Naon handout ieu ngeunaan

handout Ieu nyadiakeun harti ringkes analisis pilem dibandingkeun analisis sastra, nyadiakeun bubuka pikeun jenis umum analisis pilem, sarta nawarkeun strategi jeung sumber pikeun assignments approaching.

Naon ari analisis pilem, jeung kumaha bédana jeung analisis sastra?

Analisis pilem nya éta prosés di mana pilem dianalisis tina segi semiotik, struktur naratif, konteks budaya, jeung mise-en-scene, diantara pendekatan lianna. Upami istilah-istilah ieu énggal pikeun anjeun, tong hariwang — éta bakal dijelaskeun dina bagian salajengna. Nganalisis pilem, kawas nganalisis sastra (téks fiksi, jrrd), mangrupa wangun analisis rétoris—ngaanalisis jeung ngaévaluasi wacana sacara kritis, kaasup kecap, frasa, jeung gambar. Ngabogaan argumen anu jelas sareng bukti anu ngadukung mangrupikeun kritis kana analisa pilem sareng bentuk tulisan akademik anu sanés. Teu kawas literatur, film incorporates elemen audiovisual sahingga ngenalkeun diménsi anyar pikeun analisis. Pamustunganana, kumaha oge, analisis pilem teu béda teuing. Pikirkeun sagala hal anu ngawangun adegan dina film: aktor, cahaya, sudut, warna. Sadaya hal ieu tiasa waé henteu aya dina sastra, tapi éta mangrupikeun pilihan anu disengaja ku sutradara, produser, atanapi panulis layar-sapertos kecap-kecap anu dipilih ku pangarang karya sastra. Satuluyna, sastra jeung pilem ngasupkeun unsur-unsur nu sarupa. Duanana mibanda plot, karakter, dialog, setting, symbolism, sarta, sakumaha ogé unsur sastra bisa dianalisis pikeun maksud jeung pangaruh maranéhanana, unsur ieu bisa dianalisis cara sarua dina film.

tipena béda analisis pilem

Didaptarkeun di dieu mangrupakeun pendekatan umum pikeun analisis pilem, tapi ieu téh lain hartina daptar tuntas, sarta anjeun bisa geus dibahas pendekatan séjén di kelas. Sapertos tugas anu sanés, pastikeun anjeun ngartos ekspektasi profésor anjeun. Pituduh ieu pangalusna dipaké pikeun ngarti ajakan atawa, dina kasus tugas leuwih kabuka-réngsé, mertimbangkeun cara béda pikeun nganalisis film. Émut yén salah sahiji unsur pilem tiasa dianalisis, sering sakaligus. Karangan analisis pilem tunggal tiasa sakaligus ngalebetkeun sadaya pendekatan di handap ieu sareng seueur deui. Sakumaha anu diusulkeun ku Jacques Aumont sareng Michel Marie dina Analisis Film, teu aya cara anu leres sareng universal pikeun nyerat analisis pilem.

Analisis sémiotik

Analisis sémiotik nya éta analisis ma’na di balik tanda jeung lambang, ilaharna ngalibetkeun métafora, analogi, jeung simbolisme. Ieu teu merta kudu hal dramatis; pikir ngeunaan kumaha anjeun extrapolate informasi tina tanda pangleutikna dina kahirupan sapopoe anjeun. Salaku conto, ciri naon anu tiasa nyarioskeun ka anjeun ngeunaan kapribadian batur? Hal saderhana sapertos penampilan batur tiasa ngungkabkeun inpormasi ngeunaan aranjeunna. Sapatu sareng bedhead anu teu cocog tiasa janten tanda teu ati-ati (atanapi aya kajadian anu gélo isuk-isuk éta!), Samentawis kaos sareng dasi anu rapih bakal nunjukkeun yén jalma éta prima sareng pantes. Nuluykeun dina urat éta:

  • Naon anu anjeun tiasa nyimpulkeun ngeunaan karakter tina petunjuk leutik?
  • Kumaha petunjuk ieu (tanda) dianggo pikeun ngawangun karakter? Kumaha aranjeunna pakaitna jeung peran relatif maranéhanana karakter, atawa hubungan antara sababaraha karakter?

Lambang nuduhkeun konsép (kamerdikaan, katengtreman, jeung sajabana) jeung parasaan (hate, cinta, jeung sajabana) nu aranjeunna mindeng nganggur teu jeung. Éta dianggo sacara bébas dina sastra sareng pilem, sareng milarian aranjeunna nganggo prosés anu sami. Tanya diri anjeun:

  • Obyék atanapi gambar naon anu diulang dina sababaraha instansi?
    • Dina Frozen sarung Elsa muncul dina sababaraha adegan.
  • Dina kontéks naon maranéhna muncul?
    • Sarung tangan mimiti dipasihkeun ku bapana pikeun nahan sihirna. Anjeunna terus ngagemna sapanjang pamandangan penobatan, sateuacan tungtungna, dina urutan Let It Go, anjeunna ngalungkeun aranjeunna.

Kitu deui, métode analisis sémiotik dina pilem téh sarua jeung sastra. Pikirkeun harti anu langkung jero di balik objék atanapi tindakan.

  • Naon anu tiasa diwakilan sarung tangan Elsa?
    • Sarung tangan Elsa ngagambarkeun sieun sihirna sareng, ku extension, dirina. Sanaos anjeunna nyobian ngandung sihirna ku nyumputkeun leungeunna dina sarung tangan sareng nampik bagian tina jati dirina, anjeunna ahirna ngantunkeun sarung tangan dina usaha pikeun nampi diri.

Analisis struktur naratif

Analisis struktur naratif nya éta analisis unsur-unsur carita, ngawengku struktur plot, motivasi tokoh, jeung téma. Kawas struktur dramatis sastra (éksposisi, rising action, klimaks, falling action, resolusi), film boga naon katelah Three-Act Structure: “Act One: Setup, Act Two: Confrontation, and Act Three: Resolution.” Analisis struktur naratif ngarecah carita pilem kana tilu elemen ieu sarta bisa mertimbangkeun patarosan kawas:

  • Kumaha carita nuturkeun atawa nyimpang tina struktur has?
  • Naon pangaruh nuturkeun atanapi nyimpang tina struktur ieu?
  • Naon téma pilem, sareng kumaha téma éta diwangun?

Pertimbangkeun deui conto Frozen. Sadérék bisa ngagunakeun simbolisme jeung struktur narasi babarengan ku cara nempatkeun objék/kajadian simbolis dina kontéks struktur naratif. Contona, penampilan mimiti sarung dina Act Hiji, bari abandoning maranéhanana lumangsung dina Act Dua; sahingga, carita progresses dina cara sapertos nu demonstrate tumuwuhna pribadi Elsa urang. Nepi ka waktos Act Tilu, Resolusi, henteuna nyabak (produk tina kasieun sihir dirina) parantos musna, ngagambarkeun téma nampi diri.

Analisis kontekstual

Analisis kontékstual nyaéta analisis pilem salaku bagian tina kontéks anu langkung lega. Pikirkeun budaya, waktu, jeung tempat dijieunna film. Naon bisa disebutkeun film ngeunaan budaya nu nyiptakeun eta? Naon masalah sosial sareng politik dina waktos éta? Atanapi, sapertos nalungtik panulis novel, anjeun tiasa nganggap sutradara, produser, sareng jalma-jalma sanés penting pikeun ngadamel pilem. Naon tempat pilem ieu dina karir sutradara? Naha éta saluyu sareng gaya sutradara anu biasa, atanapi ngalih ka arah anu énggal? Conto séjén tina pendekatan kontekstual bisa jadi analisa film dina watesan hak sipil atawa gerakan féminis. Salaku conto, Frozen sering dihubungkeun sareng gerakan sosial LGBTQ. Anjeun tiasa satuju atanapi teu satuju sareng interpretasi ieu, sareng, nganggo bukti tina film, ngadukung argumen anjeun. Sababaraha patarosan sejenna mertimbangkeun:

  • Kumaha harti film robah lamun ditempo di luar budaya na?
  • Karakteristik naon anu ngabédakeun éta pilem salaku budayana khususna?

Analisis Mise-en-scene

Analisis Mise-en-scene nya éta analisis susunan unsur-unsur komposisi dina pilem—dasarna, analisis unsur audiovisual anu sacara béda misahkeun analisis pilem tina analisis sastra. Émut yén bagian penting tina analisis mise-en-scene sanés ngan ukur ngaidentipikasi unsur-unsur adegan, tapi ngajelaskeun pentingna di tukangeunana.

  • Pangaruh naon anu diciptakeun dina adegan, sareng naon tujuanana?
  • Kumaha carana film nyobian pikeun ngahontal tujuanana ku cara eta kasampak, sarta éta suksés?

Unsur audiovisual anu tiasa dianalisis kalebet (tapi henteu dugi ka): alat peraga sareng kostum, setting, pencahayaan, sudut kaméra, pigura, épék khusus, koreografi, musik, nilai warna, jero, panempatan karakter, jsb. Mise-en- Adegan biasana bagian anu paling asing dina nulis analisis pilem sabab komponén-komponén sanés anu dibahas umumna pikeun analisis sastra, sedengkeun mise-en-scene nguruskeun unsur-unsur unik pikeun pilem. Ngagunakeun terminologi pilem husus bolsters credibility, tapi anjeun ogé kudu mertimbangkeun panongton Anjeun. Upami karangan anjeun dimaksudkeun pikeun diaksés ku pamiarsa non-spesialis, terangkeun naon hartosna istilah. Bagian Sumberdaya tina handout ieu gaduh tumbu ka situs anu ngajelaskeun elemen mise-en-scene sacara rinci. Nonton deui pilem sareng nyiptakeun gambar layar (gambar poto) tina adegan-adegan anu tangtu tiasa ngabantosan analisa warna, posisi aktor, panempatan objék, jsb. . Sababaraha conto patarosan:

  • Kumaha lampu dipaké pikeun ngawangun mood? Naha pergeseran wanda iraha waé dina film, sareng kumaha pergeseran éta dina wanda diciptakeun?
  • Naon setting nyebutkeun ngeunaan karakter nu tangtu? Kumaha props dipaké pikeun nembongkeun aspék kapribadian maranéhanana?
  • Lagu-lagu naon waé nu dipaké, jeung ku naon maranéhna dipilih? Naha aya pesen dina lirik anu aya hubunganana sareng téma?

Nulis karangan analisis film

Nulis analisis pilem téh sarupa jeung nulis analisis sastra atawa karangan arguméntasi dina disiplin séjén: Pertimbangkeun tugas jeung ajakan, ngarumuskeun skripsi (tingali Brainstorming Handout jeung Pernyataan Tesis Handout pikeun mantuan crafting argumen nuanced), ngumpulkeun bukti ngabuktikeun skripsi anjeun, jeung iklaskeun argumen anjeun dina karangan. bukti anjeun bisa jadi béda ti naon dipaké pikeun. Padahal dina karangan basa Inggris anjeun nganggo bukti tékstual sareng kutipan, dina karangan analisis pilem, anjeun ogé tiasa ngalebetkeun unsur audiovisual pikeun nguatkeun argumen anjeun. Nalika ngajéntrékeun runtuyan dina pilem, make tense kiwari, kawas anjeun bakal nulis dina hadir sastra nalika ngajéntrékeun kajadian dina novel, nyaéta “Elsa nyandak kaluar sarung na,” tapi “Elsa nyokot kaluar sarung na”. Lamun quoting dialog tina pilem, lamun antara sababaraha karakter, make tanda petik blok: Mimitian cutatan dina garis anyar, kalawan sakabéh cutatan indented hiji inci ti margin kénca. Nanging, konvénsi éta fleksibel, janten naroskeun ka dosen anjeun upami anjeun henteu yakin. Éta ogé tiasa ngabantosan nuturkeun pormat naskah, upami anjeun tiasa mendakanana. Salaku conto: ELSA: Tapi manehna moal apal kuring boga kakuatan?
RAJA: Ieu keur pangalusna. Anjeun teu kedah nganggo tanda petik pikeun dialog anu diblokir, tapi pikeun cutatan anu langkung pondok dina téks utama, tanda petik kedah janten tanda petik ganda (“…”). Ieu sababaraha tip pikeun ngadeukeutan analisis pilem:

  • Pastikeun anjeun ngartos pituduh sareng naon anu anjeun badé laksanakeun. Fokuskeun argumen anjeun ku milih masalah khusus pikeun ditaksir.
  • Pariksa bahan Anjeun. Tonton deui pilem pikeun nuansa anu anjeun tiasa sono dina tontonan anu munggaran. Kalayan tesis anjeun dina pikiran, catet nalika anjeun ningali. Manggihan skenario pilem bisa jadi mantuan, tapi tetep dina pikiran nu meureun aya béda antara skenario jeung produk sabenerna (jeung béda ieu bisa jadi topik diskusi!).
  • Ngamekarkeun tesis jeung outline, ngatur bukti anjeun sangkan eta ngarojong argumen anjeun. Émut yén ieu pamustunganana mangrupikeun tugas – pastikeun tesis anjeun ngajawab naon anu ditanyakeun ku ajakan, sareng parios ka profésor anjeun upami anjeun henteu yakin.
  • Mindahkeun saluareun ngan ngajéntrékeun elemen audiovisual film ku tempo significance tina bukti Anjeun. Témbongkeun pamahaman teu ngan naon elemen pilem, tapi naha jeung naon pangaruh aranjeunna keur dipake. Pikeun pitulung langkung seueur ngeunaan ngagunakeun bukti anjeun sacara efektif, tingali ‘Nganggo Bukti Dina Argumen’ dina Handout Bukti.

Sumberdaya

New York Film Academy Glosarium
Pilem Outline Glosarium
Movie Script Database
Citation Praktek: Pilem jeung Télévisi

Karya Consulted

Urang consulted karya ieu bari nulis versi aslina tina handout ieu. Ieu sanes daptar komprehensif sumberdaya on topik handout urang, sarta kami ajak anjeun ngalakukeun panalungtikan sorangan pikeun manggihan publikasi panganyarna dina topik ieu. Punten ulah nganggo daptar ieu salaku modél pikeun pormat daptar rujukan anjeun nyalira, sabab tiasa waé henteu cocog sareng gaya kutipan anu anjeun anggo. Pikeun pitunjuk ngeunaan pormat kutipan, mangga tingali tutorial rujukan UNC Libraries. Aumont, Jacques, jeung Michel Marie. L’analisa Des Pilem. Paris: Nathan, 1988. Citak.
Pruter, Robin Franson. “Nulis Ngeunaan Film.” Nulis Ngeunaan Film. Universitas DePaul, 08. Mar 2004. Web. 01 Méi 2016. “Analisis pilem.” Pusat Tulisan, Universitas Carolina Kalér di Chapel Hill, dilisensikeun dina Lisensi Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 Dina artikel ieu, anjeun bakal manggihan daptar éksténsif ngeunaan elemen sarta patarosan pikeun mantuan anjeun nalika analisa film. Poto hideung bodas Frankenstein tina pilem, kembang pink di luhur. Frankenstein mangrupikeun pilem klasik.

Ciri

Pilem sarua jeung novel atawa carita pondok anu eusina nyaritakeun hiji carita. Aranjeunna kalebet genre anu sami: romantis, sajarah, detektif, thriller, petualangan, horor, sareng fiksi ilmiah. Sanajan kitu, film ogé bisa ngawengku sub-grup kayaning aksi, komedi, tragedi, barat jeung perang. Métode anu anjeun anggo pikeun nganalisis pilem raket patalina sareng anu dianggo pikeun nganalisis sastra; Tapi, film téh multimédia. Éta média visual dijieun pikeun pemirsa. Pilem nyandak komando langkung seueur indra urang pikeun ngaluarkeun émosi sareng nyiptakeun suasana sareng parasaan khusus. Salian ti unsur-unsur sastra saperti alur, latar, penokohan, struktur, jeung téma, anu ngawangun téks atawa skenario, aya rupa-rupa téhnik pilem anu dipaké pikeun nyaritakeun carita atawa narasi. Perhatian dibayar ka sora, musik, pencahayaan, sudut kaméra, sareng éditan. Kadé difokuskeun kumaha sakabeh elemen anu dipaké babarengan dina nyieun pilem alus. Kawas analisis novel, analisis pilem bisa sigana kawas tugas mammoth. Teu mungkin ningali unggal aspék pilem atanapi novel, janten ngahususkeun fokus anjeun sareng pilih sababaraha hal anu bade difokuskeun. Ieu sering mangrupakeun ide nu sae pikeun boga tesis jelas pikeun ngamimitian, ku kituna anjeun ulah overwhelmed ku jumlah hal anu mungkin pikeun nempo. Aya sababaraha jinis analisis pilem. Analisis sémiotik ngulik lambang-lambang jeung citraan anu digunakeun dina hiji pilem sarta naon anu dihontal ku ngagunakeun alat-alat ieu. Analisis naratif nalungtik unsur-unsur carita saperti struktur naratif, tokoh, jeung plot. Analisis budaya atawa sajarah nalungtik hubungan film jeung budaya, sajarah, atawa masarakat. Tungtungna, kami gaduh analisis mise-en-scène, dimana fokusna nyaéta kumaha film didamel: éta ngulik sudut kaméra, akting, desain set, kostum jsb. Entong hariwang kedah milih hiji jinis analisis pikeun nyerat: umum pikeun analisis mangrupakeun kombinasi sababaraha atawa sakabéh jenis ieu analisis. Di handap anjeun bakal mendakan daptar elemen anu tiasa diulik dina analisis pilem.

Eusi pilem

Fakta pilem:
  • judul pilem
  • taun produksi
  • kabangsaan
  • ngaran palaku
  • ngaran diréktur
Genre:
  • Naon genre utama pilem éta – romantis, sajarah, detektif, thriller, petualangan, horor, atanapi fiksi ilmiah?
  • Naon sub-grup film milik – aksi, komedi, tragedi, perang atawa barat?
Setélan:
  • Setting nuduhkeun dimana jeung iraha lumangsungna carita. Naha carita lumangsung dina mangsa kiwari, jaman baheula, atawa mangsa nu bakal datang?
  • Aspék naon tina setting anu urang sadar? Géografi, kaayaan cuaca, lingkungan fisik, waktos poe…
  • Dimana urang dina adegan bubuka?
Plot jeung struktur:
  • Naon urutan pangpentingna?
  • Kumaha plot disusun?
  • Éta linier, kronologis, atanapi éta dibere ngaliwatan flashbacks?
  • Naha aya sababaraha plot anu paralel?
  • Kumaha suspense diwangun?
  • Naha aya kajadian anu nunjukkeun naon anu bakal datang?
Konflik:
  • Konflik atawa tegangan biasana jantung pilem tur patali jeung tokoh utama.
  • Kumaha anjeun bakal ngajelaskeun konflik utama?
  • Éta internal dimana karakter sangsara batin?
  • Éta éksternal, disababkeun ku sabudeureun atawa lingkungan?
Karakterisasi:

Kumaha karakter digambarkeun?

  • Ngaliwatan dialog?
  • Ku margi aranjeunna nyarios?
  • Penampilan fisik?
  • Pikiran jeung parasaan?
  • Interaksi – cara aranjeunna meta ka karakter séjén?
  • Éta karakter statik anu teu robah?
  • Naha aranjeunna mekar dina tungtung carita?
  • kualitas naon menonjol?
  • Éta stereotypes?
  • Naha karakterna tiasa dipercaya?
Narator sareng sudut pandang:
  • Narator nya éta jalma anu nyaritakeun carita. Aya narator dina film? WHO?
  • Naha carita dicaritakeun ngaliwatan narator di luar layar, atanapi dicaritakeun tina sudut pandang batur anu bagian tina aksi?
Gambaran:

Ku imagery kami hartosna unsur-unsur dina pilem anu pikaresepeun pikeun indra urang atanapi dianggo pikeun nyiptakeun gambar dina pikiran urang. Éta tiasa kalebet:

  • simbol – lamun hiji hal nangtung teu ukur keur dirina (hartina literal na), tapi ogé nangtung pikeun hal sejenna (harti figurative). Contona bulu dina pilem Forrest Gump ngalambangkeun takdir-Na.
  • Gambar anu kuat ngahudangkeun ide ngeunaan bau, rasa, atanapi keuna dina panuduh. Contona gambar coklat lebur dina pilem Chocolat ti 2016.
Téma:
  • Naon gagasan universal nu caang ngaliwatan film?

épék Sinématik

Soundtrack:
  • Soundtrack ngarujuk kana dialog sareng musik, kitu ogé sadaya sora sanés dina pilem.
  • Soundtrack ningkatkeun suasana pilem. Naon pangaruh pilihan musik? Naha éta cocog sareng téma?
  • Dupi aya sora husus accentuated?
Pamakéan kaméra:
  • Potret kaméra dumasar kana jarak kaméra ti objék.
  • Opat shot dasar anu digunakeun dina film nyaéta:
    • close-up: shot deukeut pisan dimana lénsa kaméra museurkeun kana sababaraha rinci atawa beungeut aktor urang.
    • shot sedeng: shot mana lénsa kaméra nyokot sababaraha tukang atawa satengah luhur aktor nu.
    • shot pinuh: shot mana lénsa kaméra boga view pinuh ku aktor.
    • long shot: shot nu dicokot dina jarak ti hiji obyék.
  • Nembak kaméra naon anu anjeun tiasa ngaidentipikasi dina pilem? Kumaha aranjeunna dipaké?
  • Sudut kaméra nyaéta kumaha kaméra didengdekkeun nalika syuting.
    • sudut lempeng-on: kaméra dina jangkungna sarua jeung objék.
    • sudut luhur: kaméra keur syuting ti luhur obyék.
    • sudut low: kaméra keur pilari up dina obyék.
    • sudut serong: kaméra didengdekkeun ka gigir.
  • Naha cara kaméra dicekel nyarios nanaon ngeunaan karakter éta?
Pencahayaan:
  • Pencahayaan museurkeun perhatian panongton kana tokoh utama atawa objék dina film.
  • Éta ogé ngatur suasana atanapi suasana.
  • Samentara pencahyaan-konci luhurna caang jeung bercahaya, pencahyaan konci-rendahna leuwih poék jeung loba kalangkang.
  • Épék cahaya khusus naon waé anu dianggo dina pamandangan anu paling penting?
  • Saringan sering dianggo pikeun ngalembutkeun sareng ngirangan kontras anu parah. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngaleungitkeun halimun, sinar ultraviolét, atanapi sorotan tina cai nalika moto di luar.
  • Nganggo warna sapertos beureum sareng oranyeu tiasa dianggo pikeun ningkatkeun rasa panonpoe.
  • Naha anjeun tiasa mendakan conto dimana saringan parantos dianggo dina film?
  • Naon pangaruh ngagunakeun saringan dina adegan?
  • Warna naon anu paling dominan?
Ngédit:
  • Ngédit nyaéta cara redaktur pilem, babarengan jeung sutradara, motong jeung ngarakit adegan. Cara adegan-adegan dihijikeun babarengan nyiptakeun wirahma gambar gerak. Adegan tiasa panjang tur digambar kaluar atawa pondok tur meungkeut.
  • Naha anjeun tiasa ningali pola kumaha adegan dipotong?
  • Kumaha anjeun ngajelaskeun laju/tempo film?

Nulis analisis anjeun

Nalika nganalisa film pikeun padamelan sakola atanapi proyék, anjeun nganggo saloba elemen di luhur sakumaha anu anjeun karasa perlu pikeun nganalisa film sacara komprehensif. Coba pikirkeun pilem sacara gembleng sareng kumaha unsur-unsur anu disebatkeun di luhur damel babarengan pikeun ngaluarkeun pesen utama film. Ditulis ku: Carol Dwankowski jeung Tone Hesjedal Aya seueur naséhat ngeunaan nyerat ulasan pilem tina sudut pandang kritikus, masing-masing kalayan tingkat naséhat anu béda. Kuring parantos nganalisa pilem sacara kritis salami genep taun, sareng kuring pribadi mendakan yén ulasan henteu kedah rumit. Sabalikna, aranjeunna kedah jujur ​​​​sareng ngadorong diskusi. Ieu léngkah-léngkah anu kuring laksanakeun ti ngawitan dugi ka réngsé, nalika nyaring film.

Lengkah 1: Sateuacan Anjeun Nonton Pilem

Bagian anu paling hese tina léngkah munggaran ieu nyaéta ngahindarkeun seueur teuing panalungtikan atanapi maca ulasan anu sanés sateuacan ningali pilem (sakumaha pikabitaeun.) teu wawuh. Ideally, nalika kuring dimimitian dina jalur reviewing hiji pilem, abdi bakal nyaho pisan saeutik ngeunaan eta-kumisan ti aktor jeung sutradara aub. Mun kuring teu wawuh jeung cast na / atawa sutradara, Kuring gé ngalakukeun panalungtikan filmography saeutik, tapi ngan ngeunaan karya kaliwat maranéhanana lamun kuring geus pernah ningali eta sateuacan. Ngahindarkeun paparan ka pilem tiasa langkung hese tibatan anu disada nalika éta pilem populér-sakumaha gandeng sareng pamasaran parantos seueur. Tapi upami anjeun tiasa ngahindarkeun nonton trailer sareng maca ngeunaan pendapat jalma sanés sateuacan ningali, anjeun moal gaduh kaputusan anu direncanakeun sareng tiasa lebet ku sudut pandang anu teu bias. Trailer tiasa dianggo saé pikeun nyayogikeun sababaraha kontéks sareng nada sateuacan nonton pilem, tapi éta ogé tiasa dieusi ku spoiler, janten kuring ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngahindarkeunana nalika mungkin. Sedengkeun pikeun ulasan, maca ngeunaan naon anu dipikiran batur ngeunaan pilem sateuacan ningali atanapi nyerat resensi tiasa mangaruhan pisan kana pendapat anjeun. Sareng nalika anjeun dina modeu resensi, anjeun hoyong sajujurna sareng pendapat anjeun nyalira, sareng henteu ngijinkeun sora luar pikeun ngarobih éta. Tangtosna, saatos ulasan réngsé, kuring sok ngabagéakeun diskusi sareng sasama sinefil pikeun ngadangu sareng ngartos naon anu aranjeunna pikaresep sareng henteu. Tanpa dipangaruhan ku gandeng, pamasaran, sareng ulasan sanés sateuacan nonton pilem, anjeun leres-leres tiasa nempatkeun suku anu pangsaéna pikeun nyiptakeun opini otentik anjeun sareng ngarobih éta janten ulasan pilem anu tiasa dipercaya ku jalma. Hindarkeun gandeng sareng ulasan sanés sateuacan nonton supados henteu ngaganggu persépsi anjeun.

Lengkah 2: Lalajo Pilem

Kuring yakin anjeun ngan perlu a tingali pilem sakali dina urutan critique pilem. Tangtosna, aya jalma anu resep sahenteuna sababaraha tontonan, tapi tina pangalaman kuring, sababaraha pamandangan tiasa leres-leres skew penilaian anjeun. Anu dianggo pikeun kuring nyaéta ningali pilem sacara lengkep tanpa gangguan supados ngartos naon anu ditujukeun ku sutradara. Upami anjeun ngareureuhkeun heula ningalian anjeun, maén deui, sareng ningali deui ségmén dina hiji waktos, anjeun moal ngartos kumaha film anu dimaksud pikeun dinikmati. Kuring ogé nyobian henteu nyandak seueur catetan nalika kuring ningali pilem – upami anjeun nyerat kritik atanapi pendapat anu panjang nalika ningali pilem, anjeun tiasa sono momen anu ringkes tapi penting. Nanging, kuring bakal nyerat kecap atanapi frasa anu menonjol supados kuring tiasa nginget adegan atanapi inpormasi carita anu narik perhatian kuring sareng anu kuring anggap penting. Ieu bakal ngabantosan engké nalika kuring nyusun ulasan kuring — kanggo ringkesan ringkesan ringkes, ngarecah téma, sareng muhasabah arah atanapi lakonan. Sacara umum, kuring mikir ngareureuhkeun, ngagulung deui, sareng nyandak catetan salaku gangguan anu bakal ngaluarkeun anjeun tina pilem-sacara harfiah sareng émosional-sareng éta tiasa maénkeun peran dina kumaha anjeun ningali pilem tina sudut pandang kritis. Hindarkeun gandeng sareng ulasan sanés sateuacan nonton supados henteu ngaganggu persépsi anjeun.

Lengkah 3: Saatos Anjeun Lalajo Pilem

Jandéla waktos saatos ningali éta kritis. Kusabab kuring henteu nyandak seueur catetan salami pilem, salah sahiji aspék anu paling penting dina nulis kritik nyaéta tetep difokuskeun sareng nyerat sadaya hal anu kuring terang ngeunaan film. Sareng saprak ngumpulkeun pikiran kuring saatos ningali pilem tiasa kacau, kuring kedah mastikeun yén kuring nyerat sadayana anu nyerang radar kuring pas réngsé. Éta langkung saé pikeun nyerat sadayana dina kertas, teras evaluasi naon anu kedah ditepikeun ka pamaca engké. Janten tepat dina koméntar anjeun sareng ngalebetkeun conto khusus tina pilem pikeun nyadangkeun pendapat anjeun mangrupikeun konci. Ieu dimana Daptar pariksa asalna kana antrian. Nalika kuring nyerat ulasan, kuring ngalakukeun anu pangsaéna pikeun nutupan sagala aspek pembuatan film anu nuju nyiptakeun produk ahir, kalebet:

  • Plot : Naon éta pilem ngeunaan? Éta dipercaya? metot? Pikiran-provoking? Kumaha klimaks kaungkap? Kumaha settingna mangaruhan kana carita?
  • Téma jeung Nada : Naon tujuan utama pilem? Naha éta dijieun pikeun ngahibur, ngadidik, atawa mawa kasadaran kana hiji masalah? Naha aya kesan kuat anu dilakukeun ku pilem ka anjeun? Naha aya simbolisme anu dimaénkeun?
  • Akting jeung Tokoh : Naha anjeun resep kumaha tokoh-tokohna digambarkeun? Naha akting ngadukung karakter, sareng ngabantosan aranjeunna hirup? Naha karakter nampilkeun kapribadian anu kompleks atanapi aranjeunna stereotypes? Aya karakter nu embodied archetypes tangtu pikeun ningkatkeun atawa ngurangan film?
  • Arah : Naha anjeun resep kumaha sutradara milih carita? Naha pacing sareng laju pilem gancang teuing atanapi lambat teuing? Naha arahna tiasa dibandingkeun sareng pilem-pilem sanés anu didamel ku sutradara ieu? Naha caritana rumit atanapi lugas? Naha aya sababaraha tegangan atanapi tegangan anu tiasa dianggo? Naha sutradara nyiptakeun konflik anu pikaresepeun?
  • Skor : Naha musik ngarojong kana suasana pilem? Naha éta teuing ngaganggu atanapi halus teuing? Naha éta nambihan kana produksi sareng damel saé sareng naskah? Naha antrian musik waktosna saé pikeun adegan anu aranjeunna dukung?
  • Sinematografi : Naha gambar-gambar digunakeun ku cara anu unik pikeun nyarioskeun carita? Naha ngawarnaan sareng pencahyaan mangaruhan nada? Éta aksi koheren ditembak? Kumaha ogé kaméra gerak? Éta aktor atawa setelan dipiguraan ogé?
  • Desain Produksi : Naha set-setna karasa hirup sareng dipercaya kana carita atanapi karakter? Naha kostum cocog pikeun karakter atanapi carita? Naha lingkungan anu diciptakeun ningkatkeun suasana dina kaméra?
  • Pangaruh Husus : Naha éfék husus bisa dipercaya? Naha aranjeunna saluyu sareng jaman sareng nada pilem? Éta épék overboard atanapi teuing halus? Naha aranjeunna ngahijikeun saé kana tujuan carita?
  • Editing : Naha éditan éta beresih atanapi henteu? Éta aliran konsisten? Naon épék unik anu dianggo? Kumaha transisi antara adegan?
  • Pace : Naha filmna lancar? Naha éta gancang teuing atanapi lambat teuing? Naha éta jelas diatur? Naha adegan-adegan anu tangtu nyeret pilem?
  • Dialog : Naha éta paguneman téh bisa dipercaya atawa perlu? Naha dialog nyangking kontéks pikeun ngarencanakeun kamajuan? Naha kecap-kecap éta cocog sareng nada pilem sareng kapribadian karakter?

Hayu urang nyandak épék husus salaku conto. Abdi hoyong meunteun aranjeunna dumasar kana utilitas, dianggo dina pilem, sareng écés kumaha katingalina dina layar. Nalika kuring ningali Mad Max: Fury Road, kuring kagum kalayan sagala épék praktis sareng kumaha sadayana ngagaduhan tujuan pikeun carita. Éta katingalina sadayana didamel saé sareng didamel kalayan cinta pikeun ngembangkeun gurun anu diideuan anu saé. Di sisi séjén koin, pilem Transformers, sakumaha detil sakumaha robot kasampak, lolobana waktu bari kuring ieu nonton pilem, Kuring ngarasa kawas kuring ningali mess jumbled logam animasi komputer smashing kana silih. Teu katingal stimulating. Anjeun hoyong épék khusus pikeun ngalengkepan carita tibatan ngan ukur dianggo salaku alat visual. Saatos anjeun ningali pilem, kéngingkeun ideu anjeun gancang-gancang.

Lengkah 4: Nulis Review

Saatos abdi gaduh sadayana pikiran kuring ka handap, abdi nyandak salaku loba kana tinimbangan sakumaha Abdi tiasa lajeng dianggo dina aliran. Kuring nempatkeun seueur perawatan kana organisasi ulasan kuring, sareng pastikeun yén pikiran kuring dibaca ku cara anu padu pikeun ngabantosan pamiarsa kuring ngartos ti mana kuring asalna. Kuring prioritas naon anu paling penting pikeun kalebet sareng ngantepkeun sésana. Leungeun handap, komponén pangpentingna pikeun alamat dina review pilem nyaeta kumaha eta dijieun anjeun ngarasa. Saha waé tiasa nyerat ringkesan pilem atanapi ngadamel daptar ngeunaan sorotan. Tapi ulasan alus kudu nepikeun ka panongton kumaha pilem resonated sareng anjeun. Upami anjeun henteu nempatkeun sora anjeun kana kritik anjeun, pamiarsa anjeun bakal sesah ngartos sudut pandang anjeun, nyambung sareng anjeun salaku resensi, sareng anu paling penting, aranjeunna moal tiasa percanten kana pendapat anjeun. Sareng upami aranjeunna henteu percanten ka anjeun, aranjeunna moal uih deui pikeun maca langkung seueur karya anjeun. Sareng anjeun hoyong ulasan anjeun masihan nilai ka pamaca, sanés? Abdi hoyong mastikeun yén pikiran kuring nyorong pamiarsa pikeun nyiptakeun diskusi konstruktif ngeunaan pilem, atanapi ngabantosan aranjeunna mutuskeun naha pilem éta kanggo aranjeunna. Sarta mudahan, panongton bakal boga salaku loba fun maca review kuring sakumaha Abdi nyeratna. Komponén anu paling penting pikeun dijawab dina ulasan pilem nyaéta kumaha perasaan anjeun. –– Tyler Schirado mangrupikeun pangadeg sareng pimpinan redaktur TurnTheRightCorner.com, blog hiburan anu museurkeun kana masihan pendapat anu jujur ​​dina dunya pilem, televisi, kaulinan, sareng seueur deui. Katerangan nyatakeun yén anjeunna parantos nyingkirkeun tonggong T-Rex sareng gaduh naluri survival alami pikeun hirup ngalangkungan kiamat zombie. Anjeun tiasa nuturkeun anjeunna dina Twitter @TyRawrrnosaurus, tur anjeun tiasa manggihan TurnTheRightCorner.com on Facebook jeung Twitter ogé. Sumber Gambar: Giphy.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *