Seueur murangkalih anu mimiti ngalaman nyiptakeun musik bari ngagedor-gedor bar-bar anu luar biasa tina gambang kaulinan. Sareng sanaos ngarangsang anu saé pikeun murangkalih, kagiatan sapertos kitu sering nyababkeun nyeri sirah pikeun kolotna. Najan kitu, anjeun tiasa mere ilham kreativitas musisi ngora anjeun, sarta nenangkeun saraf sorangan, kalawan gambang homemade kuring. Saatos perjalanan balanja kanggo bahan (dina waktos anjeun bakal ngaluarkeun artos langkung sakedik tibatan anu anjeun peryogikeun pikeun ngagaleuh cocooan anu paling diproduksi ayeuna) sareng sajam atanapi langkung waktos ngumpul, anjeun bakal gaduh alat permanén dimana anak anjeun. bisa ngarasakeun diajar unsur-unsur tiori musik. Salaku tambahan, kuring nyangka anjeun bakal kagum ku nada gambang anu pikaresepeun … sareng upami anjeun gaduh ceuli anu saé, anjeun ogé tiasa adaptasi desain pikeun ngarobih jumlah atanapi nada “konci” alat.

Kumaha eta nunda babarengan

The gambang pipe basajan dijieun tina umum, bahan gampang diala, sababaraha di antarana anjeun geus boga sabudeureun imah. Pipa-pipa éta henteu langkung ti bagian pipa logam listrik (EMT), biasana dijual di toko hardware atanapi gedong suplai. Anjeun peryogi hiji standar panjang 10-suku, anu kedah hargana antara $2.00 sareng $3.00. Ukuran 1/2″ anu diaméter luarna ampir 3/4″ — bakal nyieun gambang anu diwangun ku 13 pipa kalayan tilu not di handap standar oktaf dalapan nada sareng dua di luhurna . Dasar alat nyaéta sapotong lega 3/4″ papan rak (kira-kira 11″ X 24″). Tinimbang beristirahat dina kai, sanajan, pipa nu dirojong tur cradled ku assembly of strips panjang sarta blok leutik busa polyurethane diamankeun ku lem rumah tangga bodas biasa.

Pipa motong

Pikeun ngamimitian, anggo pemotong pipa atanapi gergaji besi pikeun ngabagi saluran dumasar kana ukuran bagan dina halaman terakhir tulisan ieu. Mimitian ku anu pangpanjangna. Panjang unggal pipa nangtukeun pitch na, jadi coba mun cocog ukuran sakumaha pas mungkin tapi ngidinan tambahan saeutik mun anjeun motong, pikeun ngidinan fine-tuning pangaluyuan. Pariksa unggal notemaker ngalawan hiji saméméhna: Catetan anyar kudu nada salajengna luhur dina skala. (Inget yén parobahan ti ti pikeun ngalakukeun jeung mi mun fa nu halftones bari interval séjén sakabeh nada.) Lamun pitch datar (teuing low), Anjeun bisa nempo kaluar saeutik leuwih pikeun ngabenerkeun eta. discrepancies pisan leutik bisa dibenerkeun engké ku filing tambahan. Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun err di sisi panjang teuing, saprak éta teu mungkin pikeun nambahkeun panjang kana pipa a. Upami anjeun mendakan yén pitchna seukeut (tinggi teuing ), potong sapotong pipa énggal pikeun nada éta, sareng pondokkeun “kasalahan” kanggo dianggo salaku catetan pangluhurna dina skala. Seuseueurna gambang saderhana sapertos milik kuring, anu kirang langkung dina konci G, gaduh pipa anu ngan ukur ngagambarkeun catetan skala utama, tapi anjeun tiasa ngira-ngira sareng “whittle” langkung satengah catetan (atanapi oktaf tambahan) pikeun ngalegaan fleksibilitas alat. (Upami anjeun hoyong tiasa maénkeun gambang anjeun sareng piano anu disaluyukeun kana pitch konsér, kumaha ogé, anjeun sigana kedah pondokkeun sadaya tabung sakedik.) Saatos pipa diragaji dugi ka panjang anu ditangtukeun sareng disaluyukeun, tungtung anu dipotong kedah ditumbuk rata. Paké file logam buleud jero sungut, sarta file datar pikeun beungeut luar. Anjeun panginten ogé badé ngabéréskeun daérah éta nganggo amplas hideung (silikon karbida). Sawaktos Anjeun geus rengse, pariksa edges ku ramo Anjeun pikeun mastikeun moal aya bahaya pikeun musisi ngora.

Ngarojong busa

Upami aranjeunna resonate sacara jelas, pipa-pipa kedah dipasang dina yayasan anu nyerep tapi tahan banting. Busa polyurethane mangrupakeun bahan idéal pikeun tujuan éta. Nalika kuring nyieun gambang kuring, kuring ngan saukur motong strips busa tina kasur heubeul, tapi–lamun teu boga scraps sapertos di sabudeureun imah-anjeun mindeng bisa nyokot bundel potongan aneh polyurethane, di toko outlet lawon jeung siga, pikeun sahandapeun $ 1,00. Kahiji, cokot péso seukeut (atawa make péso ukiran listrik atawa band saw lamun boga hiji) jeung potong dua 1 1/4″ X 17 1/2″ strips. Rojongan ieu kedah sahenteuna 3/4″ kandel supados pipa henteu nabrak papan nalika ditumbuk. (Anjeun tiasa, tangtosna, motong strips tina 3/8 “busa sarta nyieun unggal rojongan ti lapisan ganda tina bahan.) Teundeun strips yayasan dina formasi V ngawangun dina dasar kai tur saluyukeun sudut jadi spasi antara edges jero cushions ukuran 1 5/16 “di tungtung leutik tur muka nepi ka 8 3/4” di lega. tungtung “V”. (Pipa lajeng bakal dirojong di titik nu nyieun gangguan pangsaeutikna jeung musik.) Gantelkeun potongan busa kana kai jeung nyatu lem bodas; bahan spongy condong nyerep napel gampang. Salajengna, potong 28 blok leutik busa, masing-masing ngeunaan 5/8 “X 1 1/4” (Anjeun meureun hoyong nyiksikan kana parallelograms ngarah bakal align jeung ngarojong miring), sarta lem pasangan kahiji siram jeung tungtung. tina strips, ngan ka kénca ti titik dimana pipe pangpanjangna bakal. Teundeun tabung dina tempatna-boro-boro noel balok-balokna-teras lem kana pasangan salajengna … sareng saterasna. Ieu mangrupakeun ide nu sae dina titik ieu pikeun ngatur sakabéh pipa sakuliah ngarojong sarta pensil di bintik dimana sesa potongan busa kudu napel, ku kituna anjeun bakal kaluar malah di tungtung séjén. Nalika lem geus disetel, nestle unggal bagian conduit dina Lawu sorangan. Pastikeun aranjeunna protrude jarak anu sarua dina unggal tungtung; ieu bakal ngajamin yén éta hurung sareng sora anu paling jelas nalika disabet.

Nyieun Mallets

Ayeuna, anu anjeun peryogikeun nyaéta sapasang palu pikeun ngajantenkeun gambang anjeun nyanyi! Kamungkinan di dieu ampir henteu terbatas, sareng unggal jinis striker bakal masihan alat nada anu rada béda. Pikeun ngahontal sora bisu anu amis, cukup nganggo palu vibraphone karét anu dipésér ti toko musik. Kenop laci kayu anu digantelkeun kana potongan-potongan 3/8″ dowel, atanapi bahkan roda Tinkertoy sareng tongkat, bakal ngahasilkeun nada anu langkung nyaring (Upami budak ngora teuing ribut, anjeun salawasna tiasa muffle sora ku manjangkeun pita karét lega dina sirah. unggal mallet). Idena nyaéta pikeun ngaleungitkeun imajinasi anjeun, sareng ékspérimén naon waé anu sayogi sayogi. (Kuring nganggo sumpit, diselapkeun-sareng dilemkeun-kana manik macrame kai anu ageung!) Sakali anjeun sareng budak ngora anjeun nyobian, kuring yakin anjeun bakal mendakan yén maén gambang pipa gampang sareng pikaresepeun. Hatur nuhun kana kesederhanaanna, alat homegrown ieu sampurna pikeun improvisasi sareng harmonisasi kreatif. Anjeun teu kedah buku instruksi atanapi guru, boh. Ngan nyokot mallets-atawa serahkeun eta ka tunesmith ngora hayang pisan-jeung sora kaluar sababaraha melodi-pleasing ceuli!

Kumaha Pitch Pipa Anjeun

Anggo bagan ieu salaku pituduh nalika motong pipa pikeun anjeun gambang. Bagian anu kandel nyaéta oktaf dasar, skala mayor G. Catetan Inci

sol 5 11 1/4 éta 6 11 3/32 ti 7 10 7/16

ngalakukeun 1 10 1/8
ulang 2 9 9/16 kuring
3 9 1/16
fa 4 8 3/4
sol 5 8 7/32 jeung
6 7 13/16
ti 7 7 1/4
jeung 1 7 1/16
deui 2 6 5/8 kuring
3 6 7/32


CATETAN EDITOR: Ayeuna muse musik anjeun parantos dihudangkeun, anjeun panginten badé nyobian sababaraha alat buatan bumi anu sanés. Anjeun tiasa mendakan kumaha cara nambihan kana orkestra kulawarga anjeun dina Instrumen Folk Simple to Make and to Play ku Ilene Hunter sareng Marilyn Judson. Kumaha carana ngadamel gambang homemade pikeun murangkalih di bumi! Gambang katumbiri DIY luar ruangan raksasa ieu seueur kasenangan. Barudak anjeun bakal resep maén dina alat musik buatan bumi ieu. Salaku guru piano, éta salawasna penting pikeun kuring babagi cinta kuring pikeun musik jeung budak kuring. Janten kami parantos ngalaksanakeun seueur kagiatan musik sareng hal-hal anu pikaresepeun sapertos ngadamel alat-alat buatan bumi salami mangtaun-taun. Tapi salah sahiji hal karesep kuring anu parantos dilakukeun nyaéta gambang buatan bumi raksasa ieu . Kaula teu yakin dimana atawa naha kuring datang nepi ka ide ieu. Panginten ieu saatos urang ngalakukeun kagiatan serat raksasa ngawangun ieu. Abdi henteu terang. Sadaya anu kuring terang nyaéta yén kuring ngagaduhan sarung jandéla kayu besi tua pikeun dianggo dina sababaraha cara. Nyiptakeun gambang pikeun murangkalih kuring sigana sapertos anu kedah dilakukeun sareng aranjeunna. Janten anjeun siap ngadamel gambang katumbiri ogé? Ieu mangrupikeun alat buatan bumi anu saé pikeun budak leutik.

Naon Anu Anjeun Peryogikeun Pikeun Ngadamel Gambang Homemade ieu

Urang upcycled sababaraha potongan kai pikeun nyieun gambang DIY ieu keur budak kuring. Ieu naon anu kami dianggo:

  • Casing jandela, potong panjangna rupa-rupa (pangpondokna 8″ jeung pangpanjangna 30″) — Ieu bakal bar atawa kenop dina gambang nu. Kami nganggo casing jandela anu sami anu katingali di dieu.
  • Saw – Pikeun motong barang. Jelas. Anjeun tiasa nganggo gergaji bundar, jigsaw, miter ragaji, gergaji tangan… naon waé anu anjeun gaduh anu tiasa motong kana sababaraha kai anu keras.
  • Scrap wood 2x4s – Pikeun nyieun dasar gambang kai Anjeun. Hapunten, abdi hilap naon panjangna ieu dipotong. Mantuan, abdi terang…
  • Cat akrilik dina warna katumbiri (opsional) – Gambang katumbiri langkung saé tibatan xylophone katumbiri biasa, dina pamanggih kuring
  • Mod Podge – Pikeun ngégél sareng ngajagi cet dina gambang
  • Nail gun – Atanapi anjeun tiasa nganggo paku sareng palu sareng ngalakukeun cara anu saé. Dasarna, anjeun peryogi hal pikeun ngagantelkeun bar gambang homemade kana 2x4s.

Kumaha Jieun Gambang Pelangi Homemade

Anu mimiti nyaéta ngadamel bar pikeun gambang. Kuring nanya ka salaki kuring pikeun motong casings jandela kana bar tina panjangna rupa-rupa, dimimitian ku bar 8″ jeung nambahkeun 2″ panjangna nepi ka kuring kungsi bar pangpanjangna di 30″. Anjeunna ngadamel 12 bar total. Nalika anjeun tiasa ngantunkeun gambang polos dina waktos ieu, kuring mutuskeun yén éta langkung saé pikeun nambihan warna sakedik. Janten putra pangkolotna kuring J sareng kuring nyéépkeun soré ngalukis bar babarengan bari si bungsu K kuring bobo. Kami nganggo cet akrilik pikeun ngalukis potongan gambang anu béda. Urang dicét aranjeunna dina urutan katumbiri teuing jeung sapotong pangbadagna dicét beureum, jeruk pangbadagna salajengna, jsb anjeun tiasa ningali handap. Sakali bar sadayana garing, kuring teras nutup sadaya potongan ku sababaraha jas Mod Podge. Ku cara kitu aranjeunna sadayana bakal disegel sareng ditangtayungan. Kami badé ngantunkeun gambang ieu di luar. Samentara éta, salaki kuring motong dua 2x4s ka panjangna sarua. Kuring boga pamanggih naon panjangna éta (punten!), Tapi maranéhanana éta cukup panjang pikeun nyocogkeun sakabéh potongan kawas kitu. Ukur panonna. Henteu sapertos urang henteu nyobian ngawangun gambang profésional anu canggih atanapi naon waé di dieu. Ngan nyieun alat musik homemade pikeun sababaraha balita sareng budak prasakola pikeun… Tungtungna, éta waktuna pikeun ngumpul gambang katumbiri. Urang ngan saukur napel bar tina gambang ka 2x4s maké gun paku.

Waktosna pikeun Maénkeun Kaulinan Musik Anyar Urang!

Unggal bar dina gambang memang nyieun sora béda. Naha disada sapertos gambang nyata sareng catetan anu disampurnakeun? Heueuh. Ieu ngan saukur cocooan alat homemade pikeun halaman bumi. Hiji hal anu pikaresepeun pikeun kuring nyiptakeun sareng hiji hal pikeun murangkalih pikeun bang sareng pencét sareng ngadamel sora. Sareng ayeuna éta sadayana lengkep, waktosna pikeun ngantepkeun murangkalih tungtungna maén dina gambang kai anu énggal – sareng warni. Abdi bogoh cinta cinta kumaha gambang homemade buta ieu tétéla. Ieu éndah, katuhu? Kuring terang anjeun ogé hoyong ngadamel…

Alat Musik Homemade Lainna & Gagasan Pikeun Barudak Anjeun Bakal Cinta

Abdi bungah pisan nalika urang terang kumaha carana ngadamel gambang! Tutorial ieu ngarecahna kana léngkah-léngkah saderhana anu tiasa diturutan ku saha waé. Proyék DIY anu sampurna pikeun kulawarga pikeun digawé babarengan.
barudak maén gambang diy kumaha carana ngadamel gambang barudak maén gambang diy kumaha carana ngadamel gambangAbdi kedah jujur ​​​​sareng nyarios yén ieu mangrupikeun momen bunderan pikeun kuring. Ti ningali musikal deui-terusan nalika murangkalih, dugi ka ngalamun di panggung, dugi ka nyata ngawujudkeun karir dina téater musik di New York, musikal parantos dijalin dina kahirupan kuring. Tur ayeuna kuring meunang mawa éta bagian kuring ka dieu, ka blog. Sareng tiasa nyarios yén kuring ngahiji sareng The Rodgers sareng Organisasi Hammerstein pikeun ngabagi sabaraha kuring resep The Sound of Music mangrupikeun teu nyata. Pilem ieu parantos aya dina kahirupan kuring salami kuring émut, sareng mangrupikeun bagian tina seueur kenangan kulawarga kuring. Sababaraha kenangan anu kuat pisan kuring masih tiasa ngaraoskeun kumaha kuring janten kuring yuswa 8 taun, ningali The Sound of Music teras-terasan. Salaku salah sahiji musicals munggaran kuring kungsi nempo, éta meureun sakitu legana jawab kuring diajar musik di kuliah sarta ngabogaan karir di téater musik. Ayeuna kuring boga budak sorangan, éta geus ngeusi haté kuring pikeun bursting ningali aranjeunna lalajo The Sound of Music pikeun kahiji kalina! Panon alitna ngalacak karakter karesepna nalika biwirna ngucapkeun kecap-kecap kana lagu karesepna: “Do-Re-Mi.” Ngalirkeun cinta musik ka aranjeunna penting pisan pikeun kuring. Abdi hoyong ngadamel gambang supados aranjeunna tiasa maén sareng lagu-lagu karesepna! barudak maén gambang diy

gambang DIY Éta di Tune!

Kuring ngaku eta – Abdi jenis stickler musik. Upami urang kantos mendakan cocooan musik anu dipikaresep ku murangkalih, éta hésé pikeun kuring upami hal éta henteu cocog. Janten éta penting pisan pikeun kuring nyiptakeun DIY anu maénkeun catetan anu leres! Kami ngadamel ieu pikeun cocog sareng catetan sareng konci “Do-Re-Mi” dina The Sound of Music , ku kituna upami murangkalih anjeun hoyong maén sapanjang éta bakal disada sampurna harmonis! Upami anjeun nuturkeun tutorial pikeun ngadamel hiji, perhatoskeun panjangna pipa sareng anjeun ogé kedah maén saluyu. Wéw! Bahan

  • Pipa PVC ukuran 1″
  • pipa cutter
  • 3/4″ dowels kayu pasagi
  • papan hobi kai datar
  • 1″ kurung logam
  • screws
  • bor
  • nempo
  • stiker alfabét
  • cet
  • sikat cét
  • mallet karét atawa spatula

Jieun Waktos: 2 Jam (Tambihkeun Waktu Pangeringan) parentah:

  1. Potong pipa PVC Anjeun. (Perhatikeun yén ukuran ieu dina séntiméter!) Panjangna: 34 cm, 29,5 cm, 27,5 cm, 25 cm, 22 cm, 19,5 cm, 17,5 cm, 16 cm. Whack tungtung kabuka tina tabung ngadangu pitches tur saluyukeun upami diperlukeun.
  2. Potong papan hobi ka 19 1/2 “.
  3. Screw tabung kana tonggong papan hobi ngagunakeun kurung logam, bolak kurung luhur jeung handap pikeun bisa nempatkeun tabung 1″ eta. Teundeun aranjeunna dipuseurkeun dina dewan jeung ngidinan kamar tambahan dina boh tungtung pikeun stand. Teundeun tabung pangpanjangna di katuhu jadi bakal di kénca lamun ditempo ti hareup.
  4. Potong dua dowels kuadrat ka 13 “masing-masing sareng dua dowels ka 9” unggal. Potong opat dowels ka 5 3/4 “, motong sudut 45 derajat dina sakabéh opat ieu.
  5. Jieun t-stand ku screwing potongan 9″ kana hiji tungtung 13″ potongan. Lajeng screw dina hiji sapotong pananggeuy angled on boh sisi t. Ngulang nyieun dua t-stands.
  6. Jieun rencana ngalukis sareng murangkalih anjeun pikeun ngalukis payuneun papan hobi! Ieu dimana kreativitas maranéhanana bisa datang kana antrian. Abdi nyarankeun ngalukis hiji belang warna béda di hareup unggal tube.
  7. Pikeun nyieun hurup solfege kawas kuring, make stiker alfabét pikeun mask kai saméméh anjeun cet. Cat kana stiker teras cabut sacara saksama.
  8. Upami anjeun resep, cet ikon saeutik gigireun suku kata solfege pikeun mantuan alat dasi deui ka “Do-Re-Mi” salaku kids Anjeun muterkeunana!
  9. Screw dua t-ngadeg kana boh tungtung tukang dewan hobi.

kumaha carana ngadamel gambang bahan pikeun gambang diy bahan pikeun gambang diy bahan pikeun gambang diy bahan pikeun gambang diy bahan pikeun gambang diy bahan pikeun gambang diy

Kumaha carana maén Alat DIY Anjeun

Anjeun tiasa nangtung deui dina stand kai sarta ngantep kiddos palu di tungtung kabuka tina tabung eta sangkan maén! Palu ku leungeun, spatula karét, atawa mallet a. Aranjeunna tiasa nuturkeun lagu “Do-Re-Mi” ku ningali nami catetan anu dicét dina sisi tabung. Anjeun ogé tiasa ngadamel kaulinan musik anu pikaresepeun, ku maén pola catetan sareng ngulang deui. Atanapi gaduh aranjeunna maénkeun hiji anu anjeun kedah cocog. Kuring ogé ngan cinta kumaha eta Sigana, sarta kami rencanana on ngajaga urang kaluar dina rak pikeun nembongkeun!

Tradisi kulawarga Anyar

Kalayan seueur waktos di bumi akhir-akhir ieu, kuring resep ngenalkeun murangkalih kana hal-hal anu kuring resep pisan. Nalika urang ningali The Sound of Music anyar-anyar ieu, aranjeunna kagum, sareng urang ningali deui nomer musik sadaya waktos (Maggie resep nyamar anjeunna Brigitta). Éta ngan ukur pilem anu luar biasa pikeun dibagikeun, sareng éta leres-leres muka paguneman pikeun sagala rupa topik anu béda – sajarah, musik, budaya, kulawarga, sareng seueur deui. Sareng kuring resep yén kami parantos nambihan pilem sareng musik kana tradisi kulawarga urang. Dupi anjeun nonton sareng kulawarga anjeun? Abdi hoyong terang sababaraha tradisi musik kulawarga anjeun. Ngarasa Luncat ka bagikeun dina koméntar, sareng wartosan kuring upami anjeun nyiptakeun gambang DIY kami! heureuy kumaha carana ngadamel gambang kumaha carana ngadamel gambang kumaha carana ngadamel gambang

Bahan

  • 1′ pipa PVC
  • 3/4″ dowels kayu pasagi
  • Papan hobi
  • 1″ kurung logam
  • Screws
  • Stiker alfabét
  • Cat karajinan
  • Sikat cét
  • Mallet karét atawa spatula

Parabot

  • Saw
  • Bor
  • motong PVC

parentah

  1. Mimitian ku motong pipa PVC Anjeun. (Catetan yén ukuran ieu dina séntiméter!) Potong 8 lembar: 34 cm, 29,5 cm, 27,5 cm, 25 cm, 22 cm, 19,5 cm, 17,5 cm, 16 cm. Whack tungtung kabuka tina tabung ngadangu pitches tur saluyukeun upami diperlukeun.
  2. Potong papan hobi ka 19 1/2 “.
  3. Screw tabung kana tonggong papan hobi ngagunakeun kurung logam, bolak kurung luhur jeung handap pikeun bisa nempatkeun tabung 1″ eta. Teundeun aranjeunna dipuseurkeun dina dewan jeung ngidinan kamar tambahan dina boh tungtung pikeun stand. Teundeun tabung pangpanjangna di katuhu.
  4. Motong dua dowels pasagi ka 13 ″ unggal. Potong dua dowels ka 9 “masing-masing. Potong opat dowels ka 5 3/4 “, motong sudut 45 derajat dina sakabéh opat ieu.
  5. Jieun t-stand ku screwing potongan 9″ kana hiji tungtung 13″ potongan. Lajeng screw dina hiji sapotong pananggeuy angled on boh sisi t. Ngulang nyieun dua t-stands.
  6. Jieun rencana ngalukis sareng murangkalih anjeun pikeun ngalukis payuneun papan hobi! Ieu dimana kreativitas maranéhanana bisa datang kana antrian. Abdi nyarankeun ngalukis hiji belang warna béda di hareup unggal tube.
  7. Pikeun nyieun hurup solfege kawas kuring, make stiker alfabét pikeun mask kai saméméh anjeun cet. Cat kana stiker teras cabut sacara saksama.
  8. Upami anjeun resep, cet ikon saeutik gigireun suku kata solfege pikeun mantuan alat dasi deui ka “Do-Re-Mi” salaku kids Anjeun muterkeunana!
  9. Screw dua t-ngadeg kana boh tungtung tukang dewan hobi.

Napigasi pos

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *