• Buletin

Naon Patologi?

Patologi nyaéta ulikan ngeunaan sabab jeung balukar tina kasakit atawa tatu. Dina Patologi, urang diajar parobahan dina awak urang anu lumangsung boh alatan kasakit atawa balukar tina sindrom a. Patologi mangrupikeun subjek anu anjeun kedah ngartos prosésna sareng henteu ngapalkeun ku haté, sapertos ngapalkeun nami ubar. Janten pikeun diajar Patologi, anjeun kedah mastikeun yén anjeun terang élmu dasar anjeun sapertos Anatomi, Histologi jsb Nanging, kuring bakal nyarios yén Patologi mangrupikeun salah sahiji mata pelajaran anu paling penting anu anjeun kedah diajar upami anjeun mahasiswa ubar, perawat atanapi kursus anu aya hubunganana sareng kaséhatan anu aya hubunganana sareng kahirupan manusa. Kusabab anjeun kedah ngartos naha pasien nunjukkeun tanda-tanda sareng gejala klinis anu tangtu sareng naha anjeun ngalaksanakeun panyelidikan sareng intervensi anu tangtu.

Kumaha diajar Patologi?

Patologi mangrupikeun salah sahiji mata pelajaran anu sesah, tapi mata pelajaran anu pikaresepeun di sakola médis. Pangaweruh anjeun dina Patologi bakal ngabantosan anjeun sapanjang pamawa anjeun, ogé hiji dinten éta bakal nyalametkeun. Kami parantos ngajelaskeun sadaya metode anu paling efektif pikeun diajar Patologi pikeun ngirangan waktos diajar anjeun dina satengah sareng nahan langkung seueur pikeun nyitak skor pangluhurna dina ujian anjeun.

1) Nyiptakeun lingkungan anu cocog pikeun diajar

Nyiptakeun lingkungan diajar anu saé ngamungkinkeun anjeun pikeun maksimalkeun efisiensi diajar anjeun. Kombinasi manajemén waktos anu épéktip, kaahlian maca sareng catetan anu saé, kaahlian ilustrasi, nyiptakeun strategi tés anu épéktip sareng kerja keras anjeun bakal masihan anjeun hasil anu produktif. Identipikasi sadaya gangguan lingkungan anjeun anu ngaganggu konsentrasi anjeun. KAlaparan gangguan anjeun, tuang fokus anjeun ! Éta konci pikeun suksés.

2) Nyaho Anatomi & Fisiologi dasar anjeun

Inget! Anatomi, Fisiologi sareng Patologi henteu ngan ukur pikeun ujian, tapi pikeun kahirupan. Anjeun teu kedah janten jenius dina Anatomi sareng Fisiologi, tapi anjeun kedah terang dasar-dasar pikeun ngartos Patologi sareng naon anu lumangsung di jero awak dina panyakit. Janten upami anjeun badé ngulik patologi otak dina minggu anu bakal datang, ngan ukur ngaliwat struktur anatomi dasar otak anjeun, struktur sakurilingna, suplai getihna, sareng lobus otak ngatur unggal fungsi sareng fisiologi otak. Janten, nalika anjeun nuju kuliah sareng profésor anjeun nyarioskeun ngeunaan stroke, anjeun jelas bakal ngartos kumaha gumpalan getih meungpeuk arteri cerebral sareng fungsina kapangaruhan ku lobus otak khusus anu disayogikeun ku arteri. patofisiologiSampel Patofisiologi Made Easy Flashcards eBook

3) Terang gaya ngajar dosen anjeun!

Unggal profésor béda dina gaya ngajarna. Sababaraha tiasa masihan anjeun catetan diajar sateuacan kuliah, ku kituna anjeun tiasa gaduh ide dasar sateuacan angkat ka kuliah. Sababaraha profésor meryogikeun mahasiswa diajar nyalira nganggo buku ajar sareng ngalangkungan panalungtikan. Upami anjeun gaduh profesor sapertos kitu, anjeun tiasa naroskeun ka senior anjeun pikeun ningali kumaha aranjeunna diajar subjek. Sababaraha profésor masihan anjeun PR sareng tugas dumasar kana téori anu biasana ditaksir dina ujian. Janten anjeun kedah langkung difokuskeun kana topik sareng patarosan anu aya hubunganana.

4) Kumpulkeun sumber pikeun diajar

Sabenerna aya seueur sumber daya anu sayogi pikeun anjeun pikeun ngagampangkeun usaha diajar anjeun. Anjeun kedah nganggo sadaya sumber sareng kombinasi téknik diajar pikeun maksimalkeun éféktivitas diajar anjeun sareng nguatkeun konsép dina patologi. Anjeun tiasa ngamangpaatkeun buku ajar anjeun, handouts kelas, bahan bacaan, bahan lab anu disayogikeun ku profésor anjeun sareng ogé aya seueur sumber online anu tiasa diaksés ku murid.

  • Buku ajar: Salawasna nganggo buku ajar standar pikeun diajar anjeun. Aranjeunna nyayogikeun anjeun sumber daya anu tiasa dipercaya. Kusabab anjeun tiasa netelakeun mamang anjeun atanapi maca dina bab anu anjeun henteu wawuh.
  • Bahan bacaan: Anjeun kedah salawasna diajar bahan bacaan sareng catetan anu disayogikeun ku universitas anjeun. Kusabab aranjeunna bakal nyayogikeun catetan tina bab anu fokus kana naon anu anjeun kedah terang pikeun ujian anjeun.
  • Google: Google salawasna sobat pangalusna urang pikeun milarian topik naon. Anjeun tiasa milarian mnemonik, diagram sareng asosiasi kecap pikeun ngagampangkeun diajar anjeun. Tapi sok pastikeun yén anjeun ngarujuk ti sumber anu dipercaya. Kusabab henteu sadayana anu anjeun mendakan dina google 100% leres. Kuring sok nganggo sareng nyarankeun situs wéb sapertos Medscape, PubMed sareng MayoClinic pikeun tulisan kualitas luhur sareng dipercaya.
  • YouTube: Aya seueur YouTuber anu ngagampangkeun diajar urang. Seueur topik rumit dina Patologi dijelaskeun ku cara anu gampang dina YouTube. Ieu hususna mantuan pikeun siswa anu diajar visual atanapi aural.

Anjeun tiasa kéngingkeun aksés ka Perpustakaan Sumberdaya Médis kami pikeun kéngingkeun aksés ka langkung ti 300 presentasi médis sareng sadaya sumber médis sanés anu bakal ngabantosan pikeun karir anjeun sadayana. Sababaraha slide tina presentasi ti Perpustakaan Sumberdaya Médis kami

5) Tong ngapalkeun fakta, PAHAMKEUN!

Anjeun moal tiasa ngapalkeun fakta tanpa ngartosna. Anjeun tiasa nempatkeun sadaya mékanisme dina diagram alur sareng anjeun tiasa ngadamel lambaran ulikan pikeun unggal panyakit. Upami anjeun nyobian ngapalkeun kanyataan, anjeun bakal gampang mopohokeunana. Janten anjeun kedah ngartos prosés patologis anu lumangsung dina panyakit.

6) Nyokot Catetan

Anjeun moal émut sadayana anu anjeun déngé, tapi nalika anjeun nyerat catetan, éta bakal ngabantosan anjeun nahan inpormasi langkung seueur. Kadang-kadang anjeun malah henteu ngartos sadayana anu diajarkeun dosen anjeun di kelas. Tapi nalika anjeun uih deui ka bumi anjeun, anjeun bakal ngartos langkung jelas nalika anjeun ngarévisi catetan anu anjeun candak. Catetan ieu bakal ngabantosan pikeun ngartos téori dina buku sareng bahan bacaan anjeun anu dipasihkeun ku lembaga anjeun. Ogé, catetan ieu mangrupikeun rusiah pikeun nyetak skor luhur dina ujian anjeun. Anjeun tiasa langkung difokuskeun kana catetan ieu sateuacan ujian sareng éta bakal mangpaat pikeun ngajawab MCQ anjeun tina téori anu henteu katutupan dina bahan bacaan anjeun. Profesor ogé tiasa nyarioskeun ka anjeun ngapalkeun téknik anu aranjeunna dianggo, janten nalika anjeun nyerat éta bakal langkung mangpaat pikeun anjeun ngarévisi subjek. Patologi mangrupikeun topik anu sesah, tapi pikaresepeun. Tapi nyandak catetan anu saé nyalira bakal ngabantosan anjeun ngalaksanakeun ujian sareng dina prakték klinis anjeun ogé.

7) Nyiapkeun Flashcards Good

Patologi mangrupikeun salah sahiji mata pelajaran anu panggedéna sareng penting dina kursus médis, dental sareng asuhan. Anjeun tiasa ngadamel flashcards béda dina bentuk patarosan na jawaban atawa kasakit jeung patologi jsb Flashcards dijieun dina bentuk patarosan na jawaban bakal nulungan anjeun saméméh ujian. Jieun flashcards tina bab nu leuwih penting jeung jejer nu anjeun condong poho leuwih gampang. Janten éta bakal ngajantenkeun révisi langkung gampang tibatan ngaliwat buku ajar deui-deui. Ogé, flashcards boga dampak visual dina uteuk anjeun nu bakal nulungan anjeun nahan informasi leuwih. Téori leutik sapertos “komplikasi kanker paru-paru” atanapi “patologi infark miokard” tiasa janten kartu flash anu saé pikeun persiapan menit terakhir anjeun. Pikeun ngadukung téori anjeun, upami anjeun ngagambar kapal anu terhalang sareng trombus pikeun nunjukkeun infark miokard, gambar éta bakal nahan dina uteuk anjeun mangtaun-taun. Salila studi kuring, kuring biasa nyieun flashcards geulis anu ngécéskeun patofisiologi sarta presentasi klinis unggal kasakit. Kuring geus dijieun salaku kualitas luhur PDF eBook, jadi Anjeun bisa ngundeur online tur nyitak sorangan. Klik tombol di handap pikeun ngundeur Pathophysiology Made Easy eBook. eBook ieu ngagaduhan 12 bab sareng 234 halaman. patofisiologiSampel Patofisiologi Made Easy Flashcards eBook

8) Nyiapkeun Lembar Pangajaran

Nyiptakeun lembar diajar pikeun tiap ujian tiasa mangpaat pisan sapertos kartu flash. Ngagunakeun sumber sejenna kawas catetan ceramah, buku teks jeung flashcards, Anjeun bisa nyieun catetan dina hiji kaca nu kudu nutupan unggal titik penting tina bab éta. Janten éta bakal ngabantosan anjeun ngarévisi catetan dina waktos anu singget sateuacan ujian. Contona, upami anjeun nuju ngadamel lembar ulikan ngeunaan Panyakit Jantung Iskemik, anjeun tiasa nambihan langkung seueur sub-bagian sapertos Angina Stable, Angina Unstable, Infark Miokard Non-ST Elevation (NSTEMI) sareng Infark Miokard Elevasi ST (STEMI), sareng anjeun tiasa. tambahkeun patologi unggal dina hiji halaman. Janten anjeun tiasa ngabandingkeun sareng ngartos kamajuan panyakit.

9) Jieun Mnemonics

Pikeun kuring, mnemonik parantos maénkeun peran anu saé dina karir médis kuring sareng alat mémori anu hébat. Dina Patologi, anjeun kedah nginget panyakit anu sami pisan, janten nganggo mnemonik bakal ngabantosan aranjeunna émut misah. Aya seueur mnemonik anu sayogi upami anjeun milarian dina google ngeunaan topik anu anjeun damel. Nganggo Mnemonics bakal ngabantosan anjeun nginget seueur fakta dina waktos anu pondok sareng anjeun tiasa nganggo téknik saderhana ieu pikeun subjek naon waé dina ubar ti Anatomi ka Bedah. Anjeun tiasa nyiptakeun mnemonik anjeun nyalira sareng nyeratna, supados ngabantosan anjeun diajar bab tinangtu langkung gancang sareng langkung gampang. Salila période sakola médis kuring, kuring ngagunakeun loba mnemonik. Anjeun tiasa ngundeur éta salaku eBook. Pencét tombol di handap pikeun ngaunduh eBook Médis Mnemonics Rish Academy. Buku ieu ngagaduhan 12 bab sareng 97 Halaman.

10) Gunakeun kecap asosiasi pikeun nginget fakta

Nalika anjeun diajar Patologi, anjeun bakal mendakan seueur kecap anu unik sareng sesah anu tiasa sesah diinget. Asosiasi kecap bakal ngabantosan anjeun dina prosés éta. Salaku conto, anjeun tiasa nyambungkeun kecap Thrombus sareng Embolus salaku,

  • Thrombus nyaéta T ight – Thrombus dibereskeun di hiji tempat.
  • E mbolus E scapes – Embolus dislodge sarta ngarambat ka tempat anu jauh.

Abdi resep pisan kana metode anu gampang sapertos mnemonik sareng asosiasi kecap pikeun diajar mata pelajaran naon waé. Babaturan kuring sok ngaolok kuring pikeun nyiptakeun mnemonik anu pikaresepeun pikeun nginget topik anu susah, khususna dina farmakologi. Tapi urang pernah poho aranjeunna malah sanggeus ujian. The’re métode langgeng pikeun nginget bab mana wae.

11) Diajar naon tipe learner anjeun

Pilarian kumaha gaya diajar anu cocog sareng anjeun. Ieu sanés ngan ukur pikeun Patologi, tapi ogé pikeun mata pelajaran naon waé di sakola médis atanapi perawat. Naha Mnemonics, Flashcards dianggo pikeun anjeun? Dupi anjeun diajar verbal? Kaseueuran siswa mangrupikeun kombinasi gaya diajar, janten anjeun kedah terang gaya diajar anu cocog anjeun supados langkung efektif. Teras maksimalkeun usaha diajar anjeun ku cara anjeun nyalira pikeun nyitak luhur. Upami nyerat ulang catetan henteu tiasa dianggo, maka ulah dianggo. Upami kartu flash ngabantosan anjeun émut, teras lakukeun!

12) Ngarékam Wawacan

Abdi nyarankeun ieu kanggo unggal ceramah, ku kituna anjeun tiasa ngadangukeun hal anu anjeun lasut salami ceramah. Janten upami anjeun diidinan ngarékam ceramah, anjeun tiasa nyobian metode ieu. Ngarékam ceramah anjeun bakal ngabantosan anjeun ngarévisi deui. Anjeun tiasa ngadangukeun aranjeunna dina waktos bébas anjeun pikeun ningkatkeun pangaweruh anjeun. Ieu pasti bakal mantuan dina prosés memorizing téori penting, dibahas dina ceramah. Tapi ulah fokus teuing kana ngarékam sareng ngadangukeun deui. Dengekeun ceramah jeung coba nyieun catetan salila ceramah sorangan. Kusabab lamun anjeun nyoba nyieun catetan sanggeus datang ka imah, anjeun méakkeun waktu anjeun dua kali. Kusabab manajemén waktu penting pisan di sakola médis.

13) Diajar aktip

Diajar Patologi teu ngan kawas maca buku carita. Téhnik diajar aktip penting pisan, khususna nalika diajar ngeunaan prosés patologis manusa anu lumangsung di jero awak urang. Éta peryogi seueur waktos nalika anjeun diajar mata pelajaran anu rumit sapertos Patologi. Janten anjeun kedah ngadangukeun dosen dosen anjeun, nganggo bahan bacaan, buku, bagan alur, catetan pondok jsb.

14) Gawé kelompok

Anjeun teu salawasna ngartos fakta di pisan munggaran waktu, utamana dina subjék kompléks kawas Patologi. Ku kituna pikeun sababaraha siswa gawé dina grup bisa jadi mangpaat. Kadang-kadang gaduh réréncangan anjeun pikeun masihan katerangan ngeunaan prosés patologis anu rumit atanapi kuis anjeun atanapi ngabahas makalah anu kapungkur tiasa ngabantosan anjeun langkung seueur. Dina waktos anu sami, gaduh sakelompok réréncangan pikeun diajar bakal ngajantenkeun anjeun motivasi pikeun diajar. Pangajaran peer geus kapanggih dina pangajaran pohara efektif dina mantuan nahan leuwih bahan. Kumaha Diajar Anatomi dina ulikan grup Sakola Médis

15) Pangulangan

Beuki anjeun diajar, anjeun leuwih gampang poho loba mékanisme kompléks. Janten naon anu anjeun peryogikeun pikeun ngajaga sadaya anu anjeun pelajari dina pikiran anjeun nyaéta ngulang deui anu anjeun diajar deui. Anjeun tiasa ngarévisi catetan anjeun unggal dinten, mingguan atanapi bulanan, tapi pengulangan penting pisan pikeun ngasah pangaweruh anjeun.

16) Kuis sorangan

Nguji pangaweruh anjeun deui jeung deui. Anjeun tiasa ngadamel patarosan nyalira sareng réréncangan anjeun sareng silih kuis atanapi nganggo makalah atanapi makalah modél anu disayogikeun ku lembaga atanapi guru anjeun. Ieu mangrupikeun kagiatan anu kedah dilakukeun upami anjeun hoyong nyitak skor anu luhur, sabab anjeun terang persis naon anu anjeun kedah diajar.

17) Pariksa kasalahan anjeun

Kaleresan, nalika anjeun ngalakukeun marios diri sareng nalika anjeun ngalakukeun kasalahan, upami anjeun ngabenerkeun ku bahan rujukan anjeun, maka anjeun moal mungkin hilap deui. Ku kituna salawasna nengetan tambahan kana naon anjeun ngagaduhan salah.

  • Perpustakaan

0 0 Waktos Baca: 3 Menit, 45 Detik Patologi mangrupikeun subyek ulikan dasar pikeun saha waé anu peryogi latihan nginum obat. Tapi kusabab patologi aya hubunganana sareng ngadiagnosis kaayaan atanapi panyakit, anjeun kedah émut seueur data pikeun ngalakukeunana saé. Anjeun ogé tiasa nyetél diri anjeun pikeun kelas ku meunteun naon waé bahan penting tina kelas anu béda sateuacan kelas patologi anjeun. Nerapkeun kamampuan pamariksaan dasar pikeun kursus patologi anjeun tiasa dianggo pikeun anjeun.

Spasi kaluar tempo Patologi

Patologi, sakumaha sabagéan ageung widang klinis, peryogi anjeun janten wawuh sareng seueur data. Panginten pendekatan anu paling idéal pikeun ngirimkeun sadaya data éta kana mémori disebarkeun mariksa. Survey catetan kelas DBMCI / egurukul anjeun unggal dinten, sareng ngerjakeun ulang catetan ngeunaan topik anu nyusahkeun. Anjeun ogé tiasa nimbang-nimbang deui ide-ide ku cara ningali catetan anjeun sareng nangtung ribut sapertos anjeun ngungkabkeun ide ka batur.

Pertimbangkeun mésér catetan ulikan patologi / video ceramah / buku.

Guru anjeun tiasa nyarankeun buku-buku anu tangtu di kelas atanapi anjeun tiasa nyandak catetan DBMCI. Atanapi anjeun tiasa nganjang ka situs www.egurukulapp.com anu gaduh ceramah pidéo anu saé & kualitas pikeun dipertimbangkeun sareng ngadamel catetan sareng ngartos pikeun kajelasan subjek.

Candak tés prakték

Bacaan kursus anjeun tiasa ngalebetkeun éksposisi prakték atanapi tés. Anjeun ogé tiasa naroskeun tés latihan ka guru anjeun. Upami anjeun hoyong ngalaksanakeun tés standar tingkat NEET PG / NEXT anjeun tiasa masihan dina aplikasi egurukul.

Diajar Patologi Dina Pola- & Anjeun Bakal Ngajawab Sadayana Kawas Pro

Mertimbangkeun Kaayaan Individu atawa Kasakit

Grup unggal kaayaan. Diajar susunan kaayaan tiasa ngabantosan anjeun ngajaga sakabéh data anu aya hubunganana sareng kaayaan éta.

Cirian kaayaan.

Pikeun unggal kaayaan atanapi inféksi, anjeun diajar, pastikeun anjeun tiasa nyiptakeun definisi titik-demi-titik sapertos anu dipasihkeun ku catetan DBMCI . Sadar persis naon hartina istilah, sarta kumaha eta manggihan hiji tempat kalawan hal béda nu geus contemplated. Kusabab panyelidikan patologi mangrupikeun panyelidikan panyakit sareng panyababna, terang hartos spésifik tina kaayaan mangrupikeun dasar pikeun diagnosis anu pas.

Dina pad scratch patologi anjeun, jieun hiji ruas pikeun tiap kaayaan. Nuju mimiti unggal ruas, catet harti kaayaan.

Susun kumaha sareng kunaon kaayaan anu anjeun pikirkeun. Kumaha & kunaon tina sagala kaayaan disababkeun disebut pathogenesis – dasarna kumaha kaayaan nyiptakeun. Lamun anjeun terang harti hiji kaayaan husus, puseur sabudeureun diajar naha, alesan pikeun kaayaan jeung kumaha. Angka kumaha sabab-sabab ieu janten kaayaan khusus ieu. Dina jurnal anjeun, nunda babarengan bagian pikeun pathogenesis unggal kaayaan dina watesan kaayaan urang. Kumaha tepatna anjeun nyetél bagian ieu bakal béda-béda gumantung kana naon anu pangsaéna pikeun anjeun. Anjeun tiasa daptar panyababna pikeun kaayaan atanapi panyakit tinangtu, sareng dina unggal panyabab naha éta nyababkeun janten kaayaan khusus éta. Atanapi deui anjeun tiasa ngadamel peta ideu kalayan kotak sareng baut ngahubungkeun unggal ide pikeun patogenesisna.

Kéngingkeun kamahéran sareng morfologi unggal kaayaan.

Pikeun unggal kaayaan anu anjeun pelajari, morfologi anu ngarobih sél sareng jaringan bakal unik. Janten, upami anjeun sadar kumaha kaayaan spésifik ngarobih sél sareng jaringan, anjeun gaduh shot anu langkung saé pikeun gaduh pilihan pikeun ningali kaayaan. Morfologi kedah dirékam saatos definisi sareng pathogenesis tina kaayaan anu anjeun paniliti

Pertahankeun indikasi klinis unggal kaayaan.

Penampilan klinis hiji kaayaan ngan ukur manifestasi anu aya hubunganana sareng kaayaan éta. Aya tiasa seueur panutupan indikasi, anu hartosna sagala rupa kaayaan tiasa gaduh tanda klinis anu sami. Janten, diajar indikasi klinis anu dipasihkeun dina ceramah egurukul ngan ukur hiji sapotong milarian ngeunaan kaayaan individu.

Kéngingkeun kamahéran sareng detil unggal kaayaan.

Sababaraha tina unggal pasien ganjil anu anjeun tingali bakal aya dina titik pasti anu sami dina kamajuan kaayaan individu. Éta sasuai kritis pikeun meunangkeun kamahéran anu tiasa nyiptakeun upami aya kaayaan anu teu dirawat. Éta tiasa katingalina béda-béda saatos satengah taun teu aya perawatan ti éta saatos hiji. Dina jurnal anjeun, jieun jadwal, dimimitian pas nalika kaayaan mimitina bakal nyiptakeun sareng ngeposkeun intricacies nuju awal. Mudah-mudahan tulisan ieu ngabantosan anjeun diajar patologi ku cara anu langkung saé. Baca ogé: Kumaha diajar dina 3 bulan pikeun Ujian NEET PG Bagja 0% Sedih 0% Bungah 0% Saré 0% ambek 0% Reuwas 0% Kumaha ngapalkeun patologi? Masing-masing boga kahayang sorangan…. Cara anu dipikaresep pikeun ngapalkeun patologi nyaéta kalayan kombinasi pamakean kartu flash intensif sareng seueur patarosan prakték. Pendekatan ieu condong pisan kana prinsip ngelingan aktip, mastikeun anjeun ngawangun mémori jangka panjang anjeun tina sagala rupa panyakit sareng presentasi konci na. Ieu mangrupikeun pendekatan anu sami anu disarankeun ku ton mahasiswa USMLE sareng parantos kabuktosan suksés pisan dumasar kana skor dewan anu dilaporkeun. Ieu mangrupikeun metode anu sami anu kuring biasa pikeun ujian Patologi umum taun katilu Universitas kuring anu kuring dianggo deui ayeuna pikeun nyiapkeun ujian patologi klinis anu bakal datang dina ahir semester ieu. Hal pangalusna ngeunaan eta? Peryogikeun sakedik persiapan , teratur sareng ngalibatkeun ukur komitmen waktos sakedik unggal dinten. Di dieu urang bakal nyandak katingal di metoda dina leuwih jéntré. Kuring ogé bakal nyarankeun sumber anu pasti pikeun dianggo, kumaha cara ngagunakeunana ogé dimana mendakanana. Siap? Hayu urang mimitian.

Naon Anu Anjeun Peryogikeun Pikeun Ngapalkeun Patologi

Ieu mangrupikeun set-up minimum anu anjeun peryogikeun pikeun pendekatan ieu (enya, kuring bro Anki):

  • Aksés ka kursus video Pathoma: mayar
  • Aplikasi desktop komputer Anki (catetan: sanés versi tablet): unduh gratis di dieu
  • Dek Anking (versi naon waé): unduh dek Blueskies pangguna Reddit pikeun file média (gratis)

Jelas anjeun peryogi komputer atanapi laptop pikeun ngagunakeun sareng ngamanipulasi kartu flash di Anki. Anjeun ogé peryogi hiji latihan sareng bank patarosan anu aya hubunganana anu kuring nyarankeun ogé engké. Catetan : Entong nganggo tablet dina laptop di sakola kedokteran. Hese pisan pikeun ngamanipulasi sareng nganggo versi aplikasi mobile Anki. Hiji hal anu kuring mendakan sorangan, panginten kuring ngan ukur tiasa ngaraosan sareng iPad.

Kumaha Diajar Patologi Gancang: Naha Métode Ieu Jalan

Euweuh dina metoda ieu geus nimukeun atawa kapanggih sorangan. Kuring ngan ukur nyandak tina r / medicalschoolanki sareng ngaoptimalkeun pikeun kurikulum Universitas kuring sorangan (Kuring angkat ka sakola med Éropa). Sanaos anjeun henteu ngarencanakeun ngalaksanakeun USMLE, kuring ngajengkeun anu ageung pikeun diajar sapertos anjeun badé ngalakukeun éta . Pikeun kuring, AS ngan gaduh sumber pendidikan médis anu pangsaéna sareng paling éfisién.

Patali : Kumaha ngagunakeun aturan 80-20 diajar ubar

Alesan kuring resep pisan kana gaya diajar ieu sareng kunaon éta gancang pisan sabab:

  • Teu merlukeun catetan-nyokot
  • Ieu streamlined tur diatur: ngan turutan prosés
  • Mibanda pengulangan spasial diwangun-di pikeun ingetan memori jangka panjang
  • Kartu dina format ‘cloze’ jadi bisa recalled gancang sarta gampang
  • Sadaya inpormasi anu relevan tina bahan anu pangsaéna dipusatkeun dina hiji tempat (hartosna anjeun henteu kedah milarian éta)

Pamiarsa blog ieu bakal wawuh sareng saran kuring pikeun diajar ubar sacara efektif. Metoda ieu ngawengku sakabéh prinsip dumasar-sains outlined dinya.

Buku Patoma Vs Video

Seueur jalma anu ngagaduhan Patoma henteu sadar yén kursus pidéo anu dihijikeun ku Dr. Runtuyan vidéo nyuling sadaya poin utama buku, ngabantosan ngabayangkeunana kalayan panjelasan, mnemonik sareng diagram anu dipandu. Éta patut investasi upami anjeun henteu acan. Abdi nyarankeun nonton unggal video dina laju 1.5X atawa leuwih sanajan. Tapi éta kusabab kuring sadayana ngeunaan efisiensi – sareng teu gaduh masalah ngartos aksen Amérika na!

Kumaha Diajar Robbins Patologi?

Aya jawaban basajan di dieu: ulah . Robbins Patologi, sanajan komprehensif, mangrupa bata mutlak buku. Teu ragu ngapalkeun éta bakal nempatkeun anjeun dina posisi anu saé pikeun lulus tés patologi – sumawona MBBS! Tapi pikeun kuring pribadi, éta henteu éfisién. Bukuna caket 1000 halaman. Hartina bakal butuh loba ulang maca, skimming jeung tandur teuas pikeun meunangkeun eta sadayana turun. Anjeun meureun bakal mungkas nepi diajar loba bahan-ngahasilkeun low nu saperti teu mirip motong up dina final ogé. Upami anjeun leres-leres hoyong turun jalur ieu – sareng miceunan waktos anu berharga – kuring moal ngahalangan anjeun. Kuring malah parantos ngahijikeun artikel pikeun ngabantosan anjeun: kumaha ngapalkeun buku.

Kumaha ngapalkeun Patologi: Métode

Métodena bisa diwincik jadi lima léngkah. Léngkah anu terakhir nyaéta opsional gumantung kana kumaha pangajaran anjeun diatur atanapi kumaha dedikasi anjeun / sabaraha anjeun kedah nampi kelas luhur. Upami anjeun énggal ka Anki sareng peryogi langkung seueur pitulung pikeun ngartos kumaha éta tiasa dianggo sareng ngamimitian, kuring nyarankeun pisan pariksa saluran The Anking dina YouTube.

Lengkah 1: Lalajo Patoma

Bade jero dina Bab 5 of Patoma Léngkah munggaran metode nyaéta ngan ukur ningali séri pidéo Pathoma. Pribadi kuring ngalakukeun ieu dina urutan anu sami sareng kursus éta sorangan tapi teu aya anu ngahalangan anjeun tina masangkeun bab anu relevan sareng naon waé topik kelas anjeun minggu éta. Patoma dipisahkeun kana 19 bab sareng dimimitian ku téma patologi umum. Mimiti anjeun bakal ningali pidéo ngeunaan adaptasi kamekaran, peradangan sareng neoplasia. Panjang pidéo béda-béda tapi biasana sakitar 15-20 menit. Ngan nonton video sareng nikmati panjelasan. Teu perlu catetan.

Lengkah 2: Anki

Lengkah saterusna diwangun dina kahiji, nu contextualises konsép patologis, solidifying naon geus diajar ku nguji anjeun dina informasi. Ieu dimana anjeun bakal nganggo dek Anking dianjurkeun saméméhna. Mimiti anjeun badé ngaunduh dek sareng ngimpor ka klien desktop Anki anjeun. Anjeun ogé bakal hoyong nambihan plugin Anki; tag hierarki 2. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku akang Alat > Add-ons > Meunangkeun Add-ons. Ti dinya anjeun badé ngagantungkeun sadaya kartu dina dek supados henteu sadayana kartu (aya 30,000 diantarana) nunjukkeun sakaligus. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku milih sadayana > ditunda.

Catetan : Dek Anking nyertakeun sadaya mata pelajaran médis inti. Jumlah total kartu patali Patologi nu pakait jeung metoda ieu (sahingga anu anjeun bakal diajar), ngan leuwih 8.000. Éta sigana seueur pisan, tapi percanten ka kuring, anjeun bakal nyéépkeun waktos langkung sakedik tibatan anjeun ngapalkeun Robbins, ngadamel dek ti mimiti atanapi nyandak catetan sajajalan ti Pathoma sorangan.

Hiji anu anjeun parantos ngagantungkeun kartu anjeun teras badé napigasi ka bagian anu cocog sareng pidéo anu anjeun tingali. Ieu dimana plugin tag hirarki asalna mangpaat. Ngan angkat ka bab sareng set kartu tina pidéo anu anjeun tingali sareng muka konciana. Anggo tag hierarki pikeun muka konci kartu Patoma anu relevan Ti dieu anjeun ngan saukur ngaliwat kartu, nyobian aktip nginget inpormasi tina pidéo anu anjeun tingali. Anjeun tiasa nganggo bagian sumberdaya unggal kartu pikeun maca bagian Bantuan Mimiti anu relevan pikeun USMLE dina konsép pikeun kontéks tambahan. Kaseueuran kartu ogé gaduh bagian tambahan anu disusun ku panulis dek sareng gambar anu mangpaat ogé. Conto kartu Anking tina Pathoma Bab 11: Pankréas Exocrine Mudah-mudahan anjeun tiasa ningali ayeuna naha dek ieu (sareng metode ieu) langkung kuat.

Lengkah 3: pengulangan spasi

Jelas pikeun metodeu ieu leres-leres tiasa dianggo anjeun kedah ngaliwat kartu tina dek anjeun unggal dinten. Ku cara éta anjeun bakal ngantepkeun algoritma pengulangan jarak jauh Anki, sacara efektif ngapalkeun sadaya konsép utama tina kursus patologi Pathoma kana waktosna. Teu aya deui jalan sanés tibatan disiplin. Setel waktos sareng tempat pikeun ngawasa ulasan anjeun. Panginten malah ngagabungkeun sareng téknik pomodoro pikeun efisiensi tambahan. Sababaraha minggu kana metode ieu sareng anjeun bakal kaget sabaraha patologi anu anjeun tiasa émut dina serelek topi.

Lengkah 4: Bank Patarosan

Dimana whammy ganda pidéo Patoma sareng Anki masihan anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun ngapalkeun patologi sacara efektif, ngalaksanakeun patarosan prakték mangrupikeun anu leres-leres bakal ngawasaan. Biasana kuring bakal ngabéréskeun hiji bab, nonton sadaya pidéo sareng ngalengkepan sadaya kartu teras moro sababaraha bank patarosan online gratis anu cocog sareng sistem organ khusus. Salah sahiji sumber sapertos anu kuring dianggo nembé nembé leres-leres ngémutan pangaweruh kuring ngeunaan patologi jantung nyaéta Perpustakaan Patologi Internét di Universitas Utah. Di dieu anjeun tiasa milarian dumasar kana sistem organ teras ngalakukeun ujian dumasar-patologi pilihan ganda dina masing-masing. Patarosan di dieu anu nangtang sareng maksa anjeun pikeun ngalarapkeun naon anu anjeun pelajari tina léngkah-léngkah métodis saméméhna. Katerangan ngeunaan jawaban anu leres ogé mangpaat. Google kira-kira pikeun bank patarosan dumasar-patologi online gratis sanés. Mudah-mudahan kuring bakal mendakan ulasan atanapi daptar sababaraha anu saé, sapertos anu kuring lakukeun pikeun anatomi, dina waktos anu caket.

Lengkah 5: Konsolidasi sareng Bahan Universitas

Léngkah terakhir dina metode éta gumantung kana anjeun sareng standar universitas anjeun. Sanajan kuring ngarasa memorizing Patologi ti Pathoma téh sagemblengna cukup pikeun cukup lulus ujian Patologi MBBS, Anjeun bisa jadi kudu indit mil tambahan pikeun meunangkeun kelas luhur. Jang ngalampahkeun éta, anjeun kedah ngémutan bahan kuliah sareng seminar Universitas anjeun pikeun ngahijikeun pangaweruh anjeun. Utamana lamun ujian draws beurat ti aranjeunna. Dina hal épisién ngapalkeun patologi sanaos, kuring nyarios léngkah 1-4 dina metode ieu bakal gampang nyandak anjeun ka ditu!

Kumaha Diajar Patologi pikeun Ujian

Jelas, ngalaksanakeun ujian patologi sareng ngapalkeun patologi mangrupikeun dua hal anu misah. Ujian gumantung kana kinerja jangka pondok. Éta ogé bisa, sanajan usaha pangalusna anjeun, turun ka tuah (atawa kurangna).

Patali : Naha Kelas Sakola Médis Henteu Penting

Pintonan anu saé dina ujian nyaéta ngeunaan ngalarapkeun bahan anu anjeun pelajari. Pikeun patologi, éta henteu béda. Éta sababna latihan ti bank patarosan, boh anu diinjeum tina ujian Universitas anjeun sateuacana sareng anu ti tempat sanés, janten kritis. Ngidinan anjeun leres-leres ngaidentipikasi bagian tina silabus anu anjeun lakukeun atanapi henteu terang, ngalakukeun saloba patarosan anu mungkin ogé ngamungkinkeun anjeun ningali pola dina nalar logis di balik patarosan dumasar-patologi .

Kumaha Ngapalkeun Patologi: Pikiran Akhir

Ngapalkeun patologi, kalayan sistem anu leres, henteu sesah. Ulah neangan pikeun reinvent kabayang. Kaseueuran padamelan parantos dilakukeun sateuacan anjeun – sareng, upami sumber daya anu disebatkeun dina tulisan ieu, sigana langkung saé ogé! Capitalize sumberdaya ieu sareng tetep konsisten sareng aranjeunna. Larapkeun sadayana anu anjeun pelajari kana patarosan gaya ujian anu tiasa ngabantosan nguatkeun memori anjeun. Sedengkeun pikeun kuring, kuring bakal nginpokeun ka anjeun kumaha cara ieu jalan dina ahir semester biasa kuring nulis-up. Tetep di dieu. Kiridit gambar: Andrew Neel di Unplash. Bakal Dilahirkeun jeung digedékeun di Inggris, Will indit ka ubar telat (31) sanggeus karir di jurnalistik. Anjeunna nuju maén bal (sepak bola), diajar basa Spanyol saatos 5 taun di Spanyol, sareng parantos nyebarkeun karyana di sakumna wéb. Maca deui.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *