Hoyong ningkatkeun kabugaran anjeun tapi henteu resep latihan pikeun maraton atanapi ngiringan grup latihan inténsitas tinggi? Henteu masalah. Leumpang mangrupikeun cara anu saé pikeun ngawangun daya tahan sareng kakuatan, khususna upami anjeun henteu rutin latihan. “Aya seueur mangpaat leumpang,” saur Beth Blount, palatih pribadi di UNC Wellness Center di Cary. “Éta ngirangan résiko panyakit kardiovaskular sareng diabetes tipe 2, ngagampangkeun mobilitas sendi, ngabantosan anjeun leungit atanapi ngajaga beurat sareng nurunkeun tekanan darah. Éta nahan beurat, ku kituna ngabantosan ningkatkeun dénsitas tulang. Sareng ngabantosan ngaleungitkeun setrés méntal, khususna upami anjeun tiasa leumpang di luar.

Mimitian ku Rutinitas Leumpang

Nalika dimimitian rutin leumpang, nyandak hiji hambalan dina hiji waktu, Blount nyebutkeun. “Penting yén jalma sadar yén aranjeunna kedah ngamimitian laun,” saur anjeunna. “Sababaraha tungtunan tiasa overwhelming, kawas ‘anjeun kedah latihan 150 menit saminggu’ atawa ‘meunang 10.000 léngkah sapoé.’ Upami anjeun teu acan ngalakukeun nanaon, teras bangun sareng leumpang ka kotak surat sareng mundur mangrupikeun awal anu saé. Saeutik demi saeutik, anjeun tiasa ningkatkeun laju sareng jarak anjeun. ” Nalika anjeun mimiti ngamimitian, coba leumpang unggal dinten sanés. Masihan otot anjeun sarta sendi waktos cageur samemeh indit deui. Antukna, anjeun tiasa leumpang unggal dinten upami anjeun hoyong. Tapi, ceuk Blount, entong netepkeun tujuan anu teu masuk akal. “Urang kedah ngahampura diri sareng fleksibel,” saur anjeunna. “Upami anjeun parantos ngarencanakeun leumpang dina hiji dinten, sareng éta leres-leres tiis atanapi hujan, henteu kunanaon ngantosan sareng angkat waktos sanés. Tujuan leumpang tilu atanapi opat kali saminggu langkung praktis sareng tiasa dihontal tibatan netepkeun ekspektasi anu luhur pisan yén urang bakal turun tina gerbong sareng moal pernah balik deui. Pilih-jeung Saluyukeun-Pace Anjeun Lamun anjeun mimiti leumpang, pilih hiji Pace nu karasaeun nyaman. Nalika anjeun kéngingkeun kakuatan sareng stamina, anjeun tiasa ngangkat kagancangan sacara bertahap. “Pastikeun yén nalika anjeun leumpang anjeun tiasa kalayan nyaman ngalaksanakeun paguneman dua arah,” saur Blount. “Engké, anjeun tiasa ngalakukeun bagéan pondok dimana anjeun angkat langkung gancang, atanapi naék pasir. Panginten sakedik langkung hese pikeun ngalakukeun paguneman, tapi anjeun tiasa neraskeun éta. ” Tapi, anjeunna nyarios, “Upami anjeun tiasa nyanyi sadayana lagu bari nuju nanjak, anjeun panginten tiasa langkung gancang.”

Tambahkeun Latihan Kakuatan kana Rutinitas Leumpang Anjeun

Leumpang mangrupikeun cara anu saé pikeun ningkatkeun atanapi ngajaga kabugaran, saur Blount, tapi pikeun ngamaksimalkeun kauntungan, anjeun badé nambihan latihan kakuatan. “Latihan kakuatan sababaraha kali saminggu ngabantosan ningkatkeun dénsitas tulang sareng kakuatan anjeun sadayana,” saur anjeunna. Gim sareng pusat kabugaran nawiskeun alat sareng instruksi, “tapi kanyataanana nyaéta milik gim sanés pikeun sadayana. Pilarian hal-hal anu bakal ngabantosan anjeun tetep ngamotivasi. ” Anjeun tiasa nguatkeun leungeun anjeun, dada jeung inti ku ngalakukeun pushups ngalawan témbok atawa counter. Nangtung jeung diuk turun sababaraha kali tina korsi dianggo suku anjeun sarta glutes. Anjeun tiasa eureun salila leumpang di taman pikeun ngalakukeun latihan basajan dina bangku. Upami cuaca goréng, pertimbangkeun rohangan jero ruangan anu anjeun tiasa jalan-jalan, sapertos mall atanapi toko kotak ageung salami waktos kirang rame. Anjeun tiasa mendakan program latihan sareng kelas, langsung atanapi dirékam, online. Seueur anu gratis. Sawaktos Anjeun rengse leumpang atawa exercising, pastikeun Anjeun manteng tuntas bari otot anjeun haneut. “Lakukeun manjang statik – anu anjeun tahan 20 dugi ka 30 detik,” saur Blount. “Manjang ngabantosan ngirangan nyeri sareng ningkatkeun kalenturan.”

Setel Tujuan pikeun Rutinitas Leumpang Anjeun

Blount nyarankeun jalma-jalma leumpang pikeun tujuan latihan sareng ngadamel rencana pikeun ngahontal éta. “Upami tujuan anjeun tiasa leumpang langkung tebih, naon anu anjeun badé laksanakeun pikeun dugi ka dinya?” manéhna nyebutkeun. “Anjeun peryogi spésifik, sapertos ngarencanakeun leumpang tilu kali minggu ieu, mil unggal waktos.” Anjeunna ogé nyarankeun gaduh mitra tanggung jawab. “Bisa jadi batur anu keur leumpang sareng anjeun, atawa babaturan sakuliah nagara,” nyebutkeun manéhna. “Anjeun tiasa nyetél tujuan babarengan sareng silih pariksa.” Mitra tanggung jawab anjeun ogé tiasa janten dokter anjeun, upami anjeun ngeusian dokter anjeun dina kamajuan anjeun unggal waktos anjeun gaduh janji. Malah sababaraha anjing nyieun mitra akuntabilitas alus. “Sateuacan anjeun terang éta, anjing éta mawa anjeun tali, maksa anjeun leumpang,” saur Blount.

Tetep Aman Nalika Leumpang

Waspada lingkungan anjeun nalika leumpang. Lamun anjeun leumpang nyalira, hayu batur nyaho iraha jeung dimana anjeun bade. Pastikeun yén daérah éta cahayana saé sareng pendudukna. Upami anjeun ngadangukeun musik atanapi podcast, ulah gaduh polumeu anu nyaring dugi ka anjeun teu tiasa ngadangu kendaraan, jalma atanapi sato caket anjeun. Pariksa ramalan cuaca sateuacan anjeun kaluar pikeun nyegah kajebak badai. Investasi dina sapatu anu pas, khususna upami anjeun ngagaduhan masalah tuur, hip atanapi tonggong, pikeun nyegah nyeri sareng tatu. “Pastikeun aranjeunna gaduh sababaraha dukungan di aranjeunna,” saur Blount. “Anjeun henteu hoyong jalan-jalan nganggo sandal jepit atanapi sneakers tipis. Anjeun panginten bakal ngarasa langkung parah tibatan sateuacan anjeun leumpang.” Lamun bajoang jeung kasaimbangan atawa nyeri, mertimbangkeun ngagunakeun leumpang kutub atawa iteuk pikeun mantuan ajeg anjeun sarta ngurangan sababaraha beurat dina sendi jeung suku anjeun. Upami anjeun teu acan exercising, utamana lamun exertion ngajadikeun anjeun breathless atanapi anjeun hamil, ngobrol dokter Anjeun sateuacan ngamimitian hiji program latihan. Hoyong terang upami anjeun cekap séhat pikeun ngamimitian program kabugaran? Ngobrol ka dokter anjeun. Upami anjeun peryogi dokter, panggihan anu caket sareng anjeun. Upami anjeun kedah milih hiji-sareng ngan hiji-komponén kabugaran pikeun ningkatkeun, anjeun panginten henteu nganggap stamina anjeun. Seueur jalma museurkeun kakuatan, daya tahan, atanapi kagancangan, sadayana mangrupikeun tujuan anu pantes pikeun diudag. Sanajan kitu, hiji faktor kabugaran under-apresiasi ngagabungkeun sababaraha komponén kabugaran kana hiji jeung éta stamina. Upami anjeun hoyong anu pangsaéna pikeun kabugaran anjeun, pertimbangkeun damel pikeun ningkatkeun stamina. Stamina mangrupikeun faktor dasar pikeun ningkatkeun kamampuan dina usaha kardiovaskular sareng ngawangun kakuatan. Di handap ieu, baca langkung seueur ngeunaan naon stamina sareng kumaha ningkatkeunna.

Naon Dupi Stamina?

Stamina dihartikeun salaku “kamampuhan pikeun ngadukung usaha fisik atanapi mental anu berkepanjangan,” nurutkeun Oxford Dictionary. Naon hartosna dina istilah praktis nyaéta stamina anu saé ngamungkinkeun anjeun:

  • Lumpat langkung gancang pikeun jarak anu langkung jauh
  • Angkat beurat anu langkung beurat pikeun langkung seueur pangulangan
  • Candak langkung berkepanjangan, hikes langkung beurat
  • Nyorong ngaliwatan rasa nyeri, teu ngarareunah, sarta kacapean
  • Laksanakeun kagiatan sapopoé kalayan tingkat énergi anu luhur

Langkung saé stamina anjeun, anjeun langkung éfisién dina sagala hal, sacara mental sareng fisik.

Kumaha Stamina Relates to Fitness

Stamina mangrupikeun faktor dasar pikeun ningkatkeun tujuan kabugaran anu sanés. Ningkatkeun stamina anjeun bakal ngamungkinkeun anjeun nyorong langkung lami sareng langkung keras salami latihan daya tahan, ngamungkinkeun anjeun angkat beurat sacara kuat nalika latihan kakuatan, sareng ngabantosan anjeun langkung gancang tanpa capé.

Daya tahan

Jalma sering nganggo kecap “stamina” sareng “daya tahan” silih tukeur, sareng sanaos dua istilah éta sami, aranjeunna henteu sami. Daya tahan dina kabugaran nyaéta daya tahan dihartikeun salaku jumlah waktos kelompok otot atanapi sistem awak tiasa ngalakukeun tindakan anu tangtu. Aya dua jinis daya tahan anu aya hubunganana sareng kabugaran: kardiovaskular sareng otot.

Kumaha Ngawangun Daya Tahan

  • Tambihkeun deui waktos latihan anjeun sacara bertahap salami saminggu, bulan, sareng taun
  • Tambihkeun jarak jauh kana latihan ketahanan anjeun salami saminggu, bulan, sareng taun
  • Paké beurat torek jeung ngalakukeun leuwih pangulangan pikeun ngawangun daya tahan otot
  • Diajar nyorong blok mental sareng fisik (dina wates anu séhat)
  • Ninggalkeun waktu pikeun recovery
  • Suluh jeung hidrasi ogé

Daya tahan kardiovaskular nujul kana kamampuan jantung, bayah, sareng pembuluh darah anjeun pikeun ngadukung latihan ritmik sapertos ngojay, sapédah, sareng lumpat. Daya tahan otot nujul kana kamampuan otot anjeun pikeun ngadukung gerakan-gerakan anu diulang dina beban anu dipasihkeun, sapertos nalika angkat beurat atanapi hiking. Duanana jenis daya tahan penting tur ngagambarkeun komponén stamina.

Kakuatan

“Kakuatan” gaduh seueur definisi anu béda, tapi ngeunaan kabugaran, éta dasarna nangtukeun sabaraha beurat anjeun tiasa angkat. Jalma anu kuat tiasa angkat beurat anu langkung beurat sareng beurat anu langkung hampang pikeun seueur pangulangan. Jalma anu kurang kakuatan henteu tiasa angkat saloba-lobana sareng panginten henteu tiasa angkat saloba reps. Latihan kakuatan nyumbang kana stamina anjeun sabab kaayaan awak anjeun pikeun ngadukung gerakan dina beban beurat. Ngaronjatkeun stamina anjeun, kahareupna ngabantosan ningkatkeun latihan kakuatan anjeun ku ngaleungitkeun kakurangan stamina salaku faktor ngawatesan sabaraha reps anu anjeun tiasa laksanakeun atanapi kumaha kuatna anjeun tiasa ngagerakkeun beurat. Ningkatkeun kakuatan anjeun ngabantosan latihan anu fokus kana daya tahan sabab langkung kuat otot anjeun, langkung saé aranjeunna tiasa ngadamel gerakan anu diulang.

Laju

Laju ngarujuk kana sabaraha gancang atanapi laun anjeun ngaléngkah nalika leumpang, lumpat, ngojay, atanapi ngalaksanakeun latihan kardiovaskular anu sanés. Genetik tiasa mangaruhan kagancangan langkung seueur tibatan kakuatan sareng daya tahan, sanaos anjeun tiasa ningkatkeun kagancangan anjeun kalayan kerja keras sapertos anjeun tiasa ningkatkeun bagian anu sanés tina kabugaran anjeun. Stamina nujul kana kamampuan anjeun pikeun ngadukung usaha anu dipasihkeun. Stamina kirang tina fungsi speed, tapi speed pasti masih maénkeun peran hiji. Anjeun tiasa gerak langkung gancang langkung lami upami anjeun ningkatkeun stamina.

Kumaha Ningkatkeun Stamina Anjeun

Konsep konci didieu nyaeta tangtangan diri. Upami anjeun nyobian ningkatkeun stamina anjeun (atanapi aspék kabugaran anjeun), anjeun kedah nuturkeun “prinsip overload progresif,” aturan fisiologis anu ngajelaskeun kumaha awak janten langkung kuat, langkung gancang, sareng langkung séhat. Saderhana, prinsip kaleuleuwihan kutang nyarios yén anjeun moal ningkatkeun kapasitas naon waé upami anjeun tetep ngalakukeun latihan anu sami dina inténsitas anu sami. Éta bakal ngabantosan upami anjeun ngarobih hiji hal, naha éta frékuénsi, inténsitas, volume, beurat, jarak, laju, atanapi interval istirahat. Contona, upami anjeun tiasa barbell squat 10 reps dina 100 pon, Anjeun salajengna kedah nyobian squat 12 reps dina 100 pon atawa 10 reps dina 105 pon. Tweaks minor sapertos ieu ngakibatkeun perbaikan anu signifikan dina waktosna. Ieu 16 cara pikeun ngarobih rutin latihan anjeun sareng ningkatkeun stamina anjeun.

Pindah pikeun Long Walks

Ieu cara saderhana pikeun ningkatkeun stamina: Pindahkeun awak anjeun kanggo waktos anu lami. Jalan-jalan panjang 30 dugi ka 60 menit mangrupikeun cara anu luar biasa pikeun ngawangun daya tahan, khususna pikeun pamula. Malahan olahragawan canggih tiasa ngarasakeun épék stamina-boosting tina leumpang jarak jauh lamun aranjeunna amp up speed na inténsitas.

Tambahkeun interval ngajalankeun

Mun anjeun teu ngarasa leumpang téh cukup pikeun ngaronjatkeun stamina anjeun, coba tossing dina sababaraha interval ngajalankeun sapanjang leumpang anjeun. Latihan interval mangrupa salah sahiji metodeu pangalusna pikeun ngaronjatkeun kabugaran sakabéh, sahenteuna dina rasa efisien waktu. Dina waktos salajengna basa Anjeun angkat ka jalan-jalan, tambahkeun sprint 30 detik unggal tilu atanapi opat menit.

Ningkatkeun Jarak Lumpat Anjeun atawa Waktos

Leumpang jarak pikeun stamina. Kusabab stamina ngagabungkeun daya tahan, kagancangan, sareng kakuatan, tangtangan diri anjeun pikeun ngajaga laju ngajalankeun biasa anjeun langkung lami. Nalika anjeun tiasa ngalakukeun éta, tambahkeun menit anu sanés. stamina Anjeun kudu terus ningkatkeun cara kieu bari, sanajan dulur boga wates dina sabaraha jauh jeung gancang maranéhna bisa ngajalankeun.

Ngajalankeun Hills jeung Tangga

Upami ningkatkeun jarak lari anjeun atanapi waktosna henteu pikaresepeun (kami henteu nyalahkeun anjeun), gantikeun jalanna. Nambahkeun gunung ngalir kana rutin anjeun tiasa ngadamel bédana badag dina stamina anjeun lamun cicing deukeut pasir atawa hiking trails. Alternatipna, tangga sareng bleachers ogé tiasa dianggo. Ngajalankeun dina cara uphill tangtangan bayah jeung suku anjeun sarua.

Coba High-Volume Angkat Beurat

Studi nunjukkeun yén volume mangrupikeun variabel nomer hiji dina latihan lalawanan anu ningkatkeun kabugaran. Volume ngarujuk kana total beban anu anjeun angkat dina sési, dinten, atanapi minggu. Ieu diitung ku ngalikeun beurat ku reps. Sacara umum, terus-terusan ningkatkeun volume anjeun nguntungkeun kabugaran anjeun. Contona, upami anjeun ngalakukeun tilu sét 10 squats dina 100 pon, panggihan total volume anjeun ku cara ngalikeun tilu ku 10 ku 100. Volume total kaluar mun 3.000 pon.

Latihan Isometric Latihan

Latihan isometric nyaéta latihan naon waé anu ototna serat tapi henteu ngalegaan atanapi kontraksi. Papan sareng témbok-singgah mangrupikeun dua conto anu hadé pikeun latihan isometric. Ngalebetkeun karya isometrik kana rutin kabugaran anjeun tiasa ngajar otot anjeun tetep dina kaayaan setrés pikeun période anu berkepanjangan, ningkatkeun stamina.

Latihan Isometric pikeun Coba

Ngurangan Interval Istirahat Salila Workouts

Salah sahiji cara anu pasti pikeun ningkatkeun stamina anjeun nyaéta ngantepkeun diri anjeun kirang waktos istirahat (kacuali anjeun angkat beurat anu beurat pisan, dina hal ieu anjeun kedah istirahat tilu dugi ka lima menit antara set pikeun kauntungan kakuatan anu optimal). Panaliti nunjukkeun yén ngirangan interval istirahat nalika ngalaksanakeun latihan inténsitas sedeng dugi ka luhur ningkatkeun kinerja fisik sareng komposisi awak. Ngaronjatkeun interval istirahat anjeun maksakeun anjeun ngalakukeun langkung seueur padamelan dina waktos anu langkung sakedik, anu sacara téori, kedah ngadukung paningkatan stamina.

Coba Bersepeda

Numpak sapédah dina gaya naon waé — sapédah gunung, sapédah jalan, atanapi sapédah jero ruangan — tiasa ningkatkeun stamina anjeun upami anjeun nyorong laju (sareng rupa bumi upami anjeun di luar). Sapédah jero rohangan hususna kabuktian ningkatkeun kapasitas aérobik, kontributor utama pikeun stamina, ogé spidol kaséhatan sanés. Sapédah gunung tiasa langkung efektif pikeun ningkatkeun daya tahan otot sareng kakuatan kusabab résistansi ningkat sareng variabel. Ngabuburit di luar sacara umum tiasa ningkatkeun stamina kardiovaskular, ningkatkeun tingkat kabugaran sareng ngirangan résiko panyakit kardiovaskular.

Swap Ngabuburit pikeun Rowing

Upami anjeun pépéling anu gemar, anjeun panginten badé nambihan rowing kana rotasi latihan anjeun. Élmuwan geus lila hipotésis yén rowing mangrupakeun workout leuwih éféktif batan Ngabuburit sabab rowing recruits grup otot leuwih intensely. Rowing sigana ngaronjatkeun kapasitas cardiovascular leuwih ti Ngabuburit, jadi waktos salajengna basa Anjeun boga kasempetan pikeun hop on hiji erg, balik pikeun eta!

Gaduh Pesta Tari

Menari mangrupikeun latihan anu luar biasa anu bakal ngajantenkeun paru-paru sareng otot anjeun kaduruk – sareng éta pikaresepeun! Nari ogé tiasa ngabutuhkeun anjeun pikeun nganggap posisi énggal sareng tangtangan rentang gerak anjeun, ningkatkeun kabugaran anjeun sadayana. Sababaraha panilitian ilmiah parantos nunjukkeun yén menari sacara signifikan mangaruhan kaséhatan sareng kabugaran, tina mobilitas sareng kasaimbangan anu langkung saé pikeun ningkatkeun daya tahan kardiovaskular. Tari salaku latihan ogé bisa ningkatkeun adherence pikeun sababaraha urang sabab ongkos jeung angkutan halangan pikeun asupna low.

Gaduh Langkung Sex

Kabugaran teu kudu jadi terstruktur sepanjang waktos. Kagiatan anu sanés, sapertos séks, tiasa ningkatkeun kaséhatan fisik anjeun ogé. Hubungan seksual tiasa pisan intensif sacara fisik sareng, sapertos kitu, tiasa ningkatkeun kaséhatan kardiovaskular sareng daya tahan otot. Rada héran, élmuwan geus researched ieu-saawal 1981, peneliti ngaduga yén aktivitas seksual bisa ngaronjatkeun kinerja fisik. Sarta dina 2010, peneliti menyimpulkan yén sanggama ngahasilkeun rupa kauntungan kaséhatan fisiologis, kaasup sipat relief nyeri, nu bisa mantuan Anjeun nyorong ngaliwatan workouts tangguh engké. Upami teu aya anu sanés, séks moal mangaruhan négatif kinerja fisik anjeun, sapertos anu sering dipercaya. Ngarasa Luncat ngagunakeun nasehat ieu ngaganti workout kalawan sababaraha waktos di pangkeng.

Maén Olahraga

Paling olahraga merlukeun set skill kompléks nu bisa jadi di luar zone kanyamanan Anjeun. Upami anjeun biasa angkat beurat, lumpat, atanapi gerakan anu kawilang monoton, ngagentos hiji latihan mingguan pikeun kaulinan olahraga mangrupikeun cara anu saé pikeun ngasah kaahlian fisik anu sanés. Sakali deui, ngarusak rutinitas kabugaran anjeun upami henteu intuisi, ningkatkeun stamina sareng kabugaran anjeun. Contona, kaulinan maén bal ngawengku sprinting, jogging, leumpang, motong, najong, dodging, komo ngalungkeun, gumantung kana posisi Anjeun. Ngahijikeun gerakan-gerakan anu béda ieu nyayogikeun cara anu pikaresepeun sareng nangtang pikeun ningkatkeun stamina.

Dengekeun Musik Bari Latihan

Sadayana terang lagu anu saé tiasa ngompa anjeun pikeun latihan. Ngadangukeun musik mawa jalma kabagjaan jeung énergi, sarta ieu tetep leres salila latihan. Ngadangukeun musik upbeat salami latihan anjeun tiasa ningkatkeun kinerja anjeun ku sababaraha cara, tina ngirangan persépsi anjeun ngeunaan kacapean, ngaganggu anjeun tina galur latihan anjeun, sareng ngajantenkeun latihan langkung gampang.

Inuman Kafein Sateuacan Latihan

Upami anjeun milarian cara pikeun ningkatkeun stamina anjeun, ngonsumsi sakedik kafein sateuacan latihan tiasa ngabantosan. Panaliti nunjukkeun yén kafein mangrupikeun suplement pre-workout anu saé sabab tiasa ningkatkeun énergi, haté, sareng kamampuan fisik anjeun. Nanging, pangaruhna sigana langkung signifikan dina lalaki tibatan awéwé, sareng anjeun kedah ati-ati supados henteu ngandelkeun kafein.

Tambahkeun Meditasi kana Rutinitas Kabugaran Anjeun

Inget kumaha urang disebutkeun yen “stamina” nujul kana pursuits fisik jeung méntal? Ieu mangrupikeun inpormasi inpormasi ieu. Nambahkeun prakték mindfulness sapertos meditasi, engapan jero, atanapi yoga kana rutinitas kaséhatan anjeun sadayana tiasa ningkatkeun stamina méntal anjeun. Upami anjeun biasa latihan gancang-gancang, ngalaksanakeun latihan, prakték mindfulness bakal nantang anjeun pikeun nyorong kabosenan anu dirasakeun sareng nanganan setrés, dua faktor anu maénkeun peran dina sabaraha lila anjeun tiasa latihan dina tingkat maksimal. Panaliti taun 2016 dina jurnal Komplementer Berbasis Bukti sareng Kedokteran Alternatif mendakan yén mahasiswa médis ngalaporkeun ningkat stamina méntal (kurang setrés sareng ningkat kasabaran sareng kesejahteraan) saatos genep minggu yoga sareng semedi.

Tong Hilap Istirahat sareng Pulih

Tungtungna, pastikeun anjeun gaduh dinten recovery dijadwalkeun kana rutin workout Anjeun. Sabalikna sareng kapercayaan umum, kalakuan saleresna latihan sanés anu ningkatkeun kabugaran anjeun – éta mangrupikeun fase perbaikan sareng ngawangun deui. Dinten istirahat penting pikeun perbaikan anjeun kana waktosna. Lamun anjeun ngalakukeun hiji workout sengit unggal poe, awak anjeun pernah meunang kasempetan pikeun cageur. Ku kituna eta pernah boga kasempetan pikeun ngalereskeun otot Anjeun.

Hiji Kecap Ti Verywell

Sanaos stamina sanés faktor anu dianggap ku seueur jalma nalika komitmen kana tujuan kabugaran, éta mangrupikeun komponén penting tina kabugaran, ningkatkeun kamampuan anjeun dina daya tahan, kakuatan, sareng latihan gancang. Kaasup sababaraha kagiatan nambahan stamina tambahan kana rutin anjeun ayeuna bakal ngabantosan ningkatkeun stamina sareng kaséhatan anjeun. Upami anjeun peryogi bantosan ngarancang rencana pikeun ningkatkeun stamina anjeun, milarian bantosan palatih pribadi.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *