Tulisan ieu tiasa ngandung tautan afiliasi. Urang tiasa nampi komisi leutik tina pameseran anu dilakukeun ku aranjeunna, tanpa biaya tambahan pikeun anjeun. Personalisasi mangrupikeun salah sahiji bentuk ekspresi manusa anu paling umum. Kabutuhan urang pikeun ngabedakeun sareng ngajalin jati diri pribadi diturunkeun sacara jero dina naluri dasar urang, tapi ngalukis triplek tiasa langkung mangpaat tibatan daya tarik éstétika anu sederhana. Hayu urang tingali kumaha ngalukis triplek, naha ngalukis triplek aya mangpaatna, sareng kumaha bérés anu béda nawiskeun kauntungan anu béda. Daptar eusi

  • 1 Sabaraha Tantangan Ngalukis Lapis?
  • 2 Jenis Cat anu dianggo dina Plywood?
    • 2.1 Naha Anjeun Kudu Ngagunakeun Primer dina Lapis?
  • 3 A Tutorial dina Cara Ngalukis Lapis
    • 3.1 Eusian lolongkrang
    • 3.2 Jieun Ieu Edgeless
    • 3.3 Hal-hal anu lancar
    • 3.4 Wax On, Pasir Pareum
    • 3.5 Prime Time
    • 3.6 Ngalukis Karya Anjeun
  • 4 Patarosan anu Sering Ditaroskeun
    • 4.1 Naha Ngalukis Lapis Ngadamel Éta Tahan Air?
    • 4.2 Lapis Mana Anu Pangsaéna pikeun Ngalukis?
    • 4.3 Naha Kuring Kudu Ngégél Lapis Sateuacan Ngalukis?

Sabaraha Tantangan Ngalukis Lapis?

Ngalukis triplek teu béda ti ngalukis lolobana leuweung lianna – béda paling katempo téh sakitu legana dina fase persiapan sarta teu matak ngalungkeun anjeun kaluar lamun ieu kahiji kalina anjeun. Keur kitu, anjeun kudu nyiapkeun parabot anjeun, workpiece anjeun, sarta wewengkon gawé anjeun beforehand mun anjeun bade ngalukis papan lapis. Lamun ngarasa intimidated sabab ieu lain kai padet conventionally, Anjeun kudu inget yen dina konteks lukisan kai , lapis nuturkeun aturan anu sarua sakumaha kai padet konvensional. Ieu ngandung harti yén anjeun kudu make karajinan sarua, persiapan, jeung prakték kaamanan, kaasup sanding handap workpiece Anjeun, gawe di wewengkon well-ventilated, Nyiapkeun sprayer cet Anjeun atawa sikat, sarta tangtu, maké attire kaamanan luyu. Dicét Plywood Sadaya ieu parantos nyarios, naroskeun kumaha cara ngalukis lapis henteu leres-leres naon anu dimaksud ku seueur jalma nalika naroskeun patarosan ieu. Sabalikna, aranjeunna narékahan pikeun kéngingkeun siram anu sami, herang, bérés premium anu gampang dicapai sareng kayu keras konvensional. Anjeun pastina henteu kedah janten ahli sihir atanapi pelukis profésional kalayan kaahlian kelas dunya pikeun ngahontal tampilan ieu. Kanyataanna, konci pikeun finish endah kalawan triplek sadayana perenahna dina persiapan dewan sabalikna kontrol anjeun, rentang gerak, sarta dexterity.

Sapertos seueur hal dina kahirupan, langkung siap anjeun pikeun nyanghareupan tugas anu dipikagaduh, langkung gampang palaksanaan tugas éta. Ku alatan éta, mastikeun yén anjeun boga parabot katuhu pikeun pakasaban sarta boga unggal tahapan prosés lukisan rencanana kaluar beforehand bakal maénkeun roll kritis dina naon finish Anjeun ends up kasampak kawas.

Jenis cet anu dianggo dina plywood?

Sarerea boga gaya tinangtu pakean atawa warna nu complements wangunan maranéhanana, complexion, kapribadian, jeung budaya maranéhanana. Papakéan kolot anjeun ilaharna moal ngagambarkeun gaya waktos Anjeun (sanajan, dina pertahanan maranéhanana, denim jeung flannel geus datang deui dina cara badag), sabab budaya jeung gaya geus mekar, sarta kamungkinan moal ngagambarkeun kapribadian Anjeun. Filosofi anu sami manglaku ka leuweung – leuweung anu tangtu langkung saé tibatan cét anu tangtu, sareng ti saprak triplek parantos populer di taun-taun ayeuna, cét anu didasarkeun cai sareng timah ngan saukur henteu satuju sareng kai ieu. Lapis anu dicét ngagaduhan rasa sareng konsistensi anu tangtu nalika réngsé, janten hayu urang tingali jinis cét anu cocog pikeun lapis dina aplikasi anu tangtu.

Jenis Cat Aplikasi Plywood
Cat basis Latex Panto, lomari, peti neundeun, rak
Cat basis akrilik Balok, panto, témbok interior, rak
Cat dumasar enamel Balok, panto, témbok interior, rak, méja, lantai
Cat dumasar-minyak Méja, panto, témbok interior, unit rak, seni, balok, peti gudang, kabinet

Lamun nyaho saeutik ngeunaan cet, anjeun bakal aya bewara yén cet nu surfaces kokotor jeung / atawa eusian recesses dina kai ilaharna jalan leuwih hadé dina triplek dibandingkeun cét séjén kaluar aya, sarta ku kituna obyektif cet pangalusna pikeun triplek. Cat pangalusna pikeun Lapis Kusabab sifat serat kai di jero triplek, aranjeunna nyerep cét konsistensi sedeng anu beunghar Uap jauh langkung saé tibatan anu didasarkeun ku cai, sanaos anjeun kedah teras-terasan nganggap aplikasi kayu anu anjeun lukis ku merhatikeun ngagem sareng cimata. objék bakal ngalaman (méja jeung korsi nyandak kavling gesekan intermittent alatan jalma interacting jeung aranjeunna), kitu ogé lingkungan di mana éta bakal méakkeun mayoritas waktu na (parabot outdoor sarta dek kudu weatherproofed tur dijaga rutin). Anjeun bakal mendakan yén lapis anu dicét mangrupikeun bahan anu tahan pisan nalika dijaga leres, sareng bakal salami mangtaun-taun henteu paduli aplikasina. Upami aya musibah anu kajantenan kana perabotan lapis anjeun, aranjeunna gampang pikeun ngalereskeun sareng / atanapi ngagentos upami diperyogikeun.

Kitu cenah, ngajaga plywood anjeun bakal mastikeun yén perabotan anjeun bakal tahan mangpuluh-puluh taun, bari hargana ngan ukur sabagian tina harga perabot kayu atos konvensional. Ieu ngandung harti yén anjeun nampi nilai anu paling seueur pikeun unggal dolar anu anjeun investasikeun dina parabotan ieu.

Naha Anjeun Kudu Ngagunakeun Primer dina Lapis?

Naha anjeun ngalukis nepi ka rengse lapis, atawa anjeun ngan saukur boga proyék DIY pikeun spruce up, ngalukis triplek sarta hususna ngalukis edges lapis ampir teu mungkin tanpa pamakéan Primer a. Sakumaha anu urang bahas sateuacana, triplek diwangun ku lapisan veneer, anu dasarna mangrupikeun potongan-potongan kayu ipis kertas anu dihijikeun nganggo perekat anu kuat pisan. Veneers ieu saé pisan pikeun nyerep Uap, hartosna anjeun disarankeun pikeun ngubaran plywood anjeun nganggo lapisan résin atanapi ngan ukur mésér plywood kelas laut pikeun ngahindarkeun plywood anjeun tina beueus teuing. Najan kitu, anjeun tiasa nganggo haus veneer pikeun Uap pikeun kaunggulan Anjeun guna ngidinan Anjeun pikeun nambahkeun hiji jaket nice tina cet ka papan lapis Anjeun, sarta ieu dipigawé ngan ku ngagunakeun primer. Primer lapis Masalah sareng ngalukis triplek langsung kaluar bat tanpa ngagunakeun Primer naon nya éta bakal nyerep cet, nu seeps jero kana serat kai tina veneer nu. Upami ieu kajantenan, warna anu anjeun pilih bakal janten bisu sahingga moal gaduh pangaruh visual anu dipikahoyong. Ngagunakeun Primer a ensures yén kai teu nyerep cet kana serat kai, sahingga warna leres dipintonkeun dina pangaruh pinuh dina nyanghareupan triplek sakumaha dimaksudkeun.

Ieu henteu ngan dilarapkeun ka beungeut kai – anjeun kudu mastikeun yén anjeun ngagunakeun Primer nalika ngalukis edges lapis ogé. Ieu sanés ngan ukur pikeun mastikeun yén cet ngatalisan kalayan veneer anu leres, tapi ogé nyayogikeun kayu lapis sababaraha sipat tahan cai ogé!

A Tutorial dina Cara Ngalukis Lapis

Dina cara nu sarua yén dulur ngarasa yen aranjeunna supir pangalusna di jalan, anjeun bakal manggihan yén aya loba jalma anu yakin yén maranéhna terang naon cet pangalusna pikeun triplek, sarta leuwih importantly, naon cara pangalusna pikeun cet triplek. Urang kedah salawasna masihan kiridit dimana kiridit téh alatan, sakumaha aya sababaraha téhnik luar biasa nu loba novices tur professional geus dimekarkeun (anu anjeun tiasa manggihan dina YouTube) dina lukisan lapis. Nanging, demi kesederhanaan, hayu urang tingali sababaraha dasarna. Rengse Plywood

Eusian lolongkrang

Salaku urang disebutkeun saméméhna, lapis teu sababaraha bahan mistis nu peryogi gelar doktor pikeun cet atawa ngubaran. Sapertos nalika damel sareng kai anu sanés, anjeun kedah ngamimitian prosés ngalukis ku ngeusian sela, recesses atanapi potongan anu dibentuk ku knotting atanapi imperfections dina permukaan kai. Pangisi kai mangrupikeun anu anjeun bakal dianggo pikeun ieu. Anggo scraper sareng sarung tangan pikeun ngeusian liang-liang ieu sareng haluskeunana supados siram sareng permukaan lapis. Teras, ngantepkeun pangisi kai disetel, anu biasana peryogi sakitar 30 dugi ka 45 menit gumantung kana lingkungan sareng merek. Sakali filler geus disetel, ngarasa Luncat ka keusik eta handap lamun geus ngalegaan ka titik dimana eta geus euweuh siram jeung beungeut beungeut kai.

Jieun Ieu Edgeless

Kanyataan yén anjeun maca ieu nyababkeun urang yakin yén proyék anjeun mangrupikeun tanaga cinta. Kitu cenah, nalika jalma anu dipikacinta disakiti, urang condong kesel sareng bahkan nyéépkeun cimata. Ku alatan éta, lamun miara workpiece triplek Anjeun sahenteuna saloba hiji kenalan alus, Anjeun kudu mertimbangkeun rounding edges na.

Leres, ieu mangrupikeun padamelan anu paling dipikaresep ku saha waé, tapi ngalakukeunana bakal masihan anjeun panyalindungan tambahan tina karusakan anu teu kahaja nalika mindahkeun sareng / atanapi nempatkeun perabotan.

Sisi anu seukeut gaduh kacenderungan pikeun terkelupas, kusam, sareng dibuleud dina waktosna, janten ku cara ngabuleudkeun ujung-ujungna salami prosés ngabéréskeun, anjeun ngahindarkeun karusakan anu leutik di hareup. Ieu ogé bakal ngidinan Anjeun pikeun ngadalikeun kumaha buleud Anjeun hoyong edges anjeun. Nalika ngabuleudkeun ujung, anjeun gaduh tilu pilihan: anjeun tiasa nganggo obeng, amplas pasir halus, atanapi (upami anjeun percanten kana kamampuan anjeun) anjeun tiasa nganggo pasir. Kumaha keusik lapis

Smoothing Hal Out

Urang bakal nganggap yén lamun rék cet triplek Anjeun, Anjeun paling dipikaresep teu boga finish aya. Dina hal ieu, saméméh anjeun ngawitan ngalukis papan, anjeun bakal kudu nerapkeun sababaraha sanyawa gabungan ka unggal beungeut kai, kaasup edges. Pikeun ngalakukeun ieu sacara épéktip, anjeun kedah nganggo péso putty, jinis anu sami anu anjeun anggo pikeun nerapkeun sanyawa gabungan ka edges drywall anu nembé dipasang sateuacan ngalukis.

Prinsip nu sarua lumaku dina conto ieu: saukur pop sababaraha sanyawa gabungan dina beungeut jeung edges dewan lapis jeung make péso putty pikeun mastikeun yén sanyawa gabungan sumebar merata.

Mastikeun yén sakabéh liang nu Anjeun dieusian ku filler kai saméméhna katutupan ogé, ideally, Anjeun hoyong jumlah seragam gabungan sanyawa dina unggal beungeut dibikeun papan pikeun mastikeun yén beungeut geus siram jeung siap pikeun lengkah saterusna dina. prosés. Sakali anjeun resep kana cara anjeun nerapkeun sanyawa gabungan, ngantepkeun sababaraha jam dugi ka garing, waktos anu disarankeun nyaéta 24 jam. Sanaos anjeun tiasa kabur kalayan sakedik waktos, éta langkung saé janten aman tibatan punten!

Wax On, Pasir Pareum

Anjeun meureun nempatkeun sanyawa gabungan dina geulis kandel, katuhu? Henteu hariwang, éta anu anjeun badé – ngalapisan lapis ku hal anu dasarna konstruksi dempul mangrupikeun cara anu paling gampang pikeun ngahontal kaseragaman ku maksimalkeun volume. Ayeuna anjeun gaduh pilihan pikeun ngalakukeun: Anjeun tiasa boh ngamekarkeun torowongan carpel ku Sanding handap sakabéh workpiece Anjeun ku leungeun, atawa Anjeun bisa make sander kakuatan pikeun take off sababaraha kaleuwihan sanyawa gabungan dina papan lapis Anjeun. Urang nyarankeun dimungkinkeun. Sanding kertas téh hébat nepi ka rengse triplek off, tapi teu keur daging karya. Power sander bakal ngidinan Anjeun pikeun ngahontal permukaan siram leuwih gancang ti cara heubeul-sakola ngalakukeunana. Sanding pikeun Finish Lapis Aya trik pikeun ngasah sanyawa gabungan dina triplek. Husus, anjeun hoyong nganggo gerakan sirkular anu ringan sareng sander kakuatan anjeun sareng damel kaluar salah sahiji tempat dimana gabungan gabungan parantos ngahiji. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun nyieun uniformity nu samemeh indit splattering cet sakuliah eta. Inget yen sanding handap sanyawa gabungan bakal nyieun loba lebu, jadi Anjeun kudu ngagem hiji topeng raray luyu jeung gear panon. Ogé, digawé di luar bakal nyalametkeun anjeun sababaraha waktu sweeping up lebu gabungan gabungan engké.

Ayeuna anjeun terang kumaha keusik sanyawa triplek kalayan leres, anjeun tiasa ngusap workpiece anjeun nganggo lawon microfiber garing.

Waktos Perdana

Naha workpiece anjeun beresih? Naha anjeun yakin? Lamun henteu, masihan deui sakali deui, sarta ulah condong kana eta teuas teuing atawa anjeun bisa mungkas nepi ngaruksak permukaan gabungan Anjeun Freshly sanded. Sakali anjeun parantos mastikeun yén permukaanna bersih, éta waktosna pikeun ngotorkeun panangan anjeun (sacara métaforis) nganggo sababaraha primer. Sakali deui, anjeun gaduh pilihan pikeun ngagunakeun metode sikat-sareng-ember baheula, atanapi anjeun tiasa nganggo cara anu langkung éfisién pikeun ngabotolkeun-anjeun-workpiece ngagunakeun sprayer cat anu didamel. Upami Anjeun keur make hiji sprayer listrik, pastikeun yén éta gradasi pikeun pamakéan ku primer (paling modern sprayers téh). Sakali anjeun siap, muatkeun sprayer anjeun kalawan sababaraha Primer jeung meunang nyemprot – hasil pangalusna bisa kapanggih ku nerapkeun Primer dina konsisten, malah stroke di dua arah. Gemblengna, anjeun tujuanana pikeun nerapkeun dua jas primer anu saé pisan kana papan lapis anjeun, ngamungkinkeun opat dugi ka genep jam antara jas supados lapisan garing. Pastikeun pikeun keusik handap beungeut enteng antara unggal palapis pikeun ngahindarkeun resiko workpiece anjeun ngabogaan lebu jeung partikel sapertos contaminating beungeut cai saméméh anjeun nerapkeun cet Anjeun.

Inget yen primer triplek tiasa toksik mun kaseuseup. Ku alatan éta, nalika gawé bareng primer triplek, salawasna pastikeun yén anjeun maké gear pelindung pribadi luyu jeung nu gawe di wewengkon well-ventilated.

Ngalukis Karya Anjeun

Naha anjeun bakal menyemprot lukisan lapis atanapi ngalukis ku leungeun, hal anu penting pikeun émut yén anjeun ngabersihan sprayer cet atanapi sikat atanapi ngagentos ku anu énggal saatos nerapkeun primer anjeun, sabab ngotorkeun cet anjeun ku primer tiasa gaduh épék anu ngabahayakeun. penampilan workpiece triplek Anjeun. Semprot lukisan triplek sarua jeung ngalukis sagala hardwood konvensional dina harti yén beuki prakték anjeun boga, nu gampang janten. Upami Anjeun keur make gun semprot, nu urang nyarankeun dina urutan ulah kaayaan brushstrokes, tujuan anjeun kudu ngajalankeun gancang, lemes, unbroken pas kalawan gun semprot anjeun bari ngajaga tekanan pemicu konsisten sapanjang prosés. Lukisan Lapis Nalika ngagunakeun sikat, tujuan anjeun sami, sanaos kaahlian anu diperyogikeun béda-béda dina harti yén panjangna sareng konsistensi unggal sapuan sikat bakal mangaruhan kumaha penampilan produk réngsé. Kami parantos nyarios sababaraha kali yén ngalukis triplek sami sareng ngalukis kayu keras konvensional anu sanés, ngan ukur bédana nyaéta pikeun ngahontal hasil anu seragam sareng triplek, persiapan anjeun kedah dipikiran saé. Ku cara kieu, sanajan palaksanaan na troublesome, workpiece dicét anjeun masih bakal muncul rélatif impressive.

Ayeuna anjeun terang kumaha cet triplek, kumaha cét berinteraksi sareng serat kai na, naha éta penting pikeun ngagunakeun primer, kumaha carana nyiapkeun triplek pikeun dicét, sareng kumaha rupa primer sareng cet anu saé, waktosna pikeun anjeun nempatkeun. kaahlian anjeun pikeun uji. Inget pikeun salawasna nyiapkeun workspace Anjeun sateuacanna, coba ngagunakeun sprayer cet sajauh anjeun tiasa, sarta sakumaha biasa, kaamanan munggaran!

Patarosan remen naroskeun

Naha Lukisan Lapis Ngadamel Éta Tahan Air?

Sanajan aya loba variasi tina lapis anu waterproof dina titik dibeuli, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngagunakeun coatings kawas cét basis lateks ngajaga tur waterproof veneers kakeunaan dina edges of dewan lapis. Ieu bakal nyegah kai tina nyerep kaleuwihan Uap komo nyieun marginally tahan panas.

Lapis mana anu pangsaéna pikeun ngalukis?

Henteu paduli naha anjeun damel sareng kayu keras konvensional sapertos pinus atanapi kai direkayasa sapertos triplek, papan langkung kaku, langkung gampang dicét. Lamun milih triplek pikeun cet, Anjeun kudu mertimbangkeun ngagunakeun hardwood veneer , sakumaha ieu bakal nyandak kana duanana Primer jeung cet rada gampang.

Naha Kuring Kudu Ngégél Lapis Sateuacan Ngalukis?

Henteu paduli naha lapis anjeun bakal dianggo di jero ruangan atanapi di luar, anjeun kedah nerapkeun sealant pikeun mastikeun yén kayuna ditangtayungan, sabab tiasa nyerep Uap kalayan gampang. Sealing triplek anjeun kalawan dua jas of Primer lajeng dua jas boh acrylic- atawa cét basis lateks bakal mastikeun yén anjeun boga tahan lila, segel tahan cai dina papan lapis Anjeun. potret thomas faessler Kuring lahir di 1984 sarta geus kana woodworking saprak 2005 sarta woodturning saprak 2011. Kusabab cinta kuring pikeun kai jeung woodworking, abdi ngamimitian woodhappen.com pikeun ngajarkeun peminat sejenna ngeunaan kumaha carana rengse tur ngégél kai, parabot woodworking pangalusna, béda. jenis kai, jeung sagalana sejenna nu patali jeung kai! Tempo profil lengkep abdi Aya sababaraha bahan di dunya DIY cukup serbaguna sakumaha lapis. Ampir naon waé proyék bumi tiasa dilakukeun ku lapis sareng sakedik kapinteran. Bagian tina naon ngajadikeun lapis jadi serbaguna téh nya éta bisa dicét nyadiakeun éstétika unik. Tapi aya deui ngalukis triplek ti meets panon. Dina raraga leres cet triplek, aya sababaraha faktor penting mertimbangkeun. Milih tipe katuhu tina triplek, sarta cet katuhu pikeun nutupan eta bisa nyieun sakabéh bédana di dunya dina proyék a.

Naon Jenis Lapis anu Pangsaéna pikeun Ngalukis?

Sateuacan diajar kumaha ngalukis triplek, urang kedah nangtukeun heula jinis triplek naon anu dianggo. Aya rupa-rupa pilihan pikeun dipilih sareng aya sababaraha poténsi pikeun versatility gumantung kana proyék anu aya . Veneer premium sapertos maple sareng ek tangtosna mangrupikeun pilihan tapi bakal nyéépkeun anggaran naon waé. Sagedengeun ti eta, titik paling proyék do-it-yourself nyaéta nyimpen duit. Janten, naon pilihan anu langkung wajar? Pinus mangrupikeun salah sahiji pilihan anu paling umum, sanaos henteu awét salaku pilihan kayu keras. Kalawan restraints budgetary dina pikiran, a hardwood veneer triplek bakal jadi pilihan hadé. Aranjeunna langkung kuat, langkung gampang dianggo, sareng rada tahan kana karusakan cai tibatan kayu lemesna. triplek Kiridit poto: Jess Tellier

Naon Jenis Cat anu Pangsaéna pikeun Ngalukis Lapis?

Milih jinis lapis anu pas pikeun padamelan éta mangrupikeun léngkah anu penting. Kitu ogé milih cet anu pas pikeun proyék éta. Jinis cet diperlukeun asalna handap pikeun finish dipikahoyong tina proyék. Cat lateks umumna pilihan pangsaéna. finish dictates naha éta cet lateks bakal satin atawa semi-gloss. Semi-gloss anu pangsaéna pikeun panto sareng kabinét sabab rada awét tibatan satin sanaos tanpa topcoat. Upami pilihanna nyaéta cet datar atanapi satin, maka topcoat diperyogikeun pikeun nyayogikeun panyalindungan anu leres pikeun nahan nabrak sareng dings. Kapur tulis jeung akrilik oge kamungkinan, tapi hal anu penting pikeun leres ngégél aranjeunna dina ahir prosés atawa maranéhna bisa ngagem tebih sooner. Éta ngan ukur hartosna langkung seueur padamelan pikeun touch-up sareng aplikasi ulang tibatan anu diperyogikeun. sababaraha kaléng cet La Miko / Pexels

Bahan Diperlukeun

Sateuacan ngamimitian, gaduh alat anu pas pikeun padamelan éta penting pisan. Warta anu saé nyaéta bahan-bahanna kawilang murah sareng tiasa dijemput ti toko hardware atanapi perbaikan bumi lokal .

  • Pangeusi kai
  • Sanyawa gabungan
  • péso dempul
  • Cet
  • Primer
  • Roller cet atanapi sprayer cet
  • Sander orbital

Pangisi kai sareng sanyawa gabungan bakal diperyogikeun, ogé péso dempul pikeun nyebarkeun. Aya ogé masalah barang-barang anu aya hubunganana sareng cat. Aya cet, primer, sareng metode aplikasi. Kalolobaan jalma make a gilinding , Tapi lamun pilihan geus sadia pikeun pamakéan sprayer a, aranjeunna tiasa nyimpen ton waktu jeung usaha . Tungtungna, hiji sander orbital bakal diperlukeun ogé. Sanding penting pisan pikeun liputan anu leres sareng patuh cet. Ulah skip hambalan Sanding atawa bakal aya béda noticeable dina produk rengse.

Kumaha cet Lapis

Kalayan sadaya bahan anu leres sareng terang-terasna, waktosna pikeun turun ka tacks kuningan. Ngalukis triplek téh rada sarupa jeung ngalukis sagala jenis séjén tina kayu kaluar dinya. Ngeusian kaluar non-uniformities na liang penting pikeun nyieun hiji permukaan rata. Éta kedah kajantenan sateuacan priming sareng lukisan tiasa lumangsung .

Lengkah 1: Ngeusian liang sareng Ngabuburitkeun Tepi

Persiapan mangrupakeun konci paduli tipe triplek aub. Bakal aya imperfections sakuliah beungeut ampir euweuh urusan naon. Ieu imperfections sigana leutik, tapi maranéhna maénkeun peran penting dina prosés. Mimitian ku ngeusian sagala liang saku, dents jero, atawa liang paku ngagunakeun filler kai. Hayu filler kai garing sapeuting jeung ngalakukeun sejen sakali deui. Aya kasus dimana pangisi kai tiasa ngaleutikan nalika garing, meryogikeun kabutuhan jas kadua . Ieu ogé bakal jadi waktu pikeun buleud kaluar edges lapis. Candak obeng sarta ngajalankeun eta meuntas edges of sapotong ka lemes aranjeunna kaluar sarta nyokot jauh sababaraha seukeutna gambar tina edges.

Lengkah 2: Nambahkeun Sanyawa Gabungan

Percanten atanapi henteu sanyawa gabungan tiasa maénkeun peran anu penting dina lukisan lapis anu épéktip. Ngagunakeun péso putty, nyebarkeun sanyawa gabungan leuwih sakabéh beungeut potongan. Coba sangkan saragam sabisa-bisa nyieun lengkah saterusna saeutik leuwih gampang. Pastikeun pikeun nutupan salah sahiji sisi anu kakeunaan nganggo gabungan gabungan . Nu bakal mastikeun yén sagala edges anu seragam jeung mulus. Pastikeun yén sakabéh crevices na liang geus katutupan tuntas sarta ngidinan sanyawa garing sapeuting. lalaki sanding kai

Hambalan 3: Sanding

Teu aya cara anu gancang atanapi bersih pikeun ngalakukeun ieu. Nyiapkeun pikeun kotor saeutik bari smoothing kaluar surfaces tina potongan. Pastikeun pikeun ngalakukeun sanding naon waé dina rohangan anu kabuka kalayan ventilasi anu saé bari nganggo panyalindungan engapan anu leres sareng kacamata . Alesan pikeun gabungan gabungan nyaéta dua kali. Pikeun hiji, éta ngeusi sagala sela na creases dina sendi. Alesan anu kadua nyaéta langkung gancang sareng langkung gampang pikeun ngagosok sanyawa tibatan ngan ukur ngeusian pangisi kai. Nalika réngsé, tiasa aya bintik bodas anu katingali dina permukaan lapis. Éta normal sareng nunjukkeun yén sanyawa gabungan hirup dugi ka peranna ku ngeusian patches kasar dina permukaan.

Lengkah 4: Priming sareng Sanding Deui

Nalika sanding parantos réngsé leres, waktosna pikeun nyiapkeun sareng prima potongan. Pastikeun pikeun ngusap sakabéh lebu tina tahap Sanding ku rag baseuh atawa lawon paku. Partikel lebu anu tinggaleun dina beungeut cai tiasa nyababkeun masalah pikeun cet sareng ngajagana henteu nempel leres kana permukaan potongan . Sacara umum, dua jas primer bakal diperyogikeun. Masihan unggal jaket mana ti tilu nepi ka genep jam nepi ka garing (eta kudu nyebutkeun dina labél Primer). Kalembaban sareng suhu tiasa mangaruhan waktos pengeringan; lamun Primer geus garing ka touch, éta tanda clearest yén éta geus rengse drying. Nalika primer parantos garing, keusik sakedik. Lakukeun kitu antara unggal jas maké sandpaper grit super-halus tur pastikeun pikeun ngusap jauh sakabéh lebu. Primer jalan pikeun ngégél duanana gabungan gabungan jeung triplek bari ogé meunang potongan siap pikeun cet teh. tangga jeung dua rollers cet (Polina Tankilevitch/Pexels)

Hambalan 5: Waktos pikeun cet

Tungtungna, éta waktu ngalukis. Kawas primer, dua jas umumna diperlukeun pikeun mastikeun cakupan lengkep. Cet tiasa disemprot atanapi diterapkeun sacara manual gumantung kana alat anu dipilih dina awal prosés ieu. Di antara unggal jas, keusik sakedik nganggo amplas grit super-halus, usap sadaya sésa lebu . Tékstur anu langkung kasar anu disababkeun ku amplas ngamungkinkeun cet langkung caket tibatan dina permukaan anu langkung mulus. Dua jas cet mangrupakeun aturan umum jempol tapi tetep hiji panon on sapotong. Gumantung kana naon warna cet dipaké, éta sagemblengna mungkin yen leuwih ti dua jas bakal diperlukeun.

Hambalan 6: Sealing

Iraha waé aya lukisan aub, kedah aya sababaraha panyalindungan. Éta hususna leres nalika nganggo cet datar atanapi satin. Perlindungan éta asalna dina bentuk sealing, biasana poliakrilik matte atanapi gloss, sanaos karesep pribadi ngarahkeun di dieu. Nalika sealant geus dilarapkeun, ngidinan waktu pikeun drying sarta curing saméméh nempatkeun sapotong ngagunakeun. Hasilna kedah seragam, permukaan rata. Hatur nuhun kana sanyawa gabungan sareng pangisi kai, kedah sesah terangkeun dimana ujung sareng kelim tina lapis.

Sababaraha Tips Final Penting

Ngalukis triplek sanes prosés anu sesah ku cara naon waé. Nanging, éta peryogi persiapan anu leres, sakedik padamelan, sareng seueur kasabaran. Nyiapkeun sareng ngalukis proyek triplek anu leres bakal nyandak sabtu minggu pikeun mastikeun yén sadayana garing . Penting pikeun henteu buru-buru ngalangkungan salah sahiji léngkah. Ngalukis jalan anu leres hartosna seueur sanding, seueur ngantosan hal-hal garing, sareng seueur milarian panjang sareng susah pikeun henteu sampurna. Tapi kalayan sababaraha kasabaran sareng perawatan, bahkan anu paling komprehensif tina proyék lapis tiasa dicét kalayan tampilan profésional anu seueur pisan.

Langkung ti Man Made DIY


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *