Debaters kudu bisa mikir on suku maranéhanana. … Brad Calkins/iStock/Getty Images Sapertos seni pidato umum anu sanés, debat akademik peryogi debat sareng prakték pikeun ngawasa. Tujuan anjeun nyaéta pikeun ngamajukeun argumen anu jelas sareng alesan anu ngadukung sisi anu anjeun pikahoyong. Najan kitu, anjeun ogé ngagabungkeun kaahlian rhetorical anjeun kalawan kamampuhan pikeun mikir on suku anjeun, sabab ngarasakeun sakabéh debat bakal ngarahkeunnana naha tim anjeun lengket kalayan argumen na disusun atawa kudu ngudag garis anyar serangan nu bisa muka up.

Ngajalajah artikel ieu

  • Jadi Pangdéngé Aktif
  • Manggihan Sumber Dipercaya
  • Ngawas Sadaya Bursa
  • Poles Gaya Omongan Anjeun
  • Ngarengsekeun Masalah

1 Jadi Pangdéngé Aktif

Nengetan argumen lawan anjeun. Poin-poin anu teu kaungkab téh penting pisan sakumaha anu diucapkeun ku tim lawan, negeskeun juara dunya debat Connor Campbell dina wawancara Maret 2012 pikeun Toronto Star. Ngadangukeun celah dina logika, pernyataan inconsistent atawa nalar faulty. Momen-momen ieu sering masihan kasempetan pikeun ngadiskreditkeun pernyataan pesaing anjeun. Sabalikna, sababaraha poin langkung penting tibatan anu sanés, janten anjeun henteu kedah bersaing unggal anu dibangkitkeun lawan anjeun.

2Panggihan Sumber anu Dipercanten

Scrutinize sumber taliti pikeun pigura argumen. Sumber anu langkung otoritatif sareng énggal-énggal, langkung seueur mangpaatna tiasa dibuktikeun pikeun tujuan tim anjeun, negeskeun manual Asosiasi Nasional pikeun Liga Debat Urban “Belajar Debat: Perkenalan pikeun Debater Taun Kahiji.” Gumantung kana naon anu anjeun mendakan, anjeun tiasa ngalebetkeun atanapi ngaleungitkeun sumber tambahan pikeun bias, relevansi atanapi kualifikasi. Sebutkeun panulis, kualifikasi, tanggal, URL halaman wéb sareng nomer halaman dina catetan anjeun ku kituna anjeun sareng anggota tim sasama anjeun tiasa mendakan sareng ningali bahan nalika nyiapkeun argumen anjeun.

3Monitor Sadaya bursa

Nyokot catetan rinci sadaya interaksi debat. Prosés ieu «ngalir,» sakumaha eta disebut, mangrupa kritik dina framing jeung adapting argumen Anjeun, nyebutkeun urut debat jeung palatih Edward Schiappa dina kertas bodas na «Debat 101: 10 Léngkah pikeun Suksés Debating.» Bagikeun notebook anjeun kana opat kolom “pro” sareng “con”, masing-masing. Tuliskeun unggal pernyataan nalika debat maju, supados anjeun terang dalil mana anu parantos diwaler.

4Poleskeun Gaya Omongan Anjeun

Jalankeun argumen anjeun sateuacan panongton ngadangukeunana. Kalimat anu garing, punchy, jargon bébas dianggo langkung saé tibatan petikan téknis anu panjang, sakumaha anu ditunjukkeun ku manual asosiasi. Tonton ekspresi hakim pikeun nangtukeun kumaha anjeun kedah nyaluyukeun nada vokal anjeun. Tujuan pikeun santai, sora diomongkeun conversational sarta Pace sedeng dina pangiriman Anjeun. Upami teu kitu, anjeun risiko garbling atawa ngelek kecap atawa frasa penting, sarta ieu bisa menyakiti skor Anjeun. Ngajaga sikep teguh sareng kontak panon anu saé, ogé, sepanjang waktos.

5 Ngabéréskeun Masalah

Mendemonstrasikan kumaha argumen lawan anjeun kirang ngalawan kasus anu anjeun lakukeun mangrupikeun aspék perdebatan anu penting. Kanggo hasil anu pangsaéna, pasihan nomer pikeun tiap titik anu ngadukung kasus anjeun atanapi unggal séri argumen pro sareng kontra, saur Schiappa. Naon waé sumber anu anjeun kutip, pastikeun ngajelaskeun naha éta langkung kredibel tibatan anu disayogikeun ku lawan anjeun pikeun ngabantahna. Gumantung kana kumaha tim anjeun, anjeun tiasa nampik titik sisi sanés salaku palsu, atanapi anjeun tiasa ngaku yén éta leres tapi negeskeun yén éta henteu ngabuktikeun kasus lawan anjeun.

Ngeunaan Pangarang

Tulisan Ralph Heibutzki parantos muncul dina “All Music Guide”, “Goldmine”, “Guitar Player” sareng “Vintage Guitar”. Anjeunna ogé panulis “Usaha Anu Henteu Beres: Kahirupan & Kali Danny Gatton,” sareng nyepeng gelar jurnalistik ti Michigan State University.

  • Tweet
  • Pos
  • Bagikeun
  • Simpen
  • Kéngingkeun PDF
  • Mésér Salinan
  • Nyitak

Kalayan debat présidén AS wengi ayeuna ngan sababaraha jam deui, seueur jalma anu nganggap yén juara debat bakal janten pamimpin anu unggul. Tapi parantos damel sareng ratusan pamimpin senior salami mangtaun-taun, kuring henteu yakin yén kaahlian debat mangrupikeun indikator poténsi kapamimpinan anu hadé. Kanyataanna, tina pangalaman kuring, kamampuhan jeung kahayang pikeun debat mindeng liability kapamimpinan. Ieu lain nyebutkeun yén debat téh teu penting. Janten hiji debat anu saé peryogi panguasaan fakta sareng masalah, sareng kamampuan pikeun ngahijikeunana dina cara anu koheren sareng ngayakinkeun. Éta ogé nyauran adaptasi gancang tina argumen sareng gancang dina suku anjeun, anu mangrupikeun kaahlian anu hadé pikeun manajer anu kedah nyandak kaputusan anu gancang tapi terang. Dina waktos anu sami, penting pikeun ngakuan yén sababaraha jumlah debat anu suksés dumasar kana sandiwara sabalikna tina eusi. Debat anu saé dianggo dina waktosna, mekar rétoris, hiji-garis, sareng basa awak – sadayana tiasa ngatasi kalemahan dina olahtalatah. Salaku sejarawan Thomas V. DiBacco nunjuk kaluar dina artikel panganyarna debat présidén mindeng “meunang” ku aktor pangalusna atawa maranéhanana jeung sora pangalusna, naha nu mangrupa, contona, Ronald Reagan éta jadi éféktif. Patarosan anu langkung ageung nyaéta naha debat sorangan mangrupikeun kaahlian kapamimpinan anu mangpaat. Aya waktos anu penting pikeun pamimpin pikeun marshal argumen logis sareng ngajukeun kasus anu ngayakinkeun pikeun kawijakan atanapi strategi anu khusus. Nanging, kalolobaan waktos, ngajantenkeun jalma sanés ngalih ka arah anu tangtu kirang ngeunaan “ngayakinkeun” sareng langkung seueur ngeunaan “kalibet”. Pamingpin anu épéktip nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun ngadangukeun, usik, ngajalajah, sareng ngagampangkeun diskusi tibatan debat. Kanyataanna, debating isu, nyoba nyitak titik, sarta fokus dina “unggul” argumen biasana resep shutting handap dialog. Tiap sisi ends up jadi leuwih napel posisi maranéhanana sarta jadi harder pikeun manggihan taneuh tengah. Sajumlah taun ka tukang kuring damel sareng eksekutif senior anu parantos dilatih salaku pengacara sidang, sareng janten debat anu hebat. Sapertos kitu, anjeunna tiasa ngahijikeun fakta sareng tokoh pikeun ngadukung jabatanna, sareng ngalakukeunana ku cara anu ngajantenkeun argumen anu nentang sigana teu didukung. Masalahna nyaéta yén anjeunna kedah janten “leres,” anu hartosna meunang argumen. Bari gaya ieu digawé ogé di rohang pangadilan teh, éta musibah di boardroom nu. Anggota tim eureun ngadorong deui atanapi ragu-ragu pikeun ngangkat masalah sadayana, anu langkung gampang tibatan ngabantah sareng dihina. Pamustunganana ieu nyababkeun kaputusan anu goréng anu henteu sering dibeli ku kolega. Jelas ieu kasus ekstrim. Tapi dina organisasi, kaahlian debating – kayaning presenting argumen logis, ngarespon kana patarosan, sarta nangtang pintonan lawan – gantina kudu leveraged dina layanan eksplorasi jeung Dursasana. Ieu ngandung harti yén tujuan teu kudu meunang, tapi mawa kaluar nuances masalah. Ku cara ieu, anjeun bakal ngahontal kacindekan anu langkung saé yén jalma bakal yakin, sabab aranjeunna parantos ngupingkeun sababaraha sisi. Hiji cara pikeun ngalakukeun ieu, contona, nyaéta ngahaja “panggung” debat dina hiji masalah ku assigning jalma ka posisi nentang, mere aranjeunna waktos nyiapkeun, lajeng letting aranjeunna gaduh di dinya sareng anjeun sareng kolega lianna di panongton. Koncina nyaéta ngagunakeun prosés ieu salaku cara ngahaja pikeun ngabeungharan dialog, tinimbang mareuman éta. Debat présidén memang ngabantosan urang ngartos posisi masing-masing calon dina masalah; sarta aranjeunna ngadamel téater hébat kana boot. Tapi hayu urang ati-ati ngeunaan nganggap yén debat anu pangsaéna bakal janten pamimpin anu langkung saé. Dina kalolobaan organisasi, éta sanés masalahna. Upami anjeun badé diajar di Kanada aya seueur hal anu kedah dipertimbangkeun salian biaya kuliah sareng kahirupan di kampus. Siswa anu didaptarkeun dina sagala rupa program sering dipénta pikeun ilubiung dina debat anu ngagambarkeun kuliah atanapi kelasna. Ieu mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun nunjukkeun pangaweruh anjeun sareng ngadamel kesan diantara sarjana akademik. Nalika nuju di kuliah anjeun ogé nampi kasempetan pikeun ngiringan debat sapertos kitu, tapi disarankeun pisan janten bagian tina éta sanaos anjeun kedah mayar jumlah anu tangtu. Debat-debatna lumayan murah pikeun diiluan pikeun kamekaran siswa sacara umum. Tulisan ieu sadayana ngeunaan kualitas anu kedah di bawa ku debat anu saé. Saatos maca artikel anjeun bakal tiasa dianggo kaluar dina kalemahan anjeun sarta kaahlian kakuatan pikeun kaluar hiji debat alus.

Kualitas anu kedah dipiboga ku unggal debat anu saé

1. Fokus jeung Ajeg A debater alus pernah nyimpang tina topik. Anjeunna terang topikna sacara tuntas sareng gaduh kamampuan pikeun nempatkeun titik sareng nganyatakeun sadayana. Seueur waktos debat lalaunan nyimpang tina titik salaku strategi pikeun menangkeun debat ku cara nyimpangkeun pikiran pesaingna. Nanging, éta henteu kualitasna saé sareng henteu kedah dipraktékkeun dina jangka panjang. Penting pisan pikeun tetep dina topik pikeun ngajaga minat anu ngadangukeun hirup. 2. Pangdéngé nu hadé Upami anjeun hoyong batur ngadangukeun anjeun, mimitina anjeun kedah ngadangukeun aranjeunna. Perhatoskeun naon anu diomongkeun ku anu sanés sareng ngakuan éta ku cara unggeuk sirah anjeun atanapi ngangkat leungeun anjeun pikeun péngkolan anjeun nyarios dina topik anu dibahas. Salaku conto, calon anu milu debat ngeunaan topik ‘Pemberdayaan Awéwé’ tiasa ngamimitian debat saatos ngadangukeun pendapat batur sareng dumasarkeun poin-poinna kana naon anu parantos diomongkeun. Ieu cara nu sae pikeun nengetan. Salaku pesaing anjeun bakal kabetot dina ucapan anjeun sarta bakal ilubiung sakumaha jeung nalika aranjeunna ngarasa perlu. 3. Siapkeun Outline Salawasna gaduh outline debat siap sareng latihan dina argumen sateuacan debat langsung. Upami anjeun pikir perlu, anjeun salawasna tiasa naroskeun ka batur pikeun nyerat éséy ngeunaan topik éta ku kituna anjeun tiasa gaduh pangaweruh anu lengkep ngeunaan éta. Anjeun tiasa nganggo jasa online sapertos PapersOwl sareng naroskeun upami aranjeunna tiasa ngabantosan nyerat karangan pikeun kuring. Éta salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun neuleuman topik di jero saméméh arguing ngeunaan eta. Salaku argumen nu lacks fakta jeung informasi bakal salawasna disada lemah jeung Chances anjeun kaleungitan debat bakal ningkat sacara signifikan. Ku kituna, perlu ngalakukeun panalungtikan éksténsif ngeunaan topik. Milarian inpormasi ngeunaan topik ti mentor anjeun. Anjeun ogé tiasa teraskeun sareng gaduh debat anu ramah sareng batur-batur anjeun dina topik pikeun terang naon anu aranjeunna pikirkeun. Babaturan jeung nu deukeut bisa ngabuktikeun jadi mantuan hébat dina nyiapkeun hiji argumen. 4. Tanggap Saé Salila argumen, bakal aya momen dipanaskeun tangtu dimana anjeun bakal provoked ngagunakeun kecap agrésif. Ieu mangrupikeun momen anu penting nalika kaahlian debat anjeun kedah maju sareng ngabantosan anjeun ngatur kaayaan anu langkung saé. Teuing naon-naon anu kajantenan ulah ngagunakeun basa anu nyinggung atawa ngarasa gelo ku komentar lawan. Dina kaayaan sapertos kieu, penting pikeun tetep tenang. Contona, hiji ahli CA bakal ngarasa gelo lamun digambarkeun ku inohong palsu salila debat. Anjeunna bisa rebuke anjeun pikeun sarua. Tapi, éta tanggung jawab kontes pikeun ngajaga katentreman.

kacindekan

Debat mangrupikeun adat universitas kuno dimana mahasiswa anu béda-béda kasang tukang ngahiji pikeun ngabantah dina topik anu umum. Ieu gampang pikeun meunangkeun kana argumen, tapi merlukeun kaahlian husus pikeun jadi debat suksés. Dina kahirupan kuliah anjeun, anjeun tiasa mendakan kasempetan pikeun ilubiung dina sési-sési ieu anu saleresna mangpaat pikeun pangwangunan murid. Nalika ilubiung dina argumen sareng diskusi, penting pikeun dicatet yén kecap anjeun bakal didangu upami anjeun ngantepkeun batur ngalengkepan pidatona sareng sabar ngadangukeunana. Sagedengeun ti eta, anjeun ogé diwajibkeun ngawasaan topik mimitina sangkan anjeun bisa leuwih hadé nganyatakeun pikiran jeung gagasan ngeunaan éta. Pikeun ieu, anjeun kedah nerapkeun pendekatan anu tenang sareng ajeg. Tetep difokuskeun kana topik sareng nyegah tina ngagunakeun kecap naon waé anu tiasa nyinggung batur. Pikiran anu tenang sareng pangaweruh anu hébat tiasa ngabantosan anjeun meunang debat. Salawasna inget, kecap anjeun bakal kadéngé ngan lamun taliti ngadéngékeun batur. Aya aura tangtu ngeunaan jalma anu bisa nyieun tabel giliran kalawan kado maranéhna pikeun gab. Jalma-jalma jinis ieu tiasa ngayakinkeun yén panonpoe naék di kulon upami aranjeunna hoyong. Henteu paduli naha anjeun neuteup ka aranjeunna atanapi anjeun ngahinakeun aranjeunna, anjeun moal tiasa mungkir yén dina sababaraha waktos atanapi anu sanés dina kahirupan anjeun anjeun hoyong sapertos aranjeunna. Jalma-jalma ieu anu urang sebut debat. Ayeuna, jujur, henteu masalah upami anjeun debat tina podium atanapi anjeun nyobian ngadegkeun pendirian anjeun dina ngumpul misan sareng réréncangan, kaahlian argumentatif anjeun salaku debat bakal ngabantosan anjeun. Kalolobaan jalma ngarasa yén saprak maranéhna teu dilahirkeun debaters, euweuh jalan di mana maranéhna bisa jadi debat alus. Kumaha Janten Debater anu Hadé Nanging, éta tebih ti leres. Debating mangrupakeun skill nu bisa gampang kaala ku saeutik usaha. Lamun latihan rutin, skill ieu bisa nyandak hiji tempat. Tulisan ieu ngajalajah cara sareng cara pikeun anjeun tiasa ngadamel diri anjeun janten debat anu haliber luar biasa.

1. Tetep Tenang

Ieu aturan emas debat. Henteu paduli naha anjeun debat dina podium atanapi di meja makan, sabab jalma anu sanés gaduh sudut pandang anu béda ti anjeun nyalira, kamungkinan naon anu dicarioskeun ku batur tiasa nyigeung anjeun. Bisi kajadian kitu, pastikeun yén anjeun teu ngamimitian ngagorowok, sumpah atawa malah ngangkat sora anjeun. Ngajaga sora sareng basa awak anjeun dina nada sedeng sapanjang debat bakal ngajantenkeun anjeun katingali misterius pikeun lawan anjeun, ku kituna, ngajantenkeun hal-hal anu langkung hese pikeun aranjeunna.

2. Tindak Percaya diri

Poin ieu manglaku teu ngan pikeun debat tapi ogé pikeun kahirupan. Malah lamun teu yakin diri, lamun bisa ngatur pikeun ngagambarkeun diri kasampak yakin, satengah perangna anjeun meunang. Sakur lawan bakal mikir dua kali sateuacan ngabantah atanapi naroskeun patarosan anu parantos diucapkeun kalayan percaya diri.

3. Ngajaga Basa Awak nu Bener

Pastikeun yén anjeun ngajaga kontak panon ditangtoskeun kalayan panongton Anjeun. Ulah kasampak di bagian tinangtu panongton pikeun sakabéh debat. Ieu bakal nyieun sesa panongton ngarasa teu dihoyongkeun. Ulah guligah ku leungeun anjeun. Gunakeun leungeun keur ngobrol. Mun anjeun teu nyaman jeung gagasan, Anjeun ogé bisa mertimbangkeun ngajaga aranjeunna pinned di hareup anjeun. Titik anu sanés anu kedah diperhatoskeun ngeunaan basa awak nyaéta kanyataan yén anjeun kedah nangtung tegak sareng mastikeun yén anjeun henteu condong kana podium.

4. Nyaho Bentuk Debat

Poin ieu manglaku ka jalma-jalma anu milu debat formal. Aya rupa-rupa bentuk debat (nyaéta debat parleménter, debat parlemén Asia, debat turncoat, debat hiji-hiji, diantarana). Aturan unggal debat ieu béda ti nu séjén. Dina kaayaan kitu hal anu penting pikeun anjeun uninga nu bentuk debat anjeun ilubiung dina tur pastikeun yén anjeun lengket kana aturan anu sarua.

5. Pamakéan Jargons Debat

Ieu titik sejen nu lumaku pikeun debat formal. Aya istilah-istilah anu tangtu anu digunakeun dina hiji debat anu mana unggal debat profésional geus versed (kecap kawas gerak, rebuttal, perbendaharaan, jsb). Dina raraga némbongan yakin di hareup lawan anjeun sarta teu ngarasa kaluar tempat di podium, pastikeun yén anjeun acquainted kalawan jargons debating ilahar dipaké ieu.

6. Gawé Dina Émosi

Coba nyaritakeun carita sareng fakta anu bakal ngajantenkeun jalma nyambung ka anjeun dina tingkat pribadi. Tip ieu penting pisan upami gerakan di lantai mangrupikeun hal anu manusiawi di alam (topik sapertos euthanasia, kaadilan sosial, feminisme, jsb.). Upami gerakna henteu émosional tapi anjeun terang yén lawan anjeun nyaéta jalma anu rawan émosi anu kuat, anjeun masih tiasa maén kartu ieu.

7. Nyarita Nyaring Jeung Jelas

Pareum pangbadagna dina perdebatan naon waé nyaéta upami anu debat mimiti mumbul. Pastikeun yén hal saperti teu lumangsung ka anjeun. Jelas pisan ngeunaan naon anu anjeun carioskeun sareng nyarioskeun hal anu sami dina nada anu nyaring sareng jelas. Hindarkeun panggunaan pangisi sapertos ‘aha’, ‘umn’ sareng ‘humn’ sabisa mungkin. Upami éta debat formal anu urang bahas, pastikeun yén anjeun ngan ukur ngobrol dina basa debat sareng henteu kéngingkeun kecap tina sababaraha basa sanés kana debat. Éta jinis MTI sacara ketat henteu didorong dina dunya debat.

8. Tetep Topik Dina Lagu

Dina kursus perdebatan mindeng kajadian yén duanana pihak condong nyimpang tina gagasan aslina sarta pamustunganana paguneman ends up ngeunaan hiji hal anu sagemblengna nyimpang. Pastikeun éta henteu lumangsung. Pastikeun yén anjeun lengket topik. Upami anjeun sadar yén lawan anjeun nyimpang, cobian balikkeunana. Lakukeun kitu bakal mastikeun yén anjeun earn titik brownie ti hakim.

9. Néangan Kasalahan

Koncina di dieu nyaéta milarian kasalahan logis dina pernyataan lawan anjeun teras bawakeun ka umum. Dina kalolobaan bentuk debat anjeun meunang kasempetan pikeun tanda tanya pernyataan lawan anjeun. Upami anjeun tiasa ngamangpaatkeun éta 2 atanapi 3 menit, anjeun tiasa kalayan gampang meunang debat.

10. Ngalakukeun Panalungtikan Saé

Tip anu terakhir sareng panginten anu paling penting dina debat nyaéta janten ahli sareng naon anu anjeun nyarioskeun. Lakukeun kitu henteu ngan ukur mastikeun yén anjeun nyarios saé dina debat, tapi ogé bakal nempatkeun anjeun dina posisi dimana anjeun tiasa ngajawab patarosan anu diajukan ku lawan anjeun. Gunana pikeun nyebutkeun, tips ieu ngaronjatkeun Chances anjeun meunang debat ku leaps na bounds.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *