeun megatkeun up Taliban, hiji gerakan di handapeun Osama bin Laden nu ngalatih financed jeung diékspor tim téroris. Taliban suksés diganggu tapi Bin Laden henteu katéwak sareng masih dibébaskeun nalika Bush ngamimitian jabatan kadua. Saatos serangan éta, présidén ogé nyéépkeun jasa pangumpulan intelijen sareng analisa bangsa, sareng maréntahkeun reformasi pasukan militér pikeun nepungan musuh énggal. Dina waktu nu sarua anjeunna dikirimkeun motong pajeg utama nu kungsi jangji kampanye. Kalakuanna anu paling kontroversial nyaéta invasi ka Irak dina kapercayaan yén Présidén Irak Saddam Hussein nyababkeun ancaman anu parah ka Amérika Serikat. Saddam ditawan, tapi gangguan Irak sareng pembunuhan prajurit Amérika sareng Irak anu ramah ku pemberontak janten tantangan pamaréntahan Bush nalika anjeunna ngamimitian jabatan kadua. Présidén Bush jangji dina 2005 State of the Union Address yén Amérika Serikat bakal ngabantosan masarakat Irak pikeun ngadegkeun pamaréntahan anu demokratis sabab kameunangan kabébasan di Irak bakal nguatkeun sekutu énggal dina perang ngalawan teror, mawa harepan ka daérah anu bermasalah. sareng angkat ancaman tina kahirupan generasi anu bakal datang. Bush lahir di New Haven, Connecticut nalika ramana nuju di Universitas Yale saatos jasa dina Perang Dunya II. Kulawarga dipindahkeun ka Midland, Texas, dimana Bush senior asup kana bisnis éksplorasi minyak. Putrana nyéépkeun taun-taun formatif di dinya, ngahadiran sakola umum di Midland, sareng ngawangun silaturahim anu tetep sareng anjeunna ka White House. Bush lulusan Yale, nampi gelar bisnis ti Harvard, teras uih deui ka Midland dimana anjeunna ogé ngagaduhan kana bisnis minyak. Di Midland anjeunna tepang sareng nikah sareng Laura Welch, guru sareng pustakawan. Aranjeunna kagungan putri kembar, Jenna jeung Barbara, ayeuna kaluar tina kuliah na pursuing careers. Nalika George W. Bush, dina yuswa 54 taun, janten présidén Amérika Serikat ka-43, éta ngan kadua kalina dina sajarah Amérika yén putra présidén nuju ka White House. John Quincy Adams, kapilih présidén kagenep dina 1824, éta putra John Adams, présidén kadua. Bari John Adams geus grooming putrana jadi présidén, George Bush, présidén 41st, negeskeun anjeunna reuwas nalika cikal genep barudak na janten museurkeun pulitik, janten gubernur Texas, lajeng nuluykeun ka White House. Salila bagian awal kampanye 2000 pikeun White House, Bush ngarasakeun kalungguhan ganda-angka dina jajak pendapat ngaliwatan lawan-Na Wawakil Présidén Al Gore Jr. undian, meunangna atawa leungitna kapersidenan hinged on undian Panwaslu Florida urang. Éta perjuangan ngaliwatan recounts na lawsuits digawé jalan na ka Mahkamah Agung. Tungtungna Bush meunang count electoral 271 nepi ka 266. administrasi anyar na ieu fokus kana “conservatism welas asih,” nu dirangkul kaunggulan atikan, relief pajeg na volunteerism diantara organisasi basis iman jeung masarakat. Bush ditantang dina nawar pamilihan ulang taun 2004 ku Sénator Démokratik Massachusetts John Kerry. Pamilihan éta kontes alus, tapi contention Bush yén invasi Irak geus nyieun dunya leuwih aman ngalawan terorisme meunang debat pulitik nasional. Bush kapilih deui kalayan 51 persén ka 48 persén. Dina stand perdana, George W. Bush netepkeun téma pikeun istilah kadua na: “Dina gathering kadua ieu, tugas urang dihartikeun lain ku kecap kuring make, tapi ku sajarah urang geus katempo babarengan. Pikeun satengah abad, Amérika ngabéla kabébasan urang sorangan ku nangtung lalajo dina wates jauh. Saatos shipwreck komunisme datang taun relatif sepi- lajeng aya sumping dinten seuneu. Ngan aya hiji kakuatan sajarah nu bisa megatkeun pamaréntahan hatred jeung ambek-ambekan, sarta nembongkeun pretensions of tyrants, jeung ganjaran harepan nu santun jeung toleran, jeung nu gaya kabebasan manusa – diuji tapi teu weary… siap pikeun prestasi greatest dina sajarah kabebasan “. Biografi Présidén dina WhiteHouse.gov asalna tina “Présidén Amérika Serikat,” ku Frank Freidel sareng Hugh Sidey. Hak cipta 2006 ku White House Historical Association. Diajar langkung seueur ngeunaan pasangan George W. Bush, Laura Welch Bush.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *