• Tech
  • Mobile

Kenali 25 fitur ios anu teu dipikanyaho ku anjeun kumaha waé salamet dugi ka ayeuna. 1 ti 25 Josh Gedang / CNET

Tutup tilu aplikasi sakaligus

Kudu maksa-nutup sababaraha aktip gancang? Résiko siga nu nuju cakar dina telepon anjeun, anjeun tiasa nutup nepi ka tilu aplikasi sakaligus ku ngagesek ka luhur ku tilu ramo. 2 ti 25 Josh Gedang / CNET

Gancang mareuman senter

Kaasup dina Pusat Kontrol ios nyaéta aksés kana senter. Saatos diaktipkeun, anjeun tiasa gancang mareuman ku cara nganggo potong kompas kaméra tina layar konci. 3 ti 25 Josh Gedang / CNET

Tingkat gelembung disumputkeun

Ninggalkeun tingkat gelembung kapur-héjo anjeun dina laci. Alat leveling anu diwangun dina ios nganggo giroskop telepon pikeun ngabantosan anjeun terang upami hiji obyék sampurna horisontal (atanapi nangtung). Pikeun ngaksés éta, jalankeun kompas, teras gesek ka katuhu pikeun nembongkeun tingkatna. 4 ti 25 Potret layar ku Sharon Profis / CNET

Paké kandel, miring jeung underlining

Dina sababaraha aplikasi sapertos Mail, anjeun tiasa nganggo pormat anu beunghar pikeun ngajantenkeun téks kandel, miring, atanapi digariskeun. Tapi upami anjeun henteu terang yén éta aya, anjeun tiasa sono. Cukup sorot téks anu anjeun hoyong edit, teras ketok panah dina salin/témpél pop-up. Teras, pilih « BI U » pikeun ngaksés pilihan pormat. 5 ti 25 Josh Gedang / CNET

Gancang ‘balik’

Beda sareng Android, iPhone henteu gaduh tombol “balik” khusus. Tapi, gesture saeutik-dipikawanoh ngajadikeun éta sagemblengna bisa ditarima. Dina Messages, Mail komo Safari, kantun gesek katuhu tina ujung layar pikeun muka jandela saméméhna. Sikep ogé tiasa dianggo dina sababaraha aplikasi pihak katilu sapertos Instagram. 6 ti 25 CNET

10 kadali earbud

Earbuds stock pinuh ku fitur disumputkeun. Kalayan aranjeunna, anjeun tiasa nyandak poto, teu malire telepon, sareng seueur deui. Jumlahna aya 10 potong kompas, sareng aranjeunna sadayana digariskeun di dieu. 7 ti 25 Josh Gedang / CNET

Konci fokus sareng paparan

Sawaktos kamera aktip, ngetok layar nyetel fokus jeung paparan pikeun obyék éta. Tapi, pas kaméra gerak, setélan ieu leungit. Pikeun ngonci pokus sareng paparan, ketok sareng tahan dugi ka anjeun ningali bar konéng nembongan di luhur layar, Sanaos anjeun ngarobih komposisi anjeun, fokus sareng paparan moal kapangaruhan. Ieu langkung seueur tip pikeun nyandak poto iPhone stellar. 8 ti 25 Potret layar ku Sharon Profis / CNET

Jieun bewara geter custom

Hoyong terang upami réréncangan anjeun nelepon tanpa ningali telepon? Dikubur dina setélan kontak, pilihan fun ngidinan Anjeun nyieun pola geter custom pikeun kontak Anjeun. Jang ngalampahkeun eta, buka Kontak , pilih hiji kontak, tur ketok Edit di pojok katuhu luhur. Teras, gulung ka handap teras arahkeun ka Geter > Jieun Geter Anyar . Dina layar interaktif, ketok jeung tahan pikeun nyieun pola, make pencét lila pikeun catetan geter panjang, jeung saterusna. 9 ti 25 Josh Gedang / CNET

Panggihan naon anu dianggo ku warga lokal

Sawaktos Anjeun keur iinditan, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun manggihan aplikasi nu paling dipikaresep ku warga lokal – utamana aplikasi angkutan umum. Pikeun ningali naon anu diunduh ku warga lokal, angkat ka App Store teras ketok tombol Jelajah, teras pilih Populer Deukeut Kuring . 10 ti 25 Potret layar ku Sharon Profis / CNET

Janten langkung hemat sareng data

Upami anjeun ningali pamakean data anjeun, langkung saé ngagunakeun fitur anu diwanohkeun dina ios 7: manajemén data sélulér. Kalayan alat ieu, anjeun tiasa mutuskeun aplikasi mana anu tiasa nganggo data sélulér, sareng aplikasi mana anu tiasa dimuat ngan liwat Wi-Fi. Buka Setélan> Sélular pikeun nganonaktipkeun pamakean data sélulér pikeun aplikasi anu dipasang. 11 ti 25 Josh Gedang / CNET

Milarian pesen téks

Ieu hiji deui anu anjeun ngan ukur tiasa titajong. Pikeun milarian pesen téks khusus, paké bar teang di luhur antarmuka pesen. Teu ningali? Tarik ka handap pikeun nembongkeun, atawa ketok bar luhur. 12 ti 25 Josh Gedang / CNET

Anggo iMessage di luar negeri

Sawaktos Anjeun keur nyambung ka Wi-Fi di-hiber atawa iinditan tanpa rencana data, Anjeun masih bisa ngirim talatah teks ka babaturan nu make iPhone. Ngan angkat ka Setélan> Pesen sareng pastikeun Kirim salaku SMS ditumpurkeun, sareng iMessage diaktipkeun. 13 ti 25 Potret layar ku Sharon Profis / CNET

Pencét lila pikeun langkung seueur karakter

Disumputkeun di handapeun karakter anu teu kaduga tina kibor ios mangrupikeun dunya hurup sareng simbol ngan ukur aya sareng pencét panjang. Contona, lila-mencét kenop dash nembongkeun em na en dashes, bari lila-mencét angka 0 ngidinan Anjeun nyelapkeun simbol gelar. 14 ti 25 Josh Gedang / CNET

Nembongkeun perangko waktu

Pikeun ningali iraha pesen dikirim, sered layar pesen ka kenca, sareng perangko waktos bakal diungkabkeun. 15 ti 25 Poto ku Josh Miller / CNET

fitur disumputkeun Siri urang

16 ti 25 Josh Gedang / CNET

Ngecas telepon anjeun langkung gancang

Kadang anjeun kedah ngecas telepon anjeun gancang . Cara panggancangna pikeun ngalakukeun éta? Modeu pesawat. Kalayan sadaya ngirim sareng nampi data dipotong, telepon anjeun bakal ngecas langkung gancang. Ngan pastikeun ninggalkeun lampu tukang pareum, teuing. 17 ti 25 Josh Gedang / CNET

Némbak dina modeu burst

Hatur nuhun kana prosésor gancang iPhone 5S, kaméra ayeuna ngamungkinkeun anjeun moto dina modeu burst, ngajepret sababaraha poto per detik. Éta hadé pikeun moto olahraga, murangkalih, sareng momen khusus anu anjeun pikahoyong. 18 ti 25 Potret layar ku Sharon Profis / CNET

Ningkatkeun umur batre

Sorotan leres-leres mangpaat pikeun muka data gancang dina telepon anjeun. Dina raraga ngalakukeun éta, kumaha oge, alat kudu terus survey telepon Anjeun pikeun data anyar jeung indéks eta. Pikeun ngagentos épék dina batré anjeun, buka Setélan> Umum> Sorotan sareng pupus centang item anu anjeun henteu kedah diindeks. Pikeun umur batre anu langkung panjang, robih setélan ieu ogé. 19 ti 25 Potret layar ku Sharon Profis / CNET

Jaga privasi anjeun

Tip ieu bakal ngahemat umur batre sareng privasi anjeun. Jauh, jauh kana setélan privasi ios nyaéta setélan anu, nalika diaktipkeun, ngirim data lokasi anjeun ka Apple. Sababaraha urang teu paduli. Upami anjeun ngalakukeun – sareng anjeun hoyong naekeun batré nalika anjeun aya – mareuman fitur éta. Pindah ka Setélan> Privasi> Layanan Sistem pikeun togél pilihan. 20 ti 25 Josh Gedang / CNET

Pangenal Touch ID anu langkung gancang

Touch ID sigana gaduh daging sapi sareng ramo-ramo anu tangtu, terus-terusan ngabutuhkeun sababaraha scan sateuacan muka konci alat. Upami ieu disada akrab, cobian ieu: Pindah ka Setélan> Toél ID & Kodeu aksés. Di dieu, ngadaptarkeun ramo nu sarua dua nepi ka tilu kali ku milih Tambahkeun sidik . Upami kitu bakal masihan Touch ID langkung seueur inpormasi ngeunaan pola ramo anjeun, hasilna scan langkung gancang. 21 ti 25 Jason Cipriani / CNET

Emoji anu langkung beragam

Kalayan ios 8.3, Apple ngarilis keyboard emoji anu didesain ulang kumplit sareng
sakumpulan karakter anu langkung ras. Dina basa sejen, tinimbang ngan
manggihan hiji warna raray emoji jeung leungeun dina kibor, Anjeun ayeuna
boga sampel leuwih realistis warna pikeun ngagambarkeun rupa-rupa ras di
dunya. Ieu kumaha gancang ti Jason Cipriani CNET pikeun kumaha carana kéngingkeun set emojis anu langkung beragam. 22 ti 25 Jason Cipriani / CNET

Nunda eureun mun iMessage spam

Upami anjeun parantos nampi iMessages anu nyarios yén anjeun parantos kéngingkeun kapal pesiar atanapi kartu kado Best Buy, anjeun panginten janten korban iMessage Spam. Untungna, lalampahan gancang ka setélan iPhone anjeun bisa meungpeuk advertisers ieu cukup gampang. Jason Cipriani CNET nunjukkeun anjeun kumaha di dieu. 23 ti 25 Josh Gedang / CNET

Pesen biru atanapi héjo?

Upami anjeun gaduh iPhone, anjeun panginten tiasa ningali anu anéh dina aplikasi Pesen: sababaraha pesen biru sareng aya anu héjo. Naon urusanna? Jawaban pondok: anu biru parantos dikirim atanapi ditampi nganggo téknologi iMessage Apple, sedengkeun anu héjo mangrupikeun pesen téks “tradisional” anu disilihtukeurkeun ngalangkungan Layanan Olahtalatah Singkat, atanapi SMS. Pikeun milarian naon hartosna pesen héjo atanapi biru pikeun anjeun (sareng tagihan telepon anjeun) pariksa tulisan ieu ti CNET’s Rick Broida. 24 ti 25 CNET

AirDrop mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngirim gambar

Anjeun terang bor: sadayana ngumpul pikeun poto, teras sadayana dina poto nyarios, “Héy, naha anjeun tiasa ngirim éta ka kuring?” Ayeuna aya repot ngirim sakumpulan pesen téks sareng / atanapi email – upami anjeun gaduh sadaya nomer telepon sareng alamat email anu diperyogikeun, tangtosna. Éta kumaha kalolobaan urang diajar ngabagi poto, tapi pastina kedah aya cara anu langkung saé? Kalayan AirDrop, aya. Pilarian kumaha cara ngirim poto anjeun ngan ukur sababaraha ketok ti Rick Broida CNET. 25 ti 25 Sarah Jacobsson Purewal / CNET

Naha anjeun bobo ngaliwatan alarm

Langkung Galeri


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *