Henteu paduli kumaha ati-ati urang kana karya seni urang, lukisan kanvas tiasa ruksak. Sababaraha lukisan anu kasohor di dunya parantos ngalaman karusakan salami mangtaun-taun sareng peryogi perbaikan anu dilakukeun kana kanvas. Naon mimitina bisa sigana kawas musibah lengkep, dina kanyataanana biasana repairable, jadi hayu atuh ningalikeun maneh kumaha ngalereskeun a ruksak atawa ripped lukisan kanvas. ngalereskeun kanvas ruksak * Lamun lukisan anjeun ngan boga lembang di dinya, baca kumaha carana meunang lembang kaluar tina lukisan a di dieu. Karuksakan di luhur lumangsung nalika babaturan ngadatangan studio kuring sarta ngahaja knocked leuwih hiji stand print kai, sudut nu indit katuhu ngaliwatan lukisan ieu nu aya di lantai condong nepi kana témbok. Anjeun tiasa ningali karuksakan kana kanvas éta cukup badag, teu ngan kungsi rip Isro katuhu ngaliwatan lukisan, tapi kanvas geus torn dina dua arah, duanana diagonally sarta horizontal. kumaha carana ngalereskeun sakabeh dina lukisan kanvas Di dieu anjeun tiasa ningali yén serat kanvas ditarik nalika karusakan kajantenan, nyésakeun ujung anu henteu rata. kumaha carana ngalereskeun lukisan minyak kanvas torn Upami lukisan ieu mangrupikeun Rembrandt anu teu dihargaan, kuring bakal nyaluyukeun sadaya serat individu tina kanvas sareng lem masing-masing deui babarengan nyalira. Sanajan kitu, lukisan ieu hargana Chris Chalk, sarta sakumaha anjeunna (abdi) masih di dieu pikeun repaint wewengkon ruksak sanggeus perbaikan, abdi tiasa ngadamel perbaikan basajan. parabot diperlukeun pikeun ngalereskeun hiji lukisan kanvas ruksak Pikeun ngalereskeun lukisan kanvas anu ruksak atanapi robek anjeun peryogi:

    • sapotong kanvas sarua (atawa sahanteuna sarupa) jeung kanvas aslina.
    • sapasang gunting seukeut.
    • sababaraha lem bébas asam (dina hal ieu PVA – Polyvinyl asétat).
    • sapotong datar tina MDF atanapi hardboard.
    • beurat atawa hal beurat dipaké salaku beurat.

PVA Polyvinyl asétat lem Mimiti nganggo gunting anjeun pikeun motong sapotong kanvas cadangan anjeun pikeun ngadamel patch. Pastikeun mun anjeun ngalakukeun ieu patch cukup badag pikeun nutupan wewengkon ruksak tina lukisan, tambah sahenteuna 3cm tumpang tindihna tambahan, ku kituna patch bisa glued kana nyatu kanvas undamaged sabudeureun cimata. Sakali anjeun motong patch anjeun kana ukuran anu bener, nerapkeun lem PVA ka hiji sisi. ngalereskeun patch kanvas kana lukisan minyak anu ruksak Kalayan lukisan anu ditetepkeun dina permukaan anu datar anu bersih, nawiskeun patch kanvas kana tonggong lukisan sareng nyorong kana posisina. Pastikeun anjeun geus nerapkeun lem PVA cukup ku kituna unggal bagian tina patch ieu glued kana kanvas aslina. Upami anjeun ngagaduhan kaleuleuwihan PVC anu kadorong kaluar tina handapeun patch, usapkeun nganggo kaen baseuh, PVA larut cai sareng gampang ngabersihkeun. perbaikan lukisan kanvas Pastikeun patch anyar dina posisi bener jeung wewengkon ruksak tina kanvas aya di handapeun tengah patch anyar. Anjeun tiasa ningali di dieu, sabab ruksakna lukisan kuring deukeut tepi lukisan, pikeun ngahontal éta kuring geus kungsi nyorong bagian tina patch anyar kuring handapeun tandu-bar kai. mending lukisan kanvas ruksak Sakali patch disimpen dina posisi anu leres, urang kedah nempatkeun permukaan datar anu sanés dina tonggong patch supados nalika lemna garing éta nyiptakeun perbaikan anu datar. Abdi nganggo selembar hardboard ipis pikeun ngalakukeun ieu. gluing lukisan kanvas ruksak Sakali deui, kusabab karusakan dina kasus kuring caket pisan kana tepi lukisan, kuring kedah nyorong lambaran ipis hardboard anu kuring anggo antara kanvas asli sareng tandu kayu, sanés ngan ukur di tengah lukisan. , tapi ogé di sisi katuhu.

Pernah sieun, lukisan torn anjeun tiasa disalametkeun

‘Rahasia’ pikeun ngalereskeun cimata dina kanvas nyaéta pikeun ngalakukeunana tina tonggong kanvas, sanés payun. Anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta sacara saksama ngajajarkeun benang dina cimata, teras nempelkeun lawon anu sanés dina tonggong pikeun nahanana dina tempatna. Bagian anu sesah nyaéta ngalakukeunana sacara rapih sareng ngajantenkeun sadayana ngagolér.

Motong Sapotong Kanvas

Potong sapotong kanvas nu sahanteuna hiji inci lega ti cimata sabudeureun. Anjeun meureun hoyong motong sudut rounded pikeun nyegah eta tina ngangkat up. Anjeun tiasa nganggo kertas beurat, tapi éta henteu kuat atanapi fleksibel sapertos lawon. Upami anjeun teu acan ngagaduhan sakedik kanvas, sakedik lawon anu warnana terang bakal ngalaksanakeun tugas, tapi henteu kedah ipis teuing. Ulah skimp sarta motong strip perbaikan sempit, sabab teu hayang nambahkeun galur dina serat dina kanvas deukeut cimata. Teundeun lukisan beungeut-handap dina beungeut bersih. Paké lem bébas asam (lem “bodas” karajinan) pikeun taat ka lawon perbaikan. Primer sapertos gesso akrilik atanapi médium sapertos médium matte atanapi gél ogé tiasa dianggo ogé lem. Larapkeun lapisan lem, gesso, atanapi sedeng anu ipis sareng rata kana patch sareng tempatkeun kana cimata. Upami cimata aya di handapeun bar tandu, anjeun panginten hoyong nganggo spatula pikeun nempatkeun lawon perbaikan dina tempatna. Ngahindarkeun godaan pikeun nerapkeun teuing lem; eta ngan saukur bakal squeeze kaluar edges jeung nyieun mess a. Sapotong leutik kardus atanapi kartu kiridit plastik tiasa dianggo pikeun nyebarkeun lem atanapi sedeng dina permukaan lawon. Balikkeun kanvas supados nyanghareup ka katuhu ka luhur, nempatkeun buku handapeun patch anu jangkungna sarua jeung tandu bar supados kanvas dirojong dina situs cimata. (Teundeun sababaraha kertas kandel atawa kartu handapeun patch pikeun ngajaga buku tina lem nanaon.)

Pasang Benang Leupas kana Tempatna

Pariksa alignment of edges of cimata. Bari lem masih baseuh, nyorong sagala benang leupas kana tempat saloba Anjeun bisa kalayan hal leutik kayaning sapasang pinset, jarum, gunting rupa, atawa colok huntu. Anjeun bisa jadi teu bisa meunang unggal bit thread rapih disusun; anu anjeun tiasa motong nalika lem parantos garing. Coba ulah aya lem di hareup kanvas. Nempatkeun saeutik kertas atawa kartu ipis leuwih eta, teras nempatkeun buku sejen dina luhureun perbaikan sarta ninggalkeun eta datar nepi ka garing. Anjeun oge bisa balikkeun kanvas leuwih meh nyanghareup ka handap teras nahan buku dina situs perbaikan pikeun rarata eta bari eta dries.

Cat Kanvas Anjeun Dilereskeun

Nalika lem geus garing, kanvas geus siap pikeun lukisan. Upami kanvas masih kosong, anjeun tiasa nyobian nyumputkeun cimata dina sababaraha gesso atanapi sedeng tambahan. Malah lamun kanvas geus dicét, Anjeun tiasa make sikat leutik pikeun nyobaan pikeun nambahkeun sababaraha gesso tambahan atawa sedeng pikeun cimata dina hareupeun lukisan pikeun mawa beungeut nepi ka tingkat kanvas aslina. Anjeun panginten peryogi sababaraha lapisan. Sakali sedeng geus garing, Anjeun meureun hoyong gently pasir eta. Lajeng, ngagunakeun medium sarua jeung lukisan aslina, taliti cocog kelir aslina. Éta langkung gampang pikeun ngalakukeun ieu upami anjeun nganggo sikat anu alit. Muat sikat sareng warna anu anjeun adun sareng tahan caket lukisan pikeun ningali naha éta cocog sareng warna aslina. Pastikeun ogé cocog tékstur lukisan aslina. Upami éta lukisan pisan tékstur anjeun gaduh kauntungan pikeun nyumputkeun cimata kalayan tékstur impasto dina lukisan éta. Anjeun ogé tiasa ngadamel kolase dina situs perbaikan upami anjeun ngalakukeun kolase sareng potongan média campuran. Mun anjeun ngajual atawa méré lukisan ka dealer pikeun ngajual nu tos Anjeun repaired, Anjeun meureun hoyong hayu nu meuli atawa dealer nyaho yén anjeun geus dijieun perbaikan patch kana kanvas, jeung sugan nawarkeun diskon. Catetan: Upami éta cimata dina lukisan rengse berharga, éta patut meunang hiji conservator ahli pikeun ngalakukeun perbaikan leuwih refined, nu bisa ngawengku lapisan (adhering) sakabéh lukisan kana kanvas ngarojong anyar.

Saban seniman ahli terang yén upami anjeun hoyong nyiptakeun lukisan kalayan umur panjang, anjeun kedah mimitian ku kanvas kualitas luhur. Di sisi sabalikna, unggal seniman anu berpengalaman ogé terang yén bahkan kanvas anu paling endah sareng ditangtayungan saé tiasa mimiti ngaleuleuskeun saatos taun-taun angkutan, tampilan, sareng paparan ka elemen sapertos kalembaban interior sareng lebu. Teras aya kacilakaan “aneh” anu tiasa nyababkeun cimata atanapi liang dina kanvas. Depresi dina pilem cet (katelah “bekam) atanapi dents séjén ogé bisa lumangsung nalika kanvas badag geus tumpuk gigireun slammer hiji nu geus kadorong ngalawan eta nyebutkeun Ray Smith, panulis The Artist urang Buku Panduan .
Sanajan éta bisa jadi mangrupakeun ide nu sae pikeun ninggalkeun perbaikan utama ka conservator a, loba seniman bisa nyoba ngalakukeun perbaikan sorangan. Upami Anjeun gaduh waktos, leungeun ajeg, saeutik kasabaran, sarta parabot katuhu jeung téhnik, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngalengkepan hiji perbaikan DIY suksés. Untungna, Smith nawarkeun sauntuyan aplikasi perbaikan nu bisa dipaké pikeun ngalereskeun varying derajat karuksakan. Hayu urang mimitian ku repairing liang leutik. Ngalereskeun liang Leutik 1. Nyiapkeun kanvas ku moistening deui wewengkon tatu rada sarta flattening eta kalawan beurat. Hal ieu ngamungkinkeun karuksakan bisa ditaksir leuwih gampang jeung sagala wewengkon tatu bisa dibawa babarengan, nyebutkeun Smith. 2. Rapih neukteuk off sagala threads leupas atawa frayed edges of kanvas. 3. Motong hiji patch tina kanvas leuwih badag batan aréa liang.
4. Bulu edges patch pikeun assists halimunan na lamun ditempo ti hareup.
5. Gantelkeun patch kana tonggong kanvas ngagunakeun napel BEVA. napel ieu sadia dina bentuk pilem atawa sakumaha kandel, cair kentel. Tip: Upami liang dibuktikeun ti payun, éta kedah dieusi dugi ka tingkat sesa kanvas ku proprietary, némpelkeun pangisi permukaan rupa anu kalebet PVA, anu masihan kalenturan. Ieu bisa sculptured kana tékstur tina kanvas sabudeureun, sarta primed tur dicét ku artis pikeun cocog sesa karya. Ngarengsekeun Depresi atanapi Deformasi Surface lianna Numutkeun Smith, seniman condong bolu cai onto deui tina kanvas di wewengkon kapangaruhan. Ieu bisa ngabalukarkeun shrinkage tur ngakibatkeun narik kaluar nonjol. Tapi, kanvas modern anu anyaman dina alat tenun gaduh anyaman anu ketat pisan sareng ku kituna langkung rawan nyusut, ku kituna seueur teuing cai dina tonggong kanvas bakal ngaleutikan dugi ka ahirna taneuh bakal mimiti flake. Jawabanna, saur Smith, nyaéta ngagunakeun Uap sakedik-gancang. 1. Upami mungkin, iklaskeun kanvas dina méja pinding tekanan-rendah. Ieu ngabantuan pikeun bersantai sarta rarata canvases ti geus cacad.
2. Dab kanvas kalawan beueus “squeezed-out” bolu wungkul.
3. Nangtayungan beungeut lukisan ku peletakan hiji lambar pilem jelas.
4. Bisa jadi mantuan pikeun nempatkeun hiji buku handapeun kanvas horizontal nepi ka tingkat permukaan na, dimana nonjol geus dirawat.
5. Nempatkeun buku sejen di luhur pikeun mantuan rarata nonjol. Tip : Naha anjeun terang yén konservator ngagunakeun lem sturgeon anu dimurnikeun sajumlah leutik pikeun nyaimbangkeun cet anu misah ti Van Gogh’s A Wheat Field, sareng Cypresses ? Éta ogé ngagunakeun méja lapisan tekanan rendah, anu nyayogikeun nyeuseup, kalembaban, sareng kahaneutan salami prosésna. Ngubaran Kanvas anu Didegradasi atanapi Lemah Aya sababaraha metode anu tiasa dianggo pikeun ngubaran kanvas anu rusak atanapi lemah. Hayu urang mimitian ku metoda “striplining”. Métode Striplining Perlakuan paling umum pikeun kanvas pisan didegradasi atawa ngaruksak pinuh atawa parsial pinding, nyebutkeun Smith. Kusabab hiji kanvas lemah ngan bisa jadi lemah sabudeureun edges mana aya stress dina ujung tandu bar, manéhna nyebutkeun, ngan edges nu strengthened. Ieu katelah “striplining”. Prosés ieu henteu ngalibetkeun perlakuan utama kana pusat lukisan. 1. Metoda ngagunakeun étiléna vinyl asétat copolymer napel-incorporating microcrystalline waxes, kayaning BEVA 371. A pinding nu ngagunakeun napel misalna hiji merlukeun panas tur ilaharna dilarapkeun dina datar, permukaan logam dipanaskeun katelah méja panas, nyebutkeun Smith. 2. Lukisan ieu tos stretched, sakumaha ogé bahan pinding, nu bisa jadi linen tradisional, lawon kaca, atawa sailcloth poliéster. 3. The BEVA napel geus sadia sakumaha ipis, pilem seragam nu bisa peeled jauh ti lambaran Nyieun sarta ditempatkeun antara tukang lukisan jeung bahan pinding. 4. Méja panas ngaktifkeun napel sarta tekanan vakum brings surfaces babarengan. Tip : Dina taun-taun awal prosésna, seueur teuing tekanan anu dianggo, saur Smith, nyababkeun lukisan kalayan tékstur bergelombang. Kusabab ieu munggaran ditingali, tekananna parantos ngirangan. Relining Salila prosés relining, beungeut hareup lukisan ieu Nyanghareupan kertas tisu jeung lem ngajaga eta, nyebutkeun Smith. Dina kasus relining (dimana lapisan didegradasi heubeul kudu dicabut tina tonggong kanvas), nyanghareup ieu penting pisan pikeun panyalindungan cushioning na. Éta ogé nyepeng cet dina tempat anu leres dina lukisan upami aya delaminating. Lapisan heubeul dipiceun ku cara ditarik ku leungeun dina jalur sempit. Sadaya ngambah lem heubeul dipiceun tina tonggong kanvas heubeul, boh ku taliti pisan ngumbah cai haneut atawa scraping ku péso utiliti. Upami anjeun milarian kanvas kualitas luhur, anjeun bakal mendakanana di Fredrix Canvas. Fredrix reueus ngahasilkeun langkung ti tilu belasan gaya kanvas gulungan, dina langkung ti 175 ukuran anu béda-béda mastikeun permukaan anu sampurna pikeun unggal seniman, unggal proyék, & unggal kasempetan. Mimiti balanja pikeun kanvas Fredrix ayeuna! Sumber Mayer, Ralph. Buku Pegangan Seniman Bahan sareng Téhnik . ed ka-5. York énggal: Viking, 1991. Citak. Smith, Ray. “Konservasi sareng Framing.” Buku Pegangan Seniman . ed ka-3. York énggal, Ny: DK Pub., 2009. 330-31. Nyitak.

saméméhna

Kumaha Ngamanipulasi Cét-Tanpa Sikat!

Teras

Kumaha ngagantung karya seni anjeun

Ku Artis & Illustrators | Salasa 20 April 2021

Upami anjeun kedah ngalereskeun cimata dina lukisan kanvas, Lizet Dingemans nunjukkeun kumaha éta dilakukeun kalayan sakedik ribut.

Gambar adegan. Anjeun ngagantung lukisan minyak panganyarna anjeun dina témbok, ngan pikeun manggihan paku lemah jeung gambar ragrag. Nalika nabrak lantai, karya seni anjeun anu éndah bakal kaserang sareng kanvasna ayeuna langsung nyegrek. Lukisan éta henteu tiasa disalametkeun… Atawa éta? Henteu paduli kumaha ati-ati urang kana karya seni urang, aya kalana canvases bakal robek – naha teu kahaja atanapi henteu. Sababaraha lukisan anu paling kasohor di dunya parantos ngalaman karusakan salami mangtaun-taun sareng peryogi perbaikan anu dilakukeun kana kanvas. Kanyataanna, malah The Night Watch ku Rembrandt ieu slashed ku péso di 1975. Kabeneran, restorers junun ngalereskeun karya seni ieu sarta eta masih dipajang nepi ka poé ieu – bukti yén naon mimitina bisa sigana kawas musibah lengkep sabenerna geulis repairable. .

Kumaha carana abdi tiasa ngalereskeun kanvas?

Sabenerna aya sababaraha cara pikeun ngalereskeun kanvas: 1. Ngalapis sakabéh kanvas
2. Threading serat deui babarengan
3. Nerapkeun patch a Dina pituduh ieu, kuring bakal ngajelaskeun kumaha cara nerapkeun patch, anu mangrupikeun cara anu paling gampang pikeun mulangkeun kanvas anu robek. Sateuacan urang ngamimitian, kumaha oge, hal anu penting pikeun mertimbangkeun lamun ieu téh pilihan katuhu pikeun anjeun. Salaku conto, ukuran cimata penting. Naon waé anu langkung ageung tibatan sapertilu tina lukisan éta kedah diurus ku pamulih profésional sabab patch moal tahan. Perhatikeun ogé yén cimata anu langkung ageung tiasa ngabutuhkeun anjeun ngalukis deui sababaraha gambar anjeun. Upami anjeun henteu hoyong ngalakukeun ieu, anjeun ogé kedah nyandak lukisan ka restorasi.

Lem naon anu kuring kedah dianggo pikeun ngalereskeun kanvas?

Tungtungna, kecap dina napel. Aya sababaraha pilihan pikeun nerapkeun patch anjeun. Lem kulit kelenci mangrupikeun pilihan tradisional Masters Old. Lem mindeng asalna dina bentuk pellet sarta perlu leyur dina cai panas saméméh aplikasi. Salaku ukuranana, éta henteu stabil pisan sareng bakal ngaleutikan sareng ngabareuhan kalayan tingkat kalembaban anu béda-béda. Tradisionalis resep ngagunakeun lem ieu salaku pamakéan na geus well documented sapanjang umur. Pilihan séjén nyaéta PVA. résin PVA mangrupakeun bahan kawilang anyar. Salaku cai dina lem nu evaporates nalika drying, partikel résin pindah ngadeukeutan babarengan ngabentuk pilem kontinyu. Kualitas rupa-rupa, jadi mangrupakeun ide nu sae pikeun indit jeung merek kualitas artis ‘. I dipaké PVA Bond, nu boga stabilitas alus tur teu konéng.

Pituduh pikeun ngalereskeun kanvas torn

bahan Lizet urang

  • Hiji lukisan ruksak
  • Sapotong kanvas sarupa, sahenteuna 2-3 cm leuwih badag batan rip
  • Gunting
  • Beungkeut PVA
  • Karét beueus
  • Cat, sikat sareng péso palette (pikeun noél)

1. Assess karuksakan

kumaha-ngalereskeun-a-torn-kanvas-1 Kadé dimimitian ku assessing extent karuksakan kana kanvas. Kuring bakal ngalereskeun potrét dina kanvas anu gaduh kira-kira rip dua inci di katuhu luhur. Ieu lumangsung nalika hiji stand teu kahaja knocked leuwih sarta sudut indit katuhu ngaliwatan kanvas sakumaha eta condong nepi kana témbok. rip ngan leutik, sarta teu dina bagian detil tina lukisan, jadi sampurna pikeun ngalereskeun kalawan patch a.

2. Larapkeun patch

kumaha-ngalereskeun-a-torn-kanvas-2 Rahasia patching nyaéta pikeun ngalakukeunana ti tukangeun kanvas, teu hareup. Éta saleresna henteu sesah, sareng anjeun ogé peryogi bahan-bahan anu teu mungkin anjeun gaduh di studio anjeun atanapi di bumi. Kanvas henteu kedah dicabut tina tandu – saleresna langkung gampang ngalereskeun kanvas nalika direntangkan sabab stabil sareng tegang. Mimitian ku motong sapotong kanvas ngeunaan 2-3cm leuwih badag batan cimata. Tujuanana nya éta pikeun meunangkeun serat tina kanvas pikeun baris nepi ogé saméméh nerapkeun patch dina. Abdi damel sareng kanvas linen di dieu, tapi upami anjeun nganggo kanvas katun, pertimbangkeun nganggo rag beueus pikeun nerapkeun saeutik Uap kana tonggong kanvas – éta tiasa ngagentos serat sareng ngagampangkeun nutup sela. TIP TOP Teundeun patch kanvas dina tonggong lukisan anjeun pikeun ningali kumaha éta pas sateuacan gluing

3. Lem patch

kumaha-ngalereskeun-a-torn-kanvas-3 Larapkeun PVA kana patch kanvas sareng pastikeun seratna siram sareng kanvas asli. (Upami anjeun nganggo patch kanvas primed, anu kuring nyarankeun, pastikeun sisi primed nyanghareupan tonggong kanvas anjeun anu rusak). Pencét enteng tur pastikeun euweuh PVA lolos ngaliwatan cimata dina sisi séjén kanvas nu. Upami kitu, usap waé nganggo kaén beueus. Hurungkeun perhatian anjeun ka sisi lukisan tina kanvas ayeuna jeung gently nyorong dua sisi cimata babarengan saloba mungkin dina urutan sangkan serat baris nepi. Pastikeun pikeun ngalakukeun ieu rélatif gancang sakumaha lem bakal drying anjeun balik.

4. Hayu patch garing

kumaha-ngalereskeun-a-torn-kanvas-4 Istirahat kanvas dicét sisi handap. Teundeun beurat dina tonggong patch pikeun nahan sadayana dina tempatna sareng tinggalkeun PVA sahenteuna sahenteuna 24 jam. Lamun geus disetel, balikkeun kanvas jeung hareup lukisan kudu kasampak kawas gambar 4. Salaku bisa ningali, nu Primer bodas dina patch kanvas némbongkeun ngaliwatan cimata. Anggap PVA diatur leres sateuacan noel cet, upami henteu, éta tiasa longgar kana waktosna.

5. Toél nepi ka cet

kumaha-ngalereskeun-a-torn-kanvas-5 Ayeuna patch anjeun hurung, urang tiasa ngamimitian retouching cat. Upami anjeun ngalereskeun lukisan akrilik, anjeun tiasa nganggo pangisi, sapertos Gél Emas sareng Témpél Molding, pikeun ngeusian celah sareng masihan permukaan anu datar pikeun dicét. Cat minyak bakal nampik filler dumasar-akrilik, kumaha oge, jadi kuring nyarankeun ngeusian dina sagala sela sizeable kalawan cet minyak kandel gantina, nerapkeun eta ku péso palette sarta blending eta ngagunakeun sikat. Ieu tempat kasenian anjeun tiasa sumping. Pikeun cimata anu langkung ageung atanapi lukisan impasto, anjeun tiasa milih ngarobih penampilan lukisan ku cara ngalangkungan éta kalayan lapisan cet anu langkung kandel. Upami éta cimata anu langkung alit atanapi lukisan anu nganggo sikat anu langkung halus, anjeun tiasa nyobian enteng nyampur dina patch anu toél sareng sesa lukisan. Éta sadayana gumantung kana ukuran sareng lokasi cimata sareng gaya lukisan pribadi anjeun.

6. Karya ahir

kumaha-ngalereskeun-a-torn-kanvas-6 Lamun ditempo nutup, sababaraha cimata masih katempo, tapi kuring cukup senang jeung hasil sakabéh lamun ditempo ti kajauhan. Abdi ngarepkeun anjeun suksés kalayan perbaikan anjeun ogé.

Maca deui:

  • Kumaha manteng kanvas
  • Kumaha perdana dewan
  • Kumaha carana milih pigura pikeun lukisan anjeun

Pikeun pituduh seni, demo sareng wawancara artis anu dikirimkeun langsung ka anjeun unggal bulan, panggihan kumaha ngalanggan majalah Artists & Illustrators. Dina postingan ieu kuring bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha carana ngalereskeun lukisan kanvas naha éta parantos robek, robek, atanapi gaduh liang atanapi tusukan. Gampang upami anjeun gaduh sababaraha suplai anu diperyogikeun sareng kuring bakal masihan anjeun petunjuk léngkah-léngkah. Henteu lami sareng anjeun tiasa ngahirupkeun deui lukisan anjeun sareng masihan kasempetan kadua ku ngalereskeun karusakan. Lukisan ieu ku Jeanne Johnston ngagaduhan cimata panjang dina kanvas. Salaku Associate Amazon, kuring tiasa nampi komisi leutik tanpa biaya pikeun anjeun upami anjeun mésér produk anu kuring kaitkeun. Ieu mantuan kuring jeung biaya ngajalankeun ramatloka ieu. Hatur nuhun!

Suplai pikeun ngalereskeun lukisan kanvas

Salila sababaraha taun kuring parantos ngalereskeun sababaraha lukisan kanvas sareng kuring bakal ngajalanan anjeun ngalangkungan léngkah kuring. Conto abdi tina kanvas kalayan rip farily badag di jerona. Sarta ulah salempang, éta gampang. Anjeun bakal peryogi:

  1. permukaan kerja datar gumantung kana ukuran lukisan
  2. sapotong kanvas pikeun patch
  3. Enya! témpél atawa lem sarupa
  4. gesso
  5. brayer atawa gilinding
  6. gunting, sikat cet pikeun nyebarkeun lem, sikat pikeun touch up

Alat pikeun ngalereskeun lukisan anu ruksak.Ngalereskeun lukisan robek.

Kanvas

Mimiti kuring mendakan kanvas anu cocog pikeun patch. Kabeneran kuring ngagaduhan gulungan kanvas katun dina leungeun. Anjeun tiasa mésér kanvas online atanapi di toko suplai seni. Hadé pisan mun éta meuli kanvas nu dijieun husus pikeun lukisan, teu kanvas ti toko lawon. Lukisan anu kuring ngalereskeun dicét dina kanvas katun janten kuring nganggo kanvas katun. Upami lukisan anu badé dilereskeun dicét dina kanvas linen, henteu kunanaon nganggo kanvas katun sabab anjeun badé nutupan anyaman ku gesso. Kanvas pikeun ngalereskeun seni.Motong patch tina kanvas. Pastikeun sareng kéngingkeun kanvas PRIMED. Priming mangrupakeun panghalang antara cet Anjeun bakal nerapkeun jeung katun atawa linen kanvas, tanpa Primer cet antukna deteriorate kanvas bulistir.

Motong patch kanvas

Teras, potong kanvas anjeun kana ukuran anu dipikahoyong. Kuring motong kanvas kuring hiji inci leuwih badag batan cimata dina sagala sisi. Anjeun ngan ukur hoyong mastikeun yén patch éta cukup ageung pikeun nutupan cimata, tapi anjeun henteu hoyong langkung seueur tambahan nalika anjeun lem dina tonggong. Lamun lukisan anjeun ngan boga kabocoran atawa liang, Anjeun tiasa make metoda sarua ieu, ngan make patch buleud leuwih leutik. A patch buleud moal boga sagala sudut nu bisa meunang snagged tur cimata kaluar. Kanvas patch siap pikeun lem leuwih lukisan torn.Kanvas patch siap pikeun glued di tempat leuwih kanvas ripped.

Gantelkeun patch kana lukisan ruksak

Di handap anjeun tiasa ningali YES! témpél nu kuring make. Kuring brushed sababaraha dina hiji sisi patch kuring jeung nyangkut patch kana tonggong kanvas kuring. Saterusna kuring ngangkat nepi edges jeung ditambahkeun saeutik leuwih lem pikeun mastikeun patch ieu glued sadaya jalan ka edges. Upami tambalan ngagulung di sabudeureun éta tiasa kacekel kana hiji hal sareng cimata. Pikeun mastikeun yén kanvas ieu diturutan ogé, kalawan henteu nabrak atawa gelembung, abdi nganggo Speedball brayer karét. Anjeun tiasa ningali éta dina gambar ka-3 di handap ieu.

Tungtungna, pikeun mastikeun yén patch henteu kamana-mana, kuring beuratna ku buku sareng ngantosan sababaraha dinten dugi ka garing. Ngalereskeun lukisan anu ruksak.Beurat sambel nepi ka garing.

Pasokan pikeun ngalereskeun kanvas

Anjeun tiasa gaduh gunting sareng sakedik kanvas pikeun patch na. Tapi tilu hal anu bakal ngajantenkeun ieu padamelan nyaéta YES! témpél, brayer jeung gesso. Kuring ngagaduhan tautan ka tilu barang penting ieu anu kuring anggo di handap:

Nyuuh cimata

Sakali lem geus garing, balikkeun lukisan jeung anjeun bakal nempo bédana atra dina tingkat patch jeung tingkat kanvas aslina. Nurun tina solokan deet. Ieu gampang pikeun ngalereskeun, ngan eusian solokan dina gesso acrylic. I dipaké sikat sarta ngeusi solokan, bade saeutik saluareun solokan ka bulu kaluar gesso jadi moal aya edges teuas. Ngagunakeun gesso pikeun ngeusian cimata dina seni ruksak.Ngeusian wewengkon nu anyar ditambal ku gesso.

Cet toél

Sakali gesso geus garing anjeun siap noél nepi lukisan. Upami éta lukisan minyak, kuring nyarankeun anjeun nganggo cet minyak, pikeun lukisan akrilik nganggo cet akrilik. Unggal boga Sheen béda jeung cocog jenis cet bakal hiji patandingan sakabéh. Ieu mangrupikeun bagian anu pikaresepeun pikeun kuring. Ngan teruskeun nyampur dugi ka anjeun kéngingkeun warna anu paling caket. Lukisan ieu sigana boga underpainting bulao jadi kuring ngalakukeun éta lajeng waited sababaraha poé lajeng nempatkeun jeruk leuwih eta. Perhatoskeun detil sapertos kieu, sareng cobian cocog sareng sapuan sikat. Abdi ngarepkeun tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun terang ngeunaan cara ngalereskeun lukisan kanvas anu rusak, robek, atanapi robek. Éta ganjaran pikeun nyalametkeun lukisan anu ruksak sareng masihan kasempetan anu sanés!

Ngan bisi anjeun peryogi kanvas. . .

Atawa gunting. Di handap ieu tumbu ka jumlah pangleutikna kanvas kuring bisa manggihan online. Inget ngagunakeun kanvas primed. Sareng tautan kana sapasang gunting anu murah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *