Muka konci harti balik karya seni mangrupa salah sahiji loba joys nempoan jeung ngumpulkeun. Tapi kumaha anjeun ngahargaan seni tur sabenerna napsirkeun eta? Mindeng, aya hiji veneer of elitism sabudeureun dunya seni, kaasup gagasan palsu yén hiji kudu “di-nu-nyaho” pikeun sabenerna ngahargaan karya seni. Park West narékahan pikeun ngaleungitkeun ide ieu ku cara ngajantenkeun seni rupa pikeun sadayana. Salah sahiji cara pikeun muka panto dunya seni nyaéta ku diajar ningali karya seni. Seni tiasa sareng ngalakukeun seueur hal; bisa mangrupa éksprési émosi, bisa ngagambarkeun rasa atawa gagasan. Seni tiasa ngadamel pernyataan atanapi ngan saukur éstétis anu pikaresepeun pikeun panon. Paduli jenis seni, karya seni merlukeun konteks dina urutan ngartos harti balik eta. Ku nalungtik hiji karya seni, clues ngeunaan harti na bisa gleaned tina jero karya sorangan. Ningali sareng ngartos seni sadayana ngeunaan nyandak waktos pikeun ningali, ngaidentipikasi sareng mikir.

Tingali kana Seni

"Spectators dina Pameran Tarkay" (2016), Marcus Glenn “Spectators dina Pameran Tarkay” (2016), Marcus Glenn Ningali seni sigana mangrupikeun léngkah munggaran anu écés, tapi éta langkung gancang ningali kana seni sareng ngagambar kacindekan. Sateuacan mundur sareng nyandak karya seni, sakedap pikeun ngaidentipikasi kualitas dasar karya seni:

  • Naha éta lukisan, patung, atanapi karya grafis?
  • Éta dina kanvas atawa media sejenna?
  • Naha téksturna kasar atanapi lemes?
  • Éta katingalina kacau atanapi teratur?
  • Éta ageung atanapi alit?
  • Naha warnana terang atanapi kalem?

Sadaya ieu mangrupikeun unsur anu dipilih ku seniman nalika ngarancang karya seni, janten aranjeunna ngajamin tinimbangan. Éta ogé berharga mertimbangkeun naha titik vantage béda ngarobah karya seni. Ieu hususna penting pikeun patung, atawa karya seni ku seniman kayaning Yaacov Agam nu transformasi dina sudut nu beda.

Identipikasi Seni sareng Artis

Suite Pablo Picasso Vollard “Minotaure Aveugle Guide Par une Fillette Dans la Nuit” (1934), Pablo Picasso. Ti The Suite Vollard. B. 225; Ba. 437. Kumisan ti elemen visual nu didaptarkeun di luhur, nyaho iraha atawa kumaha karya seni dijieun nembongkeun leuwih konteks. The kawentar “Guernica” (1937) ku Pablo Picasso mangrupakeun tetempoan ka behold on sorangan, tapi nyaho Picasso diwangun lukisan dina respon kana bom kota Guernica salila Perang Sipil Spanyol lends kana pamahaman symbolism anti perang na. Sanaos kontéks sajarah karya seni henteu écés, terang taun kaciptana nawiskeun ide ngeunaan kajadian anu langkung lega anu lumangsung dina waktos éta. Dina sagala hal, diajar hal ngeunaan artis undeniably nambahkeun kana apresiasi seni. Kanyataan anu saderhana sapertos “Tim Yanke resep ngadangukeun musik nalika anjeunna ngalukis” masihan dasar anu kuat pikeun dianggo nalika ningali seni na.

Pikirkeun Hartina

A collector pintonan karya Pino di Park West Gallery. Kolektor ningali karya seni Pino di Galeri Park West. Anggo naon anu anjeun titénan dina dua léngkah munggaran pikeun mikirkeun hartos sareng narasi anu tiasa dipiboga ku karya seni. Judul seni mangrupikeun titik awal anu saé. Mertimbangkeun naon subjék atawa simbol dimaksudkeun pikeun artis nalika maranéhna nyieun karya seni. Naon kelir nyebutkeun ngeunaan artis, sarta kumaha aranjeunna dilarapkeun ka subjék dina seni? Contona, manuk bueuk dina oeuvre Lebo bisa ngagambarkeun hikmah, tapi naha maranéhna warna jadi caang? Seni sapertos lukisan bercahya Thomas Kinkade henteu sesah diinterpretasi. Dina hal seni anu langkung abstrak atanapi konseptual, panginten henteu aya gambaran literal ngeunaan subjék atanapi ideu, sahingga peryogi langkung seueur pamikiran. "Janji ti Summer Parting" (2016), Michael Cheval “Janji ti Summer Parting” (2016), Michael Cheval Salian patarosan sateuacana, naroskeun kumaha kasenian anjeun karasaeun. Loba seniman, kayaning Michael Cheval, boga harti husus balik seni maranéhanana, tapi ogé ajak pemirsa datang nepi ka interpretasi sorangan. Ku cara kieu, teu aya jawaban anu “leres” anu kedah dihontal pikeun muka konci misteri lukisan éta. Leungit, unggal interpretasi henteu otomatis bener, naha éta téhnik ditétélakeun di luhur mantuan pikeun manggihan clues. Éta héran sabaraha tina naon anu anjeun parantos terang tiasa ngartos karya seni, janten naroskeun ka “Saha?” “Naon?” “Dimana?” “Iraha?” “Naha?” jeung “Kumaha?” patarosan bisa ngakibatkeun wawasan hébat.

Panggihan Rasa Anjeun

Nerapkeun téknik ieu dina unggal karya seni anu anjeun pendak sigana sigana pikasieuneun, tapi émut hiji kanyataan penting: Anjeun teu kedah ningali sadayana. Gagasan pikeun nerapkeun téknik ieu pikeun sadayana di galeri sapertos angkat ka réstoran sareng tuang unggal tuangeun dina hiji tempat. Lakukeun kitu meureun bakal ninggalkeun anjeun perasaan overstuffed. Gantina, manggihan naon anjeun resep terasrasakeun eta, sarta nyaho yén lamun hayang nyobaan hal béda, éta sadia ka anjeun. Contona, upami anjeun resep photorealism tapi teu resep seni abstrak, skip abstrak. Tetep hiji pikiran kabuka, kumaha oge, sok wanti, jadi ulah sieun eureun sarta niténan hal di luar rasa anjeun. Dina waktos salajengna basa Anjeun admiring karya seni, tetep téhnik ieu dina pikiran, sarta hartina bisa bentang saméméh panon anjeun. Pikeun nyobaan kakuatan observasi anyar Anjeun, ngadaptar pikeun lelang online seru Park West Gallery urang! Sababaraha urang tiasa nyarioskeun ka anjeun yén nyandak karya seni henteu béda ti ningali kembang anu éndah, atanapi panonpoé anu spektakuler. Tapi naros ka diri anjeun: naha anjeun terang kumaha ningali kembang? Naha anjeun tiasa ngungkabkeun rupa-rupa kaajaiban biologis anu dipamerkeun? Anjeun meureun leungit hiji hal? Seni teu béda-aya tempat pikeun mariksa, aspék beuratna, kaahlian artistik suss kaluar jeung savor. Ieu, tangtosna, bakal béda ti jalma ka jalma, tapi ieu sababaraha hal anu kedah dipilarian (lian ti anu aya hubunganana sareng kageulisan anu jelas) anu bakal ngabantosan anjeun leres-leres ngahargaan karya seni. 1. KUMAHA DIJIEUNAN? WILLIAM ANASTASIWilliam Anastasi’s Untitled (Metode & Madness A) 19 Juli 2010 , 2010 – $16,000 dina Artspace Lamun anjeun nempo eta, paling seni ngan sits aya, statik, gambar atawa objék dina tampilan. Tapi panon sénsitip tiasa ngagulung deui pita pidéo, janten nyarios, sareng maca cara karya seni éta diwangun. Naha sikat disimpen gancang atanapi sedulously? Dimana éta kaméra disimpen? Kawas detektif dina TKP, luangkan waktu pikeun ngabongkar jalan karya seni di hareup anjeun salaku rékaman tina pagelaran-hiji anu nyatakeun kapribadian artis. 2. DIBUAT NAON KANA? (ATI-ATI) LAURA MURRAYLaura Murray urang Oklahoma Study #7 , 2015 – $700 pa Artspace Artis, alkimia modern, resep transmute. A paku poking kaluar tina iteuk kai, dina leungeun Susan Collis, bisa jadi platinum murni; garéja ku Al Farrow bisa dijieun tina pélor; Lawon Amber Cobb ngagantung dina témbok tiasa janten silikon. Sedengkeun pikeun lukisan, marvel dina kanyataan yén unggal stroke of cet diwangun ku pigmén-dasarna, kokotor berwarna-ditunda dina zat kentel, nu artis conjures pikeun ngalakukeun Panawaran maranéhanana. 3. Naha éta ngabébaskeun anjeun? BREYER P-ORRIDGETriple Androgyne Genesis Breyer P-Orridge , 2014 – $150 dina Artspace Artis sering beroperasi tina hiji hambalan kaluar mainstream, ngagunakeun vantage hiji urang luar pikeun nawarkeun perspéktif anyar dina hal urang mindeng nyandak for teu dibales tur nyarankeun alternatif mungkin. Ieu tiasa aya hubunganana sareng naon waé tina cara Picasso ningali sirah banteng dina korsi sapédah dugi ka wahyu fotografik Robert Mapplethorpe yén seksualitas lalaki ngagaduhan rupa-rupa pesenan anu henteu didaptarkeun dina ménu normatif. Ngidinan karya ieu untether imajinasi anjeun. 4. Kumaha nyambungkeunana jeung kasenian heubeul? WADE GUYTONWade Guyton’s Untitled (They Work Together Beautifully) , 2015 – $10,000 dina Artspace Harold Bloom nyerat ngeunaan “kahariwang pangaruh,” sareng seniman sadar pisan kana tempatna dina tradisi mediumna. Sakapeung, saperti dina kasus Jose Dàvila, maranéhna nyoba harmonize jeung forebears artistik maranéhanana, nyieun karya kalawan rujukan reverent kana naon datang saméméh; batur, kawas Alan Magee, narékahan pikeun exorcise pangaruh maranéhanana. Sapertos catetan dina skor musik, karya seni anu anjeun tingali tiasa gumantung kana anu sateuacanna pikeun hartosna. Coba pikeun nangtukeun lamun éta kasus. 5. Kumaha hubunganana jeung masarakat? CLAIRE FONTAINEClaire Fontaine’s Untitled (pangungsian) , 2015 – $130 dina Artspace Seni teu kudu “ngeunaan” nanaon, bener, tapi kadang ngeunaan anjeun. Atawa babaturan anjeun. Atawa urutan pulitik Anjeun. Atawa nasib jalma satengah dunya jauh. Artis sering ngagunakeun posisina pikeun nempatkeun lensa khususna sorangan dina masarakat, nyaangan panyakit, negeskeun kepura-puraan, nawiskeun masa depan anu poténsial, atanapi ngagali kana traumas résonansi jaman baheula. Lamun éta hal, nyandak waktos ka decode sarta ngalenyepan pesen artis urang. 6. ETA AVANT-GARDE? BRENNA MURPHYLebak résonansi opal Brenna Murphy , 2014 – $4,000 dina Artspace Mikir seniman salaku pramuka suku maranéhanana, slipping kaluar dina mimiti satengah-cahaya pikeun ngajajah rupa bumi teu pasti payun. Naon anu aranjeunna bawa deui panginten henteu siga seni – éta tiasa ngabingungkeun, teu dikenal, ngaganggu. Nalika anjeun ningali karya anu anjeun teu tiasa nempatkeun-sapertos dina, éta sanés lukisan atanapi naon waé anu anjeun tingali sateuacanna-sareng henteu satuju na ngajantenkeun anjeun hariwang, perhatosan. Bisa jadi terobosan saterusna dina seni.

Seni Buzz: Kumaha Ngahargaan Seni?

Dupi anjeun kantos indit ka musium jeung ngarasa bener leungit? Seueur pikiran anu tiasa banjir sirah anjeun – Dimana anjeun ngamimitian? Kumaha anjeun ngadeukeutan hiji karya seni? Mémang, éta sadayana janten patarosan anu sami – Kumaha ngaapresiasi Seni? Museum Louvre di Perancis Pikeun loba, museum salawasna muncul intimidating di glance kahiji – kalawan sakabeh potongan pristinely dipintonkeun dina galeri tembok bodas. Ditambah ku éta, sababaraha potongan ditutupan ku kotak kaca kalayan lampu caang anu nyorot dina karyana. Mémang, teu heran yén sababaraha urang sieun ngadatangan galeri. Naha anjeun seniman, apresiator seni atanapi henteu terang ngeunaan seni, tong hariwang! Ieu pituduh anjeun pikeun ngahargaan seni, atanapi langkung khusus, karya seni!

1. NERANGKEUN: Naon nu katingali?

Kahiji jeung foremost, nanya ka diri alam / sedeng karya saméméh anjeun. Naha éta lukisan, patung, sketsa, pagelaran, pilem atanapi pamasangan? Barina ogé, media tina hiji karya seni téh naon dijieunna tina. Teras, tingali padamelan ti kajauhan – tingali dina totalitas. Naon s ize karya dina hubungan anjeun? Di handap ieu, pikir ngeunaan ukuran karya – naha éta badag, atawa naha éta jadi leutik? Sanggeus éta, meunang deukeut jeung pribadi! Deukeut-deukeutkeun sareng tingali karya seni – perhatikeun sadaya detil karyana, tingali kumaha hal-hal anu dibere. Sunflowers ku Vincent Van Gogh Tungtungna, ngaidentipikasi materi palajaran – naon anu dicét artis? Pilarian naon anu anjeun tiasa ngakuan dina padamelan éta, sareng perhatikeun kumaha seniman nampilkeunana. Éta dicét sacara réalistis atanapi abstrak?

Unsur Seni

Téhnik séjén anu anjeun tiasa dianggo dina perjalanan anjeun pikeun ngahargaan seni nyaéta niténan unsur visual tina karya seni. Garis, wangun, wangun, rohangan, warna, nada jeung tékstur karya seni. Lamun anjeun niténan unggal unsur, pikir ngeunaan sipat na: Garis: Naha éta lempeng atanapi melengkung? Kandel atawa ipis? Horizontal atanapi vertikal? Lemes atawa pegat? Wangun: Dupi aranjeunna geometri atanapi organik? Bentuk: Dupi aranjeunna ngabentuk objék recognizable? Éta ukiran tina hal? Spasi: Kumaha spasi dina hubungan karya seni? Naha karya seni padet atanapi paburencay? Aya rasa sudut pandang? Warna: Naon palét warna anu dianggo? Dupi éta muted atanapi éta vibrant? Naha palette warna kawates atanapi éksténsif? Nada: Naha aya deui daérah anu terang atanapi poék? Aya kalangkang kasar? Tékstur: Naha karyana ngagaduhan bérés lemes atanapi kasar? Naha permukaanna ngagaduhan pola atanapi éta polos?

2. Analisis: Kumaha kuring ngarti naon Kuring ningali?

Guernica ku Pablo Picasso Tingali dina susunan elemen visual dina lukisan – kumaha eta sangkan anjeun ngarasa? Naon anu anjeun pikirkeun? Panggihan pikeun ikon, motif atawa objék recognizable dina lukisan. Ieu tiasa ngabantosan anjeun langkung seueur ngeunaan padamelan éta. Sababaraha karya seni boga gambar recognizable nu bisa dipaké pikeun maca tur ngartos karya. Kamar 6 ku Mark Rothko Sababaraha karya abstrak, malah bisa jadi teu boga materi palajaran pisan! ** Kitu cenah, henteu sadayana karya seni anu dimaksudkeun pikeun ngagaduhan hartos anu langkung jero. Sababaraha seniman ngadamel karya ngan saukur kusabab aranjeunna resep atanapi ngan ukur pikeun nilai éstétika!**

3. Evaluasi: Naha kuring ngahargaan harti sabenerna karya seni ieu?

Karya seni datangna dina sagala bentuk, wangun jeung ukuran. Kumaha anjeun nangtoskeun hiji karya, naha éta saé atanapi henteu? Ieu pisan gumantung kana individu jeung naon nu ditéang kaluar pikeun. Innately, urang sadayana gaduh preferensi pribadi urang sorangan. Anjeun bisa jadi hiji appreciator sahiji bentuk nu tangtu seni, sarta lain kipas tina sejen. Tong hariwang, henteu kunanaon ( saleresna, heboh!) Upami anjeun nyarioskeun naon anu anjeun pikaresep sareng anu henteu anjeun pikahoyong! Sakapeung, hese ngahargaan karya seni. Bisa jadi aya kasus dimana karya seni saukur teu daya tarik pikeun anjeun, naha éta éstétis atawa dina tingkat deeper. Henteu kunanaon upami anjeun henteu mikaresep sapotong padamelan – ngan sareng hal-hal sanés dina kahirupan, sesah ngahubungkeun sareng sadayana, atanapi bahkan mendakan hal-hal anu cocog sareng rasa anjeun. Konsumsi sapotong karya estu gumantung kana panuduh teuing! Kasang tukang anjeun, nilai, sipat, pangalaman sareng bias pribadi ngarobih cara anjeun ningali karya seni. Pindah ka hareup, éta saé upami anjeun tiasa nyobian anu pangsaéna pikeun diajar langkung seueur ngeunaan potongan anu anjeun pikahoyong! Meureun lajeng, anjeun bakal bisa ningali alus dina eta potongan.

4. Interprétasi: Naon hartina karya?

Sanggeus nempo karya seni, Anjeun bisa jadi masih teu ngarti harti sabenerna eta. Ieu waktuna pikeun mikir harder! Biasana, deukeut karya seni, bakal aya caption nempel dina témbok nu nulis ngeunaan karya seni. Caption ieu disebut labél paméran . Ieu ngabejaan Anjeun langkung seueur ngeunaan karya seni dibere. Inget pikeun nyokot salah sahiji ieu up lamun ningali eta dina galeri! Pariksa kali tur gabung dina tur informatif! Di sabagéan ageung galeri, anjeun ogé bakal tiasa mendakan brosur pituduh paméran, pituduh audio, téks sareng docents ( panduan galeri ) di sabudeureun! Ieu mangrupikeun kasempetan pangsaéna anjeun pikeun diajar langkung seueur ngeunaan seniman sareng latar tukang karya seni. Naskah-naskah ieu biasana nyerat ngeunaan ide di balik karya, sareng niat seniman. Pikeun milarian langkung seueur ngeunaan seniman sareng karyana, anjeun ogé tiasa milarian online dina situs populér sapertos:

  1. Artforum Internasional
  2. Kasenian

Naha anjeun kedah maca langkung seueur ngeunaan artis sorangan?

Diajar ngeunaan artis bisa ngidinan Anjeun pikeun ngarti kasang tukang, konteks jeung significance sajarah karyana. Éta ogé tiasa ngabantosan anjeun ngartos naon anu mere ilham atanapi mangaruhan anjeunna, ngamungkinkeun anjeun langkung hadé ngahubungkeun sareng ngahargaan karya seni anu dipidangkeun. Pilarian langkung seueur ngeunaan seniman online! Artsy – Biografi Liu Xiaodong Sanggeus éta, giliran Anjeun pikeun caang! Saatos ngartos karya seni, anjeun ayeuna siap nyandak kaputusan – Naha anjeun resep karya éta? Sakumaha ceuk paribasa, “kanggo masing-masing sorangan”, unggal jalma gaduh karesep sorangan. Henteu kunanaon upami anjeun henteu resep atanapi henteu tiasa ngahargaan karya seni, teraskeun usaha sareng ngajalajah! Anjeun tiasa mendakan anu sanés anu cocog sareng anjeun sareng anu anjeun hargai. Naha anjeun siap ningali paméran kalayan sudut pandang anu énggal? Naha anjeun siap ngagunakeun kaahlian apresiasi seni anjeun? Hayu parios galeri kami (padeukeut sareng studio kami) – pariksa paméran anu bakal datang dina situs kami! Gagasan pikeun artikel ieu diadaptasi tina:

  1. Galeri Nasional Singapura – Pitunjuk Jujur pikeun Ningali Seni
  2. Dirasakeun Magnét
  3. Ruang Seni

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Karya seni bisa datang dina loba bentuk. Ieu bisa ditempo, kadéngé, acted kaluar, atawa malah dipigawé. Éta mangrupikeun hasil tina kamampuan kreatif hiji jalma atanapi kelompok, kaahlian téknis, atanapi bakat kréatif. Tugas seniman nyaéta nawiskeun anjeun potongan anu aranjeunna percanten ngagambarkeun hal anu bermakna. Kisaran interpretasi anu mungkin pikeun karya seni parantos ningkat kana waktosna. Sanajan diversity maranéhanana, percaya atawa henteu, aya thread umum anu nyambungkeun harti jeung seni. Seni boga mékanisme pikeun nepikeun pangalaman, tangtangan pintonan panongton na, sarta ngawanohkeun ajén. Urang bisa jadi teu ngarti seni abstrak mimitina, contona, tapi urang bisa leuwih jéntré ngeunaan kumaha carana ngahargaan émosi jeung pintonan seniman lamun urang nempatkeun dina saeutik waktu jeung usaha. Nalika nagara ngagungkeun Bulan Seni Nasional Pébruari ieu, PIA-NCR parantos nyiapkeun tip saderhana ieu pikeun ngabantosan anjeun ngalegaan parameter anjeun sareng ngartos kumaha ngahargaan seni sareng seueur bentukna: 1. Anjeun bisa ngalegaan pangaweruh ngeunaan seniman jeung karya seni lianna. 2. Anjeun tiasa nganjang ka museum. Nalika nganjang ka musium dina ‘normal anyar’ pastikeun yén anjeun pariksa halaman wéb atanapi halaman Facebookna pikeun terang upami aranjeunna ngijinkeun walk-in sabab museum ayeuna ngabatesan jumlah sémah. Dina waktos kunjungan anjeun, sabalikna, pastikeun ngagem topéng anjeun sareng perhatikeun jarak sosial sepanjang waktos. 3. Sadérék bisa nanya pamadegan batur, tanyakeun kumaha perasaanna sanggeus ningali atawa ngalaman éta kasenian. Engké, anjeun bisa nanya ka diri patarosan sami naha anjeun ngahargaan seni atanapi henteu. 4. Tungtungna, anjeun tiasa nampi seni pikeun naon éta. Nyarioskeun Bulan Seni Nasional ka-31 anu dipimpin ku Komisi Nasional Kabudayaan sareng Seni (NCCA), perayaan sabulan janten digital pikeun taun kadua berturut-turut. Perayaan ini bertema “ Sining ng Pag-asa ”. ” Dina mangsa-mangsa anu nangtang ieu, tim artistik sareng Sekretariat NAM (Bulan Kesenian Nasional) ditantang pikeun ngalaksanakeun kagiatan anu, bari online, masih tiasa pikaresepeun sareng relevan, pikeun masarakat ngahargaan sareng ngahargaan pentingna seni dina kahirupan urang. , “Ceuk Wakil Diréktur Eksekutif NCCA Marichu G. Tellano nalika peluncuran pers online 26 Januari kamari. ” Kami yakin yén anu disiapkeun ku komunitas artistik urang responsif sareng relevan sareng kaayaan nagara urang ayeuna ,” tambahna. Perayaan ieu utamana diwangun ku proyék unggulan tujuh panitia nasional NCCA’s Subcommission on the Arts — Arsitéktur jeung Seni Sekutu, Bioskop, Seni Drama, Seni Sastra, Seni Visual, Musik, jeung Tari. Kalénder kagiatan bakal dileupaskeun dina halaman Facebook NCCA. ” Bulan Seni Nasional mangrupa platform penting pikeun ngokolakeun apresiasi pikeun seni tur mawa kaluar rasa jero hormat keur budaya jeung tradisi urang ,” ceuk NCCA Pupuhu Arsenio “Nick” J. Lizaso. Upacara bubuka Bulan Seni Nasional dilaksanakeun 4 Pébruari kamari, disiarkeun ngaliwatan halaman Facebook NCCA, sareng nunjukkeun pagelaran, paméran virtual, maca sajak sareng carita, sareng kutipan pilem, diantarana tina tujuh bentuk seni. Aya webinar, pemutaran pilem, sareng pagelaran anu bakal nyayogikeun ka sadayana. Panitia Arsitéktur sareng Seni Sekutu bakal nawiskeun ” Saan KaLulugar: Kreativitas salaku Katalis Pemulihan,” opat webinar ngeunaan transformasi rohangan umum sareng swasta dina “normal anyar .” Runtuyan webinar bakal di-host via Zoom sareng livestreamed via Facebook ti 11 Pebruari nepi ka 4 Maret. Jadwal sesi bakal diumumkeun via https://www.facebook.com/NCAAAexecon. Webinar, diskusi roundtable diantara produsén pilem régional, sareng pemutaran pilem pilem régional pangsaéna anu diproduksi taun 2021 ditawaran di Panitia Nasional Bioskop ” Cinema Rehiyon: Cinema Society in World Change .” Ieu bakal dilaksanakeun ti Pébruari 16 nepi ka 28. Pilem bakal sadia pikeun nempoan ti Pébruari 16 nepi ka 31 Maret di Bioskop Rehiyon kaca Vimeo resmi. Pikeun webinar sareng jadwal pemutaran pilem, mangga buka https://www.facebook.com/cinemarehiyonofficial. The 16 Tanghal Universitas Nasional & Festival Teater Berbasis Komunitas bakal ngajalankeun ti Pébruari 14 nepi ka 26. Hiji proyék Panitia Nasional Seni Dramatis, eta ciri 30-menit sakola / basis universitas sarta pintonan kolaborasi ti sakuliah nagara. Pikeun jadwal pagelaran, buka https://www.facebook.com/NCCADCA. Samentara éta, Panitia Seni Sastra Nasional baris ngayakeun “ Himaya: Panitikan ng Pagbabanyuhay ,” konférénsi dua poé tanggal 25 jeung 26 Maret. Acara-acara ieu disiarkeun dina www.facebook.com/NCCANCLA. Panitia Seni Sastra ogé ngayakeun Lomba Sastra Nasional Gawad Bienvenido Lumbera 2022 NCLA pikeun carita pondok, puisi, jeung nulis éséy. Karya-karyana tiasa ditulis dina Filipino, Ilocano, Cebuano, Hiligaynon, Waray, Pangasinense, Kapampangan, Bahasa Sug, sareng Meranaw. Inpormasi langkung seueur sayogi di, sareng éntri tiasa dikirim ka, https://bit.ly/GBL22. ” Bagong Biswal 2022 , “Proyék lima bagian ku Panitia Nasional Seni Visual, kalebet jalan-jalan paméran, paméran luar, sareng séri webinar, antara séjén. Pikeun detil, buka https://www.facebook.com/NCCA-National-Committee-on-Visual-Arts-107693327543362. Musikapuluan: Gems of Contemporary Music in the different Genres is the project of the National Committee on Music. Runtuyan konsér nampilkeun rupa-rupa jenis musik anu ditulis dina lima nepi ka 10 taun ka tukang diantarana karya paduan suara/grup acapella, lagu pop-étnis/protés, musik klasik, ensembel tradisional (rondalla, ensembel kulintang), musik klasik vokal (kundiman, seni). lagu-lagu), téater musik Filipina, sareng ansambel instrumental ageung (orkéstra, orkestra pop, band simfoni, sareng musik pop). Komite Nasional Tari sareng program pangpanjangna NAM, Sayaw Pinoy, janten virtual sareng “Tari Harapan.” Eta nyadiakeun tempat pikeun grup tari ngadegkeun tur upcoming ti sakuliah nagara pikeun interaksi jeung tukeur gagasan koreografis, sarta manggihan grup leuwih ti wewengkon sarta nyadiakeun aranjeunna kasempetan pikeun showcase karya maranéhanana. Sayaw Pinoy ngaharepkeun kalibet ngeunaan 80 grup sareng ngayakeun acara dina 5, 12, 19, 26 sareng 5 Maret. Samentara éta, rinci pikeun panghargaan Ani ng Dangal taun ieu, anu mikawanoh seniman, budayawan, jeung karya anu geus meunang panghargaan internasional jeung accolades salila sataun kaliwat, bakal dipasang geura-giru. Pikeun langkung rinci, buka halaman Facebook NCCA (https://www.facebook.com/NCCAOfficial) atanapi halaman wéb na (www.ncca.gov.ph). Seni mangrupa hajatan kamanusaan nalika diciptakeun, dialaman, komo dibahas. Ieu hajatan joyous ciptaan. Sareng anu paling penting éta ngagungkeun émosi manusa. (PIA-NCR)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *