OS:

  • Windows
  • MacOS
  • Linux

Platform:

  • ios
  • Android

SDK:

  • @sentry/react-native
  • react-native-sentry

react-nativeVérsi: 0.61.5

Kode ieu:

Sentry.init({ debug: __DEV__, environment: Config.ENVIRONMENT, dsn: Config.DSN, }); Sentry.setRelease(packageJSON.version); Sentry.setDist(DeviceInfo.getBuildNumber()); 

Kuring ngagaduhan masalah di handap ieu:

Kuring nyetél Sentry sateuacan panyebaran saleresna, salaku bagian tina prosés pangaturan pikeun proyék. Lantaran kitu sadayana di handap ieu dilakukeun dina MacBook nganggo simulator, terminal, VS Code editor, sareng padamelan Gitlab CI.

Kuring parantos nyetél Gitlab CI anu ngajalankeun padamelan pikeun ngabuntel sareng nyiptakeun peta sumber, sékrési séntri, sareng ngirim artefak ka sentry.io. Dina web UI sentry.io, kuring ningali artefak diunggah kalayan nomer distribusi anu ditangtukeun.

release-artefak

Masalah ogé muncul dina tab Sadaya Masalah ogé.

isu-pakait

Pikeun maranéhanana isu nu pakait, nu releasena distcocog up.

ngaluarkeun-wincik

Najan kitu, kuring meunang kasalahan nyebutkeun kode sumber teu kapanggih:

source-code-teu-kapanggih

Sareng jejak kasalahan henteu nunjukkeun jalur kana file

ngambah

padamelan CI di handap: tahap: kebat
before_script: – artefak
benang : jalur: – ngawangun / ios / expire_in: Aksara 1 minggu : – mkdir -p ./build/ios – ./node_modules/.bin/react-native bundle -platform ios -entry-file ./index.js —bundle-output ./build/ios/main.jsbundle —assets-dest ./build/ios/assets —sourcemap-output ./build/ios/main.jsbundle.map sentry: panggung: gambar sentry : getsentry/sentry-cli before_script: [] dependensi: — skrip kebat : — gema «Jieun pelepasan anyar nganggo nomer vérsi package.json» — VERSION=$(cat package.json | grep version | head -1 | awk – F= «{ nyitak $2 }» | sed -E ‘s/(versi)|[:,\»,]//g’ | tr -d ‘[[:spasi:]]’) — BUILD_NUMBER=$(ucing ios/ProjectName/Info.plist | grep -A1 CFBundleVersion | grep string | sed ‘s/<[^>]*>//g’) — ékspor SENTRY_URL=$SENTRY_BASE_URL — ékspor SENTRY_AUTH_TOKEN=$SENTRY_BASE_TOKEN_ORG_SENTRY_BASE_TOKEN — ékspor – ékspor SENTRY_PROJECT = $ SENTRY_BASE_PROJECT – sentry-cli ngaleupaskeun anyar $ VERSION – sentry-cli ngaleupaskeun set-commits – otomatis $ VERSION – sentry-cli ngaleupaskeun file $VERSION upload-sourcemaps $CI_PROJECT_DIR/build/ios —ext jsbundle —ext map —validate —verbose —rewrite —strip-common-prefix —dist $BUILD_NUMBER —log-level debug — sentry-cli releases finalize $VERSION — gema «Rélis finalis»»>

kebat: panggung: iket before_script: - benang artefak: jalur: - ngawangun / ios / expire_in: 1 minggu naskah: - mkdir -p ./build/ios - ./node_modules/.bin/react-native bundle --platform ios --entry-file ./index.js --bundle-output ./build/ios/main.jsbundle --assets-dest ./build/ios /aset --sourcemap-output ./build/ios/main.jsbundle.map penjaga: panggung: penjaga gambar: getsentry / sentry-cli before_script: [] kagumantungan: - buntelan naskah: - gema "Jieun pelepasan anyar nganggo nomer versi package.json" - VERSION=$(cat package.json | grep version | head -1 | awk -F= "{print $2}" | sed -E 's/(versi)|[:,\",]//g' | tr -d '[[:spasi:]]') - BUILD_NUMBER=$(ucing ios/ProjectName/Info.plist | grep -A1 CFBundleVersion | grep string | sed 's/<[^>]*>//g') - ékspor SENTRY_URL=$SENTRY_BASE_URL - ékspor SENTRY_AUTH_TOKEN=$SENTRY_BASE_TOKEN - ékspor SENTRY_ORG=$SENTRY_BASE_ORGANIZATION - ékspor SENTRY_PROJECT=$SENTRY_BASE_PROJECT - sentry-cli ngaleupaskeun $ VERSI anyar - sentry-cli ngaleupaskeun set-commits --otomatis $ VERSI - sentry-cli ngaleupaskeun file $VERSION upload-sourcemaps $CI_PROJECT_DIR/build/ios --ext jsbundle --ext map --validate --verbose --rewrite --strip-common-prefix --dist $BUILD_NUMBER --log- tingkat debug - séntri-cli Kaluaran finalize $ VERSI - gema "pelepasan final"

Sareng ieu mangrupikeun badan réspon debug anu saé tina padamelan CI penjaga «dateReleased»: null,
«commitCount»: 1,
«url»: null,
«data»: {},
«lastDeploy»: null,
«deployCount»: 0,
«dateCreated»: «2019-12-31T02:50: 58.639811Z»,
«Acara panungtungan»: «2019-12-31T02:50:58Z»,
«Vérsi»: «0.0.1-sentry.3»,
«firstAcara»: «2019-12-31T02:50:58Z»,
«lastCommit»: {
«Repository»: {
«status»: «aktip»,
«integrationId»: «47417»,
«externalSlug»: 15737469,
«ngaran»: «»,
«panyadia»: {
«id»: «integrations :gitlab»,
«ngaran»: «Gitlab»
},
«url»: «https://gitlab.com/projectname/mobile-app»,
«id»: «51842»,
«dateCreated»: «2019-12- 28T08:51:40.993125Z»
},
«ngaleupaskeun»: [
{
«dateReleased»: null,
«url»: null,
«dateCreated»: «2019-12-31T02:50:58.639811Z»,
«versi»: «0.0 .1-sentry.3»,
«shortVersion»: «0.0.1-sentry.3»,
«ref»: null
}
],
«panulis»: {
«ngaran pamaké»: «»,
«lastLogin»: «2019-12 -28T08:17:36.501593Z»,
«isSuperuser»: palsu,
«email»: [
{
«is_verified»: palsu,
«id»: «623405»,
«email»: «»
},
{
«is_verified»: leres,
«id»: «623401»,
«email»: «»
}
],
«isManaged»: palsu,
«lastActive»: «2019-12-31T02:47:47.2648 78Z»,
«isStaff»: palsu,
«identitas»: [],
«id»: «573545»,
«isActive»: leres,
«has2fa»: palsu,
«ngaran»: «ProjectName»,
«avatarUrl»: «https ://secure.gravatar.com/avatar/fcc94a18f4d0e47594ede091a01555e0?s=32&d=mm»,
«dateJoined»: «2019-12-28T08:15:58.233245Z: », «
Opsions »: «A/Options»
»,
«stacktraceOrder»: -1,
«basa»: «en»,
«clock24Hours»: palsu
},
«umbul»: {
«newsletter_consent_prompt»: palsu
},
«avatar»: {
«avatarUuid»: null,
«avatarType» : «letter_avatar»
},
«hasPasswordAuth»: leres,
«email»: «»
},
«dateCreated»: «2019-12-31T02:55:34Z»,
«pesen»: «tweak: Nyetél nomer dist dina acara Sentry» ,
«id»: «4bebf77ac59e07669e41515ed3879ad4fdcb63ed»
},
«ShortVersion»: «0.0.1-sentry.3»,
«authors»: [
{
«username»: «»,
«lastLogin»: «2-2018-01. 36.501593Z»,
«isSuperuser»: palsu,
«email»: [
{
«is_verified»: palsu,
«id»: «623405»,
«email»: «»
},
{
«is_verified»: leres,
«id»: « 623401»,
«email»: «»
}
],
«isManaged»: palsu,
«lastActive»: «2019-12-31T02:47:47.264878Z»,
«isStaff»: palsu,
«id éntitas»: [],
«id»: «573545»,
«isActive»: leres,
«has2fa»: palsu,
«ngaran»: «ProjectName»,
«avatarUrl»: «https://secure.gravatar.com/avatar /fcc94a18f4d0e47594ede091a01555e0?s=32&d=mm», «
dateJoined»: «2019-12-28T08:15:58.233245Z»,
«options»: {», «timezone»: « Oderasia
/Jakarta»: «Asia/Jakarta» basa»: «en», «clock24Hours»: palsu }, «flags»: { «newsletter_consent_prompt»: palsu }, «avatar»: { «avatarUuid»: null, «avatarType»: «letter_avatar» }, «hasPasswordAuth»: leres, «email»: «» } ], «boga»: null, «newGroups»: 0, «ref»: null, «proyék»: [ { «slug»: «projectname», «ngaran»: «projectname» } ] }»>

{ "dateReleased": null, "commitCount": 1, "url": null, "data": {}, "lastDeploy": null, "deployCount": 0, "dateCreated": "2019-12-31T02:50:58.639811Z", "Acara terakhir": "2019-12-31T02:50:58Z", "version": "0.0.1-sentry.3", "Acara kahiji": "2019-12-31T02:50:58Z", "lastCommit": { "gudang": { "status": "aktip", "integrationId": "47417", "externalSlug": 15737469, "name": "<diédit>", "panyadia": { "id": "integrasi:gitlab", "name": "Gitlab" }, "url": "https://gitlab.com/projectname/mobile-app", "id": "51842", "dateCreated": "2019-12-28T08:51:40.993125Z" }, "ngaleupaskeun": [ { "dateReleased": null, "url": null, "dateCreated": "2019-12-31T02:50:58.639811Z", "version": "0.0.1-sentry.3", "shortVersion": "0.0.1-sentry.3", "ref": null } ], "pangarang": { "username": "<diédit>", "lastLogin": "2019-12-28T08:17:36.501593Z", "isSuperuser": palsu, "email": [ { "is_verified": palsu, "id": "623405", "email": "<diédit>" }, { "is_verified": leres, "id": "623401", "email": "<diédit>" } ], "isManaged": palsu, "lastActive": "2019-12-31T02:47:47.264878Z", "isStaff": palsu, "identitas": [], "id": "573545", "isActive": leres, "has2fa": palsu, "name": "ProjectName", "avatarUrl": "https://secure.gravatar.com/avatar/fcc94a18f4d0e47594ede091a01555e0?s=32&d=mm", "dateJoined": "2019-12-28T08:15:58.233245Z", "pilihan": { "timezone": "Asia/Jakarta", "stacktraceOrder": -1, "basa": "en", "Jam24Jam": palsu }, "bandéra": { "newsletter_consent_prompt": palsu }, "avatar": { "avatarUuid": null, "avatarType": "letter_avatar" }, "hasPasswordAuth": leres, "email": "<diédit>" }, "dateCreated": "2019-12-31T02:55:34Z", "message": "Tweak: set nomer dist dina acara Sentry", "id": "4bebf77ac59e07669e41515ed3879ad4fdcb63ed" }, "shortVersion": "0.0.1-sentry.3", "pangarang": [ { "username": "<diédit>", "lastLogin": "2019-12-28T08:17:36.501593Z", "isSuperuser": palsu, "email": [ { "is_verified": palsu, "id": "623405", "email": "<diédit>" }, { "is_verified": leres, "id": "623401", "email": "<diédit>" } ], "isManaged": palsu, "lastActive": "2019-12-31T02:47:47.264878Z", "isStaff": palsu, "identitas": [], "id": "573545", "isActive": leres, "has2fa": palsu, "name": "ProjectName", "avatarUrl": "https://secure.gravatar.com/avatar/fcc94a18f4d0e47594ede091a01555e0?s=32&d=mm", "dateJoined": "2019-12-28T08:15:58.233245Z", "pilihan": { "timezone": "Asia/Jakarta", "stacktraceOrder": -1, "basa": "en", "Jam24Jam": palsu }, "bandéra": { "newsletter_consent_prompt": palsu }, "avatar": { "avatarUuid": null, "avatarType": "letter_avatar" }, "hasPasswordAuth": leres, "email": "<diédit>" } ], "boga": null, "Grup anyar": 0, "ref": null, "proyék": [ { "slug": "ngaran proyék", "name": "proyék ngaran" } ] }

Léngkah pikeun baranahan:

  • nyieun meta proyék asli
  • nyieun CI ngagunakeun jobs luhur
  • nyorong, pariksa yen artefak, versi, angka distribusi cocog dina sentry.io UI
  • dina komputer lokal, ngajalankeun simulator ios, buang kasalahan (misalna onPress tombol klik)
  • perhatikeun wincik masalah anu dihasilkeun dina sentry.io

Hasil sabenerna:

  • Kasalahan nyebutkeun kode sumber teu kapanggih
  • Lacak nunjukkeun app:///tinimbang jalur pikeun file

Hasil anu dipiharep:

  • Taya kasalahan
  • Lacak nunjukkeun jalur ka file sumber sareng snippet kode

Mentega kacang sareng jeli, donat sareng kopi, Wendy’s Frosties sareng kentang goreng – kombinasi ieu tiasa dianggo . Kami henteu naroskeun naha; urang nampi kado alam jeung ngarasakeun. Kami ngarepkeun anjeun ogé nampi sareng nikmati kado kami tina pasangan anu saé: Sentry sareng GitLab. Nyatana, Sentry sareng GitLab parantos ngahiji saé pisan sahingga pangguna anu parantos masang integrasi ieu suksés ngabéréskeun masalah anu diuji dina platform 73% waktos. Pikeun masihan pisibilitas anu langkung ageung kana kasalahan, kami nembé ningkatkeun integrasi GitLab ku nambihan sékrési sareng commit tracking ogé kasangka commits. GitLab neraskeun usaha ieu dina sékrési énggalna (11.7) ku ngahijikeun Sentry langsung kana proyék GitLab. Kombinasi duanana integrasi nyadiakeun jalur jelas pikeun alamat kasalahan contextually bari sésana dina workflow anjeun aya. Streamline sareng pondokkeun alur kerja anjeun Hayu urang hilap dinten-dinten nalika panggeuing kasalahan ngirim anjeun kana spiral panik, togling ti alat ka alat pikeun ningali naon anu salah sareng dimana. Sabalikna, ngantepkeun kakuatan gabungan Sentry sareng GitLab ngirangan kahariwang anu ngainduksi waspada anjeun, bari ogé nyepetkeun prosés triaging anjeun sareng pondok waktos anjeun pikeun ngaluarkeun résolusi. Sora nice, katuhu? Upami anjeun nganggo Sentry sareng GitLab, anjeun tiasa ngatur sareng nyiptakeun masalah GitLab langsung dina UI Sentry. Masalah numbu Sentry GitLab Jieun Isu GitLab di Sentry ku cara nambahkeun Proyék GitLab, judul Isu, sareng pedaran Isu. Sentry GitLab nyiptakeun masalah énggal Tautkeun Masalah GitLab anu tos aya dina hiji léngkah. (Oké, dua léngkah, lamun mertimbangkeun toggling ka tab Link . Sabenerna, tilu léngkah, lamun mertimbangkeun muka modal ieu salaku hambalan. Atoh, linking aya Masalah GitLab gampang.) Sentry GitLab ngahubungkeun masalah anu aya Milarian sareng ngalereskeun bug langkung gancang Pembaruan integrasi kami nambihan sékrési sareng commit tracking, kalebet halaman tinjauan rilis anu ditingkatkeun anu nyorot masalah énggal sareng direngsekeun, file anu dirobih, sareng pangarang. Anjeun tiasa ngabéréskeun masalah liwat pesen komitmen atanapi tarik pamundut, tingali patugas anu disarankeun pikeun masalah, sareng nampi email nyebarkeun detil. Kalayan kasangka commits, anjeun bakal ningali komitmen anu kamungkinan ngenalkeun kasalahan ogé pamekar anu paling dilengkepan pikeun ngerjakeunana. Sentry GitLab kasangka komitmen Émut yén fitur ieu sayogi pikeun pangguna Sentry dina rencana “Tim” sareng di luhur. Tingali kasalahan dina Proyék GitLab GitLab ogé nyumbang kana usaha visibilitas sareng efisiensi kalayan pembaruan panganyarna na. Upami anjeun nganggo GitLab sareng Sentry, anjeun ayeuna tiasa ningali kasalahan anu dilacak ku Sentry langsung dina proyék GitLab anjeun. Integrasi GitLab Sentry ngamimitian Ngahubungkeun Sentry ka GitLab saderhana sapertos ngalebetkeun URL API Sentry sareng Token Auth anjeun. Setélan integrasi GitLab Sentry Sakali deui, naha togél antara alat nalika anjeun tiasa gaduh sadayana anu anjeun peryogikeun dina antarmuka tunggal? Integrasi GitLab Sentry Ku ayeuna anjeun pasti craving hayam jeung waffles, atawa susu jeung cookies, atawa meureun komo udang jeung grits (atawa naon kombinasi paporit Anjeun kajadian ayeuna), jeung nu teu kunanaon sabab geus nepi ka ahir tulisan blog ieu. Saatos jajanan anu anjeun pikahoyong, kami nyarankeun pisan yén anjeun pariksa dokuméntasi pikeun integrasi GitLab kami ogé dina integrasi Sentry GitLab.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *