Maén piccolo

Piccolo bisa jadi alat nu musisi ngora dimimitian maén, tapi éta leuwih gampang alat tambahan pikeun flutist a. Maén piccolo henteu gampang – tapi éta pikaresepeun! Di SMA sareng orchestra kuliah sareng marching band, éta nawiskeun musisi kasempetan pikeun maén sareng didangu. Pikeun musisi profésional, piccolo nawarkeun kalenturan tur jero – loba flutists profésional pak piccolos tingkat profésional maranéhna pikeun audisi atawa sesi rekaman dina kasempetan pikeun bisa showcase kaahlian maranéhna dina duanana instrumen.

Ieu sapuluh tip pikeun maén piccolo:

  1. Investasi dina alat anu saé – Pabrikan ayeuna ngahasilkeun piccolo kualitas luhur dina sagala tingkat harga. Investasi dina instrumen kualitas kalawan skala alus, hartina piccolo nu muterkeun ogé dina Ngepaskeun kalawan sorangan. Piccolo anu saé bakal nahan nilai jual deui sareng ngalayanan anjeun saé dina pagelaran anjeun. Candak tuner anjeun sareng anjeun pikeun nyobian instrumen, pariksa pitch unggal D dina piccolo.
  2. Ulah nyoba nyumputkeun atawa muffle sora – Kusabab rentang pitch piccolo leuwih luhur, éta katarima ku Ceuli urang leuwih louder ti suling. Kasalahan pikeun ‘nyepengan’ sabab ieu nyababkeun masalah dasar kalayan dukungan sareng laju hawa. Butuh saeutik leuwih wani maén sadar unggal catetan cukup karungu ka sadaya, tapi anjeun bisa make ieu kaunggulan Anjeun dina ngamekarkeun musicianship Anjeun.
  3. Kenali tuner anjeun — Intonasi penting pikeun sadaya musisi, komo deui pikeun pamaén piccolo. Penting pikeun rutin damel sareng tuner supados anjeun sadar kana kacenderungan anjeun sorangan sareng tiasa nyaluyukeun terus-terusan pikeun ngahasilkeun hasil anu pangsaéna. Pastikeun alat anjeun dina suhu nalika diputer, sabab parobahan suhu tiasa mangaruhan tuning. Lamun piccolo tiis, pitch bakal balik datar; lamun haneut, éta bakal balik seukeut.
  4. Paké embouchure ukuran bener – A embouchure piccolo kedah kira satengah ukuran hiji dipaké pikeun suling a. Teundeun piccolo nu leuwih luhur dina biwir handap anjeun sarta tetep dina pikiran yén éta bisa mantuan mun boga sudut nurun slight sajajar biwir handap anjeun.
  5. Alignment – Ieu mantuan pikeun align liang embouchure rada ka hareup, tinimbang langsung dina garis kalawan, puseur kenop on instrumen. Ieu ngabantuan ngajaga pamaén ti nutupan teuing tina liang embouchure, deui, alatan ukuran leutik alat.
  6. Loosen Up – Loba pamaén piccolo anyar tighten up biwir maranéhanana. Embouchure ngarahkeun hawa ka alat, tapi teu ngahasilkeun sora – hawa ngalakukeun éta. Anjeun tiasa make cekelan er lampu ti Anjeun ngalakukeunana dina suling alatan ukuran leutik piccolo nu. Bersantai, ngambekan sareng pastikeun taktak sareng beuheung anjeun tetep santai pikeun ngahasilkeun nada anu pangsaéna.
  7. Ngagem penyumbat ceuli – Sumuhun, bener! Piccolo ngagaduhan nada anu luhur pisan sareng nganggo hiji atanapi dua sumbat ceuli bakal ngajagi ceuli anjeun sareng ngamungkinkeun anjeun ngadangu nada anu langkung saé. Hiji musisi profésional ngagem hiji colokan ceuli dina ceuli katuhu na sapanjang waktos anjeunna maén.
  8. Aliran Sarua Lemah, Komprési Sarua Luhur — Coba maén sareng jumlah hawa pangleutikna. Seueur ahli profésional mendakan yén masalah pitch timbul tina niup teuing hawa ngalangkungan piccolo. Produksi nada dina piccolo dumasar kana ngagunakeun rojongan kuat tapi kuantitas hawa kirang ti flutists dipaké.
  9. Kenali Ramo Silih Alih – Jari alternatip masihan seueur kasempetan pikeun nyaluyukeun pitch sareng ngarobih warna nada catetan. Coba pikeun ngasupkeun fingering anyar unggal minggu nepi ka anjeun bisa gampang apal pilihan Anjeun pikeun catetan dibikeun. Eta oge mantuan pikeun nginget sababaraha pilihan per pitch, ku kituna anjeun boga pilihan ti mana milih.
  10. Tetep lampu – Tetep tegangan spring torek dina piccolo ti dina suling. Paké tekanan ramo torek ogé sabab leungeun diposisikan ngadeukeutan babarengan ti dina suling. Tetep ramo deukeut kenop jeung tetep santai sarta supple dina gerak anjeun.

Meuli piccolo di Woodwind & Brasswind

Sapertos mésér alat naon waé, penting pikeun milih alat anu pangsaéna dumasar kana kaahlian anjeun, gaya maén sareng anggaran. Para ahli musik di Woodwind & Brasswind sayogi pikeun ngabantosan anjeun milarian piccolo anu pangsaéna pikeun kabutuhan anjeun. Anjeun tiasa ngahubungan kami di 800.348.5003 pikeun ngabahas ieu instrumen woodwind geulis tur sagala asesoris Anjeun bisa jadi kudu ngarojong lalampahan maén Anjeun.

Persis naon bagian anjeun salajengna pikeun manggihan kumaha carana gaduh senang jeung Piccolo?

Ayeuna anjeun parantos ngagaleuh piccolo anjeun – naon salajengna? Diajar kumaha maén piccolo tiasa janten awal anu saé… Ieu bagian tina ‘Panduan Pemula Pikeun Diajar Piccolo’ bakal ngamimitian anjeun dina jalur anu pas. Kumaha Maén The Piccolo

Dina séri ieu…

Piccolos sareng Suling – Bedana Utama

Kumaha carana maén Piccolo

  • Piccolo disada hiji oktaf leuwih luhur ti suling sanajan musik ditulis dina pitch sarua jeung suling – ieu ngajadikeun piccolo alat transposing.
  • Piccolo langkung pondok tibatan suling janten anjeun henteu nganggo seueur hawa nalika anjeun niup piccolo – ulah ditipu mikir yén kontrol napas anjeun henteu penting sanaos, anjeun tetep peryogi napas anu saé pikeun ngadukung sora anjeun sareng tetep dina lagu!
  • Kusabab liang dina headjoint langkung alit tibatan suling, anjeun kedah ngadamel liang anu langkung alit diantara biwir anjeun – bayangkeun aliran udara anjeun sapertos sinar laser.
  • Anjeun kedah nempatkeun piccolo anjeun rada luhur dina biwir anjeun pikeun ningkatkeun sora – ieu mangrupikeun hal anu paling jalma hilap nalika aranjeunna ngagentos antara piccolo sareng suling.

Warta anu saé nyaéta sanaos béda-béda ieu, sadayana catetan dina piccolo nganggo ramo anu sami sareng suling. Ieu ngandung harti yén lamun geus maénkeun suling nu lajeng anjeun boga sirah badag mimiti!

engapan

Sapertos sadaya alat musik tiup, anjeun damel sora dina piccolo ku cara napas anjeun. Penting pikeun nyandak napas anu santai sareng jero ku cara ngalungkeun rahang anjeun sareng ngambekan kana handapeun bayah anjeun. Anjeun tiasa nyobian ieu tanpa piccolo heula upami anjeun resep!

Nyieun Sora

Upami anjeun parantos tiasa maénkeun suling maka anjeun tiasa ngalangkungan léngkah ieu! Nyieun sora dina piccolo téh kawas niup kana botol kaca leutik. Trikna nyaéta ngajaga biwir anjeun santai sareng dina bentuk nétral. Lajeng anjeun niup ngaliwatan liang leutik antara biwir anjeun. Ieu kadang bisa mantuan mun ngabayangkeun anjeun nyebutkeun kecap ‘pu’ pikeun manggihan bentuk katuhu jeung biwir anjeun. Nyiptakeun sora dina piccolo tiasa nyandak sakedik waktos janten sabar. Hadé pisan mun éta nyobian sababaraha menit lajeng beristirahat sangkan anjeun teu ngarasa pusing teuing mimitina. Otak sareng bayah anjeun bakal biasa ngambekan jero saatos sababaraha minggu maén.

lalajo ayeuna

Musik Tutorials

Kumaha Maénkeun Catetan Béda Dina Piccolo Anjeun

Ayeuna anjeun tiasa ngadamel sora nganggo gabungan sirah anjeun, léngkah salajengna nyaéta nyobian nganggo piccolo pinuh anjeun. Leungeun kénca anjeun kedah pangdeukeutna kana gabungan sirah sareng leungeun katuhu anjeun langkung handap piccolo. Angka-angka dina gambar di luhur nyarioskeun yén ramo mana dina unggal konci. Jempol kénca-leungeun anjeun asup kana kenop B jeung ramo leutik leungeun katuhu anjeun asup kana kenop Eb. Mimitian ku milarian ramo pikeun catetan B sapertos anu dipidangkeun dina bagan ramo di handap. Kumaha carana maén Piccolo Pikeun catetan ieu, anjeun nganggo ramo ka-1 leungeun kénca sareng jempol sareng anjeun nganggo ramo keling leungeun katuhu anjeun. Jempol leungeun katuhu anjeun henteu pencét kenop naon waé tapi aya di handapeun piccolo. Sakali anjeun ngarasa yakin maén B anjeun laun bisa mencet leuwih kenop pikeun muter handap ka low D., Sacara umum, beuki ramo anjeun nempatkeun handap, nu handap catetan kudu disada. Nalika anjeun nambihan deui ramo anjeun kedah niup sakedik deui sabab hawa anjeun kedah ngarambat langkung handap suling. Sanajan kitu, ulah niup teuas teuing atawa catetan bisa tungtungna luhur teuing. Kumaha carana maén Piccolo Wilujeng! Anjeun ayeuna tiasa maén 6 catetan dina piccolo! Hayu urang diajar 2 catetan deui supados anjeun tiasa maénkeun sadaya catetan dina daptar panghandapna piccolo. C tiasa rada sesah sabab anjeun ngan ukur gaduh 2 ramo pikeun catetan ieu – ramo mimiti leungeun kénca anjeun sareng ramo leutik anjeun. Nyabut jempol kénca-kénca anjeun tiasa ngaraos sakedik pikasieuneun tapi kedah langkung gampil ku latihan sakedik. Kumaha carana maén Piccolo D mangrupa catetan panungtungan tina register low jeung anjeun maénkeun éta ngagunakeun ramo ditémbongkeun saperti di handap ieu. Kumaha carana maén Piccolo Candak waktos anjeun pikeun nyaman sareng kombinasi ramo ieu sabab ieu mangrupikeun dasar tina seueur catetan anu langkung luhur dina piccolo. Maén catetan panjang mangrupikeun ide anu saé pikeun ningkatkeun kualitas sora sareng kontrol napas anjeun. Inget tetep taktak anjeun rileks. Ayeuna anjeun tiasa maénkeun oktaf pinuh dina piccolo, léngkah anjeun salajengna nyaéta diajar kumaha maén catetan anu langkung luhur ku cara ngarobih kumaha anjeun niup kana piccolo. Warta anu saé nyaéta seueur ramo anu anjeun parantos diajar tetep sami pikeun catetan anu langkung luhur ieu.

Catetan Luhur Dina Piccolo

E ka C dina register tengah piccolo ngagunakeun persis fingerings sarua salaku register handap. Anjeun ngan kudu ngarobah cara anjeun niup pikeun manggihan ieu sparkling catetan tinggi. Tip Top Pikeun Maén Catetan Tinggi:

  • Anggo biwir handap anjeun pikeun ngarahkeun hawa ka luhur
  • Niup hawa langkung seueur tibatan oktaf handap
  • Pikirkeun hawa anjeun langkung gancang

Pikeun muterkeun catetan tinggi dina piccolo anjeun mindahkeun lip handap anjeun ka hareup pikeun ngarahkeun hawa anjeun leuwih luhur. Gantina hawa anjeun lempeng ka hareup, éta bakal naék diagonal. Nalika maén catetan tinggi pastikeun Anjeun nyandak badag, breaths santai sangkan anjeun bisa make hawa ieu niup kavling hawa gancang kana piccolo nu. Ieu bakal ngabantosan anjeun maénkeun nada luhur anu saé kalayan sora anu jelas sareng kabuka. Paké bagan fingering ieu pikeun neuleuman kumaha carana maén sakabéh catetan register low, tengah jeung luhur on piccolo nu – teu ilahar pikeun manggihan hiji bagan husus piccolo sakumaha lolobana jalma ngagunakeun grafik suling. Nu leuwih luhur rék maén, nu leuwih luhur anjeun Tujuan airstream anjeun sarta harder anjeun niup sakuliah piccolo nu. Kumaha carana maén Piccolo

Kumaha Maénkeun Piccolo – Ringkesan

Ayeuna, anjeun kedah tiasa:

  • nyaho yén sanajan piccolo babagi pisan jeung suling – eta pasti boga identitas sorangan sarta teu sakabeh téhnik suling bakal dianggo sami on piccolo nu.
  • nyaho yén sora piccolo asalna tina niupan hawa sakuliah piring lip / liang.
  • terang yén engapan penting pisan – pamaén piccolo peryogi seueur hawa pikeun ngadukung sorana!
  • cobian sareng nangtung jangkung sareng jaga sirah anjeun lempeng pikeun ningkatkeun sora sareng sikep anjeun
  • nyaho yén hiji piccolo baku boga rentang ti D luhur tengah C nepi ka D 3 oktaf luhur.
  • tetep taktak anjeun santai, khususna nalika anjeun ngambekan.

Ayeuna waktuna pikeun ningkatkeun téknik anjeun… Chloë Vincent

Chloë Vincent

Chloë mangrupikeun lulusan Sakola Guildhall sareng sorotan konsér kalebet panghargaan BRIT sareng Billie Eilish, The Who di Stadion Wembley sareng manggung pikeun Ratu di Istana Buckingham. Chloë rutin ngarékam di studio sapertos Abbey Road, damel pikeun seniman sapertos Kanye West, Madonna sareng Michael Kiwanuka ogé sési pilem. Karya orkestra nyertakeun tur Cina jeung Jepang sarta pintonan di Musikverein di Wina. Chloë cicing di Oxfordshire sareng salakina tukang trompet sareng resep masak sareng maén kaulinan dewan dina waktos senggang. Twitter – @chloefute Tulisan séjén ku pangarang ieu

Kéngingkeun Aksés Ka Seueur Hal Musikal Anu Lucu

4 Fitur Jumaah DNO Naha anjeun sono dinten Jumaah kamari? Ieu ngan lumangsung sakali per minggu, sarta iwal mun geus ngalanggan, anjeun moal diajar ngeunaan hal spektakuler Kuring geus kapanggih keur anjeun minggu ieu. Unggal Jumaah, kuring bakal masihan anjeun email pondok pikeun ngarawat anjeun sababaraha barang anu hebat pisan anu kuring mendakan. Lagu. Palaku. Produk. Parabot. Ngabogaan kamampuan pikeun ngumbara ka sakumna dunya hartosna kuring parantos ngalaman hal-hal anu teu pernah kuring bayangkeun. Sareng éta anu kuring hoyong bagikeun sareng anjeun. Janten klik di handap pikeun éntri ayeuna. Baca pos salajengna dina séri ieu:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *